Pokaż pełną wersje : Help in anni plx ;p
AncienciQ
09-09-2005, 16:21
Mam pytanko, walcze axem i mam prawie 90 skila, a chcem pomóc kolegom ubic te Demonki (2 pierwsze) na annihilatorze. Prosę o pomoc knightów walczyących swordem o ninejszom pomoc.Jaki hit, sredni oczywiscie mozna osiagnac na skilu 70 sword fighting z ice rapieera... 200~?Mam zamiasr wytrenic przed samym anni, okolo 70 skila sowrda dla szybszego wykonania wquesta, your ancienciq ;]
Edited:
Zapomnialem powiedzieć : skład 3 pallków i ja najt jako blocker
Isildur Palek
09-09-2005, 16:34
Hity z ice przy skillu 70 . bedą wynosic okolo 200 - 250 . ale nie nadazysz uhac. i zmieniac rapiery .... :)
@up
to zalezy.....:>:>:>
@topic
najpierw to ubij te 15 lvli:P ale nie mysl ze przy 70 skilla beda ci olbrzymie hity wchodzily, tak okolo 200+
Knight za duzo nie zrobi jak masz lv wiekszy niz 100 to mozesz raz na jakis czas walnac explosions, a jesli chcesz tak pomagac to albo burst arrows albo d-lanca (ur choise :P) Ale wg mnie Palki powinny sobie lepiej poradzic
Pozdro Barts :)
AncienciQ
09-09-2005, 18:27
thx za wypowiedz, ale wg mnie do 110 lv lepiej nie uzywac explo, bo padniesz. Ale warto chba miec ice rapiery w bp na wszelki wypadek gdyby Palle padly co nie?
@first
Ykhm, zdobycie tych parunastu lvli to kwiestia czasu poniewaz skiluje narazie, pcozebuje 2-3 miechy, ale juz powoli cza myslec nad anni bo przecie tam jest bron moich Dreams :D
Sozemego
09-09-2005, 18:37
Jak dla mnie uzywanie ice rapierow i jakichkolwiek run poza uh to spora glupota. [nie mowie oczywiscie o skladzie 4 sorcow].
na anni kazde hp jest cenne, i trzeba caly czas trzymac hp na najwyzszym poziomie, bo w kazdej sekundzie dostajemu potezne obrazenia, wiec lepiej nie byc exhousted uzywajac explo/innych.
Poza tym jak na razie ogladajac filmiki kazdy ktory mial przy sobie ice rapiery nie uzywal ich, badz uzyl raz z marnym skutkiem.
ice rapiery bedzesz miusia wymieniac a czasu na to niebedzie podczas anihilatora lepiej zamiast robic 70 skila sworda rob dalej axa z ice rapiera mozesz walnac za 250 jak i spudlowac tracac go wiec co to za sens lepiej jusz brusty zawsze hitniesz slabo ale hitniesz i wymieniac nietrzeba jak ice rapierow
AncienciQ
09-09-2005, 18:51
Jak dla mnie uzywanie ice rapierow i jakichkolwiek run poza uh to spora glupota. [nie mowie oczywiscie o skladzie 4 sorcow].
na anni kazde hp jest cenne, i trzeba caly czas trzymac hp na najwyzszym poziomie, bo w kazdej sekundzie dostajemu potezne obrazenia, wiec lepiej nie byc exhousted uzywajac explo/innych.
Poza tym jak na razie ogladajac filmiki kazdy ktory mial przy sobie ice rapiery nie uzywal ich, badz uzyl raz z marnym skutkiem.
