zaloguj się

Pokaż pełną wersje : ??? Co kupic ???

Rycerzpl
16-04-2004, 15:48
Cze mam postac na 14 lvl w ab w carlin :)) Obecnie zbieram caly czas kase i zastanawiam sie co lepiej kupić Fire sworda czy Giant sworda ?( Pomozcie, jesli chodzi o fs to mialbym narazie do niego dwarven shielda :( Z góry dzieki i pozdro :D

Kanasek
16-04-2004, 15:54
Fire sworda kup jast lekki (23 oz.) a Giant sword jest ciężki (180oz.) i dwuręczny :D

maszlesz
16-04-2004, 16:07
Nie kupuj broni dwuręcznych do użytku na cały czas. Bronie dwuręczne przydają się knightom jako dodatek. Czyli nosisz broń jednoręczną, a jak trzeba coś szybciej zabić to zmieniasz na jednoręczną. ale nie kupuj dwóręcznej na tak niskim lvl'u bo shielding ci nie urośnie i będziesz słabiutki :)

Bofedojo
16-04-2004, 16:09
Jasne ze fs'a. Pewnie na tym lvlu masz slabego shielda, wiec lepiej go trenuj. A wogole na tym lvlu deady sa bardzo prawdopodobne, wiec jak stracisz GS'a to bedzie kiszka. Wogole watpie czy masz kase na GS'a.

Melnorica
16-04-2004, 16:09
Najlepiej narazie FS, ja kupiłam i nie żałuję :))

Mleczyk
16-04-2004, 16:29
yyy... temat na prawde bardzo skomplikowanym, pomoże zapewne newbie odnaleźć się w świecie Tibii, wniesie coś nowego, w ogóle istny geniusz :(

polecam fs, jak ktoś wspomniał dwuręczniki powinny być dodatkiem dla knighta :) ne spojrzałem na jakim jesteś świecie, ale jeśli chcesz dowiedzieć się co do cen na światach, to wejdź na topic bodajże w kategorii handel i znajdź ten z cenami

pozdrawiam

Litawor
16-04-2004, 16:39
Bez dwóch zdań fsa. Giant sword i tak jest pewnie dla ciebie za drogi, skoro masz jeszcze dwarven shielda, a jeśli masz wystarczająco dużo kasy, to kup fs, a resztę przeznacz na lepsza tarczę.

Raul
16-04-2004, 19:58
Oczywiście, że FS, ja go mam i jestem bardzo z niego zadowolony. Przu dwuręcznych wogóle shielding nie rośnie a jest on bardzo potrzebny Knightom.

Dr. Omader
16-04-2004, 21:03
Na 14lvl lepiej biegac z FS, chyba ze albo masz dusho kasy i ewentualna strata jego cie nie zmartwi i szybko kupisz sobie nowy to wtedy polecam GS.

Dla tych ludzi co twierdza ze lepiej jest biegac expic z 1 reczna bronia to powiem wam ze pomyslcie troche:
1. Przeciez huntując chodzi sie na potworki ktore trzeba szybko i sprawnie zabijac zeby miec duzo exp i kasy w krotkim czasie. Biegajac z tarcza expi sie wolniej i ma sie mniej kasy.
2. Jak biegacie z 1 reczna bronia na exp to i tak wam wiele to nie da do tego shieldingu. Można to odrobic bardzo szybko na treningu gdy bija cie 2 osoby.
3. jest jeszcze wiele argumentow za 2 reczna bronia ale nie bede ich wymianial. Na 14lvl jednak starta GS to za duza starta a bardzo mozliwa...

Acid Drink
17-04-2004, 03:20
apropo ekspowania to faktycznie z bronia dwureczna idzie szybciej, ale raczej sie mniej zarabia, bo wezmy taki efekt jak fs+dragon shield bedzie wazyc razem nieco ponad 80 oz. a wczesniej wymieniany gs 180 oz. , co daje o 100oz. wiecej miejsca na artyfakty przeznaczone do sprzedazy
ps
a zreszta chcial bym zobaczyc jak zbierasz kase na gs uzywajac spike sworda lub czegos podobnego :P

Ozzie
17-04-2004, 06:57
@acid drink
A slyszales o wynalazku "lootbag"?