zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rook w 3 godziny

Duno Jackas
24-08-2005, 12:52
Tak więc witam wszystkich,jęsli był taki temat to przepraszam itd. itp.

Nie będe sie rozpisywał tak więc słyszałem gdzieś że rook można przejść w 3 godziny(na starych światach).Zwracam się z pytaniem:jak?(zaczynając przy tym wyposażeniu jaki sie ma na poczatku gry).Z góry thx.

Antyhak
24-08-2005, 13:05
Szybko zbierasz na eq-zabijasz i sprzedajesz raty.I pózniej bijesz juz bugi,wolfy,poison spiderki i zwykłe pajączki. Nie tracisz czasu na zabijanie minosów etc etc.

Enjoy!

Duno Jackas
24-08-2005, 13:10
i jak mam zabijac tylko to to chyba jak bede samemu an servie:)Bo w trzy godziny to nie wiem czy zdonze w trzy godziny z tym ale thx:)i czekam an nastepne komenty

poisoner
24-08-2005, 13:22
Szybko zbierasz na eq-zabijasz i sprzedajesz raty.I pózniej bijesz juz bugi,wolfy,poison spiderki i zwykłe pajączki. Nie tracisz czasu na zabijanie minosów etc etc.
Zycze powodzenia w biciu poison spiderow na niskim lvlu, bo mnie poison spider zatruwal nawet na 20 lvl przy skillach 20/24 i najlepszym mozliwym eq (poza poison daggerem :p ). Oczywiscie chodzi mi o pojedynczego poison spidera, bo 2 to juz prawie pewne zatrucie i 30 hp w plecy. :p

@topic: Moim zdaniem najlepiej bic wolfy i snejki, niby niewiele expa, ale te potwory maja bardzo slaby def, wiec mozna szybko zaczynac bic nastepnego po zabiciu poprzedniego. Ogolnie przechodzac na maina radze wybierac potwory ktore maja dobry atak, ale slaby def i nie zatruwaja, bo wtedy mozemy z drobna strata hp zgarniac duzo expa i nie tracimy glupio lifa na poisonie (trujace potwory polecam jedynie rookslayerom).

PS. Ktos powie zaraz pewnie ze snejki tez zatruwaja i to jest prawda, jednak sa one tak slabe ze zatruc moga chyba tylko na 1 lvl, ewentualnie 2. :)

Belvedor
24-08-2005, 13:32
W 3 godziny nierealne, chyba ze masz full spawn dla siebie...( +eq )
W 1 dzien natomiast, jak najbardziej...

down@: buehehehehehe nigdy nie zejdziesz tak nisko z czasem... Oblicz ile czasu samo wykonanie questow zajmie, do tego dolicz ludzi kradnacych expa, zajete miejscowki itp.

Zito
24-08-2005, 13:32
Lecisz jaknajszybciej po chain armor i banana, kupujesz mace i rabiesz spidery wolfy, bugi, p spidery na wschodniej czesci wyspy. A.. i jesz nonstop na full, wtedy nieistotne czy jestes zatruty czy nie.
Jak biegasz tak zeby sobie samemy nie blokowac respa to zejdziesz nawet ponizej 2h.

poisoner
24-08-2005, 13:37
Lecisz jaknajszybciej po chain armor i banana, kupujesz mace i rabiesz spidery wolfy, bugi, p spidery na wschodniej czesci wyspy. A.. i jesz nonstop na full, wtedy nieistotne czy jestes zatruty czy nie.
Jak biegasz tak zeby sobie samemy nie blokowac respa to zejdziesz nawet ponizej 2h.
Moim skromnym zdaniem nie ma zupelnie sensu chodzic na tak trudne questy z minosami na niskich lvlach. Na poczatek spokojnie starczy studded armor do expienia. Bicie poison spiderow jest bez sensu na niskich lvlach, dlatego ze wystepuja one w duzych ilosciach (chyba, ze mamy boxy i sie ustawiamy tak, ze jeden nas tylko atakuje). Natomiast przejscie roka w 2 h uwazam za nierealne. :p

Vanhelsen
24-08-2005, 13:40

down@: buehehehehehe nigdy nie zejdziesz tak nisko z czasem... Oblicz ile czasu samo wykonanie questow zajmie, do tego dolicz ludzi kradnacych expa, zajete miejscowki itp.Sam osobiscie wyszłem rok temu w 2:30godz. NIe miałem full spawna tylko dla siebie, nie miałem EQ od razu... poprostu trzeba umieć i mieć szczęście do niektorych elementów ;)

p.s. da się nawet wolniej, coś 1:45godz ale to juz trzeba mieć podrzucone EQ

Duno Jackas
24-08-2005, 13:42
no walsnie jak to z tymi abnana bylo?

Marcin wymiatacz
24-08-2005, 13:42
heh ja wychodze z rooka zazwyczaj w czasie krutszym niz 2h, zbieram na mace i jakiegos shielda a pozniej lece do jaskini pajakow na zachodniej czesci rooka, tam expie az to 8lvla i wchodze na maina (niemialem pacca) B)

sry za bledy

k-kondzik
24-08-2005, 13:46
ja na julerze ROOK'a przeszedłem w troszke więcej jak 2 h, ale to było 2 lata temu i po godzinie 3 rano, zabijałem Bug'i pod mistem (pod sklepem pewnego gościa :D)

Antyhak
24-08-2005, 14:05
@Poisoner
Słuchaj ale to chyba logiczne że nie na*******asz się odrazu z poisonami....najpierw raty, spidery, potem bugi etc etc...

Zito
24-08-2005, 14:40
Moim skromnym zdaniem nie ma zupelnie sensu chodzic na tak trudne questy z minosami na niskich lvlach. .... Bicie poison spiderow jest bez sensu na niskich lvlach, dlatego ze wystepuja one w duzych ilosciach

Trudne? Bo z minosem? A kto ci kaze z nim walczyc?
Bierzesz chaina i spadasz z tamtad.
Jak masz wprawe to zrobisz na 2lvl Carlin Sworda.

Mowielem o expieniu na wschodniej czesci wyspy, a tam sa tylko 2 poison spidery.

A co do 2h....
Wczoraj na rooku przegralem 1k bo sie zalozylem z kolesiem o to ze nie przejdzie rooka w 1h 30m. :o

Xyrius
24-08-2005, 14:44
Ja bez PACC'a przeszłem w jakieś 5godzin... z PACCiem w niecałe 2 godziny....
Więc to jest realne :] Tylko PACC trza mieć

Dene De'Lar
24-08-2005, 15:01
Jezeli ma sie paca mozna wysc z rooka nawet w 1.5h
(wiem z wlasnego doswiadczenia)

A bez paca najszybciej wyszlem w 2h( +/- 5 minut)
robi sie 2 lvl zbierajac raty i sprzedajac kupuje mace idzie na questa (jak sie nie ma lagow :D) bierze cain armor itd i expisz na wolfach i sakach proste

Mevr nika from Vault 13
24-08-2005, 15:05
Rook bez PACCa - 5-6H (Krócej mi się nie udało)
Rook z PACCiem - 2-3H (raty, wolfy, wolfy, wolfy, snaki i tak ciągle)

Problem w tym, że na PACC area jak chcesz szybko wyjść to kasy masz tyle co kot naplakał (Orginaly said by my babka :P). Ja jak wychodze to mam 500-600 gp >.<.
Na FACCu nie ma dobrego respa wolfów/snaków (sa ale zawsze zajęte) więc trzeba bić inne potwory, co skutkuje wolnym EXPem ale większa ilościa kasy.
Tak więc Rook w 3H jest mozliwy.

Rybzor
24-08-2005, 15:11
Na pcc arenie mozna szybko przejsc rooka, nie ma to jak spidery i wolfy, ludzie laza na jakies glupie mino hunty a slabsze lepiej oplacalne potworki, ja przechodze rooka w 5 godzin, moze nie duzo ale inni robia to kilka dni:P, jedyna rada jaka mozna dac to nie tracic czasu na spearmany i takie tam tylko wolfy i spidery prac ;)

Hieyan
24-08-2005, 15:12
Tak:
Robisz 2 level - oczywiście znalazłeś Poison Daggera, Chain Armor, Studded Legs, Copper Shield.
Przechodzisz prez mostek i tam 420 sneaków zlurowanych :D
Zabijasz wszystkie i nawet w krócej niż 3 godziny zrobisz 8 level :P

Knopers
24-08-2005, 15:27
3 godziny to nie długo , kiedyś jak sie na rooka wkurzylem to zalożylem new chara i w 1h45 minut przeszedlem -.-

Eladori
24-08-2005, 15:31
ja osobiście wbijam na mainapo 1,3h
mój rekord to 1,1h robisz tak jak ci kolesie mówią z forum. i lecisz

Cor Tibiarz
24-08-2005, 15:34
heh 3h a ja wychodze w minimum 4 :D

Belvedor
24-08-2005, 16:19
hehehe nagle okazalo sie, ze rook to przygoda na 1-2, no max 3h buehehehe a tyle sie czytalo, ze przejscie go zajmuje za duzo czasu. Jak ta mentalnosc ludzka zmienia sie...

Slodka'Panienka
24-08-2005, 16:33
Ja rooka przeszlam najszybciej w 2h 13 min. zrobilam 8 lvl tak szybko poniewaz moj brat ma rookstayera i na 1 lvl dal mi eq i bp life fluidow. i odrazu biegalam po poisonach etc.

matizus
24-08-2005, 16:57
Odbija ci? Przecież jak sie tam idzie to najpierw otacza cię kilka orków, mino i wolf, a później bodajże 6 mino. I jak zrobić??

