zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Pierwszy, sondaż przedwyborczy wykonany na zlecenie Trogira przez Tibia.pl

Trogir
03-09-2005, 20:55
A więc rozpoczynamy pierwszy sondaż by tibia.pl. Wcześniej były tylko przymiarki, teraz wykonujemy pierwszy sondaż po odejściu Zbigniewa Religi.
Ja wybieram Tuska. To człowiek, który sposród kandydatów ma najlepszą przeszłość.

Mafuss
03-09-2005, 20:57
dokladnie popieram : Tusk górą !! :)

Trogir
03-09-2005, 21:04
Proszę także nie głosować 'dla jaj', czyli np. Lepper, bo wtedy bedzie wiecej blokad.
A od siebie dodam, że przestrzegam przed Cimoszewiczem, Borowskim i Bochniarz (mam nadzieje ze wszyscy wiedza jaka kariere robili w PZPRze)
Kaczyński - Powie do Busha 'spieprzaj dziadu' i będzie wojna :) Poza tym, w Warszawie za jego rządów jest dobrze, więc niech tak zostanie :)

Rafaelo
03-09-2005, 21:09
Tusk ponad wszystko! Donald Tusk to najlepszy kandydat.
Gdyby był pełnoletni zagłosowałbym na niego albo (ewentualnie)Kaczyńskiego.

Pogromca pk
03-09-2005, 21:22
"Szukajcie a znajdziecie". To nie pierwszy sondaż a... trzeci. Nie wiem po co robic nowy temat, juz kiedys zalozylem taki o nazwie "Kto prezydentem, hm?".

Tak czy inaczej, zagłosowałem na Tuska.

@down:
Owszem, była. Tusk wygrał.

Trogir
03-09-2005, 21:24
@up
Chciałem powiedzieć, że w nim nie było sondy. Sondaż jest z procentami. Tyle.

Gunir
03-09-2005, 21:26
Marek Borowski rlz.

Gufat III
03-09-2005, 21:30
Komuchom mówimy nie (Borowski i Lepper out!)... Na Mikke nie zagłosuje bo mu całkiem odwaliło... Kaczucha jest tak anty-liberalny że rzygać mi sie chce ;-P Najmniejsze zło to Kaczor Donald Tusk będzie. I tak głosuję.

Parys
03-09-2005, 21:33
A ja wybrałem Cimoszewicza. Zastanaiw mnie tylko jedno. Dlaczego w POlsce nie da sie uczicwie wygrac wyborow, tylko trzeba obrzucac blotem innych? A co do tego, że "Tusk ma najlepsza przeszlosc", to mzoe powiesz, co on takiego waznego zrobil, ze ma taka dobra przeszlosc?

Klimmek
03-09-2005, 21:35
Ja zagłosowałem na Henie Bochniarz, gdyż i tak nie ma szans wygrać, więc nie będe musiał się za nią wstydzić. :D

Trogir
03-09-2005, 21:43
@upup
Chodzi mi o to, że przeszłości nie ma splamionej -.-. Kaczucha ma 'spieprzaj dziadu', Cimoszewicz, Bochniarz, Borowski PZPR.
I tak do kogos tam...Lepper nie jest komuchem, tlyko małym biednym rolnikiem (aczkolwiek lekko krzykliwym :))

Huo
03-09-2005, 21:43
Borowski... wybrałem dlatego, że za przeproszeniem nie *******i jaki on dobry dla dzieci samowoli, pomagał rolnikom w czasie okupacji itd. (Tak jak to robi Kaczor i Tusk -.-).

Garbaty John
03-09-2005, 21:45
No coz cytuje pana mezo : ,, Polska to i tak jedno wielkie bagno" czy jakos tak ktokolwiek bedzie to nic tego nei zmieni ale moze sie nie znam ale ja popieram leppera nic nie zmieni polski oprocz nas, a przynajmniej bedzie smiesznie :D

Xagar
03-09-2005, 21:52
Byly juz tematy typu "kto na prezydenta" ale no coz zaglosuje na Tuska jest porzadnym czlowiekiem gdybym byl pelnoletni glosowal bym na niego

Trogir
03-09-2005, 21:52
@up
Mezo śpiewa, że 'najlepiej mówić, że polska to jedno wielkie bagno'.
Jak nie masz poglądów to nie pisz. Znasz chociaż program Leppera?
Widzę, że ten temat to niewypał, bo piszą tu dziesięciolatki...

Caer
03-09-2005, 22:05
@Up:
A więc dziesięciolatek nie ma prawa wygłoszenia swojego zdania? -.-' Mogłes napisać w tytule, np. "Sondaż "Kto prezydentem?" (Od lat 18)" -.-'

@Topic:
Borówa rządzi. I tak chłop nie wygra, ale go popieram. Tusk śmierdzi lizodupstwem ;p

@Down:
A niby gdzie? Dyskutowałbym o tym ;p

Yoh Asakura
03-09-2005, 22:10
@Cae:
A Ty może nie ? :P
@Topic:
Tusk,sam nie wiem czemu.Poprostu spodobała mi sie jego reklama. ;)
@Hiey:
A po kiega wała tam ma być Tasior,skoro on JUŻ jest prezydentem ? ;)

Trogir
03-09-2005, 22:18
@Up:
A więc dziesięciolatek nie ma prawa wygłoszenia swojego zdania? -.-' Mogłes napisać w tytule, np. "Sondaż "Kto prezydentem?" (Od lat 18)" -.-'

@Topic:
Borówa rządzi. I tak chłop nie wygra, ale go popieram. Tusk śmierdzi lizodupstwem ;p
1. Może wyrazić zdanie, ale jak się zna. Jak się nie zna to niech spada.
2. Lizusem to jest Nałęcz, a Tusk nie ma się komu podlizywać, bo sam jest przewodniczącym (PO).
A tak swoją drogą, to Platforma ma besciacki program i na nią zagłosuję.

Hieyan
03-09-2005, 22:19
ożesz... czemu tam nie ma obcji "Tasior"???
Tasior głosuje na prezydenta i ja na niego będę głosował! www.koalicja2005.prv.pl jak nie wierzycie! :P

Quodion
03-09-2005, 22:24
Tusk, ale i do niego mam ostatnio duże wątpliwości. :confused: Kaczyńskiemu nie ufam, chce zupełnie przerobić konstytucję i mam wrażenie że na gorsze. Szczególnie gdy PiS ma bardzo wysokie notowania. Ta sprawa mi śmierdzi. Lepper i Giertych to dla mnie osoby, hm... ciekawe, szczególnie pod względem słownictwa, ale nie nadające się kompletnie na stołek prezydenta. :baby: Reszta kandydatów się dla mnie nie liczy, a Borowskiego za słabo znam. ;)
W tej chwili zagłosowałbym na Tuska, ale myślę że Cimoszewiczowi dużo nie brakuje, ostatnio zaczął nadrabiać. Myślę też że za parę dni bym zagłosował na Cimoszewicza, a nie na Tuska.
Narazie Tusk.

@Down, Down: Dzięki, zupełnie mnie pocieszyłeś. ;) Skąd wiesz że Cimoszewicz to komuch? Prawdą jest że jeszcze tydzień temu, gdybym był pełnoletnim bez wachania oddałbym głos na Tuska. Jednak sprawa z Jarucką została rozwiązana, korzystnie dla Cimoszewicza. Po za tym PO mnie ostatnio zadziwia, negatywnie, dlatego się wacham. To nie oznacza że zupełnie nie znam się na polityce, a to że mam 14 lat (wiem że patrzyłeś na mój wiek) to nie oznacza że jestem rozwydrzonym smarkaczem (wiem że tego nie napisałeś). :baby:
Re: Niestety masz rację, nie mam ukształtowanych poglądów i to mnie bardzo martwi. To że był w PZPR dla mnie mało znaczy, ponieważ człowiek musiał sobie jakoś radzić. I sorry, mnie też lekko poniosło.

Pogromca pk
03-09-2005, 22:25
A co do tego, że "Tusk ma najlepsza przeszlosc", to mzoe powiesz, co on takiego waznego zrobil, ze ma taka dobra przeszlosc?

Dla mnie wystarczy, ze dzialal w Solidarnosci, kiedy Cimoszenko był w PZPR i był wielkim przeciwnikiem Solidarności. Albo to, że nie powiedzial powodzianom że "mogli sie ubezpieczyc". I nie pomylił sie o 500.000 w oswiadczeniu majatkowym, jak pewnien doktor praw, niejaki Towarzysz Cimoszewicz.
Poza tym, rzecznik Towariszcza Cimoszki działa pod wpływem Nałęczowianki.

Trogir
03-09-2005, 22:33
Tusk, ale i do niego mam ostatnio duże wątpliwości. :confused: Kaczyńskiemu nie ufam, chce zupełnie przerobić konstytucję i mam wrażenie że na gorsze. Szczególnie gdy PiS ma bardzo wysokie notowania. Ta sprawa mi śmierdzi. Lepper i Giertych to dla mnie osoby, hm... ciekawe, szczególnie pod względem słownictwa, ale nie nadające się kompletnie na stołek prezydenta. :baby: Reszta kandydatów się dla mnie nie liczy, a Borowskiego za słabo znam. ;)
W tej chwili zagłosowałbym na Tuska, ale myślę że Cimoszewiczowi dużo nie brakuje, ostatnio zaczął nadrabiać. Myślę też że za parę dni bym zagłosował na Cimoszewicza, a nie na Tuska.
Narazie Tusk.
Jeżeli wachasz się pomiędzy Tuskiem, a Cimoszewiczem, to znaczy, że kompletnie nie znasz się na polityce, otóż: Cimoszewicz to komuch, a Tusk - zagorzały Liberał.
Re: Przepraszam, poniosło mnie. Chciałem powiedzieć ci tylko, że nie masz ukształtowanych poglądów. A skąd wiem, że Cimoszewicz to komuch??
Był bodajże głównym sekretarzem w PZPRze (Polska Zjednoczona Partia Robotnicza, rządząca za komuny, walcząca zagorzale z solidarnością)
PS. Jak za 10 dni tusk będzie mial ponad 50% głosów, to obejdzie się bez drugiej tury :)
@down
Właśnie dlatego tak mówię :)

Yoh Asakura
03-09-2005, 22:43
PS. Jak za 10 dni tusk będzie mial ponad 50% głosów, to obejdzie się bez drugiej tury :)
Tusk już teraz ma prawie 50% głosów ;)
@Pogromca (down):
Mi chodzi o wyniki na Forum.

Arrivald
03-09-2005, 23:08
Roman Giertych ,\m/ Podoba mi sie jego postac, widac ze ma wiedze i gardzi wszystkimi ;) Oczywsicie material na prezydenta z niego taki jak i z reszty kandydatow, czyli zaden :P

Pogromca pk
03-09-2005, 23:13
Tusk już teraz ma prawie 50% głosów ;)

Ostatnie sondaże mówią, że 23 %, tak jak Kaczynski...

vaviec
03-09-2005, 23:23
Roman Giertych ,\m/ Podoba mi sie jego postac, widac ze ma wiedze i gardzi wszystkimi ;) Oczywsicie material na prezydenta z niego taki jak i z reszty kandydatow, czyli zaden :P

O ile się nie myle to nie Roman a jego ojciec kandyduje.

Ostatnie sondaże mówią, że 23 %, tak jak Kaczynski...
Mu chyba chodziło o ten "nasz ,tibijski" sondaż

Topic@
Tusk:>

Hakuoh
03-09-2005, 23:26
Buhahahhahaha głosujecie nawet na tą świnie Leppera? Co on chce zrobić dla Polski?? GÓWNO! To samo tyczy NIE ROMANA lecz MACIEJA GIERTYCHA. A Tusk? On można powiedzieć dobrze wykonał robote z zachecaniem. To sie robi przed wyborami a nie tak jak Jarosław Kaczyński...jakieś 3 miechy temu. Ale ja popieram Włodzimierza Cimoszewicza. \../(>.<)\../

Raul
03-09-2005, 23:30
Pomijając szczegół, że Roman Giertych nie zgłosił się na kandydata na prezydenta to masz racje...

@topic
Tusk

Trogir
03-09-2005, 23:41
3.9.05 Pisząc tego posta, wiem, że Tusk przekroczył barierę 50%.
<edit> po 10 minutach mamy z powrotem 49%

Arrivald
04-09-2005, 01:20
Pomijając szczegół, że Roman Giertych nie zgłosił się na kandydata na prezydenta to masz racje...
Cholera, niezly wypust ;)

Nightwalker
04-09-2005, 01:24
Sam głosuję (raczej bym głosował) na Lecha Kaczyńskiego.
Sądzę, że jest bardzo twardy - i dobrze taki musi być prezydent.

Co do Donalda Tuska - Jest liberałem, ale tylko ekonomicznym.

Vanhelsen
04-09-2005, 01:49
Kaczor Donald... Ronald Mc'Donald?.... jak nie oni to chyba tylko Tusk Donald :D
Wydaje mi się najbardziej rozsądnym kandydatem z całej tegorocznej paczki, jeden z moich ulubionych polityków.

Lech kaczyński - Poprostu mi nie pasuje, raz na parady się zgadza, innym razem nie, coś mąci koleś mąci :P

Włodzimierz Cimoszewicz - Co prawda KOmisja Sledcza, czy to rywinowa, czy to Orlenowska to jeden wielki Kabaret (ewentualnie Cyrk) ale by tak ją olewać jak on to chyba przesada...

Andrzej Lepper - Na plakatach ma "Człowiek z charakterem" to prawda, charakter to on ma, ale czy z takim charakterem Polska będzie na znaczącym miejscu?

Marek Borowski - Głosował bym na niego, gdybym wiedział, że ma jakieś szanse, niestety nie ma, chyba jeden z nielicznych, moich ulubionych polityków :P

Maciej Giertych - Ojciec stwórcy Giertych Jugen (czytaj: Młodzerz wszechpolska), samo nazwisko wzbudza we mnie strach, jest on dla mnie chłopem ze wsi który sam nie wie co robi w takim piknym, marmurowym sejmie...

Henryka Bochniarz - Ciekawa partia, ale chyba nie ma poprostu szans, głos by się zmarnował :P

reszta albo nie ma szans albo ich nie znam

Hakuoh
04-09-2005, 01:58
Maciej Giertych - jest on dla mnie chłopem ze wsi który sam nie wie co robi w takim piknym, marmurowym sejmie...

Mój ojciec DOKŁADNIE to samo mówi :D

Opuszczony
04-09-2005, 10:36
DONALD TUSK!

A czemu?

A tak sobie... bo ma fajną reklamę... xD :p

Ashlon
04-09-2005, 11:48
DONALD TUSK!

A czemu?

A tak sobie... bo ma fajną reklamę... xD :p

I przez takich ludzi waza sie losy Polski...

Osobiscie nie szedlbym na glosowanie, jesli jednak mialbym wybierac - to moze Tusk, moze Cimoszewicz...

Thimburd
04-09-2005, 12:56
Dużo nad tym myslałem, jakoś tak nikogo fajnego nie było. Ale po przemysleniach wybrałbym Tuska ;) Zastanawiam się, kto głosował na Leppera. To chyba dla jaj, nie? A smutne bardzo jest to, że ludzie naprawdę będą na niego głosować... Polacy-głupi naród.

Trogir
04-09-2005, 13:18
Naprawdę, nie rozumiem tych, którzy wachają się pomiędzy Tuskiem i Cimoszewiczem. Oni są jak ogien jak woda (czyt. jak "Solidarność" i PZPR).
Kaczyński - naprawdę twardy i zdecydowany, ale Warszawa (stolica, miasto reprezentacyjne) zamieniłaby się w jeden wielki burdel, gdyby odszedł :/
Reszta to plankton.

Pani K.
04-09-2005, 13:50
Ja zagłosowałabym na Tuska, przekonała mnie reklama w telewizji. Pokazuje, kim był kiedyś, a nie, jak kampanie innych kandydatów, co mogliby zrobić dla Polski, a i tak tego nie zrobią. Pokazuje go jako człowieka wiarygodnego itd. itp. Chociaż ja i tak się nie znam.

Matek
04-09-2005, 14:27
Cimoszewicz.

