Pokaż pełną wersje : Szukam dobrego zestawu magicznego obrony przed PK dla druida.
Alanus Lutinum
10-09-2005, 20:28
Może ktoś zna taki zestaw prosze o runiczne i spontaniczne przed każda profesją.
Według mnie najlepiej mieć z 2-3 runy Firebomb, czar Magic Shield, bag HMMow, bag Uhow, i nawet 2 SD ( na każda profesję).
Lord Maniek
10-09-2005, 20:36
Najlepsza obroną jest atak :evul: albo siedzenie w depo 8o
Utani gran hur - niezawodne
Pozatym uhy i mana na vite :P
Jeżeli tylko chodzi o obrone...
Jeżeli chcesz się pozbyć PeKa ;) to SD, E-wave(druid ma ? ), jak sorc to ofkorz UE :evul: gfb i napażaj ile wlezie :P
Venderer
10-09-2005, 20:55
Może ktoś zna taki zestaw prosze o runiczne i spontaniczne przed każda profesją.
Według mnie najlepiej mieć z 2-3 runy Firebomb, czar Magic Shield, bag HMMow, bag Uhow, i nawet 2 SD ( na każda profesję).
Zabrzmiało to tak jakby Magic shield był specjalnie qpowany do obrony przed PK, a wcale nie. Pozatym jets on wręcz wogóle nieprzydatny na PKrów, urzywa się go aby sorc mógł przezyć Combo silnego potforka, w tarkcie ucieczkijest nieprzydatny, ponieważ tarcimy 1 pkt many na 1 pkt HP, za to gdybyśmy urzywali Exury Vitki wtedy tarcimy 80 pkt many na jakieś 200-full hp (w przypadku sorca, i palka na pózneijszym lvlu te 80 pkt many elczy do full)
Mam nadzięję, że rozumiesz oco mi chodzi...
Zabrzmiało to tak jakby Magic shield był specjalnie qpowany do obrony przed PK, a wcale nie. Pozatym jets on wręcz wogóle nieprzydatny na PKrów, urzywa się go aby sorc mógł przezyć Combo silnego potforka, w tarkcie ucieczkijest nieprzydatny, ponieważ tarcimy 1 pkt many na 1 pkt HP, za to gdybyśmy urzywali Exury Vitki wtedy tarcimy 80 pkt many na jakieś 200-full hp (w przypadku sorca, i palka na pózneijszym lvlu te 80 pkt many elczy do full)
Vita leczy minimum 250 hp, w zasadzie sorca zawsze leczy do full chyba że ma wyjątkowo nędzny mlvl. Co do magic shield to się zgadzam.
Co do "Zestawu any-PK" to:
-Bp Uh,
-Bag Sd (z siłą czarów ponad 170% cały Bp),
-0.5 Magic Wall,
-5 Fire Bomb,
-5 Destroy Field,
-3 Desintegrate.
Najlepsza obroną jest atak :evul: albo siedzenie w depo 8o
Utani gran hur - niezawodne
Pozatym uhy i mana na vite :P
Jeżeli tylko chodzi o obrone...
Jeżeli chcesz się pozbyć PeKa ;) to SD, E-wave(druid ma ? ), jak sorc to ofkorz UE :evul: gfb i napażaj ile wlezie :P
Grales kiedys magiem?? X_X
UE uzywa sie tylko i wylacznie w wojnach podczas trapow w walce PvP jest po prostu zbyt kosztowne zeby sobie na to pozwolic, mag za te 800 many moze wykorzystac caly arsenal czarow bardziej potrzebnych
Jesli chodzi o PvP druidem to wyglada to podobnie jak sorcem
f-bomb - SD f-bomb - SD f-bomb - SD..... Jak chcesz przestraszyc przeciwnika lub masz do dyspozycji kilku (a nie masz mozliwosci ucieczki) uzywasz GFB, ale najlepiej na kilku przeciwnikow zabic najslabszego (najmniejszy lv, mag - chodzi mi tu ze najslabszy lv jesli chodzi o te same profesje lub jesli beda na podobnych lvach to jakiegos maga - druida lub sorca)
Uzywajac tej strategii ktora ci podawalem swego czasu zabijalem ludzi z lvem o 10 czasem 20 wiekszych od siebie. Ale i tak wg mnie lepsze od noszenia arsenalu run bedzie utani hur i dac buta :P
Edit: na kazda z tych strategii przydaje sie tez 2-3 runy Magic walla :P
Arathorn
11-09-2005, 13:33
To jeszcze zależy od twoich zdolności pvp, sorc/druid jest taką profesją w której dużo większe znaczenie niz lvl mają umiejętności pvp, jeżeli ma się je na dobrym poziomie to możan spokoj nie zabić kogo na lvl 10-20 większym. Jeżeli potorafisz się b.dobrze posługiwać runami to sd/uh, jeżeli nie to time ring, utani gran hur, uhy i uciekasz.