Pramus
24-08-2005, 17:03
Mój rekord wyjścia z rooka wynosi około 1 godziny z kawałkiem z PACCEm zaczynając normalnie bez eq itd., a bez PACCa ok. 1.5-2h

Ozon18
24-08-2005, 17:10
Ja od 2-giego lvlu xpie na posionach na facc area (jak nie mam pacca).
1 lvl - raty, zbieramy na mace. Potem idziemy do glownego podziemia, robimy questy i mamy eq. Nie zapomnijcie brac fooda na posuiony (20 minut bicia - 5 min regeneracji ale rooka w 3h mozna przejsc

Midarth
24-08-2005, 17:11
Z pełnym eq moj rekord [na FACCU!] wynosi 1:40 min. Miale logi zapisane nawet, żeby bratu pokać, więc jak znajdę moge wrzucić [dla niedowiarków]. Miałem dużą dawkę szczęścia i ogólnie umiałem już rooka grać [5 uhmakerów ;o]

Dragu
24-08-2005, 17:38
z pacciem przeszlem w ~2.30 godz wzelem stuted arm i mace i biegalem po wilkach i trolach no i spiderach

poisoner
24-08-2005, 18:03
Słuchaj ale to chyba logiczne że nie na*******asz się odrazu z poisonami....najpierw raty, spidery, potem bugi etc etc...
Oczywiscie ze jest to logiczne, tylko z tej wypowiedzi wynikalo, ze po skonczeniu expienia na ratach nastepnym etapem sa wyzej wymienione przez ciebie potwory oraz (nie potem) poison spidery. Dlatego chcialem to sprostowac.
W mino hell jest bardzo trudno sobie poradzic na niskim lvlu, bo nikt nie chce bloczyc minosow, tylko kazdy chce wyrolowac kazdego (jest to na tej zasadzie, ze jeden schodzi udajac bloczenie minosow, pozniej inni tez schodza, nastepnie bloker schodzi i inni zanim zdaza sie zorientowac ze sa atakowani to traca juz sporo hp i na tej "zabawie" traca najwiecej wlasnie low lvle bo rookstayer i tak sparuje sporo hitow na tarcze i pancerz, a taki swiezo upieczony gracz dostaje czesto uderzenia w cialo od wszystkich minosow). Natomiast quest na chain armor jest do wykonania jak najbardziej, ale traci sie wtedy sporo cennego czasu, ktory mozna by wykorzystac na expienie ze studded armorem, ktorych jest pelno wszedzie.
Mowielem o expieniu na wschodniej czesci wyspy, a tam sa tylko 2 poison spidery.
Na 2 lvlu w zupelnosci starcza 2 poison spidery, zeby gracz mial o polowe hp mniej niz max. :p
Wczoraj na rooku przegralem 1k bo sie zalozylem z kolesiem o to ze nie przejdzie rooka w 1h 30m.
Ja moge nawet przejsc rooka w 1 godzine. Wystarczy wziac najlepszy eq jaki jest na rooku z mojego rezerwowego rookstayera (glownego nie biore bo jednak jest obawa o ded, bo rooka sie przechodzi bez life fluidow, zeby nie tracic kasy :p ) i potem mozna od razu na 1 lvlu pojsc sobie na trolle wychodzac z miasta tunelem podziemnym przez poison spidery. No i pozniej jak juz bede mial 8 lvl to po prostu oddam eq z powrotem do tamtego chara, a kase zostawie przy sobie na maina. W ten sposob mozna dziennie stworzyc kilka postaci mainowych. Jednak niewielu graczy ma takie szczescie, ze moze sobie wziac na 1 lvlu katane i cooper shielda, wiec bez przesady z ta szybkoscia. :p
Problem w tym, że na PACC area jak chcesz szybko wyjść to kasy masz tyle co kot naplakał (Orginaly said by my babka ). Ja jak wychodze to mam 500-600 gp >.<.
Chodzi o to zeby wyjsc z roka jak najszybciej a nie jak najlepiej. Na ulepszanie postaci jest czas na mainie. Przynajmniej takie jest moje zdanie. ;)

Dark Jarryn
24-08-2005, 18:30
Ludzie ja zrobilem w 2,5 godziny!

Na poczatku idzie sie po dubleta, po drodze 5 expa.
Potem idze sie na raty, robisz questa na rapiera.
Robisz 2 lvl i idzesz na misjee samobujsza na cooper shielda, kupujesz w sklepie scythe i shovle. Po droadze dajemy baga z kasa itp. pod jakies drzewo i zaznaczasz miejsce. Prosisz kogos aby wybil ci miski potem tracisz te 10 - 15 expa.I masz juz najlepszeg shielda i helmeta na rooku (moze wypac, ale jak wyapdnie tylko helmet szkoda czasu zeby wracac po niego).
http://www.hagrid.republika.pl/cupperquest.rec (duzo bledow, tak wiem, lepiej sami zobaczcie jak to trzeba zrobic sorry ze tak daleko, ale latwiej po obejzeniu bedzie sie umierac)
Dobijesz 2 lvl (jak ci spadlo po deaddzie) i wracasz po swoje wczesniej zarobione (raczej zdobyte) rzeczy w zaznaczonym miejscu.
Robisz 3 lvl na ratach. I idzesz na questy bear room, mino hell najlepiej tam isc jak jest noobland (na pewno wszystko bedzie wybite).
4 lvl robicie juz w jakini wilczkow, na snake.
5 lvl juz idziecie na trole, poison spidery, spidery.
jak macie kase to idziecie od razu do sklepu po life fluidsa (only 60 gp za 1)
6 lvl chodzicie tak bardziej po prwej stronie rooka, czyli wilczki, miski, spidery.
7 lvl lub wczesnij idzeice na skillety, waspy, trole, wilczki.
8 lvl Swietujecie napis: You advanced from Level 7 to Level 8. I wchodzicie na maina.

Jak robilem teog gosica (Dark Jarryn) to rooka przeszedlem podczas nooblandu godzina 18.30 do 00.00. O godzinie 00.00 nabilem 8 lvl :P Polecam na prawde dobry sposob na rooka

Antyhak
24-08-2005, 18:52
@Poisoner
Faktycznie w mojej pierwszej wypowiedzi to nie wynikało...mój błąd...przyznaje Ci racje:)Suma sumarum chodziło nam o to samo;)

poisoner
24-08-2005, 18:58
Prosisz kogos aby wybil ci miski potem tracisz te 10 - 15 expa.
To nie lepiej poprosic od razu tego kogos, zeby dal jedzenie z bearow (wypada z nich bardzo duzo fooda) i wtedy wystarczy sie najesc po przejsciu do ciala smoka i nie dedniemy nawet bez life fluidow (stracimy mniej wiecej tyle samo czasu co bysmy stracili wracajac sie po cialo lub baga, a przynajmniej bedziemy mieli czyste konto bez dedow :) ). Nie bede owijac w bawelne i walne prosto z mostu, chociaz nie wszystkim sie zapewne moja propozycja spodoba: jak chcesz jak najszybciej zdobyc cooper shielda to zastosuj metode tego kogos w swojej osobie (mc, najlepiej rookstayer, jesli nie masz to jakas silna postac np 7 lvl) i wtedy zabijesz beary szybko, latwo i przyjemnie i nie musisz sie martwic ze kumpel wezmie czesc fooda dla siebie, a w razie czegos mozesz sie ratowac dajac 2 lvlowcowi life fluidy. Niezbyt uczciwe i sam jeszcze nigdy nie stosowalem, ale pod wzgledem szybkosci chyba najlepsze. :p
Robisz 3 lvl na ratach. I idzesz na questy bear room, mino hell najlepiej tam isc jak jest noobland (na pewno wszystko bedzie wybite).
Akurat ilosc noobow nie wplywa na ilosc wybitych minosow, bo to nie oni je tam wybijaja tylko prawie zawsze rookstayerzy. A to czy jest tam tylko 1 rookstayer, czy 1 rookstayer a przy nim 10 noobow nie ma zadnego znaczenia w ilosci wybitych minosow. :p
Jak robilem teog gosica (Dark Jarryn) to rooka przeszedlem podczas nooblandu godzina 18.30 do 00.00.
Moze ja ciebie zle zrozumialem, ale wczesniej napisales ze przeszedles rooka przez 2,5 godziny, a tutaj piszesz, ze przechodziles od godziny 18.30 do godziny 00.00, a wiec wychodzi ze 5,5 godziny!
Tyle z mojej strony, jednak gratz dla ciebie za ta metode, wydaje mi sie ze jest naprawde dobra i szybka. :)

Stułbia
24-08-2005, 19:07
Najłatwiej jest znaleźć jakiegoś rookstayera, idziecie na skelletony i mace, brass shield itp. dla ciebie. Potem exp na wolfach ( na pacclandzie ) lub spiderach ( faccland ) Z pacciem 8 lvl zrobiłem z 1 h 50 minut ( to nie jest żart -.- )

August
24-08-2005, 19:11
Rooka mozna przejsc nawet w czasie krotszym niz 1h... Wiem ze sie da bo sam widzialem jak kumpel to zrobil...

Najlepsze itemki mozna juz na 1 lvlu miec...
Ja ostatnio tak zrobilem dwaj kumple wyprowadzili mnie pod ziemia poza mur... i pobieglismy od razu na carlin sworda i chain armor oni all bloczyli ja tylko bralem zeczy i dzida...

Vivatex
24-08-2005, 19:23
ja w najkrutszym czasie to 11h :( moze duzo a moze i nie ale sa tacy co wychodza ponad 2 dni nie rozumie jak tak dlugo wychodza co oni w tedy robia a w te 11godzin uzbieralem kasy ponad 1,3k

poisoner
24-08-2005, 21:15
Najlepsze itemki mozna juz na 1 lvlu miec...
Pod warunkiem, ze dzialasz na mc i sobie przelozysz z rookstayera na nowego chara, bo chodzic na wszystkie questy (katana, cooper shield) sie po prostu nie oplaca, bo za duza strata czasu podczas ich robienia, a exp praktycznie zerowy (bo nie bedziesz bic minosow na 2 lvlu :p )

Zito
24-08-2005, 21:27
W mino hell jest bardzo trudno sobie poradzic na niskim lvlu, bo nikt nie chce bloczyc minosow, ........Natomiast quest na chain armor jest do wykonania jak najbardziej, ale traci sie wtedy sporo cennego czasu, ktory mozna by wykorzystac na expienie ze studded armorem, ktorych jest pelno wszedzie..

Powtorze jeszcze raz: NIKT NIE KAZE CI WALCZYC Z TYMI MINOSAMI
robisz kuleczko na dole.. biezesz itemy i spadasz.
Zreszta nie ma sensu latac z carlin swordem, skoro za ~40gp mozna kupic mace.

A po chain armor idzie sie 5minutek gora (no chyba ze sie nie ma klucza/pick i drzwi zamkniete)
I tak samo NIE MA SENSU ATAKOWAC TAM CZEGOKOLWIEK.

Masz tylko zdobyc itemy zeby potem szybko zabijac slabe potworki.
Bicie trolli a nawet misi to juz strata czasu.