$corcerer
04-09-2005, 14:30
Szkoda że wybory mogą się potoczyć inaczej niż ta sonda :>

Wybrałem Tuska, jednak zamiast mówić jaki to on wspaniały i wielki, pozwolę sobie troche poobrzucać błotem resztę towarzystwa :> Wszystkie zdania będą jedynie wyrażeniem mojego punktu widzenia, jeżeli się z nimi nie zgadzasz, to zapraszam do dyskucji na PW/GG, ale nie w tym temacie bo zrobimy offtopic :>

Kaczucha mogła by być, ale słyszałem że coś niezbyt szło mu zarządzanie Warszawą (tu ukłon do Doba), pozatym mam czasem wrażenie że nasz kaczorek czasami trochę przesadza z wypełnianiem swoich obowiązków i staniu na straży Prawa i obyczajów - patrz parada równości.

Cimek odpada zupełnie. Jak można chcieć na prezydenta człowieka który nie panuje nad własnym językiem? (słynne już "Jest pan świnią.") Przepraszam bardzo, ale raz, że jest osobą publiczną, więc jeżeli są jakieś niejasności, to powinien je rozwiać porządnymi argumentami, a nie wyskakiwać do ludzi. A tych ludzi, którzy mówią, że zrobił dobrze, chciałbym się zapytać, czy Bill Clinton też tak mówił do dziennikarzy w czasie afery rozporkowej? no przepraszam bardzo, ale sytuacja jest analogiczna. Druga sprawa, zobaczcie jak on drwi wręcz z prawa, które sam jako poseł usatnawiał (myślę teraz o komisji śledczej). Sam będąc posłem na Sejm dał życie komisji, wyznaczył jej zakres obowiązków, a teraz przed nią ucieka? to znaczy że ma chyba coś do ukrycia...

Leppera pominę milczeniem bo nawet słów szkoda.

Borowski jest jakiś taki... nijaki - mało o nim słychać, widać też go było niewiele...

Giertycha na pal

Bochniarz - a kto to jest?

Kalinowski najpierw utopił cały PSL, który z jednej z największych partii na początku tej kadencji Sejmu wyszedł na polityczne zadupie i praktycznie nie istnieje, a teraz jeszcze na prezydenta chce - i też skończymy pewnie jak cały PSL, dokoptowany do innego walącego się giganta (/me spogląda na Wschód)

Gabriel Janowski/Maria Szyszkowska/Liwiusz Ilasz/Bolesław Tejkowski - Kim oni są?

Janusz Korwin - Mikke - temu już zupełnie odwaliło.

Inni - kim oni są?

Thero
04-09-2005, 14:44
Osobiście głosuję na Tuska. Faktycznie, ma zasady, może nam pomóc, a na pewno bardziej niż ponad połowa reszty kandydatów. Osobiście nie mam też nic do Kaczuchy.

Lord Fakolpet
04-09-2005, 15:11
A ja uprzejmię proszę, żeby jakies 12 latki nie głosowały bo jak znam życie to tyle więdzą o polityce ile to jest pierwiastek z 14469236...

Hakuoh
04-09-2005, 15:26
Jak patrze na wyniki to ... ****a gdzie ten młotek... gdyby to było głosowanie właśnie przez neta...to by Lepper przeszedł do 2 kadencji wyborów. Przecież to zero powinno krowy doić!

Chessterr
04-09-2005, 15:42
Słuchajcie jaja se robicie? Ja z tatem zrobiłem poważny sondaż i porównanie Cimoszewicza i Tuska.

Tusk- pomylił się w oświadczeniu majątkowym (nie napisał swojej chaty)
-Nie pracował an wysokościach
-Jego partia skontaktowała sięz Jarucką
-Przekupiła Jarucką
-Tusk w rozmowie Co z tą Polską T. Lisa zrobił se kampania wyborczą a nie odpowiadał an pytania
-Tusk ma krzywy ryj
- Nie zna się na polityce
- Wysłał mi głupi list z prośbąo głos.

GŁOSUJCIE NA CIMOSZEWICZ!!!!

Włodek Roxb)

Badzo
04-09-2005, 15:46
A ja uprzejmię proszę, żeby jakies 12 latki nie głosowały bo jak znam życie to tyle więdzą o polityce ile to jest pierwiastek z 14469236...

A ja, uprzejmie proszę, zebyś sie tak nie wymądrzał, bo jak znam życie, to ty nic o 12-sto latkach nie wiesz...

@topic
Ja nie zagłosuje... Czemu? Wszyscy kandydaci wydają mi się "śmieszni"... Nie wiem z jakiego powodu, ale śmieszni. NAjwięcej szans ma Tusk, ale "wszystko sie może zdarzyć"

Sorcerer Maciek
04-09-2005, 15:47
Tusk.

Kaczynskiego i PIS ostatnio chwala w radiu Maryja, tego sie nie spodziewalem. :O To powod dla ktorego nie warto nań glosowac.
Platforme i Tuska krytykuja - jesli rydzyk mowi ze cos jest zle, trzeba to wspierać.
Cimoszewicz... lol efekty rządow jego partii (i jego samego) widać. pamietam ze niektorym zaimponowalo jego wystapienie przed komisja sledcza (np. matkowi, ktory wtedy stwierdzil ze takiego prezydenta potrzebujemy).
Co wyniklo z przesluchania?
Ano to, ze cimoszewicz NIE MA POJECIA o polityce energetycznej panstwa.
Jest doktorem praw i nie potrafi wypelnic kwitka, myli sie o 500.000 zł.
Jest bezczelny i arognacki. Ma charakter? Mozliwe, ale jak na razie tylko jesli chodzi o bronienie samego siebie. Powodzianom i dziennikarzowi swoje juz powiedzial.
Jako komuch (bo nim byl i jest) byl wrogiem Solidarności.
Do kabaretu z nim, bo przesluchanie bylo smieszne, ale nie do palacu prezydenckiego. Obstawil by go pewnie swoimi koleżkami (vide sztab wyborczy - rakowski i inne mendy z PZPR).

Reszta sie nie liczy.

Trogir
04-09-2005, 15:55
Słuchajcie jaja se robicie? Ja z tatem zrobiłem poważny sondaż i porównanie Cimoszewicza i Tuska.

Tusk- pomylił się w oświadczeniu majątkowym (nie napisał swojej chaty)
Cimoszewicz też 'pomylił się' w oświadczeniu majątkowym (nie wpisał kupna akcji orlenu)
-Nie pracował an wysokościach
Pracował, stocznia gdańska ma jego papiery -.-.
-Jego partia skontaktowała sięz JaruckąNie partia lecz Miodowicz poprzez kogoś tam (nie pamietam nazwiska)
-Przekupiła Jarucką
Taaaa? A ile jej dała??
-Tusk w rozmowie Co z tą Polską T. Lisa zrobił se kampania wyborczą a nie odpowiadał an pytania
A myślisz ze po co kandydaci są zapraszani do takich programów?
-Tusk ma krzywy ryj
Chciałbym widzieć twój.
- Nie zna się na polityce
Ty się za to znasz.
- Wysłał mi głupi list z prośbąo głos.
To, dla twojej wiadomości "element kampanii"
GŁOSUJCIE NA CIMOSZEWICZ!!!!
'Cimoszewicz była kobietą'!!! Powtórz podstawówkę i naucz się odmieniać rzeczowniki!! TAK! GŁOSUJCIE NA KOMUCHA I ZŁODZIEJA!!!

@scor
Tak swoją drogą to w Warszawie jest właśnie dobrze za jego panowania (Kaczuchy). Otworzył ileśtam stacji metra itd. Jest 99999x lepszy od Piskorskiego :)
@down
Lepiej ode mnie się znasz?? No rzeczywiście, pewnie potwierdzi to każdy forumowicz. Zdjęcie nie musi być jego, chciał po prostu pokazać robotnika, kogos kim byl. List jest ok, widać biedny Cimoszka nie wpadl na to, że jeżeli upozoruje zwracanie się indywidualnie do kazdego wyborcy, duzo zyska.

Chessterr
04-09-2005, 15:59
Cytuje i dodaje komentarz...

Cimoszewicz też 'pomylił się' w oświadczeniu majątkowym (nie wpisał kupna akcji orlenu)

Pracował, stocznia gdańska ma jego papiery -.-.
Nie partia lecz Miodowicz poprzez kogoś tam (nie pamietam nazwiska)(bydwoje z PO sami z siebie teog nie zrobili)

Taaaa? A ile jej dała??(w kampani to jest NIE JEGO ZDJĘCIE jest to podwierdzone)

A myślisz ze po co kandydaci są zapraszani do takich programów?(ZEy odpowieadac na pytania)

Chciałbym widzieć twój.(a ja twój i ci go zniekształcić)

Ty się za to znasz.(lepiej od ciebie)

To, dla twojej wiadomości "element kampanii"(nie czytales chyba, listu-wzruszająco historia=)

'Cimoszewicz była kobietą'!!! Powtórz podstawówkę i naucz się odmieniać rzeczowniki!! TAK! GŁOSUJCIE NA KOMUCHA I ZŁODZIEJA!!!
A ty byłeś obojniakiem -,-

@scor ma do Tuska i Kaczuchy racje

@raul

Jest to moja opinia ponieważ BARDZO nie lubię Kaczora Donalda Tuska

Raul
04-09-2005, 17:07
-Tusk ma krzywy ryj
Tym argumentem pokazujesz na jakim jesteś poziomie.

Trogir
04-09-2005, 17:22
Chessterr...Brakuje mi słów aby opisać twój idiotyzm...Nie dość, że nie potrafisz odmieniaść rzeczownika (GŁOSUJCIE NA CIMOSZEWICZ!!!)..a, chyba, że sugerujesz, że Cimoszka jest kobietą (bo tak odmienia się rodzaj żeński). Nie wiem co robisz na tym forum. Tylko idiotę z siebie.

Repos
04-09-2005, 17:45
Ej, głosujmy wszyscy na leppera, śmiesznie będzie :D
kk, joke

A dla tych co sie nie moga zdecydować proponuje:

http://www.joemonster.org/article.php?sid=5028

Chessterr
04-09-2005, 17:58
Chessterr...Brakuje mi słów aby opisać twój idiotyzm...Nie dość, że nie potrafisz odmieniaść rzeczownika (GŁOSUJCIE NA CIMOSZEWICZ!!!)..a, chyba, że sugerujesz, że Cimoszka jest kobietą (bo tak odmienia się rodzaj żeński). Nie wiem co robisz na tym forum. Tylko idiotę z siebie.

Popełniłem małą literówkę... Powiedz tylko gdzie mieszkasz. Zobaczymy kto tu jest idiotą kretynie. X(

Pani K.
04-09-2005, 18:02
Jak już wcześniej pisałam, jesteś na poziomie przedszkola. Nie umiesz poprawnie uzasadnić swoich wypowiedzi... I jeszcze grozisz użytkownikom. Mhm. Mi też groziłeś, dzieciaku. Nie da się wszystkiego załatwić za pomocą siły, której (dam sobie rękę uciąć) i tak nie posiadasz.

Yoh Asakura
04-09-2005, 18:03
Popełniłem małą literówkę... Powiedz tylko gdzie mieszkasz. Zobaczymy kto tu jest idiotą kretynie. X(
Typowe zachowanie gówniarza któremu zabrakło argumentów.Czy Ty naprawde umiesz wszystko rozwiązywać tylko siłą ?
@Down:
Ty jesteś dzieckiem.

Chessterr
04-09-2005, 18:04
Jak już wcześniej pisałam, jesteś na poziomie przedszkola. Nie umiesz poprawnie uzasadnić swoich wypowiedzi... I jeszcze grozisz użytkownikom. Mhm. Mi też groziłeś, dzieciaku. Nie da się wszystkiego załatwić za pomocą siły, której (dam sobie rękę uciąć) i tak nie posiadasz.

Kto tu jest dzicko?:/

Może mam jeszcze wszystkich z tematu przepraszać :/ :confused:

Trogir
04-09-2005, 18:05
Dziwne, abyś w co drugim słowie miał literówki -.-. Jestes zwyklym analfabetą -.-. I taki z ciebie znawca polityki jak z mysiej dupy worek na mąkę.

Kamlot De'Kapy
04-09-2005, 18:35
Chciałem powiedzieć, że w nim nie było sondy. Sondaż jest z procentami. Tyle.
Jeden był z sondą...
@topic
Tusk :) jakby lepper zostal prezydentem, to ucieklbym z kraju...

Fiy
04-09-2005, 18:42
@offtopic: 80% z Was nie ma pojęcia o polityce, wystawiacie znakomite świadectwo o sobie wyzywając sie.. zabierzcie sie lepiej za pisanie czegoś konstruktywnego

Prezydent musi być człowiekiem nie kontrowersyjnym, schludnym, dobrze sie prezetujacym. W chwili obecnej jedynym człowiekiem nadającym sie na to stanowisko jest W.Cimoszewicz.

Kondzio
04-09-2005, 18:44
Kaczor, bo jaki jedyny jest w stanie rozliczyc Abwere.
Tusk jest zamieszany w interesy z Piskorskim, wcale nie ma takiego czystego sumienia, jak wiekszosc ludzi uwaza.

Chessterr
04-09-2005, 18:51
Chciałem przpeorsićza swoje zachowanie. Ostatnio łątwo sięwkurzam i mam pewne porblemy. WIem że mi nie wybaczycie. Ale wiem ze sie zachowalem jak kreytn...

Trogir
04-09-2005, 19:04
@up
Nie spodziewałem się po tobie przeprosin, więc deczko niwelujesz wielkiego minusa, jakiego u mnie zarobiłeś :).

Sorcerer Maciek
04-09-2005, 20:30
Prezydent musi być człowiekiem nie kontrowersyjnym, schludnym, dobrze sie prezetujacym. W chwili obecnej jedynym człowiekiem nadającym sie na to stanowisko jest W.Cimoszewicz.

Czy Tusk jest kontrowersyjny? Nie. To najmniej kontrowersyjny i najspokojnieszy (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) polityk.
Czy nie jest schludny? Nie widzialem zeby chodzil brudny, albo w niegustownym stroju. >.>
Prezentuje sie w sam raz. Chociaz fakt, jest stare powiedzenie ludowe "Przystojny jak Cimoszewicz". Włodziu ma łądną fryzure i do twarzy mu w garniturze. Ale nic poza tym. Zwykly arogancki dbający o siebie i o "czerwoną dynastię" komuch.

Belvedor
04-09-2005, 20:52
Grrrrr czemu mieszacie polityke z forum o grze :O? Wiekszosc z userow to 12-15latkowie, ktory i tak nie zaglosuja, nie wspominajac o odpowiedniej wiedzy na temat kandydatow. Widzi taki, ze Cimoszewicz jest typowany, to glosuje na niego, nie majac pojecia o typowanym. Imo glupie...

A poza tym czy wszystko musi sie sprowadzac do klutni? ;f
Ktos cos zrobil nie tak i odrazu wielkie HALO ;d

Taki czeski film sie z tego robi :(

Slagolash
04-09-2005, 22:09
Idę za autorem tematu i wybieram Tuska, gdyz faktycznie jest 'najczystszy' ze wszystkich kandydatow, a jednocześnie jest zręcznym politykiem.

Fiy
04-09-2005, 22:18
Czy Tusk jest kontrowersyjny? Nie. To najmniej kontrowersyjny i najspokojnieszy (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) polityk.
Czy nie jest schludny? Nie widzialem zeby chodzil brudny, albo w niegustownym stroju. >.>
Prezentuje sie w sam raz. Chociaz fakt, jest stare powiedzenie ludowe "Przystojny jak Cimoszewicz". Włodziu ma łądną fryzure i do twarzy mu w garniturze. Ale nic poza tym. Zwykly arogancki dbający o siebie i o "czerwoną dynastię" komuch.

1. To że ktoś chodzi w garniturze nie znaczy że jest schludny i ma pożądne maniery.
2. Pan Tusk, moim zdaniem jest zbyt anemiczny, by być prezydentem.
3. Donald sepleni.
3. Co do tego że jest zwykłym arogantem dbającym o siebie i "czerwoną dynastię" komuchem się nie zgodze. Mało tego to co Ty napisałeś jest jedną wielką kupą śmiechu. To właśnie PO i PiS z całej lewicy zrobiła "czerwoną dynastię". Jest to wymysł prawicy mający na celu dobranie sie do władzy.
Na zachodzie lewicy sie nie określa "komuchami" tylko w Polsce, ludzie którzy nie trzymają z kościołem są źli, są "komuchami". Po za tym patrząc w przeszłośc nie zbudujesz porządnego, prawego, dobrze rządzonego państwa.
Czy dziś na każdego niemca mówisz hitlerowiec ?