Profesjonalnie wytłumaczone, thx, wiec burst ewentualnie w czasei gdy cos zawiedzie
Tibiańczyk
09-09-2005, 21:03
Anni na knigcie, gdy blokujesz bs + mms full def gdy chcesz bic to tylko burstsy bo nie masz szans zakladac rapierow i sie jednoczesnie uhasz (chyba ze super dobre macro)
Nabijanie 70 sworda to totalna głupota,(jak dla mnie)
i tak nie zdąrzysz zamieniać Ice Rapiery :P:P
W tym czasie mógłbyć nabić z 5 sillka axe ;/
Jak padną pale to masz 4% szansy na zabicię jakiegokolwiek demona -.-
mojim zdaniem anni to poniekąd loteria... zależy od hitów demonów, :evul:
Arathorn
09-09-2005, 22:52
Anni na knigcie, gdy blokujesz bs + mms full def gdy chcesz bic to tylko burstsy bo nie masz szans zakladac rapierow i sie jednoczesnie uhasz (chyba ze super dobre macro)
Wystarczy zwykłe macro, do uhania, nawalasz w jakiś klawisz jadną ręką a drugą zmieniasz ice rapiery :p, ale itak jest to bez sens. W skłądzie 3 palków z p-boltami to po prostu stoiszna full def i sie uhasz i liczysz na to że palki nie padną :p
Walekifa
09-09-2005, 23:28
Ale macro czasem zawodzą :/ i przed questem trzeba baaardzo dokąłdnie sprawdzić,bo nieraz ma zaćmę,albo źle nastawisz i cię nie uhnie,i padasz :P
trudno nazwac wogule to blokowaniem na anihilatorze bo ataki energetyczne bedze dostawać kazdy a ty bedziesz dostawac tylko +1 z lapy od demona w poruwnaniu d fizycznych niewiele to zmienia
odpuść ice rapiery.. w demona z 70 skila max 150~
raczej bs i full def... btw - dla qmpli polecam elven amulety - nie trzeba szybko zmieniać a przydają się
Ale macro czasem zawodzą :/ i przed questem trzeba baaardzo dokąłdnie sprawdzić,bo nieraz ma zaćmę,albo źle nastawisz i cię nie uhnie,i padasz :P
a kogo obchodzi gówniane macro , ja wszytko co w rzyciubloknełem (uwierz dużo tego było) robiłem ręcznie , na knight'cie padłem 2 razy , na lv 11 od pk i na lv 40 od kicka na drag double spawn (nie ma to jak szalony exp).
macro nie jest potrzebne do niczego , dodatkowo czyni grę nudną..
AncienciQ
10-09-2005, 00:48
2 max 3 skile axe.. nie przesadzaj
AncienciQ
10-09-2005, 00:49
odpuść ice rapiery.. w demona z 70 skila max 150~
raczej bs i full def... btw - dla qmpli polecam elven amulety - nie trzeba szybko zmieniać a przydają się
OD jakich obrazen bronia elveny? energie, ogien, czy inne c***stwo :D
Walekifa
10-09-2005, 01:23
@ Seteus Czepiaj się go -.- ja tylko muwiłem że makro czasem zawodzi.....
Wystarczy zwykłe macro, do uhania, nawalasz w jakiś klawisz jadną ręką a drugą zmieniasz ice rapiery :p, ale itak jest to bez sens. W skłądzie 3 palków z p-boltami to po prostu stoiszna full def i sie uhasz i liczysz na to że palki nie padną :p
OD jakich obrazen bronia elveny? energie, ogien, czy inne c***stwo :D
Elven Amulet Waga 2.7oz
Opis : Zmniejsza obrażenia od wszystkiego, ma 50 ładunków
Wypada z : Elf Arcanist
Wszystko jest na Tibia.pl
PS Powodzenia przy anni:]
Moim zdaniem najlepiej zrobisz idac z burst arrow. Zadajesz stale hity i mozesz sie stale uhac.
Ja mam skill 86 i walnąłem z ice rapiera 347 :) Wiesz na 70 skillu to hity 230+ conajmniej. Na Thorii walnąłem w człowieka 139 z 79 skillem (retired).