Lukas_Devlin
24-08-2005, 21:36
HEHE xD
Moj rekord to rook w 8h ale bilem jedynie raty i bugi ;] Bo chodzenie na inne potworki mi sie nieoplacalo ;]

Knight Simon Dark lord
25-08-2005, 00:07
z paccem mozna bardzo szybko przejsc rooka szczególnie jak się wstanie rano i około 8 idziemy bić raty by szybko zdobyć lvl 3/4 i kase an eq a puźniej po ss łazić między wolfami/bugami/spiderami i mozna szybko zarobic 8 lvl jak sie nei ma pacca to tak samo mój rekord wyjścia z rooka
4 godziny (facc)
2 godziny (plus jakies minuty) [pacc]

poisoner
25-08-2005, 11:13
Powtorze jeszcze raz: NIKT NIE KAZE CI WALCZYC Z TYMI MINOSAMI
Jesli ktos nie wybije minosow to na niskim lvlu nie masz szans tam przezyc biorac rzeczy ze skrzyn!!!
I tak samo NIE MA SENSU ATAKOWAC TAM CZEGOKOLWIEK.
Niczego nie atakuję -> brak expa -> wolniejsze wychodzenie z rooka. A zdaje mi sie ze nie o to chodzi wiekszosci osob. A zeby zdobyc picka to trzeba isc do jaskini orkow, ktore moga byc za trudnymi przeciwnikami jak na poczatek, a klucza inaczej nie mozna zdobyc (no chyba ze ktos sprzedaje, ale stanie na targu to kolejna strata tak cennego czasu).
Masz tylko zdobyc itemy zeby potem szybko zabijac slabe potworki.
Do zabijania slabszych potworkow nie jest potrzebny chain armor (studded armor ma tylko o 1 mniej arma) ani carlin sword (za niewielka cene mozna kupic mace, ktora jest bronia lepsza od carlin sworda do expienia, bo ma lepszy atak)

MaveriC
25-08-2005, 12:30
hmmm ja mialem niezla taktyke jak jeszcze gralem w tibie (narazie nie ma szans) .....od razu gdy zdobyles 2 lvl..wybijasz za miasto ...i bijesz jak najszybciej do bear rooma...i modlisz sie zeby byl otwarty.....u mnie na 5x rook 4 razy mialem beara otwartego....zaciagasz chain arma i co tam masz...i jush spokojnie mozesz na wilki...a potem od razu do troll tower....i tam sobie expisz spokojnie...oczywiscie jesli spawn ejst pusty

