zaloguj się

Pokaż pełną wersje : takie male spostrzezenie dotyczace newbie (nie mylic z n00bem)

MayGyver
23-04-2004, 13:13
kupilem sobie niedawno pacc
poszedlem zwiedzac edron i jedna rzecz bardzo mnie zainteresowala/zaskoczyla

na edron nie ma n00bow
a przynajmniej nie spotkalem takiego
owszem sa newbie proszace o cos
z tym ze jesli o cos prosza to nie blokuje mnie w depo ze ruszyc sie nie moge tylko stoja w odpowiedniej odleglosci abym mogl swobodnie przejsc
nie spamuja "1p plz" 100 razy na minute, tylko kulturalnie i grzecznie pytaja
"hi, can i have a backpack plz"

przy takiej postawie dalem gosciowi 100gp zeby sobie kupil kilka plecakow bo akurat zadnego pustego nie mialem
gostek mial 11 lvl

pytanie: czym on sie roznil od 11 lvl free account w AB

grzecznoscia, jesli kazdy by w sposob grzeczny, kulturalny i bez spamu o cos poprosil na pewno szybciej otrzymal by cos od innych

zapamietajcie to sobie n00by: KULTURA !!!!!

Gimlos
23-04-2004, 13:24
na wyspach dla pacc jest i tak wiecej n00bkow niz na calej premii razem wzietej ;)
apropos twojej sytuacji : teraz, kiedy znow zaczalem grac na zwyklym serwerze, moje wizyty w miastach dla facc ograniczaja sie zazwyczaj do szybkiego przebiegniecia do statku wiozacego na edron/darashie :P

MatKus
23-04-2004, 13:39
Większość osób z pacc to ludzie, którzy grają w tibię już od jakiegoś czasu. Ktoś, kto gra drugi dzień nie kupuje zwykle pacc. Są to więc przeważnie gracze w miarę doświadczeni i wiedzą, że noobowstwem to sobie conajwyżej deada mogą załawić :P Po za tym wśród ludzi z pacc jest bardzo mało ludzi bardzo młodych, a to zwykle oni najbardziej wkurzają.

Na premi tymbardziej nie ma wielu noobów, bo żeby grać na tym świecie równierz trzeba mieć pacc, a po za tym 90% graczy na tym serwerze to ludzie, którzy grają już X miesięcy, albo i lat, więc wiedzą już conieco o Tibii i nie zachowują się jak rozwydrzone przedszkolaki.

limenu
23-04-2004, 14:01
Osobiscie chialbym miec pacca, wiecie, elite knight, potworki itp ;p.
Ale sądze ze będe go miał dopiero gdy zaczne na siebie zarabiać, ale nawet wtedy wątpie czy wydam 100 zyli na 3 miechy za gre(nie ma co owijać w bawełne) jest gorsza od tych, które moge za tyle samo w sklepie kupic(nówki, nie mówie o wszystkich)

Co sądziecie o tym żeby kupować pacca za pl(platinium)?

I jak coś takiego załatwić(i ile może PL kosztowac ;p?)

Pozdrówko

edit
dzięki may...(nie wiem jak sie pisze ;p)
A jak sądzisz....bo nie mam nikogo w kumplach, kto by pacc mógł za pl kupic, moze jak sie do gildi przyloncze i tam jakos to zalatwie? moze kturyć z innych graczy se pacca w ten sposub zalatwił? jeśli tak niech mi kotś opowie jak se zalatwić.(Chodzi o układy :D)

MayGyver
23-04-2004, 14:42
niezgodze sie z przedpisca odnosnie pacc-tylko-zaawansowani-gracze

coraz czesciej spotykam sie z sytuacja kiedy to 13-latek znajduje w zakamarkach internetu tibie, zaczyna grac po czym (10-12 lvl) dowiaduje sie ze istnieje pacc i prosi rodzicow aby mu kupili, rodzice oczywiscie sie zgadzaja bo czemu nie mieli by kupic dziecku pacc i miec spokoj na kilka dni/tygodni

co do pacc za gp
dobry pomysl pod warunkiem ze kupujesz od kogos dobrze ci znanego i zaufanego
jesli jest to przypadkowa osoba to zapomnij
jesli juz masz godna zaufania osobe to bez wachania sie decyduj
pozycz kase, sprzedaj loota byle tylko zakupic bo przydatna rzecz prawie za darmo

tylko jedna uwaga:
kupujac pacc nigdy nie podawaj nikomu haslo do konta
haslo nie jest potrzebne do kupienia premium account

dla porownania
na danubii cena pacc wynosi mniej wiecej 100k (tu sa duze wachania w zaleznosci od formy platnosci za pacc, placone karta sa drozsze, ogolnie od koniunktory rynku, oraz od widzimisie sprzedajacego)
na starszych serwerach zapewne wiecej
na mlodszych mniej

Bobercjusz
23-04-2004, 15:02
Btw pacca.
Qmpel kupił sobie niedawno pacca na 3 miesiące. Cały happy bo sobie założy postać na premi bez nobkuf itp. Wchodzi na tibia.com chce założyć i nie może. Czy jest jakaś blokada że trzeba mnieć pacc na 9 miechów żeby założyć na premi postać? Napiszcie plz, bo jak mu powiem co jest to sie bardzo ucieszy luba zmartwi :D