PDA

Pokaż pełną wersje : Agresja na forum

spider-bialystok
16-09-2005, 17:42
No wlasnie. Zacznijmy od poczatku. Gdy zarejestrowalem sie na forum juz jakis czas temu forum bylo inne [nie chodzi mi o lay;p]. Uzytkownicy byli spoko a nowych traktowano z przymrozeniem oka wybaczajac im bledy ktore popelnia kazdy nowy forumowicz. Teraz jest inaczej. Wielu uzytkownikow uwazanych za fajnych az kipi agresja. Jesli jakis nowy popelni blad od razy jest linczowany. Wytworzyla sie swego rodzaju 'elita' w ktorej laski trzeba sie wkupic by byc szanowanym. Nowi uzytkownicy ktorzy chca byc popularni tez staraja sie byc rownie 'grozni' co jednak smierdzi wiesniactwem. Napisanie jakiegos offtopicowego posta dla jaj od razu uznawane jest za spam. Wielu ludzi powszechnie uwazanych za 'elite' pisze jakby na sile szukalo na forum wrogow. Owe osoby uwazaja sie za wazne i, ze mozna im wiecej niz innym. Narzucaja swoje zdanie innym jakby forum bylo ich. Zamiast szukac kompromisu- chca udowodnic, ze sa lepsi, fajniejsi. Powiem szczerze, do wyrazenia mojego zdania na ten temat pomoglo mi odejscie Doba- osoby ktora zawsze przypominala mi te starsze, fajne forum bez wrogosci jaka jest teraz. Byl takim modem ktory potrafi komus dogryzc ale z dopcipem, bez agresji.
No wiec pospamujcie tu sobie wyrazajac swoje opinie na temat wrogosci na forum.

PS. Moderatorze, jesli zamierzasz skasowac ten temat napisz jakies zabawne uzasadnienie plx ;p.

Pinky
16-09-2005, 17:57
Faktycznie na forum istnieje agresja. Kiedys nie była zauwazalna(przynajmiej ja jej nie widzialem) a teraz...wypływa. "Elita" tez jest, a jej członkowie uwazaja sie za the best wrecz bezkarni...bo przeciez to "elita"...nie podoba mi sie ta atmosfera jak i część "elity" oczywiście nie wszyscy sa tacy 'grozni' części jest sympatyczna a inni na siłe staraja się byc "cool"

Raul
16-09-2005, 17:59
Pamiętam jak kiedyś po raz pierwszy wchodziłem na #tibia.pl to była spokojna i miła atmosfera. Niech ktoś nowy teraz spróbuje wejść na #tibia.pl, prędzej czy później zostanie wykopany, lub zbluzgany (przez kogoś kto "może to zrobić"). Na forum jest podobnie, tylko na szczęście większość tych "elitarnych" użytkowników z #tibia.pl, tutaj nie ma moda, więc pozostaje im tylko to, co napisałeś w swoim poście.
Swoją drogą, niestety społeczeństwo tibijskie jest coraz bardziej leniwe i głupie.

Badzo
16-09-2005, 18:03
Na IRCU to nawet sie spytać o coś nie można...

spider-bialystok
16-09-2005, 18:07
Dokladnie Raul. Glownie chodzi mi o IRCowa elite ;/.

Pinky
16-09-2005, 18:08
Na IRCU to nawet sie spytać o coś nie można...

A dlaczego? Bo nie jesteś elitą...pamietam jak pierwszy raz bylem na ircu (wiecej tego bledu nie popełnie) przywitałem sie uprzejmie i co...zostałem wysmiany i wywalony. -.- naprawde pieknie mnie przywitali...

Taube
16-09-2005, 18:11
hmn.. nie jestem zbyt długo na forum, ale trochę czytałam różnych postów..
na niektórych forach mam moda bądź admina i mnie osobiście pisanie spamów trochę denerwuje, szczególnie jeśli pojawiają się w większej ilości i całkowicie nic nie wnoszą, a jedynie sprawiają, że ludzie łapią się za głowy pomstując na głupotę piszącego..
czysty offtop chyba przez nikogo nie jest lubiany, jednak uważam, że lekko spamowe wypowiedzi nie są groźne, a nawet mają dość 'swojski' klimat, walczą ze sztywnością..
najłatwiej się wyrażać w sposób - przytakując komuś, bądź go atakując, tak więc jeśli ktoś już coś pisze to robi to dość 'sugestywnie', a że przedział wiekowy użytkowników tego forum jest, jak wiele osób mówi '12 lat' to oni nie mają jeszcze w większości swego własnego zdania, tak więc nic dziwnego, że ciągle ktoś kogoś atakuje..
zdarzają się oczywiście osoby, które mają coś do powiedzenia, niektórzy z nich niestety nie są w stanie pogodzić się z tym, że ktoś inny może mieć odmienne zdanie.. ot brak tolerancji dla czyiś poglądów..
na niektóre docinki jednak należy patrzeć z przymrużeniem oka, gdyż niekiedy dwie strony się atakujące na wzajem robią to, bo im sprawia to przyjemność - tylko, że jest to mimo wszystko rozmowa na poziomie i nie pojawiają się naprawdę wrogie słówka niskich lotów..

czasem można się spotkać z 'nadgorliwością' bądź nadużywaniem władzy, gdy ktoś, kto ją posiadał pokazuje, że należy się z nim liczyć i że on coś może..
władzę się może i ma, ale wraz z nią przychodzi odpowiedzialność i nie należy o tym zapominać (to do modków i adminów, którzy to czytają.. :evul: )
nie wolno kogoś atakować bądź wykorzystywać swych uprawnień z powodów prywatnych i należy się dwa razy zastanowić nim się coś skasuje..
tu akurat jest tak, że sporo 'noobków' działa i niekiedy nie ma się nad czymś zastanawiać.. niekiedy to po prostu większość użytkowników postuluje o jakieś zachowanie i działanie jest z góry narzucane

ble.. rozwlekać zaczęłam.. no to w skrócie:
jeśli ktoś uważa się za 'elitę' to jest już problem jego 'ego'..
jak dla mnie nie ma 'elit', mogą być tylko tzw. noobki, albo się nim jest, albo się nim nie jest, a 'elitę' można zetrzeć z powierzchni, choćby przez jej własne ego i dumę.. gdyż ktoś kto się wywyższa ponad innych często nie ma ku temu zbyt wielu podstaw i jest to zwykłą megalomania..
rozumiem, że mogą być jednostki szanowane bardziej lub mniej - ale tylko i wyłącznie podług tego, co inni powiedzą, a nie 'kółko wzajemnej adoracji' mówi samo o sobie..

d. Taube

Sorcerer Maciek
16-09-2005, 18:12
Ludzie wywalajacy innych z irca bez powodu to tzw. gównarzeria. Ot, dorwie sie taki do "wladzy" i w glowie mu sie przewraca. Tzw. szok cywilizacyjny. Jako ze bardzo zadko korzystam z irca, nie przejmuje sie tym.

Pupilka
16-09-2005, 18:25
niestety macie racje. niektorzy wrecz sa tacy pelni nienawisci, zupelnie bez powodu. wydaje mi sie wlasnie, ze to przenosi sie z irca czasem. a tam dzieja sie straszne rzeczy to niestety fakt. niektorym sie cos pomylilo :( o ile rozumiem wywalanie za pewne rzeczy, o tyle nalezy zachowac umiar i dzialac rozsadnie, czego brakuje wielu uzytkownikom. i raul ma racje. niektorzy maja @ na ircu, tu zas nie maja zadnej wladzy i tam wykorzystuja tego @ wrecz za bardzo. moze przenosza swa frustracje stad tam. i sa chamscy zarowno tam, jak i tu, do tych biednych nowych, ktorzy moze sa zbyt leniwi (nie wszyscy), ale od czego jestesmy my? chyba nie kosztuje nas zbyt wiele odrobina pomocy? aby z umiarem. matka teresa nie kazdy musi byc.

Gtyk
16-09-2005, 18:35
az dziwne ze jeszcze nie pojawily sie tu posty w stylu "jak ci nie pasuje to wy*******aj" ;)

taa racja co do tych "elit"... chociaz zauwazcie, ze cala ta zla atmosfera nie jest tworzona przez zadna elite, a przez wlasnie dosc nowych uzytkownikow ktorzy chca byc 'cool', byc tacy jak ci ktorzy tu pisza dluzej i tak jak oni bluzgaja tych ktorzy w pewien sposob sie wylamuja... ktos nowy napisze posta... "s*******aj z tym noobie" "google.pl" "to nie forum o komputerach/komorkach/innych gownach"- oto posty zazwyczaj ludzi ktorzy siedza na forum mniej wiecej miesiac... i zazwyczaj sa to ludzie w wieku 10-15 lat ktorzy chca sie poczuc dowartosciowani, albo wyzyc sie za to ze oni sami kiedys byli tak traktowani... a stara gwardia powoli odchodzi z tego forum, ktore staje sie coraz bardziej sztywniackie i nieprzychylne uzytkownikom... co doprowadzi w koncu do jego zalamania sie... bo kto tu bedzie pisal? nowi dostana bany/zostana zbluzgani, a starsi nie majac na kogo bluzgac tez przestana pisac, albo beda bluzgac siebie nawzajem i w koncu tez odejda... taka sytuacja miala miejsce juz na wielu forach na jakich sie udzielalem... tibia.p pewnie bedzie nastepnym... dlatego ja zazwyczaj pisze posty tylko w grupie cantina band, gdzie nikomu offtopic nie przeszkadza, a jezeli taki by sie znalazl, nasza grupe opuscil by bardzo szybko...

a irca ja mam gdzies, wpadam tam raz na 2 tygodnie... i tez jestem tam traktowany jako nowy, spoza elity i zazwyczaj na to co tam pisze nikt nawet nie zwraca uwagi, wiec mam to wspaniale miejsce w d... ;)

Baron Kaldrick
16-09-2005, 18:45
@sytuacja_na_ircu
Taaa, jak ja kocham, jak ktoś wejdzie na kanał, zacznie floodować, spammować, zadawać pytania na które odpowiedź można znaleźć tak i na forum jak i w manualu, pisać z błędami ortograficznymi, etc. itd. itp. Taki osobnik zostaje wywalony, po czym przybiega z płaczem na forum, że go źli opowie wywalili z kanału. Doprawdy, wzruszające...

Tak, wiem, że mnie 90% forum nienawidzi. Wiem też, że ta sama ekipa uważa mnie za najgorszego skvrwiela, jaki po tym forum chodzi. But who f'kin' cares? Czy wy naprawdę uważacie, że specjalnie to robię? Albo, że specjalnie dla was się zmienię, i będę grał grzecznego faceta? Jestem jaki jestem. Ja po prostu nie trawię wtórnego debilizmu. Więc jeśli zostaliście przeze mnie wyrzuceni z kanału (nikt is my nick-name), to na pewno nie bez powodu. A teraz grzeczne dzieci, pocałujcie misia w dupę. I zastanówcię się nad tym, co sami robicie, zanim zaczniecie pluć na innych.
Over and out.

Vanhelsen
16-09-2005, 18:46
faktycznie, forum się zmieniło, ale to chyba spowodowane jest tym, że tibia zrobiła się popularna, na forum napłyneła fala n00bostwa. Przed "falą" panowała miła atmosfera, forum miało małą liczbę userów, wszyscy się znali, lubieli (czasami nie) i ogólnie było git, ale wraz z falą ludzie stracili cierpliwośc do n00bów. Aktualna Elyta to poprostu sgrana paczka z starego forum, przyczyna się do tego tagrze IRC na którym się ona zbiera.

Krzesław
16-09-2005, 18:48
Najlepszym przykładem agresji jest temat "Sondaż przedwyborczy..." forumowicze (zwłaszcza wbrew pozorom ci dojżalsi) nie potrafią kulturalnie wytoczyć swoich argumentów. Ciągle tylko kłucą się o to czy Donald Tusk pracował na wysokości, i o to że Cimoszewicz był/jest komuchem. Nie odzywałem się już tam bo trochę za późno, ale taka jest prawda.

Ghost Nieudany
16-09-2005, 18:55
A dlaczego? Bo nie jesteś elitą...pamietam jak pierwszy raz bylem na ircu (wiecej tego bledu nie popełnie) przywitałem sie uprzejmie i co...zostałem wysmiany i wywalony. -.- naprawde pieknie mnie przywitali...

Nikt nie zostaje wywalony bez powodu. Mamy ci uwierzyć, że zostałeś wywalony? Logi poproszę. Albo naocznych świadków.

Jeśli ktoś używa polskich znaków, używa non-stop caps locka, spamuje, zadaje pytania (po sto razy), na które odpowiedzi są tam, gdzie sięga potęga google.com albo własnego mózgu - ten zostaje wywalony. Żebyś ty wiedział, ilu debili ten kanał przemiela codziennie... Nie dziw się, jak komuś pęka żyłka.

Gtyk
16-09-2005, 18:59
Tak, wiem, że mnie 90% forum nienawidzi. Wiem też, że ta sama ekipa uważa mnie za najgorszego skvrwiela, jaki po tym forum chodzi. But who f'kin' cares?
Over and out.

Kald,twoja wypowiedz, w ktorej pokazujesz ze uwazasz ze ten topic dotyczy ciebie, tylko potwierdza moje zdanie o tobie, ze jestes niewyzytym gosciem z kompleksami, ktory na forum/ircu ma szanse zaistniec i czerpie przyjemnosc z tego ze ludzie go nie lubia i pokazuje ze ma to gdzies, bo wkoncu on jest od nich lepszy i wazniejszy i ma do wszystkiego prawo... no coz, net jest wrecz idealnym miejscem dla ludzi takich jak ty ;)
a czepiam sie dlatego, ze uwazasz ze topic dotyczy ciebie bezposrednio, chociaz nie masz do tego powodu... ;)

Vekegi
16-09-2005, 18:59
straszne cfaniactwo sie na forum szerzy ja nie jestem tak dlugo na forum jak ty ale widze to samo :] Ja staram sie nie wyzywac na innych w stylu "Idioto poszukaj sobie" tylko pomagam jak ja to twierdze nie chce u innych twarzy stracic mysle ze niektorzy mnie za normalnego uwazaja i chce zeby tak pozostalo do końca nie chce tu kozaczyć i tyle :]

[edit]: Tak tez nie staram sie bardzo źle oceniac fakei czy inne no chyba ze ktos sobie glupie zarty robie mówie "Słabo ale poprobuj dalej" a nie " Totalne dno onenoenoe11!!1!!"

Matek
16-09-2005, 19:00
Heh.

Po czesci zgadzam sie z autorem. Chociaz troszeczke przesadza. Agersja jest, byla i bedzie zawsze w wiekszej spolecznosci - a taka niewatpliwie jest forum. Jak ktos nie potrafi sie obronic przed atakami slownymi osob badz nie moze ich zignorowac niech postapi jak Cimoszewicz i odejdzie z forum;)

Z IRCiem to inna sprawa - tam rzeczywiscie wieje przesada. Sam kiedys padlem ofiara po niesnacce z jednym 'wysoko' postawionym forumowiczem - za glupi zarcik - zostalm przez May wyrzucony z kanalu. No ale takie zycie - nad czym tu plakac? Trzeba walczyc!

Pinky
16-09-2005, 19:01
@Ghost Nieudany:
Powiedziałem tylko "Witam wszystkich" i trach..-.- a naocznych świadków Ci nie dam ponieważ było to dosyć dawno wiec chyba sam rozumiesz...i nie wiem ilu debili siedzi tam codziennie bo byłem tam tylko raz i wiecej nie zamierzam.

Sorcerer Maciek
16-09-2005, 19:06
Tak, wiem, że mnie 90% forum nienawidzi. Wiem też, że ta sama ekipa uważa mnie za najgorszego skvrwiela, jaki po tym forum chodzi. But who f'kin' cares?
Over and out.

Wlasnie, who cares? Czytajac ten temat nawet nie pomyslalem o tobie... kalduś, to sie nazywa megalomania + tona komlpeksów. =)

Parys
16-09-2005, 19:08
i nie wiem ilu debili siedzi tam codziennie bo byłem tam tylko raz i wiecej nie zamierzam.

Zabrzmiało to tak, jakbyśmy na tym IRCu gryźli, gawłcili, szatkowali, dusili, zabijali i niewiadomo co robili.

Ghost Nieudany
16-09-2005, 19:10
@Ghost Nieudany:
Powiedziałem tylko "Witam wszystkich" i trach..-.- a naocznych świadków Ci nie dam ponieważ było to dosyć dawno wiec chyba sam rozumiesz...i nie wiem ilu debili siedzi tam codziennie bo byłem tam tylko raz i wiecej nie zamierzam.

Proszę o dokładne logi. Bo bez podstaw nie ma generalnie dyskusji. Nie twierdzę, że nie mogłeś zostać wywalony, bo nie - ale bez jakichś dowodów takie wykłócanie się nie ma żadnego sensu - bo mógł to być na przykład przypadkowy kopniak - miałeś np. podobny pseudonim do kogoś innego i wyleciałeś, bo operator korzystał z aliasu i nacisnął TAB o raz za mało. Jak zostaniesz wywalony, to najlepiej wejść jeszcze raz i wyjaśnić sprawę - wtedy jest najlepiej. Chyba, że ktoś złamał X punktów regulaminu, wtedy to nie ma nawet co wchodzić, bo wszystko jest generalnie oczywiste.

Baron Kaldrick
16-09-2005, 19:11
Kald,twoja wypowiedz, w ktorej pokazujesz ze uwazasz ze ten topic dotyczy ciebie, tylko potwierdza moje zdanie o tobie, ze jestes niewyzytym gosciem z kompleksami, ktory na forum/ircu ma szanse zaistniec i czerpie przyjemnosc z tego ze ludzie go nie lubia i pokazuje ze ma to gdzies, bo wkoncu on jest od nich lepszy i wazniejszy i ma do wszystkiego prawo...
A w tym momencie już się dowartościowałeś, czy trochę ci do tego brakuje? Jeden oceniał na podstawie postów mój wygląd, drugi - że jestem zakompleksiony. Faaajnie. Niedługo dowiem się, że jestem garbatym starcem w ciąży, bo piszę opowiadania fantasy.
To, że krytykuję ludzi, nie znaczy, że mam kompleksy i się dowartościowuje. To, że zachowywałeś się jak półidiota na kanale i cię wypieprzyłem z niego, nie świadczy źle o mnie, ale o tobie. Nie czuję się lepszy i ważniejszy od całej rzeszy ludzi, których opieprzyłem, a którzy mnie przez to nie lubią. Bo 'psy szczekają, a karawana jedzie dalej'. Po cholerę mam przejmować się słowami takich ludzi, jak chociażby ty? Nie znasz mnie, nigdy mnie nie poznasz, a ja cię nigdy nie polubię. Ot, i cała filozofia.
no coz, net jest wrecz idealnym miejscem dla ludzi takich jak ty
Dla takich jak ty też. Bo w końcu w RL nie powiedziałbyś czegoś takiego do nikogo, bo zostałbyś albo wyśmiany, albo dostałbyś wpier.dol. A tutaj chroni cię ta sztuczna fasada ochrony - no bo w końcu to net. Uważaj, bo tu nie jesteś aż tak anonimowy, jak myślisz.

a czepiam sie dlatego, ze uwazasz ze topic dotyczy ciebie bezposrednio, chociaz nie masz do tego powodu..
To spójrz sobie do tematu 'wszędzie dobrze, ale na ircu najlepiej'. I policz liczbę osób, które nie potrafią poprawnie napisać 2 słów, a narzekają, że ich zły op potraktował butem na kanale. Pomnóż razy tysiąc, i oblicz, ile osób uważa, że ten temat tyczy się mnie bezpośrednio.

@maciuś
A ja się wcale do ciebie nie zwracałem, a do ludzi, którzy narzekali na irc.

ciemne dropsy
16-09-2005, 19:36
Straszne... Agresja :< Wydaje mi sie ze okolo 85% z wszystkich zakaldanych tematow mozna znalesc w poradnikach, i w opcji szukaj. Jak widzisz po raz setny ten sam temat to cie szlag trafia... Zauwaz ze takie nromalniejsze tematy nei sa usuwane, co najmniej zamykane. Usuwane sa te z ortami i zle napisanymi lub: Mam 25 lewel knajt i nei wiek gdzie expic ;( halp plx!!!11!.

Co do irca to sie nie wypowiem. Bylem ze 3 razy, atmosfera byla mila ale nie wiem jak jest zawsze.

Klimmek
16-09-2005, 19:40
Dla takich jak ty też. Bo w końcu w RL nie powiedziałbyś czegoś takiego do nikogo, bo zostałbyś albo wyśmiany, albo dostałbyś wpier.dol. A tutaj chroni cię ta sztuczna fasada ochrony - no bo w końcu to net. Uważaj, bo tu nie jesteś aż tak anonimowy, jak myślisz.

Otóz Internet ma to do siebie że każdy może powiedzieć co chce i największą karą za to będzie ban... A jak wiadomo na mIRCu, forum, gg można spotkać wielu pozerów, którzy w rzeczywistości są małymi dziećmi.
Nie mówie, że sam jestem idealny, ale staram się zachowywać na forum i kanale #tibia.pl tak jak w RL, a jeżeli komuś się to nie podoba to w żaden możliwy sposób mnie to nie interesuje, bo poprostu nie zmienie się dla człowieka poznanego przez Internet...
Więc prosiłbym o zaprzestanie wypisywania pierdołów wyssanych z palca o tym jak to źle jesteście, wy dysmózgi, traktowani na kanale #tibia.pl i forum.
No ale kto się mnie posłucha...

