PDA

Pokaż pełną wersje : News

Rafx
18-09-2005, 18:51
WITAM.
Chcialbym poruszyc pare kwesti dotyczacych Julery , a wiec zaczynamy!!!!

- Michal Maly poprosil mnie abym oficjalnie poinformowal ,iz rekrutacja w gildzie Hell-fire zostala zakonczona wiec nie meczcie nas juz wiecej.

- Wojna jaka toczyla sie pomiedzy nami a gilda (nie istniejaca juz) Pita Kornesa takze sie zakonczyla. Byli czlonkowie gildi pita sa hunted przez caly server:( Po co POLACY leja polakow na serverze na ktorym dominuja br to ja nie mam pojecia??

- GRATZ KARATTEKA !!! Kolejny polak ze 100 lvlem na Julerze!!!

- Mass kicki to juz norma na Julerze. Ostatnio (czyli sobota) mialy miejsce 2 mass kicki, pierwszy normalny ok 16 ( 2 razy wyrzucilo wszystkich graczy po ok 2min ostrego lagu). Natomiast to co zdarzylo sie ok godziny 22 to juz kpina. Otoz po kicku kazda wyrzucona osoba dostala ip blocked na 30 min.*
Dzieki tak sprawnie zorganizowanej akcji padlem min ja i Setzer Gambler :(
* dzwonilem do wielu kumpli by ratowali i kazdy mial ip bloka:( co to ma byc?? , z czyms takim spotkalem sie 1 raz. Btw kazdy z kumpli mieszka w innym miescie, ma inny net wiec to ewidentnie wina CIPSOFTU.

- MAPISAME najlepiej expiacy Polak na Julerze wbija wlasnie kolejny lvl.
110 lvl GOGOGOGO!!!!!

- Obecnie nie ma zadnej wojny na Julerze.

- W tym tygodniu lvle na Julerze wbijali (POLACY) TOP 5
MAPISAME 109 lvl +1,677,180 exp
KARATTEKA 100 lvl +1,379,006
JACK FROM RIVENDELL 92 lvl +868,244 exp
RAFX (to ja:) 87 lvl +865,970 exp
YAKKUZZAA 89 lvl +371,296 exp

- Niestety nic innego ciekawego sie nie wydarzylo.

PS.Prosze o komentarze, jest to temat (testowy) kierowany glownie do graczy z Julery ale komentarze innych osob sa takze mile widziane.
PS2. Jesli sie spodoba bede opisywal co tydzien ciekawostki jakie wydarzyly sie na naszym serverze. (plus wywiady z najwyzszymi lvlami z JULERY) POZDRAWIAM

Michal Maly
18-09-2005, 19:32
Fajny pomysł Rafx :] Będę tu zaglądać ;)

Matikl
18-09-2005, 19:36
Jednym słowek wielka lipa:/Powinny CIPy pooddawac rekompensaty. 1k*lvl. A tak wogóle to szkoda ze Hell-Fire zamknięte:P Może mnie jeszzce kiedyś przyjmie Maly

Master Olbaid
18-09-2005, 20:00
Mi sie podoba

Silas
18-09-2005, 20:04
Rafx masz ****a racje ten Clip od*******a i to ostro :) Po***ance , coraz gorzej jest w tej tibi :( padniesz ile tracisz ****a same blessy 50k :( a oni nic z tym nie robia-.-' Powinni cosik dawac tym co zgineli :]
Rafx Rulezz nigga :)
dajesz co tydzien newsy :)
Pozdro Bool, Rafx... all niggi :)

Bool
18-09-2005, 20:19
W ostatnimczasie mielismy do czynienia z takimi mass kickami.
Wczorajszy byl wyjatkowy ze wzgledu na ten ip blocked.
Nie wiem tez co z deadami. Ludzie gina traca lvl a na tibia com nie jest to wykazywane. Chociaz taki Glug ktory zgina z reki Pita nie ma deada zapisanego na tibia.com! TO CIPOM COS SIE ZEPSULO CHYBA ALE NIE JEST TO FAJNE.

Pozdro!

Brix
18-09-2005, 21:04
Bozia pokarała za szybke wbjianie lvli i tyle :p

Rafx
19-09-2005, 01:35
spoko spoko 5 lvli w 2 miesiace i tyle.

chmielu3
19-09-2005, 10:31
Ten kick to juz przegiecie, zreszta ostatnio mam czesto IP blocked, czy te Cipy *******?. Powinni cos z tym zrobic. CO to tematu jestem za bys dodawal newsy. ;)

Rutass
19-09-2005, 12:05
Pozdrowienia dla wszystkich Polaków z Julery :)

Vatras of Dark
19-09-2005, 15:08
Swięta Racja...sam prawie wszystkie swoje deady mam przez kick'i i lagi...
:(

szkoda jeszcze ze niezamiesciłeś żadnych informacji o Glug'u...ale ogólnie jest Spox

sasiad252
19-09-2005, 15:15
WITAM.
Chcialbym poruszyc pare kwesti dotyczacych Julery , a wiec zaczynamy!!!!