Oskar111
10-09-2005, 13:03
moja rada to might ringi xD 20 hitow przy nawet 6 demonach to chwila czasu pohunc z kumplami na demonkach troche zlootuj po kilka- kilkanascie na sztuke czyli pare godzin huntu i troche uhow i innych run pojdzie (ale napewno ty sie na tym lepiej znasz niz ja) a dla ciebie to z f axem zostan nie ma jakies super obrony ale i tak lepiej ci potrenic troche axa niz tluc sworda do 70 zeby bloczyc a shield tylko mms
@down (micnur)
obrazenia od burstow o ile wiem zaleza od sily magicznej a knightowi lepsze hity beda siadaly z broni(np fire axe) niz wlasnie z burstow i dotego bedzie mogl bronic(chocby po czesci) hity z melee od demonow
Thristen
10-09-2005, 13:31
Ja osobiscie radze ci trzymac full def i liczyc na to ze palki nie padna :p
ja ide za pare lvli na ten quesciek i musze wybrac power bolce/bursty
mysle ze na 105dam sobie rade :)
Lord'Nesteloo
10-09-2005, 13:50
Might Ring....ice rapiery wklada
albo wystarczy macro -.-
micnur@work
10-09-2005, 13:56
Bursty...
Knight może solo dokończyć ten quest (jak padną kompani), właśnie z burstami...przykład - Hideharu
Ja zabardzo sie nie znam ale na logike to chyba palki powinny klepac z power boltow a ty blocz i sie uh-aj.
AncienciQ
10-09-2005, 15:18
Bursty...
Knight może solo dokończyć ten quest (jak padną kompani), właśnie z burstami...przykład - Hideharu
@hideharu- jaki mial lv?
@ Topic
Sądze ze da sie ubic tego 1-2 demony z przodu uzywajac burstów jesli nie wypali pomysl z pallami(padną :D) , ponieważ widzialem 2-3 anni w ktorych najt dokanczal go z burst
Terranova
10-09-2005, 15:37
Mam pytanko, czy knightowi nie opłaca się w ogóle walić z np. giant sworda jak ma skille okolo np. 80? I jakie obrażenia zadawałby demonowi na takich skillach i z taką bronią?
AncienciQ
10-09-2005, 16:13
Mam pytanko, czy knightowi nie opłaca się w ogóle walić z np. giant sworda jak ma skille okolo np. 80? I jakie obrażenia zadawałby demonowi na takich skillach i z taką bronią?
To sie raczej mija z celem, hity od demona beda duże, a ty dużo mu z tej wykałaczki nie zrobisz...
Ja bym na twoim miejscu wziął strzały i z łuku walił.
A tak na serio z moich doświadczeń to bursty :)
moge sie mylic, ale moze nie powinienes isc na 100 levelu na ani? wiesz... troche malo hp jednak... dostaniesz ze 2 silne beamy na raz + lapa i padniesz w nastepnej turze... a z tego co slyszalem, to potrafia trache czasem spammowac...
AncienciQ
10-09-2005, 22:55
moge sie mylic, ale moze nie powinienes isc na 100 levelu na ani? wiesz... troche malo hp jednak... dostaniesz ze 2 silne beamy na raz + lapa i padniesz w nastepnej turze... a z tego co slyszalem, to potrafia trache czasem spammowac...
Ja planuje go na lv 110 i wyzszym, wiec to jest jakies 1.7+ k hp, damy rade :D
Angel of Death
11-09-2005, 00:18
Przecie z łukiem będzie dostawał duuże hity z meele, większe prawdopodobieństwo że padnie niż gdyby miał mms + bs lub f axe. Pallki jak będą mieli 110 lvl'e to raczej nie padną.
AncienciQ
12-09-2005, 00:51
Przecie z łukiem będzie dostawał duuże hity z meele, większe prawdopodobieństwo że padnie niż gdyby miał mms + bs lub f axe. Pallki jak będą mieli 110 lvl'e to raczej nie padną.
to "raczej" nie zawsze sie sprawdza
To jak z tym lukiem? Fajnie byłoby wykonać anni knightem solo :confused:
O boze fajne tu porady :)
Jak idzie 1 knight i 3 palów to:
-Knight uha sie, uha sie, uha sie... gdy zamiast sie uhnac walniesz explo padniesz. Nie baw sie w zadne rapiery, bo nie wyuchasz.
-Palki wchodza na mana shieldzie kazdy powinien zdazyc walnac sdeczka lub 2 (nie wiem jakie levele ida). Potem wala z power boltów.
