zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Solu pointy

Dark Jarryn
12-09-2005, 16:17
Ile razy juz wam sie zdarzylo ze zabraklo wam solu pointow? Bylem raz na guardach i uzywqalem runek. Kiedy konczyly mi sie runki robilem nowe (mana fluidy pomagaly mi :p) Kiedy brakowalo mi cap i runek postawnowilem wracac. Ale tu BUM! Ja sie ropnolem do gory cała chamara soldow mnie otoczyla. Ladnie mnie zjechaly :( . Zeszlem na dol Chcialem adori gran flam, a tu mi wyskakuje ze nie mam wystarczajaco duzo soulpontow! A ja sobie sedzie kolo guardow panikuje jak wyjsc?! Napisalem do kolegi aby mi pomogl. Odpisal ok ale to troszke potrwa (wracac z srodka tiquandy do dwafow kolo carli troszke trwa). Mowie ok poczekam. czema, Czekam a tu zonk, zrespil sie jeden guard i mi pszyszedl na przwitanie! MOwie przefajdane! Ide do gory, aby przywiatac sie z soldami, wpakowalem sie w rog aby tylko 3 soldy mnie bily i bilem w nie na ful def, uhajc sie i uzywajac exura vita. zabilem 4 soldy i zostalo mu 8 uhow. No gz! Na szczwescie kolega przyszed w pore kiedy stracielm juz nadzieje (4 uhy). A wiec musze powedzec ze to mnie denerwuje ze mnostwo ludzi uzwa makro, a ze Cipsort to che zlikwidowac kosztem innych ludzi (kosztem = niebezpieczne sytuacje), to juz jest straszne.

A czy Wam tez sie taka historia przydarzyla z solupointami? Piszcie.

PS. Dzieki za wyratowanie mnie z opresi stary!

Blakall Shinekryon
12-09-2005, 16:33
masz racje:( ja aż takiej sytuacji nie mialem, ale tez czxesto mi brakuje SP:( to strasznie denerwuje bo czasami brakuje mi 1 SD do calego BP a tu zonk brakuje SP i wtedy musze biec po jakiego potworka co ma powyzej 18 expa i potem czekac chyba 4 minuty (ale nie pamietam ile dokladnie) :)

wiec cipy wywalcie te durne SP alebo dajcie krótszy czas regenerowania sie ich :]

Barts
12-09-2005, 16:37
Cip stworzyl soul ponty zeby zlikwidowac sytlacje ze koles sobie robi runy 24/7 na dobe na macro....
A co do twojej sytlacji... To wlasnie przyklad braku myslenia :P zawsze magiem zostawia sie na Guardach 1-2 GFBki na wyjscie :P

Rabanbar
12-09-2005, 16:38
masz racje:( ja aż takiej sytuacji nie mialem, ale tez czxesto mi brakuje SP:( to strasznie denerwuje bo czasami brakuje mi 1 SD do calego BP a tu zonk brakuje SP i wtedy musze biec po jakiego potworka co ma powyzej 18 expa i potem czekac chyba 4 minuty (ale nie pamietam ile dokladnie) :) wiec cipy wywalcie te durne SP alebo dajcie krótszy czas regenerowania sie ich :]Kup promocje :) I SP na 15 sekund to nie dużo.

Dark Jarryn
12-09-2005, 16:43
A co do twojej sytlacji... To wlasnie przyklad braku myslenia :P zawsze magiem zostawia sie na Guardach 1-2 GFBki na wyjscie :P

Madry Polak po szkodzie :p

Xan Arcanist
12-09-2005, 16:44
@2Up: Nie promocje tylko PACCa :)

Norrin
12-09-2005, 16:58
@Dark Jarryn
Pytanie nr 1 ... Ty robisz runki na hunt na huncie? lol
2. Jakim cudem expiąc na guardach zabrakło Ci SP?
3. Guard daje 165 expa...który Ty masz lvl? 166+?
Lejąc je non stop(expiąc) rosną Ci non stop soul pointy...ja nie mogę jakos zrozumieć jak mogło Ci ich zabraknąć skoro SP rosną szybciej niż mana. A mówisz, że many miałeś duzo.
Następna sprawa to taka, że teraz się nauczysz zostawiać kilka runek na powrót z miejsca huntu.
Przyzwyczailiście się do stania pod depo nie wychodząc expić dalej niż okolice miast to teraz są kłopoty bo nie ma z czego runek robić. Bardziej powinniście się zając tym gdzie expić i nauczyć się grać a nie ciągle tylko płakać jak to ciągle dostajecie kłody pod nogi.
SP nie przeszkadzają normalnie grającym ludziom.

