zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Swiety mikołaj

TTV
16-09-2005, 19:55
Własnie....Jak to jest, kiedy sie pojawia, jak czy dostaje sie parcela czy normalnie staje przede mna jak gm ^^ , co sie dostaje ,czy dostaliscie juz cos keidys ,czy to sie pojwia co rok czy moze raz w calym graniu w tibie, czy an roku tesh sie dostaje prezenty?

Karo22
16-09-2005, 19:59
Mój kuzyn dostał laseczki cukrowe

Vamerian
16-09-2005, 20:00
Spotykasz mikołaja i mówisz mu
-Hi
-Present

Ja dostałem 5 snowballi :]

A gdzie najczesciej sie pojawia ???

On jest w KAŻDYM mieście! Wystarczy go tylko poszukać w tamtym roku wyglądało to tak.

Carlin - Tam gdzie sprzedają mleko za 5gp
Thais - Sklep Sama
Ab'Dendriel - Przy sklepie z broniami, podziemie dp
Venore - W podziemiach dp, tam gdzie kupuje się czary dla knighta u minosa.

Barts
16-09-2005, 20:01
bedzie wkazdym miescie kolo dp (przynajmniej tak bylo) mowisz do niego Hi present i dostajesz drobny prezencik (dla dobrych dzieci jakis fajny eqp dla tych co wkurzali modow na tibia.pl pomarancze albo sniezki :P)

Bawolik
16-09-2005, 20:02
A gdzie najczesciej sie pojawia ???

@edit
Ktos mnie uprzedził przedchwilą

TTV
16-09-2005, 21:23
Slyszlaem ze 2 lata temu mikolaj rozdawal BS ...to prawda? I czy lvl wskazuje na to jaki sie diostaje przent czy ejst to losowo....i czy kazdy go znajdzie...No aha i czy mzona dostac cos wartosciowego ;] MPA XD...
no ale dobra mowcie co i jak

Barts
16-09-2005, 21:33
Slyszlaem ze 2 lata temu mikolaj rozdawal BS ...to prawda? I czy lvl wskazuje na to jaki sie diostaje przent czy ejst to losowo....i czy kazdy go znajdzie...No aha i czy mzona dostac cos wartosciowego ;] MPA XD...
no ale dobra mowcie co i jak

Bull shit :P
Eee znajomy dostal jakis eqp ale to b. zadko najczesciej slodycze :P

kaczi
16-09-2005, 22:06
Mikołaj jest w każdym mieście, zrobili tak po grudniowym update'cie.
Wcześniej było żadkością go spotkać.

GruBy_ZioM
16-09-2005, 22:20
Ale czy ktoś wie kiedy on się pojawia?? Może 6 grudnia ?? :balwanek: :p

Z góry thx !!!

Sylvien
16-09-2005, 23:30
@up
Zmień avatar.
$corcerer miał go pierwszy ¬¬

Sorry za offtopic!

Malio
17-09-2005, 11:23
ja jedynie nie wiem ktorego grudnia on sie pojawia :/

Wufei
17-09-2005, 12:35
pojawia się tydzień~ przed świętami i jest on jakoś do końca ferii zimowych , coś takiego, ale napewno nie jest tylko jeden dzień :P

Vermyn
17-09-2005, 12:44
Mikołaj jest w każdym mieście, zrobili tak po grudniowym update'cie.
Wcześniej było żadkością go spotkać.

Mikolaja nie ma w kazdym miescie, jest tylko jego pomocnik "Santas Little Helper". Mikolaja raczej sie juz nie da spotkac, kiedys, 3~ lata temu mozna bylo dostac teddy beara.

Khan
17-09-2005, 12:49
Mikolaja nie ma w kazdym miescie, jest tylko jego pomocnik "Santas Little Helper". Mikolaja raczej sie juz nie da spotkac, kiedys, 3~ lata temu mozna bylo dostac teddy beara.

NO! JEDEN INTELIGENTNY!!

Ludziki w miastach to pomocnicy mikolaja. Wygladaja jak krasnoludzi. Po przywitaniu sie, i poproszeniu o podarunek, otrzymujemy jakis drobiazg. Ja raz dostałem pomarańcze.. (jee.. pomarańcze na święta! jak za gierka!)

