Jerkov Thundersword
31-08-2005, 15:10
Pierwsze co to proszę modków aby nie przenosili tego posta do tematu "Chcesz powyśmiewać się z noobków- pisz tutaj!" bo ten temat nie ma na celu nikogo wyśmiewać. Chodzi o to, że większośc polskich graczy(szczególnie low level)nie potrafi normalnie komunikować się z innymi, szczególnie wtedy kiedy ktoś się z nimi nie zgadza. Wolą obrażać innych niż uzasadniać swoje racje. Zachowują się jak totalni gówniarze. Pokażę tu jeden z wielu przypadków z kórymi się spotkałem.
Trenuję sobie rycerzem na rotach i gadam na gamechacie.
13:52 Spiderq: 13:49 You advanced in shielding. 37 on lvl 10
13:52 Spiderq:
13:52 Arvois: omg
13:52 Arvois: i had 48 on lvl 10 -.-
13:52 Spiderq: noi co z tego foku glupi
13:52 Arvois: when u will have 50, u can msg
13:53 Spiderq: zamknij dupe brzydalu
13:53 Spiderq: XP
13:53 Arvois: u can only speak english on this chat idiot
13:53 Spiderq: *******isz
13:53 Arvois: aff... how i love polish noobs on those chat :)
Rozmowa przenosi się na private message, gdzie mogę już używać polskiego i mówić oc mi się podoba ale nie zamierzam go obrażać więc wybieram easy way.
13:54 Spiderq: ej wez zamknij ****e bo takom masz brzydkom morde na tym zdjenciu jakby cie robili przez jabola
13:54 Arvois: wiesz co to Blacklist? mozesz sie tam za chwile znalezc, nie zamierzam sie z toba klócic bo gówno wiesz o tej grze
13:55 Spiderq: lol na tym sreverze mam maly lvl ale na innym mam duzy
13:55 Arvois: no i co z tego, skoro nie potrafisz sie zahcowac?
13:55 Spiderq: jak ty mnie wpisesz do blacklist to ja ciebie tez
13:55 Spiderq: XP
13:56 Spiderq: zahcowac naucz sie pisac pózniej grac
13:56 Arvois: tak? i co z tego? mam tutaj reputacje i od razu beda wiedziec ze klamiesz
13:56 Spiderq: reputacje heheehehe
13:56 Arvois: sam anucz sie pisac, nei zamierzam sobie psuc humoru gadajac z gnojami -.-
13:56 Arvois: takze narazka
13:56 Arvois: koles
13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales
13:56 Spiderq: ten tekst
13:56 Spiderq: -.-
13:56 Arvois: 13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales
13:57 Arvois: sam popatrz bo sam tak piszesz
13:57 Spiderq: tam jest dokonczenie debilu
13:57 Arvois: a c*** mnie to boli
13:57 Arvois: powiedzialem narazka, wiec narazka
Ignored. Nie zamierzałem dalej konwersować z kimś kto nie potrafi normalnie rozmawiać. jednak czemu większość zachowuje się własnie w ten sposób? To nie była jedyna sytuacja, podawałem tylko przykład. Tacy ludzie psują już mocno nadpsutą reputację polskich graczy w świecie Tibii. Myślę, że można ich tego odzwyczaić, wystarczy ze nikt nie będzie reagowął na ich wyzwiska, z czasem to nauczy ich używania sensownych argumentów. Jak narazie Spiderq został zapisany przeze mnie na blacklist. Powód: obrażanie innych graczy i używanie nieoficjalnego języka na game-chacie. Wnajbliższym czasie postaram się takze skontaktować z gamemasterem i tutorami, i tak powinno się robić ze wszystkimi takimi "kozakami" żeby ich tego oduczyć, to ets moje zdanie, czekam na wasze opinie.
Tak na marginesie, w wyniku podobnej sytuacji opuściłęm powszechnie szanowaną i ubóstwianą na forum gildię Kingdom of Honor. Niestety nie zapisąłem rozmowy więc nie opublikuję jej. Zapewne lider gildii też nic o tym nie wie, bo opuściłem gildię samowolnie na co pozwala regulamin gildii zawarty na stronie http://www.kingdomofhonor.republika.pl/. Ten sam regulamin zabrania obrażania innych cżłonków gildii na guildchacie.