Tasior
16-09-2005, 19:40
Ale to jest wina "ofiar", nie oprawców.

PS. Moderatorze, jesli zamierzasz skasowac ten temat napisz jakies zabawne uzasadnienie plx ;p.

Brakuje im chyba inwencji ;]

Taube
16-09-2005, 19:42
oho.. widzę, że pierwotna rozmowa o forum i nawiązanie do irc'a przeszło w stricte irc'a bez uwzględnienia forum.. choć nie.. właśnie że jest bardzo tematycznie!
bo wszak agresja bucha tutaj ze wszech stron..
Kaldriczek gnębi jakowyś idiotów, których tutaj nie ma.. niech pełni w spokoju swą funkcję.. byle nie rzucał się dokoła na wszystkich, którzy go kijkiem tkną <tyka go kijkiem czekając na reakcję>
ktoś ma do kogoś uraz, bo dostał albo od nadgorliwca kicka, albo przez nieuwagę, albo od osoby, która się nudziła.. no to trzeba było pójść z tym 'dawno temu' porozmawiać bądź na forum pisać..
przypomniał mi się pewien topic z jednego forum, gdzie poszkodowany założył topic z zażaleniem za wywalenie go z chata.. a osoba ta nie przestrzegała zasad nawet jak się ją upominało... tu w drugą stronę, mowa o czymś co było dawno, jest nie wyjaśnione i nigdy nie będzie.. po co więc o tym mówić?
ot kolejny przykład agresji.. wpasowany w temat..

swoją drogą musi być zabawnie na tym waszym irc'u.. albo przebywanie na nim przyprawia ludzi o walenie głową w ścianę B)

d. Taube

Matek
16-09-2005, 19:45
byle nie rzucał się dokoła na wszystkich, którzy go kijkiem tkną <tyka go kijkiem czekając na reakcję>

:D :D :D

Ale mi humor poprawilas :D

Gufat III
16-09-2005, 20:03
Niestety, niestety... Tibia.gery zabiły opłaty ale także... Elita! Forum stało się elitarne, stronę zabiły opłaty i wszystko poszło w ch*j. Czasem rzeczywiście odnoszę wrażenie, że siedzi tu pare z kanału #tibia.pl , dzięki którym to forum zaczyna być elitarne, ale cóż... Jeśli pokara was tak jak pokarało gery, może ktoś coś niecoś zrozumie.

Dopiszę jeszcze... Jeździć po nowych... Hmm... Można, ale trzeba umieć zrobić to z klasą.

Badzo
16-09-2005, 20:04
Niedawno strzeliłem gafe z tym IM, metallica. No dobra, była gafa. Ale *****! Jak wchodze na następny dzień, to pierwsze co robi nikt (BK) to jest banowanie mnie. Napisał że zbanował mnie, "Bo nie lubi metalowców"

Nosz *****, musiał sie dowartościować, popisać i nie wiem co jeszcze... Tak samo GhostNieudany, nie wiem co on do mnie ma....

Klimmek
16-09-2005, 20:10
Nie. Tolerujemy. Głupoty.
Jeżeli nie wiesz czegoś na dany temat, to dlaczego sie odzywasz? No po co?

Badzo
16-09-2005, 20:12

Już nie chodzi mi o ta gafe, tylko o to, co zrobil BK dzien po tym (czy 2 dni, nie pamietam)

Krzesław
16-09-2005, 20:43

Chyba nie rozróżniasz pojęć niewiedza i głupota. To że walnął gafę to nie znaczy ze ma się to spotakć z powszechnym potępieniem. Należy wytłumaczyć, ewentualnie trochę się pośmiać przed monitorem jezeli było to śmieszne.

Raul
16-09-2005, 20:44
Przecież człowiek uczy się na błędach. Czy Tobie nikt nigdy nie dał drugiej szansy jak coś źle zrobiłeś?

Mc macio
16-09-2005, 20:51
4xup@ (Klimmek)
może żeby sie dowiedzieć?

Taaaak az sie boje na ircu cos powiedziec bo jeszcze mnie zbluzgaja i wywalą... dlatego rzadko tam jestem.

PiXik
16-09-2005, 20:51
"Należy unikać używania słów i zwrotów uznawanych potocznie za wulgarne bądź obraźliwe"kaldric ile razy jeszcze musisz napisać coś jak spier****żebyś dostał za to ostrz??Sytuacja na forum nie jest tragiczna bo niektórzy nowi i starsi użytkownicy którzy mają jakieś tak argumenty walczą ze starą elitą.Walka widoczna w teologii,owionie,notkach,wszędzie;pNo ale jeśli nowy użytkownik wpadnie w taką trąbę powietrzną i zmiotą go obydwie strony to uuu:P(bo i w tej elicie i w tej są chamy)Agresja na forum jest duża,ale nie tak jak na ircu.proponuje walkę poprzez ostrzeżenia dla ludzi którzy nagminnie używają wulgaryzmów i omijają cenzure poprzez kropki itp.

Ryłek
16-09-2005, 20:54
Czasami aż szlag trafia jak kilka razy dziennie widzi się tematy typu: "Jak zrobić MC", "Muj odz", "Pomarancia fajnie ryczy!", czy "Halp Halp Halp! PLX PLX PLX! Ona mnie koha! omajngat ona jest kórcze super!!!!11111"...
Dla mnie ważne jest to, czy user pisze sensowne posty/zakłada sensowne tematy - nie zwracam uwagi na datę dołączenia czy na Warning Level... No sorry ale "Twój post mówi o Tobie".
Mój 2post na tym forum był skasowany, a mój pierwszy post w życiu (forum pewnego czasopisma) został nie do końca zrozumiany i objechany... czy ja kogoś za to wyzwałem? Dużo jest nowych - nie objeżdżających wszystkich po kolei, którzy przyjmują krytykę i tych ludzi szanuje, bo potrafią się wbić do środowiska nie pozostawiając po tym śladu.
Są też inni goście. Sami mamy takiego 'kolegę" w klasie (patrzcie komiksy o Tomku by Aval), który siedzi tylko na innym forum i pokazuje bezsensowne screeny, albo śle bezsensowne komentarze, na naszym forum założył temat o dokuczaniu i groził wszystkim prokuraturą... nie raz powiedział nam w twarz, że jego matka zrobi nam taki śmietnik, że się nie pozbieramy i... wiecie jak tego gościu jest traktowany? Wszyscy go ignorują, odwracają się od niego... czasem widzę, że na tym forum pojawiają się jemu podobni...

Gimlos
16-09-2005, 21:04
Taka dygresja. Uzytkownicy Badzo i Baron Kaldrick dostali ostrzezenia za posty z omijaniem cenzury/wulgaryzmami. Z przyjemnoscia ostrzege/zbanuje jeszcze kilku userow, ktorzy beda robic to samo.

Vekegi
16-09-2005, 21:08
najbardziej mnie denerwoje że napisałem hoomik myslalem ze sie pisze Hoomik i sie poprawilem a ten sie na mnie rzuca "****a tak ma byc noenoenoenoenoe1111111111!!!!!!!" Klimmek mowisz ze nie tolerujecie głupoty a (c)hamstwo tolerujecie?

Baron Kaldrick
16-09-2005, 21:23
Niedawno strzeliłem gafe z tym IM, metallica. No dobra, była gafa. Ale *****! Jak wchodze na następny dzień, to pierwsze co robi nikt (BK) to jest banowanie mnie. Napisał że zbanował mnie, "Bo nie lubi metalowców"

Nosz *****, musiał sie dowartościować, popisać i nie wiem co jeszcze... Tak samo GhostNieudany, nie wiem co on do mnie ma....
Robiłeś masę literówek, waliłeś masę ortografów i wkvrwiałeś ludzi. I dlatego dostałeś bana.
kaldric ile razy jeszcze musisz napisać coś jak spier****żebyś dostał za to ostrz?
Naucz się pisać poprawnie mój nick. Naucz się też pisać poprawnie pod względem ortografii i interpunkcji. A potem spójrz na profil, zanim zaczniesz pieprzyć. A świat będzie pięknym miejscem.
Z przyjemnoscia ostrzege/zbanuje jeszcze kilku userow, ktorzy beda robic to samo.
Ciekawe jest to, że tobie za to nie powiedzą, że się dowartościowujesz. Kwestia stołka? BTW - w tym poście też jest przekleństwo. Poproszę o 3 punkty. Albo 8.

Herhor
16-09-2005, 21:23
I niektórzy się dziwią, że tyle paskudztwa na tym świecie, jak już na forum takiej Tibi tyle nietolerancji i wrogości. Przede wszystkim chodzi mi tu o Barona Kaldricka (czy jaki on tam ma nick), który bezlitośnie neguje i wykorzystuje jakąkolwiek władzę jaką posiada gdy ktoś popełni, czasem niewielki błąd. Nie chciałbym go widzieć jako głowę jakiegoś państwa. Wiem, że na forum są debile, nooby itp., ale jak będziemy wykluczać każdego kto popełni jakiś błąd ze społeczeństwa to możemy zostać w tym społeczeństwie sami.

PS. Bardzo ciekaw jestem ile osób, z tych co się na forum wymądrzają, kiedyś było małym noobem, z którego inni się śmiali?

Maethi
16-09-2005, 21:24
Wypowiem się w końcu :

@Vekegi
Ja też się wkurzam , jak ktoś przekręca mój nick. Czy to tak trudno poświęcić , aż 10 sec. na sprawdzenie tego co się pisze??

Taka dygresja. Uzytkownicy Badzo i Baron Kaldrick dostali ostrzezenia za posty z omijaniem cenzury/wulgaryzmami. Z przyjemnoscia ostrzege/zbanuje jeszcze kilku userow, ktorzy beda robic to samo.

Haha...no i się dostało

Teraz coś o waszych spostrzeżeniach.

"Elita" jak wy to nazywacie to nic innego jak ludzie, którzy coś sobą prezentują , znają się lecz nie chcą wprowadzać do "Elity" ludzi którzy nie potrafią się wysłowić itp..

Sytuacja bardzo podobno jak na tibia.gery .

IRC - to ta wasza "Elita" tam siedzi, znaja się , wiedzą wiele o sobie i tyle... jeżeli przychodzi ktoś kto zaczyna rzucać tekstami o jakimś idiotyźmie to automatycznie zostaje skreślony i raczej nie powróci w łaski "Elity".

a teraz może ktoś mnie oświeci i powie kto jest w tej Elicie??

Matek
16-09-2005, 21:28
Jak zwykle wszystko co najgorsze to Kald.

Nigdy w zyciu nie widzialem, zeby Kald wlepil bana za niewinnosc na IRCu.

Badzo
16-09-2005, 21:31
Robiłeś masę literówek, waliłeś masę ortografów i wkvrwiałeś ludzi. I dlatego dostałeś bana.

1.Może i robiłem mase literówek, ale co z tego?
2.Ortografów raczej nie robie...
3."wkvrwiałeś ludzi" No nie wiem kogo... Chyba raczej oni "wkurviali" mnie...

Gangrel666> kto dal Badzo wojsa?
<Wikt> lol..
<Wikt> dobra, posłuchajmy sobie death metalu.
<Gangrel666> IM?
<Gangrel666>
<Badzo> -.-
<Wikt> now: WILKI - BOHEMA [128 kbps/03:41, 03:38 left]
<Badzo> zajekurdesmieszne
<Wikt> HARDCOREEEEEEEE
<Wikt> !!!!!!!!!
<Badzo> podnieca Cie to?
<Gangrel666> YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!*******IC HYDRAULIKOW!!!!!!!!111111111666!!!!!!!!
<Wikt> KURRWWWAAAAAA
<Wikt> MHROCK
<Wikt> \m/
<Badzo> idioci
<Badzo> -.-

[ 20:44:14 ] [ @Gewof ] wlasnie
[ 20:44:16 ] [ @Gewof ] jedno i to samo
[ 20:44:19 ] [ @Gewof ] ja sie tam nie znam
[ 20:45:13 ] * @Gewof Winamp Kiss - God Gave Rock And Roll To You Ii :: 192 kbps/05:19 :: The Very Best Of Kiss/7.3 MB
[ 20:45:38 ] [ @Gewof ] \m/ black metal \m/
[ 20:46:05 ] [ +Wikt ] HARDCORE NU METAL:
[ 20:46:08 ] [ +Wikt ] now: Global Deejays - The Sound Of San Francisco [128 kbps/07:09, 07:04 left]
[ 20:46:10 ] [ +Wikt ] \m/
[ 20:46:13 ] [ @Gewof ] ye
[ 20:46:39 ] [ +Wikt ] UMC! UMC! UMC! UMC! UMC!
20:46:57 ] [ @Vall ] A sluchacie death metalu? Ostatnio znalazlem fajna kapele - Wilki
[ 20:47:01 ] [ @Vall ] nawet maja nazwe taka mroczna
[ 20:47:04 ] [ +Wikt ] Ooo ta, za***iści sa.
[ 20:47:08 ] [ +Wikt ] ***IE, CO CHCE!
[ 20:47:12 ] [ @Gewof ] oo usze posluchac
[ 20:47:13 ] [ +Wikt ] ***IE, BO ZYCIE JEST ZLE!
[ 20:47:22 ] [ @Vall ] Polecam, za***isty death metalowy zespol
[ 20:47:23 ] [ +Wikt ] CZY JEST MARYSIA CZY NIE
[ 20:47:24 ] [ @Gewof ] send meh Vall ;d
[ 20:47:34 ] [ +Wikt ] ***IE BO WCIAZ LUBIE CIEEEEEEEEEE!
[ 20:47:36 ] [ +Wikt ] \m/
[ 20:47:48 ] [ +Wikt ] wow, przerobka na maxa.
[ 20:48:13 ] [ @Vall ] ^^
[ 20:48:21 ] [ @Gewof ] to jest fucking hardkore black-detho-grindcore-wszystko****awjednym-metal!
[ 20:48:22 ] * @Gewof Winamp Lady Pank - Zawsze tam gdzie ty :: 128 kbps/04:18 :: none/3.9 MB
[ 20:48:35 ] [ +She|sad ] \a ggdzie Love?
[ 20:48:38 ] [ +She|sad ] I fUnky?
[ 20:48:42 ] [ +She|sad ] i nu?
[ 20:48:47 ] [ @Vall ] o, lady pank niezle daja po garach
[ 20:48:49 ] [ @Gewof ] no napisalem ze ****a wszystko w jednym
[ 20:48:51 ] [ +Wikt ] YEEEEEEEEEEAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH !
[ 20:48:54 ] [ Badzo ] jakie to ***** podnietliwe
[ 20:48:55 ] [ +Wikt ] \m/
[ 20:48:56 ] [ Badzo ] -.-
[ 20:48:57 ] [ @Gewof ] a ta perkusja...
[ 20:49:07 ] [ @Gewof ] gosc wymiata normalnie
[ 20:49:08 ] [ @Gewof ] moze to Badzo?
[ 20:49:13 ] [ @Vall ] no, ma pauera w lapach
[ 20:49:14 ] [ +Wikt ] no najlepiej to GRZMIĄ GITARAMI
[ 20:49:17 ] [ @Gewof ] on obeznany jesy
[ 20:49:17 ] [ +Wikt ] DŻŻŻŻŻUMMMM
[ 20:49:19 ] [ @Gewof ] jest*

Tego dnia, którego stała się akcja z BK, było to samo...

Ashlon
16-09-2005, 21:32
Ciekawe jest to, że tobie za to nie powiedzą, że się dowartościowujesz. Kwestia stołka? BTW - w tym poście też jest przekleństwo. Poproszę o 3 punkty. Albo 8.

Nie powiedza o nim, bo wykonuje swoja robote - sorry, ale jesli ma to byc dyskusja na jakimkolwiek poziomie, moglibyscie nie rzucac "k**wami" co drugie zdanie, ok?

@Topic : taka elita to tylko smieszna jest. Mysli, ze jesli siedzi na forum rok/dwa lata/ma 102010301 postow/siedzi codziennie 7h na ircu/siedzi codziennie 6h na ircu i sie podlizuje, od razu moze wymiatac. A w wiekszosci sytuacji to jest po prostu smieszne. Gdy siedze sobie przed kompem to az we mnie smiech pusty sie wzbiera, gdy czytam posta takiego dziwnego ludzia, ktory mysli, ze jest pr0 i elo-blokowisko. Nie chce podawac przykladow, bo krytyka nie polega na tym, zeby paluszkiem wytykac, jak w piaskownicy. Mam nadzieje, ze pewni osobnicy zrozumieja, jak daleko zabrneli we wlasnej pysze i "unormalnieja sie".

Gtyk
16-09-2005, 21:37
A w tym momencie już się dowartościowałeś, czy trochę ci do tego brakuje? Jeden oceniał na podstawie postów mój wygląd, drugi - że jestem zakompleksiony. Faaajnie. Niedługo dowiem się, że jestem garbatym starcem w ciąży, bo piszę opowiadania fantasy.
To, że krytykuję ludzi, nie znaczy, że mam kompleksy i się dowartościowuje. To, że zachowywałeś się jak półidiota na kanale i cię wypieprzyłem z niego, nie świadczy źle o mnie, ale o tobie. Nie czuję się lepszy i ważniejszy od całej rzeszy ludzi, których opieprzyłem, a którzy mnie przez to nie lubią. Bo 'psy szczekają, a karawana jedzie dalej'. Po cholerę mam przejmować się słowami takich ludzi, jak chociażby ty? Nie znasz mnie, nigdy mnie nie poznasz, a ja cię nigdy nie polubię. Ot, i cała filozofia.

O przepraszam bardzo panie Kaldrick, czy ja gdzies napisalem, ze zostalem przez ciebie wywalony?:> dostrzegam w tym poscie pewna nadinterpretacje mojej wypowiedzi... otoz nie, nigdy nie zostalem wyrzucony z irca, nigdy tez nie zostalem na nim zbluzgany itp. Tak samo nigdzie w moim poscie nie napisalem ze powinienes przejmowac sie moimi slowami, czy tez slowami innych pol- a nawet pelnych idiotow podobnych do mnie, wyrazilem tylko moja subiektywna opinie na temat twojego zachowania, przykro mi, ze nie rozrozniasz krytyki od narzucania jakiegos typu postepowania ;)

Dobrze wiem, ze nie jesem tutaj tak anonimowy jak w twoim mniemaniu mysle, roznym osobom w tzw. RL mowilem juz rozne rzeczy, owszem czasami zostalem wysmiany, czasami dostalem w*******, a czasami bylo odwortnie... a co do ostatniego zdania, wyczwam w nim pewien rodzaj posredniej grozby skierowanej w strone mojej osoby:> czyzbys kald posuwal sie do tak prostackich argumentow jak "uwazaj polidioto bo znajde cie i ci na*******e"?:>

To spójrz sobie do tematu 'wszędzie dobrze, ale na ircu najlepiej'. I policz liczbę osób, które nie potrafią poprawnie napisać 2 słów, a narzekają, że ich zły op potraktował butem na kanale. Pomnóż razy tysiąc, i oblicz, ile osób uważa, że ten temat tyczy się mnie bezpośrednio.

Zauwaz jednak, ze ten temat nie zostal napisany bezposrednio w twoim kierunku, nie atakuje ciebie, a tzw. "elite" forum w ogole... kolejna nadinterpretacja wskazujaca na to, ze uwazasz iz caly swiat kreci sie wokol ciebie... biedaku... ;)

Maethi
16-09-2005, 21:38
@o ludziach z irc-a
Opki nigdy nie wyrzucają za nic.. zawsze jest powód jakiś...

a co do Kaldricka to wystarczy się przyzwyczaić, albo poprostu trzeba nauczyć się przyjmowac krytykę. Kiedyś Kaldrick mnie zjechał myslałem, że nie wiem co się stało... teraz pojąłem i mimo, ze bardzo Kaldricka lubie to wiem, że nawet najbliższego kolege skrytykuje.... i potrafie przyjąć tą krytykę ( chyba troszkie zjechałem)...

Vekegi
16-09-2005, 21:41
@Maethi:

Wiesz ja nie wiedzialem ze hoomik ma byc przez małe h

ja dostalem bana na ircu za nadzbyt korzystanie ze skryptu Valla :]
więc mial powod :( Ale najpierw nie wiedzialem o co chodzi. Powod chyba dał "Masz u mnie juz prze***ane" jezeli sie nie mylę :] no ale jakby powod mi napisal na powaznie ze floodowalem to bym przynajmniej wiedzial co źle zrobilem

Raul
16-09-2005, 21:41
"Elita" jak wy to nazywacie to nic innego jak ludzie, którzy coś sobą prezentują , znają się lecz nie chcą wprowadzać do "Elity" ludzi którzy nie potrafią się wysłowić itp..
Elita na forum to była kiedyś w postaciach takich jak Gonzo, Gewof, Oxy, Superman itd. Niestety powoli coraz mniej się udzielają na tym forum i powoli odchodzą. Wy jesteście pseudo-elita. Bardzo dużo Wam brakuje do postawy tych wcześniej wymienionych. ;)

Oceniam to na podstawie tego, jak ja i reszta innych, nowych użytkowników była traktowana przez nich gdy robiłem pierwsze kroki na forum, a później, właśnie dzięki nim na #tibia.pl. A jak są traktowani nowi, teraźniejsi użytkownicy.