-Na wszelki wypadek wsadz sobie 100 burstów i miej z 200 w bp, ale to tylko gdy all padnie.
Anni.. to prosty quest. Tez sie denerwowalem przed swoim.
ja robilem na 114 i powiem ci ze na lajcie :]
@up
Tak tak,a ja zsolowałem orshabaala
micnur@work
13-09-2005, 16:32
@hideharu- jaki mial lv?
@ Topic
Sądze ze da sie ubic tego 1-2 demony z przodu uzywajac burstów jesli nie wypali pomysl z pallami(padną :D) , ponieważ widzialem 2-3 anni w ktorych najt dokanczal go z burst
Miał chyba około 117 lvl..
@up
Tak tak,a ja zsolowałem orshabaala
Muahahahah Smieszny jestes lamerze.
http://www.tibia.com/community/?subtopic=character&name=Falain
Dla ciebie to niemozliwe? Ahh tibia.pl
[QUOTE=AncienciQ]thx za wypowiedz, ale wg mnie do 110 lv lepiej nie uzywac explo, bo padniesz. Ale warto chba miec ice rapiery w bp na wszelki wypadek gdyby Palle padly co nie?
Tylko jakbyś chciał obaczyć Twój server, na którym grasz jest NoN-PvP, więc nie wiem czemu siem boisz uzywac explo :baby:
EDIT: AncieniQ jakbyś chciał zauważyć to nawet zacytowałem twoja wypowiedz o explo :P.
@UP: Jemu chodziło o to, że nie mogłby użyć UHów na Annihilatorze -.-"... Po użyciu explo jest sie "exhaused", jak po użyciu każdego spella i nie mozna uzyć UHa... Non-pvp nie ma tu nic do gadania...
a kogo obchodzi gówniane macro , ja wszytko co w rzyciubloknełem (uwierz dużo tego było) robiłem ręcznie , na knight'cie padłem 2 razy , na lv 11 od pk i na lv 40 od kicka na drag double spawn (nie ma to jak szalony exp).
macro nie jest potrzebne do niczego , dodatkowo czyni grę nudną..
Zrób Anni bez macro (ale nie sorc team)... to chyba przejdziesz do historii jako jedyny który wykonał to bez wspomagaczy. Zresztą popatrz na filmy z tibia.de, na każdym anni UH leci co 2 sekundy i kto mu uwierzy, że ręcznie wystrzelał setki uhów z taką dokładnością (do tego zmienianie bp).
Up:
no tak nigdy nieprzypuszczałem ze Uhanie sie to taki kłopot a jak trudno otworzyc ten piekelny backpack straszne najtrudniejsze ze trzeba nadwyrezyc palec klikajac raz na bp
Up:
no tak nigdy nieprzypuszczałem ze Uhanie sie to taki kłopot a jak trudno otworzyc ten piekelny backpack straszne najtrudniejsze ze trzeba nadwyrezyc palec klikajac raz na bp
Z***iesz 1 uha i mozesz mi wyslac kartke ze swiatyni :|Wolalbym robic na bocie xD
@topic
tak jak wiekszosc.. 110 lvl+bursty i jedziesz ; >
AncienciQ
13-09-2005, 19:39
O boze fajne tu porady :)
Jak idzie 1 knight i 3 palów to:
-Knight uha sie, uha sie, uha sie... gdy zamiast sie uhnac walniesz explo padniesz. Nie baw sie w zadne rapiery, bo nie wyuchasz.
-Palki wchodza na mana shieldzie kazdy powinien zdazyc walnac sdeczka lub 2 (nie wiem jakie levele ida). Potem wala z power boltów.
-Na wszelki wypadek wsadz sobie 100 burstów i miej z 200 w bp, ale to tylko gdy all padnie.
Anni.. to prosty quest. Tez sie denerwowalem przed swoim.
ja robilem na 114 i powiem ci ze na lajcie :]
yy no milo 114 ale najt blocker?:D czy pall ;p
AncienciQ
13-09-2005, 19:41
[QUOTE=AncienciQ]thx za wypowiedz, ale wg mnie do 110 lv lepiej nie uzywac explo, bo padniesz. Ale warto chba miec ice rapiery w bp na wszelki wypadek gdyby Palle padly co nie?
