PDA

Pokaż pełną wersje : Hunted za...

Premm
20-08-2005, 16:49
HM... Ciezkiii temat :/
Mieliscie kiedys "hunted" za nie przestrzeganie price list'y?
No.... do mnie sie doczepil gosciu za to ze sprzedawalem crown shield'a, skull staff'a oraz kupowalem crown armor'a po niestosownych cenach -.-(rzekomo na tibia.com).

Wyszukal mnie czarem "Exiva" zaczal napitalac ile wlezie -.-, ja "biedny" 18 lvlek :baby: spitalalem ile wlezie przed 135 ek ;( . Cale szczescie ze na statkach dodali pz zone :confused:. Zarzadal odemnie hm... vampire shielda albo 40k ;( Musialem sie dostosowac do jego zadan i zaplacilem tego vampire'a, a zarazem dostosowac sie do panujacej price list'y na tibia.com eh... :confused:
Tak to jest z tymi hlvlami, gorzej jak nie sa polakami -.-

Co o tym myslicie?

Cafe
20-08-2005, 16:53
PriceListy to sa bardzo dobre rzeczy, no bo co ci przyjdzie jak wylotujesz c-shileda a on za 5K bedzie chodził ? A na uchy wydałes 20K? Zrozum to, musi byc zysk z huntów bo jesli by nie było zysku to po jakiego c***a isc na hunty?

Shinjix
20-08-2005, 16:54
Co o tym myslicie?
Price listy to przewaznie proba ratowania ekonomi swiata. Lepiej jest przestrzegac price listy, bo ekonomia padnie. Najgorsze sa osoby na niskich levelach, ktore za wszelka cene chca kupic extra item za niska cene.

Teraz wyobraz sobie sytuacje gdy nikt nie przestrzega price list. Niskie levele ciagle zanizaja ceny, bo chca miec extra eq, middle levele zanizaja ceny, bo chca sie szybko pozbyc towaru. High levelom nie oplaca sie expic, bo loot kosztuje grosze. Świat pada.

Mati Crusher
20-08-2005, 16:59
tak price listy sa dobre ale wiesz nie kiedy sobie h lvl ustalaja ceny np 30k za c shilda i 50k za crown armor a za uhy 2k etc wiec w wiekszosci padaja i tak takie swiaty :-)

Michaluspospolitus
20-08-2005, 17:01
To na statkacj jest protection zone? Myśl, że nie.
Down: Może inni ludzie wiedzą mniej od ciebie. Pomyśl o innych egoisto. Nie jesteś sam! Ponawiam swoje pytanie!

Xagar
20-08-2005, 17:04
To na statkacj jest protection zone? Myśl, że nie.

A ja mysle ze jestes idiota

@topic

Moim zdaniem ludzie powinni przestrzegac price list bo gdyby nie one to ceny mogly by powariowac!!!!

Okrutny
20-08-2005, 17:05
Price listy.... Ja siedze 10 minut na kanale trade, patrze na ceny, wyciagam srednia i to dla mnei cena. Jak high level to nawet podnosze ^^
A ze gosciu chcial od ciebie vamp shielda lub 40k, to zachowales sie jak noob, no chyabh nie myslisz ze gosciu bedzie na ciebie czekal 24 h gry?
Dajesz se spokoj na 1 dzien z tibia, idziesz pograc w cos innego lub do dziewczyny i nastepnego dnia znowu grasz. 40k to za duza strata na jeden dzien -,-

Premm
20-08-2005, 17:10
@Okrutny

Hm.. noob? na jakiej podstawie? olool ze zaplacilem? on stal przed dp, ***nal mi exori i hity dobrze ze pozniej jeszcze wlazlem do dp, byl przygotowany na to ze dedne -.-.
Wolalem zaplacic niz od nowa postac robic X( .

Tera sie trzymam price listy i hm... oplaca mi sie w niektorych itemach, a w niektorych poprostu z kims na msg juz ustalam cene:)

Sie mapes
20-08-2005, 17:23
PriceListy to sa nawet dobre, ale z drugiej strony kto kaze upowac\sprzedawac po swoich cenach?!

Michaluspospolitus
20-08-2005, 17:57
Odpowie mi ktoś w końcU? Czy p-zone jest na statku?