Slagolash
16-09-2005, 21:43
Nie wiem jakie było forum zanim się tutaj zarejestrowałem - po niespełna roku nie widzę zadnych zmian, dla mnie zawsze było tutaj tak samo - w miarę przyjaźnie. Z chwilą wejścia do tego tematu mój pogląd na tę sprawę się zmienił - ten temat przypomniał mi wiele sytuacji, kiedy to początkujący uzytkownik został zbluzgany bez słowa wyjaśnienia, pomocy czy śladu zwykłego zrozumienia, z jakąś taką obojętnością i brakiem zwyczajnej tolerancji. I sam przypomniałem sobie chwile, kiedy strzelałem różne gafy typu: "Mój pierwszy fejk", "Pomocy!" etc.
Myślę, że "elita" jak to określił autor topicu powinna traktować młodszych (nie tylko czasem pobytu na forum, ale i wiekiem) z większą rezerwą i przymróżeniem oka - nobody's perfect, każdy strzela na początku jakieś gafy i zachowuje się smiesznie (sądzę ze nawet grono modków tesh tak się kiedyś zachowywało, nie muszą oni wmawiać reszcie userów forum że zawsze byli poważni :P).

Sorcerer Maciek
16-09-2005, 21:43
BTW - w tym poście też jest przekleństwo. Poproszę o 3 punkty. Albo 8.

Tak, wiem, że mnie 90% forum nienawidzi. Wiem też, że ta sama ekipa uważa mnie za najgorszego skvrwiela

Za to ty uzyles v zamiast u, co nie zmienia faktu, ze to wulgaryzm. Poprosze o 3 punkty. Albo 8. Oczywiscie dla kaldusia.

Ujme to tak:
Nie bede pisal o elicie, bo czegos takiego nie ma (tak jak grupy trzymajacej wladze) bo przeciez tutaj jest rozmowa o agresji na forum.
Na forum zauwazylem taka tendencje ze jak kald cos napisze to 50 osob czyta to z uwielbieniem a 5000 osob z nienawiscia a cala reszta jak kazdy kolejny post. Kald to jest normalny (ale skubany zna sie na wielu rzeczach - respect za to dla niego) uzytkownik forum. Lubi krytykowac, lecz jak widzi ze cos jest naprawde wartosciowe to pochwali (cholera przypomina mi dokladnie mojego nauczyciela z matmy....)
"Elita" jak wy to nazywacie to grupa osob ktore na tym forum siedzi od dawien dawna i lubia sobie pogadac na ircu. Ja osobiscie nie zauwazylem bana bez powodu (no dobra kicki sie zdazaja.... ale to dla zartow).
Ja gdybym mial opa to oczywiscie osoby takie jak "TibijczykXXX" bym kickowal na przywitanie. Dlaczego? Bo to zapowiedz pytania:
-frii itans plax
-na jakich gracie swiatach etc.

Ale musze przyznac: na #tibia.pl trzeba uwazac na slowa bo inaczej jestes zgubiony na nim (Badzo jest tego przykladem). Oczywiscie jestem tam uwazany za idiote, ktory rzadko wie o czym mowi :P ale mi sie to podoba.

@Raul
W tym kontekscie ten sarkazm oznaczal zachowanie Tibiczykow. Skoro nie zrozumiales to przykro mi.

Raul
16-09-2005, 21:50
Ja gdybym mial opa to oczywiscie osoby takie jak "TibijczykXXX" bym kickowal na przywitanie.
To bardzo dobrze, że go nie masz.

Baron Kaldrick
16-09-2005, 21:54
Za to ty uzyles v zamiast u, co nie zmienia faktu, ze to wulgaryzm. Poprosze o 3 punkty. Albo 8. Oczywiscie dla kaldusia.
O tym mówiłem, maciusiu.
Przede wszystkim chodzi mi tu o Barona Kaldricka (czy jaki on tam ma nick), który bezlitośnie neguje i wykorzystuje jakąkolwiek władzę jaką posiada gdy ktoś popełni, czasem niewielki błąd.
Oh, ah, ale ja jestem bezlitosny. Zabawny jesteś człowieku... Czy bezlitosny jest krytyk literacki czy filmowy?
Jak zwykle wszystko co najgorsze to Kald.

Nigdy w zyciu nie widzialem, zeby Kald wlepil bana za niewinnosc na IRCu.
Ale przecież zawsze trzeba się kogoś czepić. Moja wina, że się bronię.
Nie powiedza o nim, bo wykonuje swoja robote
A ja na IRCu to pocztę roznoszę i kwiatki zrywam, bo do babci poprzez las w podskokach biegnę. Sorry, nie umiem opowiadać bajek.
Pachnie mi to zresztą hipokryzją. Dlatego dostałem tutaj moda, bo byłem szczery i nie patyczkowałem się z ludźmi. A teraz za to dostaję ostrzeżenia.
czyzbys kald posuwal sie do tak prostackich argumentow jak "uwazaj polidioto bo znajde cie i ci na*******e"?:>
Nie, bo nie uznaję argumentów siłowych. Odpowiadam stereotypem na stereotyp. Cofnij się do własnych słów o moich rzekomych kompleksach.

@temat_elity
Pieprzenie kotka przy pomocy młotka. Nie istnieje nic takiego jak 'elita'. Ot, kolejne rzewne płacze kolejnych niezauważonych userów -.-

Parys
16-09-2005, 21:55
Mamo! Kaldus mnie zjechał! On krzyczy i przeklina! ;'( Wyziuć go z piaskownicy! Ludzie, nauczcie sie przyjmować krytyke. To, że ktoś was krytykuje, a Wy sie od razu obrażacie, to świadczy nie o nim - tylko o was. Łatwo sie obrażacie. Może od teraz zamiast krytykowac, będziemy każdego głaskać?

Eileen
16-09-2005, 21:59
Hmm... co jak co... sa userzy, newbie i nooby, no i nasi kochani starzy wyjadacze. Największym błędem najczęściej jest mylenie "newbie" z "noobem". A tak to muszę przyznać: jest elita, ale to raczej są tacy forumowicze ze starzem, którzy się dobrze znają i lubią wspólnie pogadać i pożartować. Wielu chciałoby się dostać do tej elity, czemu sie niedziwię. Po to w końcu są fora aby się wymienić poglądami, czy poznać nowych ludzi. Często tak bywa, że kiedy wyciągniesz do kogoś przyjazną rękę on cie wyśmieje. Takie jest życie. Trzeba sie nauczyć sobie dobierać przyjaciół, a tych "nieciekawych userów" poprostu ignorować (ja tak robię od lat z całą moją klasą i jest dobrze). Ja sama nie wpadam na IRC, ponieważ tematy tam poruszane poprostu mnie nie interesują.

Agresja? Z jednej strony mnie to nie dziwi... Od cholery spamu, non stop wałkowanie tego samego tematu. Bezsensowne posty... Nieciekawe, a wręcz odstarszające prace (mówię tu o grafikach, fake'ach i tym podobnych działach, gdzie trzeba się wykazać odrobiną inwencji twórczej)... Niektórzy poprostu nie są na tyle obeznani, aby wykorzystać opcję szukaj czy moc wszechwiedzącego google. Ale czasami zamiast ich objechać wystarczy puścić PW z wyjaśnieniem pytania i prośbą, aby więcej nie spamowali...

Taube
16-09-2005, 21:59
zaczynało się spokojnie... dość spokojnie.. a temat o agresji przynosi sobą coraz więcej agresji.. którą się wzajemnie podjudza..
tak to jest jak ktoś bierze do siebie rzeczy personalnie, gdy była mowa ogółem i nie o nim..
mam propozycję, by nadwrażliwcy nie brali wielu rzeczy do siebie a nadpobudliwi nie stosowali szybkiego słownictwa by wyrazić swe emocje (znaczy się mniej ostrzeżeń za wulgaryzmy będzie XD)
widać tu teraz doskonale ‘ekipę’ która siedzi z jakiś czas na forum i wyrobiła sobie pozycję, jak i tę, która jest dość nowa, doskonale oddaje to to, o czym mowa – odmienność stanowisk i nastrojów, jedni drugim zarzucają to, że tamci już się obstawili i teraz zza flanek atakują, drudzy atakują twierdząc, że tamci sami sobie są winni...

urocze :P

d. Taube

Krzesław
16-09-2005, 22:00
Dlatego dostałem tutaj moda, bo byłem szczery i nie patyczkowałem się z ludźmi. A teraz za to dostaję ostrzeżenia.

Czyzby władza zaćmiła ci umysł? ;)

Barts
16-09-2005, 22:06
Mod nie musi byc Lubiany... Ma byc szanowany!!!

Placzecie ze sie kaldric wkurza bo zakladacie po 10 takich samych tematow w ktorych piszecie takie glupoty ze leb boli??
Ludzie on gral w tibie kiedy wy sraliscie jeszcze w pieluchy.

Czyzby władza zaćmiła ci umysł?
Nie po prostu ci debile biora wszystko o wiele bardziej na serio...

Szkoda ze juz logow nie mam bo bym wam dal rozmowy nasze na priv z Kaldriciem... :/
Zawsze byl taki sam i taki pozostal so shut up

Maethi
16-09-2005, 22:06
@Raul
Każdy inaczej pojmuje słowo "Elita". Dla mnie jest to zgrany zespół ludzi znających się i utrzymujący jakis poziom. Jednakże wiem, że to nie jest ta "Elita" co kiedyś ... to jest własny świat teraz.

Gonzo, Gewof nadal są najbardziej przykładnymi użytkownikami i mam do nich wielki , przeogromny szacunek.

Gatho Gokhinin
16-09-2005, 22:07
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=533546#post533546 (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=533546#post533546')
Pierwszy lepszy temat jaki otworzyłem po przeczytaniu tego tematu. oto przykład, jak niektórzy potrafia zbluzgać ludzi, zamiast normalnie wytłumaczyc.
Na takiej podstawie rodzą sie tematy jak np "Agresja na forum"........

Mym skromnym zdaniem dwie pierwsze strony tego tematu to posty: "masz rację, jacy oni źli", "taaak powinno sie cos z tym zrobić!" "wiele razy sie z tym spotkałem i trzeba to zmienić!" a potem osoby, które napisały te posty w innych tematach wyżywają się na innych... Ty ************* naucz sie czytać ***** ***** ***** h** ci w d**** itp...
Oczywiście to tylko przykład

kidler
16-09-2005, 22:07
Ja tylko chcialem powiedziec, ze jak cos komus nie odpowiada to niech sie w skrocie 'oddala' - nikt nikogo tu na sile nie trzyma. Tyle.

Kazdy kto jest bez winy niech rzuci kamieniem.....
Zakoncze to tymi slowami: "Czasami kazdemu puszczaja nerwy. Nie jestesmy idealni".

spider-bialystok
16-09-2005, 22:12
Specjalnie umiescilem slowo "elita" w ". Jak juz pisalem chodzi mi o ludzi ktorzy uwazaja, ze mozna im wiecej od innych z sobie znanych powodow. I jest grupa takich ludzi wbrew temu co pisza niektorzy.
Jesli chodzi o dawna elite czyli yon czy superman to do nich oczywiscie nic nie mam i nie mialem, oni nie wywyzszaja sie, nie skacza do innych...

Ja tylko chcialem powiedziec, ze jak cos komus nie odpowiada to niech sie w skrocie 'oddala' - nikt nikogo tu na sile nie trzyma. Tyle.
Czy to twoje forum? I czy mamy akceptowac wszystki bezkrytycznie, heh? A jak nie to pa?

S.P.M
16-09-2005, 22:13
Jako że towarzystwo IRCowe stwierdziło, że mogę być zakwalifikowany do rzekomej grupy_trzymającej_władzę, vel. elity, wypowiadam się w imieniu moim jako przedstawiciela tejże społeczności.

Co z tego że jestem agresywny? Mam być miły, skoro nie jestem taki w RL? Nie podoba się? Poskarż się modowi, o ile był jeszcze DOBO który był człowiekiem z którym dało się pogadać, to teraz każdy chętnie mnie udupi (no, może poza Dromem).
Takie mamy temperamenty. A czegoś takiego jak "elita" to moim zdaniem nie ma. Po prostu grupa osób która się nawzajem zna i wzajemnie broni. Tak jak klasa w szkole. Przyjdzie nowy, to musi w jakiś sposób dotrzeć do reszty osób. Jedni witają go z otwartymi ramionami, inni z zaciśniętymi pięściami. Cała ta sprawa o agresji jest moim zdaniem krzykiem rozpaczy osób które zostały odepchnięte/skrytykowane/mają okres (niepotrzebne skreślić). Co prawda ja jestem za bardzo impulsywny, ale jakoś dużej części osób to nie przeszkadza.

Tiligus
16-09-2005, 22:16
Raul ma racje w jednym ze swoich pierwszych postów.
Tak jest 31337a, można ją poznać po zachowaniu.
Okropne zjawisko to wchodzenie im w dupe, poprzez lizuskie notki toteż poprzez zgadzanie się z każdą wypowiedzia ów użytkownika.
@IRC
Nie wierze już w IRC. To nie jest to samo, jeżeli szukasz tam teraz pomocy, to masz małe szanse. Ludzie którzy są niedoświadczeni w różnych dziedzinach, mogą być szybko zjechani przez "elitarnych pseudo userów" dla których jest wszystko oczywiste. Jedynie co mogą zrobić, to w jak najbardziej wymyślny sposób po Tobie pojechać. Newbie odradzam.
Jest też wielu użytkowników którzy wykorzystują swoja władze dla własnych potrzeb , jest też wielu wypierdków którzy się worzą na maksa bo myślą, że są powszechnie lubiani. Ogólnie napięta atmosfera, musisz się podporządkować reszcie jeżeli chcesz być jednym z nich.

Są osoby które szanuje, są osoby których nienawidze.~
Farewell.

@S.P.M
Przyjdzie nowy, to musi w jakiś sposób dotrzeć do reszty osób. Jedni witają go z otwartymi ramionami, inni z zaciśniętymi pięściami.
Święte słowa brachu
@Gufat
Zgadzam sie z Tobą

Barts
16-09-2005, 22:17
Jako że towarzystwo IRCowe stwierdziło, że mogę być zakwalifikowany do rzekomej grupy_trzymającej_władzę, vel. elity, wypowiadam się w imieniu moim jako przedstawiciela tejże społeczności.

Co z tego że jestem agresywny? Mam być miły, skoro nie jestem taki w RL? Nie podoba się? Poskarż się modowi, o ile był jeszcze DOBO który był człowiekiem z którym dało się pogadać, to teraz każdy chętnie mnie udupi (no, może poza Dromem).
Takie mamy temperamenty. A czegoś takiego jak "elita" to moim zdaniem nie ma. Po prostu grupa osób która się nawzajem zna i wzajemnie broni. Tak jak klasa w szkole. Przyjdzie nowy, to musi w jakiś sposób dotrzeć do reszty osób. Jedni witają go z otwartymi ramionami, inni z zaciśniętymi pięściami. Cała ta sprawa o agresji jest moim zdaniem krzykiem rozpaczy osób które zostały odepchnięte/skrytykowane/mają okres (niepotrzebne skreślić). Co prawda ja jestem za bardzo impulsywny, ale jakoś dużej części osób to nie przeszkadza.
Z kazdym sie da normalnie gadac... Rownie dobrze gadalo mi sie z Dobem jak i z Kaldriekiem (mam nadzieje ze teraz dobrze) i obaj byli moimi dobrymi przyjaciolmi na tibii i z kazdym moglem normalnie rozmawiac. Agresja rodzi agresje... Zawsze tak jest

Gufat III
16-09-2005, 22:18
Dzieci, dzieci dyskutują i wychodzą takie sprawy jak z Kaldrickiem... Oh jak mi źle, jak mi niedobrze, dajcie mi lizaczka.
Zamiast pieprzyć 3x3 zajmij sie ktoś postępującą elitaryzacją forum, bo dobrze to nie zrobi. Jak ktoś będzie miał ochotę na forum dla doświadczonych Tibiańczyków/emerytów pójdzie na gery, bądź podochodzi do jakihś grup tutaj. To forum, jak już ktoś wspomniał jest głównie dla newbie. Jak już gdzie indziej powiedziałem - tibia.pl to nie alfa i omega, pamiętam czasy gdy była to mała stronka i wierze, że znów tak może być jeśli ktoś spieprzy sprawę. Myślicie że tibia.xx, która skromnie, powolutku sie rozrasta nie może was przebić? Może, ponieważ mimo wszystko oferuje więcej, np. cheaty, a te niby-newsy co dostajecie z wyprzedzeniem od CipSoftu są o dupe rozbić ;-\

Krzesław
16-09-2005, 22:25
Mylisz się. Forum powinno być dla wszystkich. Zarówno dla nowych, jak i starych graczy. Jak myślisz kto by udzielał rad, poprawiał nowych, gdyby nie starzy userzy? Modki pewnie nie poradzili by sobie z tym wszystkim.

A www.tibia.xx.pl prędzej czy później źle wyjdzie na udzielaniu chetaów i tym podobnych.

Adrayen Spold
16-09-2005, 22:30
Co prawda ja jestem za bardzo impulsywny, ale jakoś dużej części osób to nie przeszkadza.

To sie nazywa dojrzewanie. Nie impulsywny, tylko sfrustrowany.

Co do tematu:
Wszedzie tak jest, ze jak sie prostak dopcha do "koryta", to sie najbardziej wierci i chrumka. Jest tu kilku takich.

Bambuko
16-09-2005, 22:41
Ta cała agresja itd. to przez to, że ja od jakiegoś czasu prawie nic nie piszę na forum, chociaż zaczęło się to wcześniej, jak jeszcze czynnie uczestniczyłem w forumowym życiu - jest to po trochu wina tego, że Raul został modem.

S.P.M
16-09-2005, 22:45
To sie nazywa dojrzewanie. Nie impulsywny, tylko sfrustrowany.

Wiem co to jest dojrzewanie. Wiem co to jest impulsywność. Jestem impulsywny. NAdpobudliwy. Wszystko jedno. Nieopanowany? Byćmoże.

Gewof
16-09-2005, 22:46
Mmmm... przejdzmy do 'agresji' na IRCu bo tam spedzam wiekszosc czasu, no forum udzielam sie juz bardzo malo. Na IRCu nie ma 'elity', tylko 'znajomi' ew. 'przyjaciele', zalezy jak kto kogo traktuje. Normalne jest to, ze @, bedzie traktowal inaczej znajomego z ktorym rozmawia codziennie niz np. tibijczyka ktory wchodzi na IRC poraz pierwszy.

Dla przykladu. Wszedl dzisaj na kanal tibijczyk. Postanowilismy byc mili dla niego i sprobowac sie dogadac. Jego pytanie dotyczylo questow(chodz po tym jak wchodzi sie na kanal wyskakuje taki napis: "Witam na kanale #tibia.pl, polskim kanale poswieconym Tibii. Uzytkownikow bramki WWW<->IRC prosimy o nieuzywanie polskich liter. Tu obowiazuja zasady tibijskie, wiec nie pytaj sie o questy/hacki itp. bo wylecisz. NIE_ZARTUJE"). Wzielismy pod uwage to, ze tibijczyk mogl nie zauwazyc(co jest trudne) tego napisu i ostrzeglismy go przed lamianiem zasad. Niestety nic do nie dalo i tibijczyka trzeba bylo kicknac. Wiec jak widac, nasze starania byly zbedne.

Teraz wyobrazcie sobie, ze codziennie takich tibijczykow przychodzi okolo 10. Z czego 8 zadaje glupie pytania, spamuje, flooduje etc. Czlowiek ma pewne granice wytrzymalosci i po pewnym czasie takie zachowanie ludzi staje sie irytujace a wrecz denerwujace. Jezeli chcie, mozecie rownie dobrze sami wejsc na IRCa i pomagac tibijczykom chodzby na priv. Bo JA i jak mysle wiekszosc OP'ow, nie ma ochoty odpowiadac na idiotyczne pytania na ktore odpowiedz mozna znalezc na forum/stronie w 2min. Jezeli IM nie chce sie szukac, to dlaczego MY mamy za nich to robic? Czy cale zycie beda chodzic z mama za raczke i pytac sie ja o wszystko?

Zauwazylem rowniez ze ostatnio tibijczykom brakuje kultury(a moze zawsze brakowalo?). Wchodza na kanal i ani pocaluj mnie w dupe ani nic. Czesto tez zaczynaja swoje wypowiedzi od 'ej' co rowniez jest denerwujace. Jezeli ktos wchodzi na kanal, przywita sie i zada INTELIGENTNE i NORMALNE zdanie(nie typu 'ej dlaczemu tibia mi nie chodzi!!!!!????? halp') to gwarantuje ze osoba ta nie zostanie wywalona z IRCa i bedziemy starac sie jej pomoc.