Walekifa
11-09-2005, 20:34
100000 bp sd, 1000bp uhuw,100000 bp hmmów.Co wy tytolicie?
Przecież wiadomo że trzeba mieć jak najwięcej uhuw,i silnuych run ofensuwnych,nikt nie bawi się w robienie jakiś -Soul fire,LMM ,Envenom tylko tak samo jak do pvp,tak samo na potworki najlepiej używac najlebszych run (SD,HMM, explo,GFB,FB)I wspomagac się uhami
A tak na marginesie,jeśli jesteśmy blisko bramy maista a atakuję nas np. pk.40 lvl,a my mamy np.18,to niepowinniśmy go atakować runami,żeby niemieć pz locka,tylko uciekamy do dp lecząc się...
edit: Nie zawsze możemy pozwolić sobię na runki magic wall,są one tylko dla pacc,i rzadko sprzedawane.Chyba że mamy kolegę z paccem,albo damy uczciwemu magowi manaski i blanki żeby nam zrobił.
no z tym mana shieldem sie nei zgodze. swego czasu na titanii 30ms i 40ms napadli 42ms'a i przezyl combo ue tylko dzieki temu ze mial full mane i w odpowiednim momencie skapowal sie ze chca go zabic no i rzucil mana shielda. tak wiec przydaje sie...
no z tym mana shieldem sie nei zgodze. swego czasu na titanii 30ms i 40ms napadli 42ms'a i przezyl combo ue tylko dzieki temu ze mial full mane i w odpowiednim momencie skapowal sie ze chca go zabic no i rzucil mana shielda. tak wiec przydaje sie...
Od kiedy 30 ms moze walic z UE ?
39 Ms jest wstanie zabic 43 ED urzywajac tylko 1 Ue tak samo jak sorca ty tym lvlu.Co do obrony Jak masz pacca nie potrzebne ci Uhy jak masz powyzej 1k many<strong hast i mana shield i splywasz do Pz> Jesli jestes na malym lvlu wystarcza ci tylko Uhy
39 Ms jest wstanie zabic 43 ED urzywajac tylko 1 Ue tak samo jak sorca ty tym lvlu.Co do obrony Jak masz pacca nie potrzebne ci Uhy jak masz powyzej 1k many<strong hast i mana shield i splywasz do Pz> Jesli jestes na malym lvlu wystarcza ci tylko Uhy
Chyba jak ma 80 MLV
Bullshit!!!
39 MS wali z UE w ludzi ok 250-280 (moj rekord na 40 lv 45 mlv to 293 w czlowieka) Jak juz mowilem UE jest przydatne tylko w wojnach i trapach za te 800 many czasem bardziej oplaca sie walnac 2x e-wave i zostawic sobie mane na vity.
2. Co ma PACC do UHow?? Pare run UH kazdy powinien nosic przy sobie jak braknie ci many na vity (nawet przy 1k many moze ci braknac szczegolnie jak taki skory jestes do walenia UE)
3. Strong haste niech bedzie ale po cholere MS?? Jak leczysz sie systematycznie lepiej ci wychodzi walenie Vity niz MS (chyba ze jestes na wojnie i spierniczasz przed kilkoma sorcami ale wtedy gdy maja niezly skill pvp to i tak nie masz szans)
4. Nie raz na Malym lv mozna zabic znacznie wyzsze... F-bomby na piony ktore praktycznie nie maja Uhow (mowie tu o PK) calkowicie wystarczaja, czasem wystarczy postraszyc ze masz runy ofensywne, a czasem blokujac Magic wallem mozna uciec.
Wiec, to zalezy ilu tych pk, gdzie Cie atakuja i oczywiscie jakie lvle.
