Pokaż pełną wersje : bronie
moje propozycje broni. Zrobione dla relaksu
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_3.png
od lewej:
1)crystal staff: dodatkowe obrazenia od blyskawic. Mialem tez pomysl zeby po smierci postaci bron ta wybuchala.. jednak jest to chyba zbyt hardkorowe rozwiazanie :) (rozmiar tego sprajta jest zly, ale jako ze to nie jest to wlasciwa grafika do gry zostawiam bez zmian)
2)crystal hammer: swieci w ciemnosciach
3)dwarven hammer: normalny potezny mlot
4)dragon skin armor: nie jest swietna zbroja, za to skutecznie chroni przed ogniem i magia (cienko wyszla, ale nie chce wyrzucac)
piszcie czy wam sie podoba :)
acha, podobny post wrzucilem na tibia home, nie bijcie ;)
Mr Logest
25-04-2004, 11:57
niezłe,
podoba mi sie motyw runiczny,
DSA fajna, nawet grafa oszczędna, bo ma słabości ale i daje korzyści.. czekam na więcej
TheNatoorat
25-04-2004, 12:11
TO JEST ŚWIETNE!!!
Człowieku! Co ty tu robisz?! Możesz zostać grafikiem Tibii! Takie osoby powinii zmuszać do pracy! Ale z Ciebie gość! WOW!!!
idZi Master Of Dizaster
25-04-2004, 12:43
o ja pi***** :D normalnie LuXX :D błeheee zgłoś się do Cipów Na Grafika
Real Finuko
25-04-2004, 12:58
Ty na bank dostaniesz prace u CIPów:D:D:D
Leć się zgłosić!!!:D:D:D
Pięknie to zrobiłeś :D:D
Borys Palldayn honoru
25-04-2004, 16:50
fajnie
jak cipowie skończa twój projekt to pomożesz mi go znaleść na Hibernie :)
gratz!!!!!
Hegemmon
25-04-2004, 22:35
OMFG!
bardzo mi się podoba...
4)dragon skin armor: nie jest swietna zbroja, za to skutecznie chroni przed ogniem i magia (cienko wyszla, ale nie chce wyrzucac)
żartujesz? czy zgłupiałeś? to jest bardzo fajne :) wszystkei itemki są super w jakim programie je zrobiłeś? bo chyba nie w paincie :)
Dziekuje wszystkim :D
Robie to w ProMotion (taki programik do robienia mikroskopijnych grafik). Ale w sumie Paint tez by sie nadal ;)
Zobaczymy co z tego wyjdzie, jak ktos by chcial umiescic moje bronie w grze to bym sie cieszyl. Jak nie to trudno. W kazdym razie odkrylem ze rysowanie przedmiotow jest zajeciem bardzo relaksujacym, wiec nie martwcie sie - bedzie wiecej (dopiero co usiadlem do kompa, jutro cos dorzuce) :)
Co do Dragon Skin Armor, to chodzilo mi o grafike (jest troche za brudna). Sam pomysl na przedmiot tez mi sie podoba. W przyszlosci zaproponuje wiecej przedmiotow ktore nie beda uniwersalne (np. mam juz wypixelowany srebrny miecz na czarownice i inne duchy :)
A wogole jak ktos ma hiper dobry pomysl na jakis przedmiot, to niech wali smialo. Chetnie zilustruje :D
Borys Palldayn honoru
26-04-2004, 08:03
To jest Zaj****** jakłnym ja tak umiał z pewnością rysowałeś to tabletem bo na kompie nie dalbys rady
Ok. maly update. Tym razem bardziej normalne bronie i przedmioty.
Dodalem szare tlo. W Tibii byloby mniej wiecej takie (a nie biale).
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_4.png
No to, lecimy od lewej:
1)amulet (nie wymyslilem nazwy) - chcialem zeby to bylo cos jak swiatlo Galadrieri z Wladcy. Swiecenie w ciemnosciach. Do tego fajnie by bylo gdyby zapewnialo pewna ochrone przed pewnymi potworami (np. GS). Moze robic ze potwory te nie beda atakowaly wlasciciela takiego amuletu do czasu az on sam nie zaatakuje.
2)srebrny miecz - doskonala bron na wszystkie magiczne potwory (Wiedzmina pamietacie :), za to bardzo srednia na normalne
3)wielki topor rzezniczy - specjalnych wlasciwosci brak.. ale czy sa konieczne?
4)szeroki miecz - jw.
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_5.png
mam nadzieje ze wam sie podoba.
acha. te grafiki nie maja z tabletem nic wspolnego.. za male :D to sie rysuje na 10x zoomie myszka pixel po pixelu.....
Borys Palldayn honoru
26-04-2004, 18:00
fajne sa nowe
Hegemmon
26-04-2004, 18:44
Po pierwsze to GRATZ nowych grafik... w niczym nie ustepują pierwszem.. ten axe jest wyczesany :D:D:D
po drugie to bez urazy ale własności itemów to ty raczej nie umiesz wymyślać do Tibii... z takimi itemami gra była by zbyt prosta 8)
po trzebie brawa dla zmyślnego modka, który na czas problemów z wyświetlaniem grafik zamknął temat a potem ponwnie otworzył gdy były one już dostępne :) uniknelismy w ten sposób kilka bardzo krótkich i niepotrzebnych nikomu postów :P
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_6.png
Tym razem odrobina miesa. czyli broni nie poteznych, ale uzywanych przez wielu nowych graczy. Sa to grafiki ktore moglyby podmienic te stare ktore aktualnie sa w Tibii.
od levej:
1)iron hammer
2)sabre
3)mace
4)wooden shield
nie bijcie mnie za to ze nie sa wypasione itp. One nie moga takie byc! Staram sie pokazac jak zrobilbym kompleksowa grafike broni, a nie tylko przedmioty pod tytulem: "chcialbym takie miec".
