zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Newsy i opinia

Faja
28-08-2005, 17:11
nierozumiem was(Admini i modki) na tibianews i tibiabr jest napisane o pierwszym palku z 25mlvl i orshabalu a u was tylko o niepotrzebnej informacji ze w nocy serwery zostaly wylaczone po co przecierz w nocy wiekszosc spi.
Jezeli bardzie rozwinac dzial newsy o dodatkowe informacje z swita tibi i przykladac wieksza wage do ich tresci to tibia.pl byla by jeszcze lepsza np. tibianews ma codziennie fotke i jakis nieistnotny news ale bardzo duzo wnoszacy do zwyklego zycia tibijczyka ,dlaczego nie zrobicie czegos lepszego?czegos oryginalnego moze na tak wspanialego aby przyciagac wiecej tibijczykow z calego swiata.

Gunir
28-08-2005, 17:14
No, ja bym proponowal robic takie shortnewsy, ale nie na glownej, tylko w Gazetce Hunted, albo specjalna postrone do tego, np. http://shortnews.tibia.pl ;)

Dan the Automator
28-08-2005, 17:14
http://hunted.tibia.pl/
Whaaaaaa!
Podpowiem Ci coś... sam możesz napisać tam arta... ale to tajemnica :-)

nierozumiem was(Admini i modki) na tibianews i tibiabr jest napisane o pierwszym palku z 25mlvl i orshabalu a u was
tylko o niepotrzebnej informacji ze w nocy serwery zostaly wylaczone po co przecierz w nocy wiekszosc spi.

To mnie roz%#&* na kawałki! ;-)))

Faja
28-08-2005, 17:16
http://hunted.tibia.pl/
Whaaaaaa!
Podpowiem Ci coś... sam możesz napisać tam arta... ale to tajemnica :-)

To mnie roz%#&* na kawałki! ;-)))

sorry ale nie wiedzialem jak zaczać

Wilden Future
28-08-2005, 17:17
Heh racja, to by przyciągało wielu widzow, ale skod brac Codzinnie newsy?? Czy Codziennie dzieje sie cos niezwyklego, co przyciowa widzow tibijskich z Calego swiata?? Ech to sie tylko wydaje takie proste. Screenshooty?? To juz chyba przesada, adminy, modki, zajmują sie teraz pewnie updateowanie strony ( nowe potwory, itemy itp) moze w przyszlosci, gdy bedzie wielu adminow.. teraz raczej wątpie, i sie nie dziwie

Gunir
28-08-2005, 17:21
Heh racja, to by przyciągało wielu widzow, ale skod brac Codzinnie newsy?? Czy Codziennie dzieje sie cos niezwyklego, co przyciowa widzow tibijskich z Calego swiata?? Ech to sie tylko wydaje takie proste. Screenshooty?? To juz chyba przesada, adminy, modki, zajmują sie teraz pewnie updateowanie strony ( nowe potwory, itemy itp) moze w przyszlosci, gdy bedzie wielu adminow.. teraz raczej wątpie, i sie nie dziwie

A myslisz, ze tibianews skad bierze codziennie newsy? Od reporterow, a czasami ludzie sami wysylaja jakies ciekawe zdjecia ;) Wiec nie bylo by o to trudno (IMO) ;)

Raul
28-08-2005, 17:39
@up
Jesteś redaktorem? Uważasz, że nie będzie trudno? To działaj.

Gunir
28-08-2005, 17:43
@up
Jesteś redaktorem? Uważasz, że nie będzie trudno? To działaj.

No, nie bedzie trudno, jak sie znajdzie takich 'reporterow' ;) I jak Drom/Matkós zrobi dzial na shortnewsy specjalnie ;)

Shein Silvershadow
28-08-2005, 17:46
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł, najlepiej gdyby wybrać kilku(nastu? dziesiąt?) redaktorów, którzy od razu mogliby dodawać shortnewsy na stronę(nie tak jak jest teraz z Hunted):)

Zaglada
28-08-2005, 18:59
Jesli chcecie codziennie nowe (mniej wazne) wiadomosci to sami powinniscie je pisac. Taka mozliwosc czeka na Was z otwartymi rekoma. A skoro macie lenia to juz nie nasza dola.

