Pokaż pełną wersje : Propozycje serwerow z nowymi zasadami
poisoner
26-08-2005, 18:58
Oto moje propozycje zmian dla kilku nowych serwerow z samym rookiem :) :
1. mozliwosc zaatakowania i zabicia osoby, ktora atakuje potwora, ktorego wlasnie bije solo inny gracz przez tego wlasnie gracza (musi atakowac potwora dluzej niz 5 sekund bo inaczej to moze byc miss-click, po powrocie do protection zone nie mozna juz atakowac ponownie, tylko osoba ktorej zabrano potworka moze atakowac osobe ktora mu go zabrala a nie odwrotnie)
2. mozliwosc zaatakowania i zabicia osoby, ktora zabiera czyjegos lootbaga przez gracza do ktorego lootbag nalezy (wlasciciel lootbaga musi miec caly czas lootbaga w odleglosci 5 pol od siebie i rzucic go co najmniej kilkanascie razy, jesli mniej to nie jest traktowany jako jego lootbag, na tych samych zasadach co wyzej, dla identyfikacji proponuje wprowadzic green skulla dla osoby ktora moze atakowac i black skulla dla tej ktora nie moze i skulle znikaja po wejsciu atakowanego gracza do protection zone)
3. stworzenie jednego serwera z samym rokiem i zeby ten rook byl pvp i drugiego takiego samego serwera z samym rokiem, tyle ze pvp-enforced
4. mozliwosc zaatakowania i zabicia osoby, ktora wezmie loot z potwora, ktorego blokowala inna osoba (szczegolnie przydatne podczas skillowania, kiedy osoba blokujaca i skillujaca zbiera niewiele expa, w przypadku miss-clicka dopuszcza sie oddanie loota, ale tylko w momencie kiedy w poblizu nie znajduje sie zadna osoba poza tymi dwoma, mam na mysli odleglosc jakis 5 pol)
5. jedno platne expowisko z mozliwoscia expienia dla dwoch osob (jaskinia rotow za poison fieldami na terenie questa na katane, wkladasz odpowiednia ilosc kasy do specjalnej skrzynki i mozesz expic przez okreslony czas, oplaty rozne w zaleznosci od ilosci czasu jaka chcesz tam spedzic i twojego lvla, od 15 lvla bezplatne, bo to miejsce jest wrecz stworzone na hunty dla osob powyzej 15 lvla, mozna maksymalnie siedziec tam godzine i pozniej automatycznie osoby expiace zostaja teleportowane poza ten teren i jesli w ciagu minuty nie zglosza sie inni chetni to znowu moga expic te same osoby)
PS. Tylko nie jezdzijcie po mnie ze to sa idiotyczne zmiany (ja proponuje je tylko dla kilku nowych serwerow, reszta niech pozostanie normalnie, a ja bym sobie pogral na tych kilku nowych serwerach z ciekawosci jak to by wygladalo :) )
Gatho Gokhinin
26-08-2005, 19:09
CipSoft na 100% nie stworzy serwerów z samym rookiem. Co do zasad..
1. mozliwosc zaatakowania i zabicia osoby, ktora atakuje potwora, ktorego wlasnie bije solo inny gracz przez tego wlasnie gracza (musi atakowac potwora dluzej niz 5 sekund bo inaczej to moze byc miss-click, po powrocie do protection zone nie mozna juz atakowac ponownie, tylko osoba ktorej zabrano potworka moze atakowac osobe ktora mu go zabrala a nie odwrotnie)
no to troche zagmatfane jest i trudno zrozumiec o co chodzi. Wytłumacze: Ziutek leje minosa ale przychodzi Franek i zaczyna lac tego samego minosa. Ziutek sie wkurzył i że atakował minosa 5sekund zaczął lać Franka.
Troszke ten puntk bez sensu bo ludzie będą specjalnie lali np spearmany żeby móc zaatakować tego, kto przyjdzie mu z pomocą
2. mozliwosc zaatakowania i zabicia osoby, ktora zabiera czyjegos lootbaga przez gracza do ktorego lootbag nalezy (wlasciciel lootbaga musi miec caly czas lootbaga w odleglosci 5 pol od siebie i rzucic go co najmniej kilkanascie razy, jesli mniej to nie jest traktowany jako jego lootbag, na tych samych zasadach co wyzej, dla identyfikacji proponuje wprowadzic green skulla dla osoby ktora moze atakowac i black skulla dla tej ktora nie moze i skulle znikaja po wejsciu atakowanego gracza do protection zone)
A tutaj to ludzie specjalnie będą targali puste bagi żeby zabijać graczy, którzy sobie tego baga zabiorą..