Tylko jakbyś chciał obaczyć Twój server, na którym grasz jest NoN-PvP, więc nie wiem czemu siem boisz uzywac explo :baby:
Sorry ale widziales cos o explo w moim poście, którymkolwiek?
Urzywanie ice raperow bez bota nie wchodzi w gre, naszyjnik to jedynie aol bo szkoda stracić mpa, mms itp podczas bloczenia, a nigdy nie wiadomo czy net nie dropnie itp.
Demon wali:
Z łapy: 0 - 500
Gfb : 100-250
Beamu: 300-400
Czyli jak mówili przedmówcy loteria maksymalnie 500 z łapy 2x 400 (800) , 3x 250 ( 750 ) max hit na anhi~ = 2050
Do uhania zakładam 6 mlvl na 7 to o około 8 hp więcej
Na setnym lvl masz 1565 życia ( uhasz się za 436-610 )
na 120 lvl - 1865 życia ( uh 516 - 722 )
na 140 lvl - 2165 hp ( uh's 596 - 834 )
Co ture możesz się uhnać, lecz trzeba być bardzo opanowanym bo chwilka za wcześnie i stracisz ture, a trudno o spokój kiedy 6 demonów na karku.
Ja proponuje, najlepszy eq jaki masz, licząć broń jednoręczną, aol, RoH.
Uhy pod full cap'a, bp w bp , i zanim pociągniesz za dzwignie najeść się dragon ham'em. I jeśli będziesz miał farta to przetrwasz te najdłusze 4 minut w swoim tibiańskim życiu..
Sozemego
13-09-2005, 20:58
Urzywanie ice raperow bez bota nie wchodzi w gre, naszyjnik to jedynie aol bo szkoda stracić mpa, mms itp podczas bloczenia, a nigdy nie wiadomo czy net nie dropnie itp.
Demon wali:
Czyli jak mówili przedmówcy loteria maksymalnie 500 z łapy 2x 400 (800) , 3x 250 ( 750 ) max hit na anhi~ = 2050
Co ture możesz się uhnać, lecz trzeba być bardzo opanowanym bo chwilka za wcześnie i stracisz ture, a trudno o spokój kiedy 6 demonów na karku.
Uhy pod full cap'a, bp w bp , i zanim pociągniesz za dzwignie najeść się dragon ham'em. I jeśli będziesz miał farta to przetrwasz te najdłusze 4 minut w swoim tibiańskim życiu..
uhasz sie zawsze za maksymalna wartosc, a uhasz sie nie co ture [zakladam ze tura 2 sekundy] tylko cos ponad sekunde.
Mozna to zrobic bez macro, ale trzeba naprawde dlugo cwiczyc i byc opanowanym. Do tego dobra myszka i podkladka, nie zawadzajace przedmioty i dobre samopoczucie ;]
AncienciQ
13-09-2005, 23:33
Demon wali:
Ema ziom, guardia rox
@topic
Uha sie stale jak moj przedmówca to ujoł,dosyc profesjonalnie to napisales, ale tak to prawda, dla najta to sa najgorsze a zarazem najlepsze momenty, bo zdobycie broni dla najta z tego questu jest jedna z najwspanialszych rzeczy w tibi. Wiec cza bic lv i szykowac team :). Macro, Macro , Macro, znalem tylko 1 ziomqa co sie uha bez macro, 140+ ek, ale nieradze, mial cala spuchnieta rekę..;D
Tibiańczyk
13-09-2005, 23:43
Demon wali:
Mozna jeszcze kombinowac z might ringami jesli dobre macro
Mailordzik
13-09-2005, 23:51
A czemu chcesz zmienic Rodzaj broni ?? axe som dobre
AncienciQ
14-09-2005, 00:45
A czemu chcesz zmienic Rodzaj broni ?? axe som dobre
N/C, przeczytaj wszystkie moje posty dokładnie ...
