Pokaż pełną wersje : kto panuje na Iridi??
Lord-Saimon
19-09-2005, 21:03
Hail Iridia
Iridia jest serverem raczej mlodym jednak juz sporo przeszła wojny,konflikty,i wiele innych wydarzeń niestety ostateczna wojne wygrali Szwedzi z Niemcami co mnie bardzo zasmuciło sam w tej wojnie uczestniczyłem choć pewnie mało sie przydałem mało zgrania co tu dużo pisac pojechali nas.. choc mieliśmy przewage levelową pozniej były hacki h-leveli i pozamiatane płacenie huntow do dzisiaj może jeszcze kiedyś sie pozbieramy co wy na to??
Szymonorius
19-09-2005, 21:46
Kiedyś ja na iridii grałem i żydziłeś odemnie UHy :P
Rondelman
19-09-2005, 23:34
Kto żądzi? Oczywiscie że my (Arcanium) mimo ze Tirain (ex lider DR) zostal zchakowany i stracil kase gildiową (okolo 1600k) to i tak po powrocie Cirmo z wakacji reaktywowano gildie. Ostatnio Coco Shoots sie wyplacil wiec gidia jest bogata, zgrana i narazie niewidze godnego przeciwnika. Ehh ale czasem wspominam czasy Teebu i triad:D
Hail Rondel
Hail Kisia
Valdemar
20-09-2005, 15:05
Ta, Rondel ma racje. Arcanium jest aktualnie "ownerem" Iridi, chociaz kto wie moze to się kiedyś zmieni (osobiście watpie). Iridia juz wiele przetrwała i fajnie by bylo gdyby bylo chociaż trochę spokoju. B)
Rondelman
20-09-2005, 15:19
Ale i tak moją gildią jest "Anno Domini" ;)
Pozdro Valek :*
Lord-Saimon
20-09-2005, 17:25
ja to myśle że na Iridii żadzą szwedzi wkońcu wygrali wojne chodzi mi o Mewtu,Laubau itp...
Master Shaolin
20-09-2005, 17:30
Grałem na Iridii do czasu gdy przegraliśmy wojne i Royal Demonic został zrookowany. Moim zdaniem ta prażka jak i sama wojna to wina polaków i to wcale nie tych najsilniejszych. Z przykrością stwierdzam że na większości świató w wojny PL vs. SWE wywołujemy i przegrywamy ze zwykłej zachłanności i nie potrafimy wyciągnąć konsekwencji i się zgrać..........tylko zawsze chodzi o zysk. "Bo co on z tego będzie miał". Myśle że można by to wszystko odbódować na nowo ale lepiej przenieść się bo Iridia z każdym dnie upada. Liczba graczy tylko się zmniejsza. Przenieść się i nie wpadać w konflikty i nie rywalizować tak zaciekle bo szwedzi są dobrymi graczami i kumplami............sam się o tym przekonałem.
Gram od niedawna. Iridia to mój pierwszy świat. Wszyscy dobrze wiedzą dlaczego gracz xxx zalogowal sie na serwerze xxx - bo tam gra ktoś, kto pokazal mu Tibie. Kumpel gra na Calmerze... Tam jest spokojnie. Jak powiesz w depo "I'm pol" to nie dostaniesz od jakeigoś brazyla który "hejt pol". Ale co tam... Klucz do sukcesu to dobra postać... i Ekipa... I pracuje nad tym knightem bo nie bede zakladal postaci wszędzie gdzie tylko można. Ale co ja bede pieprzył o ogółach...
Zaobserwowałęm kilka rzeczy. Otóż Polaków jest więcej niż Swe... Ale ci drudzy mają więcej PACC'ów. W Erdon to o ile mi wiadomo była masakra. Bo po co wydawać swoje drogocenne złotówki, jeśli nie jest to niezbędne? A niektórych po prostu ne stać... Polacy to nooby :baby: . I nikt nic na to nie poradzi.