Karrith
25-08-2005, 12:57
tu masz rooka zrobionego w 2h~

Channel saved at Mon Aug 15 22:09:14 2005
20:00 Welcome to Tibia! Please choose your outfit.
20:00 Meridian Bloodsword: bye
20:00 Cipfried: Farewell, Meridian Bloodsword!
20:00 Mirif Lithi: hi
20:00 Cipfried: Hello, Mirif Lithi! Feel free to ask me for help.
20:00 Mirif Lithi: heal
20:00 Cipfried: You are looking really bad. Let me heal your wounds.
20:01 You see black marble floor.
20:01 Realm Elanesse: I SELL CARLIN SWORD, BRASS SHIELD !! VERY CHEAP!
20:01 Grea Womyn: narka wszystkim
20:01 You see Hyi vittu (Level 2). He has no vocation.
20:01 Lusia Siusia: za katane
20:02 You lose 2 hitpoints due to an attack by a rat.
20:02 You lose 4 hitpoints due to an attack by a rat.
20:02 You have found a rapier.
20:02 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rat.
20:02 You lose 3 hitpoints due to an attack by a rat.
20:02 You lose 6 hitpoints due to an attack by a rat.
20:02 You lose 3 hitpoints due to an attack by a rat.
20:03 You see yourself. You have no vocation.
20:03 You see yourself. You have no vocation.
20:03 You lose 3 hitpoints due to an attack by a rat.
20:03 You lose 1 hitpoint due to an attack by a rat.
20:03 You lose 2 hitpoints due to an attack by a rat.
20:03 You lose 5 hitpoints due to an attack by a rat.
20:03 You lose 4 hitpoints due to an attack by a rat.
20:03 You see a rapier (Atk:10 Def:8).
It weighs 15.0 oz.
20:04 You see Scor Rayon (Level 5). He has no vocation.
20:04 You see muddy floor.
20:04 You see Ardenia (Level 1). She has no vocation.
20:04 You see Leppis (Level 4). He has no vocation.
20:04 You see Aley Golor (Level 1). He has no vocation.
20:04 Thearon Narinael: hi
20:04 Seymour: Hello, Thearon Narinael. What do you need?
20:04 Thearon Narinael: 5 rat
20:04 Thearon Narinael: yes
20:04 Seymour: Thank you! Here is your reward.
20:04 Thearon Narinael: bye
20:04 Seymour: Good bye! And remember: No running up and down in the academy!
20:04 You see white marble floor.
20:04 You see yourself. You have no vocation.
20:04 You see wooden floor.
20:04 Diana Tajemnicza: sell Studded Armor
20:04 You see wooden floor.
20:04 You see Mukerpivet (Level 5). He has no vocation.
20:04 Sir Pukielos: hi
20:04 Obi: Hello, hello, Sir Pukielos! Please come in, look, and buy!
20:04 You see Sir Pukielos (Level 6). He has no vocation.
20:04 Dixi: Hello, Sir. How may I help you, Mukerpivet.
20:04 Mukerpivet: change gold
20:04 Thearon Narinael: hi
20:05 Dixi: One moment please, Thearon Narinael. I'll be with you in a moment.
20:05 Thearon Narinael: lol
20:05 Mukerpivet: fuck is
20:05 Thearon Narinael: u cant change gold in rook
20:05 Mukerpivet: fucky you
20:05 You see Mukerpivet (Level 5). He has no vocation.
20:05 You see a rapier (Atk:10 Def:8).
It weighs 15.0 oz.
20:05 Mukerpivet: wana die?
20:05 Thearon Narinael: yeah
20:05 Mukerpivet: br?
20:05 Thearon Narinael: sim
20:05 Sir Pukielos: sell a lather boots
20:05 Obi: I sell much, much indeed. Just read the blackboards for my awesome wares or just ask me.
20:05 Dixi: Good bye.
20:05 Thearon Narinael: hi
20:05 Dixi: Hello, Sir. How may I help you, Thearon Narinael.
20:05 Thearon Narinael: sell rapier
20:05 Thearon Narinael: yes
20:05 Dixi: Ok. Here is your money.
20:05 Thearon Narinael: wooden shield
20:05 Thearon Narinael: yes
20:05 Dixi: Thank you. Here it is.
20:05 Marth Valan: hi
20:05 You see Marth Valan (Level 2). He has no vocation.
20:05 Bezia: food
20:05 You see Bezia (Level 1). She has no vocation.
20:05 Leppis: 2 cold
20:06 You see Mattadon (Level 5). He has no vocation.
20:06 You see a jacket (Arm:1).
20:06 You see Sqabble (Level 7). He has no vocation.
20:06 You see Bezia (Level 1). She has no vocation.
20:06 You see Arcaniano (Level 1). He has no vocation.
20:06 You see Arcaniano (Level 1). He has no vocation.
20:06 You have found a doublet.
20:06 You see a doublet (Arm:2).
It weighs 25.0 oz.
20:07 You see a dead sheep (Vol:5).
20:07 Thearon Narinael: hi
20:07 You see 35 worms.
20:07 Tom: I'm Tom the Tanner. How can I help you Thearon Narinael?
20:07 Gaassis: spiers
20:07 Thearon Narinael: rat
20:07 Thearon Narinael: yes
20:07 Tom: Ok. Corpse for me, gold for you.
20:07 Thearon Narinael: bye
20:07 Tom: Good hunting, son.
20:07 You see Joaquina Garcia (Level 4). She has no vocation.
20:07 You see a dead sheep (Vol:5).
20:07 You see a wooden shield (Atk:0 Def:14).
It weighs 40.0 oz.
20:07 You see a draw well.
20:07 You see Billy.
20:08 You see a framework wall.
20:08 You see Lee'Delle.
20:08 You see a doublet (Arm:2).
It weighs 25.0 oz.
20:08 You see meat.
It weighs 13.0 oz.
20:09 You advanced in sword fighting.
20:11 You see Joaquina Garcia (Level 4). She has no vocation.
20:11 You see Joaquina Garcia (Level 4). She has no vocation.
20:11 Thearon Narinael: hi
20:11 Billy: Howdy Thearon Narinael.
20:11 Thearon Narinael: sell 7 meat
20:11 Thearon Narinael: yes
20:11 Billy: Here you are.
20:11 Billy: YOU RUDE $§&$
20:12 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:12 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider.
20:12 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider.
20:12 You lose 3 hitpoints due to an attack by a spider.
20:12 You lose 7 hitpoints due to an attack by a troll.
20:12 You lose 4 hitpoints due to an attack by a troll.
20:12 You lose 2 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
20:13 You lose 4 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 5 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 2 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 3 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 5 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 6 hitpoints due to an attack by a troll.
20:13 You lose 8 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 2 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You see Joaquina Garcia (Level 4). She has no vocation.
20:14 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
20:14 You lose 10 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 4 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 6 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 5 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 3 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 6 hitpoints due to an attack by a troll.
20:14 You lose 3 hitpoints due to an attack by a troll.
20:15 You lose 2 hitpoints due to an attack by a troll.
20:15 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
20:15 You lose 5 hitpoints due to an attack by a troll.
20:15 You advanced in sword fighting.
20:16 You see a troll.
20:16 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:16 You lose 4 hitpoints due to an attack by a spider.
20:16 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:17 You advanced from Level 1 to Level 2.
20:17 Thearon Narinael: hi
20:17 Thearon Narinael: heal
20:17 Zerbrus: You are looking really bad. Let me heal your wounds.
20:17 You see yourself. You have no vocation.
20:17 You see a club (Atk:7 Def:7).
20:17 Thearon Narinael: hi
20:17 Lee'Delle: Hello, hello, Thearon Narinael! Please come in, look, and buy!
20:17 Thearon Narinael: sell wooden shield
20:17 Thearon Narinael: yes
20:17 Lee'Delle: Ok. Here is your money.
20:18 Lee'Delle: Bye, bye.
20:18 You see wooden floor.
20:18 You see grass.
20:18 You see yourself. You have no vocation.
20:18 You see a dead snake.
20:18 You lose 12 hitpoints due to an attack by a bear.
20:18 You advanced in shielding.
20:18 You lose 7 hitpoints due to an attack by a bear.
20:18 You lose 2 hitpoints due to an attack by a bear.
20:18 You lose 10 hitpoints due to an attack by a bear.
20:18 You lose 8 hitpoints due to an attack by a bear.
20:18 You lose 13 hitpoints due to an attack by a bear.
20:18 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bear.
20:18 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You see grass.
20:19 Thearon Narinael: hi
20:19 Thearon Narinael: heal
20:19 Thearon Narinael: hi
20:19 Thearon Narinael: heal
20:19 You see yourself. You have no vocation.
20:19 You lose 7 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You lose 10 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You lose 4 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You lose 6 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bear.
20:19 You lose 7 hitpoints due to an attack by a bear.
20:19 You lose 8 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 You lose 4 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 Thearon Narinael: hi
20:20 Zerbrus: Greetings young traveller.
20:20 Thearon Narinael: heal
20:20 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bear.
20:20 You lose 2 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 You lose 6 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 You lose 14 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 You lose 5 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 You lose 6 hitpoints due to an attack by a bear.
20:20 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bear.
20:21 You see grass.
20:21 You see yourself. You have no vocation.
20:21 Thearon Narinael: hi
20:21 Zerbrus: Greetings young traveller.
20:21 Thearon Narinael: heal
20:21 You see a swamp plant.
20:21 You lose 4 hitpoints due to an attack by a spider.
20:22 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:22 You lose 3 hitpoints due to an attack by a spider.
20:22 You see yourself. You have no vocation.
20:23 You lose 3 hitpoints due to an attack by a spider.
20:23 You lose 4 hitpoints due to an attack by a spider.
20:23 You see 40 gold coins.
They weigh 4.0 oz.
20:24 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bug.
20:24 You lose 6 hitpoints due to an attack by a bug.
20:24 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bug.
20:24 You lose 6 hitpoints due to an attack by a bug.
20:24 You lose 7 hitpoints due to an attack by a bug.
20:24 You lose 4 hitpoints due to an attack by a bug.
20:24 You lose 10 hitpoints due to an attack by a bug.
20:24 You see yourself. You have no vocation.
20:24 You see Wujek Zygmunt (Level 8). He has no vocation.
20:24 You see grass.
20:24 You see grass.
20:24 You see a lit torch.
20:24 Thearon Narinael: hi
20:24 Zerbrus: Greetings young traveller.
20:24 Thearon Narinael: heal
20:24 Zerbrus: You are looking really bad. Let me heal your wounds.
20:25 You advanced from Level 2 to Level 3.
20:25 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider.
20:25 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:25 You lose 5 hitpoints due to an attack by a spider.
20:26 You lose 5 hitpoints due to an attack by a spider.
20:26 You lose 7 hitpoints due to an attack by a spider.
20:26 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:26 You lose 2 hitpoints due to an attack by a snake.
20:26 You are poisoned.
20:26 You lose 1 hitpoint due to an attack by a snake.
20:26 You lose 1 hitpoint.
20:26 Thearon Narinael: hi
20:27 Zerbrus: Greetings young traveller.
20:27 Thearon Narinael: hgeal
20:27 You lose 1 hitpoint.
20:27 Thearon Narinael: heal
20:27 Zerbrus: You are poisoned. I will help you.
20:27 Thearon Narinael: heal
20:27 You lose 5 hitpoints due to an attack by a bear.
20:27 You lose 9 hitpoints due to an attack by a bear.
20:27 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bear.
20:27 You lose 9 hitpoints due to an attack by a bear.
20:28 You lose 9 hitpoints due to an attack by a bear.
20:28 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bear.
20:28 You lose 6 hitpoints due to an attack by a bear.
20:28 You lose 11 hitpoints due to an attack by a bear.
20:28 Thearon Narinael: hi
20:28 Thearon Narinael: heal
20:28 Zerbrus: You are looking really bad. Let me heal your wounds.
20:28 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider.
20:29 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:29 You lose 1 hitpoint due to an attack by a spider.
20:29 You lose 2 hitpoints due to an attack by a spider.
20:29 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 9 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 10 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 10 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:29 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:30 Thearon Narinael: hi
20:30 Zerbrus: Greetings young traveller.
20:30 Thearon Narinael: heal
20:30 Billy: YOU RUDE $§&$
20:30 Thearon Narinael: 4 gp plz
20:31 Thearon Narinael: 4 gp plz
20:31 Thearon Narinael: tyty
20:31 Thearon Narinael: :]
20:31 Thearon Narinael: hi
20:31 Thearon Narinael: rope
20:31 Thearon Narinael: yes
20:31 Lee'Delle: Thank you. Here it is.
20:31 Lee'Delle: Bye, bye.
20:31 You see Mateusz Skalski (Level 1). He has no vocation.
20:32 Luke of Arcania: sell an exe.
20:32 You see Realm Elanesse (Level 6). He has no vocation.
20:32 You see Gaassis (Level 3). He has no vocation.
20:32 Gaassis: buy mace 27gp
20:32 You lose 3 hitpoints due to an attack by a rat.
20:32 You advanced in shielding.
20:32 You advanced in sword fighting.
20:33 You see a leather helmet (Arm:1).
It weighs 22.0 oz.
20:34 You see an axe (Atk:12 Def:6).
It weighs 40.0 oz.
20:34 You see Giery Knight (Level 5). She has no vocation.
20:34 You see Aleril Maerso (Level 6). He has no vocation.
20:34 You see a studded armor (Arm:5).
It weighs 71.0 oz.
20:35 You lose 5 hitpoints due to an attack by an orc.
20:35 You see Golvol Ryon (Level 2). He has no vocation.
20:35 You have found a bag.
20:35 You have found a brass helmet.
20:35 You see a brass helmet (Arm:3).
It weighs 27.0 oz.
20:36 You have found a chain armor.
20:36 You see a pot. It is empty.
It weighs 52.5 oz.
20:36 You see a pool of blood.
20:36 Thearon Narinael: lol
20:36 You have found a backpack.
20:37 You see Gabia Argon (Level 6). He has no vocation.
20:37 You lose 2 hitpoints due to an attack by a minotaur.
20:38 You see Gabia Argon (Level 6). He has no vocation.
20:38 You see an axe (Atk:12 Def:6).
It weighs 40.0 oz.
20:39 You see a chain armor (Arm:6).
It weighs 100.0 oz.
20:39 You see a studded shield (Atk:0 Def:15).
It weighs 58.0 oz.
20:39 You see leather boots (Arm:1).
It weighs 9.0 oz.
20:39 You see a brass helmet (Arm:3).
It weighs 27.0 oz.
20:39 You lose 2 hitpoints due to an attack by a troll.
20:39 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
20:40 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
20:40 You see a chain armor (Arm:6).
It weighs 100.0 oz.
20:40 You see 43 gold coins.
They weigh 4.3 oz.
20:41 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
20:41 You see 43 gold coins.
They weigh 4.3 oz.
20:41 You see 43 gold coins.
They weigh 4.3 oz.
20:42 You advanced in axe fighting.
20:42 You see a troll.
20:42 You see a hand axe (Atk:10 Def:5).
It weighs 18.0 oz.
20:42 You see a club (Atk:7 Def:7).
20:42 You see Leone Darkwin (Level 7). He has no vocation.
20:42 You see Leone Darkwin (Level 7). He has no vocation.
20:42 You see muddy floor.
20:43 Thearon Narinael: noobs-.-
20:43 You see a club (Atk:7 Def:7).
It weighs 25.0 oz.
20:43 You see a club (Atk:7 Def:7).
20:43 You see Sqabble (Level 7). He has no vocation.
20:43 You see a stone.
It weighs 410.0 oz.
20:43 You see a hand axe (Atk:10 Def:5).
It weighs 18.0 oz.
20:44 Thearon Narinael: hi
20:44 Norma: Hello, hello, Thearon Narinael! Please come in, look, and buy!
20:44 Thearon Narinael: sell 2 spear
20:44 Thearon Narinael: yes
20:44 Norma: Ok. Here is your money.
20:44 Thearon Narinael: sell hand axe
20:44 Norma: Ok. Here is your money.
20:44 Thearon Narinael: sell 2 leather helmet
20:45 Norma: Ok. Here is your money.
20:45 Thearon Narinael: leather legs
20:45 Thearon Narinael: yes
20:45 Norma: Thank you. Here it is.
20:45 Thearon Narinael: bye
20:45 Norma: Bye, bye.
20:45 Lord Juan'malaga: 0 hi
20:45 You see stairs.
20:45 You see Bastion Cats (Level 6). He has no vocation.
20:45 Thearon Narinael: hi
20:45 Seymour: Hello, Thearon Narinael. What do you need?
20:45 Roy el Grande: NO ES LEFE FLUID
20:45 Thearon Narinael: box
20:45 Thearon Narinael: yes
20:45 Seymour: THANK YOU! Here is a helmet that will serve you well.
20:45 You see leather legs (Arm:1).
It weighs 18.0 oz.
20:45 Lure Master Druid: gejmenie
20:45 Seymour: Good bye! And remember: No running up and down in the academy!
20:45 Tom: Ok. Corpse for me, gold for you.
20:45 Tom: Doh?
20:45 You see a legion helmet (Arm:4).
It weighs 31.0 oz.
20:45 You see a legion helmet (Arm:4).
It weighs 31.0 oz.
20:45 You see yourself. You have no vocation.
20:46 You see a rope.
It weighs 18.0 oz.
20:46 You see yourself. You have no vocation.
20:46 You see Ardenia (Level 3). She has no vocation.
20:46 Thearon Narinael: hi
20:46 Zerbrus: Greetings young traveller.
20:46 Thearon Narinael: heal
20:46 Zerbrus: You are looking really bad. Let me heal your wounds.
20:46 You see a rope.
It weighs 18.0 oz.
20:47 You see yourself. You have no vocation.
20:47 You see rocks.
20:47 You lose 8 hitpoints due to an attack by a bear.
20:47 You see a rope.
It weighs 18.0 oz.
20:47 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bear.
20:47 You lose 4 hitpoints due to an attack by a bear.
20:47 You lose 2 hitpoints due to an attack by a bear.
20:48 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bear.
20:48 You lose 4 hitpoints due to an attack by a bear.
20:49 You advanced in axe fighting.
20:51 Thearon Narinael: hi
20:51 Thearon Narinael: heal
20:51 You see a small fir tree.
20:51 You advanced from Level 3 to Level 4.
20:52 You see a swamp plant.
20:53 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:54 You see a loose stone pile.
20:54 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:54 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:54 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:55 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:55 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:56 You advanced in shielding.
20:56 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 6 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 8 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:56 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:58 You see yourself. You have no vocation.
20:58 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:58 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:58 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
20:59 You advanced in axe fighting.
20:59 You advanced from Level 4 to Level 5.
20:59 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:59 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
20:59 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:00 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:00 You see a worm.
21:00 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:04 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:05 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:06 You see debris.
21:06 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:06 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:08 Thearon Narinael: hi
21:08 Billy: Howdy Thearon Narinael.
21:08 Thearon Narinael: sell 10 meat
21:08 Thearon Narinael: yes
21:08 Billy: Here you are.
21:08 Billy: YOU RUDE $§&$
21:08 You see yourself. You have no vocation.
21:09 You see a dead rabbit.
It weighs 20.0 oz.
21:09 You lose 1 hitpoint due to an attack by a bear.
21:09 You lose 3 hitpoints due to an attack by a bear.
21:11 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:11 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:11 You lose 10 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:11 You lose 6 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:11 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:12 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:12 You see grass.
21:12 You advanced in shielding.
21:13 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:13 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:14 You see yourself. You have no vocation.
21:14 You see grass.
21:15 You advanced from Level 5 to Level 6.
21:15 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:15 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:15 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:16 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:16 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:16 You see grass.
21:16 You see Joaquina Garcia (Level 6). She has no vocation.
21:17 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:17 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:17 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:18 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:18 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:19 You see yourself. You have no vocation.
21:19 You see a dead spider (Vol:5).
It weighs 46.0 oz.
21:20 You see a hand axe (Atk:10 Def:5).
It weighs 18.0 oz.
21:20 You lose 1 hitpoint due to an attack by a troll.
21:20 You lose 2 hitpoints due to an attack by a troll.
21:21 You advanced in axe fighting.
21:22 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:22 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:22 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:22 You see yourself. You have no vocation.
21:23 Thearon Narinael: hi
21:23 Billy: Howdy Thearon Narinael.
21:23 Thearon Narinael: sell 8 meat
21:23 Thearon Narinael: yes
21:24 Billy: Here you are.
21:24 Billy: YOU RUDE $§&$
21:24 Thearon Narinael: hi
21:24 Lee'Delle: Hello, hello, Thearon Narinael! Please come in, look, and buy!
21:24 Thearon Narinael: sell hand axe
21:24 Thearon Narinael: yes
21:24 Lee'Delle: Ok. Here is your money.
21:24 Lee'Delle: Bye, bye.
21:24 You see a dead snake.
It weighs 8.4 oz.
21:25 You see 21 gold coins.
They weigh 2.1 oz.
21:25 You see 100 gold coins.
They weigh 10.0 oz.
21:25 You lose 2 hitpoints due to an attack by a bear.
21:25 You see 21 gold coins.
They weigh 2.1 oz.
21:25 You see 100 gold coins.
They weigh 10.0 oz.
21:26 You lose 6 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:27 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:27 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:28 You see Leodor (Level 7). She has no vocation.
21:28 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:29 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:29 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:29 You see a studded shield (Atk:0 Def:15).
It weighs 58.0 oz.
21:31 You see a stone.
21:31 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:32 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:32 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:32 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:32 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:32 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:32 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:33 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:33 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:33 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:34 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:34 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:34 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:34 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:34 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:34 You lose 6 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:35 You are poisoned.
21:35 You lose 1 hitpoint.
21:36 You lose 1 hitpoint.
21:36 You see meat.
They weigh 117.0 oz.
21:36 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:36 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:36 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:36 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:36 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:37 You see grass.
21:37 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:38 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:38 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:38 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:38 You advanced from Level 6 to Level 7.
21:38 You see yourself. You have no vocation.
21:38 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:38 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:38 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:38 You lose 6 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:39 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:39 You advanced in shielding.
21:40 You are poisoned.
21:40 You lose 1 hitpoint.
21:40 You see grass.
21:40 You see grass.
21:41 You see Ardenia (Level 5). She has no vocation.
21:41 You see grass.
21:42 You see yourself. You have no vocation.
21:42 You see a dead snake.
It weighs 12.0 oz.
21:42 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:42 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:43 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:44 You see a worm.
21:44 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:44 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:44 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:44 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:45 You see Ardenia (Level 5). She has no vocation.
21:45 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:47 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:47 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:47 You lose 9 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:47 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:48 You lose 8 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:49 You see a worm.
21:50 You see yourself. You have no vocation.
21:50 You see yourself. You have no vocation.
21:52 You see a rabbit.
21:52 You see yourself. You have no vocation.
21:53 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:53 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:54 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:56 You lose 7 hitpoints due to an attack by a wolf.
21:58 You see a stone.
21:58 You see a stone.
21:59 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
21:59 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:01 You see a dead snake.
It weighs 12.0 oz.
22:02 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:02 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:04 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
22:04 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
22:05 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:05 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:05 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:05 You see Remik Anemik (Level 3). He has no vocation.
22:07 You see Realm Elanesse (Level 7). He has no vocation.
22:07 You lose 1 hitpoint due to an attack by a wolf.
22:07 You advanced in axe fighting.
22:08 You lose 3 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:08 You lose 6 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:08 You lose 4 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:08 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:08 You lose 5 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:08 You lose 2 hitpoints due to an attack by a wolf.
22:08 You advanced from Level 7 to Level 8.

