PDA

Pokaż pełną wersje : Potwory, na które na początku warto pójść.

Mysz z Morgany
18-09-2005, 17:24
Wg mnie początkująca osoba powinna na mainie expić w podziemiach AB'Dendriel. Są tam trolle, których jest bardzo dużo, mają sporo kasy (0-10) aby do nich pójść nie trzeba mieć liny. Nie spotka nas tam żada przykra niespodzianka w postaci groźnych (dla niskich leveli) potworów, od których roi się po wejściu w jakąś nieznaną dziórę. A pozatym AB jest najfajniejszym i najprzyjaźniejszym miastem w Tibii. A jak komuś nie wystarczy, można odwiedzić cyklopy, które mieszkają dość niedaleko. Jeśli znacie lepsze miejsca do expienia na niewysokich levelach napiszcie tu. (mowa o miejscach dla 8-15lvl). :)

Venderer
18-09-2005, 17:36
Co to ma być?? -,^
Myślisz, że sam na to wpadłeś?? że zrobiłeś mega zayebisty poradnik? Że takich tematów nie ma w 3 dupy na tym forum??? Mylisz się....

Nirets Knight
18-09-2005, 17:39
Co do najfajniejszego i najprzyjaźniejszego miasta to się nie zgodze ponieważ poszedłem se do Ab'Dendriel po mąke (z Venore nie wiem czy mi sie opłaca chodzić) a tu przy samym wejści do miasta zaatakowało mnie naraz 6-7 PK i mnie zabili tam przy Goblinach.
A ja na początku treniłem se na swamp trollach. Fakt że trują ale jak sie jest Knightem to aż tak dużo życia nie tracisz szczególnie jak cały czas coś jesz. A potem sie przeniosłem na małe skupowisko amazonek.

ViteQ
18-09-2005, 20:37
Albo jak się idzie to Thais, to do Troll Mountains, albo do podziemi pod kościołem, ale uwaga: Są tam Ratwormy, a jak pojdziesz za daleko to nawet są tem skorpiony.

Vil
19-09-2005, 16:57
tak, zablysnales, teraz mozesz juz pozbierac klocki i wyjsc z piaskownicy..

ktos wie jaka kara jest za notoryczne zakladanie idiotycznych tematow ?

Mysz z Morgany
19-09-2005, 17:42
Sluchaj wiec ja np wiedzialem tylko to czego sam doświadczyłem w Tibii. Mi nikt nie pomagał. Teraz gdy jestem na w miarę wysokim lvl-u nikogo nie potrzebuje. Ale spójrz na tych, którzy grają w Tibię od niedawna. Na początku nie wiedzą dużo, a po wyjściu z Rooka ... Jak sie urodziłeś to od razu umialeś czytać i liczyć??? Jedyne co umiałeś to srać... nadal tylko to umisz jo ino ni ino jo? :p Poprostu pomagam 8 i 9lvlowcą. B)

Vil
19-09-2005, 18:31
tematem traktujacym o to jak masz mlsa albo bubble zabila cie na 174 levelu ?

od pomagania sa poradniki, nazbieralo sie juz ich kilkadziesiat/kilkaset, obejmuja praktycznie wszystko czego moze potrzebowac mlody gracz.

Anteks
28-09-2005, 08:21
To tak:
Expić można na: dwarfach, rotach, trolach, ps, ratach, c ratach, goblinach, wolfach, minosach, orcach, elfach (pojedynczo) a jak ktoś umie to nawet mino guarda pokona na 8 lvl solo...
Temat do d**y. Odpowiedziałem bo mi sie nudzilo..

Hunter :-)
30-09-2005, 18:26
Ej odczepcie sie od myszki ;) ale to, ze cie bubble na morganie zabila... w to uwierzy chyba tyko 1lvlowiecpo raz pierwszy grajacy w tibie. A co do expienia na niskich lvlach to mozna isc do zamku kolo AB. Sporo potworow itp.

