zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Szansa na polskojęzycznego Gma?

rapax
06-09-2005, 00:21
Polowałem sobie w Ancient Temple (koło Thais) i widze, że idzie sobie GM. Postanowiłem zadać nurtujące mnie pytanko skoro już nadarzyła się ku temu okazja. :D

Channel saved at Tue Aug 23 18:22:27 2005
18:16 Chaostenes: If I can give you a word of advice (since I have the opportunity to do that :D) you should get more GMs speaking in other languages that just english. There's a lot of offensive statements, acc trading, and hacking attempts in polish.
18:16 Chaostenes: But thats just my opinion. :)
18:17 GM Craban on Elysia: you are of course right
18:17 GM Craban on Elysia: we are currently hireing GMs speaking portuguese, spanish, swedish, polish and dutch
18:19 Chaostenes: I'm glad to hear that - I receive like 3 or 4 letters which says that i can get pacc if i log on a certaing website. That's really annoying.I'm not interrupting u anymore keep on the good job here XD.

Moim zdaniem potrzebni sa Gmowie mowiacy w innych jezykach niz angielski, bo poziom wielu graczy polskich jest żenujacy i nikt tego nie potrafi skutecznie zwalczyc.

Jesli to nie byla gadka na zbycie petenta to kto wie? Moze sie doczekamy polskiego GMa, czego Wam i sobie szczerze życze. 8o

bmc86
06-09-2005, 00:34
Na swoj angielski nie narzekam, chodz nie jest on bardzo zaawansowany. Przyznaje wielu graczy nie tylko polskich ma problemy z komunikacja w oficjalnym jezyku Tibii, angielskim. Uwazam ze przydali by sie GMowie mowiacy innymi jezykami niz wlasnie angielski. Z drugiej strony na wszystkich swiatach jest (o ile sie nie myle) 41 GMow. Wiec szanse na polskiego jest chyba marna.

$corcerer
06-09-2005, 02:14
Ale jak wejdzie i zacznie walic namelockami na lewo p prawo to może wreszcie ludzie zaczną myśleć.

I skończy się dzień dziecka.

Wielka Bamboocha
06-09-2005, 09:26
Ja też jak zresztą większość z was uwarzam że powinnni być
GMowie muwiący w innych językach niż Angielski...
Poniewarz wielu ludzi kturzy np.mają 8 level(na tym levelu jest ochrona GMa przed innymi graczami) nie umieją nawet powiedzieć o tym GMowi.
Ani się poskarrzyćna Chaterów.
Ja też nawet nie umiem Pięciu Setnych Angielskiego. :p
I ja głosowałem na to żeby byli GMowie muwiący innych językach niż Angielski :)

Gewof
06-09-2005, 09:35
Ja też jak zresztą większość z was uwarzam że powinnni być
GMowie muwiący w innych językach niż Angielski...
Poniewarz wielu ludzi kturzy np.mają 8 level(na tym levelu jest ochrona GMa przed innymi graczami) nie umieją nawet powiedzieć o tym GMowi.
Ani się poskarrzyćna Chaterów.
Ja też nawet nie umiem Pięciu Setnych Angielskiego. :p
I ja głosowałem na to żeby byli GMowie muwiący innych językach niż Angielski :)

Ty nawet po polsku nie potrafisz pisac poprawnie...

Bucik
06-09-2005, 09:50
Nie... co Ty myślisz ze jak to będzie polak to tylko polaków będzie banował ?? a reszta graczy tibii to co... jak ktoś coś powie to pobiegne to GM z płaczem i on coś z tym zrobi ?? I tak by miał kuupe roboty...

Ozon18
06-09-2005, 10:13
Huhuhu...
Przydalby sie polski GM do banowania polaków, ale najlepiej zeby nikt nie wiedzial ze on jest polakiem (moze juz jest taki gm), poniewaz nooby by go zaspamowaly: "Dasz fri itenna???/", "Poblokójerz mi coś??!1", "Czemó tylko poziom 2?!1"

$corcerer
06-09-2005, 14:32
Nie chodzi o to, żeby banował tylko polaków, ale jak wkroczy to mam nadzieję że posypią się namelocki bez zbędnego marudzenia i zgłaszania - koń, jaki jest, każdy widzi... Dlatego właściwie chciałbym GMa z Polski - żeby od razu mordował patałachów za nicki.