Mozna jeszcze kombinowac z might ringami jesli dobre macro
Ring of healting się bardzej przyda, szybko ładuje życie, a z mightami to możesz nie zdązyć otwierać bp z uhami i ringami..
@up
moze i szybko, ale na anihilatora to za wolno... ;)
AncienciQ
14-09-2005, 17:44
Ring of healting się bardzej przyda, szybko ładuje życie, a z mightami to możesz nie zdązyć otwierać bp z uhami i ringami..
Jeśli już chodzi o ringi, to bede używał might ringów..
Terranova
14-09-2005, 18:14
Tak off topic trochę. Ancienciq próbowałeś jakieś questy robić te które są uważane za zamknięte? Jak masz ochotę niedługo coś takiego porobić daj znać tutaj, to sie skontaktujemy.
Powodzenia w anni.
Oooo widzę, że z okolic Piły jesteś, ja jestem z Piły :D
Pozdro.
AncienciQ
14-09-2005, 19:15
Tak off topic trochę. Ancienciq próbowałeś jakieś questy robić te które są uważane za zamknięte? Jak masz ochotę niedługo coś takiego porobić daj znać tutaj, to sie skontaktujemy.
Powodzenia w anni.
Oooo widzę, że z okolic Piły jesteś, ja jestem z Piły :D
Pozdro.
Pewnie ze mysle o takich questach, malo tego znam pare kluczy do nich, ale niestety robie je solo :]
AncienciQ
15-09-2005, 15:23
Czy zrobienie Annihilatora bez macro nie sorcem jest mozliwe?
Tak na 130-140 lvl, wczesniej to tylko duzym fartem.
Na ponizej 105 lvl to tylko albo fartem albo z inteligentnym macro (samo UHanie sie na pelnej szybkosci nie starczy).
Czy moge solowac Annihilatora?
Nie, dzwignia nie zadziala dopuki nie stoja 4 osoby.
Czy samotny rycerz ma szanse dokonczyc po smierci reszty druzyny
Teoretycznie tak, ale bez uzycia explo raczej nie ma szans, a zeby uzywac i UHac sie to trzeba by miec 140+ lvl (i dobre macro) - samymi burstami rycerz zadaje zamale obrazenia (Hege kiedys zostal sam na Annihilatorze i musial zrezygnowac poniewaz demonowi nie ubywalo zycia).
Czy blokowanie demona z burst arrow to madra decyzja?
Idz na single demona i zobacz ile mocniej obrywasz z lukiem w lapach i pomysl czy warto ryzykowac w Annihilatorze te dodatkowe obrazenia.
Czy ciosy z broni zrobia roznice?
Ogladalem filmik gdzie rycerz na 138 lvl mial 12 ice rapierow... wszystkie wladowal w pierwszego demona i na koniec dostal 12 exp za tego demona... pomysl czy warto :)
Nikt nie powiedział że blokowanie demonów z lukiem i burstami to mądra decyzja ale niestety czasem zostaje tylko takie rozwiązanie lub śmierć.A wiadome że nikt z nas nie lubi dedów na tibi.
Jestem ciekaw skili tego pana co uzyl 12 ice rapierów i dostal tylko 12 exp..porpostu slabe skile lub pech, demon nie ma az takiego defensa aby go nie przebijac z tak mocnej broni.
~Anci
AncienciQ
17-09-2005, 15:56
Ok już objerzałem bardzo dużo wypowiedzi, i wezme ze sobą na podstawie ich, bursty i luk na wszelki wypadek, mam nadzieje ze nie bede musial ich używać.
Dzieki kazdemu za oddany comment, pozdro
Anci~
Na Harmoni quessta zakonczylo 2 najtow z burstami wlasnie (Ted i Nazgul, pozdrowienia dla nich)
Team skladal sie z 2 najtow i 2 pallkow, niestety 1 pallek padl na poczatku, drugi po okolo 3 minutach (mieli za male lvle bo pallkiem nawet z macro min 120 lvl lub mega fart). We dwoch zeszlo im to troszke czasu ale w koncu sie udalo i demon padl. Niestety prawda jest taka, ze solo nie dasz rady. Demon bedzie za szybko sie leczyl i nie bedzie ubywalo hp (lub bedzie ubywalo naprawde wolno).
