zaloguj się

Pokaż pełną wersje : BLAGAM POMOCY TIBIA NIE CHCE SIE WLACZYC!!!

tomo
24-04-2004, 08:32
mam problem. Wczesniej tibia dzialala mi normalnie az tu nagle pewnego dnia

"Uruchomienie pliku DDRAW.DLL jest niemożliwe.
Sprawdź plik, aby rozpoznać problem"

No i co ja mam biedny zrobic?! Przeinstalowalem sterownik to karty graficznej, przeinstalowalem directa, przeinstalowalem tibie (kilkanascie razy) I dalej wielkie GÓWNO

Blagam pomozcie, wczesniej tibia dzialala mi gicior a teraz taki zjeb akurat w dniu w ktorym kupuje domek :/

Moj komp to

600mhz pentium III
192ram
Radeon9000 atlantis

cos jeszcze podawac? przeciez plik draw.dll to plik w rejestrze, odpowiadajacy za cos graficznego...

QRFA MAAC JA BEZ TIBII OSZALEEJEEE!!!!!

Prosze nie pisac postow w stylu "to masz pecha" "tez tak mialem ale nic nie zrobilem" ani nic takiego... Prosze o pomoc...!

Edit======> tam gdzie sie pokazuje to moze byc trojan to chodzi o DLL

Gonzo von Krenzel
24-04-2004, 12:11
1. Podaj ścieżke dostępu do tego pliku.
2. To się pokazuje jak włączasz Tibia,exe ?

Zhin
24-04-2004, 12:54
@up.

1. Plik znajduje sie w Windows/system (i/lub system32)
2. Tak, blad pokazuje sie przy wlaczaniu tibii

Sam mam taki problem na moim drugim kompie, porobwalem juz sciagac ten plik z onetu, ale problem pokazuje sie dalej. Bede wdzieczny jak ktos da drobne porady.

@down.

Problem pojawil sie po formacie i przeinstalowaniu windowsa, sprawdzilem na antyvirze i nic nie wykrylo. Po przeinstalowaniu tibii nic sie nie zmienilo

Bobercjusz
24-04-2004, 12:55
Odinstaluj tibie, zainstaluj ją na nowo. Jeśli to nie pomoże, to ratuje cię tylko przeinstalowanie windy (windows) bądź lunuksa :P. A jeżeli to też nie pomoże to tylko format. Takie trojany są niebezpieczne dla dysku więc jeśli to jest trojan to od razu zabieraj się za formata.

tomo
24-04-2004, 13:13
Ale mam pecha... Nie da sie inaczej? U mnie z reinstalka wingrozy to jest problem nieziemski...

Mam dwa windowsy i musialbym usuwac obydwa bo z XP sie nie da 98 zainstalowac...

Pozatym problemy z driverami, itp....

Nie da sie inaczej?

Bobercjusz>>> Pisalem ze reinstalowalem tibia kilkanascie razy

Gangrel
24-04-2004, 14:53
Może ściągnołeś jakąś przerobiona tibie razem z viruskiem.

Gonzo von Krenzel
24-04-2004, 15:27
Ludzie, ale DDRAW,dll to nie żaden trojan ani wirus! Na jakim systemie włączasz tibię?

tomo
24-04-2004, 17:09
Gangrel====> Sciagnalem z tibia.com ... kurde

Gonzo=====> Na windows 98

Jak narazie nikt mi nie pomógł

Litoooosci, blagam pomozcie mi jak to zrobic bo mi sie tylko pacc marnuje ://////////////// :[

nikt nie wie? no nikt nie wie?!?!

Adamsik
25-04-2004, 17:57
A gdzybym ci wyslal ten plik mailem to by nie pomoglo??
Jak byś chcial to mi priva wyslij albo w szkole powiedz :P

tomo
26-04-2004, 16:05
Nie podzialaloby... Pliczek po restarcie kompa automatycznie sie zamienia na stary a przed restartem nic nie daje :P czyli nic ot nie da

Master Mazi
26-04-2004, 16:38
Miałem to samo jedyne wyjscie to format bo tego nieda sie tak naprawic ( a przynajmniej ja o tym nie wiem) wiec przykro mi :(

Jagger
26-04-2004, 16:41
Wiesz to moze wydac sie glupie to co teraz powiem, ale moze problem jest w tym ze twoj anty-wirus zmienia nazwe pliku z DDraw. dll na DDraw.to_moze_byc_trojan, co uniemozliwia pozniej otwarcie tego pliku przez tibie, proponuje recznie zmienic nazwe tego pliku na DDRAW.dll i dopiero sprobowac odpalic gre.

Edit:
Dobra, tego posta mozecie zignorowac, bo teraz sie dopiero skapnalem, ze to forum zmienia wyraz '. dll' na to_moze_byc_trojan. >.<

tomo
26-04-2004, 20:47
Dobrze rozumiem?

Mam zamienic plik ddraw,dll na ddraw,dll ? :)

zamiast kropki dalem przecinek zeby sie to durne ostrzezenie o trojanie nie wkleilo ;)

czyli mam zmienic nazwe na taka sama jak byla?