Huo
06-09-2005, 14:47
Scor ma rację... Angielscy GM nie znają dobrze polskiego i nie dają namelocka np. "Mokra Szparka" -.-'. Polski GM to by zbanował, zmienił name i po sprawie. Dla mnie to byłby zaszczyt gdyby wybrali jakiegoś polskiego DOBREGO, szczerego GM'a :).

Wielka Bamboocha
06-09-2005, 16:12
Ja tam uwarzam że GMowie powinni muwićnie tylko w języku Angielskim.
Wielu ludzi hce cośpowiedziećGMowi ale nie może bo nie umie muwić po Angielsku.
:(

kani_mani
06-09-2005, 16:25

Po polsku też przydałoby się dobrze mówić... i znać zasady ortografii...

@topic
Faktycznie polskie nicki są w większości beznadziejne... Namelocki i bedzie jazda :D

dante0xi
06-09-2005, 16:27
Zgadzam się z tym, że powinni być gm polacy. Ale popatrzcie na to inaczej ile razy wam się zdarza klnąć w tibii? myśle, że bany za słownictwo wybiły by polaków :P

Shein Silvershadow
06-09-2005, 16:40
@danteoxi
Nigdy?

@topic
Hmm, polski gm... Taki sam, jak każdy inny:P Jakby już miał być, to mam ciche nadzieje, że nie będzie faworyzował graczy z Polski:>

@Wielka Bamboocha
Kiedy CipSoft wpadnie na pomysł zdawania testu z przynajmniej podstawowej znajomości języka angielskiego? Będzie to dzień zbawienia dla Tibii...

Miracle

Stary, nawet jakby taki GM egzystował w świecie Tibii to ty byś się z nim nawet po Polsku nie dogadał X( . Oczywiście, że taki ktoś jest potrzebny, banowanie polskich noobów to obowiązek społeczny, a tak na marginesie z tego co widzę to nasze rodzime nooby zostawiły już daleko za plecami "br" i pną sie na wyżyny debilizmu X(

Sokochłap

To po chu*a grają w gre która wymaga znajomości tego języka ?
Nawet gdyby, są translatory

Duke Dran
06-09-2005, 17:09
dobra ja moge być tym GM :D :D :D

Huo
06-09-2005, 17:24
Duke Dran proszę cię, zamknij się, albo dalej będziesz w moich oczach 10 latkiem a nie 16 latkiem... piszesz bzurne posty nie mające nic na temat.. jeśli jeszcze raz powiesz coś nie na temat, to obiecuję Ci, że wyślę bad report post...

Lord Karrak
06-09-2005, 17:35
Niby wszystko ładnie, ale jak ktoś wspomniał nie fajnie by było jakby faworyzował swoich ziomków. Pomyślcie sobie co będzie jak będzie pochodził na przykład ze Zgorzelca... wszyscy w Zgorzelcu zaczną się sadzić, że znają GM'a i co to oni Tobie nie mogą zrobić. Może nie tyle powinienem to być Polak, ale jakaś osoba, która kiedyś mieszkała w Polsce i zna ten język bardzo dobrze i orientuje się wulgarnym słownictwie.
Sam pomysł na GM'a Polaka jest niezły, głównie z tego powodu, że nie każdy jest w stanie się dogadać po angielsku, a nawet jak się postara i kogoś poprosi o przetłumaczenie zdania to może nie zrozumieć tej odpowiedzi. Jestem całkowicie 'za' i tak też zagłosowałem.

Bia!y
06-09-2005, 17:59
GM Manina doskanale opanowała język polski, co miałem doświadczyć na własnej skórze. Game Master z naszego kraju przydałby sie, rozdał by kilkadziesiąt, kilkaset? name locków i skonczył by się nicki "Twojstarytogej" "Gdywidzecyklopatoidedoklopa" "Uhysomfaje" Nie wymaga komentarza

P.S
Już to widze GM Zenon on Danubia xD

Ozon18
06-09-2005, 18:02
Po co gm do dawania namelockow?
Tutorzy tez moga dawac jakby ktos nie wiedzial (bylem jednym z nich). A wielu tutorow jest z polski...