- Michal Maly poprosil mnie abym oficjalnie poinformowal ,iz rekrutacja w gildzie Hell-fire zostala zakonczona wiec nie meczcie nas juz wiecej.

- Wojna jaka toczyla sie pomiedzy nami a gilda (nie istniejaca juz) Pita Kornesa takze sie zakonczyla. Byli czlonkowie gildi pita sa hunted przez caly server:( Po co POLACY leja polakow na serverze na ktorym dominuja br to ja nie mam pojecia??

- GRATZ KARATTEKA !!! Kolejny polak ze 100 lvlem na Julerze!!!

- Mass kicki to juz norma na Julerze. Ostatnio (czyli sobota) mialy miejsce 2 mass kicki, pierwszy normalny ok 16 ( 2 razy wyrzucilo wszystkich graczy po ok 2min ostrego lagu). Natomiast to co zdarzylo sie ok godziny 22 to juz kpina. Otoz po kicku kazda wyrzucona osoba dostala ip blocked na 30 min.*
Dzieki tak sprawnie zorganizowanej akcji padlem min ja i Setzer Gambler :(
* dzwonilem do wielu kumpli by ratowali i kazdy mial ip bloka:( co to ma byc?? , z czyms takim spotkalem sie 1 raz. Btw kazdy z kumpli mieszka w innym miescie, ma inny net wiec to ewidentnie wina CIPSOFTU.

- MAPISAME najlepiej expiacy Polak na Julerze wbija wlasnie kolejny lvl.
110 lvl GOGOGOGO!!!!!

- Obecnie nie ma zadnej wojny na Julerze.

- W tym tygodniu lvle na Julerze wbijali (POLACY) TOP 5
MAPISAME 109 lvl +1,677,180 exp
KARATTEKA 100 lvl +1,379,006
JACK FROM RIVENDELL 92 lvl +868,244 exp
RAFX (to ja:) 87 lvl +865,970 exp
YAKKUZZAA 89 lvl +371,296 exp

- Niestety nic innego ciekawego sie nie wydarzylo.

PS.Prosze o komentarze, jest to temat (testowy) kierowany glownie do graczy z Julery ale komentarze innych osob sa takze mile widziane.
PS2. Jesli sie spodoba bede opisywal co tydzien ciekawostki jakie wydarzyly sie na naszym serverze. (plus wywiady z najwyzszymi lvlami z JULERY) POZDRAWIAM

Popieram w 100% co do niesolidarnosci polakow.Jestem poczatkujacym TIBIJCZYKIEM,ale to co widze nie miesci mi sie w glowie.LUDZIE!!! Bierzcie przyklad z Brazylijczykow.Wszyscy tak na nich narzekaja,lecz ich sila wlasnie czerpie z tego ,ze sie razem trzymaja!!!

Mialem watpliwa przyjemnosc byc juz kilka(nascie) razy zabitym,a 90% z tych dedow,sa przez polakow!!!!!!!
W ten sposob nigdy nawet o troche nie dorownamy naszym znienawidzonym "BR?" (hehe),nie mowiac nawet o przescignieciu ich.

Doszlo do tego ,ze rozmawiajac nie tylko z Brazylijczykiem,lecz rowniez z nieznajomym Polakiem,trzymam prawy myszki na runie SD.

Mysle ze jest wiele osob ktorzy podzielaja moje zdanie.
Nie wiem jak tu sie nowy temat zaklada,wiec jak ktos zna sie na tym lepiej i nie jest mu temat obojetny,to piszcie o tym!!!

Pozdrawiam wszystkich POLSKICH tibijczykow. :)))

Mam taka zasade,ze nigdy nie leje "swoich",chyba ze mnie ktos zaatakuje i musze sie bronic.Czy jest ktos jeszcze,kto holduje tej idei,czy moze jestem sam??

Canze
19-09-2005, 15:35
Siema ej co trzeba zrobic zeby to po lewej wpisac?