Dark Jarryn
12-09-2005, 21:53
@Dark Jarryn
Pytanie nr 1 ... Ty robisz runki na hunt na huncie? lol
Otoz tak biore ze soba runy jak jestem na hancie, aby mlvl robic, po co marnowac mane?
@Dark Jarryn
2. Jakim cudem expiąc na guardach zabrakło Ci SP?
A co ty myslsiz ze ja na tego hanta poszedlem jak mialem full SP? a jak juz sumonowalem 2 potworki to co mialem robic?
@Dark Jarryn
3. Guard daje 165 expa...który Ty masz lvl? 166+?
NIe mam 22 lvl (dead :( ) co ty myslisz ze zabije 1 guarda to od razu 1 SP (nie wiem moze tak jest, ale nawet gdyby to wiecej run bym robil niz guardow zabijal)
@Dark Jarryn
Lejąc je non stop(expiąc) rosną Ci non stop soul pointy...ja nie mogę jakos zrozumieć jak mogło Ci ich zabraknąć skoro SP rosną szybciej niż mana. A mówisz, że many miałeś duzo.
Tu sie nie zgodze.
@Dark Jarryn
Następna sprawa to taka, że teraz się nauczysz zostawiać kilka runek na powrót z miejsca huntu.
Bylem przyzwyczjony, ze w kazdej chwili moge zrobic runki.
@Dark Jarryn
Przyzwyczailiście się do stania pod depo nie wychodząc expić dalej niż okolice miast to teraz są kłopoty bo nie ma z czego runek robić. Bardziej powinniście się zając tym gdzie expić i nauczyć się grać a nie ciągle tylko płakać jak to ciągle dostajecie kłody pod nogi.
SP nie przeszkadzają normalnie grającym ludziom.

A czy ja plakalem? JA TYLKO STRWIERDZILEM ze SP sa do bani!
A jak trzeba to potrwafie deadnac dla przyjaciol wiec niczeo sie nie boje!

Quezacoatl
12-09-2005, 22:22
re@ up

Po 1: nie na "hancie" tylko na huncie

Po 2: To sie odzwyczaj

Po 3: zrobiłeś double posta

Ja też robie runki w czasie huntu i nie tylko na ten hunt czasem nawet na następny :p .Trzeba sie nauczyć jednego: Pilnować ile sie ma souli.I tyle.

Duke Dran
12-09-2005, 22:24
heh miałem podobną akcję co ty tyle, że dedłem xD. Najgorsze jest do że np. mam 35 souli i ide na exp równocześnie porobić sobie runki ( przynajmniej czas mnie nie zjada, bp uh ponad 3h czy ileś tam ). Zabijam i robie Uh i jak już wracam do miasta to mam...( jak tu np. 35 soul ) ok. 40 souli tylko albo nawet i mniej jak miałem xd. Mogliby zrobić jeszcze, że sp się odnawiają przy każdym dednięciu xd

sceptile
13-09-2005, 19:23
Według mnie soul pointsy są spoko. Przecież jak expicie na czymś co daje więcej expa niż wasz lvl, to raczej macie soul pointy na runki -,- 2 soulpointy na 4 minuty, a aby zrobić sd trzeba poczekać 22 minuty, trzeba poczekać, hmmm... 10 minut na soul pointsy, i 22 minuty na runkę. Więc, nie wiem jak można mieć problemy z sp chyba że się expi na czymś kiepskim (ale wtedy nie trzeba raczej runek :P)

Vonath
13-09-2005, 19:44
Gruuuaarr.... Soule to jest porażka i co tu wiecej gadać... Nie można najlegalniej w śwoecie pomanasować bo souli zabraknie --.--

Cossma
13-09-2005, 19:50
Ile razy juz wam sie zdarzylo ze zabraklo wam solu pointow?

