Pokaż pełną wersje : Sytuacja samery
Gold'Ciaper
20-09-2005, 17:30
Witam w tym temacie chciałbym przedstawić z mojego punktu widzenia jak wygląda sytuacja przedstawiająca się na serwerze samera, dodam iż jest to serwer z małą ilością polaków ale jednak może ktoś się wypowie:)
A więc zacznijmy od wojen , aktualnie nie ma żadnych poważnych wojen dawno temu była wojna pomiedzy dwiema najlepszymi gildiami Resistence i Infernum ale prawdopodobnie Infernum wygralo , chociaż nigdy nie doszło do bezpośredniego starcia. Teraz infernum rozpadło się jakby to powiedzieć powstałoz tych h lvl graczy pare gildi , jednak wszyscy sa z Maceoi i to oni panują na tym serwerze.
Na serwerze nie stwierdzam pricelist , a rzeczy można bardzo tanio kupic , podam dla przykładu pare cen , jest to oczywiście najniższa cena danego przedmiotu jaką spotkałem.
Crown Armor 15k
Fire Sword 5k
Crown Shield 8 k
Bohy 40k
Vampire Shield 25k
Blue Robe 25k
To takie podstawowe rezczy , a runy są mniej więcej jak wszędzie czyli bp uh 3k hmm 1,5k sd 6k:)
Teraz ostatnie zdania na temat tego serwa a mianowicie zachęcam do gry tutaj jest nawet fajnie jeśli zyje się w dobrych stosunkach z br , ponieważ to oni stanowią że tak powiem prawie całość serwa.
POzdrawiam i zachęcam do komentowania i wybierania właśnie samery^^
kubasek2
20-09-2005, 18:10
Nie masz racji... Tam 70% to br,a polacy co najwyżej 1...
A w dodatku tam pekuja i to duzo :P
Ale server fajny, klimacik zagrozenia, szkoda ze tak malo polakow a tak duzo br...
Tez zachecam do gry na servie Samera!
Badi of samera
20-09-2005, 18:14
Niom samera jest naprawde wy***ana w kosmos:P gralem juz na kilku innych servera i strwierdzam ze na samerze w poruwnaniu do furary i beryli jest duzo duzo mniej noobków a co do cen to to ja narazie nie widzialem c armora za 15k:( bo sam mam zamiar go kupic:P NAMAWIAM innych polaków aby zaczeli grac (tylko szkoda ze jest tak duzo br ;( )
Gold'Ciaper
20-09-2005, 18:21
Niom samera jest naprawde wy***ana w kosmos:P gralem juz na kilku innych servera i strwierdzam ze na samerze w poruwnaniu do furary i beryli jest duzo duzo mniej noobków a co do cen to to ja narazie nie widzialem c armora za 15k:( bo sam mam zamiar go kupic:P NAMAWIAM innych polaków aby zaczeli grac (tylko szkoda ze jest tak duzo br ;( )
Sam kupowałem niedawno jak i sprzedawałem potem c arma za 15k:) , br nie są zli jeśli się z nimi dobrze zyje:) Aki Porra mata soy Polaco buahahaha PUTO!! :) Pozdro
taaa samera jest the best ^^ sam tam gram (19lvl) Ceny serio sa takie jak sie dobrze qpuje...No...wlasnie wojna...wojna sie toczyc bedzie ejscze dlugo polakow ejst trovhe ale w kazdym razie niemozna sie zaczepiac BR ...Ja mam dobre kontakty wiec jakos zyje xD czasem do ab przychodzi jkais gosc na 70lvl+ i kozakuje tylko ze ucieka po krotkim czasie z powodu mieskncow xD xD xD(Skol i Skin Lautheren's) heh no ale coz..czasem sa zadymki,czasem hunty bardzo fajny serv..A co do wojny moze opowiem bardziej szcegulowo..wiec... Sa te 2 gildie Resitance I infernum (maceio to rodzina panujaca) wiec jest wojna miedzy nimi w Restuiance jest duoz osob 50lvl+a w infernum ejst 14 osob 100lvl+ wiec resitance ma male problemy ale ogolnie dajemy rade,wieksozsc lyudzi popieras resitance slowami "HAIL RESITANCE ,FUCK INFERNUM,FUCK MACEIO!" w miescie ktore ludzie znaja z tego iz jest PK-ing jets najbardziej urozmaicone tzn. AB wiekoszsc serverow uwaza AB za centrum PK-ingu a tak nie ejst w kazdym miescie ejst mnie lub wiecej PK-erow wiec Polecam Samere,Polecam AB wrazie jakiegos problemu czy cos pisac do Pekezu ^^ cYa All
Samera wyrabana w kosmos? o.0 Litosci panowie...
