zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Potrzebni graficy

Welshaire
22-08-2005, 21:02
No więc krótko mówiąc potrzebni nam są graficy do współpracy w tworzeniu gry RPG. Jeśli ktoś miałby wątpliwości to nie jest to projekt typu "zrobimy sobie gierke", są bardzo realne szanse na powstanie czegoś konkretnego.
Dlatego potrzebne są osoby potrafiące ładnie rysować:

przedmioty [broń, zbroje, itp]
potwory [w stylu fantasy]
scenerie [trawka, ściany, itp]
efekty specjalne [np. czary]
menu gry

Gra od strony graficznej jest podobna do Tibii (2D nie-izometryczna), więc jeśli ktoś potrafi rysować grafiki 'Tibijskie', to z pewnością jest nam potrzebny.
Zgłaszać proszę się w tym temacie, na GG: 2379522, lub tlenie ([email protected]).
Rysunki w rozmiarach 32x32.
Projekt jest niekomercyjny (chociaż w przyszłości, kto wie B) ) więc jedynym wynagrodzeniem będzie miejsce w credits oraz zdobycie nowych doświadczeń :)

Huo
22-08-2005, 22:18
No, ja bym wszedł... bardziej specializuję się w broniach ;).

Nitro
22-08-2005, 22:28
Ech... Już takie coś kiedyś widziałem... Nazywało się bodajże "Projekt Taibia" albo jakoś tak...

Prace zatrzymały się w połowie, bo zabrakło chęci. Nowa grafika tak? Podejrzewam, że ten projekt też zakończy się klapą i to pewnie z tego samego powodu. A jeżeli coś z tego wyjdzie, to będzie to klon tibii... A dlaczego? Ponieważ autorami tej gry będą gracze tibii.

Nie warte uwagi =/

Welshaire
22-08-2005, 22:39
@ Nitro:
Tak się składa, że nie - jestem jedyną osobą która grała w Tibie [i juz nie gram a grałem ~pół roku]. A podobieństwo do Tibii oznacza to, że gra będzie w świecie fantasy i będzie miała grafike 2D nie-izometryczną :P - nic więcej
A różnice: nie multiplayer, dużo większe nastawienie na fabułę, i wiele innych. Więc nie przesądzaj :)
Zresztą pierwsze demko będzie pod koniec września, może w pażdzierniku więc zobaczymy :P
EDIT: No i jeszcze jedna sprawa, czyli że reszta teamu stara się żeby gra była jak najmniej podobna do Tibii, bo uważają Tibię za dno. Taka sama strona graficzna wynika z tego, że nie chcemy się od razu porywać na fotorealistyczną 3D ;)

Khan
22-08-2005, 22:52
@wel

Pytaj ludzi co mają 'Artist' pod nickiem. Oni są od takich rzeczy.

Taube
22-08-2005, 23:21
No więc krótko mówiąc potrzebni nam są graficy do współpracy w tworzeniu gry RPGjak czytam coś takiego, to pierwsze co na myśl przychodzi, że gra RPG typu RPG 'papierowe' :confused:
należałoby chyba napisać dokładnie o co chodzi

można się bardziej rozpisać o ogólnym projekcie
a na samym wstępie zastanowić się, czy on w ogóle dozna końca, czyli, czy jesteście w 100% pewni, że zostanie to zrobione, a nie rzucone na samym początku z braku chęci..

d. Taube

Descartes
23-08-2005, 10:58
Zgłosiłem się. Może coś jednak z tego będzie? Kto wie. :)

Opuszczony
23-08-2005, 11:26
Papierkowe rpg? hę?! Nawet gdybym ładnie rysował i robił takie pierdułki to bym nie wszedł... jakoś mnie nie przekonałeś ;/ mogłeś przynajmniej napisać że szanujesz magiczne słowa jak "prawa autorskie ponieważ niektórzy pewnie nie chcą żeby ich grafiki poszły się je*ać za krzaczkiem... Wątpie że to wogle wyjdzie na światło dzienne... jeśli będzie to coś podobnego do Tibii to nie będzie to fajne ;) Moglibyście od razu zacząć od grafiki 3D ale jeśli chcecie zrobić jakąś naprawdę kólową grę to radzę zaczerpnąć troszkę proogramów... troszkę oznaczało około 20 ;) Jak kiedyś robiłem grę w jednym marnym programiq to latały kukiełki czarno białe i nawalała się pałkami ;D Kolega nie wierzył że to moja gra tak więc poszła za krzaczky a jak potem uwierzył i chciał pograć to już jej niem było xD Ewentualnie mógłbym zrobić te czary ale pamiętaj o prawach autorskich ;) Bo wiesz to trza się namęczyć troszq... nom ale życzę udanej zabawy ;)

Ps: mógłbyś mi napisać jakie te czarny mają być czy wielkości tibijskich(32/32pikselki) czy może więszksz/miejsze <lol> hehe dobra kończe narq

Welshaire
23-08-2005, 11:41
Nie, nie papierkowe :D
Nie chcemy robić żadnej super-gry, a nie robimy 3D, bo wtedy właśnie były by dużo większe szanse na niepowodzenie. Jak zrobimy w 2D, to może w następnym roku sie weźmiemy za 3D :P A że większość programistów nie ma zmysłu artystycznego to szukamy kogoś kto go ma :P
Wszystko w rozmiarach 32x32

Opuszczony
23-08-2005, 11:45
Miałem pomysł na zrobienie Fire shield :D ohhh... może zrobie cały secik komplecik ;D Fajnie fajnie jak gra sie skończy robić to se sciągne :D

AdAmSwOrLd
31-08-2005, 16:07
Ja Bardzo Chętnie Pomoge. Mam Spore Doświadczenie W Robieniu Gier RPG :)

Nr.GG:2716065