Ja byc Kali i ja słabo znać jezyka ludzie, prosza ja milo co to SOLU POINTY :D
------------------------------------------------
A tak na serio to mi soul'e nie przeszkadzają bo nie używam makro do robienia runek, a jak robie UH lub HMM'y to zawsze expie na rotwormach :D
więc soul'i mam zawsze full :D

Grajper
13-09-2005, 20:11
tylko narzekać umiecie, ja jako druid sam po upie narzekałem na SP ale nauczyłem sięz nimi żyć i teraz myśle że są świetne. ceny poszły w góre bo nie ma już farm i wreszie ludzie zaczynają grac uczciwie. nie ma sensu narzekać na cipów bo i tak nic nie wskuracie, nabijecie sobie tylko posty których licznik jest wyłączony jak mi wiadomo. Więc skończycie z takimi głupimi topicami, przyzwyzajcie sie do SP i nauczcie się myślenia... najchętniej byście tylko właczyli bota żeby za was grał a potem się chwalili jacy wy jesteście dobrzy, a to nei na tym polega tibia... jak dla mnie SP są dobre bo skończą się wreszcie problemy z cheatowaniem a za 2~~ miesiące i tak ludzie już się przyzwyczają...a jak się nei podoba to nie musisz grać... kto ci każe?? Możesz skończyć w kazdej chwili....

Xan Arcanist
13-09-2005, 20:26
Według mnie soul pointsy są spoko. Przecież jak expicie na czymś co daje więcej expa niż wasz lvl, to raczej macie soul pointy na runki -,- 2 soulpointy na 4 minuty, a aby zrobić sd trzeba poczekać 22 minuty, trzeba poczekać, hmmm... 10 minut na soul pointsy, i 22 minuty na runkę. Więc, nie wiem jak można mieć problemy z sp chyba że się expi na czymś kiepskim (ale wtedy nie trzeba raczej runek )

Kiedy konczyly mi sie runki robilem nowe (mana fluidy pomagaly mi

Jak on na mf jechał to dosyć prawdopodobne było że mu się SP skończą

Królik_Kwik
14-09-2005, 09:23
Spoko są soul pointy -.- przynajmniej ceny bp runek poszly troche w góre :p

Kerin Tale
14-09-2005, 10:43
Spoko są soul pointy -.- przynajmniej ceny bp runek poszly troche w góre :p

zalezy na jakim serwie grasz :S

co do soul-point to ja dalej jestem zdania, że są dobre, nie przeszkadzają nawet w używaniu mana-fluidów bo co to za problem jeśli zabraknie sp, pójść poexpić, zdobyć ich trochę i dopiero potem wypić kolejne mf ?

Co do 1 wypowiedzi kolegi jak to on nie padł prawie na soldkach to troche za mocno przesadzona ta twoja bajka...biorąc pod uwagę to że jeden run gfb zajmuje dokładnie 3 sp a ty lejąc guardy robiłeś inne runki, to, niemozliwością jest aby ci tych sp zabrakło tymbardziej że odnawiają ci się one przez 4 minuty....

anyway...na PaCC jest dużo, dużo korzystniej z sp :]

Turkut
14-09-2005, 12:58
Dotej pory nie spadlem z ilością SOUL POINTÓW poniżej 50. :mag: A używam dość dużo runów.....

Dragu
14-09-2005, 14:31
Cip stworzyl soul ponty zeby zlikwidowac sytlacje ze koles sobie robi runy 24/7 na dobe na macro....

no i tera problem na np infernie (malo zaludniony) niema uhow ZONK

Racoon
14-09-2005, 14:36
Dotej pory nie spadlem z ilością SOUL POINTÓW poniżej 50. :mag: A używam dość dużo runów.....

powiedział 14 lvl mag z mlvl 17 walczacy lonswordem i staffem
fajnie sie z hmm strzela do bearow ?

Dragu pora zrobic sobie uhmakera :)

Turkut
14-09-2005, 14:56
raczej do warirów i cyklopów.