Trogir
04-09-2005, 22:28
JESTES MALYM LOLEM!!! Cimoszewicz to komuch, chociaz ty nie wiesz co to komuna...Pewnie nawet nie wiesz co to zwiazek radziecki, albo pzpr, wiec nie mow mi ze cimoszka nie jest komuchem bo byl szycha w pzprze -.-.
A co do seplenienia tuska, to ten argument przedstawił twój poziom...idz na zajecia wyrownawcze..-.-

Parys
04-09-2005, 22:37
Ten temat jest chyba od tego, żeby wygłaszać swoje zdanie, więc łaskawie odpieprz się od tych, którzy są za Cimoszewiczem. Założyłeś ten temat tylko po to, aby się pokłucić? Ja jestem za Cimoszewiczem i nic nie zmieni mojego zdania. Ty jesteś za Tuskiem i epwnie też Twojego zdania nic nie zmieni. Czy nie może tak zostać?
--Edit--
Tusk tez nie jst święty...

Fiy
04-09-2005, 22:37
Nie wiele się różnimy wiekiem ja 16, Ty 18. Sądze że Ty też nie wiesz co to na prawde komuna. Myśle że temat był założony po to aby podyskutować na temety polityczne, ale widze że z Wami się nie da. To jest MOJE zdanie na ten temat i tylko MOJE, nie musisz sie z tym zgadzać a nazywając mnie małym lolem ostro przegiołeś. NIe ma sensu dyskutować z Tobą, bo uciekasz sie do wyzwisk.

@down:

To jest Twoje zdanie, ja uważam inaczaczej.. może nawet uważam żę komuna była poniekąd dobra. Tyle na ten temat.

Sorcerer Maciek
04-09-2005, 22:38
Na zachodzie lewicy sie nie określa "komuchami" tylko w Polsce, ludzie którzy nie trzymają z kościołem są źli, są "komuchami".

Moze dlatego, ze w przeszlosci nie nalezeli do odpowiednikow polskiej PZPR? Jesli tak, to slusznie nazywani sa komuchami. Kosciol nie ma nic do tego.

>>Po za tym patrząc w przeszłośc nie zbudujesz porządnego, prawego, dobrze rządzonego państwa.

Błąd. Trzeba patrzeć zarowno w przeszlosc, jak i przyszlosc. Nie powierze przyszlosci kraju komus, kto ma przeszlosc taka jak cimoszewicz (komuchem sie jest przez cale zycie).

>>Czy dziś na każdego niemca mówisz hitlerowiec ?

Tak, jeśli słuzyl, dajmy na to, w SS.
Beznadziejne porownanie. To ze ktos jest niemcem nie oznacza ze jest hitlerowcem, to ze ktos BYL w PZPR (co wiecej nie byl zwyklym czlonkiem, to byl prawdziwy "towarzysz") oznacza ze BYL i JEST komuchem.

Matek
04-09-2005, 22:41
>>komuchem sie jest przez cale zycie

ty myslisz czasami?

>>oznacza ze BYL i JEST komuchem

dawaj mi tu natychmiast postulaty pana C. Znasz chociaz pare? Nie? to sie nie odzywaj i powiedz dla taty, zeby juz ci nie dyktowal kto jest ile czasu sie jest komunista. ok?

Sorcerer Maciek
04-09-2005, 22:54
dawaj mi tu natychmiast postulaty pana C. Znasz chociaz pare? Nie? to sie nie odzywaj i powiedz dla taty, zeby juz ci nie dyktowal kto jest ile czasu sie jest komunista. ok?

1. Nie mieszaj do tego mojego taty.
2. Jestes jedynie 2,5 roku starszy ode mnie, wytrzyj brode i daruj sobie "to sie nie odzywaj".

"powiedz dla taty" - czy to aby poprawne gramatycznie? Uhh... Moja powiedziec, twoja sie nie zloscic?

Cimoszewicz był wielkim przeciwnikiem solidarnosci = tego, co dalo ludziom wolnosc.
Teraz ty mi powiedz, czy kiedys za to przeprosil? Czy powiedzial ze zaluje? Czy stwierdzil ze robil zle?
Jesli nie, to wciaz jest tym samym aroganckim komuchem.

Jesli masz zamiar napisac "nie dyskutuje z toba, dzieciaku" (jak to zwykle czynisz), daruj sobie.

Matek
04-09-2005, 22:57
"powiedz dla taty" - czy to aby poprawne gramatycznie?

Co argumenty sie skonczyly? Czy tatko poszedl spac?

Cimoszewicz był wielkim przeciwnikiem solidarnosci = tego, co dalo ludziom wolnosc.

Wyobraz sobie ze przyznal se do tego;]

Czy stwierdzil ze robil zle?

Stwierdzil, ze wtedy wiedzial, ze to jest dobre. Powiedzial, ze wtedy nie widzial innej drogi. Teraz ja widzi i jest najinteligetniejszym z kandydatow.

Jesli masz zamiar napisac "nie dyskutuje z toba, dzieciaku" (jak to zwykle czynisz), daruj sobie.

Napisalem? Poprostu wychodzisz na dzieciaka, bo krytykujesz czlowieka nie wiedzac jakie ma poglady i jaki ma program.

Wiec znasz program cimoszewicz? Nie. Wiec STFU - nie krytykuj i powiedz dla taty (oj... przepraszam... nie dla taty tylko tacie), zeby nie podpowiadal!

Fiy
04-09-2005, 23:01
@maciek

Jeśli nie było by stanu wojennego, na polskie drogi wjechałyby radzieckie czołgi.

Solidarność dała ludzią wolnośc, nie przecze ale nieźle na tym "zarobiła".
Teraz mi powiedz czy, Krzaklewski i jego partia przyznała sie ile nakradła przy prywatyzacji wszystkich państwowych spółek ?

Sorcerer Maciek
04-09-2005, 23:03
Co argumenty sie skonczyly? Czy tatko poszedl spac?

Doprawdy zalosne. Otoz z "tatkiem" nie dyskutuje o polityce. Powiedz "mamusi" zeby podala ci kropelki na uspokojenie, bo bez obrazania innych nie potrafisz sie wypowiedziec.

>>Wyobraz sobie ze przyznal se do tego;]

Ohh really? When?

>>Napisalem? Poprostu wychodzisz na dzieciaka, bo krytykujesz czlowieka nie wiedzac jakie ma poglady i jaki ma program.

Jestes najbardziej smarkatym i dziecinnym 20-latkiem jakiego widzialem. Wyrazenia "chonoru", "wieze", "powiedz dla taty" mowia same za siebie. Wyzywasz innych od dzieciakow, a sam zachowujesz sie jak najwiekszy bachor w piaskownicy.

>>Wiec znasz program cimoszewicz? Nie. Wies STFU - nie krytykuj i powiedz dla taty (oj... przepraszam... tacie), zeby nie podpowiadal!

Owszem, znam program (strona internetowa). Nie odpowiadaj sam sobie na pytania mi zadanie, bo to oznaka zlego stanu umyslowego. Wies STFU? Miasto tez?
Once again, tata nie podpowiada.

Bezeell
04-09-2005, 23:04
Donald rox plix ? ^^

Fiy
04-09-2005, 23:09
Czemu każda dyskusja musi przerodzic sie w kłutnie ? Proste. Brak argumentów.
Lepiej jeśli byście polemizowali ze sobą argumentami\faktami, a nie wyzwiskami i tanimi tekstami. Niby jesteście starsi ode mnie, ale wiele nie odbiegacie tym którzy w wyborach jeszcze zdania nie mają.

@Matek: w pełni się z Tobą zgadzam. :)

@Bezeell podaj argumenty.

@ Adrayen, można by tak wytykać wady każdego. Nie na tym rzecz polega.

Cos dla rozluźnienia ;)
http://img79.imageshack.us/img79/1876/lechpis3vu.jpg

Matek
04-09-2005, 23:11
czekaj czekaj.

Kto tu kogo wyzywa?

Otoz z "tatkiem" nie dyskutuje o polityce.

A szkoda... ja od swojego wiele sie dowiedzialem;]

Wyrazenia "chonoru", "wieze"

Nie jestem maszyna. Bledy popelniam, popelnialem i popelniac bede. A to, ze ty je wytykasz, kiedy jasno wytknelem tobie, ze nie masz najmniejszego pojecia o programie i pogladach C to chyba swiadczy o tobie nie o mnie?

Pa dzieciaku - dyskusja miedczy nami zakonczona bo nie ma sensu.

@topic: moim zdanie pan C jest najlebszym kandydatem, bo IQ przewyzsza pozostalych o jakies dwa progi. Pozatym jako jedyny ze wszystkich kandydatow patrzy w przyszlosc i mowi o tym o chce zrobic a nie o tym co inni robili.

Zna tez doskonale polskie prawo, konstytucje o czym swiadczyl jego fenomenalny wystep przed komisjai najnormalniejsze osmieszenie jej czlonkow, ktorzy nomen-omen nie raz naginali prawo.

O tym, ze jest uczciwym, perspektywicznym i myslacym kandydatem swiadczy chociazby fakt ostatniej afery 'majatkowej'. Spokoj, pewnosc siebie tylko potwierdzaly ze jest niewinny, a postawione zarzuty Jaruckiej chyba jasno mowia kto byl winny?

jednym slowem - albo cimoszewicz albo piach.

Pogromca pk
04-09-2005, 23:12
Czy kazdy temat gdzie wypowiada sie matek musi konczyc sie klotnia? Na PW albo gg z takim czyms...
sorcerer maciek niepotrzebnie odpowiada na posty matka, a matek go prowokuje. Badz co badz, w rozmowie z kims uzywanie sformulowac "tatko poszedl spac?", "dzieciack", "STFU" jest godne wspolczucia.

Co do tematu:
Uwazam, ze szanse Tuska rosna (przekazanie glosow przez religę). Mysle, ze jesli Borowski nie zrezygnuje z kandydowania, Cimoszewicz bedzie wciaz oscylował w granicy 19%... Elektorat Kaczynskiego to nie wiecej niz 25%, stały ale niewystarczajacy zeby wygrać.

Adrayen Spold
04-09-2005, 23:18
Nie jestem maszyna. Bledy popelniam, popelnialem i popelniac bede.

Ot chocby w tym temacie - "najlebszy". :baby:

>>Pa dzieciaku - dyskusja miedczy nami zakonczona bo nie ma sensu.

Typowe dla podrostkow z kompleksami.

>>A szkoda. Ja ze swoim ciagle. dzieki niemu tyle wiem o swiecie polityki;]

A widac ze G*** wiesz ;]

>>patrzy w przyszlosc i mowi o tym o chce zrobic a nie o tym co inni robili.

Patrzy w przyszlosc, bo przeszlosc to dla niego antyreklama.

>>Zna tez doskonale polskie prawo, konstytucje o czym swiadczyl jego fenomenalny wystep przed komisjai najnormalniejsze osmieszenie jej czlonkow, ktorzy nomen-omen nie raz naginali prawo.

Nie mial pojecia o bezpieczenstwie energetycznym panstwa, mimo ze byl premierem. To jedna z wazniejszych spraw, a on pokazal totalna ignorancje.

Vekegi
04-09-2005, 23:45
ja zagłosowalem na Tuska bo wydaje sie być rozsądnym i mądrym facetem

$corcerer
05-09-2005, 00:20
Jakkolwiek chciałem uniknąć dskusji politycznej tutaj, ale okazało się że jednak nie jest to możliwe.. Dobrze zatem, porozmawiajmy tutaj.

Jasne, wybierzmy totalnego pacana, który nic nie wie, byle się ładnie prezentował... I, wytłumacz mi, jak Cimek nie jest kontrowersyjny? Olał komisję nie zeznając przed nią (a skoro nie zeznaje, to znaczy że ma coś do ukrycia, nie?) Ta cała akcja z Jarucką, cudowne rozmnożenie oświadczeń majątkowych, no i w końcu to wspaniałe "jest pan świnią." Nie ma to jak spokojny, cichy, niekontrowersyjny prezydent.

1. To że ktoś chodzi w garniturze nie znaczy że jest schludny i ma pożądne maniery.
Masz rację, przydałoby się na przykład przestać wyzywać dziennikarzy od świń.
3. Donald sepleni.
Prezydent Kennedy miał tyle problemów zdrowotnych, że hoho i jeszcze troche, co jakoś nie przeszkodziło mu w byciu prezydentem.
3. Co do tego że jest zwykłym arogantem dbającym o siebie i "czerwoną dynastię" komuchem się nie zgodze. Mało tego to co Ty napisałeś jest jedną wielką kupą śmiechu. To właśnie PO i PiS z całej lewicy zrobiła "czerwoną dynastię". Jest to wymysł prawicy mający na celu dobranie sie do władzy.

Jasne. Lesio miller to taki fajny dziadziuś, on nie ma nic wspólnego z komuchami. Cimoszewicz też - przecież on taki porządny, mucha nie siada po prostu. Jasne. Oni wcale nie utrzymywali żadnych kontaktów z dawnym PZPR. Pewnie. To tylko wymysł tej "be" prawicy żeby oczernić prawdziwych, czystych, swpaniałych ludzi! jak oni tak mogą! (czuje Giertyzm)
Na zachodzie lewicy sie nie określa "komuchami" tylko w Polsce, ludzie którzy nie trzymają z kościołem są źli, są "komuchami".
Bo na zachodzie Lewica nie była związana z Rosją i nie działała na szkodę państwa, zabierając wolność słowa i wyznania, sprawiając, że wyraz niepodległość był jakąś mżonką dla świrów? Zmieniając nazwę państwa, zabierając koronę z godła państwowego? Starczy, czy mam szukać dalej?
Po za tym patrząc w przeszłośc nie zbudujesz porządnego, prawego, dobrze rządzonego państwa.
Jasne, olejmy przeszłość. Solidarności nie było, tekst „Droga do światowego pożaru rewolucji wiedzie przez trupa Polski" też nigdy nie został wypowiedziany. Chcesz zapomnieć o historii, o tym, co wycierpieliśmy od zaborców?
Czy dziś na każdego niemca mówisz hitlerowiec ?
Tylko na tego, który z własnej woli był w NSDAP? Jakbyś nie zauważył, to nasza wielce kochana lewica jest w prostej linii kontynuacją działaczy PZPR-u.

A abstra***ąc od dyskusji, prosiłby o zostawienie rodzin rozmówców w spokoju - jak masz wjeżdżać na czyichś rodziców, to wybacz, ale lepiej zamknij się. Tak samo, jeśli nie masz żadnego argumentu w ręce, to lepiej nic nie mów.

I jeszcze, dla rozluźnienia:>
Podsumujmy działalność Maklera Wszystkich Polaków.
Na razie wiemy, że:

1. Miał akcje Orlenu, ale ich nie miał, bo były córki.
2. Kupił je w ofercie pierwotnej, ale ponieważ nie mógł tego zrobić, to kupił je na rynku wtórnym.
3. Miał na to pieniądze, ale ponieważ ich nie miał, to brał kredyt (bo, jak wiemy, ubogi jest).
4. Sprzedał je w styczniu 2002, ale ponieważ chciał w grudniu 2001, to tak naprawdę sprzedał je w grudniu.
5. W deklarację ich nie wpisał, bo wypełniał ją wg stanu na kwiecień, (a jak wiemy sprzedał je w styczniu czyli w grudniu). Kiedy pisał o akcjach Agory, to wydawało mu się, że jest rok 2001 i już miał skrobnąć o Orlenie, kiedy przypomniał sobie, że jest rok 2002.
6. Zrobił korektę swojej deklaracji, z tym, że niczego nie poprawiał, bo pytania były niestosowne.
7. Zatrudnił wariatkę jako asystentkę i dał jej do wypełniania swoje deklaracje, ale nie dał ich, bo to wariatka.
8. Deklaracje wszystkie są, ale oczywiście niektórych nie ma, bo w styczniu znaleziono je w domu wariatki.
9. Pozostawiał wzory swych podpisów w jakichś komitetach (na wszelki
wypadek - jakby ktoś chciał mieć upoważnienie ministra SZ).
10. Podpisy są jego, ale on ich nie składał. Składała je pieczątka z komitetu.
11. Pieczątka była, ale się zmyła i nie wiadomo gdzie jest (ostatni raz
widziano ją w plecaczku).
12. Pełnomocnictwa okazały się oryginalnie sfałszowanymi kopiami.