Ogólnie zasadny troche bez sensu i nawet jakby powstały takowe serwery (nieee nie powstaną) to zasady były by inne.
poisoner
26-08-2005, 19:28
Troszke ten puntk bez sensu bo ludzie będą specjalnie lali np spearmany żeby móc zaatakować tego, kto przyjdzie mu z pomocą
A kto powiedzial, ze nie mozna spermana zabic samemu??? Dlaczego akurat ktos ma w tym pomagac??? Tak jak nikt ma nie pomagac nikomu w zabijaniu ratow, tak samo i ze spermanami. Przeciez taki 7 lvl jest w stanie zabic spermana bez niczyjej pomocy!!!
A tutaj to ludzie specjalnie będą targali puste bagi żeby zabijać graczy, którzy sobie tego baga zabiorą..
Nie twoj bag - nie sprawdzaj co w nim jest!!! Czy wszedzie trzeba wlozyc swoj wscibski nos??? Pusty - niewazne, ale to jest JEGO bag, a nie nikogo innego i ma prawo go targac (moze po prostu potrzebuje pustego baga, a nie ma juz capa na wlozenie go do eq). To jest podobnie jak z soul pointsami: nie jestes cheaterem - nie przeszkadzaja ci soul pointsy. (chyba, ze ktos ma lagi podczas expienia i sie boi o strate run, tak jak niestety ja ;( ). Nie jestes zlodziejem - nie przeszkadza ci ze ktos targa baga!!!
Dweron Abyth
26-08-2005, 19:32
a nei lepiej zwykly system skulli
jak chcesz to zrub ots i po problemie
poisoner
26-08-2005, 19:34
a nei lepiej zwykly system skulli
jak chcesz to zrub ots i po problemie
Ale ja bym chcial, zeby to wszystko bylo w ramach normalnej tibii, tyle ze na specjalnych serwerach, a nie jakis ots bez statystyk, gdzie nikt nie zobaczy nawet mojego lvla i skilli!!!
Shein Silvershadow
26-08-2005, 19:35
6. Świat z podwojonym expem i zmniejszonym lootem;p i na odwrót
Offtopic:
To jest podobnie jak z soul pointsami: nie jestes cheaterem - nie przeszkadzaja ci soul pointsy.
Kolejny knight?:P
Soulpoints nie przeszkadzają magom i druidom na facc, którzy 100% swojego czasu expią i tylko okazjonalnie stoją pod depo, oraz magom i druidom z promocją.
A co jak ja lubię sobie stać pod domkiem i robić runy, w tym czasie przeglądając forum? AFK nie jest zabroniony, GM zawsze czeka 15 minut przed zbanowaniem(jak się stoi bez ruchu więcej niż 15 minut to się używa macro).
poisoner
26-08-2005, 19:38
Kolejny knight?
A wlasnie ze nie knight i sam tych soul pointsow absolutnie nie popieram, tylko napisalem to tak dla przykladu, zeby inni wiedzieli o co mi chodzi z ta zaleznoscia pomiedzy graczem a bagiem, ktorego gracz widzi ciagnietego po ziemi!!!
ehhh pomysl z bramkami lvlowymi pdobal mi sie ale wprowadzojocby takei zmianyz mienilbys rooka w zwyklego meina a to bylo by bez sensu
Gatho Gokhinin
26-08-2005, 19:48
A kto powiedzial, ze nie mozna spermana zabic samemu??? Dlaczego akurat ktos ma w tym pomagac??? Tak jak nikt ma nie pomagac nikomu w zabijaniu ratow, tak samo i ze spermanami. Przeciez taki 7 lvl jest w stanie zabic spermana bez niczyjej pomocy!!!