Racoon
14-09-2005, 15:30
w takim razie krecisz z tymi runami. walczac 2-reczna bronia musisz niezle napierniczac runami zeby nikt nie podszedl bo wtedy masz deda, no chyba ze idziesz z druzyna high leveli i strzelasz zza krzakow. w takim przypadku nie wypowiadaj sie w tym temacie bo wtedy to juz jest calkiem inna sprawa

PS.ehh minęły te czasy kiedy każdy wiedział ze run to rodzaj męski a runa moze dostarczyc tylko owca :D:D

Turkut
14-09-2005, 20:47
To Ci powiem że wystarcza mi tylko jeden run UH (od kumpla druida mam za 40gp) i Utamo Vita. A jak użyje zamiast tego wszystkiego UTANA VID to jest jeszcze lepiej. B) :p

Rasialdo
15-09-2005, 09:16
dla mnie sp są spoko xD przynajmniej graja sprawiedliwie...a namacalnym dowodem jest co ze przed uptade ciagle ludzie na trade pisali ze maja na sprzedasz jakies tam ilosci uhow :P teraz jest bardzo ciezko kupic chociaz jeden bp uha ! A i mam pytanko :P Jutro dostaje świeżego packa....Jak ma sie paccka to sie sp szybceij odnawiaja ? (jesli tak to w jakim czasie ?) czy trzeba miec promocje ?

Nitro
15-09-2005, 09:57
Żałoba narodowa...

Ktoś na początku tematu mówił coś w stylu - "Guard daje 165 expa, to który ty masz lvl? 166+?"... A więc SP zdobywa się zabijając potworka który daje expa więcej niż twój poziom... Mając 40lvl tak samo dostaniesz SP za zabicie rotworm'a jak za zabicie demona.

@Down

Za zabicie potwora dostajesz regeneracje SP na 4 minuty. Przy zabiciu drugiego potwora nie będziesz miał 8 minut regeneracji, lecz wyrówna się do 4 minut.

Bez promocji - 1SP na 2 minuty.
Z promocją - 1SP na 15 sekund.

PS: Do czego ten temat zmierza?

Rasialdo
15-09-2005, 09:57
no właśnie trzeba sie poświecac xD lepiej dac te nie iwem ile 1 k wiecej niz stac na trade i pisac caly dzien ze kupisz uhy xD
PS.To jak ktos mi powie jak to jest z soul piontami jak ma sie pacca(w jakim czasie sie regenerują) ?

Big'Show
15-09-2005, 20:48
tak przyznaje ci racje... wedlug mnie o wieeeeele lepiej bylo jak nie bylo soulow. teraz np sorc musi wywalic all sp zeby bp sd zrobic, :baby: a nam druidom i sorcom jest bardzo trudno nabic to :( wiec wg. mnie sp to porazka. :(

Xan Arcanist
15-09-2005, 20:55
@Up: Takie to trudne expić np. na goblinach podczas palenia runek. Wg. mnie SP to bardzo dobra metoda na farmy druidów (Jestem knightem więc może dlatego tak myślę :) )

Zami
16-09-2005, 00:13
Jedyny problem z soul pointsami jest taki, ze robinie runow na manasach stalo sie praktycznie niemozliwe.
Biadolenia w stylu: "buuu, teraz musze expic, zeby mi sie soul odradzalo i nie moge stac afk a tak trudno jest expic" sa totalnie idiotyczne...

Swoja droga. Wydalem ponad 1 milion gp na manasy i kurde padl interes :P

Lord Piotrus
16-09-2005, 12:39
przed update bylo wy***iscie bo mozna bylo robic runek na manasach ile wlezie, ale dobre czasy sie skonczyly :((( niestety
ale zauwazcie dobra strone sp:
tera chociarz druidom i sorcom lvl skoczy i nie trzeba sie bac ze pk nas zabije (w pewnym stopniu xD)

Trener
16-09-2005, 15:45
Witam.

Mnie osobiscie SP w ogóle nie przeszkadza...może dlatego że mój druid śpi sobie smacznie w domku :p

Ale ogólnie rzecz biorąc, moze się zdarzyć że podczas expienia zabraknie Ci SP jeżeli jesteś FACC i robisz powiedzmy HMM.

No i problem z manasami.

Ale wielki PLUS --- skończyy się farmy druidków i magów.

Rada na przyszłośc.
Idziesz expić? Zostaw parę runków na drogę powrotną.

Pozdro

GruBy_ZioM
16-09-2005, 21:56
Ja uważam, że wprowadzenie SP to był dobry pomysł, ponieważ skończyło się używanie macro i dopiero po upie zaczęła się uczciwa i prawdziwa gra :evul:

Jagi Sork
16-09-2005, 23:26
mi sie tam nie chce tych soul potionsuw wnijac za bardzo to robie tak ze zabijam np: 2 trolle czekam na boku 4 min i ide dalej....

name:master zygi

Artezz
17-09-2005, 19:19
Dla low lvli to soule może i są dobre bo im nie pszeszkadzają, póki miałem pacca to soule też mi nie przeszkadzały :P pacc sie skończył i czar prysł =]

Wiwatek
17-09-2005, 19:36
narazie soule to udreka ale niedługo kópie pacca to to bendzie przyjemnosc :D co 15 sekund 1 suol point

Bokoszek z Mythery
18-09-2005, 02:09
Ja nigdy nie mialem takiej sytuacji nie wiem jak wam ale mi nie przeszkadzają SP :) (jak narazie)

Dudinhio
18-09-2005, 10:18
Jak miałem twój lvl to też mi nie przeszkadzały, a teraz musiałem nawet iść na "odwyk", żeby mi się SP odnowiły i spalałem mane tylko na vitke i utevo lux.

Campbell's
18-09-2005, 17:18
Mi SP nie przeszkadzaja i jeszcze nigdy mi ich nie zabraklo, ale dzieki SP na kazdym swiecie zniknelo okolo 300 uhmakerow przez co nie ma kolejek :]

ogorek
18-09-2005, 18:26
ogolnie soul pointy to dobry pomysl ale wykonanie tragiczne. bo to ze facc dostaja 2 soule na 4 minuty to jest gowniane zabezpieczenie przed uh makerami. moim zdaniem CIPy od jakiegos czasu staraja sie gnebic FACCow =:( bo czy to sprawiedliwe ze ja mam 2 soule na 4 minuty a PACCan ma ich 16 w tym samym czasie? (po wykupieniu promocji). moim zdaniem CIPy powinny udostepnic FACCom promocje! to jest za***iscie wk**** ze jeden bp uhow musze robic okolo 3 godziny i 20 minut =:( kiedy mam na tyle kasy ze moglbym sobie kupic kilka mana fluidow i zrobic bp w okolo 1 godzine. szkoda tylko ze CIPy maja w CIPie zdanie takiego gracza jak ja =:(

Heliwurab
18-09-2005, 19:32
Soul Pointy dla niskopoziomowych FACC (takich jak ja-ale nie na długo) to porażka!
Ale jak rozmawiam z 50 lvl druidem, to mówi mi on że SP to nic! w ciągu 4 minut zrobi 16 SP, czesto ma więc 200SP(full) i robi cały czas UH. To jest nawet fajne, ale jeśli masz PACC i promocje... ale pewnie o to chodziło Cip Soft'owi ;)

Xan Arcanist
18-09-2005, 19:41
@Ogorek: przeczytaj TO (http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=188) a potem miej pretensje.

ogorek
18-09-2005, 19:43
PACCani nie maja sie czym przejmowac bo moga robic uhy co 45 sek a FACC najszybciej 1 uh na 3 minuty =:( . widac roznice???
co do PACC to niby sie mowi ze to nie kosztuje duzo. no i niby to prawde ale tylko dla dzieciakow z USA ktorzy wydaja jedno kieszonkowe i maja PACC przez caly rok. u nas w polsce to jest troche inaczej. szkoda ze CIPy o tym nie pomyslaly bo przeciez duuuuzo graczy jest made in poland.

ogorek
18-09-2005, 19:51
@Ogorek: przeczytaj TO (http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=188) a potem miej pretensje.

zebym to ja jeszcze umial czytac =;)

ej no prawda jest taka ze kazda gra jest robiona dla kasy no i ja o tym doskonale wiem. jednak pamietajmy ze madrzy ludzie maja madre pomysly! dla tego poczytajcie sobie o guild wars i zobaczcie jak tam jest rozwiazany "problem" pieniedzy.

btw: ja i tak uwazam ze cipy ciagle robia rozne rzeczy zeby pognebic FACCow. ale to tylko moje skromne zdanie...