To jest jeden z najbardziej (jesli nie najbardziej) chorych serwerów. Zasada tam jest jedna. Panuje Maceio. Nikt z poza ciasnego kregu ludzi nie ma prawa sie wybic. Jesli sie wybije jest huntowany i sprowadza sie go na ziemie co zazwyczaj prowadzi do zmiany serwera lub skonczenia z gra w Tibie. Chyba, ze jest taki wypadek, ze ktos z poza Maceio sie wybije i ma plecy u czesci graczy z wyzej wymienionego miasta. Nie musze chyba tlumaczyc, ze poza ta czescia pozostalym graczom wschodniego wybrzeza Brazyli sie to nie podoba. Wtedy taka osoba dostaje hacka. Jest zjezdzana kilka leveli i nie wiem czy juz bedzie miala taki zapal do robienia postaci, która i tak zostanie doprowadzona do odpowiedniego poziomu. Baaa... Maceio hackuje nawet samych siebie... Wystarczy spojrzec na historie takich graczy jak: Tobias El'Matador (niegdys najlepszy na Samerze, który po zjechaniu do 1 levela z 118 zrobil sobie okolo pólroczna przerwe i char powrócil do lask - obecnie level podaj 101), Dewmox-Awx (pierwszy i niegdys najlepszy Master Sorc na Samerze, level ponad 100; niegdys drugi po Tobiasie - obecnie level 8), Bruttus, Bob Inzzanus (chary zjechany do 1 levela z ponad 100 - obecnie deletowane), Olimpyco (przez dluzszy okres po hacku Tobiasa najlepszy na Samerze, zjechany do 60 levela, dostal nowego ownera, który zjechal go jeszcze bardziej), Dell Escaldado (niegdys 100+, obecnie ok. 30 - deleted). Pomijajac masowy account sharing na Samerze mozna byc huntowanym za nic. Gracze z Maceio i generalnie Brazyli czasem sami prowokuja sytuacje, za które pózniej huntuja innego gracza. Po grze na Samerze mozna uznac, ze jedyna sluszna forma serwera jest non-pvp, chyba, ze zakosztuje sie gry gdzie indziej, szczególnie na starych serwerach, gdzie nie ma wyscigu szczurów.
Jade tak po Samerze, ale serwerowi trzeba oddac jedno. Jest chyba najdynamiczniej rozwijajacym sie swiatem Tibii. Nabija sie tam najwiekszy exp i w tak stosunkowo krótkim okresie jest tam na prawde duzo bardzo wysokich leveli. Byloby ich jeszcze wiecej gdyby nie hacki.
Na koniec kilka slów do graczy, którzy zamierzaja zaczac gre na Samerze: Wszystko bedzie okej do puki nie osiagniecie za wysokiego levela. Gra na low levelach jest tam strawna. Chyba, ze nawiniesz sie protectorowi wszystkich 10 lvl noobów z Brazyli (czyt. Bene Nerylatic). Pamietaj - narazisz sie jakiemus low levelowi - przybiegnie Bene.
Oczywiscie wszystko to moja prywatna opinia i nikt nie musi mnie sluchac. To tylko taki krótki wyklad z historii Samery.
Down Maceio.
Hail Resistance.
Hail Free Samera.
Gold'Ciaper
20-09-2005, 21:31
Samera wyrabana w kosmos? o.0 Litosci panowie...