Malhor
19-09-2005, 21:01
Wydaje mi się, że z tymi cyklicznymi newsami pomysł jest przedni. Każdy kto nie ma wypasionej postaci (lub nie posiada znajomych, których rozmowy, w powiedzmy 80%, oscylują wokól Tibii :p ) bedzie mógł sobie poczytać co się dzieje w wielkim świecie.
A jeśli chodzi o polską solidarność to sprawa jest znacznie bardziej skomplikowana. Wydaje mi się, że próby jednoczenia graczy zawsze rodzą konflikty i nie kazdemu to czy owo się podoba, a rzecz ta dotyczy wszystkich bez wyjatku. Brazylijczycy też sie klepią nawzajem co wcale nie przeszkadza im "ustawiac" serwer na swoją modłę. Zawsze się będą lać, gildie będą powstawać i upadać bo inaczej wiało by nudą.
Takie są przynajmniej moje odczucia(, choć jako emerytowany noobek moge się mylić :p )

PS
Pozwole sobie przytoczyć mały fragment mistrza Sapkowskiego:
"-Spójrz. Tam przy szynkwasie siedzi Evangelina Parr. Jest ona, trzeba przyznać, pokażna. Ba, nawet wielka. Ale mimo jej rozmiarów ponad wszelką wątpliwość nie jest to ****a zdolna położyć kres wszystkim ****om."

Pozdrawiam.

Rafx
19-09-2005, 23:12
bo to test tylko:) chodzi o forme czy moze byc i jésli tak to ja cos juz powymyslam, jesli nie kaze zamknac ten temat.

Daffcio
19-09-2005, 23:38
Napiście co o Druidach xD z Julery Polacy są dobrymi druidami na Julerze Sam jestem Druidem :P

Piterkus
20-09-2005, 16:46
Małe sprostowanie, juz nikt nas nie ściga :P

Michal Maly
20-09-2005, 17:56
Ciebie i Johnego już nie ;P

Jack from Rivendell
20-09-2005, 19:04
Chcialem napisac tu pewne wyjasnienia co do "wojny" pomiedzy polakami. Kiedy kilka osob gildii z Pita Kornesa strapowalo i zabilo Gluga (z powodow ktore nie sa teraz istotne) miala byc wojna pomiedzy naszymi gildiami. Mialo walczyc po 10 osob z kazdej gildii (dostalismy obietnice od BR z Ownage, ze nie beda sie do tego wtracac). Niestety nie doszlo do wojny gdyz Amader bedacy wtedy w gildii Pita zalapal hunta od naszego kochanego Setzera :P a pozniej z nieznanych mi powodow w slady Amadera poszla cala gildia Kornesow. Czesc osob szybko wypisala sie z huntowanej gildii i o wojnie juz nie bylo mowy. Pit przeprosil Gluga i dal drobny datek na rzecz Ownage i samego poszkodowanego wiec nie ma juz hunta. Teraz powoli wracamy do normalnego 'zycia' :P ;)
PS. Jedynym czlowiekiem z gildii Pita ktory nie powinien juz sie logoawc na Julerze jest Jotunic (hunted 4ever :D za zbytnie kozaczenie).
PS2. POzdrO dla Rafxa! Dobrze ze zajales sie pisaniem newsow z Julery ;) . Mysle ze pozniej bedzie wieksze zainteresowanie tym tematem.3msie brO!

Chessterr
20-09-2005, 19:54
Super. Nie gram już w tibię :D Ale Julera zawsze rox :D

Rafx
21-09-2005, 00:52
PS. Jedynym czlowiekiem z gildii Pita ktory nie powinien juz sie logoawc na Julerze jest Jotunic (hunted 4ever :D za zbytnie kozaczenie).
PS2. POzdrO dla Rafxa! Dobrze ze zajales sie pisaniem newsow z Julery ;) . Mysle ze pozniej bedzie wieksze zainteresowanie tym tematem.3msie brO!

Re.PS: LOL. YO PIT I JOHNY!!
PS2: To sie jeszcze okarze, jednak an Julerze widze poruszenie i zainteresowanie wiec moze cos z tego bedzie. Za tydzien bedzie min. wywiad z Pitem i Glugiem, jezeli dotrzymaja slowa.