Wszystko to w przypadku człowieka, który całe życie siedział w PZPR i SLD, i jednocześnie jest ponadpartyjny, wycofał się z polityki, ale jest marszałkiem i chce być prezydentem, układa się w bardzo logiczną całość.

Drackmir
05-09-2005, 00:25
Pewnie że Maciej Giertych a dlaczego ?
Maciej Giertych - Ojciec stwórcy Giertych Jugen (czytaj: Młodzerz wszechpolska) a dlatego ;)

Tasior
05-09-2005, 15:19
@Hiey'n'Gohan
Wielkie dzięki :P
@topic
Jak nie Tasior to Cimoszewicz
PS.Dawał to ktoś? http://www.joemonster.org/article.php?sid=5028

Fiy
05-09-2005, 16:40
Jasne, wybierzmy totalnego pacana, który nic nie wie, byle się ładnie prezentował... I, wytłumacz mi, jak Cimek nie jest kontrowersyjny? Olał komisję nie zeznając przed nią (a skoro nie zeznaje, to znaczy że ma coś do ukrycia, nie?) Ta cała akcja z Jarucką, cudowne rozmnożenie oświadczeń majątkowych, no i w końcu to wspaniałe "jest pan świnią." Nie ma to jak spokojny, cichy, niekontrowersyjny prezydent.

Czy uważasz że Cimoszewicz to pacan ?

Masz rację, przydałoby się na przykład przestać wyzywać dziennikarzy od świń.

To nie Cimoszewicz, blokuje mównice, i zniesławia innych polityków.

Prezydent Kennedy miał tyle problemów zdrowotnych, że hoho i jeszcze troche, co jakoś nie przeszkodziło mu w byciu prezydentem.

Wada wymowy nie jest problemem zdrowotnym.

Jasne. Lesio miller to taki fajny dziadziuś, on nie ma nic wspólnego z komuchami. Cimoszewicz też - przecież on taki porządny, mucha nie siada po prostu. Jasne. Oni wcale nie utrzymywali żadnych kontaktów z dawnym PZPR. Pewnie. To tylko wymysł tej "be" prawicy żeby oczernić prawdziwych, czystych, swpaniałych ludzi! jak oni tak mogą! (czuje Giertyzm)

Nie mówie że nic nie ma wspólnego, śmieszy mnie tylko porównywanie go do czerwonego obywatela Rosji.

Bo na zachodzie Lewica nie była związana z Rosją i nie działała na szkodę państwa, zabierając wolność słowa i wyznania, sprawiając, że wyraz niepodległość był jakąś mżonką dla świrów? Zmieniając nazwę państwa, zabierając koronę z godła państwowego? Starczy, czy mam szukać dalej?

No jasne że na zachodzie Lewica nie była związana z Rosją, bo na zachód już nie sięgneła łapa Rosji. Przez to jesteśmy pokrzywdzeni, ale to właśnie zawidzięczamy naszym zachodnim kolegom. CO do reszty były to zabiegi konieczne do uniknięcia wojny. Silniejszy wygrywa.

Jasne, olejmy przeszłość. Solidarności nie było, tekst „Droga do światowego pożaru rewolucji wiedzie przez trupa Polski" też nigdy nie został wypowiedziany. Chcesz zapomnieć o historii, o tym, co wycierpieliśmy od zaborców?

Czy ja napisałem że chce zapomniec ?

Jakbyś nie zauważył, to nasza wielce kochana lewica jest w prostej linii kontynuacją działaczy PZPR-u.

Nie.

Trogir
05-09-2005, 18:18
Przepraszam za wyzwiska - ALE: Cimoszewicz powiedział, że robił źle, ponieważ to element kampanii -.-, Solidarność nie zrobiła tego co było założone. Cimoszewicz był jest i będzie komuchem i zawsze będzie miał takie poglądy...Tak btw. to stanu wojennego nie wprowadził Cimoszewicz tylko Jaruzelski, ale oczywiście wszyscy są mądrzejsi -.-
@up
Lewica JEST kontynuacją PZPRu!!! Znajdź se gdzieś listę członków PZPR i porównaj do listy SLD i SDPL. Jak juz sprawdzisz podaj mi nazwiska, które się powtarzały -.-

Fiy
05-09-2005, 18:20
@Trogir, kto powiedział że stan wojenny założył Cimoszewicz ?

Dobra, sądze że starczy już tej klutni, porozmawialismy sobie i tyle. ; - )
Każdy zna zdanie każdego z nas, wiec dajmy sie wypowiedziec innym.

Pogromca pk
05-09-2005, 19:59
Pozwole sobie na skomentowanie kilku spraw:

Wyobraz sobie ze przyznal se do tego;]

Jesli ktos chce w Polsce zrobic kariere polityczna, nie moze mowic ze "za komuny bylo lepiej", lub ze robil dobrze bedac w PZPR/bedac przeciwnikiem Solidarnosci. Cimoszko nie mial wyjscia, musial powiedziec, ze mu przykro, ze tamto bylo zle. Na ile to szczere - warto popatrzec na jego sztab wyborczy - pelno szych PZPRu.

moim zdanie pan C jest najlebszym kandydatem, bo IQ przewyzsza pozostalych o jakies dwa progi.

O jakie dwa progi?! Co najmniej o 50 punktow! Z kazdym rokiem jego IQ zwieksza sie o 3 pkt. Jesli tak dalej pojdzie, Cimoszewicz dogoni Dode Elektrodę.

może nawet uważam żę komuna była poniekąd dobra. Tyle na ten temat.

Jesli dobrze pamietam, pewien dzialacz solidarnosci odpowiadal mlodym ludziom, ktorzy twierdzili, ze "za komuny bylo lepiej": "Synku, ty nie wiesz jak było za komuny."

Wracajac do cimoszewicza - skoro taki inteligenty, to powinien byc zbawieniem dla kraju. Ale zaraz zaraz... przeciez on byl premierem! Czy nie mial okazji wykazac sie swoja madroscia? Nie widze efektow. Sam nie znal sie na swojej robocie, co wyszlo podczas przesluchania przed komisja sledcza (bezpieczenstwo energetyczne panstwa...).

btw: Kiedys w TV pokazywali taki obrazek: Wielki plakat LPRu z usmiechnietym (!) Romanem Giertychem, a pod nim plakat Cimoszewicza, z hasłem: Niech połączy nas Polska!

Cyxell
05-09-2005, 20:01
Ave Tusk Lepper Sux!!

Matek
05-09-2005, 20:38
Jesli ktos chce w Polsce zrobic kariere polityczna, nie moze mowic ze "za komuny bylo lepiej", lub ze robil dobrze bedac w PZPR/bedac przeciwnikiem Solidarnosci.

Jak pewnie zauwazyles Cimoszewicz kariery nie musi robic.

Cimoszko nie mial wyjscia, musial powiedziec, ze mu przykro, ze tamto bylo zle. Na ile to szczere - warto popatrzec na jego sztab wyborczy - pelno szych PZPRu.

Ani slowem nie powiedzial, ze mu bylo przykro. POwiedzial, ze wtedy wierzyl w tamten system - ale jemu sie dziwic? On poznal demokracje w tym samym czasie co reszta polski. Ale znajdz mi jego wypowiedz, ze za PZPR bylo dobrze?

Wracajac do cimoszewicza - skoro taki inteligenty, to powinien byc zbawieniem dla kraju. Ale zaraz zaraz... przeciez on byl premierem! Czy nie mial okazji wykazac sie swoja madroscia? Nie widze efektow.

trudno zobaczyc, jesli sie nie patrzy. Ale to chyba jego Rzad przeprowadil reforme administracji i ubezpieczen spolecznych? Jak na rok pracy to duzo. Ale najlepiej pamietac jego wpadke z powodzianami - za ktora zreszta przeprosil juz po dymisji.

Jakos nikt nie wspomni, ze to cimoszewicz zaopczatkowa akcje 'czyste rece'. Nowelizajca ustawy antykorupcyjnej to tez jego sprawa zreszta. Ale najlepiej krytykowac bezpodstawnie. Bo slowa 'komuche jest sie przez cale zycie' nic nie kosztuja...

Adrayen Spold
05-09-2005, 20:41
A abstra***ąc od dyskusji, prosiłby o zostawienie rodzin rozmówców w spokoju - jak masz wjeżdżać na czyichś rodziców, to wybacz, ale lepiej zamknij się. Tak samo, jeśli nie masz żadnego argumentu w ręce, to lepiej nic nie mów.

Niestety, jest taki rodzaj userow, ktoremu koncza sie argumenty, i zaczyna robic zlosliwe komentarze dotyczace czyjchs rodzicow, wyzywa od dzieciakow... tylko kto tu wtedy jest dzieciakiem?

edit:
Z ostatniej chwili (05.09.2005)

"Według najnowszego sondażu przygotowanego przez PBS dla "Gazety Wyborczej" Donald Tusk może liczyć na 41 procent poparcia i deklasuje najgroźniejszych rywali: Lecha Kaczyńskiego (21 proc) i Włodzimierza Cimoszewicza (19 proc.). Także Platforma Obywatelska znacznie poprawiła swoje wyniki - na początku września chce na nią głosować 38 procent badanych. Drugie miejsce wśród partii zajęło Prawo i Sprawiedliwość z 23 procentowym poparciem."

To jak do tej pory najwyzszy wynik w sondazach dot. tych wyborow zarowno prezydenckich, jak i parlamentarnych. Mam nadzieje ze Tusk bedzie dalej szedl jak burza, i zostawi konkurentow daleko w tyle.

Pacek
05-09-2005, 20:47
ja mając 18 lat i będąc pełnoprawnym obywatelem tego pieknego panstwa zwanego Rzeczypospolitą Polską zagłosuje na kaczyńskiego. Boże uchroń nas przed ludźmi pokroju TUSK, popatrzcie na niego ludzie i powiedzcie czy chcecie aby tak wyglądał człowiek który ma nnas reprezentować przez najbliższe 5 lat, a ty Boże widzisz i nie grzmisz. Nie wiem gorszym kandydatem jest chyba tylko Giertych i Borowski

Belvedor
05-09-2005, 20:47
Co wam przeszkadza? Cimoszewicz BYL komuchem. I dlaczego nie moze zostac prezydentem? :O Kwasniewski to tez komuch! A jakos stara sie isc naprzod ku przyszlosci wraz z demokracja. Nie wytykajcie bledow przeszlosci, tylko patrzcie na terazniejszosc i przyszlosc plxxxx

Belvedor
05-09-2005, 20:52
Co wam przeszkadza? Cimoszewicz BYL komuchem. I dlaczego nie moze zostac prezydentem? :O Kwasniewski to tez komuch! A jakos stara sie isc naprzod ku przyszlosci wraz z demokracja. Nie wytykajcie bledow przeszlosci, tylko patrzcie na terazniejszosc i przyszlosc plxxxx

ja mając 18 lat i będąc pełnoprawnym obywatelem tego pieknego panstwa zwanego Rzeczypospolitą Polską zagłosuje na kaczyńskiego. Boże uchroń nas przed ludźmi pokroju TUSK, popatrzcie na niego ludzie i powiedzcie czy chcecie aby tak wyglądał człowiek który ma nnas reprezentować przez najbliższe 5 lat, a ty Boże widzisz i nie grzmisz. Nie wiem gorszym kandydatem jest chyba tylko Giertych i Borowski

Boze uchron nas przed Toba -.-
Dla Ciebie liczy sie tylko wyglad zewnetrzny? :O ( Choc moze nie, bo kaczynski jak swinia wyglada ) Tusk ma inteligecje, ktorej brak Kaczynskiemu. Owszem, cos tam poprawil w wawie, ale niech na przy tym pozostanie...

Ps zamiast edytuj dalem cytuj -.^

Wacox
05-09-2005, 22:08
Szyszkowska i Bochniarz to stare slepe kur*y lampucery.Jak je widze to mam bezwarunkowy odruch wymiotny. Sorry za wulgaryzmy.

Cangure
05-09-2005, 22:11
Buehehe, Ja za Tuskiem. A co do wyborów lookajcie mój podpis :)

Hakuoh
05-09-2005, 23:54
Buhehehe...Przeglądałem dzisiaj Angore i zwróciłem na pewnien tekst o Cimoszewiczu. Podobno jakiś reporter RMFu "chyba" spytał wprost Cimoszewicza: Czy może pan powiedzieć co pana łączy z Anną Jarucką? Zaś on odpowiedział: Jest pan świnią! Mógł o to samo spytać Jarucką :D.

Matek
06-09-2005, 09:34
Tak jako ciekawostke:

Wybory prezydenckie I tura:
Donald Tusk 41 proc., Lech Kaczyński 21 proc., Włodzimierz Cimoszewicz 19 proc., Andrzej Lepper 7 proc., Marek Borowski 3 proc. Maciej Giertych 3 proc., Jarosław Kalinowski 3 proc., Janusz Korwin-Mikke 2 proc.

TiTuS
06-09-2005, 18:23
Gdybym mógł głosować to zagłosowałbym na Donalda Tuska :]

Tomkos
06-09-2005, 18:44
Tusk i Po, jakoś mam antypatie do Pisu :s chodź nie wiem dla czego.

Shweppes
06-09-2005, 18:51
A ja pójdę w ślady scorca, i zamiast wychwalać Tuska (najlepszy kandydat) powiem co nieco o innych ; p.

Cimoszewisz: Jego "jest pan świnią". wymądrzanie się przed komisją, poprawianie ortografii jej członków mówią same za siebie. Cudowne rozmnożenie oświadczeń też nie jest zbyt przekonujące.

Kaczyński: Zrobił nieco dobrego dla stolicy, i tam nadaje się duzo bardziej niż na prezydenta

Borowski: Cóż, cichy i ukryty. Jak ma działać jak Kwaśniewski ostatnio (Łukaszenko i pobicie polaków w Moskwie) to ja dziękuję.

Lepper: Khym?

Korwin-Mikke: Chce zostać prezydentem w swojej "ukochanej ojczyźnie", w której nawet nie mieszka rotfl.

Giertych: Trzeba to komentować?

Henryka Bochniarz: Cóż, to samo co Borowski

Kalinowski: patrz > Borowski

Gabriel Janowski/Maria Szyszkowska/Liwiusz Ilasz/Bolesław Tejkowski: Kto to jest? Ciekawe kto na nich zagłosuje, skoro nikt ich nie zna ; p

Rybzor
06-09-2005, 19:04
Korwin-Mikke lol najlepszy palant z listy hehe, nie no Tuska moze wkoncu wybiora, ma szanse chociaz za rogiem sie Kaczynski chowa:P, jesyem za Tuskiem bo to taki tasior ;P

Tasior
06-09-2005, 19:24
@up
Ożeszty, Donald Tusk to największy wróg mój! Prosze go do mnie nie porównywać!

Korwin-Mikke: Chce zostać prezydentem w swojej "ukochanej ojczyźnie", w której nawet nie mieszka rotfl.No i co w tym takiego śmiesznego? Że w Polsce nie mieszka? O hahahahahahahahahahahahaha lol'n'rotfl HUHUEHUEHUEHuehuEhuEhuE. Nie no w Polsce nie mieszkać, nie wytrzymam ..... xDDDDDDDDDDDDD.

Prawo Kruka
06-09-2005, 19:44
Tusk. Precz z nalecialosciami socjalizmu.
btw. co do reklam najlepszy jest Kalinowski w kosciolku z rodzinka ;P
Ponadto zapomnieliscie o Tyminskim w sondazach ale moze to i dobrze bo zaglosowaliby na niego rozni pseudo-dojrzali naprawiacze. Oczywiscie TYminski to swir gorszy od Leppera, zeby nei bylo , ze pupilka omineliscie :P

Thomas
06-09-2005, 19:48
jak prezydent moze nazywac sie Donald... przeciez to bedzie troche komiczne:P no ok rozumiem tolerancja... Ale nie zwazajac na imie i tak bym na niego zaglosowal! TUSk! CZLOWIEK Z ZASADAMI!:D

$corcerer
06-09-2005, 21:20
A tak jeszcze apropo JKM, to chyba zaczne go podziwiać za upór itede. Czemu? Bo za każdym razem startuje w wyborach i wierzy w to, że wygra, mimo, że jego poparcie mieści się w granicach błędu statystycznego :>

Gangrel
06-09-2005, 21:32
Ja gdybym mogl zaglosowalbym na Cimoszewicza. Pierwsza sprawa to to ze wole lewice, po drugie to polityk po ktorym wiem czego sie spodziewac, nie robi sie wokol niego afer(ostatnia jest moim zdaniem zwykla proba obnizenia notowan przed wyborami, polecam artykul w polityce o tym).