Rondelman
20-09-2005, 20:59
@Toluś & Master Shaolin: Polacy to nie nooby, grac tez potrafią np ezekiel armanio, royal demonic ale jest jedna wazna zecz. Jak sie prowadzi wojne i kolega z gildii (Coco~) wychodzi z gh i atakuje wroga to zeby niewiem ilu was bylo online wychodzisz z nim i walczysz. To sie nazywa lojalnosc którą DR na Iridii się wykazali + dobra taktyka i pokonali po 20 lvli wyzszych czlonkow SS. To nie Szwedzi wygrali z Polakami tylko DR vs SS. Nienawidze rasizmu!! a to co wy mowicie to jest klasyczny tego przyklad.
@Lord-Saimon: Ządzi Cirmo i Elu Grinakh, a wkrotce dolączy do nich Kisia (Yamahati will back!!) ;)
P.S.Dajesz 120k i masz Pacca:P
Hail Kisia
Hail Rondel
Ja tez gralem na Iridi od samego poczatku i stwierdzam ze ten swiat ogolnie byl dziwny ale zarazem ciekawy :D Nigdy nie bylo nudy kasacje postaci bany wojny hacki :D Mozna stwierdzic ze na tym swieceie wlada zmienia sie co miech :P
1. Traid
2.Dr
3.Acrium (czy jakos tak )
Przepraszam, nie powiedzialem że WSZYSCY polacy to nooby... Ale racja, nie powiedziałem też, że to CZĘŚĆ polaków zachowuje sie w nieprzyjemny sposób. Ale jest też inny problem: chamstwo. I na ten temat nie będe się wypowiadał...
Przede wszystkim, więkrzość naszych ziomków to są thiefy po prostu. Sytuacja jest podobna do tej w Polsce. Gdyby w tibii można bylo kraść płoty, by potem sprzedawać je za 1 gp, polacy by w tym przodowali. Bez obrazy dla starych, szanowanych graczy z Polski.
A tak w ogóle... Na Iridii jest ogromna ilość hacków. Za dużo. Wielu graczy w ten sposób straciło postacie.
Lord-Saimon
20-09-2005, 22:55
wiesz co ja powiem tak..na komputerze można zrobic wszystko nawet sie wlamac na server i wszysctkich wyslac na rooka ale to juz best hakerzy...
na skali światowej...ale jak niebedziecie wchodzili na glupie strony i sciagali programow typu "sciagnij go shakujesz kogo chcesz" to niebedzie hackow a co do pacc!! to niekupujcie od nieznanych osob i napewno niedawajcie im passy... ja hunta spłacilem i sie nawet zakolegowałem z Niemcami i Szwedami
sznauje to ze wygrali wojne umieja grać..
Ja tam na szwedów nie narzekam. Nie znam bliżej żadnego z nich. A nie będe ich wyzywał od n00bów bo są ode mnie lepsi. Nie można ich oceniać żle, bo 1 playrer np. okradł was... Ludzie... X(
Kamil Borcool
21-09-2005, 00:25
Apropo Iridii.... przyjmie mine kto do jakiej gildii .... :p
Master Shaolin
21-09-2005, 18:56
@Rondelman - A gdzie ja tam napisałem że polacy to nooby. Wcale tak nie uważam, wręcz przeciwnie - Polacy są dobrymi graczami i wcale nie gorszymi od Szwedów których lubie i nie nazywaj mnie rasistą. Po prostu za bardzo sie rzucają do każdego i to mnie denerwuje. I nie mów że to była tylko wojna DR vs SS ponieważ wszyscy dobrze wiedzą że chodziło sie w barwach narodowych , polacy ewentualnie na żółto i sie nawalaliśmy ze szwedami. I moi kumple mieli hunta od Dario za to że są polakami. Ty napisałeś jakieś głupoty zupełnie nie adekwatne do mojego posta. Następnym razem zastanów sie dobrze zanim coś napiszesz.
Na Iridi moim zdaniem żadzą Swe! I puki polacy nie wezma sie do roboty to i tak zostanie. A jak narazie nie zapowiada sie zeby polacy wzieli sie do roboty ;( !
Anas Kiro
21-09-2005, 19:23
Prawda jest taka że to Polskie nOObki wymyśliły wojne Pl-Swe i biegały w barwach narodowych...niestety oni dalej nierozumieja ze to była wojna Dr-SS i nic do tego niema to , że w SS bylo duzo Polaków a w Dr Szwedow...TO BYŁA WOJNA GILDI NIE NARODÓW I ZROZUMCIE TO WRESZCIE!!