Wracajac do tego co napisalem na poczatku. Na IRCu siedze juz dosc dlugo, bo ponad 1,5 roku. Zdazylem poznac wiele osob, ich zachowanie i charakter. Nie jestem w stanie okreslic jaki jest typowy tibijczyk po tym jak wejdzie na kanal. Nie jestem tez w stanie okreslic czy mozna z nim normalnie porozmawiac, czy jest wartosciowa osoba. Ale jezeli on nie stara sie tego pokazac, to ja nie bede sie meczyl i probowal nawiazywac konwersacji bo to jego zadanie pokazac nam, ze warto z nim porozmawiac.

Tak wiec jezeli chcecie normalnie porozmawiac na IRCu, to pokazcie ze warto z wami porozmawiac i nie robcie z siebie idiotow.

Jeszcze okreslenie 'elity' forum. Nie ma takiego czegos. Sa poprostu uzytkownicy bardziej lub mniej znani. Nie rozumiem o jakie wojny wam chodzi pomiedzy 'starymi a nowymi uzytkownikami'. Normalne jest to, ze na forum jest coraz wiecej ludzi i jakas czesc z nich chce zaistniec na forum. Wiadomo ze przy tak duzej 'konkurecji' ludzie zaczynaja ze soba 'walczyc'. Modowie staraja sie jakos temu zapobiegac, usuwajac licznik posotw, banujac za posty w glupich tematach etc. Ale nieuniknione jest to, ze zawsze taka 'walka' bedzie dopki forum bedzie mialo tak duza liczbe uzytkownikow. Kiedys na forum bylo mniej osob, latwiej bylo sie pokazac. Raul mowil o tym, ze duzo ze starych uzytkownikow przestaje juz pisac. No bo ile mozna pisac w kolko :) Ja aktualnie przegladam glownie juz tylko OWiON i fora grup :P

@Badzo

Masz no nas pretesje ze popelniles gafe? Ze mowisz o czym o czym nie masz zielonego pojecia? Tak sie skalda ze na IRCu wiekszosc osob slucha 'ciezkiej' muzyki i to co napisales jest dla nas BARDZO smieszne. Mamy prawo do smiania sie z tego. Wkoncu znudzi nam sie to i przestaniemy.

@Wszyscy inni majacy pretesje do nas opow na IRCu:

Jezeli wy nie macie szacunku do nas i do zasad panujacych na IRCu, my tez nie bedziemy mieli. I polecam przeczytanie http://rtfm.killfile.pl/

Gtyk
16-09-2005, 22:47

To ja powiem tak... Skoro "Elicie" nie odpowiada to ze wchodza tu mlodzi starzem tibijczycy, ktorzy nie za bardzo znaja sie na swiecie tibii, to dlaczego nie oddala sie sami, a zmuszaja do oddalenia sie pozostalych? Wy na prawde myslicie, ze zbluzganie kogos ze jest noobem i zniechecenie go do pisania tutaj jest dobrym sposobem, zeby sie poprawil? to jest glownie forum wlasnie dla poczatkujacych graczy, ktorzy szukajac pomocy trafiaja tutaj, a przez to, ze sa nowi, niekoniecznie musza wiedziec w jaki sposob poslugiwac sie przyciskiem "szukaj", licza na to ze uzyskaja odpowiedz, a tu pelno bluzg, zamkniecie topicu a nawet ban... Kiedys kazdy z obecnej "elity" odejdzie z tego forum, i co sie z nim stanie? strona bedzie uwazana za nieprzychylna uzytkownikom, wiec malo kto bedzie ja odwiedzal, gdyz do wyboru bedzie mial wiele innych stron poswieconych tibii oferujacych duzo wieksze mozliwosci, a forum zacznie swiecic pustkami... na prawde tego chcecie? to moze od razu pozabijajcie tez wszystkie nowo narodzone dzieci bo one nie wiedza od razu wszystkigo, tak bedzie prosciej, nie bedzie trzeba nikogo uczyc, nikogo wychowywac... ale pozostanie pytanie, co dalej?

S.P.M
16-09-2005, 22:53
To ja powiem tak... Skoro "Elicie" nie odpowiada to ze wchodza tu mlodzi starzem tibijczycy, ktorzy nie za bardzo znaja sie na swiecie tibii, to dlaczego nie oddala sie sami, a zmuszaja do oddalenia sie pozostalych? Wy na prawde myslicie, ze zbluzganie kogos ze jest noobem i zniechecenie go do pisania tutaj jest dobrym sposobem, zeby sie poprawil? to jest glownie forum wlasnie dla poczatkujacych graczy, ktorzy szukajac pomocy trafiaja tutaj, a przez to, ze sa nowi, niekoniecznie musza wiedziec w jaki sposob poslugiwac sie przyciskiem "szukaj", licza na to ze uzyskaja odpowiedz, a tu pelno bluzg, zamkniecie topicu a nawet ban... Kiedys kazdy z obecnej "elity" odejdzie z tego forum, i co sie z nim stanie? strona bedzie uwazana za nieprzychylna uzytkownikom, wiec malo kto bedzie ja odwiedzal, gdyz do wyboru bedzie mial wiele innych stron poswieconych tibii oferujacych duzo wieksze mozliwosci, a forum zacznie swiecic pustkami... na prawde tego chcecie? to moze od razu pozabijajcie tez wszystkie nowo narodzone dzieci bo one nie wiedza od razu wszystkigo, tak bedzie prosciej, nie bedzie trzeba nikogo uczyc, nikogo wychowywac... ale pozostanie pytanie, co dalej?

Nie chcę obrazić Twoich uczuć religijnych, ale to śmieszne. Szczególnie to o nienarodzonych dzieciach.
Nie pomagamy? Pomagamy.
Po prostu nie tolerujemy głupoty. Nie jakos "starzy wyjadacze", bo myślący nowi też tak robią. Pozatym, zrozum, wielu ludzi urządza po prostu prowokacje. Najpierw trzeba uruchomić własny rozum, potem załozyć temat/zadać pytanie.

Glamri
16-09-2005, 22:54
Ah... Tak to już bywa! Tak brzmiał status jednego z modków na gg "Lajf is brutal end full of zasadzkas end somtajms kopas w dupas" i tak to już jest! Nic się nie poradzi... A uwierzcie, że niektóre posty są naprawdę głupie i nawet ja się potrafię wtedy deczko zdenerwować ;) Chociaż co prawda to prawda, że czasami też bezpodstawnie się po kimś "jeździ" bo np. kulturalnie zadano jakieś niekoniecznie głupie pytanie, a odpowiedzi zawierają tylko bluzgi. Naszczęście nie jest to aż nazbyt częste zjawisko. Cóż, musimy się z tym pogodzić, że ludzie agresywni byli, są i będą - nic ani nikt tego już nie zmieni.

$corcerer
16-09-2005, 23:03
Jakby każdy zamiast włazić na kanał/forum i zakładać temat/pytać o coś, czekając aż wszyscy nagle się ruszą i zaczną go nosić na rękach, a na złotej tacy podadzą mu odpowiedź bądź odwalą całą robotę za takiego królewicza, to czy ten temat byłby potrzebny? Czy gdybyście raczyli przekopać się przez to pierniczone FAQ, te chrzanione Poradniki, w które tyle osób włożyło tyle pracy to ten temat miałby rację bytu? Czy gdybyście się NAUCZYLI używać opcji szukaj która dostępna jest na tym forum za darmo zupełnie, to cała ta dyskusja miałaby miejsce? Czy gdybyście raczyli POMYŚLEĆ LOGICZNIE to trzebaby było wszystko tłumaczyć?

RTFM ; STFW
I nic więcej wam nie trzeba (oprócz myślenia). Nie byłoby ton debilnych, powtarzających się w nieskończoność pytań, po których krew w żyłach osiąga temperaturę wrzenia a z uszu leci dym. Nie byłoby całej tej paplaniny, wyzywania się, brania winy na siebie bądź zrzucania jej na kogo innego. Każdy pilnowałby własnego nosa, i byłby spokój.

Więc, z łaski swojej, niech każdy teraz sobie odpowie sam, napisze sobie gdzieś na kartce, dla własnego siebie, odpowiedź na pytanie:
ILE RAZY ZAMIAST POSZUKAĆ 2 (słownie DWIE) MINUTY DŁUŻEJ OLAŁEM CAŁĄ SPRAWĘ I ZRZUCIŁEM ROBOTĘ NA KOGOŚ INNEGO?
ILE RAZY ZAŁOŻYŁEM TEMAT KTÓRY GÓWNO MÓWIŁ O TREŚCI POSTA?
ILE RAZY ZAŁOŻYŁEM TEMAT, KTÓREGO TEMATEM BYŁO JEDNO SŁOWO (najczęściej rzeczownik)?
ILE RAZY TOTALNIE OLAŁEM PORADNIK I TRUŁEM DUPĘ INNYM?
ILE RAZY OLAŁEM FUNKCJĘ SZUKAJ/NIE UPEWNIŁEM SIĘ ŻE TEMAT JAKI CHCĘ ZAŁOŻYĆ NIE ISTNIEJE?
I najciekawsze: Czy wiem jak poprawnie formułować pytania, tak, żeby druga osoba chciała mi pomóc a nie myślała "kolejny po***aniec który ma problem z byle gównem"? Tak, żeby jej zadanie było maksymalnie ułatwione, a nie żeby musiała bawić się ze mną w 1000 pytań?

Odpowiedź pozostawiam Tobie. Mnie gówno ona obchodzi. Zastanów się jednak, skoro ty olewasz nas, to czemu my mielibyśmy nie olać ciebie?

Gtyk
16-09-2005, 23:11
Nie chcę obrazić Twoich uczuć religijnych, ale to śmieszne. Szczególnie to o nienarodzonych dzieciach.
Nie pomagamy? Pomagamy.
Po prostu nie tolerujemy głupoty. Nie jakos "starzy wyjadacze", bo myślący nowi też tak robią. Pozatym, zrozum, wielu ludzi urządza po prostu prowokacje. Najpierw trzeba uruchomić własny rozum, potem załozyć temat/zadać pytanie.

Uzytkownikow<czesto siedzacych tu niedluzej niz miesiac> ktorych 3/4 postow to bluzgi na nowych, nieznajacych sie do konca na tym jakie jest to forum, nazywasz ludzmi myslacymi? Chodzi mi tu o ludzi ktorzy chcac przypodobac sie "elicie" upodabniaja sie do niej, i bluzgaja w kazdym topicu ktory tylko sie pojawi... "bylo" "szukaj" "wy*******aj z takim gownem"... sa to zazwyczaj ludzie ktorzy jeszcze kilkanascie dni wczesniej przechodzili przez to samo, a piszac bluzgi czuja sie juz tu kims waznym i elitarnym...

Inna sprawe stanowi "elita" starszych... ktorzy przez to ze tu dlugo siedza uwazaja sie za kogos lepszego od reszty, przez to ze tworza ze soba zamknieta grupe znajomych, ktorzy w razie czego nawzajem beda sie popierac, mysla ze wolno im tu wszystko... i w zasadzie na prawde tak jest, ci ktorych zbluzgaja albo odchodza i juz nie wracaja, albo chcac sie im przypodobac, podlizuja im sie na kazdym kroku i bluzgaja kolejnych... A niby czego wyznacznikiem jest czas spedzony na forum? Ja jestem tutaj jednym z najwczesniej zarejestrowanych uzytkownikow, a czy uwazam sie przez to za kogos lepszego, kogos komu wszystko wolno?

Kolejna sprawa... fakt, czesc osob uzadza prowokacje, ale w jaki sposob odroznisz kogos prowokujacego "elite" od kogos kto na prawde moze byc wartosciowym uzytkownikim w przyszlosci, ale na poczatku bedacym newbie? pewnie, po co odrozniac, lepiej od razu zjechac, wy*******ic z forum i zniechecic do ponownego pojawienia sie tutaj... a co gdyby to ciebie zjechano po pierwszym poscie, co gdybys to ty juz nigdy tutaj nie wszedl tak by cie odrzucila atmosfera tego forum? albo gdyby na poczatku zjechalo kalda? przeciez on tez kiedys byl nowy... a pozniej nigdy juz by sie nie pojawil, i co? nie bylo jednej z najwiekszych legend tego forum...

Gangrel
16-09-2005, 23:27
To jest wina glownie(chodz nie tylko) zjezdzanych. Zachowalo sie niewiele osob ktore pamietaja czasy kiedy bylo okolo 3000 uzytkownikow. Wtedy wysylalem takie spamy, ze teraz za jeden mialbym na miesiac spokuj z forum. Poprostu mamy 10 razy wiecej userow, ciezko miec 10 razy wiecej ciepliwosci. Osobiscie staram sie byc kultularnym ale nie zawsze jestem wstanie wytrzymac brak myslenia.

Tana
16-09-2005, 23:27
Jak ktoś kiedyś sprytnie zauważył: agresja rodzi agresję. Nie będę tu pisała o tym, co było już diesięc razy przewałkowane na temat IRC'a. Chce tylko zauważyć, że żaden człowiek, który wejdzie na nasz kanał, przywita sie i od razu zada pytanie, nie jest spławiany. Każdy lubi, gdy zwraca się do niego grzecznie. Gdy znajdujemy sie w gronie osób, których nie znamy, zachowujemy sie nawet jeszcze grzeczniej niż zwykle, jeżeli czegoś potrzebujemy. Tak samo powinno być w internecie. Irytujący są ludzie, którzy wpadają i zaczynają od 'ją zią', 'ej ty', innego bezmyślnego zwrotu powitalnego z podwórka lub co gorsza od przekleństwa.
Przykład, który napatoczył się podczas pisania posta:
Join: Kozaka 4‹[email protected]4›
‹Kozaka5› sie w****i0142em bo mnie hakneli

Nie mówię, że na IRC'u nie ma agresji. Jest. Nawet całkiem sporo, ale jakoś sie temu nie dziwię. Nie chcę jednak by generalizowano i pokazywano tylko ciemne strony naszego kanału. Nie jest tam chyba aż tak strasznie, skoro zbiera sie nas tam coraz wiecej. Tym bardziej, że sama zaczynałam 'od zera'. Zaczynałam jako TibijczykXXX z bramki na stronie i dlugo nie miałam klienta mIRC, jednak zachowywałam sie przyzwoicie i powoli mi wszystko pokazano i wytlumaczono.

Tak więc kończąc kazanie okażę trochę agresji: Gdyby kózka kwiecień plecień to by ślimak [cenzura] kotwica wam w plecy[cenzura]

Vanhelsen
16-09-2005, 23:34
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=533546#post533546 (http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=533546#post533546%27)
Pierwszy lepszy temat jaki otworzyłem po przeczytaniu tego tematu. oto przykład, jak niektórzy potrafia zbluzgać ludzi, zamiast normalnie wytłumaczyc.
Na takiej podstawie rodzą sie tematy jak np "Agresja na forum"........

Mym skromnym zdaniem dwie pierwsze strony tego tematu to posty: "masz rację, jacy oni źli", "taaak powinno sie cos z tym zrobić!" "wiele razy sie z tym spotkałem i trzeba to zmienić!" a potem osoby, które napisały te posty w innych tematach wyżywają się na innych... Ty ************* naucz sie czytać ***** ***** ***** h** ci w d**** itp...
Oczywiście to tylko przykładTen przykład jest wręcz idealny do tej sprawy.
To prawda, agresji jest w nim wiele, ale czytałeś pierwszego posta?
Jak myślicie czym jest najlepiej walczyć dla knighta.Powiedz mi ile wcześniej było takich tematów?
Parę? Parenaście? Paredziesiąt? Pareset?...
Było ich po dziurki w nosie i co ty byś zrobił gdybyś miał odpowiadać na jakiś temat poraz setny? Wielu ma już dość kretynów tworzących tematy typu "Jakie powinnem mieć skille na XX lev" "Co lepsze k-set czt g-armor" "Na czym mam expić z skillami xx/xx" albo "jak blokować dragony", "gdzie kupie blanki w ab" czy "halp me tibia mi nie działa!" i w cale im się nie dzieiw. kto ma siłę pisać poraz 666'etny jak blokowac dragi...

Gtyk
16-09-2005, 23:39
@up

od tego jest opcja zglaszania moderatorom zlamania regualminu... w ktorym bluzganie tego typu jest zreszta zabronione i grozi punktami karnymi.

Tiligus
16-09-2005, 23:50
@scor

Spróbóje wyrazić swoją opinię,
Mi nie chodzi o traktowanie takich "idiotów", ale ogólnie o atmosfere na ircu,
Jeżeli się pomylisz = jesteś skończony.Zostaniesz chamsko zjechany, przez użytkowników myślących, że są lepsi od Ciebie. Pamiętajmy, że łatwiej atakuje się grupą. Zacznij kłócić się ze zwykłym userem to Obaj wylecicie. Zacznij się kłócić z pr0 to Ty wylecisz. IRC nie jest dla Wszystkich, mimo pozorów.Policzmy:ile jest userów na forum? b. duzo , userów na ircu ? Paru. Może powiecie, nie wiedza jak sie uzywac irca. Wątpie w to, znałem shard UO gdzie na Ircu panowała dobra atmosfera każdy gracz był wlogowany na IRC by posiedzieć i pogadać, dowiedzieć się czegoś. Panowała tam miła atmosfera, i harmonia. Tak samo jak z kolegą wlogowaliśmy się na kanał o Ots i spytaliśmy się banalne pytanie (dla użytkowników tego kanału), odpowiedzili nam oczywiscie na nie, rozmowa potem przeszla w inne tematy, troszke żartowaliśmy , a potem to już żal było opuszczać tego irca. U Was tak nie ma, czemu?

Na forum też widać podział na tych "lepszych" i gorszych, nie musi byc tak, ale tu jest utarte, że jeżeli chcesz być szanowany na tym forum musisz wejśc do takiego i takiego grona. Krew mnie zalewa gdy widze kandydatów na nową pseudo elite. Którzy już od poczatku mysla ze znacza wiecej od innych, i na siłe chcą się pokazać. Wielu z nich jest sztucznych. I jeszcze jedno, prosze mi nie wmawiać, że nie podziału.

Nie mówię, że na IRC'u nie ma agresji. Jest. Nawet całkiem sporo, ale jakoś sie temu nie dziwię. Nie chcę jednak by generalizowano i pokazywano tylko ciemne strony naszego kanału.
Kiedyś było mi na Ircu bardzo fajnie, zawsze fajne tematy do rozmowy, lużniejsza atmosfera, gdy wlogowałem się po paru miechach, wiele sie zmienilo. Doznałem tego o czym powiedziałaś, Agresji i chamstwa. I już raczej się tam nie bede logował.

Są ludzie których szanuje i są ludzie których nienawidze~
Farewell

P.S Wiem, że moge zostać znienawidzony przez to, ale to jest moje teraźniejsze zdanie, kiedyś było całkiem inaczej.

Zachowalo sie niewiele osob ktore pamietaja czasy kiedy bylo okolo 3000 uzytkownikow.
Ja pamiętam, było o niebo lepiej... mimo iż Tibia.pl teraz wyrosła na tak potężny site, deklasując wszystkie inne.

@Gangrel666
Kanal #tibia.pl nie jest zbytnio kanalem tibijskim, raczej grupa doswiadczonych userow.
Tak to prawda, to moze być przyczyną dlaczego jest dla bardziej wąskiego grona.I prawdą jest też, że Ci userzy się między sobą bardzo dobrze znają. To jest odpowiedź na jedno z moich refleksji,
IMHO Ci ludzie codochodzą do społecznosći waszego kanału, często dochodzą tam by podnieść swoją pozycję na forum i poznać tych "ważniejszych ludzi". Często dobierają tak słowa by się wam przypodobać, nie bedę pokazywał palcami.
Jesli chodzi o sytuacje forum...
powtarzam ze nie chodzi mi o tych noobkow tylko o tą różnicę na lepszych i gorszych,natą elitę o którą się rozchodzi i zwykłych userów.

Belvedor
17-09-2005, 00:00
Jak ktoś kiedyś sprytnie zauważył: agresja rodzi agresję.

A agresja doprowadza do oporu, a opor rodzi rewolucje ;d

Nie będę tu pisała o tym, co było już diesięc razy przewałkowane na temat IRC'a. Chce tylko zauważyć, że żaden człowiek, który wejdzie na nasz kanał, przywita sie i od razu zada pytanie, nie jest spławiany.

Ale jest ignorowany i to w znacznym stopniu. A poza tym na #tibia.pl jest za duzo op'ow!! Rozumiem 2-3 z wladza i styka, ale jak jest 10-15 i kazdy masta***e i naduzywa swojej wladzy w rozmaity sposob, to wole nie komentowac, jaki bajzel sie robi :F

Irytujący są ludzie, którzy wpadają i zaczynają od 'ją zią', 'ej ty', innego bezmyślnego zwrotu powitalnego z podwórka lub co gorsza od przekleństwa.

Aha, czyli nie mozna powiedziec jol all, tylko "czesc koledzy, piekny mamy dzis dzien!". To juz jest czysta nietolerancja, a chyba slyszalas o czyms takim jak subkultury mlodziezowe?
Wiesz, czesto zegnam sie z kumplami gadka w stylu "nara psy" i nie dlatego, ze nie mam szacunku do nich, ale dlatego, ze taki slang mi odpowiada, a oni juz przyzwyczaili i nawet sami zaczeli tak mowic. Wiec nie wiem, czy tylko dla Ciebie liczy sie slowo literackie?
Co do przeklenstw: Sam lubie uzywac, a raczej naduzywac slowa ****a(i nie tylko), bo to mnie uspakaja.

