zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Logout - Exit

Mimichal
17-04-2004, 09:04
Zawsze z gry wychodziłem EXIT nie LOGOUT.
Ostatnio miałem 40hp i mie atakował dwarf, nie wiele by mi tracił, zabiłbym go za 3 ciosami ale musiałem zejść z komputera szybko! No więc dałem EXIT gdy on mnie atakował i jak weszłem do gry to zaczełem od świątyni. Sprawdziłem i dwarf mnie zabił. Straciłem 10% expa :(.
Czy jakbym dał LOGOUT to wyszedbym z gry i by mnie ten dwarf co mnie atakował nie zabił?

Więc gdy wlacze i dam EXIT nie wychodze z gry a gdy walcze i dam LOGOUT to wychodze z gry i mnie nie widać?

Jeśli tak to co w przypatku PK. Jeśli mnie atakuje i dam LOGOUT to znikne i unikne śmierci?

Pozdr.

Xodapi
17-04-2004, 11:00
Logaut możesz dać tylko wtedy kiedy szable ci znikną. Jeśli się wylogujesz to w grze już cie niema. Jeśli dasz exit, to wyłączasz okienko tibii, ale twoja postać dalej gra. Dopiero po jakims czasie wywala ją z gry.

Karol ll
17-04-2004, 11:28
Jeżeli masz battle sign, to nie możesz się wylogować. Jeśli okoliczności nie pozwalają na czekanie na logout, to wtedy dajesz exit - postać sama się wyloguje, jak tylko minie battle sign albo wywali ją po 15 minutach, jeżeli nic nie robiła.

Villen
17-04-2004, 11:39
W przypadku pk sytuacja będzie taka sama jak masz nożyce to z gry za pomocą loga nie wyjdziesz.

SkiLo
19-04-2004, 13:54
to moze mi ktos to wyjasni:
zalogowalem sie moja 2-ga postacia i po chwili zostalem zaatakowany przez jakiegos nOObowatego pk. nie moglem sie wylogowac bo mialem miecze. dlaczego? przeciez nie atakowalem nikogo.

Rankor
19-04-2004, 13:59
Miałeś miecze bo on ciebie atakował.Jest w tym taka różnica że jak kogoś atakujesz to nie możesz do swiątyni lub depot wejść, a jak jesteś atakowany możesz.

Kpt. Meszkoni
04-05-2004, 20:30
Dołączam się do wypowiedzi mioch przedmówców. Otóż, jeżeli wyjdziesz z Tibi po przez opcję "Exit" to twoja postać nadal tam się znajduje. Wciskając "Logout" wylogowujesz się, i tak powinieneś robić za każdym razem. Niestety wylogować możesz się dopiero wtedy, gdy zniknie ikonka skrzyżowanych mieczy.

Pozdrawiam.

Jagger
04-05-2004, 20:48
A ja wam powiem, ze da sie wylogowac majac battle sign. Wystarczy poczekac, az wyskoczy napis Server is saving the game in 5 minutes.(...) Wtedy mozecie sie wylogowac, nawet jak jakis pk was goni. ;)

kiper200
04-05-2004, 21:18
a ja mam taki przykład mój kumpel na roku został otoczony przez 6 ratow i dostał kicka po 5 min zalogował sie znowu i ZYŁ!!!!!
było to po najnowszym update

Hinol
05-05-2004, 10:33
Oryginalnie dodany przez kiper200
a ja mam taki przykład mój kumpel na roku został otoczony przez 6 ratow i dostał kicka po 5 min zalogował sie znowu i ZYŁ!!!!!
Bo rat jest za słaby, żeby go zabić.
@Kpt. Mieszkoni
No i po co powtarzasz to co inni powiedzieli. Ewidentne nabijanie postów.

Sorcerer Maciek
05-05-2004, 23:35
:2handed: Eh... Logaut dajesz jak znknie znaczek walki (?) czyli te dwa miecze w lewym dolnym rogu okna ekwipunku. A exit? Kiedy chcesz, ale wtedy istnieje ryzyko zaliczenia deada (to od potwora, to od gracza) :miecz:

Mogrim Korotir ---> Titania ---> Sorcerer ---> 9 lvl
Lord Thalantyr ---> Libera ---> Sorcerer ---> 13 lvl
Melkorn ---> Libera ---> Knight ----> 12 lvl

Elf Tom
06-05-2004, 06:50
Oryginalnie dodany przez kiper200

To jest kick i ponim najczęściej zostajesz wylogowany z serwera nawet jak masz X. A co do exit to użyłem go kiedyś (bodajże w listopadzie) na rooku bo orc spearman mnie zaatakowal no ale niestety jak sie puzniej zalogowałem to byłem w świątyni ;(