PDA

Pokaż pełną wersje : Allegro...

Huo
24-08-2005, 03:33
Mam pytanie nie wie, czy mnie ten gość nie oszuka. Mianowicie sprzedaje GTA SA oryginał na DVD za 25 zł + 7zł przesyłki, ale co to znaczy przelewem? bankowym czy jak no i czy nie jest on jakimś oszustem macie tu link:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61635296

kidler
24-08-2005, 06:40
Jesli nie wiesz co to znaczy przelewem to nie powinienes kupowac przez Allegro.

Vamerian
24-08-2005, 08:42
Zzauważyłeś też, że pozostało 9dni do końca aukcji? Czyli ona może spokojnie osiągnąc 100+zł.

Ostry
24-08-2005, 09:26
Aukcja za 9 dni będzie w granicach 150zł, a formą zapłaty jest przelewe bankowy, tak jakbyś kupował PACC przez tibia.pl, poradników jest dużo - poczytaj.

Magus
24-08-2005, 10:13
Przelew to przelew. Idziesz z mama do banku prosisz zeby przelala szmal ze swojego konta na konto tego goscia, doliczasz prowizje za operacje bankaowa i czekasz az Ci przysle towar.

Btw, ja bym od niego nic nie kupil. Gosciu nie ma ani jednej sfinalizowanej aukcji, nie wiadomo czy to oszust czy dobry czlowiek. Jestem uczulony na takich.

Gewof
24-08-2005, 11:43
Po za tym w aukcji nie ma napisane ze gra jest orginalna... A zdjecie mozna zdobyc bardzo latwo chodz by z google...

Nevons
24-08-2005, 11:44
Majac 11 lat sam bym sie na twoim Miejscu nie bawił z Allegro ;)

Huo
24-08-2005, 13:41
Ta... dobra dzięki wolę kupić podręcznik D&D za 50 dych (chyba nie na allegro). Dzięki.

P.S
Chcecie linka do też tej aukcji? (podręcznik gracza D&D)

Belvedor
24-08-2005, 13:47
Drobna podpowiedz... Nie wazne, czy kupujesz, czy sprzedajesz, zawsze patrz sie na ilosc pozytywow i negatywow swojego kontrachenta!
No i jesli nie chcesz czekac do konca aukcji z poczuciem, ze zaraz ktos Cie przelicytuje, kozystaj z "Kup teraz". O ile sprzedajacy umozliwi taka opcje...

Cafe
24-08-2005, 13:55
Skoro nie wiesz co to przelew to lepiej nie kupuj.

Przelew mozesz zrobic przez bank lub przez poczte. Przez bank idzie szybciej przez poczte dłuzej. Ale jesli chccesz zeby mama sie nie dowiedziała to idz na poczte popros o ten kwitek na przelew bankowy. Wypełniasz go (lub prosisz babe w okienku zeby ci wypełniła) dajesz jej kase i takie tam. I czekasz az kasa dojdzie. Tylko miej przy sobie ten kwitek co dostaniesz z poczty bo bez niego nie uwzględnia ci reklamacji.

k-kondzik
24-08-2005, 13:57
poczekaj do końca aukcji

PS. ile ty masz lat że nie wiesz co to przelew w banku

Huo
24-08-2005, 14:05
@Kondzik

Ja bym sie lepiej na twoim miejscu nauczył się edytować ;). Zawsze myślałem, że przelew to jest do niego potrzebny jakis numer bankowy. I Pani tam podaje jakiś kalkulator" i na nim wpykasz numerek, i numerek gościa i automatycznie idzie kasa. Nie wiem czy to tak jest...

Tompior
24-08-2005, 14:21
Jak dla mnie to oryginalnego gta sa nie ma na jednej plytce dvd. Ale nie wiem bo nie mam. Wiem ze na jednej plytce dvd sprzedaja na stadionie po 30-40zl ;P

Cafe
24-08-2005, 14:24
@Kondzik

Ja bym sie lepiej na twoim miejscu nauczył się edytować ;). Zawsze myślałem, że przelew to jest do niego potrzebny jakis numer bankowy. I Pani tam podaje jakiś kalkulator" i na nim wpykasz numerek, i numerek gościa i automatycznie idzie kasa. Nie wiem czy to tak jest...

To tez jest przelew, ale to tylko w super/hiper/mega Marketach jest robione. itp
A tak dormalnie to musisz taki blankiet wypełniać.

@k-kondzik
naucz sie edytowac posty,i zmien ten popdis.

Tomkos
24-08-2005, 21:30
Akurat wszedłem na podany link i koleś dobrze kombinuje, najpierw czeka aż licka dojdzie do 50 paru złotych, a potem dopisuje że gra nie jest orginalna

Dodano 2005-08-24 20:06
witam mam do sprzedania GTA San Andreas gra jest na jednej płycie dvd na pc zachecam kupujacych gra nie jest oryginalna

Vekegi
24-08-2005, 21:36
Aktualna cena: 51,00 zł

Przelew nie musi byc w banku biezesz blankiet wpisujesz idziesz na pocztu dajesz ziomowi w okienku płacisz i lux ;) albo w banku ;)

Arrivald
24-08-2005, 22:43
Dodano 2005-08-24 20:06
witam mam do sprzedania GTA San Andreas gra jest na jednej płycie dvd na pc zachecam kupujacych gra nie jest oryginalna

Hahaha, co za naciagacz. Nie kupuj nic od takich ludzi.

Dechsta
25-08-2005, 00:58
Nieufam allegro, 2 dni temu kolega kupił tam wieże, wybulił kupe kasy!
Paczka przyszła.... otworzył ją, a tu w środku? KARTOFLE!!!!

Matek
25-08-2005, 09:16
Akurat wszedłem na podany link i koleś dobrze kombinuje, najpierw czeka aż licka dojdzie do 50 paru złotych, a potem dopisuje że gra nie jest orginalna

I aukcja jest kasowana, bo nieorginalnych nie mozna sprzedawac. W najgorszym wypadku po finalizacji na kupujacego i sprzedajacego siada policja. O tak: allegro jest monitorowane.

Xyrius
25-08-2005, 09:58
Nieufam allegro, 2 dni temu kolega kupił tam wieże, wybulił kupe kasy!
Paczka przyszła.... otworzył ją, a tu w środku? KARTOFLE!!!!
Lol to kolega miał pecha -.-
Zresztą... jak ktoś niema 5 pozytywów to od niego nie kupuj (ja i qmple tak robimy) i nas jeszcze nikt nie oszukał :P

Litawor
25-08-2005, 16:31
I aukcja jest kasowana, bo nieorginalnych nie mozna sprzedawac. W najgorszym wypadku po finalizacji na kupujacego i sprzedajacego siada policja. O tak: allegro jest monitorowane.

Może i jest monitorowane, ale niezbyt skutecznie, bo już kilkakrotnie kupowałem nieoryginalne płyty i jakoś nikt się nie przyczepił.