Co do macro ?
Jestem temu w 100 % przeciwny i znam wiecej jak jedna osobe, ktora ukonczyla Anii bez wspomagaczy. Badzmy jednak powazni, pozniej 140 lvla naprawde trzeba miec lucky day aby zrobic bez macro.
Moja rada jest dosc prosta, mam nadzieje, ze profesjonalna takze.
Zakladasz na siebie sprzed sredniej klasy (c-armor,k-legs itd), blokujesz f-axem (ewn. k-axe zadna roznica).
Wchodzisz z ston skinem (pozwoli Ci na zapanowanie nad emocjami w pierwszych sekundach) oraz might ringiem.
Przy sobie masz pare elven amuletow i might ringow (zmieniasz w miare mozliwosci). Dodatkowo bierzesz z soba luk i okolo 300 burstow (mozna wiecej), reszta capa uhy.
W standardowej sytuacji uhasz sie uzywajac macro , chyba ze jestes ambitny i chcesz recznie (co osobiscie bardzo pochwalam). W wolnej sekundzie podmieniasz might ringi i elven amulety no i oczywiscie.........modlisz sie.......modlisz sie mocno aby pallki wytrzymaly :)
Jesli zostanie tylko 1 pallek przy zyciu sugeruje zrzucic tarcze i zalozyc luk - wspomagac burstami, zawsze parenascie sekund szybciej (mniejsze ryzyko padniecia). Gdy przypadkiem zostajesz solo zawsze mozesz powalczyc burstami, jednak tak naprawde nie masz wiekszych szans....umrzesz walczac dzielnie.
Zycze powodzenia
Thor
Titus Royal
20-09-2005, 08:46
;( ;( ;( Wzruszające ;( ;( ;(
Titus Royal
20-09-2005, 08:47
:( ;( :o Wzruszające i smutne :p
AncienciQ
20-09-2005, 16:07
:( ;( :o Wzruszające i smutne :p
n/c blx
daj se spokoj dziecko xD
AncienciQ
20-09-2005, 16:10
Na Harmoni quessta zakonczylo 2 najtow z burstami wlasnie (Ted i Nazgul, pozdrowienia dla nich)
Team skladal sie z 2 najtow i 2 pallkow, niestety 1 pallek padl na poczatku, drugi po okolo 3 minutach (mieli za male lvle bo pallkiem nawet z macro min 120 lvl lub mega fart). We dwoch zeszlo im to troszke czasu ale w koncu sie udalo i demon padl. Niestety prawda jest taka, ze solo nie dasz rady. Demon bedzie za szybko sie leczyl i nie bedzie ubywalo hp (lub bedzie ubywalo naprawde wolno).
Co do macro ?
Jestem temu w 100 % przeciwny i znam wiecej jak jedna osobe, ktora ukonczyla Anii bez wspomagaczy. Badzmy jednak powazni, pozniej 140 lvla naprawde trzeba miec lucky day aby zrobic bez macro.
Moja rada jest dosc prosta, mam nadzieje, ze profesjonalna takze.
Zakladasz na siebie sprzed sredniej klasy (c-armor,k-legs itd), blokujesz f-axem (ewn. k-axe zadna roznica).
Wchodzisz z ston skinem (pozwoli Ci na zapanowanie nad emocjami w pierwszych sekundach) oraz might ringiem.
Przy sobie masz pare elven amuletow i might ringow (zmieniasz w miare mozliwosci). Dodatkowo bierzesz z soba luk i okolo 300 burstow (mozna wiecej), reszta capa uhy.