Green Ninja
06-09-2005, 18:12
@Up
Zadnych z tych postaci niema na tibi.com :0

@Topic

Według mnie najlepszą osobą na gm był bym ja (joke :p ) a tak serio to najlepszym Gm był by ktoś mieszkający w Angli/Niemczech pochodzenia polskiego. Język by znał na 100% i jak by się zalogował na azure albo juliere to by było z 100 name locków z 400 banów za przeklinanie na forum/trade/game-chat :D < To by był dzień sądny w tibi :] >
@ -.- czasami jak widzę nicki polaków to się niesmacznie robi :o np: Kupa, Ko(U)rwa, Kondon, Ocipek,Mokra Szparka,Faszysta,Plemnik, Garbaty s****ysyn. No nie no ludzie name locki wam i tyle albo odrazu bany za głupote. Przecierz dzieci w to tesz grajom i co zobaczą Mokrą sparkę która mówi po polsku i sie rodziców zapyto co to znaczy -.- < No comment

$corcerer
06-09-2005, 18:21
Tutorzy tez moga dawac jakby ktos nie wiedzial (bylem jednym z nich). A wielu tutorow jest z polski...
Nie mówie żeby ten GM tylko dawał namelocki. Chodzi mi raczej o czas - jak wiszisz goscia o nicku "Cze kolo to ja Mati", to zanim go zareportujesz do tutora, tutor napisze na forum, GM zobaczy i zareguje, to minie +/1 dzionek, a tak to GM widzi, [DUP] i nie ma gościa....

Bia!y
06-09-2005, 18:21
@Up
Zadnych z tych postaci niema na tibi.com :0

Myśle, że to było do mnie of course. Wpisz Manina lub GM Manina on XXX (np. Antica)! Nie GM Manina. Co do Zenona to niezrozumiałes żartu.
Wstrząsające...

Rozpruwacz II
06-09-2005, 18:25
Na razie nie ma chyba nawet polskiego Counsellora, a my juz o Gm-ie myślimy...

@Topic
GM mówiący po polsku byłby zbawieniem dla Tibii. Tylko żeby nie trafił się taki, który na postać GM-a wejdzie raz na miesiąc i tylko na Antice. Dlatego najlepszy byłby polski, AKTYWNY (pozytywnie ofkorz :p) GM

@Down
Sorry, mój błąd :baby:

Raul
06-09-2005, 18:27
No i co z tego. Przecież ostatnio kilku GMów zostało wybranych spośród tutorów.

Bia!y
06-09-2005, 18:36

@Topic
GM mówiący po polsku byłby zbawieniem dla Tibii.

Manina umie posługiwać się językiem polskim. Read all answers.
Sytuacja 2 lata temu. Danubia godzina 14:10 czasu środkowo europejskiego. Spamowałem na trade... juz nie pamietam czym, ale wiem że w języku polskim. Nagle Warning od Maniny po ang i polsku cytuje drugą cześc "Prosze nie powtarzac wiadmości w krótkim odstepie czasu" o.O <gleba>

Sozemego
06-09-2005, 19:03
coz przydalby sie taki GM, no ale jak go nie bedzie to plakal nie bede >.>

Ozon18
06-09-2005, 20:13
Nie mówie żeby ten GM tylko dawał namelocki. Chodzi mi raczej o czas - jak wiszisz goscia o nicku "Cze kolo to ja Mati", to zanim go zareportujesz do tutora, tutor napisze na forum, GM zobaczy i zareguje, to minie +/1 dzionek, a tak to GM widzi, [DUP] i nie ma gościa....

Nie sadze. Jak tutor daje namelocka to juz sie ofiara nie moze zalogowac dopoki nie zmieni nicka na tibia.com i GM go nie potwierdzi. Sam na sobie probowalem (inny acc) ;]

Miernota
06-09-2005, 20:27

I tu się mylisz, ja zareportowałem że blokują depo (rubera,thais) stałem i stałem (około 10 min) no i wszystkim powiedziałem :MOVE ALL!! oczywiste co się stało no i poszedłem na cmentarz 5 minut i GM (nie pamiętam nicku) on rubera, ja zjarany ( :p ) mialem bota na światło więc zwiewałem a pużniej consulleror (czy jakoś tak) napiał do mnie 17:14 nope not blocked 17:15 have a nice day (aha i mialem polską wersje tibii) i zamknął temat