Dobra, mozliwe ze to beda ostatnie bronie na teraz. W najblizszych dniach poprobuje z terenami/postaciami graczy (wrogowie sa dla mnie cacy i narazie nie bede ruszal).
Hegemmon:
Pewnie ze gra bylaby zbyt prosta, i ja o tym wiem. Ale nie w tym rzecz :) chodzi o to ze im potezniejszy przedmiot tym lepiej (bardziej ekstrawagancko/oryginalnie) powinien wygladac. Proszek bez 'niebieskich granulek' nigdy nie bedzie dobrze prac, i analogicznie bron ktora ma wypasiony ksztalt musi byc potezna (oczywiscie dziala i w druga strone/ mozna podniesc jakosc wygladu broni przypisujac jej jakies boskie cechy) - taka reklama :) Wiec biorac pod uwage ze tych grafik na 99% w Tibii nigdy nie bedzie, to moge sobie pozwolic na takie opisy broni :P
Poza tym, poza naszyjnikiem i crystal staffem cala reszta nie jest bardzo przesadzona wg. mnie :D
A tak wogole, to przeciez zmienic same zalozenia co do broni nie stanowi zadnego problemu.
Co do adminow, to pozwol ze nic nie powiem :)
Dan the Automator
27-04-2004, 10:17
ORZESZKU**AJAPIE***LE!
Co tu dużo mówić! Jedne z Najlepszych grafik[tibiopodobne] jakie kiedykolwiek widziałem!!!!! :miecz: A widziałem już wiele ;)
Może spakujesz to do tibia.spr? I udostępnisz dla "rzesz" :D?
~~Bump~~
Więcej
Więcej!
WIĘCEJ!!
:D
Yon, naprawde masz talent i powinienes go rozwijac. Moze w przyszlosci zostaniesz profesjonalnym grafikem :)) I twoje grafiki sa naprawde swietne :D
Zatkało mnie!! Kurcze wcześniej nie widziałem tych obrazków ale teraz się cieszę że poczekałem aż je zobaczę. Są świetne. Tylko taka mała prośba mógłbyś nie dawać na czarnym tle bo musialem monitor przestawiać żeby zobaczyć (odbłyski miałem). Świetne to jest.
Hegemmon
27-04-2004, 13:51
No masz rację... pomażyć dobra rzecz :) ale muszę przyznać że w HB takie właściwości itemków mogły by wejść na niektórych serwerach :P ale dość o tym
nastepne grafiki prezentują równie wysoką klasę co poprzednie mimo iż nie mają super właściwości( więc twoja teoria nie wypaliła :P)
tylko ten iron hammer to jakoś dziwnie wygląda... czy to młotek?? 8)
nie mogę się doczekać nastepnych grafik.... spróbuj jakiś Outfit :)
OMG! TO jest swietne, na serio zglos sie do cipow, zrobisz wszystkim "dobrze" ;p Ten "szeroki" miecz przypomina mi broad sworda :)
Oryginalnie dodany przez Hegemmon
tylko ten iron hammer to jakoś dziwnie wygląda... czy to młotek?? 8)
Akurat dobrze mu wyszedł - w grze Iron Hammer to właśnie młotek (żelazny:P).
panowie, burżuazyjny zachód wyraźnie olewa naszego zdolnego kolegę
http://forum.tibia.4players.de/forum/index.php?subtopic=thread&postid=2173389#post2173389
forumowicze robić medialny zamęt, do dzieła : )
Ok. dzieki za wszystkie komentarze.
Mlotek rzeczywiscie wyglada bardzo 'domowo'. Ale gdyby ktos eksperymentalnie walnal takim czyms kolege moglby sie przekonac ze to tez moze byc swietna bron (to zart- nie probujcie) :D
Mhmhmhm. Do tego postu nie dolaczam grafik. Beda wieczorem. Wczoraj zachowalem sie jak ostatni len i poszedlem spac :D
Niestety musze przyznac ze komercji sprzedalem sie juz ze 2 lata temu :( Ale co tam, Tibia to gra o wiele fajniejsza od tych ktore robie na codzien :D
co bedzie z tymi grafikami (a przynajmniej co chcialbym zeby bylo), sprobuje napisac w ciagu kilku dni. Nawet nie wiecie, jak taka prosta sprawa moze byc skomplikowana :D
tlo bedzie naprawione przy wkladaniu kolejnych grafik :) to wszystko przez to ze tlo forum jest biale :) zaslaniajcie zeszytem jasne czesci monitora :)))))))
Narwik: witam :P
Chmm. Jak ludzi nie interesuje watek (mowie o tibia.4players...) to ich strata i tyle. I jezeli ktos nie czuje specjalnej potrzeby, niech nie torpeduje linka podanego przez narwika swoimi komentarzami... w sumie i tak jakos sobie poradze.
Czkowron
28-04-2004, 11:24
BRAWA!!!
Ty masz chlopie zadatki na grafika :) . Skąd żeś wziąl tego progsa ? ;]
Ożesz ja cie pierscsszcz.... Zajebiste :) Radzę pobawić tibia spr czy jakoś tak to szło.... Ten mace i wooden shield arcydzieło (y f ogle to wszystko jest arcydzieło)
Jakiego programy graficznego używasz ?
Oryginalnie dodany przez Lig@
Ożesz ja cie pierscsszcz.... Zajebiste :) Radzę pobawić tibia spr czy jakoś tak to szło.... Ten mace i wooden shield arcydzieło (y f ogle to wszystko jest arcydzieło)
Jakiego programy graficznego używasz ?
