Pokaż pełną wersje : BLAGAM POMOCY TIBIA NIE CHCE SIE WLACZYC!!!
mam problem. Wczesniej tibia dzialala mi normalnie az tu nagle pewnego dnia
"Uruchomienie pliku DDRAW.DLL jest niemożliwe.
Sprawdź plik, aby rozpoznać problem"
No i co ja mam biedny zrobic?! Przeinstalowalem sterownik to karty graficznej, przeinstalowalem directa, przeinstalowalem tibie (kilkanascie razy) I dalej wielkie GÓWNO
Blagam pomozcie, wczesniej tibia dzialala mi gicior a teraz taki zjeb akurat w dniu w ktorym kupuje domek :/
Moj komp to
600mhz pentium III
192ram
Radeon9000 atlantis
cos jeszcze podawac? przeciez plik draw.dll to plik w rejestrze, odpowiadajacy za cos graficznego...
QRFA MAAC JA BEZ TIBII OSZALEEJEEE!!!!!
Prosze nie pisac postow w stylu "to masz pecha" "tez tak mialem ale nic nie zrobilem" ani nic takiego... Prosze o pomoc...!
Edit======> tam gdzie sie pokazuje to moze byc trojan to chodzi o DLL
Gonzo von Krenzel
24-04-2004, 12:11
1. Podaj ścieżke dostępu do tego pliku.
2. To się pokazuje jak włączasz Tibia,exe ?
@up.
1. Plik znajduje sie w Windows/system (i/lub system32)
2. Tak, blad pokazuje sie przy wlaczaniu tibii
Sam mam taki problem na moim drugim kompie, porobwalem juz sciagac ten plik z onetu, ale problem pokazuje sie dalej. Bede wdzieczny jak ktos da drobne porady.
@down.
Problem pojawil sie po formacie i przeinstalowaniu windowsa, sprawdzilem na antyvirze i nic nie wykrylo. Po przeinstalowaniu tibii nic sie nie zmienilo
Bobercjusz
24-04-2004, 12:55
Odinstaluj tibie, zainstaluj ją na nowo. Jeśli to nie pomoże, to ratuje cię tylko przeinstalowanie windy (windows) bądź lunuksa :P. A jeżeli to też nie pomoże to tylko format. Takie trojany są niebezpieczne dla dysku więc jeśli to jest trojan to od razu zabieraj się za formata.
Ale mam pecha... Nie da sie inaczej? U mnie z reinstalka wingrozy to jest problem nieziemski...
Mam dwa windowsy i musialbym usuwac obydwa bo z XP sie nie da 98 zainstalowac...
Pozatym problemy z driverami, itp....
Nie da sie inaczej?
Bobercjusz>>> Pisalem ze reinstalowalem tibia kilkanascie razy
Może ściągnołeś jakąś przerobiona tibie razem z viruskiem.
Gonzo von Krenzel
24-04-2004, 15:27
Ludzie, ale DDRAW,dll to nie żaden trojan ani wirus! Na jakim systemie włączasz tibię?
Gangrel====> Sciagnalem z tibia.com ... kurde
Gonzo=====> Na windows 98
Jak narazie nikt mi nie pomógł
Litoooosci, blagam pomozcie mi jak to zrobic bo mi sie tylko pacc marnuje ://////////////// :[
nikt nie wie? no nikt nie wie?!?!
A gdzybym ci wyslal ten plik mailem to by nie pomoglo??
Jak byś chcial to mi priva wyslij albo w szkole powiedz :P
Nie podzialaloby... Pliczek po restarcie kompa automatycznie sie zamienia na stary a przed restartem nic nie daje :P czyli nic ot nie da
Master Mazi
26-04-2004, 16:38
Miałem to samo jedyne wyjscie to format bo tego nieda sie tak naprawic ( a przynajmniej ja o tym nie wiem) wiec przykro mi :(
Wiesz to moze wydac sie glupie to co teraz powiem, ale moze problem jest w tym ze twoj anty-wirus zmienia nazwe pliku z DDraw. dll na DDraw.to_moze_byc_trojan, co uniemozliwia pozniej otwarcie tego pliku przez tibie, proponuje recznie zmienic nazwe tego pliku na DDRAW.dll i dopiero sprobowac odpalic gre.
Edit:
Dobra, tego posta mozecie zignorowac, bo teraz sie dopiero skapnalem, ze to forum zmienia wyraz '. dll' na to_moze_byc_trojan. >.<
Dobrze rozumiem?
Mam zamienic plik ddraw,dll na ddraw,dll ? :)
zamiast kropki dalem przecinek zeby sie to durne ostrzezenie o trojanie nie wkleilo ;)
czyli mam zmienic nazwe na taka sama jak byla?
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.