To jest jeden z najbardziej (jesli nie najbardziej) chorych serwerów. Zasada tam jest jedna. Panuje Maceio. Nikt z poza ciasnego kregu ludzi nie ma prawa sie wybic. Jesli sie wybije jest huntowany i sprowadza sie go na ziemie co zazwyczaj prowadzi do zmiany serwera lub skonczenia z gra w Tibie. Chyba, ze jest taki wypadek, ze ktos z poza Maceio sie wybije i ma plecy u czesci graczy z wyzej wymienionego miasta. Nie musze chyba tlumaczyc, ze poza ta czescia pozostalym graczom wschodniego wybrzeza Brazyli sie to nie podoba. Wtedy taka osoba dostaje hacka. Jest zjezdzana kilka leveli i nie wiem czy juz bedzie miala taki zapal do robienia postaci, która i tak zostanie doprowadzona do odpowiedniego poziomu. Baaa... Maceio hackuje nawet samych siebie... Wystarczy spojrzec na historie takich graczy jak: Tobias El'Matador (niegdys najlepszy na Samerze, który po zjechaniu do 1 levela z 118 zrobil sobie okolo pólroczna przerwe i char powrócil do lask - obecnie level podaj 101), Dewmox-Awx (pierwszy i niegdys najlepszy Master Sorc na Samerze, level ponad 100; niegdys drugi po Tobiasie - obecnie level 8), Bruttus, Bob Inzzanus (chary zjechany do 1 levela z ponad 100 - obecnie deletowane), Olimpyco (przez dluzszy okres po hacku Tobiasa najlepszy na Samerze, zjechany do 60 levela, dostal nowego ownera, który zjechal go jeszcze bardziej), Dell Escaldado (niegdys 100+, obecnie ok. 30 - deleted). Pomijajac masowy account sharing na Samerze mozna byc huntowanym za nic. Gracze z Maceio i generalnie Brazyli czasem sami prowokuja sytuacje, za które pózniej huntuja innego gracza. Po grze na Samerze mozna uznac, ze jedyna sluszna forma serwera jest non-pvp, chyba, ze zakosztuje sie gry gdzie indziej, szczególnie na starych serwerach, gdzie nie ma wyscigu szczurów.
Jade tak po Samerze, ale serwerowi trzeba oddac jedno. Jest chyba najdynamiczniej rozwijajacym sie swiatem Tibii. Nabija sie tam najwiekszy exp i w tak stosunkowo krótkim okresie jest tam na prawde duzo bardzo wysokich leveli. Byloby ich jeszcze wiecej gdyby nie hacki.
Na koniec kilka slów do graczy, którzy zamierzaja zaczac gre na Samerze: Wszystko bedzie okej do puki nie osiagniecie za wysokiego levela. Gra na low levelach jest tam strawna. Chyba, ze nawiniesz sie protectorowi wszystkich 10 lvl noobów z Brazyli (czyt. Bene Nerylatic). Pamietaj - narazisz sie jakiemus low levelowi - przybiegnie Bene.
Oczywiscie wszystko to moja prywatna opinia i nikt nie musi mnie sluchac. To tylko taki krótki wyklad z historii Samery.
Down Maceio.
Hail Resistance.
Hail Free Samera.
Ja uważam że się mylisz , haki są ale to jest wina tych co zostali zhakowani , ja niepodaje nikomu passów niesciągam głupot niewchodze na takie storny i żyje i mysle i mam wielką nadzieje ze mnie hak nieprzytrafi. A co do hunted na wyższym lvl niezgadzam się Pepko 60lvl albo więcej juz Biziz mozna wymieniać polaków:)Pozdro
ja tez se gram na samerze i nawet nie wiem co to ( KTO to) jest Maceio
( co do cen jest fajnie jak zrobisz 5-6 bp uh to c arma jak sie pomeczysz to znajdziesz)
Wiec..opowiem mala historie AB niebede mowil o Skolah itp. ale polacy keidys w AB bylo 2 kozakow Amenothep i Gold'Ciaper pod nimi rodizna goldow Zefix Nigan i ja no jakos bylo ale pojawila sie wojna amemona dostal 3 hacki (straty okolo 200k) Ciaper padl 3 razy bo mila hunta stracil tez okolo 200k Goldowie pospzredawali postacie i jush polski kozaków niema..kieyds bylo tak ,ze Ab bylo polskim miastem gdy zadzili xD Ameno i Ciaper tearz sie rozpadlo lecz wszyscy trzymaja sie w grupie ..prawie wszyscy bo byla Karima i Phill(Polacy) byli fajna rodizna Phil byl w resistance Kari popierala resitance a keidy Phil napisal posta na tibi.com wtedy dostal hunta abnadabe i akyrius go zabili..Kari padla starcila wsyztkie itemy hata zostala sprezdana...starcili wsyztko przeneisli sie na swiat *****(niemoge podac) i tam zyja spokojnie lecz to sie nigdy nieizaonczy bo ludzie z infernum znajda zawsze ich...No coz ekipa pozdrawia was w skaldzie Karimea,Phillten,Gold'Ciaper,Amenothep,Pekezu,Zefi x Nigan...