Czytaj a nie tylko obrazki ogladasz :P
Robie to w ProMotion (taki programik do robienia mikroskopijnych grafik). Ale w sumie Paint tez by sie nadal
Po krotkiej absencji spowodowanej nawalem wszelkich zajec - wymeczylem pierwsyz outfit. a przynajmniej projekt graficzny outfitu (nie wiem jeszcze jak powinien byc przygotowany outfit do wlozenia do tibii-zmiana kolorow itp).
No coz. nie jest idealny. ta tibianska izometria mnie dobija :P Teraz nie mam wyjscia, musze zrobic x kolejnych zeby sie w tym wprawic :// (hehemmon: czuj sie wspolwinny, namawiales mnie ;)
aaa. animacji nie zrobilem. moze zrobie, moze dopiero przy kolejnych outfitach.
2 wersje, dla fanow jasnego i ciemnego tla :P
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_1_bg.png
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_1_no_bg.png
Jeszcze raz powroce do tematu programu graficznego :D bo to fajna sprawa. Jak juz pisalem, robie na Promotion, to jest taki nowoczesny program do robienia oldskulowych grafik :) Ale kolejnymi idealnymi programami bylyby: GFX (freewarowy programik,.. niestety nigdy nie skonczony), poza tym, idealne do tworzenia takich grafik sa programy z.... Amigi (ktos pamieta :), takie jak Deluxe Paint, Personal Paint, Brilliance. Nie potrzeba do tego sciagac Amigi ze strychu ( ;) wystarczy UAE (emulator) na PC.
Mi sie fajnie pisalo, mam nadzieje ze to o czym pisze przynajmniej 1 osobe zainteresuje (nie ciebie Narwik :)
admini: mam nadzieje ze nie przeszkadza wam ze wkladam outfity do tematu 'bronie'. chyba nie ma po co zakladac nowego watku.
Powiem tak WOW!!!
Zazdroszcze ci takiego talentu graficznego... I wrzocaj wiecej swoich prac na forum bo az milo na takie cos popatrzec :)) byc moze kiedys zobacze bron twojego wykonania w Tibi lub outfit. Powodzenia :)
Edit: mam mala prozbe, czy mogl bys dac linki(jezeli masz) do tych programow?? albo tutaj lub na pw. byl bym bardzo wdzieczny :)
idZi Master Of Dizaster
28-04-2004, 22:53
nie no chłopie wyprowadzasz mnie z równowagi ..
Artuditu
28-04-2004, 22:59
Fajniusie tez chcialbym umiec takie cos robic :D :)
Hegemmon
29-04-2004, 08:35
hmmm czyli będę siedział za współudział ale co tam.. WARTO! :)
gratz... masz do tego ręke.. a jesli chodzi o przygotowanie do wlozenia do tibii to wiem tylko tyle ze te czesci ciala ktorych kolory mozna zmieniac w odzielnym piku sa pomalowane na podstawowe koory( red yelow itp) nie wiem dokladnie jak to diala bo tibia.spr wyladowaem do folderu kiedys przy pacy w OTS calkiem przypadkowo :) i to wlasnie zauwazylem jak sobie je ogladalem.. na tibia.de musisz koniecznie wyszukac topice w ktorych sa ss-y na ktorych widac program do zabawy w tibia.spr i wyciagnij go odautora ss-a :) jak wyslesz to co zrobiles CIP-om a oni tego szybko nie dadza do gry o uznam, ze sa niezrownowazeni psychicznie a jak to dadza to na 100% Outfit tylko dla pacc X( ale co mi tam ja jeszcze pacca mam :baby:
no ale jak tylko patrze na ten Outfit to tylko mysle kiedy go w tibii zbacze! to wszystko przez ciebie( wygodne jest zwalanie winy)
Edit:
przyszło mi coś do głowy... wiem, że zrobienie Outfita jestdość niewyjaśnionym zagadnieniem ale gdybyś zrobił do tego Outfita animację to można by go wstawić jako ptworka.. np był by z niego świetny hm.... Hunter
To ja zacytuje asteriksa (nadal to lubie i czyatm :) ) : "ten chłopak stale mnie zadziwia :)"
Super wdzianko.... Takie elfowe, nie sadzicie... ?
have fun. po raz kolejny jest to juz pokolorowane (a nie szare z maskami - juz mniej wiecej wiem jak to zrobic). Ale przygotowanie tego do wlozenia do gry zajeloby mi nie wiecej niz kwadrans.
Poprzedni outfit wykonalem podobno zla metoda. Podobno chodzenie w boki otrzymuje sie przez obrazanie chodzenia w dol/gore. Ten jest juz tak wykonany. A poprzeniego nie zaluje :D Fajna zabawa byla :D Przerobilem tego pierwszego juz. wlasciwie wyglada prawie tak samo i dlatego nigdzie go nie wlepiam.
Co do umieszczania tego w tibii. to wiecie, ja narazie do tego bardzo relaksacyjniepodchodze. Ale wiecie, jakby to kiedys wyladowalo w grze to raczej zly bym nie byl :P.... Narazie robie w spokoju (i w miedzyczasie). Jak bede mial odpowiednia ilosc materialu to wysle sie gdzie trzeba.
A wogole, to wiecie juz jaka bronia walcze w Tibii (zobaczcie ktore bronie byly jako pierwsze), jaka postac chcialbym miec.... :P
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_2.png
gewof: a tel (od tla) juz bys nie chcial zobaczyc? :D
link do promotion (ten program jest platny)
http://www.cosmigo.com/promotion/index.php
GFX (darmowy) moge wyslac, bo to juz ciezko znalezc. Dajcie mi znac na priva.