Ciechan
20-08-2005, 18:04
@up: Tak protection zone jest teraz w depo, w swiatyniach, na statkach i piramidach.

Vekegi
20-08-2005, 18:05
A ja mysle ze jestes idiota

Sam jestes idiota ;/ Mądry się odezwał...

Tak na statku jest protection zone

Nie lubie price listy ale musze sie stosowac niestety :(

Shinjix
20-08-2005, 18:09
PriceListy to sa nawet dobre, ale z drugiej strony kto kaze upowac\sprzedawac po swoich cenach?!
Nie po swoich. Price listy przewaznie uklada najsilniejsza gildia na danym servie. Co za tym idzie nie jedna osoba tylko najsilniejsi na danym swiecie. Tak samo jest w RL - najsilniejsi maja najwiecej do powiedzenia....

Pinky
20-08-2005, 18:11
Takie jest życie :P Gdyby nie pricelisty napewno zapanował by chaos, doszło by do wojny, padła by ekonomia...pozostaje się dostosowac. Ehhh całe szczęscie na Eterni nie ma takich problemów :D

Hupe
20-08-2005, 18:30
Masz nauczke. Ale nie zeby stosowac sie do price list, poprostu zrób chara na 8lvlu i na nim sprzedawaj swoje itemki po takich cenach jakich chcesz. Rozumiem ratowac ekonomie etc. Ale jak ja zlootowalem/kupilem dany item to czemu jakis frajer ma mi mowic za ile go sprzedac?? A ze nie chce meic hunta to wole kupic/sprzedac na innym charze i mam spokój.

Dj Fara0n
20-08-2005, 18:38
Wielu ludzi sprzedają itemy noob charami i w ten sposob omijają priece list.
@edit:
Niema to jak szybki net...8 min opoznienia...

Elex
20-08-2005, 18:46
Price listy to gowno. Niby robia je h lvl a potem sami obinzaja ceny aby szybko zdobyc kase. Poza tym w price listach ceny byly niestosowne do cen run. Jak ja patzre na price listy przedmiotow gdy server jest mlody to mi sie zygac chce. Kolosalne ceny itemow na ktore na poczatku i tak nikt nie ma kasy. Zle zrobiles ze zaplaciles h lvl. Dla mnie nie masz honoru. Ja wolalbym umrzec niz palcic komus za glupoty.

Lord'Nesteloo
20-08-2005, 18:46
Glupie....
na xanterze cene crown shielda do 20k podniesli a bp uh 2,5k-2,7k ^^
Wiec o czym tu gadac?
Zmieniac serwer

Elex
20-08-2005, 18:47
Nie po swoich. Price listy przewaznie uklada najsilniejsza gildia na danym servie. Co za tym idzie nie jedna osoba tylko najsilniejsi na danym swiecie. Tak samo jest w RL - najsilniejsi maja najwiecej do powiedzenia....

Najsliniejsi, najsilniejsi i mnie to wlasnie wqrwia ... BUNT!! BUNT!! BUNT!! Jak chcecie sie dostosowywac to nic nie osiogniecie

Cafe
20-08-2005, 19:08
Odpowie mi ktoś w końcU? Czy p-zone jest na statku?

tak sa na statku i jeszcze w sklepach.

Buffon
20-08-2005, 19:33
OMG ja bym mu nie płacił ...
Co do price listy to wku****** mnie osoby które zaniżają ceny ...

Sie mapes
20-08-2005, 20:00

chodzilo mi ze np. jakis druid chce sprzedac bp uhow za 3,5K, gdzie przecietnie cena wacha sie od 2,5-3 i mowi do niego jakis highlvl ze za drogo sprzedaje i ma hunted, ale zgadzam sie z toba najsilniejszy ma najweicej do powiedzenia ;P

mormakill
20-08-2005, 20:39
Tak dlatego zawsze bezwzglednie trzeba miec drugiegi chara do sprzedawania

Dlaczego ? To było tak:

Sprzedaje runy po update za 3.1k a Tu jakiś hlvl do mnie hunted
to ja kulturalnie "fuck off" no tyle

Btw: jak coś jest Twoje to możesz to sprzedawac jak chcesz to moje zdanie

Michaluspospolitus
20-08-2005, 21:12
A gdzie moge znaleźć price listę dla świata Shivera ?
Wiem jestem twardy jak orzech, ale chcę się upewnić. Żadnych pekerów na statku? Bo chce runy w spokoju robić, a słyszałem, że lurowali na statki.

