zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zmiana forum

MatKus
18-04-2004, 13:08
W najbliższych dniach planujemy zmienić forum z obecnego na phpBB 2.x lub wbb 2.x. W związku z tym forum za kilka dni na jakiś czas (prawdopodobnie kilka godzin) zostanie wyłączone. Postaramy się zrobić to jak najszybciej.
Co to oznacza dla Was?
Zniknie parę błędów, system upomnień zostanie zmieniony, powinno tez sie pojawic kilka innych ciekawych funkcji, ogolnie zmiany na pewno beda na lepsze.
Kiedy dokladnie? Ciężko powiedzieć. Najpierw chcemy "na brudno" przygotować nowe forum, zeby potem zmienic jak najszybciej na nowe.

Gonzo von Krenzel
18-04-2004, 13:13
O nie! phpBB jest do niczego! Już to forum jest lepsze! Możliwe, że kiedyś będzie to super forum za które płaciliśmy?

Jedi
18-04-2004, 13:21
A kiedy dokładnie będzie ten dzień? I czy te posty zostaną czy wszystkie będą skasowane?

Xodapi
18-04-2004, 13:23
phpbb wcale złe nie jest. Wiem, bo używałem i robiłem takie forum. Ale wolałbym gdyby zostało to co jest teraz.

Hegemmon
18-04-2004, 13:23
hmm no zmiany to zawsze jakieś ryzyko, mam tylko nadzieję, że w tym wypadku nie ma sięczego bać ... to forum bardzo mi się podoba inie widzę większej potrzeby zmiany( ofcors jest tu kilka błędów które mogą troszke denerwować :P) ale skoro "góra" widzi no to ja się nie wtroncam i siedzę cicho :P

Gimlos
18-04-2004, 13:24
Oryginalnie dodany przez Jedi
A kiedy dokładnie będzie ten dzień? I czy te posty zostaną czy wszystkie będą skasowane?
Jedi chyba nie zalezy ci na swojej cyferce przy nicku co?
oczywiscie posty zostana ( jezeli sie cos nam nie spieprzy przy konwersji:P )

MatKus
18-04-2004, 13:28
O ile mi wiadomo, to z SMSów pieniędzy nie wiele było (znaczną większość zbiera operator, sporo też zbiera provider). Z tych pieniędzy trzeba zapłacić za domenę w pierwszej kolejności.
Po za tym obecne forum ma sporo błędów (a modkowie już się załamują przy moderacji czasem :P ).
phpBB wybraliśmy dla tego, ze z pośród darmowych for jest jednak najlepsze, najelepiej spełnia nasze wymagania, a po za tym jest do niego gotowych sporo modów, co też zapewne poprawi jego funkcjonalność (ale bez przesady, nie bedziemy robić choinki w stylu phpbb modified by przemo :P ).

Wszystkie posty, tematy i użytkownicy zostaną. Zrobiony jest backup bazy danych, więc w razie problemów wrócimy do stanu z dzisiaj rana (tibijczycy są chyba przyzwyczajeni do cofek :D ), ale raczej problemów nie powinno byc.

Dar!0
18-04-2004, 13:30
powiem jedno... wreeeeeszcie... tylko nie wrzucajcie tutaj hacka 1.7 by Przemo... ale czysty PhPBB polish... bez wielkich udziwnien... żadnych szybkich komentarzy itd.... bo też będzie sieka jak tutaj... i tyle... pozdro... ostro wzięliście się za forum :]

MatKus
18-04-2004, 13:56
Hmm. Jak sie okazuje jest możliwe, że będzie jednak wbb 2.0, czyli owo płatne forum, o którym wczesniej mowilismy. Wszystko okaze sie w ciągu najbliższych kilku(nastu) dni.

Dan the Automator
18-04-2004, 14:04
Oryginalnie dodany przez matkus
Hmm. Jak sie okazuje jest możliwe, że będzie jednak wbb 2.0, czyli owo płatne forum, o którym wczesniej mowilismy. Wszystko okaze sie w ciągu najbliższych kilku(nastu) dni.