"gewolf(Gewof :P): a tel(tej) juz bys nie chcial zobaczyc?
"
Jezeli dobrze poprawilem to i zrozumialem, to ta tez bym chcial zobaczyc, mi przypomina troche takie czlowieka z lasu lub cos w tym stulu, ale naprawde twoje prace sa ladne. I ponawiam swoja prozbe o linki do porogramow ;))
Hegemmon
29-04-2004, 22:25
motyw faktycznie ala człowiek z lasu ale bardzo mi się podoba... taki hipisowski :) ale robisz je chyba ciut za małe :P
dalej rób te frykasy bo chcę więcej :sword: :miecz:
moze pogadasz z GM
twoje outfile i weapiony sa wypasione
moze wreszcie pojawilo by sie pare nowych outfili dla facc :rolleyes:
Eh ... Nie moge na to patrzec ... Ból dla moich oczu ...
Oryginalnie dodany przez Gewof
"gewolf(Gewof :P): a tel(tej) juz bys nie chcial zobaczyc?
"
Jezeli dobrze poprawilem to i zrozumialem, to ta tez bym chcial zobaczyc, mi przypomina troche takie czlowieka z lasu lub cos w tym stulu, ale naprawde twoje prace sa ladne. I ponawiam swoja prozbe o linki do porogramow ;))
Mu chodziło o TEŁ, czyli TŁA, liczba mnoga od TŁO
Yon po prostu jestes najlepszy!! Te grafiki przypominaja mi oldschoolowe gierki konsolowe typu Metal Slug :) Jak ja kocham tak grafik.Po prostu rob to dalej, na pewno nikt nie powie ze cos jest brzydkie :)
Vanhelsen
30-04-2004, 23:20
Rysunki zaje.biste, full wypas i co tam jeszcze jest :P. Faktycznie jak sam mówisz jedyne do zcego się uczepić to rozmiar laski (ale nieprzeszkadza) i ten armorek troche cienko wykonany ale itak git. CIP'y powinny cię wziąćś w swe szerego do tworzenia itemków 8)
3D!T: Zostałem zmuszony zedytować mój post, po napoczątku niezobaczyłem pozostałych grafik. I one są wypas :) Ty masz zamiar zostać grafikiem computerowym czy nim jush jesteż?? Czekam na kolejne rysuneczki :))
och. od Metal Slugs mi sie lezka w oku kreci. Ta gra miala taka boska grafike (mowie o starej wersji. wiem ze teraz wyszlo x nowych).... :P
Wlasnie nie wiem czy ten drugi outfit jest za maly, czy pierwszy za duzy :D Ale jedno wiem napewno. Jesli bede mial to kiedys wkladac do gry, przerobienie nie zajmie mi za duzo czasu.
Weekend sie zaczyna, i jutro na bank cos wrzuce. Dzisiaj od wielu dni mialem okazje zagrac w gre - temat tego forum :P Musze sie pochwalic ze zabilem pierwszego nooba ktory nachalnie atakowal moje potwory treningowe :D
w sumie zrobilem ten utlfit dla zartu. To jest grabaty miesniak :P wierze ze znalezliby sie gracze chcacy grac czyms takim :D Albo moznaby dawac taki outfit za kare dla masowych killerow i innych noobow :P
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_3.png
Na poczatku wypada pochwalic autora grafik za to co zrobil. Wyglada to naprawde dobrze. Bravo.
Ale nie o tym chcialem rozmawaic :P
Glownie chodzi mi o ten program ProMotion. Jesli masz instalke albo wiesz skad mozna go pobrac to bede ci wdzieczny jesli podzielisz sie z nami tymi informacjami ^^ Moze jesli posiadasz instalke, ktora nie zajmuje zbyt wiele miejsca to daj znac.
Fajne bronie :)
A tą instalką też byłbym zainteresowany :)
promotion NIE jest programem damorwym!!
http://www.cosmigo.com/promotion/index.php
mozecie sobie sciagnac triala. ale ludzie, nie spodziewajcie sie ze program zrobi za was grafiki :P na pierwszy rzut oka nie zauwazycie wielu roznic miedzy promotion i paintem :D
Yon: wiadomo ze nie zrobi za nas graficzki, wszyscy widza ze masz talent :baby:
Ale program sie moze przydac. Moze ktos dzieki niemu odkryje swoj talent :king:
yon myślisz, ze wcześniej z grafika doświadczenia nie mieliśmy? (przynajmniej ja) Mam za sobą sporo grafik na www, tapet i.t.d. :)
Nie, nie. Ale mi chodzilo o cos innego. Promotion jest programem ktory obsluguje grafiki do 256 kolorow, i wszystko rysuje sie tam po pixelu!!! Czyli z tego opisu wynikaloby ze ten program nie rozni sie niczym od painta :D => Wniosek jest taki ze robienie czegokolwiek w tym programie jest o wiele trudniejsze niz np. w Photoshopie. Ale cos za cos, przy takich mikroskopijnych grafikach PS wogole nie daje rady (wg. mnie), za to PM sprawdza sie doskonale.