@topic a wiesz musiałbyś być u CIP'ów (ich firma) żeby formalności załatwić
@wszyscy moderatorzy powinniście być jako pierwsi GM'ami ;)

Bia!y
06-09-2005, 20:34
I tu się mylisz, ja zareportowałem że blokują depo (rubera,thais) stałem i stałem (około 10 min) no i wszystkim powiedziałem :MOVE ALL!! oczywiste co się stało no i poszedłem na cmentarz 5 minut i GM (nie pamiętam nicku) on rubera, ja zjarany ( :p ) mialem bota na światło więc zwiewałem a pużniej consulleror (czy jakoś tak) napiał do mnie 17:14 nope not blocked 17:15 have a nice day (aha i mialem polską wersje tibii) i zamknął temat

@topic a wiesz musiałbyś być u CIP'ów (ich firma) żeby formalności załatwić
@wszyscy moderatorzy powinniście być jako pierwsi GM'ami ;)

Wstrząsające, a co to ma do tematu?
Evul cziter :>

Gufat III
06-09-2005, 20:39
Jestem za a nawet przeciw.

Z jednej strony nie będzie sie walić pacc offers in polish, ale z drugiej strony taki GM może częściej wylapywać za wulgaryzmy czy jak ktos coś powie co by troszkę łamało tibia rules. No ale raczej tak nie będzie, to nie ma się co martwić ;-)

Quodion
06-09-2005, 22:13
@Topic:
Taa... Szczerze mówiąć to mnie w ogóle nie obchodzi czy będzie GM made in poland, czy nie. Na serio, totalnie mnie to nie obchodzi. Czemu? Logiczne, GM jest najczęściej osobą zajętą i poważną, więć logiczne jest że przesiaduje w Tibii mało, albo i więcej, zależy od obowiązków, których napewno troche ma. Logiczne jest że jeden polski GM, na 66 światów (w chwili obecnej), który nie posiada zbyt dużo czasu, to szansa na spotkanie go wynosi bardzo mało. A jak już wejdzie na świat, to co zrobi? Będzie cały czas aktywny przy liście zalogowanych i wciskał namelocki? Już to widzę... napewno sparawdzi raporty i różne kanały, przejdzie się troche bo miastach, patrząć czy wszystko gra i... wyloguje się. Dlatego to mi obojętne czy jest, czy nie ma GMa. ;)

@$cor:
Naprawdę uważasz że polish GM będzie zaglądał w każdy kąt tylko po to by sprawdzić czy każdy ma porządny nick? Wątpię w to, najwyżej sprawdzi raporty z tymi "złymi" nickami i... tyle. Ewentualnie jeszcze będzie namelockować tych co spotka po drodze i tych co będą na trade czy innych kanałach. Po za tym specjalnie dla ciebie przeglądnąłem liste zalogowanych na nowym świecie (Luminara non pvp) i starym świecie (Antica pvp). Na nowym gdy przeglądałem, ~15/~300 było brzydkich. Na starym ~30/max... A dla porównania, na serverze gdzie dużo polaków (Azura) ~70/~750 (najbardziej mnie rozwalił: "Opslizgwy niewyrzyty kotlet" (brawa dla tego pana :baby: )). Co prawda, są głupie nicki, ale polski GM nie waliłby namelockami na prawo i lewo, aczkolwiek coś by napewno znalazł. [Oczywiście mogłem coś przeoczyć, a lista zalogowanych non stop się zmienia, więć wyniki mogą się różnić, ale napewno nie tak bardzo.]

@Miernota:
"Miałem bota na światło" to jest rozbrajające, po kiego grzyba raportujesz, a sam się nie pilnujesz? [rym wyszedł] Człowieku, a pozatym w takich sytuacjach trzeba zachować się inaczej, a nie zwiewać przed piętnem sprawiedliwości. Wystarczy z nim pogadać i wcisnąć gadkę że torch się skączyły, albo puścić utevo lux. I po sprawie. Jeżeli GM nie będzie zwracał uwage na brak światła przez parę sekund, to ciebie się nie czepi. A tak właściwie to czemu to pisałeś? Chciałeś się pochwalić? Cóż, no to gratulacje...