to nei jest fake, dzialo sie to na rooku na Arcanii i nie mialme adnego eq z second chara czy od kolegi.

btw mam pewien sposob na exp na nowych serwerach na rooku (chodzi mi o jakies pierwsze 15 min serwera) logujemy sie i szybko idziemy pod al'dee, jesli beda jakies raty, tym lepiej dla nas, ale idziemy dalej i schodzimy do bugow (nikt jeszcze raczej liny nie ma wiec nie wybil
na poczatku sa 2 bugi zbijemy jednego, a drugi nas pewnie zabije, ale sie tym nie przejmujemy, bo zdobylismy 18 expa a stracilismy 1! znowy tam schodzimy, zabijamy tego drugiego buga i shcodzimy dalej. tam tez sa 2 bugi, pewnie pandiemy na pierwszym. wracamy tam zabijay tego pierwszego i dajemy sie zabic drugiemu. i tak zdobywamy w sumie 54 expa, a tracimy 8-9, wiec i tak mamy 43! co na rooku na poczatku serwa jest bardo treudne do zrobienia, pozniej wykonujemy questy an rapiera i doubleta, i zbieramy szybko na line, gdy juz ja mamy, idziemy tym przejsciem, ktorym mozna wyjsc z miasta na 1 lvlu. a pozniej to juz sami musiscie zdecydowac gdzie expic do 8 lvla

Tiboszek
25-08-2005, 13:14
Przedewszystkim musisz mieć Pacca ...

Zito
25-08-2005, 14:26
Jesli ktos nie wybije minosow to na niskim lvlu nie masz szans tam przezyc biorac rzeczy ze skrzyn!!!

Niczego nie atakuję -> brak expa -> wolniejsze wychodzenie z rooka.

Do zabijania slabszych potworkow nie jest potrzebny chain armor (studded armor ma tylko o 1 mniej arma) ani carlin sword (za niewielka cene mozna kupic mace, ktora jest bronia lepsza od carlin sworda do expienia, bo ma lepszy atak)

Mistrzu!
Czytaj co do ciebie ludzie pisza a nie krytykuj!
Jesli ty nie potrafisz wziasc carlin sworda na 2lvl to masz gotowa odpowiedz dlaczego nie robisz rooka w <3h.

Nie atakuje sie nic na quescie na chain armor i carlin sword bo szkoda czasu na takiego orka/trola. Duzo hitow, strata hp a expa niewiele. W tym czasie jak bedziesz wybijal orki na chain armorze, ktos inny wykosi pare respow wilkow.

A chain aromor wlasnie sie przydaje na potworki ktorych sie tak boisz na lowlvl: Poison spidery.

O macy to sam napisalem pare postow wyzej. Ale mi zawsze szkoda czasu na zbieranie kasy na mace ;)

Ptak Pogromca
25-08-2005, 14:35
To jakiś słaby ja przechodze roka w 1,5 - 2h trzeba se dać odrazu eq i iśc expić na spiderki orci i inne nie na mino czy na roty. Ale niepodam gdzie expie bo mi sie masa noobów tam zwali :p

Czubi
25-08-2005, 15:07

down@: buehehehehehe nigdy nie zejdziesz tak nisko z czasem... Oblicz ile czasu samo wykonanie questow zajmie, do tego dolicz ludzi kradnacych expa, zajete miejscowki itp.

Rooka mozna przejsc w 3 godz Powiem jak:

Siedzimy 20 min na ratach mamy jakies 200 - 300 gp, czyli na starych swiatach starczy na katane i plate shielda
Przy tym nabijamy jakis 4-5 lvl A pozniej to juz tylko trolle I wolfy w cave w praym gornym rogu mapki, zanim sie zerspawnuje spadamy na bugi kolo mostu po drodze uwalamy spidera na wiezy mostu Na 7-8 lvl polecam juz poisony Na zachodniej czesci rookgardu w dziurze (tam gdzie jest 1 rotworm)

A poza tym w 1 dzien to aj bym 3 postaciami rooka przeszedl :evul:

Dark Jarryn
25-08-2005, 16:27
Moze ja ciebie zle zrozumialem, ale wczesniej napisales ze przeszedles rooka przez 2,5 godziny, a tutaj piszesz, ze przechodziles od godziny 18.30 do godziny 00.00, a wiec wychodzi ze 5,5 godziny!
Tyle z mojej strony, jednak gratz dla ciebie za ta metode, wydaje mi sie ze jest naprawde dobra i szybka. :)
Chodzi mi o to ze moj rekord to 2,5 godziny... a tym gosicem zrobilem to 5,5 godziny... Rozumisz juz?

Misiek ziom
25-08-2005, 17:18

A co do 2h....
Wczoraj na rooku przegralem 1k bo sie zalozylem z kolesiem o to ze nie przejdzie rooka w 1h 30m. :o

znam to :
-razem z siostra i kilkoma kolesiami zrobilismy tego questa :)
ja na 2 levelu ona tez. reszta ludzi sie nie liczy ;)

musc
25-08-2005, 20:47
wedlug mnei mozna zorbic rooka w 3 godizny przez jakies peirwsze pol godizny bijesz raty(zbierasz gp) anjlepiej pdo sklepem all dee potem banana qeust i ic polowac na spidery (zwykle) wolfy bugi a potem (gdzies na 7 lvlu) dopelnic formalnosci w jaskini pajokow

Vopege
25-08-2005, 21:14
rooka to sie przechodzi w cosnajwiecej 1h... Wy to chyba tam w pinponga gracie jak przechodzicie rooka w 3h+

oxmin
25-08-2005, 21:30
Rook sie przechodzi na starych swiatach bez pacca w max 2h a z paccem max 1h. ja z paccem na starych swiatach przechodze rooka w max 50min moj rekord to 44 minuty <bylem w tym czasie po chain armor i carlin sworda !! niewiem jak mozna rooka w 3h+ przechodzic <lol2>

Inkaso
26-08-2005, 03:22
Rook sie przechodzi na starych swiatach bez pacca w max 2h a z paccem max 1h. ja z paccem na starych swiatach przechodze rooka w max 50min moj rekord to 44 minuty <bylem w tym czasie po chain armor i carlin sworda !! niewiem jak mozna rooka w 3h+ przechodzic <lol2>

Dokladnie, nie wiem czemu niektórzy mówią że to nierealne. Z Pacciem to bez problemu w godzinę, bez to z 2-3, chyba że pelny Serv to dlużej zejdzie. A co do Poisonera: SKończ już z tym że nie powinno się przy szybkim wychodzeniu z rooka klepać poison spiderów, bo nic w tym takiego trudnego nie ma. Jeśli ktoś się boi to może walczyć z nim na Balance a z dobrym Eq to spokojnie na max atack. Coś chyba wkręcasz z tym że zatrul Cię na 20 levelu z full Eq i dobrymi skillami. Musial byś chyba stać i nic nie robić bo z tym co wymienileś to by się w chwilę go ubilo jeszcze na 20 levelu. A pójście po Chain armora czy też Carlin sworda na niskim levelu, to nic takiego bo na ogól jest tam zawsze full osób i zawsze ktoś wszystko wybije i można spokojnie przejść. Ja praktycznie zawsze chodzę na 2 levelu na te Questy.

PinGOnE
26-08-2005, 04:05
To nagraj film z tego wyczynu bo bardzo mnie to ciekawi ... oczywiscie bez zadych oszustw typu ze na 1lvl masz mace, chain arma i takie tam ... zacznij z pusta postacia ...