Czyli ktos kto wyrosl na PS, czy innym nowoczesnym programie bedzie mial (przynajmniej na poczatku) straszna odraze do PM. Po prostu boje sie ze wszyscy nagle pomysleli ze PM jest cudowny i gwarantuje sukces :P
Sorki, nie chcialem nikogo urazic :D wierze ze na tym forum jest niejeden dobry grafik......
dwarven hammer rzadzi!!! a ja wiem, co jest napisane tymi runami :) "na pohybel sk****ynom!!!!" :D Andrew S. rządzi :)
to crystal staff za bardzo mi okulusa z d2 przypomina ;/
ten mlotek krysztalowy wypas :)
i zbrojka tez niczego sobie, nazwij ją Leaf Shield bo na prawde wyglada jakby z lisci byla :)
pozdrawiam
EDIT: ne popatrzylem na nowe rzecyz... amulecik!!! zajebioza!!! srebrny widzminski miecz!!! stary, z mysli mi to wyjales :)
topor... omg - cudo :) sxzczegolnie to poszczerbione ostrze...
miecz!!! beautiful!
lece dalej... iron hammer - piekny :) sabre - prawdziwa polska karabela :)
mace-az chce sie taka grac :)
wooden shield - to jest cos :)
sorry ze sie rozwleklem ale to jest swietne!
pozdro
macie outfit w kilcie :D cos mnie wzielo na zabawne outfity :P
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_4.png
Hegemmon
02-05-2004, 16:19
nono... fajne te nowe Outfity :) widać, że prace idą prężnie :) szkoda, żę CiP Soft tak nie pracują.... mogli by wrzucić wszystkie twoje dzieła i inne jakiś dzięki czemu gra była by zróżnicowana :)
Qrde dobry jesteś.....takiej porządnej grafiki to już dawno nie widziałem (tzn. nigdy). Może spróbujesz wymyślicz nowe rodzaje potworków etc. Życze powodzenia przy dalszej pracy i jeszcze raz gratuluje - wyszło Git.
tak dla podtrzymania watku :D narazie jestem jeszcze w nastroju dlugoweekendowym :P.. czyli nic mi sie nie chce.. chm. za czas jakis zaanimuje jakis outfit :P w koncu trzeba
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_5.png
To może punkcikami: ;)
1. Veri najs work. :P
2. Najs programik. :D
3. Prośba - poczaruj coś w kolorze czerwonym - może Demon Shield lub coś w tym stylu - bo nie jestem pewien, czy to ja jestem taki cienki w grafice, czy tym kolorem rzeczywiście trudniej coś namalować. (vide this (http://members.lycos.co.uk/tronheim/tibia/moje/dshield.gif) or this (http://members.lycos.co.uk/tronheim/tibia/moje/dshield.jpg)) :rolleyes:
re:down
Wkleiłem, nie chciało mi się bawić w robienie .spr i ss dla 2 itemów. :P
Hegemmon
04-05-2004, 21:14
hmmm new outfit wygląda ofcors fajnie ale nie moge się doczekać tej animacji :)
P.S. Iwan nie przejmuj się ta druga tarcza wygląda całkiem całkiem choć troszeczke mała... i pytanko wkleiłeś to w ss czy wrzuciłeś do tibia.spr?
Jajeczko
04-05-2004, 22:06
O KU*** to jest cudne, możesz śmiało zgłosić sie do CIPów na nowego grafika, super są te nowe grafiki dla starych broni i nie tylko .
Dawaj więcej !! ;)
idZi Master Of Dizaster
04-05-2004, 23:06
nom wszystko very spoko
Wojskowy
05-05-2004, 16:16
Oryginalnie dodany przez Gewof
Yon, naprawde masz talent i powinienes go rozwijac. Moze w przyszlosci zostaniesz profesjonalnym grafikem :)) I twoje grafiki sa naprawde swietne :D
popieram....
masz ogromny talent.....
dawaj dalej bo lubie oglądać:P
NORMALY OBYWATEL RP
05-05-2004, 16:35
Podsumuje twoje grafiki w punktach:
1.Za*****te
2.Wypasione
3.Cudne
4.Najlepsze
5.The Best of Best (czy jakos tak)
7.COOL
8.I kurde zabraklo mi slów jestes mistrzem
Jescze jedno pytanko czy jestes tym Yonem z Valori druidem czy masz ta ksywke tylko na forum?
NORMALY OBYWATEL RP
05-05-2004, 16:43
Do Yona:
Mam prosbe chcialbym zobaczyc nowego skina dla knighta fajnie by bylo zeby prynim bylo widac jakis mieczyk dwurenczny zeby byl wypakowany jak pudzianowski:Pi zeby byl jescze lepszy niz twoje poprzednie graficzki ktore byly mistrzowskie
i fajnie by bylo gdzybys jescze dodal jakis nowy skin dla demona cos w stylu diablo z "DIABLO II"
Wlasnie, kiedys spotkalem sie z tym Yonem z Valorii :P Generalnie bylem strasznie zdziwiony :D Ale co tam, on ma ta ksywke (na tibii) dluzej niz ja (kiedy zakladalem postac ten nick byl juz zajety). Ja jestem jako Chninkiel, tez na Valorii.
co do skinow. To dobry pomysl, musze zrobic cos w stylu zapuszkowanego (zbroja) kolesia z mieczem na plecach. Wiec dzieki za przypomnienie mi :P
do cipow nawet wyslalem cos, i nie mam odpowiedzi :P Chociaz ci o mnie dbaja, i chca mi zaoszczedzic nieprzespanych nocy :D
NORMALY OBYWATEL RP
05-05-2004, 19:52
a moze jescze zrobisz nowego skina do fire sworda bylo by fajnie juz sobie wyobrazam jak go zbobisz te plomienie beda takie zywe...