Nie mówię, że na IRC'u nie ma agresji. Jest. Nawet całkiem sporo, ale jakoś sie temu nie dziwię. Nie chcę jednak by generalizowano i pokazywano tylko ciemne strony naszego kanału. Nie jest tam chyba aż tak strasznie, skoro zbiera sie nas tam coraz wiecej. Tym bardziej, że sama zaczynałam 'od zera'. Zaczynałam jako TibijczykXXX z bramki na stronie i dlugo nie miałam klienta mIRC, jednak zachowywałam sie przyzwoicie i powoli mi wszystko pokazano i wytlumaczono.

"Wasz" kanal ma tez swoje plusy, jednak jest pare kwesti, ktore skutecznie maskuja owe pozytywy.

Tak więc kończąc kazanie okażę trochę agresji: Gdyby kózka kwiecień plecień to by ślimak [cenzura] kotwica wam w plecy[cenzura]

Ulzyj sobie siostro -.-

Ps: Umiejetne dobieranie przeklenstw do okazji i laczenie je w cale zdania zlozone tak aby zachowaly logike i spojnosc to tez sztuka :) )

Gangrel
17-09-2005, 00:11
Powiem tak jak rozmawialismy ze Scorem przed chwilka:

Kanal #tibia.pl nie jest zbytnio kanalem tibijskim, raczej grupa doswiadczonych userow. Nie powiedzialbym zeby nowy byl skazany na zaglade. Wystarczy ze mnie tydzien nie ma a juz widze przynajmniej 1 nowy nick wsrod +v. Sam czekalem prawie rok zanim go dostalem ;) Owszem, nie tolerujemy nie przestrzegania podstawowych zasad na IRCu, poniewaz sa one tak wyraznie napisane ze kazdy wchodzacy powinien ich przestrzegac.

Jesli chodzi o kalda...ilu z was mialo okazje znim dluzej porozmawiac? Kazdy ma swoje kompleksy, zostalo mu to wiele razy wytkniete a mimo wszytko sa tacy ktorzy go lubia, mimo ze sami mu owe kompleksy wytykali(zeby daleko nie szukac ja i Scor naprzyklad).

Jesli chodzi o sytuacje forum...jestem tu juz 1,5 roku i widzialem tysiace idiotow ktorzy zostali dwukrotnie milej potraktowni niz na to zaslugiwali. Mimo wszystko ciezko byc wyrozumialym dla takiej chmary ludzi, ktorym przez mysl nie przeszlo ze ktos mogl miec ten sam problem.

$corcerer
17-09-2005, 00:26
A agresja doprowadza do oporu, a opor rodzi rewolucje ;d
Rewolucja na # odpada, musielibyscie ukrasc mi konto na Qnecie. Albo Matkusowi, bodz tez namowic przynajmniej jednego z nas do wspolpracy. bez tego ani rusz.
Ale jest ignorowany i to w znacznym stopniu. A poza tym na #tibia.pl jest za duzo op'ow!! Rozumiem 2-3 z wladza i styka, ale jak jest 10-15 i kazdy masta***e i naduzywa swojej wladzy w rozmaity sposob, to wole nie komentowac, jaki bajzel sie robi :F
Jak twoi rodzice rozmawiaja miedzy soba, to raczej nie wpierniczasz sie im w środek, tylko spokojnie czekasz na swoją kolej. Tu jest podobnie. Jest za dużo OPów. Zobaczmy:
23:22:23 [Users #tibia.pl]
23:22:23 [@^Shazbot^] [@L ] [@Vall|FM05] [+fishbot ] [+Parys ] [+Wikt[WoW]]
23:22:23 [@Gewof ] [@MayGyver ] [@|Agatka| ] [+Gangrel|Forum] [+Rank` ] [ Ivellios ]
23:22:23 [@Gonzek ] [@Pupilka ] [+]cin3k[ ] [+Gex`away ] [+She|nervous] [ Maxxonek ]
23:22:23 [@Iwan ] [@Scorcerer] [+brave ] [+Gorky`bnc ] [+Vekegi ]

Shaz, L i Agatka to boty, odpadaja. Maya nie widzialem dawno, bardzo dawno. Pupilka jest rano, jak wszyscy siedzicie jeszcze w szkolach. Vall jest czesto. Gewof - teraz okazjonalnie. Gonzek to pojawia sie chyba tylko żeby logi przeczyscic. No i jeszcze ja, z doskoku że tak to nazwe.
Racja, mnóstwo opów. tym bardziej ze jedynym nie-afk teraz jestem wlasnie ja. Może zanim zaczniesz narzekać ilu to nas nie jest przeprowadzisz jakieś statystyki i zobaczysz ilu naraz jest na #? Jak często jesteśmy? Można przecież być na irc i mieć wyłączonego swojego kompa. Vall ma sesje na serwerze swoim, May i Pupilka mają BNC, Gonzek i ja tez. I jestesmy 24/h, ale to raciej ciezko nazwac "byciem", nie?

Aha, czyli nie mozna powiedziec jol all, tylko "czesc koledzy, piekny mamy dzis dzien!". To juz jest czysta nietolerancja, a chyba slyszalas o czyms takim jak subkultury mlodziezowe?
Mówimy raczej o:
<Ryba-knight> ej wy wogule macie cso z tibia wspolnego?
23:03:06 < Yaneks> ej, czy to nie jest czasem matematyka z plusem?
23:03:23 < Yaneks> ej, czy to nie jest czasem matematyka z plusem?
17:20:42 < sarosh> ej no to powiedz
18:49:13 < Marius1> ej. Jak mowie gosciowi, ze mam szczura (mam4), to on odpowiada mi, ze niemam ani jednego.
21:27:54 < Tibijczyk253> ej wie kto czemu tibii nie moge uruchomic
13:23:51 < michal> ej jak napisac w wlasciwosciach zeby dzialal ots w tibi 7.4
13:23:54 < michal> ej jak napisac w wlasciwosciach zeby dzialal ots w tibi 7.4
Logi są z kilku dni.
Wiesz, czesto zegnam sie z kumplami gadka w stylu "nara psy" i nie dlatego, ze nie mam szacunku do nich, ale dlatego, ze taki slang mi odpowiada, a oni juz przyzwyczaili i nawet sami zaczeli tak mowic. Wiec nie wiem, czy tylko dla Ciebie liczy sie slowo literackie?
Mam jeszcze pisać wyjaśnienie czy to wystarczy?

Dr. Omader
17-09-2005, 02:08
Zrobie teraz cos czego za czesto nie robie...
Zgadzam sie z Kaldrickiem, co do tego, ze na forum nie ma elity.

Jest po prostu grupa znajomych, ktorzy duzo ze soba rozmawiaja na ircu, itp.
I jest grupa lizodupow, ktorzy niewiadomo po co chca z nimi rozmawiac, jakby byli niewiadomo kim. A przeciez to normalni ludzie.
To wlasnie ta grupa lizodupow kreuje opinie, ze na forum jest elyta(o tak chyba jeszcze nikt nie napisal, to bede oryginalny :P). Kiedy to nie prawda. Logiczne jest, ze gdy z kims przebywa sie conajmniej pare godzin dziennie na ircu to trzyma sie jego strone i sie go zna troche.
Nie ma czegos takiego jak elita, a ludzie, ktorzy staraja sie do niej dolaczyc bo mysla, ze jest robia z siebie idiotow. Mysla ze wystarczy kogos zwyzywac, a kogos innego odeslac do google zeby byc kool. A tak naprawde, to wszyscy na to leja kto kogo do google odsyla, bo temat i tak w koszu laduje potem.

Co do irca to nic nie mowie bo mnie tam nie ma wogole, od okolo roku przestalem tam wchodzic regularnie. Ale wiem jak bylo i pewnie nic sie nie zmienilo. Jak ktos jest debilem to wylatuje. A jak wyleciales, to na ch. sie tam pchasz? Przeciez oni cie nie lubia, to na co tam wlazisz? Zeby znowu ich wnerwiac i wyleciec? Nie zyjemy na swiecie na ktorym wszyscy sa dla siebie mili, itp. Zaprawde strasznym bylby taki swiat.

ps. Nie czytalem wszystkich postow, po prostu nie chce mi sie czytac tego wszystkiego bo nic madrego bym i tak nie wyczytal ;)

Wikt
17-09-2005, 03:02
Co do przeklenstw: Sam lubie uzywac, a raczej naduzywac slowa ****a(i nie tylko), bo to mnie uspakaja.

Tak. Nie można.

Słuchaj, powiedz mi, jak potraktowałbyś na przykład zagorzałego fana Mandaryny? Pojechałbyś go. Ostro. Albo byś wyśmiał. Na pewno. Jak nie, to gratuluję anielskiej cierpliwości.

My nie lubimy tego slangu. Nie uważamy go za fajny. Nie znaczy to jednak, że musisz od razu wysławiać się jakimś pokrętnym literackim językiem. "Cześć" ZUPEŁNIE wystarczy.

Ja używam wulgaryzmów jako ozdobników i/lub podkreślaczy.

Apropo tematu.
Bycie zaakceptowanym przez nasz kanał naprawdę nie jest takie trudne! Wystarczy, że ma się krztę rozumu, umie się obsługiwać wyszukiwarki (w tym Google), i umie się prowadzić rozumną rozmowę. Aha - musisz też być obeznany w ortografii i gramatyce. Ciężko przeczytać coś napakowane literówkami i ortorgafami, a w dodatku jest to po prostu denerwujące.

A skoro nie umiecie się zaadoptować - wasz k____ problem. A próba zdjęcia nas wam nic nie da. Tyle.

$corcerer
17-09-2005, 08:48
Wikt potrafił, wy też możecie :D

Smutny Misiaq
17-09-2005, 08:59
Sa tez niektórzy tacy,że gdy sa good w grze to sa wladza na forum wwogole sie z tym nie zgadzam...Chociaz nei dlugo jestem czlonkiem forum...Ale z waszych postwo to wynika...I ciesze sie tez ze nawet Raul jako Moderatopr nie skasowal tego tematu...To nawet w nim cos na baźgrał ;DTo nie mailo byc obrażliwe ;P

Pozdro

$corcerer
17-09-2005, 09:48
Konstruktywnej krytyki nigdy nie kasujemy, wbrew temu co się powszechnie myśli - nie ma sensu, lepiej jest sobie pogadać :D
A bluzgi to zależy - jak mamy dobry humor to zostają, można się pośmiać :D

Gimlos
17-09-2005, 10:23
Ciekawe jest to, że tobie za to nie powiedzą, że się dowartościowujesz. Kwestia stołka? Rotfl, jezeli myslisz, ze dajac tobie ostrzezenie dowartosciowuje sie, rzeczywiscie, masz mocno przerosniete ego.
Bycie zaakceptowanym przez nasz kanał naprawdę nie jest takie trudne! Wystarczy, że ma się krztę rozumu, umie się obsługiwać wyszukiwarki (w tym Google), i umie się prowadzić rozumną rozmowę. Aha - musisz też być obeznany w ortografii i gramatyce. Ciężko przeczytać coś napakowane literówkami i ortorgafami, a w dodatku jest to po prostu denerwujące.
+ najlepiej, zebys nie probowal rozmawiac o Tibii : d

...Pamiętajmy, że łatwiej atakuje się grupą. Zacznij kłócić się ze zwykłym userem to Obaj wylecicie. Zacznij się kłócić z pr0 to Ty wylecisz. IRC nie jest dla Wszystkich, mimo pozorów.Policzmy:ile jest userów na forum? b. duzo , userów na ircu ? Paru. Może powiecie, nie wiedza jak sie uzywac irca. Wątpie w to, znałem shard UO gdzie na Ircu panowała dobra atmosfera każdy gracz był wlogowany na IRC by posiedzieć i pogadać, dowiedzieć się czegoś. Panowała tam miła atmosfera, i harmonia. Tak samo jak z kolegą wlogowaliśmy się na kanał o Ots i spytaliśmy się banalne pytanie (dla użytkowników tego kanału), odpowiedzili nam oczywiscie na nie, rozmowa potem przeszla w inne tematy, troszke żartowaliśmy , a potem to już żal było opuszczać tego irca. U Was tak nie ma, czemu?....

Nawiąze to tego cytatu bo reszta to jest takie troche pieprzenie.
Faktycznie: tym "kolega" jestem ja. Zadalismy naprawde frajerskie pytanie o sourcy (co nie jest teraz wazne) i gosc normalnie nam odpowiedzial. Chociaz pewnie i tak bysmy to znalezli gdybysmy sie uparli. A jednak, jeden facet sie smial z wszystkiego ale calkiem kulturalnie, drugi odpowiadal nam najlepiej jak potrafil.
Ja nie mowie ze mialem latwy stary na ircu. Moje pierwsze logniecie to od razu troche szydzenie z mojego nicku (wbrew pozorom kald pomimo tego ze byl to nic nie mowil - chociaz od czasu do czasu mowil mi ze mam pedalski avek:P) i podsmiewywanie sie ze mnie. Jednak ja bylem uparty, chcialem miec z kim pogadac na luzne tematy i co? Pewnie mi sie udalo. Pewnie 50% (moze wiecej...) osob z irca jakby mnie nie bylo juz od dzisiaj wogole na ircu to by sie nawet nie zmartwilo, ba pewnie nawet by o mnie zapomnieli. Ale nie w tym rzecz. Elite mozna zdefiniowac jako osoby ktore nie toleruja lenistwa i kaza je zaleznie od humoru. Jak maja dobry to szydza albo zartuja. JAk zly to po prostu kick i c ya.

Baron Kaldrick
17-09-2005, 10:29
Rotfl, jezeli myslisz, ze dajac tobie ostrzezenie dowartosciowuje sie, rzeczywiscie, masz mocno przerosniete ego.

Ja mówię o hipokryzji. Ja wykonuję swoją robotę na ircu, i przez to jestem zły, niedobry, zakompleksiony megaloman. Ty wykonujesz swoją robotę na forum, ale to już nikomu nie przeszkadza. What's the f'kin' point?

Ghost Nieudany
17-09-2005, 10:44
Ja tak czytam ten temat. I czytam. I czytam...

Jeśli myślicie, że każdy operator na tym kanale to zaszczuty @#%$! z ciężkim dzieciństwem, dlatego się wyżywa na innych - to się jednak grubo mylicie.
Ja miałem takie bardzo utopijne założenie, kiedy zacząłem operowanie na #tibia.pl - że będę NIE wrzeszczał na różnego rodzaju pacanów i będę łagodny. Przeszło mi. Czemu?
Bo miałem po dziurki w nosie masy kretynów odwiedzających ten kanał. Nie mówię tu o wszystkich, bo zdarzają się perełki. Taki prosty przykład:

Wszedł kiedyś na #tibia.pl pewien Tibijczyk. Powitał wszystkich, zapytał, czy nie przeszkadza. Potem spytał o rzecz, którą można znaleźć na tibia.pl, ale odpowiedź dostał. Podziękował, pożegnał się, i wyszedł. Czemu nie został zjechany za to pytanie? BO BYŁ GRZECZNY. Nie traktował mnie i innych aktywnych wtedy osób Z GÓRY, jak robi to większość popaprańców, którzy idą pod nóż. Był UPRZEJMY. I mówiąc szczerze - taki człowiek jest mi w stanie poprawić mocno humor. Szkoda, że potem wchodzi jakiś pajac i zasadza tekst w stylu "ej ile kosztuje bp uh???????????". I powtarza to. I jeszcze raz. I jeszcze. A gdy się mu powie, że wystarczy poszukać na tibia.pl, dostajesz w zamian kilka bluzgów albo odpowiedź "nie chce mi sie". Po takiej akcji odechciewa mi się chwilami wszystkiego - but idzie w ruch, a ja jestem potem zaszczuty do końca dnia.

Operator też człowiek - TAKI SAM JAK WY. Jemu też zdarzają się humory, przykre wydarzenia i on też ma tego chwilami dosyć. Uszanujcie to trochę i uszanujcie przede wszystkim JEGO. Skorzystajcie z pojęcia "Przeszukaj Przyjazną Sieć" oraz "Przeczytajcie Przyjazną Instrukcję". Bo tak naprawdę to WASZA agresja wyzwala agresję W NAS.

Gtyk
17-09-2005, 10:59
Ja mówię o hipokryzji. Ja wykonuję swoją robotę na ircu, i przez to jestem zły, niedobry, zakompleksiony megaloman. Ty wykonujesz swoją robotę na forum, ale to już nikomu nie przeszkadza. What's the f'kin' point?

Widze, ze nie do konca zrozumiales sens postow moich i innych ktorzy to napisali... nikt nie zarzucal tobie, ze jestes zly przez to, ze wykonujesz swoja prace na irc'u... zarzucilem tylko to, ze caly topic ktory nie byl skierowany do ciebie bezposrednio, przyjales jako atak na twoja osobe, co jest dowodem na to ze jestes megalomanem... pokaz mi jakiegos moderatora forum, ktory uznal ten topic jako bezposredni atak na jego osobe, tak jak zrobiles to ty... i co? nie ma nikogo takiego...

Baron Kaldrick
17-09-2005, 11:11
Widze, ze nie do konca zrozumiales sens postow moich i innych ktorzy to napisali... nikt nie zarzucal tobie, ze jestes zly przez to, ze wykonujesz swoja prace na irc'u... zarzucilem tylko to, ze caly topic ktory nie byl skierowany do ciebie bezposrednio, przyjales jako atak na twoja osobe, co jest dowodem na to ze jestes megalomanem... pokaz mi jakiegos moderatora forum, ktory uznal ten topic jako bezposredni atak na jego osobe, tak jak zrobiles to ty... i co? nie ma nikogo takiego...
NIe przyjąłem całego topicu jako atak bezpośrednio na swoją osobę, ale narzekania na irc, jako atak na opów kanału #tibia.pl. Których jestem przedstawicielem. Paniał, czy muszę pisać wolniej?
Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że ty masz kompleks mniejszości, bo widzisz wokół siebie megalomanów i doszukujesz się ukrytych sensów wypowiedzi u każdego. Nie sądzisz że szafowanie stereotypami jest żałosne?

Raul
17-09-2005, 11:21
Większość z Was to chyba zapomina czemu głównie jest poświęcona ta strona i kanał na IRCu. Jak sama nazwa wskazuje Tibii. Jak tak bardzo Was to w****ia, że podczas Waszej rozmowy wejdzie jakiś Tibijczyk i zada banalne dla Was pytanie (oczywiście pomijam skończonych, spamujących idiotów, bo tacy też są) to załóżcie sobie jakiś inny kanał, chociażby #owion.tibia.pl, włączcie sobie +i i dyskutujcie sobie w swoim ulubionym gronie. A #tibia.pl zostanie tylko dla tych co szukają czegoś w świecie Tibii i dla chetnych do pomocy początkującym. Niektórzy z Was (nie wszyscy) robią z siebie cierpiętników, że muszą żyć na tym kanale i kilka razy na dzień wykopać jakiegoś idiotę...

M&M
17-09-2005, 11:23
@sprawa IRCa

lol, jakiś czas temu (przed wymiana dysku) odwiedzalem #tibia.pl dość często, było miło, fajnie, śmiesznie, nikt mnie nie wyrzucał za byle co, mogłem śmiało zapytac itd. jak palnełem jakieś głupstwo to mnie kickneli, a ja sie znów logowałem i dalej byla gadka, spora część byla afk (gw/WoW), ale zawsze można było pogadać na tematy inne niż Tibia ( -.-' ). Nie rozumiem czy ja byłem jakiś specjalny, że udało mi się tam zaklimatyzować ( tak mi sie wydawało :P ), każdemu wolno tam wejść i pogadać, trzeba być wytrwałym, aha, tam naprawde jest pełno debili -.-, np.: ktoś wchodził i spamował : "JAK ZROBIĆ POSTAĆ PLX!"
Niestety już nie odwiedzam #tibia.pl po stracie dysku ( może znów zaczne :P)

PS: Mogło się coś zmienić, bo to bylo w połowie wakacji chyba :P, ale opkowie tylko pilnuja porządku na kanale...

spider-bialystok
17-09-2005, 11:31
Jejku jej sam irc i opow z niego nie obchodzi mnie za wiele bo wchodze tam raz na ruski rok. Chodzi mi raczej o to, ze wiele osob znanych tam mysla, ze z faktu, ze sa znani i lubiani na ircu sa kims waznym na forum i, ze moga tutaj wiecej niz inni. Dobrym tego przykladem jest post Kidlera.
Aha i skoro wymagacie bycia milym i kulturalnym na ircu to robcie to tez na forum, prosze.

Gtyk
17-09-2005, 11:33
Tak, wiem, że mnie 90% forum nienawidzi. Wiem też, że ta sama ekipa uważa mnie za najgorszego skvrwiela, jaki po tym forum chodzi. But who f'kin' cares? Czy wy naprawdę uważacie, że specjalnie to robię? Albo, że specjalnie dla was [b]się zmienię, i będę grał grzecznego faceta? Jestem jaki jestem. Ja po prostu nie trawię wtórnego debilizmu. Więc jeśli zostaliście przeze mnie wyrzuceni z kanału (nikt is my nick-name), to na pewno nie bez powodu. A teraz grzeczne dzieci, pocałujcie misia w dupę. I zastanówcię się nad tym, co sami robicie, zanim zaczniecie pluć na innych.
Over and out.