03-10-2005, 16:28
Wg mnie zamek kolo AB'Dendriel jest super do expienia. Malo ludzi, duzo potworow np:
-minotaur
-minotaur guard
-orc
-orc spearman
-orc warior
-orc breasher (czy jakos tak ;) )
Tam jest tylko jeden problem, ze jesli wejdziesz do niego (od piwnicy (jedyne wejscie)) to aby sobie poexpic trzeba isc caly czas pietra wyzej ale jesli dojdzie sie na szczyt moze powstac problem jak sie dostac spowrotem na dol, a dodac nalezy tez to, ze po wyjsciu z zamku mozna sie natknac na potwory mieszkajace przed ni, ale ogolnie jest ok:)

Spox
05-10-2005, 09:32
Kurcze a carln jest o 10000000 lepszy niz AB przynajmiej ja tak sadze a pozatymi trolkami to byle kto im przed depo powie gdzie to jest (o ile wie co depo) :kon:

Oris Heftenberg
05-10-2005, 12:26
A nie lepiej pojsc do kazo ;) tam sie najlepiej treni i expi na dwarfach
a jak jusz troszke podskoczysz to mozesz se lazic na mino archy, soldy,cyce,
witche i na beha,a i jeszcze dwarfy guardy :D

Vil
05-10-2005, 14:49
carln jest o 10000000 lepszy niz AB

podaj 1 sensowny powod.

Cloy
05-10-2005, 16:27
Na non pvp Sorcem albo drutem najlepiej od 8 do 10 lvla jest go zrobic na bugach pod miastem Carlin, zaden pk cie tam niezabije bo non pvp, jest tam tez kilka rotów jedno piętro głębiej, ja np. zrobilem tam 10 lvl w okolo 2,5 h

08-10-2005, 13:23
Ab'Dendriel jest lepsze od Carlin bo:

1-do wiekrzosci miast masz blizej z Ab bo carlin jest na samym szarym koncu mapy i blisko jej tylko do North Port
2-wiecej expowisk
3-czystrze powietrze ;) :D

Ale Carlin jest lepsze od AB tylko tym, ze w Carlin jest wiecej sklepow :)

:) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Kertoipp
08-10-2005, 13:38
Ja polecam swamp trole za venore ...

Vil
08-10-2005, 15:02
Na non pvp Sorcem albo drutem najlepiej od 8 do 10 lvla jest go zrobic na bugach pod miastem Carlin, zaden pk cie tam niezabije bo non pvp, jest tam tez kilka rotów jedno piętro głębiej, ja np. zrobilem tam 10 lvl w okolo 2,5 h

W 2,5 h to ja zrobilem prawie 13 lev. Swampy/ trolle na edron.
Nie ma sie co spierac, Carlin jest do bani, nadaje sie tylko dla ludzi ktorzy nie mieli kontaktu z gra i sie wystrasza wszystkiego powyzej buga. Przy dostepnym na mainie sprzecie od samego wyjscia z rooka mozna expic w miejscach kilka razy bardziej oplacalnych.

08-10-2005, 21:08
Ja sie z tym zgadzam w Carlin sa tylko bugi, rotwormy i rzadko spotykane slimy, a z reszta sa tylko w jednym miejscu i pojawiaja sie naprawde rzadko. Na bugach i rotach expi sie slabo, malo z nich jest kasy a slimy sa za silne dla nisko lvlowcow. W Ab'Dendriel sa potwory dla najmlodszych :D , jak i dla najstarszych (lvlem). :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Mafuss
09-10-2005, 10:06
ja na początku proponuje swamp troole kolo venore lu zwykle troole kolo thais... ;-) potem juz moze roty...

Gustek
09-10-2005, 13:56
Ja jestem za Ab... Na samym początku jak nie masz pewności że poradzisz sobie w zamku to idziesz na gobliny na femor hills, potem możesz iść na dwarfy poexpić i poskilować, a potem do zamku :].

09-10-2005, 17:48
Masz racje Gustek na poczatku pojscie do zamku wiaze sie z niezlym niebezpieczenstwem, ale nie dlatego, ze sa tam mocne potwory tylko wyjscie z zamku jest w podziemiach, i idac po pietrach w gore traci sie hp, a na dole juz od nowa pojawiaja sie nowe, i zejscie moze byc bardzo ryzykowne. Sama tam utknelam na 16lvl. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Gustek
10-10-2005, 19:04
Masz racje Gustek na poczatku pojscie do zamku wiaze sie z niezlym niebezpieczenstwem, ale nie dlatego, ze sa tam mocne potwory tylko wyjscie z zamku jest w podziemiach, i idac po pietrach w gore traci sie hp, a na dole juz od nowa pojawiaja sie nowe, i zejscie moze byc bardzo ryzykowne. Sama tam utknelam na 16lvl. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Ale nie było to chyba z twoimi aktualnymi skilami :]?

