Pokaż pełną wersje : Komputer
Witam no więc tak kupilem se nowego kompa i mam juz 2 wiec tak w nowym mam karte sieciowa wyjscie i wejscie i chc meic obydwa kompy podlonczone (bez wiedzy admina) i kabel od neta podlanczam do wejsciowki a drugi kabel ciagne z kompa do drugiego wszytsko fajnie wsyztsko pisze wlonczone ale na 2 kompie niema neta a pisze ze jest co mam zrobic pomocy:)
Lord'Nesteloo
24-08-2005, 22:49
Najlepiej kup router...
Wtedy router bedzie dzielil siec i komputer nie bedzie sie lagowal :)
..router oczywiscie musisz dobrac od sieci...
Angel of Death
24-08-2005, 22:55
A przepraszam bardzo, to jest jakieś forum pomocy obsługi technicznej czy forum o Tibii ? Tak o Tibii zgadłeś ! Więc po co to tu piszesz ... to sie nawet do OWioN'u nie nadaje.
kurde nie chdozi mi o router tlyko co zerobic eby dzialalo to co opisalem wyzej
Belvedor
24-08-2005, 22:57
Offtop: Naucz sie pisac plx
Top: Przy konfigurowaniu sieci powinienes zaznaczyc, ze 2 komp bedzie kozystal z netu ( przynajmniej ja tak mam w mojej sieci (windows xp)). Tylko, ze ja sam dla siebie jestem takze administratorem -.-`
przy konfiguracji na 1 kompie ustawiam ze on jest podlonczony bezposrednio do neta a na 2 naisane ze bedzie net bral od drugiego kompa i nic
$corcerer
24-08-2005, 23:15
Najpierw radzilbym skontaktować się ze swoim Administratorem sieci, prosząc o zgodę na taką operację. Potem proponowałbym poszukać w googlach. Na końcu sugerowałbym też myśleć, kiedy pisze się tematy na forum, zwłaszcza jeśli robi się to w nieodpowiedniej komnacie.
Wykonać.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.