(zapewne odpowiedz bedzie: "nie chce mi sie po raz kolejny rooka przechodzic")

PinGOnE
26-08-2005, 04:11
Sorki za 2 posta ale nie moglem oprzec sie nie komentujac tego :

Zycze powodzenia w biciu poison spiderow na niskim lvlu, bo mnie poison spider zatruwal nawet na 20 lvl przy skillach 20/24 i najlepszym mozliwym eq (poza poison daggerem :p ). Oczywiscie chodzi mi o pojedynczego poison spidera, bo 2 to juz prawie pewne zatrucie i 30 hp w plecy. :p

Ejjj no ... jak Cie poison spider zatruwa na 20lvl na rooku z najlepszym mozliwym equ ("poza poison daggerem") to Ty moze ze strachy przed tym pajączkiem pogubileś sprzet po kontach, albo specjalnie sterczales 10 minut zeby ten pajak Cie w koncu trafil :/

K@mik@dze
26-08-2005, 09:18
Ja to teraz przechodze rooka nie wiem lacznie podsumuwujac grę postacia z roka to przechodze w 2-4h 8o A kiedys moj kolega mi zaproponowal " Chcesz grać w tibie ? :evul: " Ja mowie ze tak on stworzyl mi postac kompletnie nic nie wiedzialem o postaciach itp. potwory equip itp.
To z rooka wyszlem w ciagu 3 miesiecy uhehe a wciagu 2 tygodni spowrtoem na rooku bylem wtedy evul noob ! X( ale teraz wiem jak dobrze grac B)

Yoh Asakura
26-08-2005, 15:38

Zejdziesz z drabiny i nie zdążysz wejść.Zakładając oczywiście,że jest full resp,bo gdy całego respa wyczyści dobra ekipa to nawet newbie da rade.
@Topic:
Przejście rooka w 3h...zakładając,że masz pacca,to:
Najpierw bijesz raty pod sklepem.Wbijasz tam 2-3 lvl (to zajmie jakieś 5-10 min.Sprzedajesz ciała,zbierasz kase,ewentualnie zbierasz tylko kase jak Ci się nie chce sprzedawać zdechłych ratów.
Potem,jak już będziesz miał lepsze eq to bijesz tylko wolfy,ewentualnie idziesz bić resp bugów/spiderów.
Jeżeli wybierasz wolfy to:
Wybijasz 1 resp,idziesz do 2.Wybijasz 2,idziesz do 3.Wybijasz 3 i idziesz do 1 (zapewniam,zdąża się odrodzić).
Jeżeli wybrałeś resp owadów to krążysz po tej jaskini i szukasz czegoś do zabicia ;)
Jeżeli chcesz jeszcze inne miejsce na pacc area to polecam miejsce z wężami.
Jeżeli nie masz pacca to:
Najpierw bijesz raty pod sklepem Al'dee (czy jak mu tam).Sprzedajesz zabite szczury w sklepie,kupujesz lepszy ekwipunek.Schodzisz do podziemi na północ od miasta i tam bijesz sobie orci.Jeżeli nie chcesz bić orków to bijesz wolfy/bugi itp.

poisoner
26-08-2005, 16:50
Jesli ty nie potrafisz wziasc carlin sworda na 2lvl to masz gotowa odpowiedz dlaczego nie robisz rooka w <3h.
Dobrze, moge ci przygotowac postac na 2 lvlu, a ty tylko wezmiesz carlin sworda na PEŁNYM respie minosow i nie atakujac zadnego potwora samemu wykonasz questa (oczywiscie biorac ataki minosow na siebie, a nie wiozac sie czyims kosztem). Jesli ci sie uda, dam ci milion euro. :p
u mnie na 5x rook 4 razy mialem beara otwartego
Normalnie sie to nie zdarza, widocznie grales na nowym serwie, gdzie jest duzo ludzi na rooku i ciagle byl ktos z kluczem. :p
a potem od razu do troll tower....i tam sobie expisz spokojnie...oczywiscie jesli spawn ejst pusty
Chyba miales na mysli pelny. :D
Nie atakuje sie nic na quescie na chain armor i carlin sword bo szkoda czasu na takiego orka/trola. Duzo hitow, strata hp a expa niewiele. W tym czasie jak bedziesz wybijal orki na chain armorze, ktos inny wykosi pare respow wilkow.
Czyli sie wieziesz czyims wysilkiem i robisz questa kosztem straty hp przez innego gracza. Tak to rozumiem, bo inaczej carlin sworda wziac sie nie da. :p
A chain aromor wlasnie sie przydaje na potworki ktorych sie tak boisz na lowlvl: Poison spidery.
Po pierwsze to sie nie boje, bo nie mam lowlvl, a jak mialem lowlvl to poison spider nawet na 8 lvl przy najlepszym eq jaki jest na rooku mnie poisonil na 99% wiec nie pisz glupot ze chain cie obroni, a jesli jestes tego pewien to prosze bardzo: TibiCam i nagrywaj filmik.
O macy to sam napisalem pare postow wyzej. Ale mi zawsze szkoda czasu na zbieranie kasy na mace
Tak czy siak zbierasz kase, wiec czemu nie kupic jesli ktos na targu wlasnie ja selluje?
Na 7-8 lvl polecam juz poisony Na zachodniej czesci rookgardu w dziurze (tam gdzie jest 1 rotworm)
Ja z wlasnego doswiadczenia nie polecam poisonow osobom ponizej 8 lvla, ale jak chcecie (jest jednak duza strata hp glownie przez trucizne, bo w walce poison prawie nic nie bierze) ;)
Chodzi mi o to ze moj rekord to 2,5 godziny... a tym gosicem zrobilem to 5,5 godziny... Rozumisz juz?
Teraz rozumiem, ale wczesniej tego nie napisales i nie wiedzialem.
SKończ już z tym że nie powinno się przy szybkim wychodzeniu z rooka klepać poison spiderów, bo nic w tym takiego trudnego nie ma.
Dednac nie jest trudno, w tym sie z toba zgadzam. :D Jednak przy klepaniu poisonow trzeba sobie od czasu do czasu robic przerwy na odnowienie zycia a to jest bardzo nieoplacalne czasowo, dlatego nie polecam.
Jeśli ktoś się boi to może walczyć z nim na Balance a z dobrym Eq to spokojnie na max atack.
Ja na 20 lvl (skille 20/24 i najlepszy eq poza poison daggerem) czesto jestem spoisonowany przez jednego poison spidera (jakies 50% pojedynkow z nim), a w jaskini pajakow sa bardzo duze respy poisonow (jakies 3-4 w jednym miejscu), wiec zycze powodzenia tym ktorzy myslal ze poison ich ominie. :D
Coś chyba wkręcasz z tym że zatrul Cię na 20 levelu z full Eq i dobrymi skillami.
Nosz ****a, a ci jak zwykle swoje, ze nie zatruwa. Tak, zatrul mnie na 20 lvl z najlepszym eq i skillami 20/24. Jak nie wierzysz to dam wam filmik z expienia na 20 lvlu w jaskini pajakow (bedzie w nim walka z jednym poisonem jednoczesnie ze wzgledu na uzycie boxow, no i oczywiscie lvl, eq i skille takie jak wyzej podane a i tak mozecie sie przekonac ze w minimum 30-40% JEDEN POISON SPIDER zatruwa, wiec skonczcie juz z tym ze nie zatruwa, bo ja to wiem z wlasnego doswiadczenia!!!
Musial byś chyba stać i nic nie robić bo z tym co wymienileś to by się w chwilę go ubilo jeszcze na 20 levelu.
Tak, zabijam go dwoma ciosami, raz nawet zdarzylo mi sie walnac hita za 26 i zabic go jednym. Ale zanim go zabije dwoma ciosami, to jeden z jego ciosow trafia w mojego chain armora i powoduje poison. Koniec kropka.
Ejjj no ... jak Cie poison spider zatruwa na 20lvl na rooku z najlepszym mozliwym equ ("poza poison daggerem") to Ty moze ze strachy przed tym pajączkiem pogubileś sprzet po kontach, albo specjalnie sterczales 10 minut zeby ten pajak Cie w koncu trafil :/
No kurde, zalamujecie mnie. Prosze jakiegos doswiadczonego rookstayera o wypowiedz na ten temat, bo nikt mi nie chce wierzyc ze mnie zatruwa, a on mnie zatrul w takiej sytuacji nie jeden raz tylko kilkadziesiat (walczylem normalnie na full attack i jak go zobaczylem to od razu dalem attack, a nie stalem 10 minut)!!!
Zejdziesz z drabiny i nie zdążysz wejść.Zakładając oczywiście,że jest full resp,bo gdy całego respa wyczyści dobra ekipa to nawet newbie da rade.
No i widzicie do czego sa potrzebni rookstayerzy na ktorych tak sie wkurzacie. :D :D :D

Zito
26-08-2005, 19:04
Poisoner... prosze naucz sie grac , albo dorosnij.

Przeczytaj ten temat od poczatku i wyciagnij wnioski!!!

Podpowiem ci:
1. wiekszosc robi rooka w <3h, TY NIE
2. podane sposoby krytykujesz bo ich NIE POTRAFISZ powtorzyc
3. nie nadrobisz piszac przydlugie posty
4. sa lepsi od ciebie w ta gierke ktorzy cie prubuja czegos nauczyc, nie badz odporny na wiedze!

P.S. dla twojej wiadomosci:
ataki p-spidera idace na tarcze nigdy cie nie zatruja,
natomiast te co ida na zbroje moga trafic w nia, albo w cialo.
Wiec im wiekszy arm zbroi tym mniejsze prawdopodobiensto zatrucia (trafienia w cialo).

Koniec.

poisoner
26-08-2005, 19:55
1. wiekszosc robi rooka w <3h, TY NIE
Ja nie przechodze rooka, tylko na nim zostaje, ale jakbym chcial szybko i dobrze przejsc rooka, to bym pewnie przeszedl szybciej i lepiej niz wiekszosc tych "mistrzow" gry. :p
2. podane sposoby krytykujesz bo ich NIE POTRAFISZ powtorzyc
Wszystko potrafilbym powtorzyc, tylko sie pytam, po co to robic skoro sa szybsze i lepsze metody???
3. nie nadrobisz piszac przydlugie posty
Nie mam czego nadrabiac. :p
4. sa lepsi od ciebie w ta gierke ktorzy cie prubuja czegos nauczyc, nie badz odporny na wiedze!
Na mainie napewno sa duuuzo lepsi ode mnie gracze i ja wcale tego nie ukrywam, ale na rooku nikt mnie juz niczego nie nauczy, no chyba ze moj kumpel, ktory tez jest rookstayerem. :)
ataki p-spidera idace na tarcze nigdy cie nie zatruja,
****a jego mac, czy te mnie masz za skonczonego nooba??? X(
natomiast te co ida na zbroje moga trafic w nia, albo w cialo.
Trafienie, po ktorym pokazuje sie gwiazdka, nie jest rownoznaczne z tym ze nie zostales zatruty i do zatrucia wcale nie jest potrzebny blood hit, a jedynie wystarczy uderzenie w armora w niektorych przypadkach!!!
Wiec im wiekszy arm zbroi tym mniejsze prawdopodobiensto zatrucia (trafienia w cialo).
Tyle to ja ****a wiem, mi tylko chodzilo o to ze nawet chain armor i najlepszy mozliwy eq oprocz poison daggera oraz skille 20/24 i 20 lvl nie zawsze uchronia przed zatruciem w trakcie walki z JEDNYM POISON SPIDEREM. Wiem to z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA, a nie sobie cos ubzduralem, wiec nie piszcie ze to nie prawda, bo sam sie przekonalem!!!!!!!!!!

Zito
26-08-2005, 20:25
Pierwszy post wygladal tak:
Nie będe sie rozpisywał tak więc słyszałem gdzieś że rook można przejść w 3 godziny(na starych światach).Zwracam się z pytaniem:jak?(zaczynając przy tym wyposażeniu jaki sie ma na poczatku gry).Z góry thx.