10-10-2005, 21:26
Tzn te postac dostalam od kumpla na 29lvl na moje 14 urodziny, a poniewaz mialam wczesniej na 18lvl postac, ktora codziennie jak gralam dedowala w tym zamku. Gdy kupmel sie o tym dowiedzial dal mi ja, a tamta skasowalam. Porobilam troszeczke skille i lvli nadodawalam... ale faktycznie to nie bylo z obecnymi skillami mialam wtedy chyba 34/37. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

11-10-2005, 16:07
A czy ktos moze mi strescic mniejwiecej Wyspy Lodowe? Bo chcialabym sie tam dostac ale nie wiem jak, i jakie tam sa potwory, ktore maja dobry loot i daja duzo expa. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Hadi
12-10-2005, 12:53
UP: idziesz z carlin górną bramą ścieżką i gdy dojdziesz do skrzyżowania (-| )o idz w lewą <- strone tam będzie gość powies hi ,folda,senja,vega itp. na flodzie polecam minosqi i zrobić lootbaga i wzionść parcvela i potem ego loota wzionść na samą góre jaskini tam jest skrzynka i moża wysłać do np carli i sprzedać :)

12-10-2005, 19:13
Mowa o kolesiu na dywanie? :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

13-10-2005, 22:18
Jeszcze dodam, ze nad Carlin jest sciezka. Wzdlos niej dojdziecie do malej gorki. Nastepnie przechodzac przez nia dostaniecie sie na expowisko niedzwiedzi i trolli. Sa tam tez sneaki i orki ale to rzadziej. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Jabadabadu
14-10-2005, 09:59
Ja osobiście robię tak:
do 9lvl tłukę roty, bugi i spidery w kanałach pod Carlin.Gdy wybije na 9 lvl idę na szkieletony(na zachód od Carlin) nawet się opłaca przyniesienie paru viking helmetów (jeden selniemy za 66 gp ;) ) Później (około 11lvl) lecę na gobliny,amazonki i roty (trzeba uważać dużo PK się tam kręci ;( ) Po 15 lvl zalecam podróż w okolice zamku.
Myśle że moje wskazówki komuś się przydadzą!
SEE YOU IN TIBIA

14-10-2005, 10:04
Niezla taktyka ale nie uwazasz, ze na gobliny i szkielety mozna isc juz od 8lvl? :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Trenei
14-10-2005, 10:28
No i ??? Po co ten temat ? ~.~

Jabadabadu
14-10-2005, 16:22
No jasne że odrazu możemy polecieć na gobliny. Ale zwróć uwagę co robi 20 lvl widząc 8 lvl tłuczącego gobliny? zapewne zamiast goblina leje niskopoziomowca. Więc po co nam ded na niskim lvl? Ja robie jak powiedziałem i narazie wszystko jest na dobrej drodze do wysokiego lvl 8o
SEE YOU IN TIBIA (ETERNIA)

14-10-2005, 17:59
Masz racje pk to idioci i sa prawie na wszystkich duzych expowiskach ale mi chodzi tylko o fakt, ze 8lvl polozy na lopatki goblina a nie to, ze tam moga byc pk. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Obi
14-10-2005, 19:44
Na poczatek mozna sobie poexpic na tych nieszczesnych trollach, nastepnie mozna sie przezucic na roty lub dwarfy, na nich mozna expic tak do okolo 15 lvlu.Na wyzszym lvlu mozna skoczyc na cyce lub jesli jestes palkiem lub sorcem to na huntery(knight moze miec male problemy poniewaz musi on dojsc do nich a hity sa calkiem spore), mozna sie takze wybrac na orci i mino w poblizu Ab.

Dark Sven
14-10-2005, 21:21
Expcie na deerach(JOKE) moim zdaniem 8-10 trolle 10-15 dwarfy 15-18 zamek kolo AB albo waspy kolo ab 0 lotta ale exp miodzio

Vil
15-10-2005, 01:33
Czy wy macie obsesje na punkcie pk ? Co to za problem pasc na lev 1x, jesli mozna to odrobic w godzine lub dwie ?

Jabadabadu
15-10-2005, 10:29
No załużmy że padasz na 20 lvl ginąc z rąk Pk. I wypada ci ukochane Noble armor, fire sword i Bp cały w UH I Hmm. I co nie wku..i cię to?

Vil
15-10-2005, 10:51
Szansa ze ci to wszystko wypadnie naraz jest bardzo, bardzo niska.

Dwa ze zamiast skamlec na forum i bluzgac na ****** pk wole isc i w 1-2 dni odrobic straty.