HAIL RESITANCE HAIL AB HAIL FREE SAMERA!!!
Wiec..opowiem mala historie AB niebede mowil o Skolah itp. ale polacy keidys w AB bylo 2 kozakow Amenothep i Gold'Ciaper pod nimi rodizna goldow Zefix Nigan i ja no jakos bylo ale pojawila sie wojna amemona dostal 3 hacki (straty okolo 200k) Ciaper padl 3 razy bo mila hunta stracil tez okolo 200k Goldowie pospzredawali postacie i jush polski kozaków niema..kieyds bylo tak ,ze Ab bylo polskim miastem gdy zadzili xD Ameno i Ciaper tearz sie rozpadlo lecz wszyscy trzymaja sie w grupie ..prawie wszyscy bo byla Karima i Phill(Polacy) byli fajna rodizna Phil byl w resistance Kari popierala resitance a keidy Phil napisal posta na tibi.com wtedy dostal hunta abnadabe i akyrius go zabili..Kari padla starcila wsyztkie itemy hata zostala sprezdana...starcili wsyztko przeneisli sie na swiat *****(niemoge podac) i tam zyja spokojnie lecz to sie nigdy nieizaonczy bo ludzie z infernum znajda zawsze ich...
DOBRZE MUWISZ!!!! (p.s. mieszkam w thais tylko se expie w kazo, a AB jakos tak nie dla mnie jest [no co, wolnosc slowa nie?? :D] )
Ja uważam że się mylisz , haki są ale to jest wina tych co zostali zhakowani , ja niepodaje nikomu passów niesciągam głupot niewchodze na takie storny i żyje i mysle i mam wielką nadzieje ze mnie hak nieprzytrafi. A co do hunted na wyższym lvl niezgadzam się Pepko 60lvl albo więcej juz Biziz mozna wymieniać polaków:)Pozdro
Cóz absolutnie musze odpowiedziec na Twojego posta.
Pepko i Biziz naleza do najlepszy Polaków na serwerze, ale dlaczego? Oboje maja plecy. Akurat powiazan Pepko za dobrze nie znam, jednak Biziz miala przyjemnosc poznac cala elite Samery w jakby "wkrasc" sie w ich laski z tego powodu, ze byla "zona" Bruttusa. Bruttusa juz nie ma, ale przyjaznie pozostaly. Jednak smiem twierdzic, ze sa high levele, którzy juz czychaja, zeby znalesc jakis haczyk zarówno na Pepko jak i na Biziz.
Jako przyklad podam historie, której nie znam z pierwszego, lecz wydaje mi sie wiarygodnego zródla, gdyz, kilku graczy Samery to moji znajomi z dzielnicy.
Dili Eator (zreszta on równiez mieszka na tej dzielnicy co ja i znam go z widzenia) jest jednym z najlepszych Polaków na Samerze. Wydaje mi sie, ze do czasu owego wydarzenia byl chyba najlepszy. Z tego co wiem poparcie u high leveli mial niesamowite. Szczególnie u Mosufete. Ponoc zdarzaly sie akcje, ze atakowanemu Diliemu przychodzili pomóc m.in. Mosufete, Pirilampu samera i inni. Jednak jakis czas temu wchodzac na profil Diliego zauwazylem, ze spadl mu 4 levele, a dead liscie przybyly 2 deady od Zevanaza i Lorda Samsungiego. Comment sie zmienil na dosc dziwny napisany po portugalsku, w którym jakby zaznaczal, ze jego przyjaciólmi z rl sa m.in. Sandler Riot, Klausner Riot, Abnadabe i Sir Ngow-al, co oczywiscie prawda byc nie moze. Dodadkowo doszedl mu ban za "excessive unjustified player killing". Mi to wyglada na hacka, a z tego co slyszalem Dili nigdy nie urzywal zadnego programu to cheatowania, ani nie jest na tyle glupi, zeby wpisywac na jakies strony swoje pasy. Natomiast chcialbym zaznaczyc, ze keyloggery moge byc sprytnie ukryte na chociazby takich stronach jak flogao.com.br , gdzie brazylijscy high levele czesto zamieszczaja swoje screen shoty (podobno na takiego mozna sie naciac na stronie Abnadabe). Czy odzyskal postac, czy to nie byl hack moze okaze sie jutro, gdy skonczy sie jego ban.
Inna historia innego Polaka, który równiez byl za dobry na Samere:
Brambi z tego co wiem nie posiada znaczych znajomosci wsród elity Samery, a swoim 66 levelem wzbudzal juz kontrowersje. Brambi jednak byl spokojny i nie dal powodów do huntowania jego postaci. Huncac sobie spokojnie gsy nagle zjawil sie jakis sorc którego nicku nie pamietam i zaczal ciskac go z sd. Czekal cierpliwie, az przestanie, jednak po kilku uhach, które musial zluzyc cierpliwosc sie skonczyla i zaatakowal tego sorca, na co jak za sprawa magicznej rózdzki polawil sie Galoxoxa ze slynnym tekstem "pay or hunted".
Historia Karimy, Philtena i ich przyjaciól juz zostala przytoczona wiec nie bede jej powtarzal.
Jesli to jest normalne to ja juz nie wiem...
Down Maceio
Hail Resistance
Hail Free Samera
P.S.
ja tez se gram na samerze i nawet nie wiem co to ( KTO to) jest Maceio
Chyba slabo sie interesujesz tym co dzieje sie na serwerze.
przeneisli sie na swiat *****(niemoge podac) i tam zyja spokojnie
To jakas tajemnica? Slabo to chyba ukrywaja skoro nawet ja wiem gdzie graja ;) Ale dobra ;) Ciii... Szaa...
A więc...Iovis to nie było tak jak myślisz....huntowalem sobie z Brambim i z Silver'Korasem...mialem 2 mino achery i nagle przyszedl jakis palladyn (Lord Maderada) z Galoxoxa, Galoxoxa zobaczył że my huntujemy i odszedl dalej...nagle ten Pall zaczoł lać moje summony....potem Silver'Korasa...nagle zaczełem go lać i on zaczoł mnie lać...wkońcu przerzucił się na Brambiego i zaczelismy go wszyscy okładać...przyszedl Galoxoxa i zaczeła sie masakra w wolnym tulenu pod blood herbem zaczely latac magic walle, bolty etc.
A co do Sytuacji Samery to:
Najbardziej hakerski serwer :P (Zostałem shakowany 3 razy, z czego raz było to kosztem mojej gildi i całego gh)
tam żądzą Brazylijczycy
W sumie nie polecam tego serwera ale juz przyzwyczaiłem sie do ludzi którzy tam grają dlatego to mi odpowiada : )
A najlepszy Polak na Samerze... Trep :P i Pepko :)
slimaczek
21-09-2005, 09:53
Zgadzam sie dosc duzo z iovis, choc nie ze wszystkim. O sytuacji gildiach duzo nie powiem, jakos nie jestem w tym zbytnio poinformawany, glownie wiem troche od qmpli. Co do hackowania postaci to sie zgadzam, bylo duzo shackowanych tam hlvli. Co do samego serwa - jakies 70% to bry, ale polaków też jest troche ;) , co do pkingu, jak robilem moja pierwsza postac wlasnie tutaj zostalem zpkowany tylko raz, ale przez rok moze juz sie cos zmienilo :P
A więc...Iovis to nie było tak jak myślisz....huntowalem sobie z Brambim i z Silver'Korasem...mialem 2 mino achery i nagle przyszedl jakis palladyn (Lord Maderada) z Galoxoxa, Galoxoxa zobaczył że my huntujemy i odszedl dalej...nagle ten Pall zaczoł lać moje summony....potem Silver'Korasa...nagle zaczełem go lać i on zaczoł mnie lać...wkońcu przerzucił się na Brambiego i zaczelismy go wszyscy okładać...przyszedl Galoxoxa i zaczeła sie masakra w wolnym tulenu pod blood herbem zaczely latac magic walle, bolty etc.
