Pokaż pełną wersje : Lord of the Rings - funtest
Yoh Asakura
02-09-2005, 19:24
Witam.Wraz z Buraqiem (na Forum Caerlionne),postanowiliśmy stworzyć funtest'a o Władcy Pierścieni.
Oto link do quizu: http://www.wladcapierscienii.funtest.pl/
Wraz z Buraqiem ostrzegamy,jeżeli ktoś oglądał tylko film,a nie czytał książki,to niech nie zabiera się za ten quiz,wiele pytań które w nim się znajduje pochodzi z książki.
Zapraszam do wypełniania quizu,i zamieszczania tutaj swoich wyników.
@Down:
AŻ 50 pkt ?No to Buraq się zawiódł,bo chciał,żeby nikt nie miał powyżej 10 pkt :P
@Buraq:
Błąd jest w pytaniu z Radagastem.Ale jak ktoś czytał książke to raczej będzie wiedział co zaznaczyć.
@edit:
Pod wpływem usilnych próśb Buraq'a,powiem Wam co trzeba zaznaczyć w dwóch pytaniach:
{CUT]Odpowiedzi wycięte.
I pamiętajcie,jeżeli są jakieś błędy,nie przyczepiajcie się tylko do mnie,ale i do Caerlionne,on też tworzył ten quiz !
Chopkers
02-09-2005, 19:28
kurde ...
tylko 50 punktow.. moglo byc lepiej ^^
Rofl. 80 pts. :D Jedno pytanie z rozpędu źle zaznaczyłem, a w jednym jest błąd.
dap-galothij
02-09-2005, 19:36
50 pkt:)
Ale część strzelałem, bo czytałem to jakiś 4 lata temu:)
50/100
Liczyłem na coś łatwiejszego :)(nie czytałem książki)
Dwimenor
02-09-2005, 19:56
Twój wynik: 70/100
Dziękujemy za wypełnienie testu.
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 4
Dość trudny test. Wiem w których rozdziałach szukać odpowiedzi, ale po co przeszukiwać całą książkę?(brakuje mi spisu treści...nie wiem gdzie się zapodziała ta strona)
Kertoip to ja.
Ghost Nieudany
02-09-2005, 19:59
Nub to ja. 50/100.
Generalnie test jest dosyć łatwy - widziałem takie kobyły, że bez znajomości Silmarillionu, Hobbita i całej trylogii nie było sensu się brać za rozwiązywanie...
Test jest łatwy, więc skąd taki niski wynik? Bo po prostu łatwo pozapominać takie rzeczy...
Twój wynik: 30/100
lol ;]
Twój wynik: 20/100
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 26
Yay me rasck!!!111
@down
Cholera, myślałem że mnie nitk nie pobije juz ;<
Twój wynik: 10/100
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 32
XDDDDDDDDDD
Czy ja cos zle rozumiem czy w ostatnim pytaniu dwie odpowiedzi powinny byc poprawne :confused: Przeciez Elendil byl ojcem Isildura, prawda?
Twój wynik: 50/100
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 20
Wlasnie Aragorn byl bezpośrednim potomkiem Elendila i Isildura. Poza tym test byl przesadnie trudny.
Yoh Asakura
02-09-2005, 20:53
@Up:
Czy ja wiem,czy taki trudny ?Wg mnie taki średni,jak ktoś czytał książki to powinien znać odpowiedzi na większość pytań.
Rotfl, jak sie bierzecie za robienie testu, to chociaz zrobcie go dobrze, Na dobra polowe pytan jest pare dobrych odpowiedzi
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 39
FOF myslalem ze bede miec ~10 ;p
Oglądałem tylko pierwszą częsc i połowe drugiej i nieczyyałem zadnej ksiązki z serii LOTR ;p
Rotfl, jak sie bierzecie za robienie testu, to chociaz zrobcie go dobrze, Na dobra polowe pytan jest pare dobrych odpowiedzi
Racja.
@Gohan : szkoda tylko, ze wiekszosc testow na temat LoTR ma pytania w stylu "kto byl ojcem xxx", a pod pytaniem 10 tysiecy odpowiedzi. I zeby znac odpowiedz, trzeba a) znac LoTR na pamiec b)przeczytac "rozszerzenia", np. Silmarilion c)trzeba szukac odp, ktora znajduje sie w jednym zdaniu na stronie 356 ;)
Yoh Asakura
02-09-2005, 21:18
Racja.
@Gohan : szkoda tylko, ze wiekszosc testow na temat LoTR ma pytania w stylu "kto byl ojcem xxx", a pod pytaniem 10 tysiecy odpowiedzi. I zeby znac odpowiedz, trzeba a) znac LoTR na pamiec b)przeczytac "rozszerzenia", np. Silmarilion c)trzeba szukac odp, ktora znajduje sie w jednym zdaniu na stronie 356 ;)
No wiesz,te pytania z rozszeżenia to akurat Cae wymysłał,nie ja.