no nie, źle mnie rozumiesz.. Nie raz widziałem na rooku jak 5 osób na raz atakuje spearmana, który "należy" do innego gracza. Załóżmy, że ktoś będzie chciał "pkować" na rooku (lol?). Bierze takiego np orka spearmana i zaczyna go lać. Wiele innych osób zaczyna atakować tego potworka w nadzieji zlootowania studded legsów lub czegoś innego. Dzięki punktowi nr. 1 nasz bohater może atakować tych, którzy leją "jego" spearmana i w ten sposób dorabia się nastepnych kilkuset gp z zabitych postaci
Dani Filth
26-08-2005, 20:22
No to miało by sens nawet. Ale co z katany bys gosciowi po 2 bral? :) Po za tym by sie im to nie oplacalo, patrzą na szmal a bardzo. Dlatego OTSy mogą zacząć brać górę.
po co powiekszac rook, a w dodatku robic go pvp a nawet pvp-e ! rook ma uczyc nowych graczy, ma ich rpzygotowac do wejscia na main, i wg mnie nie ma po co go rozszerzac. i pomysl jakby wygldala walka pvp na rooku. jak masz najlepsze eq i skille zalozmy 17/17 to nie zrobisz nic taka katana czy macem drugiej takiej samej osobie.. wiec nic by ci to nie dalo
Dweron Abyth
27-08-2005, 00:06
no nie, źle mnie rozumiesz.. Nie raz widziałem na rooku jak 5 osób na raz atakuje spearmana, który "należy" do innego gracza. Załóżmy, że ktoś będzie chciał "pkować" na rooku (lol?). Bierze takiego np orka spearmana i zaczyna go lać. Wiele innych osób zaczyna atakować tego potworka w nadzieji zlootowania studded legsów lub czegoś innego. Dzięki punktowi nr. 1 nasz bohater może atakować tych, którzy leją "jego" spearmana i w ten sposób dorabia się nastepnych kilkuset gp z zabitych postaci
A nie w****ia cie taka sytuacja:
Lejesz spearmana ten ci daje duze hity obok stoji typ co nic nie robi tylko sie przyglada (mając nadzieje ze padniesz) w chwili gdy zjezdzasz spearmanowi do red hp on dzielnie wkracza do okcji i kradnie loot.
Moim zdaniem na rooku tez powinien byc system skulli (nie jestem rookslayerem)
Kamlot De'Kapy
27-08-2005, 00:23
Ten rook z PvP byłby do dupy:
-pewnie dużo ludzi, by wchodziło na serv...
-1 lvl i będziesz się naparzać zabijesz, a tu wyskoczy 3 lvl zabije Cie, i tak w kółko...
-Czemu odrazu na Rooku? Do tego raczej są Ots'y
Ten lootbag i ta pierwsza propozycja spox ;)
Moja propozycja:
-Możliwość zabicia tylko lvla tego samego tzn. 13lvl vs.13lvl itd. (Omg widać, że nie chce mi się myśleć ;P)
Ale i tak wiadomo, że w przyszłości raczej nie stworzą nowega PvP.
Pozdro ;)
Aztec900
27-08-2005, 09:07
jakiś server specjalnie dla hardcorowych graczy gdzie potwory będą dużo silniejsze lot ciut lepszy itp. a pomysł z pvp na roku jest bezsensu rook nie jest do tego ale dobry jest pomysł z lootbagiem tyle że nie można zabić kolesia bo co jesli loota bedzie chciał nam zabrać ktoś o 30 lvli większy? dobrze by było żeby naszego loota niebyło widać i tylko my go widzimy albo jakis czar ze lootbag znika czy coś :)
Hory portier
27-08-2005, 10:57
ta wypowiedz kieruje do wszystkich rookstayerow (chyba dobrze napisalem jak nie to poprawie :P) ktorzy nie moga zniesc obecnosci noobow kradnacych im loota i exp. Kiedy postanowiliscie zostac na rooku wiedzieliscie co na was czeka, dobrze wiedzieliscie ze nooby to integralna czesc tej wyspy, wiec teraz nie mowcie ze chcecie sie ich pozbyc musicie sie pogodzic z ich obecnoscia albo wyjsc na maina :P
Milan ognia
27-08-2005, 13:21
Według mnie poisoner ma dobre pomysły. Tylko "czasami" kapke przesadzi co do
ich wielkości ;) . Też jestem rookstayerem, i znam ten problem.