@Bia!y:
Ty swym ostatnim postem też zbyt dużo nie dodałeś... :evul:

@Down:
Ja też lubię placki, i kotlety też, szczególnie schabowe (mniam!), ale ludzi uchodzących za placki/kotlety, już mniej. ;)

Bia!y
06-09-2005, 22:30
Jestem za a nawet przeciw. ;-)
Ja też xD

@Bia!y:
Ty swym ostatnim postem też zbyt dużo nie dodałeś... :evul:
Wiem :)
@Topic:
(najbardziej mnie rozwalił: "Opslizgwy niewyrzyty kotlet"
A ja i tak lubie placki.

Teraz tak na serio... Lubie placki :) A tak serio serio, tylko nasi inteligentni rodacy potrafia wpaść na pomysł stworzenia takiego nicku. Chcą się wyróżniac, ale najczęściej wychodzą na idiotów. "Twojstarytogej" on Aurea wymiata :)

Khazar
07-09-2005, 00:54
jak dla mnie to polski GM potrzebny jest tak samo jak hiszpanski czy brazylijski. fakt ze jest bardzo duzo bezsensownych nickow polakow ale "br" wcale nei sa lepsi. znam goscia "Cabeza de pico" (czy jakos tak) co w tlumaczeniu z portugalskiego (hiszpanskeigo?) znaczy "Główka penisa"... ale urozmaicenie narodowosciowe wsrod GMow by sie przydalo, nei tylko Niemcy, Anglicy (ew USA) i Szwedzi...

Jerkov Thundersword
13-09-2005, 08:03
Tak oczywiście, i będzie to Ryhu Bubel z Dolery -.-

Fatevux
13-09-2005, 09:34
Polski GM przydać by się przydał... ale po miesiącu by zdechł nerwowo....
wchodzi na serv 80 głópich nicków-jakieś 2h roboty a wmiędzy czasie głupie teksty w stylu: A czemu mam sobie zmienić imie? .... Bo jest obrażliwe i głópie... ale przeciesz on jest fajne..... No i nie wspominając już o polskich "żulach" i cfaniakach.... a teraz jak by taki GM se ściągną np TBI i by je rozgryzł (tak jak już było z jakimś innym botem) to tyle banów by poszło że all GM'owie by se nie dali rady (banowali by z tydzień bez końca).... -.-'

Dobra wiadome że polski GM się przyda, ale na pewno nie jeden

Barts
13-09-2005, 10:33
O ile wiem kiedys byl Polski Counsoller mial zostac GMem ale mial jakis myk i nie wyszlo :(

Kulaw of Lunara
13-09-2005, 15:58
Polski Gm powinien byc ale musialby byc baaardzo cierpliwy...

Stasioman
13-09-2005, 16:47
Polski Gm powinien byc ale musialby byc baaardzo cierpliwy...
Przeciwnie! Nie powinien być cierpliwy przy słuchaniu tłumaczeń innych.

Adash
13-09-2005, 16:54

O ile sie nie myle, wraz z nowym updatem GMowie stracili wladze dawanie namelockow.

Cahir
13-09-2005, 18:28
Bia!y - nick na Aurerze? ;p

topic: mi tam nie robi roznicy czy bedzie gm z polski czy nie, i tak na Aurerze gm jest raz na miesiac albo i rzadziej. wiec jesli polski gm bylby jako 45 to na Aurerze widac byloby go przecietnie raz na 3-4 lata -.-

Smoke
15-09-2005, 20:51
Tak Powinien Byc Polski Gm!!! Bo K**** Nikt Nie Zrozumie Herbaciarza Co Pepla Po Angielskim :d :d :d

Jerkov Thundersword
15-09-2005, 23:59
Ja też xD

Wiem :)

A ja i tak lubie placki.

Teraz tak na serio... Lubie placki :) A tak serio serio, tylko nasi inteligentni rodacy potrafia wpaść na pomysł stworzenia takiego nicku. Chcą się wyróżniac, ale najczęściej wychodzą na idiotów. "Twojstarytogej" on Aurea wymiata :)

A ja wolę naleśniki.