sorka ze jestem taki upierdliwy ale jestem zafascynowany twoja tworczoscia jestes po prostu swietny i moze kiedys potrzenujemy na valori bo ja tez jestem knightem ale pierw musze polepszyc skille:P powodzenia w dalszej tworczosci aha.... i jescze co z tym demonem:P
Hegemmon
07-05-2004, 11:55
hmm C.i.p. Soft pewnie siedzi przed kompem zamórowani i ani drgną.. dlatego odpowiediz brak :baby: .. co do tego knighta to czekam z niecierpliwością :sword:
przez weekend cos dodam. w przyszlym tygodniu jest E3.. wiec ja (jak i wszystkie firmy ktore robia gry komputerowe) mam tutaj naprawde zabawnie :P
ooo. wlasnie mozg mi wyciekl na podloge :D... znowu :(
stary, gdy zobaczyłem te bronie to mnie o ściane rzuciło, one są po prostu zaje..... 8)
Main Vegeta
08-05-2004, 20:53
OOOOO K*****A!!!!! jak żałuję że dopiero teraz zobaczyłem ten temat!!! yon... jesteś moim ziomem!!! nie no wymiękam przy kompie!!! tylko zastanawia mnie jedno... te grafiki są tak dobre że wydaje mi się że bierzesz je z innej gry... wydaje mi sie że już gdzieś widziałem te bronie hmmm... a może nie.... mimo wszystko YON jest geniuszem!!
ten majl jesd dodany przy tysiecznym wejsciu na ta strone (o ile ktos mnie nie ubiegl :P )
macie rycerza! byc moze jest troche inny niz sie spodziewaliscie, ale zrobilem go takiego troche bardziej tibiowego (przynajmniej mi sie tak wydaje). Obiecuje ze do niego dorobie animacje oraz przygotuje do wlozenia do gry (musze, muszie :D
http://www.yon.menel.com/2d/tibia_outfit_6.png
Main Vegeta. Chyba sie nie obrazisz jak napisze ze nieco rozbawil mnie twoj majl :P mialem juz kilka oskarzen o 'plagiaty' po drodze i wszystkie byly bardzo chybione... nie wiem co mam jeszcze pokazac.
Coz, ale jacys ludzie robia te rzeczy do (innych gier), i wiekszosc z nich nie jest oskarzana o plagiat :P czemu w tibii jest tak dziwnie ? :D
Vegeta, potraktuj moja odpowiedz jako zart :)
aaa. i mozliwe ze beda jeszcze jakies poprawki przy tym rycerzyku (wyjda w animowaniu).
huh. chcialem zrobic tutorial do tego tu. ale wyszedl zupelnie bezsensowny i bardzo nieobrazowy :/
yon, napisz po prostu czym się zajmujesz, dla kogo i ile tytułów już masz na koncie...
albo chociaż może jaki konkurs wygrałeś rok temu, hehe
@Main Vegeta i reszta
a zastanowiłeś się może ile można zupełnie różnych mieczy wymyśleć do okienka 32x32 piksele?
Yon, kolejne moje gratulacje! Te outfity sa kilka razy lepsze od tych ktore robia CIP. Moze jednak sproboj wyslac im maila wraz ze swoimi pracami, a byc moze cos z tego bedzie. :) Powodzenia!
Hegemmon
09-05-2004, 10:36
:) rycerzyk bardzo fajny choć spodziewałem się, że będzie bardziej okuty blacha ale spox :) te zielone włosy też są jakoś dziwnie ale ogolnie bardzo pozytywne wrażenie :D
Oby tak dalej.
Main Vegeta poprzyj teze agumentami w postaci ss-ów tych grafik
NORMALY OBYWATEL RP
09-05-2004, 13:04
bardzo fajny skin dla knighta i zgadzam sie z toba ze jest tibijski dal bym ci pomysl na nowe rzeczy ale kude niemom takeij duzej weny tworczej:D hehe czekam na dalsze projekty z niecierpliwoscia...
Baron Kaldrick
09-05-2004, 21:57
Yon, jesli jestes zainteresowany tworzeniem grafik do gry cRPG/MMORPG, just msg me on gg - 1537962...
A morze byś zrobil te ludzikki bardziej..ech..jak to powiedzieć? Kształtne?
Znaczy....może jakaś damulka by tam zawitała, co o tym sądzisz? Nie myślcie sobie rze poprzednie nie są
dobre, są BARDZO DOBRE, ale.....
jakaś elfcia by sie przydala :D
Ale taka z DUUUUZYMI (.)(.)
oczkami ;)
:edit:
kto powiedzial ze mają być cycate? mi chodzilo o duze oczy, ale z koro proponujesz panie z bp ;p
to nie mam nic przeciwko ;p
http://www.yon.menel.com/2d/outfit_animated_mask_1.png
have fun :D
niestety w grze wyglada nieco gorzej niz pokolorowany przeze mnie, ale daje rade.
mam nadzieje ze nie spodziewacie sie zbyd wiele od 2och klatek animacji :D
hegemmon: niestety nie mogl byc bardziej blaszany, bo wtedy kolorow wogoleby nie bylo (glupio by bylo zrobic kolorowana zbroje).
co do cycatych wojowniczek. pomysli sie :D
Mi się osobiście tenstuff bardzo podoba - zrób tego więcej to może uda ci sie sprzedać cipom :D
Nie wiem czy nie powtarzam czyjejs wypowiedzi, ale moglbys sie pokusic o zrobienie wlasnego .spr do tibi, napewno plik cieszylby sie ogromna popularnoscia! :P
well. well. ja tam nikogo nie bede scigal za zrobienie spra dla siebie....