Niose sobie spokojnie lootbaga, aż tu nagle jakiś gracz podbiega i zabiera z niego tyle, na ile mu cap pozwala. A co do sprawy zabijanie na rooku nie taki zły pomysł :p . Ale cipsoft i tak na 100% nie wprowadzi nawet części z twoich pomysłów. (Nawet w ocenzurowanej wersji). Jednak nadal z chęcią będę czytał twoje posty.
Popieram poprzednika. My wszyscy, którzy zostaliśmy na rooku pogodziliśmy się z
obecnością graczy początkujących. (Nie zawsze są to n00bki, czasami są to osoby które mają po raz pierwszy styczność z tibią, a nie znają nikogo kto w to gra. Należy na nich patrzeć z przymrużeniem oka. Podejrzewam, że nawet niektórzy z was, krytykujących ich, przechodzili kiedyś takie stadium rozwoju tibijskiego)
Kolejny poryty pomysl Poisonera. Zrozum w końcu że Cipsoft nie stworzy żadnych servóv dla rookstayerów bo ich nie popiera, kumasz to już?
Kolejny poryty pomysl Poisonera. Zrozum w końcu że Cipsoft nie stworzy żadnych servóv dla rookstayerów bo ich nie popiera, kumasz to już?
weldug mnie to moze jest i poryty pomysl poisonera ale wymien mi jeszcze jakis wedlug ciebie bedo bramki levlowe jeszcze a to akurat byl dobry pomysl i bardzo sie prosze jesli nie grasz na rooku juz ( hodzi mi ze go przeszedles i ma juz to za sobo a nie ze masz jakiegoklwiek chara na rooku zalozmy na 1lvlu bo na bank rookstayerem to ty nie jestes) to sie eni wypowiadaj
Tibijska*Dziewczyna
26-12-2005, 01:59
Fajne te zasady ale ... wiekszosc ludzi zostaje "RookMasterami" wlasnie dla tego ze maja dosyc PK,itp.A te zasady bardziej przypominaja mina :p(atakowanie itp.)
Ale to z atakowaniem osoby , ktora zabiera Ci loota itp. jest calkiem niezle ;)
ja mam lepszy pomysl
hardcore server.
jako ze rpg w tibii nie zyje wogule, prawie kazdy chodzi wszedzie sam zeby jak najwiecej expa zgarnac to uwazam hardcore serva ja mogacego ozywic rpg... otoz na takim servie mozna zginac TYLKO JEDEN RAZ... padniesz raz... i masz delete postaci, natomiast jak giniesz wypada ci wszystko a na stronie mozesz ustawic kto moze miec dostep do twojego depotu po smierci... z tego wzgledu nikt nie bedzie chodzic nigdzie sam, bo kick/freez albo poprosu obawa przed deadem zmusza go do chodzenia z kims :D server z normalnym pvp systemem, ze skullami, banami itd... wedlug mnie jedyny sposub na odratowanie rpg w tibii.
p.s. ktos cos powiedzial ze pk na rooku nic by nie dalo bo i tak bym nie trafil, fakt, sam bym nie trafil... ale na 3-go na pewno bym trafil... i moze nawet za ponad 10 :)... nikt nie mowil o walce Solo :)
ktos tez powiedzial ze ludzie zostaja na rooku bo nie lubia pk... ja mam rookslayera ale pk sie wcale nie boje... i zaloze sie ze pvp skilla mam napewno wyzszego od niejednej osoby co gra na pvp enf servie bo ciagle gram na pvp enf otsach :)
Rabanbar
26-12-2005, 10:09
Serwert non-PvP z mozliwoscia zabijania osób w party.
Serwert non-PvP z mozliwoscia zabijania osób w party.
popieram tensknie za tym skillowaniem w party na serverze non pvp
Mondry_Tibijczyk
04-03-2008, 19:59
eeee tak jak jest teraz jest dobrze
nie opyla sie takich zabiegow wprowadzac, bo jakies za przeproszeniem rookstayerzy zabijaliby 1 lvlowce:o:o
Eugeniusz Siekiera
04-03-2008, 20:12
Spoko, że masz jakieś zdanie na ten temat ale archeologia to ekhm..
Pzdr
Mondry_Tibijczyk
08-03-2008, 14:04
hły hły hły!!!!!!!!!!111111111111oneoneone :baby::baby::baby::D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.