Twójstarytogej to nick mojego rl kumpla z klasy rotfl lol lmao... No ale cóż... nie ma jak to maniacy, którzy gadają ciagle "tibia shit" i robią wszystko żeby psuć tą grę dla innych, tak jak on -.-

$corcerer
16-09-2005, 02:06
Tak Powinien Byc Polski Gm!!! Bo K**** Nikt Nie Zrozumie Herbaciarza Co Pepla Po Angielskim :d :d :d
To znaczy że jestem jakiś dziwny tak?
Hej, połowo forum, wychodzimy z tego przybyku rozkoszy, odstajemy od społeczeństwa!

TWOJSTTARYTOGEJ
16-09-2005, 12:23
Macie jakis problem do Twójstarytogej? Boże komu to przeszkadza? NO POWIEDZCIE PLZ! No komu ?! Polacy o "normalnych" nickach podchodzili do mnie i odpowidali "twoja stara to lezba" no i co mam w tym momencie robić? BTW nie rozumiem po co w to grać? tylko polacy o kompach <1000 mhz mogą w takie pierdoły grać pewnie i tak dostane bana od "porządnych Polaczków" więc kończe
gadanie bo co sobie polaczek ubzdura to i tak sie tego nie da zmienić

PS. Na szczęście Tibia umrze niedługo umrze więc nie będę musiał o tym słuchać grajcie w ambitne mmorgi a nie w gre w której rewolucją jest chodzenie po ukosach
Rzeczywiście jestem w jednej klasie z Jerkovem i moge powiedzieć że niemoge słuchac jego ciągłych uwag typu "noob" "lol" . ok usłysze 2-3 razy ale nie 7 razy w ciągu minuty dajcie spokój ALL THX TOO TIBIA.....

Jerkov Thundersword
16-09-2005, 12:46
Macie jakis problem do Twójstarytogej? Boże komu to przeszkadza? NO POWIEDZCIE PLZ! No komu ?! Polacy o "normalnych" nickach podchodzili do mnie i odpowidali "twoja stara to lezba" no i co mam w tym momencie robić? BTW nie rozumiem po co w to grać? tylko polacy o kompach <1000 mhz mogą w takie pierdoły grać pewnie i tak dostane bana od "porządnych Polaczków" więc kończe
PS. Na szczęście Tibia umrze niedługo umrze więc nie będę musiał o tym słuchać grajcie w ambitne mmorgi a nie w gre w której rewolucją jest chodzenie po ukosach
Rzeczywiście jestem w jednej klasie z Jerkovem i moge powiedzieć że niemoge słuchac jego ciągłych uwag typu "noob" "lol" . ok usłysze 2-3 razy ale nie 7 razy w ciągu minuty dajcie spokój ALL THX TOO TIBIA.....

Widocznie grałeś na noobskim świecie :)

Jak można nie mówić noob słysząc opowieści takich dwóch (albo i trzech), których nicki ocenzruruję ;)
Chodzenie po ukosach za***ista sprawa xD

Malio
16-09-2005, 12:52
dobrze by bylo jakby byl jakis polskojezyczny gm :)

MaveriC
16-09-2005, 13:08
Heh nie to ze cos..ale...ja moglbym byc takim GM.....gram w tibie jush od jakiegos ...sporego czasu...aktualnie nie mam grand chara. ale ....staram sie jak moge...pzoatym mieszkalem keidsy w warszawie...aktualnie na stalem w United Kingdom ^^
znam tibie wydaje mi sie calkiem niezle...i tak samo nie lubie "fre itanz plx" ani tych kozakujacych gosci co to mysla ze sa niewiadomo kim ^^...pozatym aktualnie staram sie dobic do 20 lvl i zrobic test na counsellor`a :)...
Pozatym

POZDRO DLA WSZYSTKICH NIE NOOBOWYCH GRACZY I DLA TYCH NEWBIE KTORZY STARAJA SIE....I IM WYCHODZI
NOOBY DO PIACHU

$corcerer
16-09-2005, 14:28

Swojemu dziecku też dasz na imie Twojstarytogej? a może "Wymiataczkrowichodbytów"? Czy też "UHytaniosprzedam"? Naucz się najpierw o co chodzi w grach RPG, zastanów się co oznacza sten skrót, a potem się wypowiadaj, okej?
A, zapomniałbym, perm ban za login - mój ojciec nie jest gejem. Pa.