Ale narazie nie bede robil zadnego oficjalnego pliku. nie bylbym tez zadowolony gdyby ktos zrobil go za mnie i rzucil w siec :D
narazie mala przerwa. probuje sie relaksowac i robic grafike do waszej ulubionej stronki (narazie nie pisze ze skoncze :D)
papa
Hegemmon
15-05-2004, 12:48
hmm yon... ale obiecaj że potem pozamieniasz te grafiki ^^ ta pierwzsa nadawała by się jako skin pałki albo jeden z tych nowych ( ten taki dziwny :P ) tylko zrób potem tego więcej żey nie szukać zmian ^^ do tego można by dać poprawione grafiki terenów z topicu w tym dziale no i ta butelka jest cool :)
ale ja cię nie poganiam i zrób to wtedy kiedy uznasz to za stosowne ale chcę żebyś wiedział, że czekam z niecierpliwością :baby:
moze sie powtarzam ale uwazam ze pochwal nie wystarczy do konca zycia!! to jest po prostu znakomite :] z takim talentem daleko zajdziesz!8)
:))
zrob tez grafe jakiegos runka np. UH ;)
Sir_alex
19-05-2004, 08:03
suuuuuuuuuper bardzi mi sie podobają czekamy na wiecej a moze jakiegos potworka albo runa:D
zrób więcej outfitów, te które już zrobiłeś są ekstra, ale więcej plx :);)
coby watek nie upadl :D co prawda to nie sprajty do tibii.
o ile nic strasznego sie nie wydazy wkrotce beda to elementy nowego laya.
http://www.yon.menel.com/bronie_1.jpg
Bosze, Yon, prosze przestan ;( , jak patrze na twoja grafike to az mi zal dupe sciska(hie hie) ze sam nie potrafie tak rysowac. To jest poprostu genialne! 8o
Hegemmon
26-05-2004, 01:29
8o ;( 8o ;( 8o ;(
omg! to jest dopiero coś :) w grafice do tibii widze, ze nie mogles zaprezetowaccalego siebie :) to jest boskie :)
P.S. fajna wstążka na włuczni :P
Post mi się zdublował. Zamiat edit'ka dałem odpowiedz - sry modki.
yon
nie
po prostu nie
spieprzaj mi stad :D
nie wytrzymie zaraz, po prostu Ty nie mogles robic tyhc grafik! Ty je musiales skads sciagnac! nie da sie takiej grafiki zrobic! nie da! :D
geniusz, geniusz sam w sobie, ja to kurwa mac czuje, ze Ty czlowieku bedziesz pryz odpowiedniej promocji i bardzo odpowiednch narzedziach wielki :)
btw. ile masz lat i w ktorej firmie komputerowej pracujesz?? :P jakis oddzial wydawcow Final Fantasy?? albo chociaz EA :P
Baron Kaldrick
27-05-2004, 17:33
Yon, moglbys sie czasami odezwac =/ No, chyba ze juz nie interesuje Cie projekt?
8o 8o 8o 8o 8o 8o 8o :O :O :O :O :O :O
OMG! stary, w czym to robisz? ja nie moge. Ty to jesteś ziom stary, ty to jesteś ziom. Czuje to. Twoje rysunki są cacy. Powiedz tylko w czym je robisz(chodzi o te najnowsze) no i JAK! ja tam tylko ołówkiem i czasami rapitografem (swoje bym też umieścił, ale niech ktoś mi skaner ufunduje );)
to jest cool, to jest git nie zaprzeczy chyba nikt!
jeżeli chodzi o tło to mam przypuszczenia. robiles w corelu?
A skoro już gadamy o rysunku zna ktoś strone z tym "jak rysować mange" bo książki nie dostane, a mam dosyć szkolić się na "internetowych" rysunkach.(wchodze, wpisuje manga i wiecie co wyskakuje X( )
Ps. acha Jon, obiecałeś cycaste, trzymam cię za słowo :D
robie to wszystko na kompie. w tym przypadku to byl painter. corela nigdy na oczy nie widzialem :P chociaz to jest corel painter (pelna nazwa).. moze o to ci chodzi.
co do cycatych, w tym momencie mam mase innych rzeczy zwiazanych z tibia na glowie :P
Elendart
10-06-2004, 21:05
piekne itemy
powiem to co reszta:GRAZT
Hmmm... od czego bu tu zacząć <nie wiem z wrażenia>.
Jak będziesz wysyłał do Cipów te projekty nie zapomnij dać nicka w grze to Ci morze PACCa zafundują :P . Najbardziej mi się podobają te duże obrazki. Więcej na nich widać. No cóż nie będe sie rozpisywał, że mi się bardzo podobają.
@Elendart: Sorki, że się znów czepiam, ale powiem to co reszta:GRAZT Jeżeli masz powiedzieć to co reszta to lepiej nic nie mów plx.
Dj Nekro
11-06-2004, 10:06
DLa mnie te bronie są zaje**ste !!!:o
Na jakim progsie to zrobiłeś?! (odpish na PW jak mozesh:))
Stary po:
1. Jeżeli są to twojego autorstwa prace... nadajesz się do robienia spritow do tibi pokaz to CipSoftowi
moze dostaniesz jakas nagrode.
2. Naprawde sliczne graficzki Miodzio!!! drugi raz przeglądam ten temat i cały czas jestem pełen odziwu twojego talentu
8o 8o 8o
gratz
sir abaddon
14-06-2004, 15:45
calkiem w spoko 8)
Polny Lowca
14-06-2004, 18:28
Ja nie moge czemu cie na gg nie ma chce z tobą to omówić (wiesz co ) powiedz kiedy będziesz mógł być na gg to se o tym pogadamy
Zainspirowany grafiką Yona zrobiłem coś własnego sugerując się tutorialem robienia miecza jaki zamieścił na poczatku wątku.
http://www.gimnazjum16.edu.pl/images/sztylecik.gif
Combat Knife
Wersja tej samej broni, również zrobiona przezemnie jednak bardziej przypominająca dzisiejsza Tibie.
http://www.gimnazjum16.edu.pl/images/sztylecik2.gif
Combat Knife
Hmmm te itemki gdzieś widziałem i to na pewno po tyhc pierwszych 4 broniach aaaa one były na tibia.comi jeden tam dawał a pamiętam już dobrze a tu też są takie same ale miło że też polacy mogą zobaczeć piękne itemki.. 8)
Oł dżizas.