Acranium rządzi Iridią, nie ma chyba innej, na tyle silnej gildii która mogłaby stawić jej opór. Fakt że Iridia to bardzo "ciekawy" serwer, wiele powieści by można było napisać wzorując się na jej historii ;)
Zgadzam sie z toba ze Acranium to najsilniejsza gildia na Iridi. I pewnie przez dlugi okres czasu to sie niee zmieni. A co do wojny to moim zdanim ta woja to byla Polsko Szwedzka poniewaz wielu moich znajomych mialo hunta od DR tylko za to ze byli Polskiej narodowosci. Ja w tym czasie bylem na wakacjach i pewnie zebym gral w tym czasie to tez bym mial hunta. Mam nadzieje ze powstanie jakos w naj blizszym czasie jakas dobra Polska gildia. 8o
Lord-Saimon
22-09-2005, 08:17
ja sie zgadzam z madusikiem ponieważ do ss mnienieprzyujeli i sie niedziwie zamaly lvl ale za to powstala gildia pomagajaca dla polakow i niemowcie ze to bylo pomiedzy gildiami poniewaz po wojnie nawet musieli placic ci co w niej nieuczestniczyli szwedzi do dzisiaj sie do mnie rzucaja tzn zaczepiaja mnie pk charami juz mi kilka razy puscily newry i strzelilem sd a pozniej musialem placic to byla wojna BR,SWE,GER vs PL taka jest prawda choc moglismy wygrac przegralismy ja gram na iridi do konca moze kiedys sie odegramy...
Na Iridi moim zdaniem żadzą Swe! I puki polacy nie wezma sie do roboty to i tak zostanie. A jak narazie nie zapowiada sie zeby polacy wzieli sie do roboty ;( !
Gdzie szwedy MAdejka to my rządzimy:DDDDDDDD!!!!!!
Sir Luk Lagger
22-09-2005, 18:28
Szwedy ządzą, ale mnie jeszce nie zaczepili :)
@Soferim <dół>
Ty myszlisz, że ja wysune moje tłuste dupsko przed DP w czasie wojny? HAHA mam zamiar żyć :)
Szwedy ządzą, ale mnie jeszce nie zaczepili :)
Jak bedzie wojna to padniesz pierwszy juz ja tego dopilnuje:p JOKE!!!!!!
Oj Rondel Rondel :P widze, że ci się nudzi. A powaznie to dokladnie całe serce w Anno Domini
Przepraszam, nie powiedzialem że WSZYSCY polacy to nooby... Ale racja, nie powiedziałem też, że to CZĘŚĆ polaków zachowuje sie w nieprzyjemny sposób. Ale jest też inny problem: chamstwo. I na ten temat nie będe się wypowiadał...
Przede wszystkim, więkrzość naszych ziomków to są thiefy po prostu. Sytuacja jest podobna do tej w Polsce. Gdyby w tibii można bylo kraść płoty, by potem sprzedawać je za 1 gp, polacy by w tym przodowali. Bez obrazy dla starych, szanowanych graczy z Polski.
zgadzam sie w 666%
jak niebedziecie wchodzili na glupie strony i sciagali programow typu "sciagnij go shakujesz kogo chcesz" to niebedzie hackow a co do pacc!! to niekupujcie od nieznanych osob i napewno niedawajcie im passy...
swieta racja!!!
bo tak naprawde to prawie kazdy "shackowany" sam ponosi conajmniej 99% odpwiedzialnosc za "hack". ja naprawde nie rozumiem jak 105 lvl moze dac sie nabrac na takie gowno! z calym szacunkiem to trzeba byc totalnym idiota zeby wejsc na fake tibia.com i podac swoje passy!
Na Iridi moim zdaniem żadzą Swe!
eee no nie wiem... jesli juz to napewno nie w ab'dendriel
ktos napisal ze na Iridi ubywa ludzi. no nie moge sie z tym z godzic bo jak 1 miesac temu robilem postac to na roku byly pustki a jak 2 tygodnie temu robilem kolejna postac to bylo naprawde gesto
ogolnie mowiac: Iridia ROX!!! in my opinion of course =:)
Ale mimo wszystko statystyki ludzi online wypadają blado na tle pozostałych serwerów... Poza tym, pricelist uchwalony na Iridii nie jest przestrzegany przez gildie która go stworzyła, więc coś jest nie tak... Ekonomia Iridii jest w opłakanym stanie...