A to pisz Poisoner:
Ja nie przechodze rooka, tylko na nim zostaje, ale jakbym chcial szybko i dobrze przejsc rooka, to bym pewnie przeszedl szybciej i lepiej niz wiekszosc tych "mistrzow" gry. :p

Wiec na jaka cholere zabierasz glos? X(

musc
26-08-2005, 20:29
nie raz widzialem jak poisoner expi bo ja czesto z nim i bardzo czesto sie zdaza ze jest zatruty po starciu z 1 poison spiderkiem nawet jesli pojdzie na 2 hity i nie upierajcie sie przy swoim skoro mowi ze tka blyo to znaczy ze to prawda nawet jesli sie tobie to nie zdazylo jemu moglo

Edit:

Wiec na jaka cholere zabierasz glos?

kilka postow wczesniej wypoweidizal sie gdzie mozna szybko expic jakbys nie doczytal wiec po tako cholere sie wypowiadal i teraz wdal sie wdyskusje z innym forumowiczem a ty nie musisz go dorazu krytykoawc a pozatym z teog co ty napisales to byll oftopic z resztą teraz zmojej storny jest to samo

Green Ninja
26-08-2005, 21:35
Moj rekord rooka na facu to !! 2 godziny 40 min !! ale da się krucej. Następnie jak robiłem sobie uh makerów podrzuciłem sobie z 1 chara chain arma,maca,studded helmeta,leather legsy,copper shielda i line,shovla,wendke i wyszedłem z rooka w !! 1.40 ale to było o 6 rano :p na Premiumie wylazłem z rooka w 2 godziny bez zadnegu stuffu więc jest to morzliwe <.> Kumpel odemnie z klasy wyszedł z rooka na 2 lekcjach infy ;d <Hail to Him>

jet
26-08-2005, 22:50
nie mozliwe? a jednak:
najpierw biegniemy po doublet, pozniej zalatwic tarcze/bron,
schodzimy na szczury i zbieramy ciala, zeby szybko uzbierac 15gp(na wooden shield w sklepie) no i "ilestam" jesli zamierzamy walczyc axe, ale to przeciez tez nie problem,
najlatwiej wyrookowac postac w swordach (najta lub palka-nnie radze bawic sie ze spearami na rooku, na mainie skill leci duuzoo szybciej): idziemy od raz na combat knife quest albo rapier quest i mamy nasza bron, jesli wybieramy palki proponuje pozostac poczatkowo przy tym co mamy, jesli chodzi o axe to chyba najtrudniej: zebrac troche kasy i kupic najgorszy nawet od ludzi lub w sklepie;
majac w jednym reku wybrana bron (z rodzaju: sword,axe,club), w drugim drewniana tarcze (kupiona w sklepie za 15gp), a na klacie doublet biegniemy na raty(proponuje polnocno-zachodnia czesc miasta, w sklepie, gdzie mozna kupic wedke jest krata i tam jest zejscie), expimy tam do 5lvl'a(jesli jest to "stary" serw proponuje grac w nocy,bo pusto,a na maina wyjdziecie w ciagu 3h, koledze i bratu udalo sie w troche ponad 2h),
w czasie nabijania expa zbieramy kase na line (od graczy w granicach 20go, w sklepie 50), po nabiciu 5lv'a mozna sprobowac isc po wedke, carlin sworda oraz chain armor (rzeczy dosc przydatne),
idziemy teraz na (wg. wileu) najlepszy expowisko na FACC, czyli poison spidery (maksymalnie na zachod mapy, tam jest zejscie na dol otoczone kregiem z kamieni), lecz najpier lowimy ryby na full capa i jazda tam (wybijamy wszytko: spidery, ps'y, bugi, raty, tylko rota zostawiamy w spokoju bo strata czasu), gdy skonczyly nam sie ryby i mamy malo hp - wracamy je zlowic i w tym czasie odrodzic zycie,
tak nabijacie 8lv, wracamy do miasta i welcome to mainland
jak juz mowielm rekord mojego brata oraz mojego kumpla to cos miedzy 2 a 3h (oczywiscie na PACC'u szybciej)

Macieq17
26-08-2005, 23:28
Wydaje mi sie że Rooka,można Przejśc ze spokojem..można zebrac dużo więcej kasy..i już coś nie coś na Mainie za to kupić..poco przechodzić..Rooka w 2/3 godziny...można Tak,owszem znam Takich asów.ale to przesada..Na wszystko przyjdzie czas... (No chyba że nie macie Stałki..w Chacie..)Pykacie na Kafejce,albo w budzie.. :/...to sposób podany pare postów wyżej jest bardzo dobry...oczywiście...sam go nie polecam.. :]
A co do jednego.. Posta..:Idziecie na Poison Spidery,Cykacie..zostawcie..rota... z Wasszym lvl.strata zycia i czasu..wrócicie sie..Poczekajcie..na Respa.. :] i znowu..możecie tak robić bardzo długo..sam tak zrobiłem.. 4 lvl...w 50 min... :] od 3 lvl..do 7 :] :D 8o 8o 8o 8o 8o 8o

jet
27-08-2005, 14:50
nie ma sensu zbieranie kasy na rooku i dluzsze przebywanie tam, wyjdziesz szybko na maina, zaczynasz cwiczyc mlv, lepiej skill wskakuje, na mainie zaczyna sie gra, po co uzerac sie na rooku z n00bami (wiem,wiem,ze tez jest ich masa na mainie:/), ale uwazam,ze lepiej zbierac kase na mainie niz na rooku, tu tez sa slabe potwory (spidery, trolle, itp.)

k_ml
27-08-2005, 22:07

Jak nie realne jak realne sam czytając ten temat postanowiłem to udowodnić i przeszedłem ROOKA w 161 min i 27 sek 8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o

Chciałbym wam pokazać film ale nie moge go wysłaś na rapidshare.de jakiś błąd mi wyskakuje może że używam fire foxa ,ale dla nie tych którzy uważają to za nie realne to moge wysłać film na GG mój numer : 6933294

jet
27-08-2005, 23:07
moj kolega rookujac ostatnio swojego najta na Trimerze znalaz sie na Mainie po... 2h 18min. :cup:
chyba calkiem niezle=)
mowi, ze siedzial tylko na ratach/bugach w miescie, tam gdzie jest zejscie przez kratke w sklepie na polnocnym-zachodzie.
gz dla niego^^

k_ml
27-08-2005, 23:16
każdy może se opowiadać że "ja przeszedłem w 2h a ja w 1h" ale nikt z was tego nie może udowodnić a ja moge mam dowód film z tibicam ale moge go jedynie wysłać na GG lub e-mail'a bo mam proglemy z rapidshare.de i z innymi ftp :(

dante0xi
27-08-2005, 23:27
Hehe wszyscy tak się chwalą jak to szybko przechodzą roka więc rzuce wam wyzwanie.

Kto pierwszy da tu filmik w którym poniżej 3h przechodzi roka? No dawać :P

Drox
28-08-2005, 00:43
A więc, ostatnio zaczynajac grac na trimerze przeszedlem rooka w 2h i 18 minut i to na FACCU :) uwazam ze jest to jeden z najlepszych rekordow wsród moich znajomych jak i wielu Tibijczykow :) Otoz wyszedlem ze swiatyni i sie zaczelo ... szybkie wykonanie Doublet Questa i Rapier Questa usprawnilo moje expienie :) jezeli bijesz rata jednego na klate to spokojnie na tym EQ wbijasz 2 lvl i zbierasz z ratow na shielda ... nie ma co zbierac ratkow i nosic co chwile do sklepu bo masz bardzo malo Capa... po wbiciu 2 lvla .. szybkie wykonanie Bear Room Questa oraz questa na Carlina ... nie ma sensu na rooku bawic sie w katany czy copper shd.. tylko grzac Expa :D wg mnie najlepsza miejscowka na faccu jest tam kolo NPC ktory sprzedaje line, wedke itp ... schodzisz na poziom -3 bodajze ..i masz wielkie expowisko z ratkami .. a na koncu .. 3 poziomy z bugami :) jesli dobrze sie ustawisz to beda cie laly tylko 2 :) kiedy wybijesz spawn bugow lecisz na ratki .. malutkie kuleczko i spowrotem na bugi .. i tak non stop poki nie ujrzysz wspanialego napisu ... You advanced from level 7 to 8 :) i ot co cala tajemnice expressowego przechodzenia rooka :) mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto dzieki moim wskazowką pobije moj rekord :D aha i nie ma sensu chodzic na PSy bo stracimy duzo zycia ... i trzeba zalatwic zarcie .. a na rooku fishing nie jest ogromny :/ Powodzenia ... :) i jak wspominal moj kumpel JET nie ma sensu zbierac kasy na ROOKU !!!!!!! to bez sensu ... bo nie trenisz skilli ani m lvla .. znaczy skille leca ale nie tak jak na mainie ... :)

jet
28-08-2005, 00:56
chyba nie trezba komentowac?:>
to wlasnie nazywa sie WLASCIWE przejscie Rooka^^
oczywiscie potwierdzam czas Drox'a bo przy tym bylem=]
pozdro!

Qba =]
28-08-2005, 01:12
Yup, święte słowa... cóż można dodać.. uciekajcie z rooka !! ;)

Drox
28-08-2005, 01:22
Zapomniałem dodac ze chcac zejsc na te bugi potrzebna bedzie lina ... That`s All and Good Luck :) a co do Pacca to najlepiej wykonac quest na rapiera i doublet i jak wejdziecie na paccowa czesc i przejdziecie most ... to pare SQm w gore macie taki dolek ... gdzie jest pelno Kroliczkow :) tam zbieracie zarełko i sprzedajecie u NPC za mostem .. w ten sposob w moment dorabiacie sie podstawowego EQ a potem jazda na Wolfy ... na paccu sa 3 wierze ... na polnocym zachodzie po srodku (tesh zachod) i na poludniu ... mamy 3 pietra :) +1, 0 i -1 ale nie wiedziec czemu tam zajmowalo mi to ciutke wiecej czasu :D jakies 3h :D oczywiscie na starych serwach :D Jesli przydala sie wam moja skromna pomoc .. to napiszcie :)

Skrzeku
28-08-2005, 01:38
@UP
Tak to zrób coś takiego jak biega tam po jaskini pająków 5 osób

@TOPIC
To rowniez kwestia farta, mój rekord to 4 godziny (samego grania),
a zawdzięczam to temu ze wpadlem na pomysl aby ludzie nie wchodzili do dziury,
polega on na tym ze lurujesz 1-2 spearmanow kolo dziury i ludzie po prostu sie boja wejsc, expisz tam spokojnie (rundka = ~500 expa), a jak zrobisz 8 lvl to robisz "run forest, run!"

I to tyle o expieniu na rooku

P.S.
Jest jeszcze jaskinia wilków w pólnocno-wschodnim rogu rooka (polecam !),4-10wilkow , dosc szybki resp, niestety duzo ludzi chodzi, ale to zalezy od serwa.

k_ml
28-08-2005, 12:51
Oto film jak przechodze rooka w 161 min i 27 sek, jeśli ktoś jest lepszy niech też da lin a nie tylko się przechwala a inny nob to potwierdza, bez filmu nikt nie uwieży :D

http://xthost.info/kondzik/fastrook.rec
(poprzeni był wadliwy ale ten jest już ok )

Jak już zobaczycie to prosze o komentarze :D

Gniew Mroku
28-08-2005, 13:16
nie ma sensu na rooku bawic sie w katany czy copper shd..
Napewno? Ten quest można wykonać na 2 lev tracąc 10 expa, a copper shield mocno usprawnia przechodzenie rooka.

dante0xi
28-08-2005, 13:44
ten link jest wadliwy :[

Impalable
28-08-2005, 14:00
Ja nie chwalc sie przeszedlem rooka w 1h i 40 min. (100min.). Dokonalem tego tworzac sobie fun chara (lol) Nick: Simon The ~ ( :p ) Na lunarze. Dwie osoby moga potwierdzic. Jak cos piszcie W tibi na chara z podpisu.

dante0xi
28-08-2005, 14:31
A ja zbiłem 40 level na roku w 3 dni!