8o
Yon, ale Ty masz talent, człowieku! Wyślij to, błagam do CIPa, niech dadzą to do nowej Tibii. Jesteś cudowny, po prostu zajebisty!
Normalnie mi szczęka opadła.
Yon masz talent powinienes go jakos wykorzystac!
Narazie treuj tu a potem kto wie..dawaj wiec na forum bo gdy zobaczylem to mnie zbawilo :P 8)
Hegemmon
23-06-2004, 12:57
Bysiek zamiast tylko oglądać obrazki ( mimo że w tym topicu o to chodzi ;) ) to poczytaj też trochę..
2lin:
fajne mieczyki
P.S. Yon gratz zwycięstwa w wielkim stylu ;)
Dwimenor
24-06-2004, 15:01
Powiem tyle:
WIĘCEJ, WIĘCEJ, WIĘCEJ
Jesteś genialny!!!!. Pomysł i wykonanie świetne!!!
GRATZ!!!!!!!!!! :D
spider-bialystok
27-06-2004, 21:21
Extra są te ostatnie rysunki. Zrob takich wiecej, moze dasz jakies potwory...
Termbest_pol
27-06-2004, 22:30
Czesc :) Nie czesto tak chwale ludzi ale ciebie naprawde moge : Jestes spoko mam propozycje daj prace do tibia.com lub war3 - poniewaz ta wloczna to tak by pasowala do w3 a reszta do tibi gratulukje talentu
Powinieneś zacząć robić własną gre ;-)
Chłopie... To jest genialne ! Daj jeszcze jakieś inne itemy ! :D A tak btw nie marnuj swojego talentu - niech CIP-owie Cię ujrzą ! :D Ale naprawdę jestem pod wrażeniem ... 8o (Chyba nikomu nie buchnąłeś tych gifów ? ;)
Żartuję... ^^)
Ale to jest s-u-p-e-r ! I na dodatek Dragon Skin Armor został wykonany naprawdę , ale to naprawdę zaje..super XD... I nie marudź, że brzydkie ! :P
NIE NIE i JESCZE RAZ NIE zobaczysz wyrwe ci rece i przyczepie je sobie wyrwe ci oczy i przyczepie je sobie jak mozesz byc taki dobry i mam dla ciebie swietnom propzycje jest to program rpg maker bardzo prosty program do robienia gier JRPG i gdyby dodac te grafiki byłbyś mistrzem albo nawet ty bys mi dawal grafiki ja bym robil midy i twozyl gierke napisz mi na maila
[email protected] albo na privie cos klknij a link do stronki orpg makerze
macie tu: http://www.rpgmaker.pwii.pl/ mówie ci wejdź w ten link i pobierz tom gre przeczytaj tutorial zrób przykładowom gierke zapomocom rpg maker no muisz to zrobic potem sciagnij innom gre po oglondaj i zrób swojom ja swojich zrobilem z 5 tylko szkoda ze nie na swoich grafikach :( :( :( ja wogóle nie mam talętów do rysowania ja umiem tylko malowac goscia z urawnom glowom goscia siekanego pilom motorwowom i tylko siekańska i krew aha i jeżeli będziesz chcial oddawac organy potrzebującym to ja biore ręce :]
Aż mi mowę odebrało...
Genialne... Wręcz Perfekcyjne.. Nie wiedziałem, że jedna osoba może takie cuda tworzyć... Doskonała Gra światła, dbałość o detale, różnorodność materiału - metal błyszczy się zupełnie inaczej niż drewno... I pełna wypukłość i trójwymiar...
Ja osobiście rysuję TYLKO w paincie... I raczej wątpie abym kiedykolwiek osiągnął taki poziom jak ty...
Nic tylko pogratulować...
00 <<==== od biedy nazwijcie to szczęką na podłodze...
__ Dalej, towarzysze Forumowicze! Szturmujemy Kapitalistyczny
|| CIP soft ku większej chwale Towarzysza Komandira YON-a!!
|| :berserk: :berserk: :berserk: :berserk: :berserk: :berserk:
||
||
||
||
[]
Blagam... Daj taki outfit jak do knight dla elfa zebym go mogl se wkleic >.< :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Super. Masz talent i duzo czasu... Jak by sie komus chcialo (jak bede mial czas sam to zrobie) mozna podmienic te graficzki i dac dop sciganiecia gotowy plik *.spr....
Natomiat co do komentarzy ze zglos sie do cipsoft to mam nadzieje ze to tylko zarty. Wykonanie takich grafik profesjonalnemu grafikowi zajmuje bardzo malo czasu. Duzo rzeczy mozna zrobic jakimis filtrami itd zamiast rysowav pixel po pixelu. Cipowie prawdopodobnie plywaja w kasie (gdyby tak nie bylo nie robiliby co 5 minut nowy serwer). Gdyby chcieli zeby tibia wygaldala "nowoczesniej" zorbili by to. Ale wyobraz sobie jakby to wygladalo jakby nagle w jakims update zmienili wszystki grafiki na bardziej rzeczywiste. Gra stracilaby klimat. W ostatnim update poprawili m.in soldier helmet, latarnie i drzewka......
Nie mowie ze nie masz szans na prace w cipsoft ale gdyby oni chcieli inne grafiki to by je mieli......
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.