Dla mnie najgorszy w tych wyborach byliby Kaczka i Lepper. Lepper dlaczego wiadomo. Za to Kaczuch nie dosc ze mi ksiezyc ukradl, to jeszcze nie zezwala na legalne manifestacje. Drugi Putinek nam rosnie.

Jerkov Thundersword
07-09-2005, 08:53
Lepper ofcozz. po miastach będą biegać świnie i kurczaki i powstaną specjalne kible dla nich, no i wszedzie beda solaria i bilboardy z napisami "Śmierć Balcerowiczowi", no i będą rozdawać te swoje za***iste krawaty... raj :D

Matek
07-09-2005, 09:16
Heh... wczoraj stwierdzenie, ze lewica to komuchy fajnie podsumowal kumpel z pracy: "wle rzady komunistycznej lewicy niz faszystowskiej prawicy" - nic dodac nic ując:)

Sorcerer Maciek
07-09-2005, 19:10
Heh... wczoraj stwierdzenie, ze lewica to komuchy fajnie podsumowal kumpel z pracy: "wle rzady komunistycznej lewicy niz faszystowskiej prawicy" - nic dodac nic ując:)

A ja dokladnie na odwrot. Nic dodac, nic ujac.

Smutny dzien. Nie bylo konferencji prasowej nałęcza. :(

Matek
07-09-2005, 20:15
@up: znaczy sie komunizm jest zly a faszyzm dobry?

offtop:

dobra skasowalem. Zaraz znajde od tego temat.

Adrayen Spold
07-09-2005, 22:49
@ up:
Co ma zabijanie polakow przez polakow do wyborow prezydenckich?! nawąchales sie czegos czy co? :baby:

offtop:
Pani jadwiga jest posiadaczką marynarki.

Ale co w zwiazku z tym?

offtop2:
Najpierw mowisz ze w polsce nie bylo komunizmu, potem ze komunizm jest dobry (tak. tak mowisz. jesli ktos twierdzi ze woli faszystowska prawice od komunistycznej lewicy ty mowisz: "wiec wg ciebie komunizm jest zly a faszyzm dobry?". myslac w ten sposob, jesli mowisz ze wolisz komunistyczna lewice od faszystowskiej prawicy, komunizm jest dobry, a faszyzm zly). Pare innych przykladow dot. komunizmu by sie znalazlo. Gdybym byl tak bezczelny jak ty, powiedzialbym, ze twoj tatko byl widocznie ZOMOwcem/UBkiem/donosicielem/komuchem.

Matek
08-09-2005, 08:36
potem ze komunizm jest dobry

Gdzie? O to chodzi:

wczoraj stwierdzenie, ze lewica to komuchy fajnie podsumowal kumpel z pracy: "wle rzady komunistycznej lewicy niz faszystowskiej prawicy

Prosimy o czytanie ze zrozumieniem (dla ulatwienia podkreslilem interesujacy fragment - moze da ci cos do myslenia). I wbij sobie do glowy: idea komunizmu wg MNIE jest dobra. Komunizm wykonany przez ruskich jest do dupy. Ale pewnie i tak znajdziesz cos, zeby sie przyczepic. za slowka latwo lapac;]

I dalej:

znaczy sie komunizm jest zly a faszyzm dobry?

Jesli ktos widzi tu nutke agresji skierowana przeciwko komukolwiek niech mi to powie. Powiedzial, ze woli na odwrot, zainteresowalo mnie to, chcialem uzyskac bardziej konkretne informacje. Bo byc moze to co chhcial powiedziec zapowiadalo sie ciekawie? Ale nie - trzeba wlozyc mi slowa w usta (w palce?) i powiedziec, ze ja uwazam, ze komuniz jest dobry. Co - szukasz tylko argumentow, zeby skrytykowac? A krytykuj... przynajmniej humor mi poprawiasz.

@topic:

PO i PiS chciałby stworzyć po wyborach silną koalicję, już teraz określa się związek tych partii jako POPiS. Czy POPiS da popis? To w dużej mierze zależy od tego, czy Lech Kaczyński (Kaczor) dogada się z Donaldem Tuskiem (Donaldem). Jeśli uda im się to, to na czele koalicji rządzącej stanie "Kaczor Donald". W naszym kraju nic już chyba nie może dziwić...

Nie wiem jak wy, ale ja nie chce, zeby krajem rządziła postać z kreskowki;) Co dalej - Superpies? Spiderman?

Szpicel
08-09-2005, 14:00
Nie wiem czy widzieliście może ogłoszenie wyborcze PiS-u? Chodzi mi konkretnie o to gdzie Kaczor mówi o przeciwieństwach podatku liniowego (15%) pokazując "przeciętną polską rodzinę". Jego sztab wyborczy widząc takie słabe poparcie (w porównaniu do Tuska) zakasał rękawy do prowadzenia kampani wyborczej na wzór amerykańskiej (czy oni się jeszcze nie nauczyli, że Amerykanie to poryty naród). Wracając do podatku liniowego, to dobrze, że PO chce go wprowadzić przynajmniej się coś ruszy a nie tak jak planuje PiS pozostawić wszystko bez zmian i przebimbać kolejną kadencje (wrrr...).

Podatek liniowy zachęci inwestorów zza granicy jak i tych rodzimych do zakładania przedsiębiorstw i nieoszukiwania państwa. Bedziemy mieli (prawdopodobnie, według analiz ekonomicznych) większe wpływy do budżetu.
Poprzednio progi podatkowe wynosiły nawet do 50%.

Kaczyński mówi ( w tym ogłoszeniu jak i w swoim programie wyborczym), że podatek liniowy najbardziej udeży w najuboższych mieszkańców Polski, co jest wielką nieprawdą (no może trochę przesadziłem). Pani X płaciła dotychczas 7% podatku a po wprowadzeniu reformy PO bedzie płacić 15%, a teraz spójrzmy na przedsiebiorstwo X, które płaciło 50% podatku, a teraz bedzie płacić również 15 %. Płynie więcej korzyści z wprowadzenia podatku liniowego, fakt że ucierpią na tym również najubożsi, ale nie aż tak mocno, a zmiany będą wielkie i będzie stać panią X na zapłacenie tego podatku, bo przedsiębiorstwo X ją zatrudi (a jeżeli już pracuje to możliwe, że dostanie podwyżke).

Takwięc reasumując: TUSK i PO muszą objąć zarówno pałac prezydencki jak i sejm.

Żeby Polska była Polską ;)

Matek
08-09-2005, 14:10
Podatek liniowy zachęci inwestorów zza granicy jak i tych rodzimych do zakładania przedsiębiorstw i nieoszukiwania państwa.

To chyba jeden z nielicznych plusow z tych kampani:) Faktycznie podatek liniowy przyspieszy rozwoj gospodarczy.

Przeciez o wiele chetniej sie inwestuje, jesli wiadomo, ze od akzdej nastepnej zarobionej stowki zaplace 15 zeta.

Jest jeszcze jeden plus takiego rozwiazania: ludzie przestana krecic, to primo. Secundo: bedzie potrzebna mniejsza ilosc do sprawdzania PITów dzieki czemu znowu zwiekszy sie zysk:)

mar_mich
08-09-2005, 21:41
Tak jak wiekszosc wybieram Tuska, jest on moim zdaniem najlepszym przywodca Polski z tych co kandyduja

MatKus
08-09-2005, 23:01
Nie wnikając już w to, na kogo mam ochotę głosować a kogo nie lubię, zauważyłem (pewnie nie ja pierwszy) pewną prawidłowość.
Pierwsze wolne wybory w Polsce wygrały partie post-opozycyjne. Rządziły tak, jak rządziły, ale ludzie doszlo do wniosku, że coś jest nie tak, jest coraz gorzej, więc kolejne wybory wygrały partie lewicowe. I znów, nie było lepiej, więc kolejne wybory wygrała prawica, i nadal mało kto jadł na złotych talerzach, więc kolejne wybory parlamentarne wygrała znów lewica.
Te wybory znów wygra, jak widać, prawica. Kto by ich nie wygrał, nie będziemy nadal mieli milionów na kontach, więc idę o zakład, że kolejne wybory wygra po raz kolejny lewica.
Niestety polacy mają taką mentalność i takie przyzwyczajenia, że chcą, bu wszystko robiono za nich, a że nikt tego już nie chce robić, to co wybory kto inny wygrywa.
Wkurza mnie jednak sposób prowadzenia większości kampanii wyborchych (niestety, to nie tylko polska doległość). Zamiast przedstawić konkretne programy i propozycje, wszyscy obrzucają się błotem lub obiecują złote góry. Nestety takie coś lepiej przekonuje ludzi, niż prawda :(
Jaki ekonomista by nie weryfikował programów wyborczych (o ile nie jest związany z nikim), zawsze wychodzi mu, że polityk bzdury opowiada.

Nie jestem jeszcze pewien, na kogo zagłosuję. W tej sondzie oddałem głos na Cimoszewicza, chociaż tak na prawdę nie widzę żadnego idealnego kandydata.

Co do rozwoju gospodarki - nie sam podatek liniowy czy jakikolwiek inny zachęci obcokrajowców do inwestowania w naszym kraju. Największym problemem jest u nas zmienność przepisów. Od 89 roku co chwila zmieniają się stawki podatków, przepisy, normy, wymagania... Inwestor potrzebuje raczej wiedzieć na czym stoi. Biznesmeni potrafią dostosować się do takich czy innych podatków czy przepisów, ale muszą wiedzieć, jakie one będą, i czy przypadkiem nie zmienią się tuż po zbudowaniu nowej fabryki powodując produkcję nieopłacalną.

Podatek liniowy zachęci inwestorów zza granicy jak i tych rodzimych do zakładania przedsiębiorstw i nieoszukiwania państwa. Bedziemy mieli (prawdopodobnie, według analiz ekonomicznych) większe wpływy do budżetu.To oczywiście zależy, kto robi analizy :P. A że ja nie znam się na makroekonomii za dobrze, pewnie większość z was też, to musimy zgadywać, komu lepiej ufać. Oczywiście nie mówię, ze będzie mniejszy wpływ, tylko że każdy polityk swoje informacje przedstawia w jak najlepszym świetle.

Moja rada na koniec tego bezsensownego i przydługawego posta. Jesli ktoś ma trochę czasu, proponuję połazić po stronach różnych kandydatów i ugrupowań i poczytać informacje na te same tematy z różnych punktów widzenia. Najgorsze, co możecie zrobić, to zaufać jednej konkretnej partii/osobie i wierzyć we wszystko, co ona mówi.

Elmer
09-09-2005, 00:18
Glosuje na Tuska. Chociaż brak jemu werwy i jest troche "za poważny" to sądze, że będzie najlepszym kandydatem na prezydenta.

@Matkus
A ja jestem przekonany, że władza zostanie w prawicy.

Pogromca pk
09-09-2005, 16:55
To co opisal matkus to efekt tzw. wahadła wyborczego, ktory w mlodych demokracjach jak polska jest raczej nieunikniony. Potrzeba jeszcze kilku (moim zdaniem niewielu) lat, aby sprawa sie unormowala.

Taube
09-09-2005, 19:37
przejrzałam ten temat... i dopiero na końcu, po dziecinnych kłótniach i nic nie wnoszących tekstach doszłam do programu, jaki prezentują niektórzy... a już się zastanawialam, czy ktokolwiek na to zwrócił uwagę..
hmn.. jeśli chodzi o podatki... nie do 50% a nawet do 60%, gdy ktoś charuje całe dnie i mu połowę tego zabierają, a gdy ktoś się leni i jemu coś tam uszczkną... to nie jest sprawiedliwe i ludziom się nie chce pracować - a jeśli już to na czarno.. i jak większość ma chore pomysły 'uzupelniania budżetu' nakładając nowe dziwne podatki..
to jest coś co powinno choć trochę uzdrowić system, jeśli to coś wprowadzą

glosuję na Tuska, a dlaczego? bo reszta ma brudne ręce, bądź umysły i ich kampanie są chore, a ten przynajmniej ma jakiś zdrowy punkt zaczepienia jakim jest program prezentowany przez jego partię..

d. Taube

Sorcerer Maciek
09-09-2005, 23:53
We wczorajszej debacie Tusk vs Cimoszewicz podobały mi sie slowa wypowiedziane przez tuska:
(cytat z pamieci)
"Mam nadzieje, ze uda nam sie zbudowac dom, w ktorym wszystkim będzie dobrze. Panu tez, panie marszałku."

Parys
10-09-2005, 09:46
Co do debaty... Tusk wyglądał mi strasznie zdenerwowanego...

Matek
10-09-2005, 10:01
A cimosz na zacpango;)

Pogromca pk
10-09-2005, 12:52
Szczerze mowiac, to z tej debaty nic ciekawego sie nie dowiedzialem.Oprocz tego, ze Tusk to nie kaczynski i jest troche bardziej tolerancyjny dla Cimoszenki. I bardzo dobrze.

Raul
10-09-2005, 13:07
Można powiedzieć, że Tusk tę debatę wygrał. Chociażby po podaniu wyników głosowania podczas programu, czyje argumenty nas bardziej przekonały. Było bodajże 66% dla Tuska i 34% dla Cimoszewicza. A za tydzień debata Kaczyński - Cimoszewicz/Tusk.

Trogir
10-09-2005, 13:42
Debaty nie widziałem, nie słyszałem, ale wiem za to, że Henia Bochniarz rusza z kampanią xD. Zobaczym co z tego wyniknie.

Hakuoh
10-09-2005, 16:13
W wczorajszym programie "Co z tą Polską?" Tomasza Lisa goścmi byli Tusk i Cimoszewicz. I zauważyłem że było nawet całkiem spokojnie. O_o

gorgi
12-09-2005, 17:40
tusk człowiek z babami

Angel of Death
12-09-2005, 18:37
Według mnie to ta ankieta tutaj jest trochę bez sensu bo wielu tutaj nieobchodzą wybory i nie znają sie zabardzo w sytuacji politycznej więc głosują na tego na którego głosuje większośc i który wygrywa sondaże czyli Tusk. Mnie osobiscie przekonuje bardziej Cimoszewicz i na niego tutaj zagłosowałem <to samo bym zrobił gdybym był pełnoletni>. Szkoda tej "afery" z akcjami PKN'u po której wyniki Cimoszewicza znacznie spadły niestety. Swoją drogą ciekawe kto Jarucką przekonał by pokazała te sfałszowane dokumenty.

Sorcerer Maciek
12-09-2005, 19:34
Swoją drogą ciekawe kto Jarucką przekonał by pokazała to sfałszowane dokumenty.

Agent, as imperialistyczno-syjonistycznego wywiadu płk. Miodowicz, polski James Bond, 007 bez siódemki...

Tomciu Nałecz gada jakby sie uchlal nałęczowianka. Powtarza to samo, odwracajac uwage od cimoszki.
Swoja drogą, zadarł z mistrzem krasomówstwa, jak sam konstanty miodowicz siebie nazwal (czlowiek ktory uzywa wyrazow typu "egzemplifikacje, zdezawuować, partycypować, pryncypał" itp. ma do tego prawo).

Chessterr
12-09-2005, 19:56
Agent, as imperialistyczno-syjonistycznego wywiadu płk. Miodowicz, polski James Bond, 007 bez siódemki...

Tomciu Nałecz gada jakby sie uchlal nałęczowianka. Powtarza to samo, odwracajac uwage od cimoszki.
Swoja drogą, zadarł z mistrzem krasomówstwa, jak sam konstanty miodowicz siebie nazwal (czlowiek ktory uzywa wyrazow typu "egzemplifikacje, zdezawuować, partycypować, pryncypał" itp. ma do tego prawo).