§2. Na kanale gildii zabrania sie:
Obrazac innych czlonkow gildii,
Grozic wyrzuceniem z gildii innej osobie,
Było to późnym wieczorem, na guildchacie byli tylko dwaj członkowie i ja. Zasugerowałem aby nasza gildia była w sojuszu z Worlds of Trade (moją poprzednią gildią). Jeden z nich stwierdził: "jak ci tam tak dobrze było to po c*** przeszedłeś do nas".
§3. Kazda osoba bedaca w gildii ma prawo:
Miec uwagi dotyczace gildii,
Zglaszac uwagi dotyczace gildii liderowi lub vice liderowi,
Drugi członek obraził mnie wszechobecnie znanym słowem, którego nie zamierzam podawać. Wtedy powiedziałem że to wbrew regulaminowi gildii.
Usłysząłem odpowiedź że tego regulaminu i tak nikt nie przestrzega. Po dalszym rozwinięciu rozmowy postanowiłem opuścić tą gildię. Dwaj członkowie obecni na chacie czule mnie pożegnali słowami "s*******aj" i "wy*******aj". kiedy skorzystałem z paragrafu 7,
§7. Każdy czlonek gildii może samowolnie opuscic bractwo.
Zostałem pare sekund na guildchacie i podejrzałem dalszą rozmowę w której kontynuowano obrażanie mnie już beze mnie.
Cóż... czasem tzreba dołączyć do gildii żeby poznać jej słabe strony, szkoda że właśnie w ten sposób.
Poniżej inny przykład, najświeższy... Polskie noobki, które zazdroszczą innym ciężko wypracowanych skilli.
16:16 Rempala of Tarnow: hi
16:16 Rempala of Tarnow: skills
16:16 Arvois: hi
16:16 Arvois: 61/56
16:16 Rempala of Tarnow: 53/51
16:16 You see Rempala of Tarnow (Level 21). He is a knight.
16:16 Rempala of Tarnow: noob
16:16 Rempala of Tarnow: you no have
16:16 Arvois: -.-
16:16 Arvois: lol
16:16 Arvois: baba
16:16 Rempala of Tarnow: skills 61/56
16:16 Rempala of Tarnow: jestes z***any
16:17 Rempala of Tarnow: cieniak
16:17 Arvois: utevo lux
Jak to trudno znieść kiedy ktoś ma lepsze skille na niższym levelu, prawda? :evul:
Trenuję sobie rycerzem na rotach i gadam na gamechacie.
13:52 Spiderq: 13:49 You advanced in shielding. 37 on lvl 10
13:52 Spiderq:
13:52 Arvois: omg
13:52 Arvois: i had 48 on lvl 10 -.-
13:52 Spiderq: noi co z tego foku glupi
13:52 Arvois: when u will have 50, u can msg
13:53 Spiderq: zamknij dupe brzydalu
13:53 Spiderq: XP
13:53 Arvois: u can only speak english on this chat idiot
13:53 Spiderq: *******isz
13:53 Arvois: aff... how i love polish noobs on those chat :)
Rozmowa przenosi się na private message, gdzie mogę już używać polskiego i mówić oc mi się podoba ale nie zamierzam go obrażać więc wybieram easy way.
13:54 Spiderq: ej wez zamknij ****e bo takom masz brzydkom morde na tym zdjenciu jakby cie robili przez jabola
13:54 Arvois: wiesz co to Blacklist? mozesz sie tam za chwile znalezc, nie zamierzam sie z toba klócic bo gówno wiesz o tej grze
13:55 Spiderq: lol na tym sreverze mam maly lvl ale na innym mam duzy
13:55 Arvois: no i co z tego, skoro nie potrafisz sie zahcowac?