Ghost Nieudany
28-08-2005, 21:07
Jasna cholera... Może tibia.pl ma zacząć pisać newsy "Wczoraj Ikstilkohil Pogromdza Ziemniakuw zdobył 2 lvl i został zhackowany, bo wszedł na stronę www.tutaj-jest-strona-dla-debili.soczysta.com"?

Faja
28-08-2005, 21:14
Jasna cholera... Może tibia.pl ma zacząć pisać newsy "Wczoraj Ikstilkohil Pogromdza Ziemniakuw zdobył 2 lvl i został zhackowany, bo wszedł na stronę www.tutaj-jest-strona-dla-debili.soczysta.com"?

prosze przeczytaj jeszcze raz co napisalismy wczesniej "Czytanie ze zrozumieniem"

a jezeli nie Zajazysz to powiem ze z tych malo istotnych rzeczy znalesc jakas wnoszaca cos to zycia przecietnego tibijczyka zeby z kolegami o tym gadal np. Wiece na tibia.pl jest news o orshabaal .takie cos

Gunir
28-08-2005, 21:20

Wniosles cos do tematu?

Raul
28-08-2005, 21:26
@Ghost
Może nie takie newsy jak napisałeś, ale ta strona jest w większości poświęcona... tak, jest poświęcona Tibii. Więc jak najbardziej na miejscu byłyby newsy z samego świata gry.

Ghost Nieudany
28-08-2005, 21:33
a jezeli nie Zajazysz to powiem ze z tych malo istotnych rzeczy znalesc jakas wnoszaca cos to zycia przecietnego tibijczyka zeby z kolegami o tym gadal np. Wiece na tibia.pl jest news o orshabaal .takie cos

A teraz mi powiedz, jak duże znaczenie ma dla ciebie to, że Zenek zdobył 201 poziom i goni Bubble? Albo że Orshabaal zdobył 30 mlvl?
Albo czy tak bardzo cię interesuje, ile zarabia za film Pierce Brosnan albo Johny Depp? WoGle cię to nie interesuje? To po co mają być takie newsy? Nie twierdzę, warto takie pierdołki na forum, w newsie odnotować przy okazji. Ale żeby specjalnie pisać nowego i żeby rozpływać się w euforii, bo ktoś coś zdobył? Blah.

@Kamos
Z tobą nie będę nawet dyskutował. Sam wiesz, czemu.

@Raul
No to od tego jest "Hunted!", a koleś wyraźnie pisze, że chodzi mu o niusy na głównej.

Raul
28-08-2005, 21:40
@Raul
No to od tego jest "Hunted!", a koleś wyraźnie pisze, że chodzi mu o niusy na głównej.
Nowy użytkownik, który wchodzi na tą stronę chciałby się czegoś nowego dowiedzieć. Nie chce wchodzić na forum, bo go rozmowy z innymi użytkownikami nie interesują, chce poznać jakieś nowości odrazu, z pierwszego spojrzenia na stronę główną. Jak dobrze wiemy "Hunted!" jest dość mało popularnym działem jak na swoją zawartość. Niektóre wydarzenia wypadałoby zamieścić na bardziej widocznym miejscu, żeby każdy się mógł o tym odrazu dowiedział. Chociażby niedawne wbicie 200lvl przez Polaka. Oczywiście jakieś mniej ważne wydarzenia, wojny, wywiady lecą do "Hunted!". Ale od czasu do czasu wiadomość godna ogłoszenia wszystkim się przydaży.

Faja
28-08-2005, 21:45
, a koleś wyraźnie pisze, że chodzi mu o niusy na głównej.

a nie tak czasem rozmawialismy tez o alternatywie : shortnews

Dr. Omader
28-08-2005, 22:54
A teraz mi powiedz, jak duże znaczenie ma dla ciebie to, że Zenek zdobył 201 poziom i goni Bubble? Albo że Orshabaal zdobył 30 mlvl?