Niema czegos takiego jak zestaw anty-pk,
jesli atakuja Cie 3 osoby o lvlach wyzszych od Ciebie to przydadza Ci sie tylko uhy, mana na vity, utani gran hur i magic walle, walka calkowicie odpada zadne tam sdkowanie ich, bo zrobisz sobie pz locka i juz padniesz napewno. Uhajac sie starasz sie dobiegnac do jakiegos pz (domek, depo, temple)
Jesli to jedna osoba z lvlem rownym badz lekko wyzszym, a Twoje pvp jest w miare dobre mozesz sie bic, raczej tylko SD, HMM, GFB po bagu tego powinno wystarczyc, no i oczywiscie bp UH.
sam jestem 33 druidem i zawsze na hunty czy na maisto - niewazne zawsze nosze przy sobie 4 sd 4 uhy 3 gfb 3 fb df ff m wall ( kłopotliwy do zrobycia) + 2 blanki i 3 parcele ( które zaczynam sobie odpuszczać bo sporo ważą a po upie nie są aż tak potrzebne.... do tego jak chodze na jakieś hunty czy nawet żeby SP ponabijać to robiąc runka robie zawsze 1 ( chyba ze hmm to 2 ) - poziom wyjściowy full mana, tak żeby miec jak najwięcej many. a ddalej to juz tylko skill się liczy... zależy czy będziesz trafiał runkami w siebie a twój przeci2wnik w ciebie, jak będziesz chodził czy spanikujesz itp itd. pograj z 2 miechy na pvp enforced to się nauczysz :p
sam jestem 33 druidem i zawsze na hunty czy na maisto - niewazne zawsze nosze przy sobie 4 sd 4 uhy 3 gfb 3 fb df ff m wall ( kłopotliwy do zrobycia) + 2 blanki i 3 parcele ( które zaczynam sobie odpuszczać bo sporo ważą a po upie nie są aż tak potrzebne.... do tego jak chodze na jakieś hunty czy nawet żeby SP ponabijać to robiąc runka robie zawsze 1 ( chyba ze hmm to 2 ) - poziom wyjściowy full mana, tak żeby miec jak najwięcej many. a ddalej to juz tylko skill się liczy... zależy czy będziesz trafiał runkami w siebie a twój przeci2wnik w ciebie, jak będziesz chodził czy spanikujesz itp itd. pograj z 2 miechy na pvp enforced to się nauczysz :p
4 uhy? LOL. Daleko to ty na tym nie uciekniesz. Uh co 2 sd i koleś ma ciebie na 10sd~ (zalezy od jego sc). Mniej niż Bp Uhów bezsensu nosić.
Blakall Shinekryon
12-09-2005, 16:28
ja tam nie zawsze mam bp uhuw 8o i zyje i nie zginolem nigdy od pkera
Grales kiedys magiem?? X_X
UE uzywa sie tylko i wylacznie w wojnach podczas trapow w walce PvP jest po prostu zbyt kosztowne zeby sobie na to pozwolic, mag za te 800 many moze wykorzystac caly arsenal czarow bardziej potrzebnych
Jesli chodzi o PvP druidem to wyglada to podobnie jak sorcem
f-bomb - SD f-bomb - SD f-bomb - SD..... Jak chcesz przestraszyc przeciwnika lub masz do dyspozycji kilku (a nie masz mozliwosci ucieczki) uzywasz GFB, ale najlepiej na kilku przeciwnikow zabic najslabszego (najmniejszy lv, mag - chodzi mi tu ze najslabszy lv jesli chodzi o te same profesje lub jesli beda na podobnych lvach to jakiegos maga - druida lub sorca)
Uzywajac tej strategii ktora ci podawalem swego czasu zabijalem ludzi z lvem o 10 czasem 20 wiekszych od siebie. Ale i tak wg mnie lepsze od noszenia arsenalu run bedzie utani hur i dac buta :P
Edit: na kazda z tych strategii przydaje sie tez 2-3 runy Magic walla :P
Zgadzam sie z tobą, a poza tym tylko pacc użyje ue więc praktycznie zrobi to 2% magów mogła by to zrobić wiedząc jeszcze że to od 40lvl ;)
Quezacoatl
12-09-2005, 21:02
A ja znam zestaw any-PK
serwer non pvp :p
Żeby umieć się bronić przed pk, uhy i sdki nie wystarczą. Po prostu trzeba przejść przez te kilka ataków i sie nauczyć bronić nie mam lepszej rady. A jak chodzi o runki to po prostu im więcej tym lepiej B) .
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.