Bezobrazy ale z ciebie gorszy politolog niż ja

Cossma
12-09-2005, 20:25
Stawiam na Donalda http://www.kondzik.republika.pl/donald.jpg on pokaże innym gdzie ich miejsce :D

Sorcerer Maciek
12-09-2005, 20:49
Bezobrazy ale z ciebie gorszy politolog niż ja

Besobrasy alle osso hozi? wytlchlumacz??//

Smaug
13-09-2005, 00:49
moim zdanie prezydent jest symbolem, osoba reprezentujaca panstwo... moge sie mylic, ale uwazam, ze prezydent nie robi nic innego poza podpisywaniem ustaw i spotkaniami z szychami z roznym panstw... Walesa, Kwasniewski - to byli prezydenci, ktorzy rzeczywiscie wygladali i zachowywali sie (no, nie zawsze, ale w wiekszosci przypadkow) jak podpora, symbol narodu.

zdaje sobie sprawe, ze mam mala wiedze na temat calego tego zamieszania, nie interesuje sie kampaniami wyborczymi poszczegolnych kandydatow, bo brakuje mi jeszcze roku do pelnoletnosci, ale dla mnie prezydent powinien... 'wygladac'...
cytujcie mnie, obrazajcie, ale mam swoje zdanie i jakos nie wyobrazam sobie Tuska na 'tronie' Rzeczypospolitej... moze uznacie to za prymitywne zachowanie z mojej strony, ale czy ostoja naszego panstwa moze byc osoba, ktora sepleni? :P no powiedzcie

acha... zaglosowalem na Cimoszewicza

Ashlon
13-09-2005, 01:03
moze uznacie to za prymitywne zachowanie z mojej strony, ale czy ostoja naszego panstwa moze byc osoba, ktora sepleni? :P no powiedzcie

acha... zaglosowalem na Cimoszewicza

Kazdy czlowiek ma wady :) Ja jednak wolalbym nawet czlowieka, ktory ma 1 oko, ale potrafi dobrze rzadzic, niz takiego, ktory jest piekny i slodki, a guano robi. No i Tusk nie myli sie w raportach majatkowych na kwoty w granicach 250 tysiecy zlotych ;)

Taube
13-09-2005, 11:51
może ja powiem tak:
dobrze mieć prezydenta, który nim podpisze ci papierek go przeczyta i pomyśli o Tobie, a nie odstrzeli numer, że jak się obudzisz masz kolejną cudowną reformę mającą na celu uzdrowienie budżetu państwa kosztem twego portfela... bądź nie wymyśli, że koniom należy instalować kasy fiskalne XD... (pomysł taki już był dawany.. z powietrza go nie wzięłam..)
prezydent musi jeszcze mieć w głowie, ale nie musi pchać do portfela (swego XD by nie było nieporozumień..)..
to jest dość ważna funkcja, jako, że to ona decyduje o wielu rzeczach, jakie jej pod nos podtykają

LUDZIE! czy wy jesteście tacy tępi? 'wybieram prezydenta za wygląd i za to, że się dobrze prezentuje...'
a może wybierzmy jakąś gwiazdę porno??? wszak jej gabaryty prezentują się iście doskonale!

d. Taube

Chessterr
13-09-2005, 12:01
Besobrasy alle osso hozi? wytlchlumacz??//Chodzi o twój post z wcześniejszej strony.

Soldater
13-09-2005, 15:59
wszyscy glosowac na Cimoszewicza

$corcerer
13-09-2005, 18:26
wszyscy glosowac na Cimoszewicza
A jak nie to co?

Baron Kaldrick
13-09-2005, 18:47
A jak nie to co?
Gazrurką przez łeb i do kwachu...tfu, piachu.

Hjotszn
14-09-2005, 11:12
/ciach/edit

Taube
14-09-2005, 11:23
Kaczyński?
wczoraj oglądałam jego konfrontację z Rokitą...
podzielałam zdanie Maryśki - prawieże parskałam śmiechem...
Kaczyński? ten człowiek uważa, że mówi mądrze, a gada o wszystkim i o niczym, leje wodę nie odpowiadając na postawione mu pytania.. gdy coś mówił zawsze zaczynałam ziewać, gdyż to nawet mnie nie wciągało, a już na wykładach z fizyki tak nie 'spałam' _o_... (gdy ktoś mówi o czymś zrozumiale i uzasadnienie, to proszę bardzo, ale jak kręci się wokół paplając o niewiadomo czym..)
ten człowiek uważa się za jakiegoś inteligenta.. fakt, że może coś dobrego zrobił, ale na prezydenta się nie nadaje.. niech zostawi to innym - mądrzejszym od siebie..
i miałabym do niego taką samą prośbę co Maryśka..... 'niech mniej mówi' XD

d. Taube

Hjotszn
14-09-2005, 11:35
/ciach/edit

Taube
14-09-2005, 12:15
przeczytaj post, osoby krytykowanej.Kaczyński się tu wypowiadał? gdzie? OoO?...
hmn.. J a nie L? nie mam gazety z programem, więc nie sprawdzę.. choć wydało mi się, po tzw. facjacie, że widziałam tamtego na L. ale może źle mi się wydało, co nie zmienia mojego nastawienia, że na żadnego z kaczątek bym nie głosowała :)
Mówił inteligentnie.Rokitek, tak.. może karierowicz, ale jeśli coś będzie robił, to niech sobie zrobi tą karierę, byle było widać efekt działania
To że mówił długo, trudno. Różne tempo. Przynajmniej wiedziałem że pomyśli zanim coś powie.tu nie chodzi o różne tempo.. tu nie chodzi o to, że wolno mówi.. tu chodzi o ilość rzekomych informacji, które nic nie wnoszą i są nie na temat :)
hmn.. ja nikogo nie preferuję, ja tylko oceniam po tym co widzę, jeśli ktoś mówił logicznie i potrafił uzasadnić swoje stanowisko, a jeśli ktoś lał wodę robiąc z siebie inteligenta - czyli im więcej się mówi na jakiś temat, który niewiele osób zrozumie i to tak, by nawet niewielu starało się zrozumieć, tym się jest mądrzejszym

aha.. ja z reguły czytam uważnie posty, Ty też powinieneś, to byś się dowiedział, że ja Ciebie nie krytykowałam.. chyba, że jesteś Kaczyńskim O_o
nowy chwyt przedwyborczy? :evul:

aha.. ja Ci nie piszę, że nie możesz sobie na niego głosować, że nie powinieneś czy coś, tylko tłumaczę dlaczego ja akurat nie zagłosowałabym - czyli może moje poglądy krytykują Twoje, ale to nie znaczy, że ja krytykuję Ciebie - tu jest drobna różnica B)

d. Taube

Hazael of Selena
14-09-2005, 12:22
TUsk nikt inny!!

Szpicel
14-09-2005, 13:45
Cimoszewicz się wycofał, ale beka. Ciekawe czy kogoś poprze tak jak zrobił to Religa. Zdał sobie wkońcu sprawe z tego, że niema szans.

Raynold
14-09-2005, 14:32
Według mnie to ta ankieta tutaj jest trochę bez sensu bo wielu tutaj nieobchodzą wybory i nie znają sie zabardzo w sytuacji politycznej więc głosują na tego na którego głosuje większośc i który wygrywa sondaże czyli Tusk.
100% poparcia dla tych słów. Tak jest z każdymi sondażami/ wyborami. Ludzie kierują sie sondażami, które są przeprowadzane na reprezentatywnej grupie iluśtam Polaków. Gówno, a nie reprezentatywna grupa. Zawsze to samo... W ogóle wierzę w wielką teorię spiskową i zbyt długo tu żyję, żeby nie brać pod uwagę lewych sondażów...

Jak ktoś już wcześniej powiedział: nieważne, że ktoś ma krzywy ryj albo jest brzydki. Nawet aparycja i elowkencja nie jest najważniejsza, chociaż na to ludzie zwracają największą uwagę... Najważniejsze są przekonania danego człowieka i pewność, że nie podpisze ustawy, która spowoduje, że jutro obudzę się na bruku, że nagle będę musiał płacić 2x więcej za bilety na pociąg, że jak zachoruję, to będę musiał czekać miesiąc na wizytę u lekarza, który przepisze mi antybiotyki za 100zł, żebym wyleczył grypę, że potem, pracując będą ze mnie zdzierać ciężkie procenty... I że będę miał pewność, że nie dostanę zaproszenie na ślub Marka i Dawida -.-

I demokracja nie ustatkuje się w ciągu najbliższych lat. Potrzeba tyle lat, żeby umarli ludzie urodzeni przed 1970. Dobra, jestem brutalny ;) Ale najpierw muszą wymrzeć Ci, którzy są za bardzo przesyceni tymi wszystkimi pozostałościami myślenia komunistycznego. Czyli jeszcze ze 20 lat minimum :/

A w ogóle to bym wprowadził monarchię konstytucyjną ze mną na czele :> Ale by się działo :)

Matek
14-09-2005, 15:37
Cimoszewicz się wycofał, ale beka. Ciekawe czy kogoś poprze tak jak zrobił to Religa. Zdał sobie wkońcu sprawe z tego, że niema szans.

Wielka szkoda. Teraz sa wielkie szanse, ze prezydentem zopstanie osoba, ktorego partia chwycila sie klamstwa i zlamania prawa, zeby oszkalowac Cimoszke. Life is brutal - jedyny porzadny kandydat zrezygnowal. Wiec zmieniam glos - zaglosuje na Leppera - on i tak nie masz szans wygrac wyborow...

...nie... zartuje oczywiscie;) Ja w taki mwypadku juz raczej nie bede glosowal, bo i nie ma na kogo:)

Aha... i Cimoszwicz powiedzial, ze 'z szacunku dla wyborcow nie bedzie im mowil na kogo maja glosowac";)

Filarel
14-09-2005, 16:01
Tusk rządzi! Stara wiadomość jest nieaktualna. Tusk rządzi!

$corcerer
14-09-2005, 16:35
Nienawidze tuska bo jest bezjajecznym, (...) się pedałem i oszustem.
Do-wody? Albo oślepłem albo ich nie widzę?

Hjotszn
14-09-2005, 16:42
/ciach/edit

Matek
14-09-2005, 16:43
Do-wody? Albo oślepłem albo ich nie widzę?

Popatrz Scor jaki swiat jest dziwny: do oczerniania Cimoszewicza nikt nie potrzebowak dowodow, ale jak ktos tylko wspomni, ze Tusk jest oszustem od razu zrywajka sie glosy 'dowody, dowody, gdzie sa dowody!'. TO sie chyba dmokracja nazywa;)

Lechu321
14-09-2005, 16:58
btw. Czemu nikt nie zagłosował na Tasiora, który jest kandydatem na prezydenta koalicji2005.prv.pl?
Bo nie podołałby takim wyzwaniu jakim jest rządzenie Polską.

Badzo
14-09-2005, 17:21
Czy mi sie zdaje, czy zrezygnował z kandydowania w tym samym dniu, w którym miał ostateczny termin złożenia jakichś tam dokumentow o akcjach jakis?*

*Nie wiem czy to bylo dzisiaj, i czy to mialo byc o akcjach...

Ja nic nie sugeruje, ja tylko głośno myślę....

Sorcerer Maciek
14-09-2005, 17:44
Cimoszka rezygnujac pokazal, ze nie jest odporny na ataki, a prezydent, jesli chce w zdrowiu dozyc konca kadencji, musi taka odpornosc posiadac. Albo po prostu wiedzial ze nie wygra, wiec zrezygnowal pod pretekstem "musze bronic rodziny".
Na calej sprawie zyska Tusk, ktory na pewno przejmie czesc glosow cimoszewicza, mimo ze jest z prawicy. Ludzie predzej zaglosuja na niego, niz na kaczynskiego/giertycha i inne. Smialo mozna powiedziec ze...

Mamy prezydenta!

Raul
14-09-2005, 18:05
IMO bardzo idiotyczne powody podał Cimoszewicz. ;)

kaczi
14-09-2005, 18:15
Włodek C. wcześniej mówił, że jak prokuratura coś odkryje przeciwko niemu, to zrezygnuję. Więc może jakieś powiązanie?

$corcerer
14-09-2005, 18:27
@matek
Co do Cimka to były podejżenia, fakty, zeznania Jaruckiej, itede, więc jakieś poszlaki były. To że powiedział "jest pan świnią" też jest raczej faktem, no chyba że jesteś w stanie to podważyć. To że pomlił się w swoim zeznaniu na 250tys. zł też jest faktem. To że jest w SLD, w którym większość członków wywodzi się z pzpr też jest faktem.
A pozatym to Tusk ma jeszcze liczne złamania oraz potłuczenia, wstrząs mózgu, ginekomastię, chorobę wrzodową odbytnicy, stulejkę, raka macicy, wrzody żołądka, arytmię serca, chorobę wieńcową, kiłę, rzeżączkę, syfa i wilka. Fajnie, nie?

Włodek C. wcześniej mówił, że jak prokuratura coś odkryje przeciwko niemu, to zrezygnuję. Więc może jakieś powiązanie?
Przecież to logiczne - nie znaleźli żadnych dowodów więc zrezygnował :D (/me patrzy w arta na joemonster.org)

Pogromca pk
14-09-2005, 18:28
Szkoda mi cimoszewicza. Media zachowaly sie nieodpowiednio, mowiac codziennie o oskarzeniach, ale nie zaglebiajac sie w to, czy byly prawdziwe. W ten sposob stworzono wizerunek cimoszewicza - kretacza.

Nie ma co sie zenic i rozwodzic - wybory wygra tusk, bo nikt inny nie ma tak szerokiego elektoratu. Kaczynskiego konczy sie na 20%, a tusk ma zwolennikow zarowno na prawicy jak i w centrum, stad jego poparcie przekracza 40%. Oprocz niego tylko Cimoszewicz mogl zdobyc taki wynik (oczywiscie do momentu jarucka suprise).

Tusk jest zwyciezca.

I taki news:

Wiemy, jaką rolę odgrywa pan w życiu politycznym Polski i jaka będzie pańska przyszłość. Powodzenia, panie prezydencie - tymi słowami zwrócił się do Donalda Tuska minister spraw wewnętrznych Francji Nicolas Sarkozy. (...)
Lider PO relacjonował też, że polsko - francuskie rozmowy dotyczyły współpracy trzech partii: Platformy Obywatelskiej, francuskiej UMP oraz niemieckiej CDU, ponieważ łaczy je przyjaźń, która po wyborach może zamienić się także w prawdziwą przyjaźń między naszymi państwami.Nicolas Sarkozy jest jednym z najbardziej znanych polityków we Francji. Jest nie tylko przywódcą głównej partii prawicowej Francji Unii na rzecz Ruchu Ludowego (UMP), ale także najpoważniejszym kandydatem na prezydenta Francji. Kadencja obecnego prezydenta Jacquesa Chiraca kończy się w 2007 roku.

To dobry znak dla polityki zagraniczej PO i Tuska.

shae
14-09-2005, 19:32
Cimoszewicz zrezygnował, więc nie idę na wybory. Nie będę sobie potem w brode pluł, że wybrałem kolejną świnię.

Popatrz Scor jaki swiat jest dziwny: do oczerniania Cimoszewicza nikt nie potrzebowak dowodow, ale jak ktos tylko wspomni, ze Tusk jest oszustem od razu zrywajka sie glosy 'dowody, dowody, gdzie sa dowody!'. TO sie chyba dmokracja nazywa
Tu się nasuwa fragment pewnej powieści: "Kali ukraść krowę..."

Matek
14-09-2005, 19:37
@matek
więc jakieś poszlaki były

Poszlaki... wybacz Scor, ale wg mnie to chyba jest tak, ze jak sie komus nie UDOWODNI wimi to jest on niewinny? Cimoszewiczowi nie udowodnili niczego - malo tego - jaruckiej zostal postawiony zarzut w zwiazku z falszerstwem dokumentow.

Malo tego - Cimoszewicz zachowuje sie dokladnie tak jak niewinny czlowiek - ujawnienie zeznania majatkowegom, teraz jego dzialalnosci 'gieldowej'. jednym slowem chec wspolpracy.

Dlaczego oskarzenia zostaly wypowiedziane teraz? Daltego, ze Tusk bal sie Cimoszewicza i dlatego jego pseudo partia go oszkalowala. I nie, nie mam dowodow - mam poszlaki! Ludzie maja poszlaki! Ogladales debate Tusk - Cimoszewicz? Jak sie wypowiedzial o partii pana T pan C?