Elmer
20-08-2005, 21:40
Jeżeli na moim świecie pricelista byłaby bardzo rygorystycznie przestrzegana sprzedawałbym rzeczy po cenach na liście albo sprzedawał je na n00b charze.

@up
www.tibia.com -> forum ->Shivera

Jahoh
21-08-2005, 00:10
Tak dlatego zawsze bezwzglednie trzeba miec drugiegi chara do sprzedawania

Dlaczego ? To było tak:

Sprzedaje runy po update za 3.1k a Tu jakiś hlvl do mnie hunted
to ja kulturalnie "fuck off" no tyle

Btw: jak coś jest Twoje to możesz to sprzedawac jak chcesz to moje zdanie

No i jestes tym noobem ktory sprzedaje tak drogo uhy. Pomysl kolego, bylbys 100 knightem i chcialbys kupywac uhy po normalnych cenach. A tu jakis nooben na trade: "Selling bp of uh 3.1k" Bys powiedzial mu ,,hunted" a on do ciebie ,,fuck off"

Tak jest na Nova. Np. b robe 15k, bohy 35k ehh :/ Bylo juz wiele pricelist ale i tak nikt jej nieprzestrzegal a uhy przed update'm chodzily po 3k, dlatego ze wszystkie druidy sprzedawaly uhy po 3k. Ile razy pisano o cen runach na forum.

mormakill
21-08-2005, 00:21
Tak jest na Nova. Np. b robe 15k, bohy 35k ehh :/ ect. ect.forum.

Jak już stwierdziłem nie chcesz nie kupuj moja sprawa za ile sprzedaje
tak samo z ekwipunkiem jak zlootujesz sprzedajesz za cene jakie chcesz.

Przynajmniej tyle utrudnili knightowi ze runy są drogie pozatym jak Ci se nie zwraca za runy choc na słabsaze potwory.

Baradax
21-08-2005, 13:20
No i jestes tym noobem ktory sprzedaje tak drogo uhy. Pomysl kolego, bylbys 100 knightem i chcialbys kupywac uhy po normalnych cenach. A tu jakis nooben na trade: "Selling bp of uh 3.1k" Bys powiedzial mu ,,hunted" a on do ciebie ,,fuck off"

Tak jest na Nova. Np. b robe 15k, bohy 35k ehh :/ Bylo juz wiele pricelist ale i tak nikt jej nieprzestrzegal a uhy przed update'm chodzily po 3k, dlatego ze wszystkie druidy sprzedawaly uhy po 3k. Ile razy pisano o cen runach na forum.

Ta, ile razy bylo juz na forum pisane "kazdykto bedzie sprzedawal po tyle i tyle bedzie huntowany przez Demonic Brotherhood."
I kazdy pisal ze bedzie przestrzegac tej listy a jakos wszyscy mieli ja gdzies.

@Offtopic, Jahoh
jestem w akademii :P

Kafes
21-08-2005, 23:09
HM... Ciezkiii temat :/
Mieliscie kiedys "hunted" za nie przestrzeganie price list'y?
No.... do mnie sie doczepil gosciu za to ze sprzedawalem crown shield'a, skull staff'a oraz kupowalem crown armor'a po niestosownych cenach -.-(rzekomo na tibia.com).

Wyszukal mnie czarem "Exiva" zaczal napitalac ile wlezie -.-, ja "biedny" 18 lvlek :baby: spitalalem ile wlezie przed 135 ek ;( . Cale szczescie ze na statkach dodali pz zone :confused:. Zarzadal odemnie hm... vampire shielda albo 40k ;( Musialem sie dostosowac do jego zadan i zaplacilem tego vampire'a, a zarazem dostosowac sie do panujacej price list'y na tibia.com eh... :confused:
Tak to jest z tymi hlvlami, gorzej jak nie sa polakami -.-

Co o tym myslicie?

Ale masz problemy, za***al by Cie raz i wiecej by mu sie niechciało a ty na 18 lvlu bys nie stracił zbyt wiele..
Gorzej jak nie są polakami?..
chyba LEPIEJ.