NIe przyjąłem całego topicu jako atak bezpośrednio na swoją osobę, ale narzekania na irc, jako atak na opów kanału #tibia.pl. Których jestem przedstawicielem. Paniał, czy muszę pisać wolniej?
Równie dobrze ja mogę powiedzieć, że ty masz kompleks mniejszości, bo widzisz wokół siebie megalomanów i doszukujesz się ukrytych sensów wypowiedzi u każdego. Nie sądzisz że szafowanie stereotypami jest żałosne?

Jeszcze jakies wyjasnienia sa potrzebne? Nie sadzisz, ze mieszanie sie w tym co mowisz, jest zalosne?

[10:31:43] * kempa has joined #tibia.pl
[10:31:46] <kempa> siema
[10:32:00] <kempa> jest tu ktos?
[10:32:19] <kempa> ej
[10:32:32] <kempa> :]
[10:32:34] <kempa> :)
[10:32:37] <kempa> hmmm
[10:32:38] <kempa> ;/
[10:32:40] <kempa> :/
[10:32:45] <Zaglada> ****a, nie flooduj.
[10:32:49] <kempa> aha
[10:32:55] <kempa> czyli mnie slyszysz
[10:33:05] <kempa> jaki program jest do oszukania tibi
[10:33:06] <nikt> -.-
[10:33:06] <kempa> ?
[10:33:09] <slay> -.-

Log sprzed chwili doslownie. Nie bede go komentowal, sami sobie to zinterpretujcie

Baron Kaldrick
17-09-2005, 11:37
Jeszcze jakies wyjasnienia sa potrzebne? Nie sadzisz, ze mieszanie sie w tym co mowisz, jest zalosne?
A gdzie tu widzisz mieszanie się? Najpierw stwierdzenie faktu, że użytkownicy forum mnie nie lubią, a potem sprawa irca - narzekanie na +bk'owanie ich, tyle, że napisane w pierwszej osobie.

blakes
17-09-2005, 11:44
No to teraz ja:
Wg mnie slowo elita jest zbyt mocne, sa to (jak juz wczesniej ktos napisal) ludzie ktorzy sie znaja od jakiegos czasu i maja wlasne tematy do rozmowy i pogladay.
Jesli chodzi o intergracje z osobami z #tibia.pl nie jest to wcale takei strasze - czego najlepszym przykladem jestem ja. Wlaczylem sobie raz mIRC'a wszedlem na #tibia.pl, ladnie sie przywitalem i wszystko bylo git. Pozniej zaczolem wchodzic codziennie, rozmawiac etc. (raz nawet z Tana nocke w Skrable popykalismy - nie macie z nią szans :P). Btw Kald nie jest taki zly jak wam sie wydaje :P (raz dostalem kick'a za to ze nie pasowalem do Voisa, ale szczerze mowiac wcale to nie urazilo mojej dumny bo bylo to pewna formą zartu).
Od jakiegos czasu nie wchodze na #tibia.pl bo nie pasuej do ludzi tam przebywajacych i jakos mnie tam nie ciagnie.
p0zdro

Gufat III
17-09-2005, 11:52
Mylisz się. Forum powinno być dla wszystkich. Zarówno dla nowych, jak i starych graczy. Jak myślisz kto by udzielał rad, poprawiał nowych, gdyby nie starzy userzy? Modki pewnie nie poradzili by sobie z tym wszystkim.

A www.tibia.xx.pl prędzej czy później źle wyjdzie na udzielaniu chetaów i tym podobnych.
Udzielanie rad, ale niech to nie odbiega od jakihś norm, pozatym nikomu niz nie zarzucam... Poza tym, że panuje cicha atmosfera przyzwolenia na działalność szkodniczą. A wierzysz w to że tibia.xx padnie? Nieeee...!

Badzo
17-09-2005, 11:58
Czy wam tak trudno jest poświeic 10 sekund, na odpowiedz jakiemus newbie (nie mowie tu o takich, ktorzy szukaja czitow)???? Czy Wam urazi to dume, zabierze czas, czy nie wiem co jeszcze...
Poza tym, to jest kanal o Tibii, wiec jakim kurka prawem, kickacie kazdego, kto chce pogadac o Tibii?

Gewof
17-09-2005, 12:01
@Wszyscy zazalajacy sie o agresji i 'elicie' na forum/IRCu.

Moze wejdzie sami na IRCa i porozmawiajcie o tym z nami, zamiast przeciagac rozmowe na forum? Tam jest wiecej mozliwosci, mozna odrazu odpowiadac na pytania i zadawac kolejne. I nie mowcie ze 'nie wejdziemy bo tam jest 'elita' i zaraz nas wykopie z kanalu', bo jezeli bedziecie zachowywac sie na poziomie, to nikt was nie wywali.

Vekegi
17-09-2005, 12:12
wczoraj gosciu sie spytal : Czemu nie ma elite skoro kupił pacca na 25 lvlu to mu grzecznie odpowiedzialem a wy co? tez byscie go zjechali ? ja lubie pomagac zreszta ;)

Mathea
17-09-2005, 13:06
Mnie jakoś z irca nie wywalają :lol:
No cóż, sama nei wiem co o tym myśleć :]
Czyżby dziewczyny traktowali lepiej? :P ;>>

Taube
17-09-2005, 13:10
no to znowu moja kolej... zacznijmy może od tego:
ps. Nie czytalem wszystkich postow, po prostu nie chce mi sie czytac tego wszystkiego bo nic madrego bym i tak nie wyczytal ;)zakładasz z góry, że to, co tu jest pisane jest nie warte uwagi? brawo! rozumiem, że powodem może być lenistwo, ale od razu pisanie o tym, jakoby piszący nie mieli nic inteligentnego do powiedzenia to lekka przesada mój drogi, nawet u kogoś, kto uchodzi za forumowego głupka może znaleźć się jakaś mądra myśl - mam nadzieję, żę inaczej podchodzisz do pełnionej przez siebie funkcji XD

next..
Baronik, przewrażliwiony człowiek odbiera rzeczy personalnie, mimo, że mógłby robić za świetny przykład niektórych przedstawionych przejawów wrogości, to deklaruje sam siebie jako przedstawiciela wszystkich i jeszcze bucha agresją wszem i wobec.. (może coś na uspokojenie?)
Gtyk się go uczepił, ale dlatego iż ten dał mu spore pole do popisu, no i jeszcze był podjudzany.. (dam ci radę, z niektórymi się nie dyskutuje na niektóre tematy tylko przyjmuje sprawę taką, jaką jest ;) to tak jakbyś rozmawiał z wygłodniałym wilkiem nad świeżo upolowanym jeleniem)

zastanawiam się, czemu topic przede wszystkim traktujący o forum zszedł na irca.. ah.. to dlatego, że osoby, które tam często bywają i mają władzę zostały z jednej strony napadnięte a z drugiej atakują innych tłumacząc się - czyli innymi słowy robią dokładnie to o czym mowa - mówią o swej władzy tam w tym miejscu?

d. Taube

Belvedor
17-09-2005, 13:11
Tak. Nie można.

Przyczyna?...

Słuchaj, powiedz mi, jak potraktowałbyś na przykład zagorzałego fana Mandaryny? Pojechałbyś go. Ostro. Albo byś wyśmiał. Na pewno. Jak nie, to gratuluję anielskiej cierpliwości.

Staram sie nie ingerowac w czyjes gusta. Jesli slucha mandaryny, dody czy jakiegos meza, prosze bardzo...

My nie lubimy tego slangu. Nie uważamy go za fajny. Nie znaczy to jednak, że musisz od razu wysławiać się jakimś pokrętnym literackim językiem. "Cześć" ZUPEŁNIE wystarczy.

"Wy" nie mozecie go zabronic uzywac, bo nie macie takiej wladzy...
Troche tolerancji chlopie i bedzie git. "Wy" Nie lubicie, to, to olewajcie i kazdy bedzie hepi.

Sorc@: Bylem pare razy na ircu i widzialem kolo 10 opow(nie licze botow) i moze ze 10-15 userow.

#tibia.pl - kanal o tibi jak mniemam? Dobrze, wiec czemu narzekacie jak ktos zada jakies pytanie na temat?
Kickujecie go i odwolujecie sie do google w ktorym mozna prawie wszystko znalesc wiec gdzie tu sens. Gdybyscie przestali unosic sie duma i znizyli sie troche odpowiadajac, nawet na najglupsze pytanie(bo poto jestescie), bez zadnego uszczypliwego komentarza, bez chowania sie za google swiat bylby piekniejszy.

Gewof
17-09-2005, 13:20
#tibia.pl - kanal o tibi jak mniemam? Dobrze, wiec czemu narzekacie jak ktos zada jakies pytanie na temat?
Kickujecie go i odwolujecie sie do google w ktorym mozna prawie wszystko znalesc wiec gdzie tu sens. Gdybyscie przestali unosic sie duma i znizyli sie troche odpowiadajac, nawet na najglupsze pytanie (bo poto jestescie), bez zadnego uszczypliwego komentarza, bez chowania sie za google swiat bylby piekniejszy.

Jezeli zaczniesz nam placic za prace, to prosze bardzo. Bede rozmawial nawet z najwiekszymi kretynami... -.-

Co do rozmawiania o Tibii. Nie kickujemy/wywalamy/tyramy ludzi ktorzy NORMALNIE i KULTURALNIE rozmawaja/pytaja o Tibie/i! Zreszta, dlaczego ja widze wiele osob wypowiadajacych sie zle na temat IRCa, a nigdy ich tam nie widze/widzialem?!

Wikt
17-09-2005, 13:27
Kickujecie go i odwolujecie sie do google w ktorym mozna prawie wszystko znalesc wiec gdzie tu sens. Gdybyscie przestali unosic sie duma i znizyli sie troche odpowiadajac, nawet na najglupsze pytanie(bo poto jestescie), bez zadnego uszczypliwego komentarza, bez chowania sie za google swiat bylby piekniejszy.

Weź nie rozśmieszaj mnie. Sam wejdź na kanał i spróbuj to robić, zobaczymy. Po 1000tym idiocie na pewno ci się to znudzi.

#tibia.pl - to kanał zrzeszający najczęściej byłych graczy Tibii, którzy rozmawiają o tym i owym. Ewentualnie jak nawinie się inteligentny user z problemem prawidłowym, to mu pomożemy.

Troche tolerancji chlopie i bedzie git. "Wy" Nie lubicie, to, to olewajcie i kazdy bedzie hepi.

Mylisz się. Na kanale możemy. Jest to taka niepisana zasada - szpanujesz idiotycznym slangiem, i ZIUUUU lecisz.
A tolerancja dla debilizmu i pozerstwa się, mój drogi, nie opłaca. Wierz mi.

Gangrel
17-09-2005, 13:28
@Raul

Od kiedy masz takie zdanie? Widzialem ze sam wiele razy kickowales tibijczykow za glupie pytania, podobnie jak kald i reszta. Zreszta, jak wczoraj ze scorem rozmawialismy, kanal nazywa sie #tibia.pl a nie #tibia, a to jest spora roznica. Nie jest tak, ze kazdy wchodzacy nowy jest wywalany. Popatrz na takiego Wikta. Nie wiadomo skad sie nagle na IRCu wzial ale jakos tak do nas przylegl, siedzi spokojnie i mozna znim pogadac kultularnie. Tibia na kanale jest zadko poruszana bo niewielu znas jeszcze gra, co nieznaczy ze obowiazuje zakaz rozmawiania o niej.

W zasadzie to MY, siedzacy tworzymy ten kanal. Byc moze tu sie myle, ale gdyby zabraklo Kalda, Ghosta i reszty obecnej pseudoelity ten kanal swiecil by pustkami i Scor wkoncu by go wylaczyl bo niemialo by sensu trzymac kanal dla tibijczykow ktorzy wpadna na 2 minuty zapytac po ile sa uhy. Jestesmy, jak pisal Drom, grupa kolegow ktorzy chetnie porozmawiaja z nowymi jesli ci umieja porozmawiac. Jesli wiekszosc wchodzacych nie potrafi to przykro mi, jak juz bylo wiele razy mowione, psy szczekaja a karawana jedzie dalej.

Forum jest tu inna sprawa. Nie ma sensu poruwnywanie tych dwoch sytuacji, poniewaz niewielu z tej "elity" zaglada do innych dzialow niz OWION.

Dr. Omader
17-09-2005, 13:33
no to znowu moja kolej... zacznijmy może od tego:
zakładasz z góry, że to, co tu jest pisane jest nie warte uwagi? brawo! rozumiem, że powodem może być lenistwo, ale od razu pisanie o tym, jakoby piszący nie mieli nic inteligentnego do powiedzenia to lekka przesada mój drogi, nawet u kogoś, kto uchodzi za forumowego głupka może znaleźć się jakaś mądra myśl - mam nadzieję, żę inaczej podchodzisz do pełnionej przez siebie funkcji XD

Przeczytalem co ciekawsze posty, jak widzialem, ze jakis post sie slabo zaczynal to przechodzilem do nastepnego odrazu ;)
Wczoraj mi sie nie chcialo, ale dzisiaj przebrnalem przez wszystkie i dalej twierdze, ze nie bylo wiekszosci po co czytac ;)
Ot kolejna klotnia na forum, ze jedni sa zli i sie bronia, a drudzy sa poszkodowani i atakuja tych pierwszych...

Radcliffe
17-09-2005, 13:43
/mode #tibia.pl +b *!*@*
i co mi zrobisz? Ten kanał jest mój, mam do niego wszelkie prawa własności, moge zrobić z nim co chcę. Akurat chcę, żeby było otwarty dla publiki. Pod pewnymi warunkami, które są spisane w takim pięknym dziele które nazywa się regulaminem #, spisanym przez mnie i Droma. Jeżeli chcesz, możesz założyć na Qnecie własny kanał, znajdź sobie nazwę, załóż konto za darmo i już. Pomogę ci poidlować dorzucając swoje BNC a jak zamówisz to zatwierdzę też bota. Nie ma sprawy. Tylko są jeszcze dwie rzeczy: twoja cierpliwość i reklama. Nasza cierpliwość sięgnęła granic, jak widzisz, czego dowodem częściowo jest ten temat. Reklama zadziałała chyba z miesiąc po powstaniu kanału właśnie tutaj (dzięki Dobuś) - a, jak widać, zazwyczaj są tam tylko stali bywalcy z opem + troche normalniejszych ludzi jak She, Tana, Parys, hoom, Wankor, Wikt, Villie_Vallo, Gniew i Gangrel, oWn3d, Maethi (jak kogoś pominąłem, przeparaszam, spojżałem na nickliste teraz i troszkę w pamięć. No pewnie, kupa ludu. Jak na vortal z forum z 33 tys. członków to chyba troche maławo, nie?
Traz na kanale jest 25 nicków, w tym 11 OPów, z czego aktualnie rozmawia dwóch. No rzeczywiście, zmniejszyć ilość @ trzeba bo za dużo ich tam...

Boli to, że kara jest natychmiastowa, prawda? oj tak..

Angel of Death
17-09-2005, 14:19
Z IRCa nie korzystam i nie bede korzystał, byłem dwa razy ale jesli ktoś jest nowy to zaraz po nim jeżdzą i tyle z tego wychodzi.

Belvedor
17-09-2005, 14:23
Gewof & Wikt@:
Nie trzeba bylo sie na to pisac...

Mylisz się. Na kanale możemy. Jest to taka niepisana zasada - szpanujesz idiotycznym slangiem, i ZIUUUU lecisz.

Niepisana zasada, aha.

Szpanujesz idiotycznym slangiem? :O
No jesli jestes zgorzknialym starcem, ktory nie rozumie slangu mlodziezowego to i moze jest w tym logika...

Radcliffe@:
Skoro nie mozna, bo to twoje, to zgoda, nie rozplacze sie :O Wiesz... Umiem mowic tez "normalnie", tak jak sobie zyczysz moj panie...

Radcliffe
17-09-2005, 14:25
Z IRCa nie korzystam i nie bede korzystał, byłem dwa razy ale jesli ktoś jest nowy to zaraz po nim jeżdzą i tyle z tego wychodzi.
Nosz k***a to rzeczywiście mnóstwo razy, po 2 wejściach to rzeczywiście można wiedzieć wszystko na temat # mieć wyrobioną opinię która na 100% jest prawdziwa, niezmienna i uzyskana w sposób obiektywny i rzetelny. Jasne.
<gleba>

Gewof
17-09-2005, 14:25
Gewof & Wikt@:
Nie trzeba bylo sie na to pisac...

Jezeli tak bardzo chcesz pomagac, to prosze bardzo, mozesz siedzec na kanale i odpowiadac wszystkim. Do tego nie jest potrzebny znaczek '@' przy nicku.

PiXik
17-09-2005, 14:35
gdyby z irca znikło chamstwo i pare osób to naprawde więcej ludzi wchodziłoby pogadać o tibii i o wszystkim ogólnie.po tym temacie wszyscy na kanale irc stali się nagle bardziej milsi nie wiem dlaczego,może na pokaz a może rzeczywiście chcą coś zmienić.gorsi od elity są tylko ich lizodupy które naśladują swoich mistrzów i starają się być jak oni;/

Parys
17-09-2005, 15:14
@Belvedor
Jeżeli za slang uważasz słowo pies, to gratuluje. Sorry, ale watpie, aby ktos lubil jak go sie psem nazywa.

eerion
17-09-2005, 16:13
gdyby z irca znikło chamstwo i pare osób to naprawde więcej ludzi wchodziłoby pogadać o tibii i o wszystkim ogólnie.po tym temacie wszyscy na kanale irc stali się nagle bardziej milsi nie wiem dlaczego,może na pokaz a może rzeczywiście chcą coś zmienić.gorsi od elity są tylko ich lizodupy które naśladują swoich mistrzów i starają się być jak oni;/

Nie.
Najgorsi są tacy jak ty którym się tłumaczy, a oni nic...

ehhhh.
Nie wiem co powiedzieć w tym temacie.
Jedyna elita jaka była to była pewna grupa, lecz została ona rozwiązana bo sprawiała problemy, za dużo ludzi chciało się tam dostać. Sytuacja zaczęła się robić chora więc grupe skasowano.
Potem nie było elity.
Owszem - jest grupa znajomych którzy lubią ze sobą pogadać - ale co ja mówie wszystko już było wcześniej więc nie będę się tutaj rozpisywał.
Co do agresji - owszem często jest agresja tutaj, ale nie wszystkiego da się uniknąć.
o IRCu nic nie mówie- często wylatywałem, banowali mnie - czasami byłem winny czasami dla jaj - ale ban nigdy nie był dłuższy niż 10 minut, a i nikt nie spisał mnie na straty.
I tak może być z każdym, tylko po prostu trzeba się zachowywać normalnie ^^
I jeszcze jedna rzecz...
Noob nie rozumie jak się mówi miło- albo sie go zablokuje albo sie będzie rzucał.
Tego się nie da zmienić
Poza tym za dużo ludzi doszło, ja dobrze pamiętam stare czasy - gdy nawet moim tematem z odejściem (btw - razy 2 :P) nie byłem wybluzgany aż tak ^^
Ale wtedy forum było inne, miało klimat, a ludzie zachowywali się inaczej - nie było duzo noobów na forum (bądźmy szczerzy - ja byłem jednym z największych) ale było miło przyjemnie i w ogóle fajnie.
Spam można było zignorować czasmai bo go nie było tak dużo.
Była czasmia kupa śmiechu
Tak więc jak juz mówiłem to forum [...]
Tak jak tibia - straciło swój klimat.

To forum kiedykolwiek mialo klimat?

tak

Popakwoałem to w cytaty żeby było czytelniej - tak czy siak - żal pewnie starego forum...
Ale tak musi być, a nowe forum = nowe zasady - i tutaj czasmi agresja może wejść, bo z doświadczenia moderatorskiego wiem że żeby utrzymać dużo ludzi + noobków na forum potrzeba mocnej ręki - co się im nie podoba i narzekają czego wynikiem jest ten temat.

JEŚLI KOMUŚ SIĘ NIE PODOBAJĄ PANUJĄCE ZASADY TO ZNAJDŹCIE INNE FORUM ALBO ZAŁÓŻCIE WŁASNE!! MODERATORZY NIE ZMIENIĄ DLA WAS ZASAD ANI SWOJEGO ZACHOWANIA! BO TO CO TERAZ ROBIĄ JEST PRAWIDŁOWE (każdy popełnia błędy ale ogólnie jest ok :P) WIĘC
STFU
Zachowujcie się jak ludzie, albo nie narzekajcie na "nieludzkie" konsekwencje i zachowanie wobec was

Gokufan
17-09-2005, 16:42
Niewiem jak wy ale ja jako poraz pierwszy wszedlem na irca to przywitalem sie i nikt nie chcial mnie wywalaci i jeszcze mnie nie wyrzucono za nic, czasami Kald sie o cos przyczepi ale to juz normalka =P. Od tamtej pory wchodze codziennie chociazby zeby sie przywitac. Wystarczy sie normalnie zachowywac a nie udawac niewiadomo kogo zeby dobrze wypasc...
A naprzyklad ,przychodzi taki Tibijczyk666 (no albo Roland =P) i zaczyna spamowac polskimi literami (ś,ć,ą,ę) i widzimy
<Tibijczyk666> Cze$35^2 @#%2
A przeciez jest jak BYK:
Uzytkownikow bramki WWW<->IRC prosimy o nieuzywanie polskich liter.
To jak sie nie zdenerwowac? -.-'

Gniew Mroku
17-09-2005, 17:15
Główne powody kicków:

[19:45:05] <09Tarlos> Prosimy te017c o nieuzywanie polskich liter w trakcie rozmowy.
Tarlos użył polskiej litery!
[19:45:05] * Tarlos was kicked by GhostNieudany (7,1Uzytkownikow bramki WWW<->IRC prosimy o nieuzywanie polskich liter. - CZY TO TAKIE TRUDNE?!)
Prosiliśmy pare razy( na wejściu, po wejściu i w regulaminie).
[18:00:37] * Joins: pytanieeeeeeeee ([email protected])
[18:00:45] <pytanieeeeeeeee> cze
[18:00:46] * Sidney is now known as odpowiedz
[18:00:47] <odpowiedz> cze
[18:00:50] * pytanieeeeeeeee was kicked by Vall|BZF (odpoiweeeeeeeeeeedz)
Zgadnijcie za co...