Twój wynik: 40/100
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 39
fiuu fiuu - jednak wyszedł fakt, że książkę czytałem prawie 5 lat temu ( miałem wtedy zaledwie 10 lat ;) )
Faktycznie test trudny - kto dokładnie nie czytał książki, ten na nim jest zielony :)
Xyrius Master... 100/100 pkt ;)
pozostawie swój wynik bez komentarza...
Yoh Asakura
02-09-2005, 22:59
Xyrius Master... 100/100 pkt ;)
pozostawie swój wynik bez komentarza...
I swoją pomoc też ; )
Patimrok
02-09-2005, 23:15
Twój wynik: 60/100
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 19
Argh myślałem, że będzie lepiej
A może by tak zrobić grupę o Lotr??
Sokochłap
02-09-2005, 23:17
30/100
Czytałem tylko "drużyne pierścienia" ;)
Ghost Nieudany
02-09-2005, 23:18
Było już Ordo Invictis poświęcone fantasy ogółem. Było też Bractwo Ksiąg poświęcone książkom, komiksom itp. różnego rodzaju (fantasy i s-f też). Obydwie padły.
Poza tym, nie robi się grup o konkretnych grach/zespołach/książkach, bo szybko padną (przykładem chociażby był Gangsta Gang).
Yoh Asakura
02-09-2005, 23:18
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 19
Argh myślałem, że będzie lepiej
Pytałem się Droma.Powiedział,że ta grupa by nie przetrwała bo ble,ble,ble,bo była już jakaś grupa o fantasy która upadła,ble,ble,ble,to o LotR też by nie wytrzymała,ble,ble,ble...
Patimrok
02-09-2005, 23:25
Ale jednak Cantina Band dalej się trzyma -.-
Star Wars są wielką trylogią i wątpię, żeby upadły, za to w Elite Players jakoś "cicho" jest, mimo że jest o wszystkich grach.
@Up:
A LotR może nie jest wielką trylogią? -.-' Z drugiej strony, ile można by było wałkować tematy o WP? Myślę jednak, że można by spróbowac :p
Ghost Nieudany
03-09-2005, 12:03
@up
O Star Wars jest MNÓSTWO wręcz komiksów, pojedynczych opowiadań, szkiców... To jest w zasadzie historia nie do wyeksploatowania. Świat SW oferuje możliwość napisania opowiadania dziejącego się za czasów Starej Republiki, albo jeszcze przed nią, albo i parę lat po pokonaniu Palpatine bez naruszania jego spójności. I przez to generalnie SW można doić w nieskończoność.
A w WP? Skończyłoby się na kilku tematach, i grupa by padła...
$corcerer
03-09-2005, 12:36
Pytanie o Radagasta nie ma jednoznacznej odpowiedzi, a pytanie o rodowód Aragorna chyba też AFAIR...
Galarion
03-09-2005, 15:38
Mialem 30 pkt. :cup: . Lotra czytalem juz kilka lat temu i nie za bardzo przywiazywalem uwage do nazw krain itp ;]. Nie chcialo mi sie czytac 2 raz, poniewaz, mimo, ze to ksiazka dobra, dla mnie nie-fana Swiata Srodziemia, Władek by juz troche przynudzal ;).
Vanhelsen
03-09-2005, 16:23
Twoja pozycja na liście najlepszych wyników: 99
Siara na całego :P aż wstyd pisać :P ale przynajmiej widać, że nie zrzynałem z książki / neta :P
Heliwurab
03-09-2005, 18:15
30/100 i 102 pozycja... Widać że bez książki ani rusz ;P
60/100
Radagast chyba jest 2znaczna odpowiedż.
A ojcem Aragorna był ... którego tu niema
40 punktów ;<
muszę sobie jeszcze raz przeczytać.
Yoh Asakura
05-09-2005, 15:55
A ojcem Aragorna był ... którego tu niema
Nie kim był jego ojciec,tylko czyim był potomkiem.
@Cae'n'down:
Nie zapominaj,że też go tworzyłeś ;)
Ghost Nieudany
05-09-2005, 17:11
Gohan, tyle że to można różnie interpretować...
[UWAGA! SPOILER!]
Aragorn był potomkiem (synem) Arathorna, ale więzy krwi łączyły go z Isildurem. Więc był potomkiem Arathorna i Isildura.
[/UWAGA! SPOILER!]
@Up:
Racja. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że test z***aliśmy na całęj linii ;p
40/100
Coz, dawno nie czytalem. Test prosty dla kogos kto niedawno przeczytal, ja sie niestety do tego nie zaliczam. Dla maniakow pokroju mojej siostry pestka.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.