Bambuczas
24-09-2005, 07:57
Gralem na iridi i to jeszcze dluuugo przed update ale gdy zaczela sie wojna potem mnie hakneli ( gralem dalej i tak ) lecz padlem 3 razy w 1 dzien wkoncu sie wnerwilem i poszedlem na Guardie bo tam non-pvp a ja chce grac dla przyjemnosci :P
@topic: Iridi zaniedlugo pewnie bedzie serverem owned i trzeba bedzie bulic kase zeby nie miec hunta....
Gralem na iridi i to jeszcze dluuugo przed update ale gdy zaczela sie wojna potem mnie hakneli ( gralem dalej i tak ) lecz padlem 3 razy w 1 dzien wkoncu sie wnerwilem i poszedlem na Guardie bo tam non-pvp a ja chce grac dla przyjemnosci :P
@topic: Iridi zaniedlugo pewnie bedzie serverem owned i trzeba bedzie bulic kase zeby nie miec hunta....
takie jest zycie! jak ktos nie chce PA,PK i innych bajerek to tylko na non pvp:)
jak juz sie na iridi dostaje hunty za free to .........
Elf Kejzi
24-09-2005, 14:44
Ehh nie znacie sie ja gram od początku Iridi i to wcale nie było tak że pierw panowało Triad przed Triad była inna gildia nie było to kompaniet ale była inna było tam pare swe ,br ,ukraińcuw wtedy gdy ja miałem 40lev to triad zaczynało to Triad powstało do ostaniej wojny w Kturej zapadła całkowita władza Triad zdonzyłem nabić 56 lev to była wojna z kompaniet uczestniczyłem w niej potem było wiele powstań na Triad ale to tylko bunty szybko ugaszane na 2 wojnie co walczyłem przeciwko nim dostałem bana ;/ i od tamtej pory gdy muj ukochany rl frend Royal demonic wyprzedził mnie z lev bo nie walczył w owej wojnie postanowiłem sie nie mieszać w wojny aż pewnego cudownego dnia wstąpiłem w szeregi Triad potem były bunty ugaszaliśmy je w ekspresowy sposób a potem postanowiliśmy zrobić wojne Traid sie rozbiło i polacy poszli do jednej gildi a swe do innej a potem cóż hack i the end my story :P
Nie zwracać uwage na błędy bo sie śpieszyłem :p
Adolphus Elbragol
24-09-2005, 16:29
Ehh nie znacie sie ja gram od początku Iridi i to wcale nie było tak że pierw panowało Triad przed Triad była inna gildia nie było to kompaniet ale była inna było tam pare swe ,br ,ukraińcuw Mowa tu oczywiscie o Dark Tribe, gildii, ktora zostala pokonana przez Triad pomimo wlasnej przewagi lvlowej i pienieznej.
Lord-Saimon
26-09-2005, 07:53
myślę ze temat mi sie udał xD pozdro dla wszystkich niedługo dowale jakis nowy temat i sie dalej bedziemy kłuić :D
mi tam sie fajnie gralo na iridii dopoki bylo triad ;] puzniej zbanowali polowe gildi i sie zaczely rózne dziwactwa :/ tzn gralo sie coraz to gorzej tak czy inaczej dobrze wspominam początki Iridii :* pozdrawiam
Green Leady :)
Rondelman
27-09-2005, 08:17
Czasy Triad to byl najleprzy okres gry i dla mnie;)
Btw. Fajnie sie skonczyla wojna na Obsidii więc moze wroce na Iridie
Ja jak jeszcze TRIADA zadzila Iridia dopiero zaczynalem gre na tym swiecie. Ale prawde mówiac to wtedy nie bylo takiego czegos jak sie teraz dzieje na Iridi czyli :
- PA i to bardzo spore
- Hunted za free
- Wyganianie z expowisk
- i wiele wiele innych
Ale ja uwazam ze najlepeij bylo za czasów TEBU. Pamietam jak kiedys w Ab.. Tebu zabil na Solo Tao Fao ( wtedy best lv na iridi ). Nie widzialem jeszcze nikogo kto by mila lepsze PvP niz Tebu :P !! eheh
Ale czasy szybko sie zmieniaja i miejmy nadzieje ze i te szybko sie zmienia :]!