W standardowej sytuacji uhasz sie uzywajac macro , chyba ze jestes ambitny i chcesz recznie (co osobiscie bardzo pochwalam). W wolnej sekundzie podmieniasz might ringi i elven amulety no i oczywiscie.........modlisz sie.......modlisz sie mocno aby pallki wytrzymaly :)
Jesli zostanie tylko 1 pallek przy zyciu sugeruje zrzucic tarcze i zalozyc luk - wspomagac burstami, zawsze parenascie sekund szybciej (mniejsze ryzyko padniecia). Gdy przypadkiem zostajesz solo zawsze mozesz powalczyc burstami, jednak tak naprawde nie masz wiekszych szans....umrzesz walczac dzielnie.
Zycze powodzenia
Thor
A co z pallami, czym maja bic p bolt czy burst, bo rózne wersje widzialem.
Osobiście preferuje ubic 1 demon z power boltów, 1 demon mniej zawsze moze oznaczac dluzsze przezycie, lub nawet wykonanie pomyslnie questa.
Lord-Jacko
09-10-2005, 13:27
Pbolty obrazenia moga wyniesc czasami +200 wiec ogolnie z p boltow demon szybko padnie POWODZEnia zycze
@Fala ty robiles z arrisem aresem i z kim 4 najtow czy byl jakis pall?:D
Demon_2210
09-10-2005, 18:06
Ja bym ci radził walić najlepszym axem jaki masz czyli jak mniema to dragon lance :) i nawalać a nie szczypiesz sie ze swordem B) ze względu na skille
bo załuszmy że teraz masz ten skill swordem 70 i zadaż demonowi te 250 hita
ale przy skillu 90 z dragon lance zadaż nawet do 300 przy odrobinie szczęścia :]
Pioter Guards
16-01-2006, 10:08
przy 90 axe napewnio nie poleci 4 axe w tym samym czasie co 70 sworda. BTW teraz jest 95 axe ;)
na tym skilu z ice rapiera walniesz 400~albo mniej jak spodlujesz :D
edit:
walczac na skilu 90 z axe walac d-lance max hit to 253 ;D
Sozemego
17-01-2006, 02:27
Po co odswierzac nie aktualny temat, pozatym uha sie co 1~ sec a nie 2.
Walekifa
18-01-2006, 17:24
A co z pallami, czym maja bic p bolt czy burst, bo rózne wersje widzialem.
Osobiście preferuje ubic 1 demon z power boltów, 1 demon mniej zawsze moze oznaczac dluzsze przezycie, lub nawet wykonanie pomyslnie questa.
Na tym forum za dużo cię osób nie pouczy,skoro większość tylko marzy o Anni,nie powinno się aż tak ich słuchać.Ale na moje jeśli dwuch pallów,to niech każdy bije z p boltów w innego demona(na mana shieldzie może zdołają wycelować)
Ja nie wiem sam co mam myśleć, AncienciQ kupiłeś postać czy naprawde się nie znasz? :o
Walekifa
18-01-2006, 21:39
Ja nie wiem sam co mam myśleć, AncienciQ kupiłeś postać czy naprawde się nie znasz? :o
NIe każdy jest mistrzem w teoriach,sam też poprosił bym o radę,wkońcu death na takim lvlu to...spora strata,lepiej nie ryzykować.Anni robimy tylko raz,i nikt nie jest na niego mocny.
Xan Arcanist
18-01-2006, 22:35
.Anni robimy tylko raz,i nikt nie jest na niego mocny.
Chyba że kotś deda załapie i próbuje znowu ;)
Texterus
19-01-2006, 21:38
Może ktoś z was oglądał anni w wykonaniu 4............. sorców. Tak takj sorców wchodza wszyscy po 2 razy UE i demonki padają. 8o
na harmonii to nie problem ...
Mastersasek
20-01-2006, 13:25
Miałem gdzieś film jak anni zrobiły 4 sorce .Stone skiny might ringi i ue :)To była hiberna.
Texterus
20-01-2006, 13:31
No więc mi się wydaje jak ma się zaufaną paczkę 4 sorców min. 150 lvl to spoko można isc na anii i nie jest tak strasznie bo wystarczy się zgrac i anni to nie meczarnia lecz 4 sekundy, tyle czasu zajmuje puszczenie 8 ue zgranej paczce.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.