BTW.
20:26 You advanced from Level 88 to Level 89. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Celtharis
21-09-2005, 13:52
Fajnie ze wreszcie cos z Julery tylko szkoda ze low lvl cierpia na tym konflikcie :( ;(

Michal Maly
21-09-2005, 15:38
Fajnie ze wreszcie cos z Julery tylko szkoda ze low lvl cierpia na tym konflikcie :( ;(

hmm a jak tu low lvl cierpią ? ^^ przecież ich sprawa nei dotyczy ...
może tak to wewnętrznei przeżywaja że nie mogą spać w nocy :D

Takie Sobie Coś z Julery
21-09-2005, 19:59
low-lvl nie cierpią? ostatnio (3 tygodnie temu?) dostałem Hunta od 111rp z gildii Ownage, tej najpotężniejszej na Julerze :( Zgadnijcie za co! Za to, że nie kupiłem P-Ammy za 9k! Kupiłem od innego kolesia za 8k... :( Teraz Little Marta mnie huntuje, niektórzy kolesie posyłają we mnie SDki, a wczoraj się dowiedziałem że to dla odstresowania X( I od 2 tygodni mam alternatywę: zapłacić 10k I Platinum Amulet X( albo marnować kolejne UHy i mieć możliwość zdechnięcia X( obecnie zmarnowałem już 3bp :( co to ma być?!

btw, gratz Rafx! I nareszcie Julera, nasz "spokojny" świat się odezwał na forum ;)

edit;
chociaż nie wiem, czy nadal jestem low-lvl :)

teletoobis
22-09-2005, 13:58
Jak dla mnie to w idealnym momencie powstal ten temat ;) Akurat wracam do tibii po 3-miesięcznej przerwie i to na Julere(tutaj 6 miechów nie byłem).

To Mapisame jest polakiem :o ...? nawet nie wiedzialem...

No, no Rafx, gz ;] jak odchodziłem z Julery to miałeś kilkadziesiąt lvli nizej B)

Ach te Cipy jak zwykle coś nie tak X(

--------------------------------------------------------------------------
Nick:******* *********
voc: knight :wiking:
lvl: 11 :baby:
skille: 42/41 :baby:
server: Julera :cup: :cup: :cup:
:flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl: :flaga_pl:

Mapisame
22-09-2005, 14:14
:) No tak Mapisame jest polakiem tak jakoś mi wyszło :P Gz dla Rafaxa za bardzo dobry pomysł :) Jak będzisz chciał coś wiedzieć ze świata brów daj znać . A co do wojny to była głupota na maxa ... Ale było mineło teraz tylko spokojnie bijmy lvl :P
Pozdrówka dla bratniej gildi Hell fire od Ownage :)
see ya in game

Iron Wosaj
22-09-2005, 14:41
No Rafx musiales sie popisac swoja bystroscia ;) ladnie to napisales a tak w ogole to ma byc jakas wojna niedlugo oprócz tej co sie skonczyla polacy vs polacy?:P

Volerasi
22-09-2005, 16:47
Co do karatteki i do jego 100lvla dla niewiedzacych ta oto postac ma 2 ownerow mieszkajacym w 1 bloku maja neta z kablowy i ten sam ip dlatego niema bana.Karatteka jest 20 h na dobe onnline...

kher
22-09-2005, 19:04
Za***... pomysł oby takich wiecej:D czekam na kolejne czesci :D :p

Daffcio
22-09-2005, 19:52
HiHio All Widze że temacik sie rozkręca GZ RAFX za pomysł naprawde UDANY pomysl :)
Do zobaczenie wszystkim na julerze :)

Celtharis
22-09-2005, 21:25
Spóźnione ale zawsze jest.
GZ FOR RAFX.
GZ FOR MAPISAME GOGO dzis zdobyl on 110 LVL !!!!!!!Gogog 115 lub 120 ;)

Nurutor
22-09-2005, 21:39
Naprwde swietny pomysl GZ Rafx :) :) :) :) :) :)

el-czupakabra
23-09-2005, 11:08
Na julerze spokoj jest tylko pozorny. Ownage robi co chce i wcale sie im nie dziwie. Jest to najlepiej zorganizowana i najsilniejsza gildia na serwie. Polacy nigdy nie beda rzadzic Julerą.. chyba ze wspolnie z Ownage. Nie ma sensu z nimi walczyc, trzeba ich poznac, dogadac sie :p
Nalezy tu chyba wspomniec Dziomolka, ktory byl jednym z najlepszych Polakow na Julerze.. ale niestety Cipsoft uniemozliwil mu dalsza gre :(
Dziom sie jednak nie poddal ;]

Rafx
23-09-2005, 12:35
up: LOL :P hehe
Niedlugo nowe newsy:P jutro albo w niedziele [jak bede miec czas].
Dlaczego na nowym teledysku (btw za***isty kawalek) 50 Centa znowu sa takie laski? ten teledysk wedlug mnie nie byl krecony w Usa tam przecierz nie ma takich lasek. Same Grubasy tam sa. Jak ja lubie amerykanska scieme. buu

Jubix
23-09-2005, 14:31
Elo swietny temat Rafx GZ.
Narazie zaczynam ale za jakis czas mam zamiar sie polepszyc. :baby:

Taras
24-09-2005, 01:01
Co do karatteki i do jego 100lvla dla niewiedzacych ta oto postac ma 2 ownerow mieszkajacym w 1 bloku maja neta z kablowy i ten sam ip dlatego niema bana.Karatteka jest 20 h na dobe onnline...