Sam mikolaj mieszka na Vedze, i kraza plotki ze w swieta, wlasnie TAM mozna go spotkac. Dzialanie jednak jest takie same jak w przypadku pomocnikow.

EKman
17-09-2005, 13:12
Podobno jest i daje prezenty ale jeszcze niewidzialem go..... heh czekam na nigo licze na hojny prezent ;p

Malio
17-09-2005, 15:13
@up na rooku nie mozna go spotkac...

Vamerian
17-09-2005, 16:13
NO! JEDEN INTELIGENTNY!!

Ludziki w miastach to pomocnicy mikolaja. Wygladaja jak krasnoludzi. Po przywitaniu sie, i poproszeniu o podarunek, otrzymujemy jakis drobiazg. Ja raz dostałem pomarańcze.. (jee.. pomarańcze na święta! jak za gierka!)

Sam mikolaj mieszka na Vedze, i kraza plotki ze w swieta, wlasnie TAM mozna go spotkac. Dzialanie jednak jest takie same jak w przypadku pomocnikow.

Nie zgodzę się z tobą! W tamtym roku nazywał się Santa Claus! I miał outfit, dla sorcerera z białymi włosami, i resztą czerwoną.
@edit
Przynajmniej w Carlin tak wyglądał.

De'sH
17-09-2005, 16:22
Nie zgodzę się z tobą! W tamtym roku nazywał się Santa Claus! I miał outfit, dla sorcerera z białymi włosami, i resztą czerwoną.
@edit
Przynajmniej w Carlin tak wyglądał.

masz racje, taki byl w kazdym miescie -.- i nie nazywal sie pomocnikiem swietego mikolaja -.-

Khazar
17-09-2005, 17:07
NO! JEDEN INTELIGENTNY!!

Santas Little Helper byl 2 lata temu. na poprzednich swietach byl juz swiety mikolaj we wlasnej osobie :) teady beara ktos w tym roku na securze dostal.

Jerkov Thundersword
17-09-2005, 20:59
Własnie....Jak to jest, kiedy sie pojawia, jak czy dostaje sie parcela czy normalnie staje przede mna jak gm ^^ , co sie dostaje ,czy dostaliscie juz cos keidys ,czy to sie pojwia co rok czy moze raz w calym graniu w tibie, czy an roku tesh sie dostaje prezenty?

On sie pojawia ale nie przy zadnej konkretnej osobie, musisz go poszukać, kiedy już go widziszz czekasz cierpliwie w kolejce i mówisz "hi present yes" i dostajesz jakieś słodycze albo dorbny upominek. Ja w zeszłe święta dostałem 5 snowballi i 6 pomarańczek :) Mikołaj pojawia się co święta.

Aha, Mikołaj nie rozdaje ani broni, ani tarcz ani pancerzy :P To pokojowe stworzenie :)

Sindbat
17-09-2005, 21:03
A ja dostałem 10 ciasteczek 8o

Donald Knajt
14-12-2005, 10:07
Czy jak wzięłem od mikołaja z thais prezent (5 śnieżek :D ) to czy moge wziąść prezenty od świętego z innych miast? Bo gdy poszedłem do venore to mi powiedział że już brałem prezent!

Misza
14-12-2005, 11:50
@UP: Nie możesz...
Ja siedzę moim sorcem w Carlin. Pytam się na game-chacie "Is any Santa in Carlin?" i ludki mówią, że nie, dopiero w Ab jest. Lecę do Ab, biorę prezencik [8 cukierków-laseczek! Ja naprawdę nie wkurzałem modów! ;(] i wracam do Carlin. Później przeszedłem sie po mleko, ot tak dla zabawy. Włażę, a tam Santa Claus chodzi, wokół porozwalane krzesła i stoły [pokojowy, tak?]. Normalnie nie mogłem z własnej głupoty! Niestety nie chciał dac następnego prezentu, cham jeden! Ale za to jak dzielnie udzielałem się na game~ i help-chacie ;).
Piszcie co dostaliście, ja np. na Pytherze moimi dwoma innymi charami dostałem 8 cukierków i 5 śnieżek.