Nie prosze, nie!!!!!
Nie wracajmy do wbb! PhpBB + PARE (1-8) dodatków i wszystko bedzie gralo.
MatKus, błagam, tylko nie wbb2 ;(
:miecz:

kotomaniak
18-04-2004, 14:07
Fajnie, że wreszcię będą jakieś zmiany, może jakieś opcje nowe, a napewno poprawa błędów. Tylko powiadomcie nas kiedy to będzie.
PS. to już wiem za co płaciliśmy :D

Gonzo von Krenzel
18-04-2004, 14:13
Gdybyście byli teraz na mIRCu (#tibia.pl) tu byście znali wszystkie tajemnice tibia.pl ;). Jeszcze dokładnie nie wiadomo jakie forum będzie, ale więcej już nie powiem ;). Ja wolę osobiście to jakie jest (może być płatna wersja).

n3m3s!s
18-04-2004, 16:01
Hehe nie ma to jak zareklamować irca i nasz kanał wciąz nie bardzo oblegany. Wlazcie czesciej ludzie, to nie takie trudne.
top: Eeee przydalo by sie to forum, ale kiedy ono bedzie to nie wiadomo.

Lili vc junior
19-04-2004, 07:18
To nawet lepiej bo jeśli będą lepsze opcje jak mówicie. Mam nadzieje żę posty nie będa skasowane xD

Raluvuxa
19-04-2004, 09:10
Oryginalnie dodany przez Xodapi
Ale wolałbym gdyby zostało to co jest teraz.

Też wolałbym aby pozostało to forum co jest :)
Ale można by wprowadzić jakieś poprawki :D

Marcin?
19-04-2004, 09:34
Czy platne forum to znaczy ze:
a) bedziemy za uzytkowanie placic sms-ami czy cos?
b) admini za nie placa z kasy uzbieranej przez smsy itp. a my bedziemy je mieli dalej za darmo?

MatKus
19-04-2004, 12:59
Dostęp do forum, podobnie jak do całej strony, będzie nadal bezpłatny.
Płatne forum to znaczy, że za SMSy zostanie zakupione nowe forum, a brakującą część kasy dołoży nam FPP.pl (za te reklamy z bannerów/popupów chyba i tak na swoje wychodzą :P )

Problem z obecnym forum polega na tym, że ma ona trochę błędów i niedopracowań oraz brakuje mu sporo funkcji, które pojawią się w nowym forum.

Karol ll
19-04-2004, 17:26
Dobrze jest jak jest, ale może będzie jeszcze lepiej. :D

Chaosu
19-04-2004, 17:53
Powiedz nie PHPBB!
Od paru miesięcy wiem jak się na nie włamać. PHPBB to szybki hack i możliwa utrata fora :/

Czkowron
19-04-2004, 20:29
OMG....PhpBB ......Toż to g...... jest za przeproszeniem ;].Ale jak juz Wam zalezy to ze swoich doświadczeń polecam modified by g4ender (czy jak mu tam ;]) można z oficjalnej polskiej www zassać ;].No ale fajnie że nie bedzie upomnien i będa jakies zmany :)

Gangrel
21-04-2004, 11:12
Wreszczie!!! Może będą upomnienia za głupie posty i nie czytanie rugulamunu. Gdyby tak ktoś jeszcze konkretnie napisal co sie zmieni...

Dr. Omader
22-04-2004, 15:15
Oryginalnie dodany przez gangrel666
Wreszczie!!! Może będą upomnienia za głupie posty i nie czytanie rugulamunu. Gdyby tak ktoś jeszcze konkretnie napisal co sie zmieni...

A co nie ma upomnien za glupie posty/tematy? Są przecież, nawet nie wiesz ile.

Dan the Automator
22-04-2004, 16:06
Oryginalnie dodany przez Dr. Omader
Oryginalnie dodany przez gangrel666

A co nie ma upomnien za glupie posty/tematy? Są przecież, nawet nie wiesz ile.

No właśnie, ilość... w phpBB byloby to łatwiej rozwiązane, a wbb2 ;( No cóz...

noxlif
22-04-2004, 21:08
Sorry że wyskoczyłem jak filip z konopii. Ale co to zanczy wbb2i to drugie ??? ?( ?( ?( I bez takich jak: ale jesteś głupi, czy coś :baby:

MatKus
22-04-2004, 21:27
wbb i phpbb to dwa różne fora. wbb2 to komercyjne forum, którego mniejszego braciszka (czytaj : okrojoną wersję) mamy teraz, phpbb to całkiem inne forum. phpbb to bardzo popularne, darmowe forum. Oba mają swoje zady i walety, my jednak postawimy na komercyjne wierząc, że będzie miało mniej błędów i będzie ogólnie lepsze.
Strony o phpbb : www.phpbb.pl www.phpbb.com
strona o wbb : www.woltlab.de (http://www.woltlab.de/index_en.php)

noxlif
22-04-2004, 22:11
Oki. Dzięki za pomoc.