13:55 Spiderq: jak ty mnie wpisesz do blacklist to ja ciebie tez
13:55 Spiderq: XP
13:56 Spiderq: zahcowac naucz sie pisac pózniej grac
13:56 Arvois: tak? i co z tego? mam tutaj reputacje i od razu beda wiedziec ze klamiesz
13:56 Spiderq: reputacje heheehehe
13:56 Arvois: sam anucz sie pisac, nei zamierzam sobie psuc humoru gadajac z gnojami -.-
13:56 Arvois: takze narazka
13:56 Arvois: koles
13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales
13:56 Spiderq: ten tekst
13:56 Spiderq: -.-
13:56 Arvois: 13:56 Spiderq: noi popatrz jak napisales
13:57 Arvois: sam popatrz bo sam tak piszesz
13:57 Spiderq: tam jest dokonczenie debilu
13:57 Arvois: a c*** mnie to boli
13:57 Arvois: powiedzialem narazka, wiec narazka
Ignored. Nie zamierzałem dalej konwersować z kimś kto nie potrafi normalnie rozmawiać. jednak czemu większość zachowuje się własnie w ten sposób? To nie była jedyna sytuacja, podawałem tylko przykład. Tacy ludzie psują już mocno nadpsutą reputację polskich graczy w świecie Tibii. Myślę, że można ich tego odzwyczaić, wystarczy ze nikt nie będzie reagowął na ich wyzwiska, z czasem to nauczy ich używania sensownych argumentów. Jak narazie Spiderq został zapisany przeze mnie na blacklist. Powód: obrażanie innych graczy i używanie nieoficjalnego języka na game-chacie. Wnajbliższym czasie postaram się takze skontaktować z gamemasterem i tutorami, i tak powinno się robić ze wszystkimi takimi "kozakami" żeby ich tego oduczyć, to ets moje zdanie, czekam na wasze opinie.
Tak na marginesie, w wyniku podobnej sytuacji opuściłęm powszechnie szanowaną i ubóstwianą na forum gildię Kingdom of Honor. Niestety nie zapisąłem rozmowy więc nie opublikuję jej. Zapewne lider gildii też nic o tym nie wie, bo opuściłem gildię samowolnie na co pozwala regulamin gildii zawarty na stronie http://www.kingdomofhonor.republika.pl/. Ten sam regulamin zabrania obrażania innych cżłonków gildii na guildchacie.
§2. Na kanale gildii zabrania sie:
Obrazac innych czlonkow gildii,
Grozic wyrzuceniem z gildii innej osobie,
Było to późnym wieczorem, na guildchacie byli tylko dwaj członkowie i ja. Zasugerowałem aby nasza gildia była w sojuszu z Worlds of Trade (moją poprzednią gildią). Jeden z nich stwierdził: "jak ci tam tak dobrze było to po c*** przeszedłeś do nas".
§3. Kazda osoba bedaca w gildii ma prawo:
Miec uwagi dotyczace gildii,
Zglaszac uwagi dotyczace gildii liderowi lub vice liderowi,
Drugi członek obraził mnie wszechobecnie znanym słowem, którego nie zamierzam podawać. Wtedy powiedziałem że to wbrew regulaminowi gildii.
Usłysząłem odpowiedź że tego regulaminu i tak nikt nie przestrzega. Po dalszym rozwinięciu rozmowy postanowiłem opuścić tą gildię. Dwaj członkowie obecni na chacie czule mnie pożegnali słowami "s*******aj" i "wy*******aj". kiedy skorzystałem z paragrafu 7,
§7. Każdy czlonek gildii może samowolnie opuscic bractwo.
Zostałem pare sekund na guildchacie i podejrzałem dalszą rozmowę w której kontynuowano obrażanie mnie już beze mnie.
Cóż... czasem tzreba dołączyć do gildii żeby poznać jej słabe strony, szkoda że właśnie w ten sposób.
Poniżej inny przykład, najświeższy... Polskie noobki, które zazdroszczą innym ciężko wypracowanych skilli.
16:16 Rempala of Tarnow: hi
16:16 Rempala of Tarnow: skills
16:16 Arvois: hi
16:16 Arvois: 61/56
16:16 Rempala of Tarnow: 53/51
16:16 You see Rempala of Tarnow (Level 21). He is a knight.
16:16 Rempala of Tarnow: noob
16:16 Rempala of Tarnow: you no have
16:16 Arvois: -.-
16:16 Arvois: lol
16:16 Arvois: baba
16:16 Rempala of Tarnow: skills 61/56
16:16 Rempala of Tarnow: jestes z***any
16:17 Arvois: utevo lux
Jak to trudno znieść kiedy ktoś ma lepsze skille na niższym levelu, prawda? :evul: