Pokaż pełną wersje : Gierki Rpg Na Emulatorach!!
Ghost Lord Jaszczur
14-09-2005, 13:13
Tutaj wypowiadajcie sie na temat najlepszych gier na inne konsole.
Moja ulubiona serio to oczywiscie FF ale Lufia i Breath Of Fire tez sa niczego sobie :)
Hmm... jeżeli chodzi o SNES'a to mogę wymienić tutaj 2 tytuły: Chrono Trigger (wiecznie nieśmiertelny największy hicior gier tego typu) oraz legendarna saga Final Fantasy. Natomiast na GBA jest jeszcze świetna dwuczęściowa gra Golden Sun.
Btw. to nie są gry RPG tylko jRPG ;).
Pozdrawiam
Rothes
Ghost Lord Jaszczur
15-09-2005, 13:29
Fakt (moj blad z tym RPG ;)) oczywiscie gralem w Golden Sun 1 i 2 ale i tak uwazam ze nie dorownuja grywalnoscia takim hitom jak Final Fantasy V na SNESA
Stasioman
15-09-2005, 14:46
Ja grałem w ff 4-6, ale możecie mi powiedzieć (napisać ;) ) skąd można takie gry ścągnąć?
Ghost Nieudany
15-09-2005, 16:15
Secret of Mana 2 na SNES. IMO jeden z lepszych jRPG Squaresoftu. Gdyby tak bardziej tą serię wydoić... Ahhh, aż sobie wyobraziłem Secret of Mana 9. :-)
Gniew Mroku
15-09-2005, 17:18
Nie grałem w zbyt dużo. Grałem w SoM 2 (patrz up) i Chrono Trigger, który podobał mi się dużo bardziej(ghost, plx no kick).
Z innych to pare lat temu w gry z Dragon Balla na SNESa i pokemony na GB -.-
btw, romy są nielegalne ;p
Ghost Lord Jaszczur
15-09-2005, 17:28
Ja grałem w ff 4-6, ale możecie mi powiedzieć (napisać ;) ) skąd można takie gry ścągnąć?
Nie pamietam dokladnie ale wiem ze niektore z nich m.in Final Fantasy Breath of Fire Lufia sa na stronie www.innerworld.pl a konkretnie z FF szukaj na www.k-ff.com
grzysztof
15-09-2005, 17:31
ja polecam serie zelda, a zwlaszcza na gba i n64 bo te mi najbardziej sie podobaly i zostaly przetlumaczone na polski.
btw, romy są nielegalne ;pWg. polskiego prawa mamy 24 godziny na wypróbowanie gry, a następnie zakup oryginalnej wersji (w przypadku posiadania takowej, można też trzymać rom ile się chce), a więc jeżeli ktoś skończy całą grę w 24 h to nie złamie prawa :P. A tak na poważnie to ciekawe, kto się tym przejmuje w dzisiejszych czasach... Chociaż przyznam, że nie popieram piractwa komputerowego, ciężko się oprzeć niektórym grom ^^.
Legend of Mana na poczciwą szarą konsolkę... To były czasy...
Ktoś ma może namiary na dobry emulator PSX'a i gierkę LoM?
Będę bardzo wdzięczny, za wszelką pomoc. :)
Ghost Lord Jaszczur
20-09-2005, 18:29
Niestety namiarow nie dam bo nie mam :) Sam chcialem baaaardzo zagrac ale nie moglem znalezc ani gry ani emulatorka na konsole! Ostatnio gralem w Legacy Of Goku - Fajny Jrpg o fabule DBZ. Sa 3 czesci 1 od poczatku do zabicia Freezera 2 od zabicia Freezera do zabicia Cella a 3 od zabicia Cella do zabicia Buu ;) Prosze o dalsze wymienianie znakomitych gier na emu !!
Legend of Mana na poczciwą szarą konsolkę... To były czasy...
Ktoś ma może namiary na dobry emulator PSX'a i gierkę LoM?
Będę bardzo wdzięczny, za wszelką pomoc. :)
Emu: EPSXE 1.5.2 lub 1.6.0 - praktycznie ten emulator z odpowiednimi plugami zemuluje wszystko.
Jeżeli nie masz VGS (dokładna emulacja PSX - czyli nie będzie wyższej rozdziałki/lepszej grafy tak jak w epsxe)
Oraz nowy, szybko rozwijający się SPSX czy coś w tym stylu xD.
Co do gry: allegro, torrenty, dc++.
Great thanks Dude B)!
Gierka już się ściąga z Torrenta :].
Hmmm... może to nie RPG, ale mogę polecić gry z serii Harvest Moon. Są poprostu świetne :D.
Szczerze polecam gre Chrono Trigger.Wartka fabuła ,dużo akcji itd. Sam poznałem ją niedawno i w pierwszy dzień grania siedziałem do 4 nad ranem ,byle by tylko przejść dalej ;p Nie wiem czy dobrze robie podając ten link ale co tam :P http://www.chronotrigger.pl/news.html .Ciekawa stronka musze powiedzieć ;p Znajdziecie tam i gre i emulator do niej.
Gierki z seri "Chrono" są świetne, ale teraz katuję Legend of Mana :D.
Chrono wymiata ;^] Swoją drogą czy ktoś z Was ,tutaj zgromadzonych ;p , wie gdzie moge zdobyć 2 cześć Chrono Triggera?Co jak co pograłbym sobie i w to ;p a na weekend sciagne sobie Legend of Mana.;]
Moge?xP
Final Fantasy rox0r niepodzielnie! Chrono Trigger też jest wporzo.
Yoh Asakura
23-09-2005, 21:10
Legacy of Goku (wszystkie części),Golden Sun,Chrono Trigger,Breath of Fire,Final Fantasy i wiele innych...
@Down:
We wszystkie.I nie rozumiem, o co Ci chodzi z tym skutkiem ?Masz na myśli to,że potrzeba odpowiedni emulator,inaczej gra nie pójdzie ? Jeżeli tak,to ja nie miałem takiego problemu ;)
Ghost Lord Jaszczur
23-09-2005, 23:40
@UP
A grales we wszystkie częsci LoG ?? I z jakim skutkiem ;)
najlepszy chrono triger jest kazdy o tym wie teraz gram w chrono i mi sie bardzo podoba muzyka i fabula no i oczywiscie ta piekna grafa (lubie takie)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.