Ciebie to nie interesuje, ja to tez mam gdzies jaki oni poziom maja. Ale to JEST strona o Tibii i wielu ludzi interesuja takie rzeczy. Zreszta nie badz taki sarkastyczny, wiadomo, ze nie pisalibysmy o pierdołach. ;)

Faja
29-08-2005, 08:35
ale przyznajecie ze nie byl by to najglupszy pomysl?

takie shortnews na tibia.pl i kilkunastu redaktorow (najlepiej jednego na kazdym swiecie) wysylalo by do kilku osob zajmujacych sie dzialem short news oni by to poskladali i dodali ;D

Ghost Nieudany
29-08-2005, 09:08
Nowy użytkownik, który wchodzi na tą stronę chciałby się czegoś nowego dowiedzieć. Nie chce wchodzić na forum, bo go rozmowy z innymi użytkownikami nie interesują, chce poznać jakieś nowości odrazu, z pierwszego spojrzenia na stronę główną. Jak dobrze wiemy "Hunted!" jest dość mało popularnym działem jak na swoją zawartość. Niektóre wydarzenia wypadałoby zamieścić na bardziej widocznym miejscu, żeby każdy się mógł o tym odrazu dowiedział. Chociażby niedawne wbicie 200lvl przez Polaka. Oczywiście jakieś mniej ważne wydarzenia, wojny, wywiady lecą do "Hunted!". Ale od czasu do czasu wiadomość godna ogłoszenia wszystkim się przydaży.

A to nie lepiej zrobić jakiś WIDOCZNY pasek na głównej, "jeżdżący" w kółko z najważniejszymi wydarzeniami Tibijskimi dnia? I odnośnikami do jakichś notatek na ten temat? Coś na kształt pasków w "Wiadomościach" i na TVN24? I wilk byłby syty, i owca cała...

Gniew Mroku
29-08-2005, 09:59
A to nie lepiej zrobić jakiś WIDOCZNY pasek na głównej, "jeżdżący" w kółko z najważniejszymi wydarzeniami Tibijskimi dnia? I odnośnikami do jakichś notatek na ten temat? Coś na kształt pasków w "Wiadomościach" i na TVN24? I wilk byłby syty, i owca cała...
Kul pomysł i ja popieram (nie mów drom, że się nie da, bo się da).

Z drugiej strony, mamy przecierz tibianews.net, więc po co nam więcej. Ja każdego dnia rano wchodze sobie na tibianews, czytam szybko newsy i oglądam PotD (to może odrazu też PotD dodacie). Więc po co więcej. Jak kogoś to interesuje to idzie na tibianews, a jak nie to nie. I nie pytać co z tymi co nie umieją anglika!

Aval'yah
31-08-2005, 17:27
Bardzo dobry pomysł moim zdaniem. Można wybrać reprezentantów poszczególnych światów (raczej nie wszystkich myśląc realistycznie), którzy pisaliby takei shorty. Nie mówię tu o stronie głownej, wystarczy po prostu zrobić oddzielny dział.

Raul
31-08-2005, 17:35
Ta, załóżmy jest kilkanaście wiadomości, wchodzi ktoś z Calmery i chce zobaczyć wiadomość ze swojego świata, po kolei leci: Julera, Antica, Nova, Celesta itd. itp. Koleś czeka 5 minut i na koniec okazuje się, że wiadomości ze swojego świata nie ma, wychodzi i wie, że już więcej tu nie będzie zaglądał bo nie ma zamiaru po raz drugi siedzieć i się gapić w literki po nic.

Modus
31-08-2005, 17:44
Nom moim zdaniem codziennie jakis news nie koniecznie jakis super ciekawy przydałby sie, bo ja np. wchodze co kilka minut na tibia.pl jak gram sprawdzic czy jest jakis news a tak zawsze był by no i looz :)

Faja
18-09-2005, 14:14
;D :D :D

nareszcie i doczekalismy sie nateszcie moze nie dokonca jest to oc co mi chodzilo ale jestem zadowolony