Pokaż pełną wersje : upierdliwe reklamy
Knight Simon Dark lord
10-09-2005, 22:22
mam problem w komputerze zainstalowały mi się reklamy takie że włącze neta i nawet mimo że nie wejde na żadną strone to mi się włączają i nie wiem jak to usunąć próbowałem szukać w start-uruchom msconfig ale nie ma tego tam skanowałem spybotem też nie znalazłem tak samo antyvirem szukałem ręcznie i też nei znalazłem a to jest wkurzające gram i mi wyskakuje reklama poradźcie coś
format C
a tak na serio to wbij na jakas strone o tematyce komputeroweh jak juz-.-
Kiva Elon Insane(Guardia)
10-09-2005, 23:18
zainstaluj hijackthis i daj mi tutaj, loga to ci powiem :D, albo poprotu zmien [przegladarke na FF :D
Najpierw formacik, a by zapobiec podobnym wypadkom w przyszłości:
firewall (np. Zone Alarm) + antispyware (Ad-Aware SE).
Mikhalov
11-09-2005, 10:50
tryb awaryjny i przeskanuj kompa =) powinno Ci usunąc wszystkie
Jaki formacik? Format dysku to ostateczne wyjscie kiedy wszystko inne zawodzi. jak ktos juz nadmienil wystarczy sie przesiasc na przegladarke Mozilla Firefox i problem z glowy. Funkcje takie same jak w explorerze + kilka nowych. Miedzy innymi blokuje automatyczne otwieranie nowych okienek.
tak jak mowia wszyscy wyzej - mozilla firefox i powinno byc po klopocie
link masz w moim podpisie-przycisk "get firefox"
Najpierw formacik, a by zapobiec podobnym wypadkom w przyszłości:
firewall (np. Zone Alarm) + antispyware (Ad-Aware SE).
firewall i antyspyware nic nieda do tego problemu :)
TheNatoorat
11-09-2005, 13:02
Opera, Opera, Opera... :>
Zalapales tzw reklamarza, to wirus, przypuszczam, ze gdybys mial wczesniej avasta nic by sie nie stalo, zablokowalby poczaczenie itd itp, teraz skanuj wszystko i jak nie pomoze format, wiem bo sam to mialem, potrafi czlowieka wkurzyc ;)
Tibiańczyk
11-09-2005, 14:02
Po co format od razu? -.-, na poczatku zainstaluj se jakiegos dobrego antywira (panda,norton) wystarczy 30 dniowa wersja na 1 skanowanie potem unistall, nastepnie uzyj jakis program od spyware (Microsoftu, Adware). Potem sciagnij se firefoxa i fajne wtyczki do blokowania reklam, skryptow itd.
https://addons.mozilla.org/extensions/moreinfo.php?id=10&application=firefox
Kumagoro
12-09-2005, 16:34
Zdecydowanie NIE polecam nortona, gdyż jest on niewrażliwy na mutacje wirusów
Alepiej Avasta, zrób skonowanie z poziomu boota, potem Ad aware, usuń wszystko uznane za niebezpieczne a na koniec firewall (kerio bądź zone alarm)
Lub jeśli masz pieniądze to kup firewall sprzętowy
I jeszcze raz skan antywirem i ad aware (ustaw zone alarm poziom na wysoki)
Dobrze będzie jeśli wyjmiesz kabelek z modemu lub zatrzymasz neta Zone alarmem
Jeśli nie pomoże, pozostaje jeszcze Hijack this i zamieścić posta z logiem na centrumxp.pl
Opera i brak reklam i wyskakujacych okienek :)))))
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.