PDA

Pokaż pełną wersje : Liske i jego pytania

L..i..S..e..K
13-04-2004, 22:53
Chciałbym się dowiedzieć parę rzeczy i postanowiłem stworyć nowy topic.

1.Chciałbym mieć mlvl ale nie bardzo wiem jak go uzyskać. (ponoć muszę sie udać do gildii rycków, gdzie to jest w Venore ?( i kupic czar , jaki ?? jak sie nazywa?? )

2.Red skull - Co oznacza ??
3.Dlaczego nie moge załozyć Broad Sword ? Mam wystarczalną ilość oz.
4.Co mógłbym zmienić w ekwipunku , przy oszczędnosciach ok 6k

MY EQ:
- Serpent Sword
- Plate Armor
- Dark Helmet
- Brass Legs
- Dwarven Shield
- Scraf

Edit:
5.Character deaths - gdzie moge swoje zobaczyc \ wiem ze na www.tibia.com tylko w jakim dziala czy coś....

PS.
Jeżeli mozecie to piszcze odpowieć na jedno pytanie ja se jakoś to sklepje w jedną kupe. Bo narazie nie widze chętych do odpoiwedzi , a wydałoby się że to proste pytania :D:D:D

Magus
14-04-2004, 00:07
@L..i..S..e..K
1. Po prostu spalaj mane, jak najwiecej.
2. Red skull - veri evul player. Zabija. Czyli Pk - Player kiler.
3. Bo jest oburęczny ?? Zdejmij tarcze.
4. nic :p

Jedi
14-04-2004, 00:52
A lokalizacje gildi rycków zobaczysz na tibii.pl jak klkiniesz venore.
A deathy zobaczy wchodząc na tibie.com --> index --> player info tu wpisujesz nick postaci
Troche późno na te pytania na takim lv (wybrażam po ekwipunku)

Lefty
14-04-2004, 01:20
1. Jak Jedi napisał. Lokalizacje glidii knightów znajdziesz na tibia.pl
Jak/jaki kupić czar ?
po kolei:
"hi"
"spells"
"0" [wpisujesz mlvl, który posiadasz/na który chcesz kupić czar, że zaczynasz od mlvl 0, wybierasz "0"]
Npc powinien podać ci listę dostępnych czarów.
Myślę, że dalej sobie poradzisz.

2. Do tego co napisał Magus, dodam że zabicie takiego nie prowadzi za sobą żadnych konsekfencji [oprócz jego zemsty oczywiście], a on, padając zostawia cały noszony stuff [bp i cały ekwipunek].

3. Yea. Broadswod jest dwuręczny.

4. Tutaj ciężko pomoc, nie koniecznie musimy znać ceny na twoim servie... Powinieneś zakupić Plate Legsy, w następnej kolejności pomyśleć o lepszym helmie i tarczy.

5. http://tibia.4players.de/community/?subtopic=characters <- click. W pole textowe wpisz nick gracza, którego informacje chcesz zobaczyć [m.in. deadsy]

Tomi....
14-04-2004, 07:35
1)czarny morzna tesz kupic dla knighta w Carlin
2)red scull to jest Pk
Pk=zabija ludzi
jak masz red sculla a cie zabjom wypada ci wszystko co masz na sobie
3)tego to ja niewiem:P
4)brass legs na plate legs
dwarfen shild chociarz na Beholder shield
serpent sword jak uzbeirasz pieniondze kup fire sworda:D

Kali :D
14-04-2004, 07:42
1)Czary mozna kupic w Venore i Carlin. I musisz cos jesc. Ten niebieski pasek pokazuje ile masz many. Jak kupisz 1 czar np "utevo lux" to musisz cos jesc i czekac az bedziesz mial 20 many. I wtedy wpisz "utevo lux" I tak w kolko
2)Red scull to jest PK ktorego mozna zabijac bez konsekfencji. A gdy go zabijesz to wypada z niego cale eq.
3)Broad Sword jest bronia 2 reczna wiec musisz sciagnac tarcze.
4)Lepiej na poczatku kupic plate legsy, a pozniej moze jakiegos drag shielda(nie wiem ile kosztuje na Hiberni) albo beholder shielda. A pozniej kup sobie fire sworda albo cos
5) Wejdz na www.tibia.com>> index>> player info i wpisz tam nick tej osoby ktora chcesz zobaczyc.

L..i..S..e..K
14-04-2004, 21:12
Bardzo dzieki !!!
Ale myśle że stworzę sobie nową postać druida , bo straciłem dużo mlvl przez niewiedzę. Przy tym lvl powinienem miec 3-4.

Jeszcze raz dzieki za chęci.

L..i..S..e..K
18-04-2004, 22:00
Wykopałem stary topic aby zadać jedno pytanko..
Gdzie moge Expić , moze gdzie to jest najbardziej opłacalne ??
Zbieram na Fs (20-25k) i mam zaledwie końćówkę
:(. Wszyscy moi koledzy już dawno mają FS a mają mniejsze lvl :rolleyes:.

Karol ll
18-04-2004, 22:11
Ale przecież jest masa takich tematów, co do expienia Knightem. Przejrzyj sobie: Profesje i Potwory.

Maniack
18-04-2004, 22:56
Polecam dwarf sldiery w kopalni dwarfon kolo kazz i rob lootbagi z kuszami i dwarfen shieldami a pozatym mozesz bic cyce... mi 2 razy na 10 cycow halberd wypada a mona go za 400 gp w thais sprzedac....
i szybko fs bedzie

L..i..S..e..K
18-04-2004, 23:05
Szczerze nie bardzo mogę odnaleść coś dla siebie :(.(Pewnie dlatego że już ledwo dowidzię monitor)
Jak byś mógł mi przytoczyć jakiś fragmencik byłbym dozgonnie wdzienczny.
Najlepiej koło \ na drodze z Venore do Kazo.
Często chodzę koło Kazo do kopalni ale mi to się już nudzi.
Oczywiście nie musi być ale nie myśle chodzić przez pół mapki do depo w Veno.

Dzięki z góry i pozdrawiam wszystkich.