Ludzie przechwałek w tym temacie jest od cholery więc łaskawie dawajcie filmy byście mieli powody do chwalenia się.

k_ml
28-08-2005, 15:26
Film już jest jak ja przechodze rooka w 161 min
----------------------------------------------------------
PS. Ja też se moge kumpli znaleźć co mogą potwierdzić że na 2 lvl zabiłem minosa : :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Maly =]
28-08-2005, 15:50
Ja przeszedłęm rooka w 1h ...
Gdzie?
Na dolerze.

Enjoy

k_ml
28-08-2005, 15:59
']Ja przeszedłęm rooka w 1h ...
Gdzie?
Na dolerze.

Enjoy

Zanim się pochwalisz pokaż film twojego wyczynu :D

Drox
28-08-2005, 17:03
Oto film jak przechodze rooka w 161 min i 27 sek, jeśli ktoś jest lepszy niech też da lin a nie tylko się przechwala a inny nob to potwierdza, bez filmu nikt nie uwieży :D
za Nooba to mozesz wpier*** dostac maly glucie ... kto nie chce niech nie wierzy ... mam to gdzies ... podalem najprostszy i najszybszy sposob przejscia rooka ... wazne ze moi przyjaciele z Rl wierza bo byli przy tym ... a jesli jakas banda NooBow ktorzy pisza ze maja 14 lvl i wielcy znawcy Tibii ... smiesznie jest ... moj podpis jest po to .. zeby osmieszyc wasze glupie podpisy...

k_ml
28-08-2005, 17:37
za Nooba to mozesz wpier*** dostac maly glucie ... kto nie chce niech nie wierzy ... mam to gdzies ... podalem najprostszy i najszybszy sposob przejscia rooka ... wazne ze moi przyjaciele z Rl wierza bo byli przy tym ... a jesli jakas banda NooBow ktorzy pisza ze maja 14 lvl i wielcy znawcy Tibii ... smiesznie jest ... moj podpis jest po to .. zeby osmieszyc wasze glupie podpisy...

jeśli ci się nie podoba mój lvl to mnie to *** obchodzi , jesli potrafisz cztać to w moim podpisie pisze że gram od nowa, jak chcesz to ci moge pokazac mojego chara na Amerze LOL'u

Semoxex
28-08-2005, 17:55
ja *******e moj rekord to rook w 1.5h na selenie jak powstawal nie mam fil,mu na dowod ale moi kuple z rl mogom potwierdzic !!!!!!!!! to bylo jakies 3 -4 michy temu (tzn.mialem tez best rooksteyer na na selenie ale poszlem sie rokowac for fun) :evul: :evul: :evul: :cup: :cup: :cup:

Qba =]
28-08-2005, 18:03
jeśli ci się nie podoba mój lvl to mnie to *** obchodzi , jesli potrafisz cztać to w moim podpisie pisze że gram od nowa, jak chcesz to ci moge pokazac mojego chara na Amerze LOL'u

n/c dla Ciebie...
"zaczynam grać od nowa",
"mogę ci pokazac mojego chara na auerze"
omG, ja moge pokazać wiele rzeczy, co nie zmienia faktu, ze będąc 14`ym lvlem z dużą dawką analfabetyzmu (uwierzy przez "ż" ?!) wyzywasz od n00bów bez powodu.
Tak tłumaczą się dzieci w podstawówce ( chociaż poziomem inteligencji nie wykraczasz szczególnie ponad ich przeciętną...)
Drox napisał w ile przeszedł rooka, napisał jak to zrobić. Nie chcesz wierzyć- nie wierz. Chcesz- zrób tak jak on, ale nie wyzywaj wszystkich na około od n00bów i nie wymagaj, że każdy będzie robił filmik, zeby to pokazać jaki jest wspaniały i jak szybko z rooka wyszedł...
Udało Ci się w 160 min? Brawo ! Podziel sie z innymi jak to zrobić, a skończ tę bezsensowną gadkę...

To tyle co do tego pana, a co do rooka... hummh , wszystko chyba zostalo opisane. Ja robiłem podobnie jak Drox i opuściłem rooka po 2-3h.
Bez zabawy w zbędne kupowanie armorów, helmow, lowienie rybek...
Byleby szybko, sprawnie i na mainland =]

k_ml
28-08-2005, 18:16
']n/c dla Ciebie...
"zaczynam grać od nowa",
"mogę ci pokazac mojego chara na auerze"
omG, ja moge pokazać wiele rzeczy, co nie zmienia faktu, ze będąc 14`ym lvlem z dużą dawką analfabetyzmu (uwierzy przez "ż" ?!) wyzywasz od n00bów bez powodu.
Tak tłumaczą się dzieci w podstawówce ( chociaż poziomem inteligencji nie wykraczasz szczególnie ponad ich przeciętną...)
Drox napisał w ile przeszedł rooka, napisał jak to zrobić. Nie chcesz wierzyć- nie wierz. Chcesz- zrób tak jak on, ale nie wyzywaj wszystkich na około od n00bów i nie wymagaj, że każdy będzie robił filmik, zeby to pokazać jaki jest wspaniały i jak szybko z rooka wyszedł...
Udało Ci się w 160 min? Brawo ! Podziel sie z innymi jak to zrobić, a skończ tę bezsensowną gadkę...

To tyle co do tego pana, a co do rooka... hummh , wszystko chyba zostalo opisane. Ja robiłem podobnie jak Drox i opuściłem rooka po 2-3h.
Bez zabawy w zbędne kupowanie armorów, helmow, lowienie rybek...
Byleby szybko, sprawnie i na mainland =]

Sorki ale ja ten filmik zrobiłem specjalnie dla tego tematu i nie chwaliłem się zanim nie miałem dowodu :D
Co do mojego analfabetyzmu to jestem dyslektykiem więc troche szacunku :D
i ostatnia sprawa wyzywania noobów, tak wyzywam ich jeśli dla nich przejście rooka w 3 h nie było problemem 3-4 miechy temu to niech to zrobią tak jak ja kilka dni temu, a nie pisza że ich kimple na rl mogą to potwierdzić (moja babcia tez wiele może :D)

Drox
29-08-2005, 01:47
Mowilem ci gowniarzu ze nikt Ci nie kaze wierzyc w to ... jak wyzej napisalem .. mnie obchodzi tylko to ze moi kumple to widzieli...Chyba opisalem sposob przejscia rooka dla PACC i dla FACC ... co z tego ze nagrales filmik i go zamiesciles ... zeby wyyjsc tak jak ty ... trzeba najpierw go obejrzec ... czyli nawet na szybkim przyspieszeniu to trwa jakies 20 minut a przeczytanie mojego posta ... chyba duzo krocej ... :/ Kolejna sprawa, ja rooka przeszedlem tydzien temu ... a nie 3-4 miechy temu ty imbecylu jeden ... Skoro jestes taki mastah i bardzo sie madrujesz ... to czemu masz taki maly lvl ?? Wiesz ja tez moge wejsc na chara kolegii albo kupic na Allegro .. wielki lvl nie swiadczy o tym ze jestes dobrym graczem ... tylko expienie nie zapewni Ci tego ... a takie glupie teksty i wyzywanie od Noobow pokazuja ze to wlasnie ty jestes Noobem ... i nie znasz sie wogole na tej grze ... ****** tluku mam cie w Ch***

jet
29-08-2005, 01:55
no po co sie tak wyzywac panowie, kto jak chce niech przechodzi rook'a, jak ktos skorzysta z opisu szybkiego wyjscia i uda mu sie to zrobic dosc szybko to dobrze, forum jest od pomagania a nie wyzywania:P
pozdro:*

Drox
29-08-2005, 02:00
Wybacz Jet ale gram w tą gre jush dlugi czas (sam o tym wiesz :P )... i nie pozwole sobie zeby ktos mnie od NooBow wyzywal ... i to jeszcze bezpodstawnie przez to ze mi sie nie chcialo nagrac filmiku ... Ale widac ten kolega jest za cienki w uszach ... to koniec moich wypowiedzi w tym temacie :)

popi
29-08-2005, 02:00
tyle ostanio robilem uhmakera na rooku
tyle ze mialem juz gotowy eq
non stop wilczki dla mijescowki dla pacc
jak wyhodzilem skille mialem 14/15
Eq catana cooper shield legion chain armor studded legs leather boots

Therus Mroczny
29-08-2005, 03:50
Wystarczy 1,5h. Jak? www.tibianews.net

k_ml
29-08-2005, 03:53
Wybacz Jet ale gram w tą gre jush dlugi czas (sam o tym wiesz :P )... i nie pozwole sobie zeby ktos mnie od NooBow wyzywal ... i to jeszcze bezpodstawnie przez to ze mi sie nie chcialo nagrac filmiku ... Ale widac ten kolega jest za cienki w uszach ... to koniec moich wypowiedzi w tym temacie :)

Sorki DROX ale mnie troszke wkurzyli inni co się przechwalają a padło na ciebie
PS.SORKI za N00BA B)

lolituss
29-08-2005, 05:28
ehh ja przed wczoraj wyszedlem z rooka w 2 godziny i 8 minut z zegarkiem w reku.. bez itemow itp. na poczatku;) a jak to zrobilem? no tak :
Po wejsciu odrazu udalem sie na raty .. zbieralem ciala sery sprzedawalem kupilem wooden shielda.. pozniej dalej sery ciala szczurow kupilem mace..
teraz biegalem po bugach spiderach (pacc area) uzbieralem 60 gp i kupilem chain armora (wczesniej leather legs w sklepie i buciki z trolli) no i teraz latasz po wilkach na pacc area jesli chcesz kase zachaczasz o skelly :)
lub tez biegasz po trollach :) gozej jest z rookiem na facc;p wtedy to juz ida questy i exp na poison spiderach i najszybciej to bylo jakies 3h i 20 minut:P

edddy
29-08-2005, 09:18
roka zawsze mozna zrobic w 2 godziny pod waunkiem ze wiesz gdzie chodzisz i robisz to wczesnie rano :] :]

Zapal
30-08-2005, 21:41
Rooka w 3h to rzeczywiscie trzeba byc dobrym <lol> Ja na nowym swiecie z zegarkiem w reku konkretnie to grimera przeszlem w 1h 4min

Kubalolz
23-08-2006, 10:10
ja przechodze rooka w 1h 50 min na pacc :P 300 gp tylko ale mam niezlego druidka to kasa mi nie potrzebna :D

Kshaq
23-08-2006, 10:28
@up
A po co odświeżasz teamt sprzed roku? Ban...?

Do wszystkich

NIE KARMIĆ TROLLA