Kto panuje na Iridia ??? Pewnie szwedzi , którzy mają account share ;) B)
Może zróbcie topic o runach , o tym że trudno są dostępne ;)
Iridia -.-? Grałem na tym servie od początku i zauważyłem że nikt nie dostrzegł wojny Avis vs Soprano :) A teraz... teraz to iridia wymiera, fakt że ostatnio liczba graczy się powiększyła ale taka już chyba zostanie. Gospodarka jest totalnym dnem, pamiętam jak chciałem selnąć loot z dragów... musiałem sprzedawać serpenty i p-legy po 1 k a d-shieldy max 6 z tym że sprzedawałem to z tydzien, na tym servie ludzie prawie nic nie kupują poza runami których i tak jest za mało. Najlepsze czasy były na początku serva i podczas panowania triad, wtedy nie było nudy, były jeszcze dobre ceny, i najważniejsze nie było tego j******o PA które stosowało dr i nr ( i nie tylko bo polacy nie byli wcale gorsi ) choć nie mogę zaprzeczyć że triad też stosował czasami tą formę zarabiania B)
czyli:
Zapraszam na Askare :)
Server jest naprawde udany, bardzo dobra gospodarka, liczba graczy ( w poruwnaniu do innych new servow jest znakomita , rekordem jest 752 a na obsidii 548...), a gildia panująca na servie w poruwnaniu do: dr,nr,ss ( :p ) , triad itp, to bogowie , nie wywołują wojen, nie uprawiają takiego PA, pilnują gospodarki itp.
Rabanbar
03-10-2005, 09:21
Prawda jest taka że to Polskie nOObki wymyśliły wojne Pl-Swe i biegały w barwach narodowych...niestety oni dalej nierozumieja ze to była wojna Dr-SS i nic do tego niema to , że w SS bylo duzo Polaków a w Dr Szwedow...TO BYŁA WOJNA GILDI NIE NARODÓW I ZROZUMCIE TO WRESZCIE!!Widze że doznałeś olśnienia :) Jak mi mówiłeś że bedzie wojna to powiedziałeś że to Polacy vs Szwedzi :)swieta racja!!!
bo tak naprawde to prawie kazdy "shackowany" sam ponosi conajmniej 99% odpwiedzialnosc za "hack". ja naprawde nie rozumiem jak 105 lvl moze dac sie nabrac na takie gowno! z calym szacunkiem to trzeba byc totalnym idiota zeby wejsc na fake tibia.com i podac swoje passy!A ty powinienes dostac bana za głupote. Myślisz ze on sie lognal na tibia.com? Omfg co za debill. Jakbym nie był pokojowo nastawiony to bym cie huntnął za głupote :/eee no nie wiem... jesli juz to napewno nie w ab'dendrielPopisałeś się jeszcze większą głupotą. Nie ma czegoś takiego jak rządzenie miastami.@topic: Iridi zaniedlugo pewnie bedzie serverem owned i trzeba bedzie bulic kase zeby nie miec hunta....No i dobrze, tak by bylo wygodnie, placisz kase rządzącej gildi i za to cie nikt nie zabija. Coś w stylu mafi za ochrone, być chronionym przez rządzącą gildie to gwarancja bezpieczeństwa :)mi tam sie fajnie gralo na iridii dopoki bylo triad ;] puzniej zbanowali polowe gildi i sie zaczely rózne dziwactwa :/ tzn gralo sie coraz to gorzej tak czy inaczej dobrze wspominam początki IridiiMój team na iridi powoli sie rozpadł. Arwerius jest kuzynem Anasa Kiro ktorego znam z rl. Jak Arweriusa hackneli to Anas miał długą przerwe w graniu, wtedy odeszło od Tibi paru moich kumpli. Jeden z powodu lagów zaczął pekowac i prawie nie gra, jeden którego sam wciągnąłem sie zmiania się w nOOba (pozdr 4 Pomurnic), jeden friends z tibi sellnal postac zabijajac mojego innego kumpla bo nie wiedzialem ze sellnal i go poprosilem o pomoc (pozdr 4 seer de'lionheart), tamten kumpel sie załamał i kupił postać i teraz gra On, Anas Kiro, Pomurnic i ja ale ja bardzo żadko bo mam zepsuty komputer.