Trzy ze skoro juz mialbym na kazdym kroku sikac w gacie ze strachu przed jakims kolesiem ktory bedzie tracil runy i unjusta na slabego chara to bym sie przeniosl na non-pvp.

filipodruid
15-10-2005, 11:35
ludzie co wy sie do carlinu czepiacie to miasto dla noobów ja nim jestem 14lvl jak bede miec 20lvl to ide na thais jak sie pprzenioslem na thais bylo llipnie i nastepna postac zalozylem a pozatym kolo carlinu jest folda z frost trolkami rotami minosami slimami raj dla 12lvl-18lvl a pozatym w kanalach w carlinie sa slimy blisko szybko sie je na solo zabija -.-

filipodruid
15-10-2005, 11:38
a jeszcze jedno dla noobów druidów i magów nie chdzic na dwarf soldiery (chyba ze z runkami)

15-10-2005, 12:44
TO idiotyzm zeby isc na 14 lvl na slimy w podziemiach carlin. Jest ich kolo 5 a jednego 14 lvlowiec moze nie zabic. :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Vil
15-10-2005, 13:16
a pozatym kolo carlinu jest folda z frost trolkami rotami minosami slimami raj dla 12lvl-18lvl

Nie jest problemem zrobic ten 18-20 lev 3x szybciej, wystarczy zamiast w carlin startowac w Venore i wybrac sie na swamp trolle ( o Edron i Darashii nie wspominajac - nie kazdy ma pacca. )

Bugi i spidery na mainie to zart. Na rooku bije sie je tylko dlatego, ze nie ma nic lepszego oraz nie jest dostepna zadna w miare silna bron.

Jabadabadu
15-10-2005, 13:25
Boże ludzie prędzej czy później każdy znajdzie miejscówkę do expienia w sam raz dla niego. Ja osobiście nie wybieram się na foldę po to dla mnie strata czasu.

Maiky
15-10-2005, 14:12
a tam gadacie...

Każde miaso jest w miare fajne.
W Carlin są gildie wszystkich profesji a w Ab nie ;) w Ab tylko Druid i Palek mogą kupić czary. Niedaleko Carlin jest Amazon Camp, Ice Islands i Ghostland a tam sie bardzo dobrze expi wiec nie wiem co macie do Carlin ;) ja mieszkałem w Carlin ale na około 15-20 lvl przeniosłem się do Kazordoon bo w KAzo mi sie najlepiej expi ( na soldkach i guardach ofcorse ;):P )

Każde miasto jest podobne i każde ma plusy i minusy

15-10-2005, 14:24
Kazde miasto jest w miare fajne dla roznych lvli.
Carlin-8-15
AB'Dendriel-15-20
Venora-20-25
Thais i Kazordon-25-30+
Reszta miast i wysp to raczej 30+ :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

debil123
18-10-2005, 14:24
nieznaną dziórę

;( jak można takie błędy zrobić? Na prawie każdym temacie jest jakiś błąd ortograficzny. Ile wy macie lat? 8? 9? Zamiast grać lepiej wkuwajcie słowniki ortograficzne... :baby:

20-10-2005, 13:37
Ej ty masz 12 co za roznica 8-9 czy 12? :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

Yoda pal
20-10-2005, 21:08
Bo ja wiem.... ja to jak gralem palkiem w thais to robilem tak: wytrenilem z kims skille 60/60 okolo i mialem 13 lvl. Potem chodziłem sobie na cyce na góry (północ od thais) i na dół na łąkę cyców (południe od thais). Właściwie tak robie do dzisiaj :D. W górach moze byc niebezpieczniej jak sie nie ma shieldinga i tarczy jakiejs porzy sobie bo przyjdzie ci jakis dbil i ci zblokuje i dedzik. na łące jest wiecej osób i mniejszy resp ale tam małe prawdopodobienstwo zginiecia. W thais polecam jeszcze dragi ale to juz trzeba miec ten 20 lvl i uhy. Jak nabijesz lvl 35 to osobiscie doradzam chodzenie na dwarfy guardy bo z nich jest duuuzooo kasy. :]

24-10-2005, 12:49
Wiecie co? Carlin jest w porządku jest ładne przyjazne dla kobiet co jest ważne i w ogóle, ale w okolicy za dużo do expienia na wysoich lvlach nie ma. No chyba, że pójdziecie do takiego kolesia na tratwę i dopłyniecie na Senię Foldę czy Vegę, tam jest sporo rzeczy dla wysokich lvli. Mam tam nawet jeden z moich 3 doomków :) ;) :p :( B) :] :D :o 8o :baby: X( :confused: ;( :evul: :cup:

marcinszyl
05-12-2005, 14:02
P ozatym do troli trzeba wykupić klucz jeśli nie chcesz rzeby cię tam zamknęli.
:glupek: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek: :glupek: