Pokaż pełną wersje : lagi
Witam! Ja mam takie pytanie.... ostatnio co Cipsoft mial problem z ruterem to wtedy byly okropne lagi. Pozniej gdy to naprawili mi lagi zostaly ;/ wykasowalem okolo 3 GB śmieci z dysku ale lagi sa mniejsze ale są ;/ kto wie jak sieich pozbyc?? plx help
dorzucam sie do prosby a wiec u mnie jest taki problem a mianowicie od samego poczatku grania w tibie mam lagi czasem sa male a czasem ruszam sei raz na 10 sekund ;( wywalilem prawie wszystkie gry jakie mialem zmniejszylem Advenced i wylaczam wszystkie programy jak gram w tibie ale to w ogole nie pomaga :/ czy to moze byc przez wymagania sprzetowe?? moje to 333 Mhz 256 MB RAM oraz karta grafiki 4 MB :/ dosyc cienki ale jak na razie nie mam kasy na zakup nowego kompa :/
Szampan0
18-09-2005, 19:28
1. Wejdź w Uruchom -> ping -t tibia.pl
2. Będziesz miał takie okienko. Powinno ci pisać:
Odpowiedź z xx.xx.xxx.xxx: bajtów: xx czas=xxms TTL=xx
Powinieneś mieć w czas=xxms jakieś czas=49ms do 52ms. Jeśli jest więcej niż 100ms to na 100% lagi masz. Jeżeli napisze ci:
Upłynął limit czasu żądania.
To masz freezy.
na wszelki wypadek zmniejsz max ilasc ramek na sek. do jakis 50 nie wiecej mozesz nawet ustawic na 30
Stasioman
19-09-2005, 15:11
Pewnie.
Ja mam 266 mhz i mi prawie nigdy lagi nie przeszkadzały.
Raz na dwarven bridge wszedłem, dopadły mnie lagi i mnie krasnal zabił, a miał już darkred hp ;(
jak wpisuje to ping - t tibia.pl to pokazuje sie jakies okienko i szybko znika ;/ i nie moge nic przeczytac....
Uruchom -> cmd -> ping wp.pl
Nie wiem czy to tak u mnie tylko ale :P
no dziala....ale lagow juz nie mam :D
Jak jak robie to ping -t tibia.pl to ciagle wyskakuje Upłynął limit czasu żądania.;/
ROTFL - na 333 Mhz to on ma pewnie 3 do 5 klatek na sekunde a nie 30 czy tam 50 :)
Jedyne co cie ratuje to gruntowny update sprzetu (osobiscie mam Celerona 633 i jestem na pograniczu tego ze sie wogole da grac).
ojj gremlin nie przesadzaj :D ja mam p3 450mhz, 256 ramu i karte 16mb i jakos gram swobodnie :D troche pixelowato ale nic na to nie poradze :)
sry za offtopa :D
bo to jaka lipa jest...trzeba jakos inaczej wpisac
uruchom->cmd(enter)->i tam wpisujesz potem ping - t tibia.pl
piwinno dziala....
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.