To tyle, pozdro 4 all
Anas Kiro
03-10-2005, 15:56
Tak to prawda na początku tak ci powiedzialem ale wtedy poprostu tak mnie poinformowano :p Pózniej jesli dobrze pamiętasz mówilem ze jest to wojna dwoch gildi i wy polacy low lvl tylko nam przeszkadzaliscie w pewnych sytuacjach ale coz stalo sie tak jak sie stalo bywa takie życie...Teraz na iridi jest spokój.WIELKIE GRATZ DLA RAPO KAGE KTORY PODBIL 100lvl!! :cup:
Dokładnie... Gratz dla Rapo :) tylko denerwuje mnie to że na forum tibia.com swe piszą głupoty że jest to drugi 100 lvl na iridi :o KAŻDY WIE ZE BEST BYŁ ROYAL... i wiadomo także ze nie był acc sharerem, co również było podważane na forum tibia.com ;/ Denerwuja mnie ci z Arcanium i myśle że Jurand i jego paka niedługo zacznie rządzić :) i z mojej strony podziw dla Asuexa który teraz pokazuje co to znaczy PG :) POZDRO DLA IRIDI I CZASÓW OLDSCHOOLOWYCH ;]
Hail Royal Demonic, Green leady, Mirrage family i reszta przyjaciół z mojego najlepszego serva :D
A ty powinienes dostac bana za głupote. Myślisz ze on sie lognal na tibia.com? Omfg co za debill. Jakbym nie był pokojowo nastawiony to bym cie huntnął za głupote :/Popisałeś się jeszcze większą głupotą.
o wilku mowa... jesli wiesz co mam na mysli...
Master Nicram
03-10-2005, 18:54
Jurand Wyrocznia najwiekszy lvl na Iridi :p buehehe
Pozdro
Rabanbar
03-10-2005, 19:40
@ogorek: Nie wiem, chętnie się dowiem.
@Anas Kiro: Prawda, myslalem ze napisalem ze na poczatku, literówka :)
Sorry że nie edytuje ale temat jest za dlugi żeby ktoś zwracał uwage na edity.
@ogorek: Nie wiem, chętnie się dowiem.
heh. a wiesz ze jakos mialem takie przeczucie ze nie zrozumiesz...
z tym wilkiem to chodzilo o to ze ja pisze o debilach a tu... nagle... pojawiasz sie ty!!! juz rozumiesz?
Alvarovip Master
03-10-2005, 20:32
Co do tego ze Arcanium panuje na Iridi...zalezy jak to rozumiec bo ani razu nie spotkalem sie z PA ze strony Swe...a co do paki Juranda ta gildia Iridians Fintes to sa dopiero PA kurde wczoraj jeden z nich Pekowal w Carlin slabo bylo :(
A moim zdaniem prawda jest (niestety) taka:
Polacy sami wywołuja konflikty przez chciwość i inne, a skutkiem tego jest to ze i tak dostajemy w dupsko. Najpierw Polacy cwaniakuja a pozniej to tylko "taki kozak jestes?? no to dostaniesz...."
A moim zdaniem prawda jest (niestety) taka:
Polacy sami wywołuja konflikty przez chciwość i inne, a skutkiem tego jest to ze i tak dostajemy w dupsko. Najpierw Polacy cwaniakuja a pozniej to tylko "taki kozak jestes?? no to dostaniesz...."
racja...
staje sobie takich 2 pod depo i zaczynaja swirowac. jak podkoczysz to zaraz sie pruja. tylko jak zawolam qmpli to jakos chowaja sie po katach - takie z nich cfaniaki. kiedys widzialem jak chcieli pknac jakiegos gostka. patrze ze kolo ma juz black hp no to go uhnalem, a ci odrazu krzywia mordy...
jak to bylo? pedal na pedale pedala pogania? mysle ze do tego nie trzeba nic dodawac.
>---------------------------------------------------------<
sorry modki! slepa kicha jestem i nie zauwazylem ze wyzej jest moj post...
Anas Kiro
09-10-2005, 19:46
Kolejny 100 lvl na Iridi :cup:
Wielkie Gratz dla Asuexa ktory jest nastepnym polakiem z 100lvl na naszym serwerku
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.