Xzonixek
14-09-2005, 19:42
Ehh Lepper :D Noo chyba ze Tusk :P

Taube
14-09-2005, 19:42
jedynie Cimoszewicza postawa nie była zbyt piękna na 'do widzenia', jako, że przy okazji powiedział, że żaden z kandydatów się nie nadaje na prezydenta.. a skoro się nie nadawali, to czemu ich tak zostawił i odszedł? ładny prezent, wyborcy teraz, mimo wszystko, że jakoby im nic nie sugerował, dostali informację - nie ma na kogo głosować, to po co głosować.. tak też pewnie zrobi spora grupka ~_~
ah... masówki... taki jeden minus demokracji, wybiera się ludzi z różnych powodów, a najczęściej będąc pod czyimś wpływem..

Banach się popisała w rozmowie - co chwila podkreślając swojego kandydata, na jakiego z racji rezygnacji Cimoszewicza ludzie powinni głosować XD ciekawe ile razy w całej mowie powiedziała 'Borowski'.. nie ma to jak promować swego w każdej sytuacji i możliwej chwili..

d. Taube

Pogromca pk
14-09-2005, 19:54
Dlaczego oskarzenia zostaly wypowiedziane teraz? Daltego, ze Tusk bal sie Cimoszewicza i dlatego jego pseudo partia go oszkalowala.

To raczej cimoszewicz bal sie Tuska, kiedy to on prowadzil w sondazach (nie chcial debaty). Kiedy cimoszcze spadlo, zgodzil sie na debate u lisa, zeby podreperowac notowania.
Ta pseudopartia sklada sie z ludzi, ktorzy nie siedza w wiezieniach i nie biora lapowek, jak koledzy cimoszewicza.
Oszkalowali i oskalpowali biedaka. Wysiadl psychicznie. A do krytykowania innych to byl pierwszy.

>>I nie, nie mam dowodow - mam poszlaki! Ludzie maja poszlaki! Ogladales debate Tusk - Cimoszewicz? Jak sie wypowiedzial o partii pana T pan C

Chyba bylby do reszty otumaniony, gdyby ja chwalił. Badz co badz, to konkurencja.

Parys
14-09-2005, 20:04
To że pomlił się w swoim zeznaniu na 250tys. zł też jest faktem
To, że Tusk nie napisał w Swoim życiorysie, (który mi wrzuciłdo skrzynki), że był w AWS też jest faktem, że PO nie założył sam, też jestem faktem.

Matek
14-09-2005, 20:08
Scor, jeszcze jedno;):

Warszawska prokuratura okręgowa umorzyła śledztwa w sprawie składania przez Włodzimierza Cimoszewicza fałszywych zeznań przed komisją śledczą i w sprawie zatajenia w oświadczeniu majątkowym akcji Orlenu

To tez jest FAKTEM!;)

$corcerer
14-09-2005, 21:26
Więc skoro jest taki czysty to czemu się poddał? Bo go oszkalowano? no sorry, ale każdemu sie dostaje równo, kwachu też lekkiego życia nie miał i nie ma. Może to nawet i lepiej że Cimoszek odszedł teraz, przynajmniej widać że da się go łatwo wyprowadzić z równowagi (świnia) i że jest, wybacz mi za słowo, mamisynkiem?
"Mamusiuuuuu!! oni mnie obrazajaaaaa!!! łeeeeee!!!"
To chyba tylko świadczy o poziomie konkurencji nie? Więc czego się bać?

Matek
14-09-2005, 21:30
Więc skoro jest taki czysty to czemu się poddał? Bo go oszkalowano? no sorry, ale każdemu sie dostaje równo, kwachu też lekkiego życia nie miał i nie ma. Może to nawet i lepiej że Cimoszek odszedł teraz, przynajmniej widać że da się go łatwo wyprowadzić z równowagi (świnia) i że jest, wybacz mi za słowo, mamisynkiem?
To chyba tylko świadczy o poziomie konkurencji nie? Więc czego się bać?

Wydaje mi sie, że zrezygnowal dlatego, ze wiedzial co sie swieci. On przegral te wybory w momecie, kiedy pojawila sie Jarucka. Moze mial dosc tego ciaglego oczerniania wlasnie scor? Ja pamietam co sie dzialo na ostatnich wyborach i napewno nie wygladalo to tak jak teraz. Teraz to jak C obalil jedne zarzuto pojawialy sie nastepne bardziej bezsensowne. i tak by bylo do konca kampanii!
Scor - jak poczytasz wywiady to sie dowiedz dlazego zrezygnowal. Jednym z powodow byla rodzina. Ale to byl jeden z powodow!
To chyba tylko świadczy o poziomie konkurencji nie?
heh... czy jak scigajac sie z toba na setke podstawie ci noge to bedzie to konkurencja? Cimoszewicz zostal zniszczony przez oszustow, ktorzy teraz beda rzadzic Polska.

Pogromca pk
14-09-2005, 21:58
Wydaje mi sie, że zrezygnowal dlatego, ze wiedzial co sie swieci. On przegral te wybory w momecie, kiedy pojawila sie Jarucka.

Poparcie zaczal tracic po wystepie przed komisja sledcza, co pokazuja sondaze zrobione PRZED afera z jarucka. Cimoszewicz sie nie popisal.
Ciekawe, czy gdyby wygrał wybory i zostalby skrytykowany np. przez Putina tez by sie obrazil i zrezygnowal z fotelu prezydenta?

>>Cimoszewicz zostal zniszczony przez oszustow, ktorzy teraz beda rzadzic Polska.

Jak narazie nie widze zadnego oszusta w PO (w przeciwienstwie do calych legionow w SLD). A co, miodowiczowi, tak jak cimoszewiczowi nic nie udowodniono.

Matek
14-09-2005, 22:01
Ciekawe, czy gdyby wygrał wybory i zostalby skrytykowany np. przez Putina tez by sie obrazil i zrezygnowal z fotelu prezydenta?

A ty gdybasz i gdybasz.

$corcerer
14-09-2005, 23:14
heh... czy jak scigajac sie z toba na setke podstawie ci noge to bedzie to konkurencja? Cimoszewicz zostal zniszczony przez oszustow, ktorzy teraz beda rzadzic Polska.
Noga => a nie? To poróbnanie bardzo dobrze pasuje z twojej strony - Cimoszek był tak super-ultra-czyściutki a te brudy niemyte tak wrednie doprowadzili go do rozstroju nerwowego :>

A czemu to ci oszuści będą rządzić polską? bo Cimoszewicz się wycofał! Świetny pomysł, zostawić kraj na lodzie i samemu się wycofać bo ktoś obrzucił cię błotem. Chociaż może dobrze, że zrobił to teraz, gdy jeszcze nie pełnił najwyższego urzędu w państwie.

A ty gdybasz i gdybasz.
Jak my wszyscy

Sorka Matek za edycje Twojego posta - teraz już powinno być wszystko ok. znów pomyliłem przycisk edytuj z cytuj :P

shae
14-09-2005, 23:43
Jak narazie nie widze zadnego oszusta w PO (w przeciwienstwie do calych legionow w SLD). A co, miodowiczowi, tak jak cimoszewiczowi nic nie udowodniono.

Jesli w PO jest więcej takich ludzi jak Miodowicz, to zaczynam się bać... Koleś dał próbkę swoich możliwości podczas transmisji obrad komisji śledczej. Nie miał żadnych dowodów, ale rzucał różnymi zarzutami; zamiast robić to do czego tam był, czyli zadawać pytania i dociekać prawdy, zaczyna wysnuwać jakieś niezbadane historie, prowadzi monolog w którym jest dużo bezpodstawnych oszczerstw i zarzutów, zadaje jakieś pytania które nie mają nic wspólnego ze sprawą (ale do tego już komisje zdążyły przyzwyczaić...), a które mają na celu tylko i wyłącznie zrobić szum wokół człowieka. A jak jest szum, to łatwiej człowieka udupić.

Świetny pomysł, zostawić kraj na lodzie i samemu się wycofać bo ktoś obrzucił cię błotem.Dla Ciebie to może błahostka, ot, któs komuś pojechał po rodzinie i niby wielka afera. Widać koleś miał już dość, czemu się nie dziwię. Bo rodzina to rzecz święta.

$corcerer
15-09-2005, 01:45
Jesli w PO jest więcej takich ludzi jak Miodowicz, to zaczynam się bać... Koleś dał próbkę swoich możliwości podczas transmisji obrad komisji śledczej. Nie miał żadnych dowodów, ale rzucał różnymi zarzutami; zamiast robić to do czego tam był, czyli zadawać pytania i dociekać prawdy, zaczyna wysnuwać jakieś niezbadane historie, prowadzi monolog w którym jest dużo bezpodstawnych oszczerstw i zarzutów, zadaje jakieś pytania które nie mają nic wspólnego ze sprawą (ale do tego już komisje zdążyły przyzwyczaić...), a które mają na celu tylko i wyłącznie zrobić szum wokół człowieka. A jak jest szum, to łatwiej człowieka udupić.
To miodowicz czy Macierewicz? bo już się zamotałem - na # mówiłeś że Macierewicz:
"15:50:47 <@Vall> A najgorszy s****ysyn to Macierewicz"
Dla Ciebie to może błahostka, ot, któs komuś pojechał po rodzinie i niby wielka afera. Widać koleś miał już dość, czemu się nie dziwię. Bo rodzina to rzecz święta.
Okej, okej, ale od tego są sądy itd a nie fochy tu będzie robił. Bądź co bądź, ale ten człowiek ma piastować jeden z najwyższych urzędów w Państwie, więc przepraszam bardzo, ale skoro czuje się tak bardzo obrzucony błotem i zniszczony, to raczej nie powinien zabrać dupy w troki i pójść sobie do innej piaskownicy, tylko wywalczyć swoje, co nie?

Matek
15-09-2005, 09:03
Okej, okej, ale od tego są sądy itd a nie fochy tu będzie robił.

Szukasz dziury w calym. A moim daniem Cimoszewicz poprostu zrozumial, ze nie ma szans na wygranie. Wiec po co mial narazac na ataki wlasna corke i ziecia? Ktos nawet wczesniej rzucil pytanie "za czyje pieniadze oni tam siedza?" - otoz za swoje, a co z nimi robia to juz nie sprawa opini publicznej (mowa o kupnie akcji, za pieniadze corki, przez Cimoszewicza).

Pewnie tez zdal sobie sprawe, ze to i tak juz za wiele. Co on obalal jakies oskarzenie pojawilo sie nowe, jak wspomnialem, bardzoj absurdalne. W pamieci pozostanie to na wiele lat - i niestety, ie mialby wymaganego poparcia ludzi. A jaszcze jak jakis kretyn pokroju Giertycha badz Tuska znowu probowalby go oskarzyc, wtedy opinia by zwariowala.

Ja potrafie zrozumiec powody jego rezygnacji. i niestety na nikogu juz nie zaglosuje;) Miale nie glosowac wogole, potem pojawil sie Cimoszedwicz, a teraz go nie ma. Wiec wracam do punktu wyjscia:)

Odnosnie "pan jest swinia" - Heh. kolejny absurd. Czlowiek powiedzial to do kogos, kto go oskarzyl o 'zblizenia' z J a juz podnasza sie gloszy - 'co za czlowiek!'. Zadziwiajace, ze nikt nie oburza sie na Leppera za blokady, Na Giertycha - za Wszechpolakow. Kazdemu da sie cos zarzucic: Cimoszewiczowi, Tuskowi, nawet Bogowi - wazne, zeby walka byla fair! A niestety w tych wyborach nie ma nic fair - bedziemy mieli prezydenta kretyna, oszuszte i pacana.

Taube
15-09-2005, 11:38
oho... ale dysputa..
i rozumiem, że wszyscy popierający Cimoszewicza zgadzają się w nim, że nie ma osób 'godnych' na stanowisko prezydenta..
na samym początku miałam dwóch kandydatów, na których mogłam głosować, Cimoszewicz, bądź Tusk, a do Tuska przekonał mnie program jego partii
ale Cimoszewicz zachował się jak obrażona panienka i uniósł dumą, czy to jakaś lekka mania wielkości?
Polak mimo wszystko nie jest głupi i jak urządzali nagonki to nawet by się trzymał bardziej swego poszkodowanego, a nie należy ufać sondażom, gdyż nigdy nie wiadomo jak ludziom się opinia zmieni i ile tym razem pójdzie a ile nie głosować
żałosne jest teraz jak wszyscy się garną po nowych wyborców.. śmiać mi się chciało jak słyszałam gadki Leppera... biedny człowiek... jak słuchałam Banach, wychwalającej swego szefa.. głupota się jednak nie da leczyć XD

d. Taube

$corcerer
15-09-2005, 11:59
Zacytuję z mojego ztarego forum (lanforum.net => wolna strefa)
A odnosze się tylko dlatego do tego że mijamy główny powód. Prezydent powinien być przede wszystkim uczciwy a dopiero na końcu przystojny.

Lepiej nas reprezentuje hydraulik z plakatów i z takim podejściem powinniśmy na niego głosować.

Nie głosowanie powoduje że durne wieśniaki decydują za nas.

A ci mądrzy którzy nie wiedzą na kogo głosować niech poświęcą jedno sobotnie popołudnie. Wystarczy wejść do netu wpisać w google nazwy wszystkich partii i przeczytać na ich stronie programy. Jak są same populizmy i bzdury to nie czytamy do końca i przechodzimy do następnej.
I głosujemy na program który nam odpowiada w większości.

Nigdy nie będzie partii która wam będzie odpowiadać programem w 100%. Jakbyście taką znaleźli to powinniście się do niej zapisać.

Trzeba głosować na najlepszą z nich wszystkich. Nie głosowanie spowoduje że wieśniak za was wybierze najlepszą i wtedy dopiero będzie ch**. Bo teraz to jest raj w porównaniu z tym co może być.

Jeśli ktoś uważa że nie głosuje bo jest już najgorzej i nie ma czego bronić swoimi głosami to niech looknie tu:
http://www.pomagamy.pl/niusy/uchodzcy_somalijscy_unhcr.htm

i zobaczy jak to się może skończyć.

Ja sam osobiscie nie ide na wybory bo nie ma na co glosowac
Grześko, a teraz ja Cie opier**le za pisanie takich rzeczy!!!! Jak możesz!!! Właśnie przez takich ludzi mamy przy korycie ciągle komuchów i ciągle jest źle... Oj... musze Cie wyciągnąć na tego browczyka przed wyborami i nawrócić http://lanforum.net/images/smiles/icon_razz.gif

Z takim podejsciem nie bedzie nawey wymaganych 50% glosow
Będzie będzie. Spokojna Twoja rozczochrana. Komuniści mają bardzo lojalnych wyborców. Na pewno pójdą do urn.

JEŚLI NIE IDZIECIE DO WYBORÓW, TO TAK NAPRAWDĘ ODDAJECIE GŁOS NA KOMUCHÓW I GŁOSUJECIE NA TO, BY DALEJ BYŁO ŹLE. No ale cóż, chyba chcecie, żeby było źle, bo przynajmniej będze na co narzekać...

Tak jak pisze Kendo, tylko ja uważam, że nie wieśniaki (bez obrazy dla ludzi mieszkających na wsi, bo przecież to oni nas karmią), tylko komuchy, które pare lat temu ubrały białe czapeczki i udają biało-czerwonych.

Matek
15-09-2005, 12:16
JEŚLI NIE IDZIECIE DO WYBORÓW, TO TAK NAPRAWDĘ ODDAJECIE GŁOS NA KOMUCHÓW I GŁOSUJECIE NA TO, BY DALEJ BYŁO ŹLE.

Nedzna prowokacja:) ja nie pojde glosowac, bo uczciwego kandydata poza Cimoszewiczem nie widzialem.;) nie doroslem do demokracji:D:D:D

$corcerer
15-09-2005, 13:03
W miejsce "komuchów" wstaw tą frakcję/opcję polityczną/określenie które najbardziej nie podoba ci się w dzisiejszym rządzie.