Xan Arcanist
18-09-2005, 19:52
Kurna nie płacz!!! Jeżeli chcesz żeby ten temat miał jeszcze jakiś sens to przestań się użalać nad tym ze nie masz PACCa X( X( X( X( X( CIP Soft to firma a celem firmy jest zarabianie $$$$ więc nic dziwnego że większość udogodnień jest dla tych którzy płacą.

songossj4
19-09-2005, 16:39
Ja jeszcze nigdy nie mialem klopotow z soulpointami.A inna sprawa ze ciagle siedze na bearach albo wolfach czasem pojde na cos lepszego.Tak jest przynajmniej terz po update.Wczesniej siedzialem w miescie i robilem popare runkow na dzien.Czasem jak mialem caly dzien to zrobilem z jeden dwa BP HMM albo GFB.Moze dlatego mam :mag:lvl 29 :cup: no ale faktem jest to ze jestem jak to mowia ziomki na asterze dobry :mag: . Pozdro dla wszystkich ziomkow z Astery.

Holzus
20-09-2005, 08:38
No według mnie Soul pointy to totalna porażka. Czasem się poprostu nie chce expić no ale przynajmniej likwiduje to uh makerów (przynajmniej w pewnym stopniu). Sam mam pewne problemy z soulami ale wystarczy rotworm i idzie w górę. Czas się przyzwyczaić.

Storm Silverhand
20-09-2005, 17:29
Cipsoft i soul pointsy to porazka, ale czemu ignoruja tyle pieknych propozycji dla ulepszenia systemu soul poinstów na forum tibia.com?? Moj wlasny - Po osiagnieciu 50 lvl kupujemy druga promocje dzieki ktorej znikaja nasze soul pointsy i nie musimy sie juz o to gowno w papierku martwic :) jakos nie widzialem farm 50lvl+.

Padme Light
20-09-2005, 18:30
Nie podoba mi się pomysł z soul pointami. Chociaż jest lepiej, bo trzeba się trochę pomęczyć. Nie idziemy na łatwiznę musi być trochę trudniej. Szkoda bo się pomęczyć trzeba, ale tak(niestety ;) ) Powinno być. :elf:

Padme Light
20-09-2005, 18:31
Nie podoba mi się pomysł z soul pointami. Chociaż jest lepiej, bo trzeba się trochę pomęczyć. Nie idziemy na łatwiznę musi być trochę trudniej. Szkoda bo się pomęczyć trzeba, ale tak(niestety ;) ) Powinno być. :elf:

Bzdury piszę, no nie? 8o

-=Kiciorek=-
20-09-2005, 18:57
Moim zdaniem jest w tym troche prawdy. Druid/Czarodziej teraz to praco/czasochlonne postacie, do ktorych trzeba przysiasc, a nie stac i bp blankow i food. Jak grasz normalnie druidem to to nie ma najmniejszego znaczenia te "Soul Pointsy". Paladyn ktory nie moze robic uh , tylko "stawia" druta :D sorca i robi runki to juz przeszlosc;] Musi ciezko pracowac.

Cy@ll ;)

songossj4
20-09-2005, 19:58
No wiesz Kiciorek bardzo dobrze powiedziales.Ja mam sorka i chcialem se druida zrobic ale teraz juz nie wiem czy uda mi sie to zrobic.Przynajmniej osiagnac :mag: lvl 29 na 14 lvlu ale zawsze mozna probowac.Ten mag jest moja pierwsza postacia tej profesji bo mam jeszcze knight na 15 lvlu ale jest duzo slabszy niz powinien byc.Moje postacie to Songo of Astera i Bulmiczka(wiem wiem zeto babskie imie ale jestem facetem no bo nic nie moglem wymyslec wtedy na imie faceta :D )