Co z tego ze graja we 2?? To jest indywidualna sprawa kto i jak chce grac... najlepiej jakby gmowi nie wnikali w ACC SHARING :P Tak w ogole to Mapisame niedlugo bedzie najlepszym polakiem na julerze juz goni sniade juz w discie go wyprzedzil! GOGOGO Mapis!!

Jack from Rivendell
24-09-2005, 01:12
Codziennie gadam z Karatteka i nie zauwazylem zeby gralo nim dwoch ownerow, a wierz mi ze to da sie zauwazyc ;) . Nawet jesli to prawda to nie powinno to nikomu przeszkadzac, bo br maja czasem po kilku(nastu) ownerow i dlatego tak za********ja z expem! Dlatego gratz dla kolejnej 100 na julerze :) :balwanek: i czekam na kolejne newsy (sensowne) ;)
Czemu te balwanki takie smutne?? :P

Dawidos
24-09-2005, 08:36
Naprwde swietny pomysl Gz Rafx

rudvan
24-09-2005, 11:21
Gratulacje mapi oby tak dalej niedługo bedziesz najlepszy :)

Gala Zazater
24-09-2005, 12:54
Super pomysł od dawna czekałem na cos takiego.Gratz dla Mapisame.A co do tych kickow to juz przesada ostatnio padłem na guardach przez kicka

Mapisame
24-09-2005, 16:04
Dzieki dzieki ale to nie o to chodzi by być pierwszym , drugim czy ostatnim :)
Sniada bardzo cięszko pracował na swojego chara i gdyby nie hunt od ownage to by już dawno miał ze 130 lvl :) Wieć nie dąże do tego by mieć jak najwiekszy lvl na julerze :) gram dla zabawy :) i życze Sniadzie jak najlepiej :) chłopak sie weźnie i znowu zacznie bić lvl bardzo szybko B)
Pozdrowienia dla wszystkich polaków
ps ale nie spamujcie mnie wiadomościami go expić sie nie da :P

Gala Zazater
24-09-2005, 22:13
Rafx gz za film na tiquandzie na małpach szkoda ze miałes lagi ale ogolnie film mi sie podobał:P

Asthan
29-09-2005, 08:22

niema 2 ownerow znam go z rl conieco a jak z nim gadasz to caly czas ta samam osoba pozatym ma przerwe od tibi 2 by mieli jakby sharowali?

Down:
Tak ale teraz karr przestal grac i oby dwaj by mieli skonczy?

Rafx
29-09-2005, 23:59
Mogli by miec, czemu nie. Ale mysle ze on nie sharuje.

Gietol
30-09-2005, 22:21
bez jaj -.- wezscie sie nie oszukujcie to jest WIADOME ze karateka sharuje konto i to jest potwierdzone wy gracie codzienie z nim na servie i mowicie ze on nie sharuje ................ raffffff ;s bez sciem tutaj blz ,a moze mapisame tez nie sharuje?:P

niech tam sobie robia pG a skonczy sie to ...... mmm niewiem czym :S

a moze tym ZE MICHAEL DERS SIE DZISIAJ ZROKOWAL by zakonczyc epizod W TEJ JEEEEEEEEBA*ej grze TIBIA>:P

Asthan
30-09-2005, 22:32
Up:
Ders zdaje sie ze mial hacka :(

Volerasi
05-10-2005, 15:25
oczywiscie ze karatteka sharuje 20h na dobe onnline -.-

Jodep-Julera
06-10-2005, 13:43
Spoko to jest oby tak dalej,bede tu czesciej zagladac :p

Rafx
06-10-2005, 16:23
Już jest nowy link, ten był tlyko testowy
http://forum.tibia.pl/showthread.php?p=557917#post557917
Tam sie wpisywać i głosować w sondzie!!

Kossa
12-01-2006, 16:44
Extra pomysl zrobienei takiej jakby gazetki julera heh:) pozdor od Kosaa

Abieqo
19-07-2006, 02:42
Nie dawno Michal Maly zostal zhakowany i z 108 lvl spadl do 73 lvl.... Oczywiscie kto go zhakowal? Jakis J***y brazol -.- X( powinni zrookowac all br --.^^ Oby Michal podnius sie po tym hacku...