EDIT
Kto oglądał wczoraj Wydarzenia na Polsacie i gorący komentarz Tomka Lisa, ten nie powinien mieć żadnych złudzeń, co do rzeczywistej przyczyny tej sytuacji. Polacy niestety jeszcze nie dorośli do rzeczywistej demokracji. W USA kandydatom na prezydentów wywleka się wszystko !!! Kto z kim spał, kto i kiedy jechał po pijanemu i różne inne rzeczy. I nikt tam się nie obraża, a wręcz przeciwnie uważa to za rzeczy normalne. Tylko u nas niedojrzali politycy uważają, że ktoś im się ładuje butami w życie prywatne. Jeśli Cimoszenko był czysty to powinien walczyć do końca i bronić swej godności. Skoro tego nie zrobił to świadczy to tylko o tym, że rzeczywiście miał coś do ukrycia. Poza tym jego wypowiedź, że tylko on był najlepszym i jedynym godnym fotela prezydenckiego, świadczy o jego pustocie umysłowej !!! Zwolennicy jego osoby powinni wreszcie zrozumieć, że zawiódł ich zaufanie i ich po prosu olał !!! Taka jest prawda !!!I tyle !!!
+ jeszcze
http://wiadomosci.onet.pl/1247044,2678,kioskart.html

Matek
15-09-2005, 13:08
W miejsce "komuchów" wstaw tą frakcję/opcję polityczną/określenie które najbardziej nie podoba ci się w dzisiejszym rządzie.

Samoobrona;)

$corcerer
15-09-2005, 13:37
No na przykład :>

Adrayen Spold
15-09-2005, 19:59
A jaszcze jak jakis kretyn pokroju Giertycha badz Tuska znowu probowalby go osarzyc, wtedy opinia by zwariowala.

Uzasadnij dlaczego tusk jest kretynem? Bo nie jest aferzysta? Bo nie byl komuchem? Bo nie myli sie o 250.000 zł w oswiadczeniu jak pewnien prawnik? Bo nie nazywa innych swiniami? Bo nie odpowiada arogancko na listy Stefaniuka, przewodniczacego komisji ds. etyki poselskiej, tak jak w bezczelny sposob zrobil to cimoszewicz? Tusk nie oskrarza cimoszewicza o nic. Nazywasz go kretynem, bo to nie komuch i oszust, a w dodatku ma wieksze popracie. Boli, prawda? :)

nawet Bogowi - wazne, zeby walka byla fair! A niestety w tych wyborach nie ma nic fair - bedziemy mieli prezydenta kretyna, oszuszte i pacana.

Bogu, nie Bogowi. Oszusta, nie oszuste. Z tych nerwow nie wiesz co piszesz. Wyjasnij, dlaczego tusk jest pacanem/kretynem/oszustem. Jak na razie cimoszewicz podpada pod te punkty (ja to uzasadnilem, moze i ty sproboj?)

Parys
15-09-2005, 20:20
nie mówie, że jest kretynem. Ale jest nieczuciwy. Bo: Nasyła Miodowicza, żeby zroil aferę. Wcale nie był w AWS. Oczywiście sam założył PO. Wykorzystał sytuacje na Białorusi, do powiększenia swojego poparcia.

Sorcerer Maciek
15-09-2005, 21:00
Nasyła Miodowicza, żeby zroil aferę.

Czy ktos to udowodnil?

>>Wcale nie był w AWS.

Czy bycie w Aws to grzech?

>>Oczywiście sam założył PO.

Czy powiedzial, ze sam zalozyl?

>>Wykorzystał sytuacje na Białorusi, do powiększenia swojego poparcia

I co z tego? Mial siedziec cicho i nie ruszac sie z miejsca?

Brak argumentow plx?

Matek
15-09-2005, 21:07
Bo cimoszewiczowi cos udowodnili;]

Sorcerer Maciek
15-09-2005, 21:09
Bo Cimoszewiczowi cos udowodnili. :baby:

Owszem - ze nie uwzglednil w swoim oswiadczeniu 250 tys zł.
A teraz wytlumacz dlaczego tusk jest oszustem/pacanem/kretynem. Wg ciebie kazdy nie-komuch to kretyn, wiem.

Parys
15-09-2005, 21:21
>>>Czy bycie w Aws to grzech?
Nie, ale zapomnial napisać to w zyciorysie (pisalem to wyzej)

>>>Czy powiedzial, ze sam zalozyl?
W tym co mi wrzucil do skrzynki - Tak.

>>>I co z tego? Mial siedziec cicho i nie ruszac sie z miejsca?
Równie dobrze można powiedzieć: Cimoszewicz miał siedzieć cicho, gdy ktoś pytał się go czy pieprzył się z Jarucka?

Pamięta ktoś reklame Tuska, gdy jego córka mówi, że jej Tata wstawał o 5 rano i pracował fizycznie? Mój wstaje o 4:45 i też ciężko rpacuje fizycznie. I wcle sie tym nie chwale..

Sorcerer Maciek
15-09-2005, 21:35
Równie dobrze można powiedzieć: Cimoszewicz miał siedzieć cicho, gdy ktoś pytał się go czy pieprzył się z Jarucka?

Bedac na bialorusi, badz co badz pomogl polakom (bez wzgledu na to, jakie mial intencje). Cimoszewicz mowiac "jest pan swinia" obrazil czlowieka i pokazal ze brak mu opanowania, porownanie nie na miejscu.

>>Pamięta ktoś reklame Tuska, gdy jego córka mówi, że jej Tata wstawał o 5 rano i pracował fizycznie? Mój wstaje o 4:45 i też ciężko rpacuje fizycznie. I wcle sie tym nie chwale..

A broni ci kto? Lepiej mowic ze pracowalo sie fizycznie, niz bylo w PZPR.

$corcerer
16-09-2005, 02:14
Pamięta ktoś reklame Tuska, gdy jego córka mówi, że jej Tata wstawał o 5 rano i pracował fizycznie? Mój wstaje o 4:45 i też ciężko rpacuje fizycznie. I wcle sie tym nie chwale..
Bo nie kandyduje na prezydenta?

shae
16-09-2005, 04:27
>>Wcale nie był w AWS.
Czy bycie w Aws to grzech?
Odpowiem pytaniem: A czy bycie w SLD to grzech?

AWS miało swoje 5 minut. Co z tego i z rządów SLD wynikło, widać teraz dobrze...

Smutny Misiaq
16-09-2005, 09:15
Hehehe jak dla mnei Tusk powinien wygrać...Chociaż Kaczyński jest za karą śmierci dla typków...Nie musielibyśmy wydawać kasy na utrzymanie ich... ;)

Darth Ryba
16-09-2005, 09:19
"Polskę trzeba zlepperowac!" LEPPER ROX!

Matek
16-09-2005, 09:25
Wczoraj bylo spotkanie na jedynce kilku ciekawych osobistosci - z udzialem publiki:)

najbardziej rozbawil mnie tekst Borowskiego do prowadzacej: "Moze trzeba dac Lepperwoi jakis srodek uspokajajacy - moze Melatonine". Przewodzniczacy Samoobrony nie dawal nikomu dojsc do glosu i rzeczywiscie wygladal tak jakby zaraz mial dostac wylewu;)

Dziwny byl tez smark z LPRu. Nie dosc, ze malo wiedzial o programie (maja go?) to jeszcze raz za razem dawal sie prowokowac. Ogolnie ja bym lepiej od niego wypadl:)

Fajny tez byl wystep Kaczyniaka na Polscacie. bardzo inteligetny koles - na kazde pytanie prowadzacego odpowiadal szybko i bez zarzutu. Tylko raz sie zawachal, kiedy zapytany zostal o to dlaczego nie przeprosil walesy. I wg mnie jako jeden z nielicznych ma wyklarowany program tego co che zrobic i JAK chce to zrobic! Bo inni wiedza co, ale nie wiedza jak. Szkoda tylko, ze moje poglady tak bardzo roznia sie od jego...

edit: http://wiadomosci.onet.pl/1164693,11,item.html

no comment:) Jak zostanie prezydentem to pewnie cala rodzinke zatrudni:)

@down: a sorka. czytalem o kaczyniaku i Tusku i z rozpedu napisalem, o Giertychu:)

Sorcerer Maciek
16-09-2005, 14:56
no comment:) Jak zostanie prezydentem to pewnie cala rodzinke zatrudni:)

"Roman Giertych polecił zatrudnić swoją teściową w biurze eurodeputowanego Ligi Polskich Rodzin."

Roman nie kandyduje, chyba ze masz jakies tajne informacje.

btw, jesli dobrze pamietam, Cimoszewicz powiedzial kiedys "Uczciwi nie przegrywają". A cimoszewicz przegral. :)

$corcerer
16-09-2005, 23:03
btw, jesli dobrze pamietam, Cimoszewicz powiedzial kiedys "Uczciwi nie przegrywają". A cimoszewicz przegral. :)
Nie przegrał - bezczelnie zrejterował, poddając się bez walki.

Pogromca pk
16-09-2005, 23:15
Cimoszewicz stwierdził, ze nie ma osob godnych fotelu prezydenta. Odszedl. Zostawił mnie samego. Na rozszarpanie przez kruki, wrony i kaczory. Pozostawił polaków na pożarcie przez niegodnych tusków.
Prawdziwy mąż stanu, takiego człowieka nam było trzeba! Wziął zabawki i poszedł:

http://wybory2005.wp.pl/gid,84949,galeriazdjecie.html

Bez opieki pozostał też zakon lewusów pod wezwaniem Włodzimierza Cimoszewicza. Ach, pardon, przeciez on byl bezpartyjny!

Trogir
18-09-2005, 18:51
Zamknijta temat, Tusk wygral w pierwszej rundzie, zobaczymy jak za 3 tygodnie...

Matek
19-09-2005, 09:07
Tusk vs Radio MaRyja

Oj. rydzyk w natarciu. (http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=7944052&rfbawp=1127110120.144&ticaid=1368)

@down: no ja tez.

$corcerer
19-09-2005, 13:44
MWAHAHAHAHA
Na PAL! NA PAL!
To już wiem że zagłosuję na 150% na Tuska :DD Nie dość że jest dobrym kandydatem to jeszcze rydzuś dostanie prztyczka w nos :DD

Pogromca pk
19-09-2005, 17:59
Kaczynski mysli, ze wystepami w radiu maryja i poparciem rydzyka zyska wyborców. Zapewne. Szkoda że nie pomyślał, ilu moze stracić.
Jednak niewiele trzeba, zeby zaglosowac na "oszusta/pacana/kretyna" (jak tuska matek nazwal). Ludzie sa jak chorągiewki.

Matek
20-09-2005, 09:34
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=7948333&rfbawp=1127198229.617&ticaid=1380

Bleh - im wiecej czytam tym blizej jestem zaglosowania na Tuska.

Bardzo ciekawy wywiad z Tymochowiczem (http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=10812&wid=7943920&rfbawp=1127124221.687&ticaid=136c&rfbawp=1127207086.270)

A to to juz totalna komedia:

http://www.lepper.com.pl/pages/00.Start/

na samym dole: sondaż prezydencki:) Lepper - 38, Tusk - 9 :D

ja sie przewidzialem?

Krzesław
20-09-2005, 10:40
I bardzo dobrze, że go wypuścił! Jedyny sposób na powstrzymanie przestępczości to przemawianie do rozumu za pomocą kija i innych sprzętów.
Ta cała resocjalizacja g***o daje za przeproszeniem. Kara śmierci za zabójstwo, obcięcie ręki za kradzierz lub pobicie, kastracja za gwałt idt itp.

$corcerer
20-09-2005, 15:14
Matek, poczytaj
www.polskapartianarodowa.pl
Właśnie leży przede mną gazetka tych odszczepieńców i na ostatniej stronie jest lista zakonspirowanych żydów :> Że wybiorę te najlepsze wpisy:

Balcerowicz
Borowski
Celiński
Cimoszewicz
Dorn
Frasyniuk
Geremek
Gronkiewicz-Waltz
Kaczory oba
Korwin-Mikke
Krzaklewski
Kuroń
Kwaśniewski
Kwaśniewska
Lepper
Macierewicz (sic!)
Mazowiecki
Olechowski
Oleksy
Rokita
Suchocka
Wałęsa
Belka
Kieres
Kropiwnicki
Kwiatkowski
Nałęcz
A z dziennikarzy i ludzi kultury:

Łuczywo
Michnik
Urban
Szymborska (!)
Fajnie, nie? Nie przejmuj się, ty też możesz być zakonspirowanym Żydem!
Pełna lista liczy 125 nazwisk :D

Pogromca pk
20-09-2005, 21:16
www.polskapartianarodowa.pl
Właśnie leży przede mną gazetka tych odszczepieńców i na ostatniej stronie jest lista zakonspirowanych żydów :> Że wybiorę te najlepsze wpisy:

Widzial ktos moze audycje tego komitetu? Wystepuje tam gosc, ktory oglada plakaty kandydatow na prezydenta i robi rozne komentarze (o, koń który mówi, czyli romek!). Potem jest cos o zydach, a na koncu głos leszka bubla mowi "polska partia narodowa dobierze sie im do dupy".

Adrayen Spold
20-09-2005, 21:37
A niestety w tych wyborach nie ma nic fair - bedziemy mieli prezydenta kretyna, oszuszte i pacana.

Bleh - im wiecej czytam tym blizej jestem zaglosowania na Tuska.

Najpierw pacan i oszust, a wystarczy ze go rydzyk nie lubi i juz najlepszy kandydat? :baby: :baby: :baby:

dap-galothij
20-09-2005, 21:47
$cor, niezłe:D Ale żeby Szymborska?!
Zaraz pewnie ktoś umieści w necie listę zakonspirowanych Masonów w polityce...
A ma ktoś z tego forum:)?

Matek
20-09-2005, 22:39
@Scor:

Dobre:) Bylem na stronce, tam juz nie bylo nid do smiacia.

Zydzi - no niezle jaja:)

$corcerer
21-09-2005, 01:46
Czesc z nich jest tez wymieniona jako wysokiej rangi masoni, np Olszewski.
A najbardziej boli mnie że wciągneli na tę listę Kuronia, mogli już dać biedakowi spokój, a tak to sie chyba w grobie przewraca widząc takie bezeceństwa...

Matek
21-09-2005, 12:15
Dzisiaj w radiu sluchalem reklam wyborczych.

Oczywiscie w gadaniu glupot krolowala samoobrona: chca dac wszystkim bardzo duzo. Glownie chodzi o pieniadze. Tylko ciekawe skad oni je wezma jak dziura w budzecie ogromna?

I komedii ciag dalszy: http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7956943&rfbawp=1127308370.567

Matyjasz
21-09-2005, 12:16
@up

Wiesz... B) Oni mają tajny program :D

@topic Jeżeli mógłbym głosować to zagłosowałbym na Kaczyńskiego

shae
22-09-2005, 01:55
Przed wyborami polecam sprawdzić swoje poglądy. Oto quiz: http://kmp.contrario.pl/quiz/

Moja "orientacja":
http://kmp.contrario.pl/quiz/result.php?y=29&x=28

Hakuoh
22-09-2005, 07:46
Buhahahaha zaznaczyłem wszystko co sie dało i co z tego wyszło? SDPL ; SLD i Samoobrona. Buhahahahahahaha

Matek
22-09-2005, 08:38
Wyszla mi UW.

Shanhaevel
22-09-2005, 15:10
Kto oglądał wczoraj "Młodzież kontra..." z Bublem i młodzieżówkami? :) Albo debatę wszystkich kandydatów?

Tasior
22-09-2005, 16:17
@Hakuoh
Bo każda odpowiedz przestawia twój wskaźnik o 1 stopień w którąś strone, nie? A SLD SDPL, SO są przecież miej więcej w środku, wiec co w tym śmiesznego?
-------------
http://kmp.contrario.pl/quiz/result.php?y=43&x=47 w tym miejscu musi sie znaleść Koalicja 2005 ;]

Parys
22-09-2005, 17:31
@Shanhaevel

Ja widziałem debate kandydató. Po tym programie widać jakie mamy wychowane społeczeństwo, które nie dawało dojść do głośów T. Mazowieckiemu..

ketsok
30-09-2005, 01:23
Przyznam szczerze, ze nie chce czytac mi się wszystkich stron tego topicu, lecz nie zmienia to faktu że za tydzien glosować bede na Donalda Tuska...Niecały tydzien temu oddalem swoj glos na platforme obywatelska i szczerze mowiac troche się zawiodłem,ze wygral Pis...coz..jednak Polacy wybrali partie socjalną nie liberalną, a co najgorsze odrzucili mozliwosc wprowadzenia podatku liniowego (3x 15), co moim zdaniem jest najwiekszą glupotą...Co do prezydentury...nie widze innego wyjscia jak oddanie mojego glosu na Tuska...liberalizm musi choc troche dac o sobie znac, a nie bedzie tak kiedy zarowno rzad jak i prezydent bedzie z Pisu.

Jezeli ktos chce podyskutowac, chetnie poslucham jego zdania.