[18:27:02] * Joins: diabolo ([email protected])
[18:28:21] <diabolo> jestem nowy w tibi powiedzcie mi co i jak
[18:28:30] <12Wikt[GW]> Diabolo, www.google.com
[18:28:32] <12Wikt[GW]> www.tibia.pl
[18:28:39] <12Wikt[GW]> www.tibia.com
[18:28:51] * diabolo was kicked by Zag`verySad (g00gle.pl)
Czemu ludzie wchodzą najpierw na IRCa, a nie do poradników. Poradniki są po to by inni nie tracili czasu odpowiadając po raz eNty na te same pytania.

[19:57:01] <09Raimel> ten kto nosi glany i dredy to peda0142
[19:57:01] * Raimel was kicked by Vall|blender (Just 225th silly little sheep.)
Wulgaryzm i przy okazji polska litera

[16:13:03] * Joins: syn|rolnika ([email protected])
[16:13:28] <09syn|rolnika> sprzedam postac 58 lvl knajt hiberna ;p
[16:13:53] * Vall sets mode: +b *!*@213-238-91-20.adsl.inetia.pl
[16:13:53] * syn|rolnika was kicked by Vall (nie sprzedasz) .

Przeglądając logi z ostatnich paru(chyba) dni znalazłem 1 kicka bez powodu (by kald ;p). Cała reszta pasuke do przedstawionych tu schematów.

Raul
17-09-2005, 17:53
Czy Wy nie zrozumiecie tego, że tu nie chodzi o to, że dość często wchodzą jacyś spamujący idioci i oczywiste jest wtedy i kicknięcie i zbanowanie danego osobnika. Tu chodzi o wyśmiewanie, kickowanie/banowanie bez potrzeby użytkowników, którzy na to nie zasłużyli. I nie mówcie mi, że tak poprostu jest. Na przykład Kalda, lub Ghosta czasem poniosą nerwy (co pewnie sami mogą przyznać) i kickną/zbanują osobę, która całkiem na to nie zasłużyła i w innych okolicznościach nic takiego by nie zaszło. Więc dajcie sobie spokój z wklejaniem rozmów ze skończonymi idiotami, bo co tu ukrywać takich jest dużo i wiem jak wygląda normalny dzień na #tibia.pl.

Poprostu bardzo ciężko jest nowemu użytkownikowi "wkręcić" się w dane towarzystwo (zbyt ciężko). Czasami sami ich prowokujecie swoimi tekstami. Na przykład wchodzi ktoś o nicku Diabeł666 i odrazu pada pytanie z pogardą "O jaki l33t nick, ile nad nim siedziałeś? 6 godzin?". Jestem ciekaw co byście zrobili nowemu, który by takie coś powiedział do starego, "elitarnego" użytkownika.
Rozumiem to, że jesteście rozpoznawalni, macie szacunek u innych rozpoznawalnych użytkowników w jakiś sposób na to wpływa. Ale czasami przesadzacie. Oczywiście nie mówię, że sam nigdy nie robiłem takiego czegoś, ale próbuję nad tym panować.

joey
17-09-2005, 17:56

No widzisz, ja też nie korzystam z irca. Byłem 3 razy i jakoś po mnie nie jechali -.-

Baron Kaldrick
17-09-2005, 18:02
@Raul
A wiesz co mnie śmieszy? To, że jeszcze dwa tygodnie temu, to Ci zupełnie nie przeszkadzało i robiłeś to samo. A teraz nagle odezwał się w Tobie obrońca uciśnionych.
Nie ma żadnej zamkniętej grupy, ani 'elyty'. I bynajmniej nie jest ciężko zaaklimatyzować się na ircu. Trzeba być po prostu chociaż w miarę inteligentnym i nie przejmować się świrowaniem reszty userów. Bo po takim czasie wysłuchiwania idiotów, a potem czytania, jacy to my źli i niedobrzy, każdy zeświruje.

Caer
17-09-2005, 20:17
Forum zeszło na psy. To wszystko co mam do powiedzenia. Z tego powodu, przestałem tutaj bywać :p

Gangrel
17-09-2005, 20:57
Forum zeszło na psy. To wszystko co mam do powiedzenia. Z tego powodu, przestałem tutaj bywać :p

Cieszymy sie, idz juz. Wkoncu siedza tu same psy, kto wie, moze nawet zapchlone? (Musialem dac upust swojej agresji ;))

@obroncy ludzi z Irca:

Ludzie, co wy mozecie wiedziec? Jak sami przyznajecie na kanale nie pojawiacie sie bo wam nie pozwalamy...Wiec skad cholera wiecie jak jest? Przyklad Wikta wam nie wystarczyl, widze musze isc dalej. A wiec, moze nie uwierzycie, ale niejaki Belvador wszedl dzis na irc, przedstawil swoje zdanie(notabene bladzil gdzies po manowcach) ale nie wylecial. Dlaczego? Bo mimo ze gadal glupoty formuowal poprawnie zdania. Kiedy wychodzil zostal normalnie pozegnany. Tacy evul jestesmy?

Nie wiem ktory user pisal ze stalismy sie dzis jakos uprzejmi z powodu tego topicu. Smiem twierdzic ze to gowno prawda. Przez ten jeden dzien nic sie mysle nie zmienilismy. Mnie osobiscie ten topic utwierdzil w przekonaniu ze Kald i reszta ma racje(przynajmniej w sprawie kanalu, bo widze ze forum zostalo pominiete w dyskusji).

@pawelekthedruid (czy jak mu tam)
Chlopie, byles zapewne przez 5 minut dzisiaj na ircu i juz myslisz ze pozjadales rozumy? A ile razy wczesniej byles na ircu? Dobra jestesmy ivul bo zbanowalismy goscia ktory pomimo moich usilnych staran nawet nie staral sie nawiazac normalnej dyskusji.
A teraz cwany bo moze sobie ulzyc i "udawac cholernego reportera" ktory chce poznac doglebnie sprawe.
Jak chcesz to zrobic to posiedz przynajmniej 2-3 dni ok?

Belvedor
17-09-2005, 21:18
@Belvedor
Jeżeli za slang uważasz słowo pies, to gratuluje. Sorry, ale watpie, aby ktos lubil jak go sie psem nazywa.

Nie musisz mi gratulowac, tylko zrozumiec.
Jeszcze jedno, czytaj z uwaga, bo powiedzialem, ze tylko do kumpli(ktorzy wyrazili zgode) mowie, a raczej zegnam sie z nimi zdaniem "nara psy". Nie uwazam Ciebie za kolege, wiec "spokojna twoja rozczochrana"...

Pacek
17-09-2005, 21:27
Ja siedze na tym forum już dwa lata, wiec mam niejakie pojęcie co sie tu dzieje. Piszecie że niektórzy moderatorzy hamsko odpowiadają na niektóre posty ale w sumie to sie temu nie ma co dziwić każdemu bowiem mogą puścić nerwy gdy widzi sie po raz 20 temat z tym samym głupawym pytaniem lub postem łamiącym kilka zasad nie tylko forum tibia.pl ale również dobrego smaku i kultury o ortografii nie wspominając. Elita być może i istnieje ale na forum nie odczuwa sie tego zbytnio, z resztą na IRCu na którym siedze sporadycznie tylko kiedy mi sie narawde nudzi też nie dostrzegałem jakiegoś hamstwa w stosunku do mojej osoby mimo że na ircu jestem kompletnym nowicjuszem. Nie widzialem nigdy by wyżucono bądź zbanowano kulturalnego nienachalnego użytkownika, zazwyczaj widziałem jak banowano idiotów którzy sie naprzykszali do granic możnliwośći i w końcu któremuś modowi puszczały nerwy.
co do wyścigu szczórów wśród zwykłych użytkownikow to sie zgodze, to wygląda tak, jest grupa ludzi ktora tylko czeka na nowe tematy żeby w nich napisać i zbluzgać ewentualnego nieswiadomego ze sie pyta o banalne rzeczy, jest to związane zdaje mi sie z checią popisania sie przed innymi użytkownikami i pokazanie swej wielkiej wiedzy i męskości. Najgorsze jest to że potrafią zbluzgać jakiegoś gościa za zakładanie tematu o smokach ale żaden z nich nie potrafi skorzystać z opcji report bad post.
ps. pozdrawiam mame tate i kolaży jadących w 62 tour de pologne

Iron
17-09-2005, 21:35
Pierwszą sprawą jest to że irc a forum to dwie inne sprawy na ircu napiszesz wszystko co chcesz na forum niezabardzo.Jest na ircu kilka osób które znają sie rozmawiają na rózne tematy i to nie jest elita to są poprostu zwykli ludzie którzy też mają własne problemy i własne życie dlatego niemożemy nikogo bluzgać za błędy bo każdy człowiek popełnia błędy.A jeśli ma ktoś jakieś pytanie to niech najpierw poszuka na forum a póżniej dopiero napisze na mircu do kogoś prv.
Niewiem dlaczego wszyscy uczepili się na Kalda zwykły człowiek który spędza troche czasu na mircu ma uprawnienia opa ,ale rzadko je wykorzystuje śwadczy o tym fakt iż zawsze przy logowaniu unopuje się bo niechce się wyrózniać @

PiXik
18-09-2005, 09:57
ale dlaczego opy mogą przeklinać a ktoś kto wejdzie nie?regulamin nie obowiązuje wszystkich tak samo na ircu"co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie"

Ghost Nieudany
18-09-2005, 10:11
pawelek, na #tibia.pl byłeś raptem dwa razy - i wychodziłeś po 3 sekundach za każdym razem, więc STFU.

Akuratnie każdy może klnąć - byle z jakimś umiarem (raczej nie siarczyste przeklenstwo co drugi wyraz), i byle nie na innych. Opowie nie wyzywaja userow od @#$%!, dlatego nie chrzań z łaski swojej.

PiXik
18-09-2005, 11:28
nie wiesz ile razy byłem więc stfu.adres który ci pokazuje ma pół rybnika.wchodze czasem sobie pooglądać,max godzine dwie.ale dzięki za odpowiedź

eerion
18-09-2005, 13:48
taaaaaa.
Widze że nierzadko padają bluzgi, ale to czy za cluzg można dostać kopa to zależy - nie od tego czy op/nie op ale od tego czy ta bluzga była w powietrze, czy miała na celu obrażenia tą osobę, kontekst.
A czasami po prostu się bluzga każdy z każdym lub każdy z każdym kopie ^^

Gufat III
18-09-2005, 14:10
Na #tibia.pl byłem, zobaczyłem, przeraziłem się... To złe szatany są, nie wchodźcie tam. A poza tym, to ok. Elity nie ma, są przydupasy. Tyle.

Caer
18-09-2005, 15:18
Moze sobie odpuścicie pisanie bezsensownych postów w tym, jakże niepotrzebnym temacie? Jest to kolejny temat, który wywłuje tytułową "Agresję na forum.

spider-bialystok
18-09-2005, 16:43
Moze sobie odpuścicie pisanie bezsensownych postów w tym, jakże niepotrzebnym temacie? Jest to kolejny temat, który wywłuje tytułową "Agresję na forum.
Najlepiej sie nie odzywac, swoje zdanie zostawic dla siebie i cicho siedziec, he?
A celem topicu jest tylko uswiadomienie kilku osobom, ze nie sa specjalnie wazne i powinny troche wyluzowac.
I temat niepotrzebnie zszedl na sprawy IRCa. Chodzilo mi glownie o zachowanie niektorych osob z IRCa na forum. Problemy IRCowe zalatwiajmy na IRCu.

hoomik
18-09-2005, 17:18
Skoro tak, to czemu nie powiecie wprost o ktore osoby wam chodzi i co konkretnie u nich wam nie pasuje? Aluzje to wiecie, w dupe sobie mozecie wsadzic. Chcesz rozwiazania sprawy? No to powiedz: ty, ty i ty. Nie pasuje mi u was to, to i tamto. A nie od ~100 postow *******enie w kolko o tym samym, jeno przez rozne osoby.

spider-bialystok
18-09-2005, 17:34
Nie ma sprawy.
Nie podoba mi sie u ciebie naduzywanie slowa "*******nie" w roznych formach i zachowywanie sie jak evul mastah hitman do ktorego nikt nie moze fiknac.
Czy takie cos pomoze? Nah, bo zaraz zacznie sie wyzywanie wszystkich nawzajem. No, ale chciales wiedziec co mi sie w tobie nie podoba.

hoomik
18-09-2005, 17:57
przynajmniej jeden sie odwazyl...
Nie podoba mi sie u ciebie naduzywanie slowa "*******nie" w roznych formach
no to masz problem, bo nie mam najmniejszego zamiaru zmienic czestotliwosci uzycia tego slowa, w jakiejkolwiek by ono nie bylo formie
zachowywanie sie jak evul mastah hitman do ktorego nikt nie moze fiknac.
przyklady prosze. Bo pustego gadania nie uznaje jako argument w dyskusji. A to, ze przy jakiejkolwiek klotni z udzialem mojej osoby zazwyczaj nie patyczkuje sie z osobami, ktore mnie atakuja - coz, nie uwazam sie za smiecia, i nie pozwole sobie na to, zeby ktos mnie bezpodstawnie wyzywal/obrzucal miesem/itp. Konstruktywna krytyke zawsze przyjme - co nie znaczy, ze sie do niej zastosuje i cokolwiek w swoim zachowaniu zmienie.

Czy takie cos pomoze?
na pewno bardziej niz
od ~100 postow *******enie w kolko o tym samym, jeno przez rozne osoby.
Nah, bo zaraz zacznie sie wyzywanie wszystkich nawzajem
i to tylko bedzie swiadczylo o poziomie "dyskutujacych", bo wytykac sobie bledy mozna i bez bluzgow.

spider-bialystok
18-09-2005, 18:33
Przyklad?
Gdy jeszcze bylem w football experts pamietam sytuacje gdy pawelekthedruid przekrecil twoj nick i od razu napisales "jeszcze raz przekrecisz moj nick i wylatujesz z grupy" No sry, ale takie cos jest strasznie dziecinne. Az tak sie tym przejmujesz?
Przekrecil twoj nick jeszcze raz tym razem raczej specjalnie i wylecial.

Caer
18-09-2005, 21:21
Baron Kaldrick, hoomik, Gohan-san. Arogancja, egoizm, nadużywanie wulgaryzmów (bez Gohana ;p). Konkretny przykładów nie chce mi się szukać, ale prezentują je prawie wszystkie posty tych osób.

@Spider:
Myślisz, że to coś da, że powiesz im co o nich myślisz? ;p Ale nie chodzi mi o to żeby swoje zdanie zatrzymać dla siebie, tylko o to, że ten temat przeradza się w kolejny "agresywny" temat.

hoomik
19-09-2005, 07:55
Przyklad?
Gdy jeszcze bylem w football experts pamietam sytuacje gdy pawelekthedruid przekrecil twoj nick i od razu napisales "jeszcze raz przekrecisz moj nick i wylatujesz z grupy" No sry, ale takie cos jest strasznie dziecinne. Az tak sie tym przejmujesz?
wylecial, bo nie bylo to pierwsze przekrecenie mojego nicku, i przy okazji za kilka innych pomniejszych rzeczy, za ktore pojedynczo raczej nic bym mu nie zrobil. I jezeli wzialem sobie nicka "hoomik", to chcialbym zeby zwracano sie do mnie wlasnie w ten sposob, a nie tak jak ktos inny sobie zazyczy. Nie podoba sie? Trudno, tam gdzie moge, bede wyciagal z tego konsekwencje.
Przekrecil twoj nick jeszcze raz tym razem raczej specjalnie i wylecial.
no wlasnie, sam przyznales ze zrobil to specjalnie. A skoro specjalnie robi mi na zlosc, to jak myslisz, kto jest bardziej winny - ja czy on? --"

spider-bialystok
19-09-2005, 10:43
Zrobil ci na zlosc przekrecajac twoj nick po tym jak mu zagroziles wyrzuceniem z grupy. Zreszta w twoich notkach nie raz przekrecano twoj nick, obraziles sie na wszystkich ktorzy to zrobili?

Badzo
19-09-2005, 17:12
Mówicie że można przeklinać:

Akuratnie każdy może klnąć - byle z jakimś umiarem (raczej nie siarczyste przeklenstwo co drugi wyraz), i byle nie na innych.

Nie na innych? A wasze "s*******aj"?? To co?
Jak ja bym powiedzial do opa takie coś, to odrazu bym wyleciał z banem...

Ghost Nieudany
19-09-2005, 17:22

Facet, ty chory jesteś? Myślisz, że do różnych debili, spammerów i bluzgatorów będziemy się grzecznie, milusińsko odzywać? Na dodatek, jak pajac jest 20 w ciągu dnia? I TAK, za bluzgi do innych wylecisz. Niekoniecznie z banem. Jeśli zachowujesz się jak idiota, to potem nie płacz, że ludzie używają soczystych wyrazów i wylatujesz z kanału.

Baron Kaldrick
19-09-2005, 17:29
Mówicie że można przeklinać:

S*******aj.
Baron Kaldrick, hoomik, Gohan-san. Arogancja, egoizm, nadużywanie wulgaryzmów (bez Gohana ;p). Konkretny przykładów nie chce mi się szukać, ale prezentują je prawie wszystkie posty tych osób.
Kwaśniewski jest garbatą staruszką. Konkretnych przykładów nie mam, ale prezentuje się tak prawie zawsze w telewizji.
A dokładniej, pokaż mi egoizm. Bo z tym że jestem arogancki i wulgarny się zgadzam.

PiXik
19-09-2005, 18:40
Hoomik:gdybyś napisał:prosze nie rób tego więcej,albo nie przekręcaj mojego nicka,ale ty musiałeś władczym tonem:przekręc jeszcze raz i wylatujesz.tylko skończony lizus odpowiedzałby yes master-.-.no ale sorry jeszcze raz
btw.gdyb podali konkretne przykłady zaczeła się znowu agresja,i po co to było

Hmm nie zebym byl lizupem, nazywajcie to jak chcecie ale teraz tekst ponizej bedzie po prostu obrona kumpla:
co do hooma i gohana nie bede sie wypowiadal bo ich zbytnio nie znam, jednakze co do kalda mam pewne dziwne odczucia.
Co do arogancji i naduzywania wulgaryzmow:
Arogancki jest czasami (no kill plax :P) ale naduzywa wulgaryzmow jak sie wkurzy - a o to nie trudno.
Egoizm - WTF? Masz problem w roznej sprawie. Wlazisz na irca, piszesz kulturalnie to kald bedzie jedna osoba pierwszych ktora ci pomoze. Wiec jest egoistyczny? Hmmm.

Hoomik:gdybyś napisałrosze nie rób tego więcej,albo nie przekręcaj mojego nicka,ale ty musiałeś władczym tonemrzekręc jeszcze raz i wylatujesz.tylko skończony lizus odpowiedzałby yes master-.-.no ale sorry jeszcze raz
btw.gdyb podali konkretne przykłady zaczeła się znowu agresja,i po co to było

a jak twoje nazwisko przekreca w szkole to mowisz "Prosze, nie rob tego wiecej...." czy sie wkurzasz wiedzac, ze zrobil to specjalnie. Przeciez nick na forum to swego rodzaju nazwisko. Pomysl o tym.

A teraz chcialbym przytoczyc pewna rozmowe miedzy mna a Radixem_

[18:10:24] <Radix__> VV- powiem Ci, ze nawet osoby z mojej bylej klasy (gim) nie znaly mnie. Kiedy niektore zaczely mnie blizej poznawac, zdziwily sie, ze interesuje sie czyms o co mnie nie podejrzewaly.
[18:10:38] <PaniKopytko> :P
[18:10:46] <Ville_Vallo> Radix_ no widzisz
[18:10:55] <Ville_Vallo> poznawanie to nie jest sama rozmowa lub czytanie ich postow.
[18:11:04] <Radix__> VV, prawda.
[18:11:05] <Ville_Vallo> tylko przebywanie z ta osoba.
I co mam racje czy sie myle?

Parys
19-09-2005, 19:33
Hoomik:gdybyś napisałrosze nie rób tego więcej,albo nie przekręcaj mojego nicka,

Miał go błagać, prosić, żeby nie przekręcł jego nicka? Ty myślisz czasem? Gdyby, ktoś Cie przezywał: pawelekthedupas, prosił byś go?

Tylko skończony lizus odpowiedzałby yes master-.-

Nope, wystarczył poweidzieć: Sorcia, tak mis się napisało. Zresztą przepraszanie jest lizodupstwem? Ja to raczej uważam za dobre wychowanie.

S.P.M
19-09-2005, 19:43
Miał go błagać, prosić, żeby nie przekręcł jego nicka? Ty myślisz czasem? Gdyby, ktoś Cie przezywał: pawelekthedupas, prosił byś go?

On nie przekręcił go w sposób obraźliwy.
Poza tym hoomie ma obsesje na punkcie swojego nicka i o tym wie każdy. Brakuje mu dystansu do samego siebie, to nie był duży błąd.

Raul
19-09-2005, 19:50
Ale teraz przykład podałeś. Z całym szacunkiem ale przekręcenie nicka pawelekthedupas, a z hoomik, na Hoomik, to całkiem co innego. Według mnie Hoomik w żaden wyraźny sposób nie obraża danego użytkownika. Z Twoim przykładem jest całkiem na odwrót. Jasne mógł niechcący przekręcić i napisać z wielkiej litery, ale jak już później pisał specjalnie to rozumiem.
wylecial, bo nie bylo to pierwsze przekrecenie mojego nicku, i przy okazji za kilka innych pomniejszych rzeczy, za ktore pojedynczo raczej nic bym mu nie zrobil.
Więc jak widzimy, już wcześniej czymś zalazł za skórę hoomikowi, więc przypuszczam, że niechcące przekręcanie nicka tylko dopełniło czary goryczy.
Swoją drogą i tak wiemy, że hoomik jest czasami zbyt bardzo agresywny w stosunku do innych, co nie zmienia faktu, że i tak jest jednym z moich ulubionych osobników z forum. ;)

W żaden sposób nie popieram przekręcania nicka żadnego użytkownika, poprostu chciałem odpowiedzieć na to porównanie z pawelekthedupas.

Caer
19-09-2005, 19:51
W życiu nie zrozumiem osoby, która w momencie gdy przekręcisz jego nick, zaczyna się pienić jakby padaczki dostała. Toż to nienormalne jest ;p

@Ville Vallo:
A tytuł tematu przeczytałeś? "Agresja na forum ". Ja nie mówie o IRCu ;p

hoomik
19-09-2005, 19:54
Zrobil ci na zlosc przekrecajac twoj nick po tym jak mu zagroziles wyrzuceniem z grupy.
a teraz cytat mojej wlasnej osoby:

wylecial, bo nie bylo to pierwsze przekrecenie mojego nicku, i przy okazji za kilka innych pomniejszych rzeczy, za ktore pojedynczo raczej nic bym mu nie zrobil.
dotarlo?
On nie przekręcił go w sposób obraźliwy.
wanna bet? Co mi kupisz jak ci udowodnie, ze owszem, jest to dla mnie obrazliwe? ;)
Poza tym hoomie ma obsesje na punkcie swojego nicka i o tym wie każdy.
jak widac nie kazdy. A obsesji nie mam, po prostu irytuje mnie to, ze mimo iz PROSILEM 1337^666 razy o nie przekrecanie mojego nicka, to ludzie to nadal ignoruja. Jakby twoje prosby olewano, nie wkurzylbys sie? Smiem watpic...
Brakuje mu dystansu do samego siebie, to nie był duży błąd.
blad to blad. Moze nie wielblad, ale blad.

a zreszta, po cholere ja to wszystko pisze, bronie sie zupelnie tak, jakbym byl winny...

Badzo
19-09-2005, 21:02
Gdyby, ktoś Cie przezywał[...]

Czy przypadkowe przekrecenie nicku to jest przezywanie?

Lord Fakolpet
19-09-2005, 22:51
Już czytając niektóre posty z tego topicu (zwłąszcza twoje Kald..) można wywnioskować kto należy do tej niby elity... Hoomik udaje Hitmana, Kald nie wiem kogo... Reszta już tak bardzo się nie wyróżnia ale o nich już tu nie napsize bo zaraz znowu będą się mścić, że nie zgadzam się z ich zdaniem itp.

Caer
20-09-2005, 01:34
@Up:
hoomik, nie Hoomik. Nie przekręcaj jego nicka ;p

Miaaru
20-09-2005, 01:44
Agresja na forum wy6nika z faktu iz niepotraficie sie wyluzowac chlopaki zrelaksujcie sie 8o a szczegulnie to dotyczy adminow tych zarozumial , wymodrzaqjacych sie grubych gogusiow w okularkach(juz napewno bana mam :p ).Zycie jest piekne zrelaksujcie sie! pokoj B)

PiXik
20-09-2005, 10:55

Nope, wystarczył poweidzieć: Sorcia, tak mis się napisało. Zresztą przepraszanie jest lizodupstwem? Ja to raczej uważam za dobre wychowanie.rotfl po tym texćie poległem.nie musiał mnie błagać wystarczyło nie pisz tak więcej,pozatym to była literówka a nie tak jak twoje paris sraris.pozatym ja przekręciłem 1 raz.

Matek
20-09-2005, 11:19
Ale dyskusja sie rozkrecila;]

Wszyscy tylko: hoom, kald.

A wezcie sprawdzcie 60% na forum i zobaczcie kto jest agresywny. Kto atakuje a kto sie BRONI.

Bo te najezdzanie na nich zaczyna sie robic simieszne troszeczke. Tym bardziej, ze ja postow Kalda juz dawno nie widzialem - dopiero w tym temacie.

Descartes
20-09-2005, 11:25
rotfl po tym texćie poległem.nie musiał mnie błagać wystarczyło nie pisz tak więcej,pozatym to była literówka a nie tak jak twoje paris sraris.pozatym ja przekręciłem 1 raz.

Co nie zmienia faktu, że mogłeś przeprosić i byłby spokój.

Harven
20-09-2005, 12:13
Wiele razy spotkałem się z odpowiedziami na pytania typu: Jak się zarejestrować i zrobić postać plx pomóżcie, albo inne tego typu pytania newbie odpowiedziami: "Omg ale n00b, modki klołs topik plx noob noob lol plx rotfl ban him plx"...

hoomik
20-09-2005, 13:12
Już czytając niektóre posty z tego topicu (zwłąszcza twoje Kald..) można wywnioskować kto należy do tej niby elity...
ta... i czytajac te same posty stwierdzam, ze do tej elity na pewno NIE nalezysz.
Hoomik udaje Hitmana
yeah, ph34r my sn1p3r r1fl3!!1337 --" *******enie trzy po trzy, gdybym mial w avatarze Snake'a z MGS to kim bym byl - Solidem? Czy moze Gray Foxem? _-_
Kald nie wiem kogo...
rozowego Gumisia z patykiem w lewej rece.
Reszta już tak bardzo się nie wyróżnia ale o nich już tu nie napsize bo zaraz znowu będą się mścić, że nie zgadzam się z ich zdaniem itp.
no teraz to ja poleglem ;D Czyli ze co, forum ma dwoch Wrogow Publicznych, ya? Jeeeeej, jakie to straaaaszneeee, ludzie obrazaja sie na nasze posty i w ogole jak my smiemy wytykac im ich bledy, mea culpa, mea culpa, juz lece po biczyk i wkraczam na droge ascezy.

Ludzie, jak wam nie pasuja moje/Kalda posty, to istnieje opcja "ignore" - nikt wam nie kaze naszych wypocin czytac. I przynajmniej wtedy nie bede musial sie uzerac z ludzmi, ktorzy kiedy nie wiedza juz jak mi do*******ic, to wypalaja z tym swoim "hoomik udaje Hitmana"... Oxy napisal mi tak w notce (pozdro again homie :*), zescie to podlapali i teraz takie z was mastahy? Apff... Wysilcie sie troche bardziej, bo (beznadziejne tak swoja droga) docinki ze strony 13-14 latkow nie robia na mnie wrazenia, a tylko dajecie mi (i Kaldowi tez jezeli atak jest wymierzony w niego) powod do tego, zeby wam pokazac gdzie jest wasze miejsce w szeregu... nie ten poziom drogie dzieci, jeszcze troche chlebka musicie zjesc zanim bedziecie w stanie zagiac mnie/nas na tyle, zebysmy przyznali sie do bledu (bo jak na razie to takowego u siebie nie dostrzegam). Dziwne tylko, ze zaden z was jeszcze nie powystawial maksymalnie negatywnych notek, polowa z was przy jakimkolwiek zdjeciu dziewczyny leci od razu pisac komenta, a teraz nie korzystacie z okazji? Hmm, czyzbym wyczuwal strach przed tym, ze taki delikwent moze zostac potraktowany indywidualnie?

A w ogole to zabawni jestescie, dawajcie dalej, chetnie jeszcze poodpieram troche dziecinnych zarzutow ;)

Heliwurab
20-09-2005, 13:29
Wiecie, jeśli na codzień spotyka się średnio 4-6 idiotów, którzy zakładają idiotyczne tematy, lub próbują kogoś zhackować, albo są głupi i nie myśla itp. itd. itp. itd. itp. to każdy może wyjść z siebie! Niektórzy Moderatorzy gdy ujżą głupią nazwe tematu, np. "Jak nei byc theifem" to od razu, bez czytania, zamykają go.
Właśnie przez takie coś rodzi się agresja ;) Powinni dawać jakiś test dla nowych użytkowników, albo pozwolić gościom pisać posty. Takie coś rozwiązało by (według mnie ) problem z noobami.
Ale niestety nawet niektórzy starzy użytkownicy są do tych noobów podobni. Czasem zdarzy się że w jednym temacie będzie 5 TAKICH SAMYCH odpowiedzi pod rząd, bo ci użytkownicy chcą się wykazac... A to świadczy tylko o ich głupocie.
Zamiast zreportować temat do zamknięcia( co jednak niektórzy czasem czynią), to oni wolą Albo: Poprzeklinać newbie/noobów, ( za co powinni dostać kilka punktów ostrzeżenia), albo wolą napisać durny post w którym piszą to samo co inni/mówią żeby szukać, albo nic nie robią, lub nawet dają tak durne posty, że od razu powinni zostać zbanowani...
Innymi słowy, większość starych użytkowników nie różni sie niczym od tych nowych newbie/noobów, a co do agresji, to rodzi się ona właśnie przez takich ludzi, albo przez noobów którzy piszą coś nie z tego świata. Chociaż czasem chcą też się pośmiać, ale powinni przecież wiedzieć kiedy przestać... Ale oni nie wiedzą ;(

That's all folks! (powiedzcie że dobrze, plx :P )

To juz jest klasyczne lizanie dupy evul elycie.....

rotfl po tym texćie poległem.nie musiał mnie błagać wystarczyło nie pisz tak więcej,pozatym to była literówka a nie tak jak twoje paris sraris.pozatym ja przekręciłem 1 raz.

Ja poleglem po tym texćie. hoom jednak pisal ze tez nie tylko za to wyleciales. Na to sie zlozylo kilka sytuacji, a to przekrecenie przelalo czare goryczy.

P.S. Popatrz na quote'a - tez przekrecilem twoj nick tylko ten 1 raz (na razie) wiec ciebie nie przepraszam. Nastepnym razem to zrobie.

@raul
zauwaz w quocie by pawelekthedruid ze on napisal paris sraris. Ktos inny napisal pawelekthedupas tak samo i jakos nie dostal warna. Ale przeciez ty jestes nieomylny i zawsze masz racje... pffffff
Aha, jeszcze jedno. Co sie takiego stalo ze nagle z normalnego opa (czyt. banowanie i kickowanie osob - czasami - bez powodu) na obronce ludzkosci ktory brzydzi sie takimi zachowaniami i broni jak lwica swoich lwiatek ich praw? Pozerstwo?
Teraz mi doloz te 9 pkt karnych i zbanuj mnie za to ze powiedzialem co mysle o twoich zachowaniach. Tylko wymysl jakis fajny powod mojego bana zebym mial co wspominac.
@down (sorry ze nie napisze nicka, za dziwny:P)
to jest przyklad, zreszta ktos inny w tym temacie tak samo napisal.

Caer
20-09-2005, 20:13
@Ville Vallo:
Chyba troche przesadzasz. Jakoś wątpie, że on napisał coś w stylu "hoo(j)mik" albo coś takiego. Tymczasem ty go poprostu obrażasz, za co można dostać warna ;p

<edit_raul>
I takowego dostał.

Gewof
20-09-2005, 20:13
Wiecie, jeśli na codzień spotyka się średnio 4-6 idiotów, którzy zakładają idiotyczne tematy, lub próbują kogoś zhackować, albo są głupi i nie myśla itp. itd. itp. itd. itp. to każdy może wyjść z siebie! Niektórzy Moderatorzy gdy ujżą głupią nazwe tematu, np. "Jak nei byc theifem" to od razu, bez czytania, zamykają go.
Właśnie przez takie coś rodzi się agresja ;) Powinni dawać jakiś test dla nowych użytkowników, albo pozwolić gościom pisać posty. Takie coś rozwiązało by (według mnie ) problem z noobami.
Ale niestety nawet niektórzy starzy użytkownicy są do tych noobów podobni. Czasem zdarzy się że w jednym temacie będzie 5 TAKICH SAMYCH odpowiedzi pod rząd, bo ci użytkownicy chcą się wykazac... A to świadczy tylko o ich głupocie.
Zamiast zreportować temat do zamknięcia( co jednak niektórzy czasem czynią), to oni wolą Albo: Poprzeklinać newbie/noobów, ( za co powinni dostać kilka punktów ostrzeżenia), albo wolą napisać durny post w którym piszą to samo co inni/mówią żeby szukać, albo nic nie robią, lub nawet dają tak durne posty, że od razu powinni zostać zbanowani...
Innymi słowy, większość starych użytkowników nie różni sie niczym od tych nowych newbie/noobów, a co do agresji, to rodzi się ona właśnie przez takich ludzi, albo przez noobów którzy piszą coś nie z tego świata. Chociaż czasem chcą też się pośmiać, ale powinni przecież wiedzieć kiedy przestać... Ale oni nie wiedzą ;(

Panie cwaniak, wymien Pan chociaz jeden nick takiego 'starego uzytkownika' + jakis dowod. Bo ja tez sobie moge napisac ze 'ktos' na tym forum jest skonczonym idiota i robi moderatorom laski codziennie rano w co oczywiscie nikt nie musi i nikt mi nie uwierzy.

Raul
20-09-2005, 21:52
Teraz mi doloz te 9 pkt karnych i zbanuj mnie za to ze powiedzialem co mysle o twoich zachowaniach. Tylko wymysl jakis fajny powod mojego bana zebym mial co wspominac.
Jeśli tak bardzo chcesz bana to zrób coś, co na niego zasłuży, to wtedy chętnie Ci go dam. Dla mnie nie ma problemu.

Pani K.
20-09-2005, 22:30
rozowego Gumisia z patykiem w lewej rece.

Jeśli chodzi ci o gumisia-matkopodobnego, to był wałek.
Nie mogłam sie oprzeć:
Ja nie widzę żadnej elity. Przecież nikt nie najeżdża z powodu pryszczy na nosie, prawda? I to nie jest lizodupstwo, nie. Bądź co bądź, Kaldrickowi jedno trzeba przyznać - umie przywołać do porządku, przez co zyskał u mnie prawdziwy szacunek. Chociaż myślałam, że mniej liczy się ze zdaniem innych.

Rincewind
20-09-2005, 22:54
hmm a nikt nie zauwazyl, ze temat ma juz 18 stron a na dobra sprawe niczego nie zmienil? Jak kto sie zachowuje to kazdy wie bo to widac. Zakladanie takich tematow nie ma wiekszego sensu bo tak naprawde nic to nie zmieni. Imho temat do zamkniecia bo dalej moga poleciec juz tylko bluzgi.

Tiligus
20-09-2005, 23:44
Ten temat spadł na bardzo niekorzystny tor:

@Raul
Mimo iż w tym temacie mam podobne zdanie jak Ty, to jednak uważam że ten Warn dla VV był niepotrzebny, dużo gorsze rzeczy robią czasami na forum i nie dostają upomnień, więc jeżeli można to cofnąc to prosze Cię o zrobienie tego ;P

@Hoomik (Nie miałem zamiaru nikogo wytykać palcami, by nie narobić sobie wrogów. Niestety nie udało mi się)
Ludzie, jak wam nie pasuja moje/Kalda posty, to istnieje opcja "ignore" - nikt wam nie kaze naszych wypocin czytac. I przynajmniej wtedy nie bede musial sie uzerac z ludzmi, ktorzy kiedy nie wiedza juz jak mi do*******ic,

Nie porównywałbym Ciebie z Kaldem...

no teraz to ja poleglem ;D Czyli ze co, forum ma dwoch Wrogow Publicznych, ya? Jeeeeej, jakie to straaaaszneeee, ludzie obrazaja sie na nasze posty i w ogole jak my smiemy wytykac im ich bledy
Właśnie o taką pseudo 31337ę mi chodziło...."Mr. Mastahu". I czego mówisz jako "my"? Uważasz się za równego Kaldowi? Może próbujesz podrobić jego indywidualny styl? Wszystkich w koło uważasz za dzieci, a siebie samego za pępek świata.

powod do tego, zeby wam pokazac gdzie jest wasze miejsce w szeregu...
Ciebie się akurat nie boję, jesteś jednym z tych którzą myślą że są lepsi niż w rzeczywistości. Wyżej d**y nie podskoczysz. Aha, skoro kierujesz swoje słowa do wszystkich, to odbieram to jakby były skierowane do mnie również.
Wysilcie sie troche bardziej, bo (beznadziejne tak swoja droga) docinki ze strony 13-14 latkow nie robia na mnie wrazenia, a tylko dajecie mi (i Kaldowi tez jezeli atak jest wymierzony w niego) powod do tego, zeby wam pokazac gdzie jest wasze miejsce w szeregu...

Proszę bardzo zjedź mnie jak to "Ten nielubiany" potrafi. Tylko zrób to porządnie, jak ten "lepszy". Niestety odrazu Ci mówie, że gówno mnie to obchodzi :)

Tylko proszę Cię o jedno, nie mów drugi raz za kogoś, tylko za siebie.

@Topic
Myślę, że co miało być powiedziane zostało już to zrobione pare stronic wcześniej, teraz imho powoli będzie się robił mały syf...
Nie będzie tu kompromisu, jedna strona nie zgodzi się w pewnych słusznych rzeczach i vice versa~, dyskusja będzie poprostu atakowaniem różnych osób a te będą się broniły.

Scream
21-09-2005, 00:43
elita? jaka elita... nie istenieje zadna elita.... coprawda sa na tym forum ludzie ktorzy staraj sie utrzymac porzadek, krytykuja nowych i uwazaja sie za lepszych - ale zeby odrazu mowic na nich "elita" ...? no bez przesady..... zeby byli elita potrzebowali by jakiegos wyraznego supportu od modow... pozatym musieli by trzymamac sie razem.... i byc ogolnie lubiani, a do tego umiec trzymac porzadek na forum..... to nie polega na tym, ze jak ktos bluzga nowych userow, ma 700+ postow i jest zalogowany na ircu 20h/doba to staje sie elita..... wiec z ta agresja na forum nie przesadzajcie..... a jesli chodzi o irca.... taaaak.... tam panuje elita, nowi nawet odezwac sie nie moga, sam bylem tam banowany/kickowany za nic....(pamietam ze raz wyrazilem swoja opinia, ktora byla przeciwna do opini oxa i dostalem od niego bana "bo mam zly dzien").... ale naszczescie ta "elita" nie wychodzi po za irca.

shae
21-09-2005, 01:54
Miałem się nie odzywać w tym wątku w ogóle, ale co tam.

Na początku prośba do tych, co wypowiadają się na temat IRCa: nie pakujcie wszystkich do jednego worka. I nie uogólniajcie. To że jedna/dwie osoby zachowują się debilnie [nie powiem że tak nie jest...] nie znaczy że wszyscy na kanale tacy są. Dalej:

a jesli chodzi o irca.... taaaak.... tam panuje elita, nowi nawet odezwac sie nie moga, Faktycznie, byłeś tam pewnie 30 minut i już wiesz wszystko o naszym zachowaniu. Wyluzuj stary, bo nie wiesz jakie głupoty piszesz. Mogę wkleić trochę logów jako dowód.

sam bylem tam banowany/kickowany za nic....(pamietam ze raz wyrazilem swoja opinia, ktora byla przeciwna do opini oxa i dostalem od niego bana "bo mam zly dzien").... ale naszczescie ta "elita" nie wychodzi po za irca.
Oxy już nie ma opa na kanale. Przesadził trochę, więc stracił @. Jeśli ktoś dostaje bana za nic: np. za zły nastrój, to niech się odezwie do Scora i wyśle mu logi. Scor to wbrew pozorom [1] rozsądny człowiek. To tyle z mojej strony.

[1] Z drugiej strony, jak rozsądny człowiek może stawiać KDE nad GNOME czy Gentoo nad Ubuntu :/

Gimlos
21-09-2005, 07:50
W sumie temat nie ma sensu, bo ci do ktorych m.in. byl kierowany maja szanse pojechac sobie po innych userach, i utwierdzic sie w przekonaniu ze sa fajni. Zamykam.

<edit by Drom> own3d :>