Ehh... No cóz... Jednak opowiadania nie sa wierne dlatego, ze nie gram juz od dawna na Samerze i sa to tylko przetworzone informacje kumpli. Za wszystkie niescislosci przepraszam.
ludzie z maceio opanowali serewr, z tym musze sie zgodzic. ale kogo to jest wina? brazyli którzy chca miec serwer dla siebie (kto by nie chcial) czy nasza? owszem brazyle maja wysokie lvle, ale jednego im nie brakuje: wytrwalosci. jak juz ktos wyzej wspomnial Tobias El'Matador zostal zhakowany, ale czy przestał grać? nie. to jest ten sam tobias co poprzednio (koles go zna), i odrobił swój lvl. a taki philten, karima? jeden ded i uciekają z serwera. ech, szkoda gadac. tak samo z fossils masterem, brazyle go huntuja i uciekl na inny serwer. ja nie mam zbyt wysokiego lvla, ale zawsze jakis jest i nie mialem niemilych sytuacji z brazylami. wrecz przeciwnie, taki Sepoki nawet wlazl na mojego otsa ;p. sytuacja ekonomiczna. hmm, tutaj najwiecej szkodza brazyle. ustalaja pricelisty, ktorych sami sie nie trzymaja. a przez to, ze samera sie tak szybko rozwija itemkow jest masa.
Trep Malitu - najwyzszy lvl polak na samerze. last login sprzed ponad tygodnia. czemu? nie wiem. slyszalem, ze go huntuja za cos w banshee quescie, ale czy z tego powodu by sie w ogole nie logowal? tez nie wiem.
Gold'Ciaper
21-09-2005, 23:16
Karima i Phil oni nie mieli haka więc niemożna ich tu wpisać , to byli moi znajomi bardzo bliscy szczegolnie Karima i wiem all :) A co do br powtarzam z nimi wystarczy się dogadać i po kłopocie:)
ludzie z maceio opanowali serewr, z tym musze sie zgodzic. ale kogo to jest wina? brazyli którzy chca miec serwer dla siebie (kto by nie chcial) czy nasza? owszem brazyle maja wysokie lvle, ale jednego im nie brakuje: wytrwalosci. jak juz ktos wyzej wspomnial Tobias El'Matador zostal zhakowany, ale czy przestał grać? nie. to jest ten sam tobias co poprzednio (koles go zna), i odrobił swój lvl. a taki philten, karima? jeden ded i uciekają z serwera. ech, szkoda gadac. tak samo z fossils masterem, brazyle go huntuja i uciekl na inny serwer.
Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Mianowicie acc sharing. Generalnie Polacy przewaznie graja na swoich kontach sami, natomiast dla br acc sharing jest czyms naturalnym, co w parze idzie z duzo szybszym wbijaniem levela i robieniem bardzo dobrych postaci co sprzyja PA. Samemu takim Power Gamerem ciezko jest byc. Taki Tobias - na tym charakterze graja 4rej gracze, na Sandlerze gra/gralo 2ch (nie jestem do konca pewien gdyz Klausner jest prawdopodobnie równiez tworem tych dwóch graczy i mozliwe, ze juz sie podzielili miedzy te 2 chary), Soono Supreme - 2ch graczy, Olimpyco - niegdys 4ech, Dell - równiez niegdys 4ech (zreszta na Dellu gral conajmniej jeden z ekipy Tobiasa). Ciezko jest temu zaprzeczyc. Jednym chyba z niewielu graczy, którzy sami do czegos doszli jest Lawkz.
Oczywiscie informacje, które podalem nie sa w 100% pewne, gdyz tego sprawdzic sie nie da. Sa to przypuszczenia oparte na pewnych sygnalach, rozmowach, relacjach i obserwacjach. Margines bledu oczywiscie jest. I to dosc spory.
Lord Yuri of Dragons
22-09-2005, 01:44
ludzie z maceio opanowali serewr, z tym musze sie zgodzic. ale kogo to jest wina? brazyli którzy chca miec serwer dla siebie (kto by nie chcial) czy nasza? owszem brazyle maja wysokie lvle, ale jednego im nie brakuje: wytrwalosci. jak juz ktos wyzej wspomnial Tobias El'Matador zostal zhakowany, ale czy przestał grać? nie. to jest ten sam tobias co poprzednio (koles go zna), i odrobił swój lvl. a taki philten, karima? jeden ded i uciekają z serwera. ech, szkoda gadac. tak samo z fossils masterem, brazyle go huntuja i uciekl na inny serwer. ja nie mam zbyt wysokiego lvla, ale zawsze jakis jest i nie mialem niemilych sytuacji z brazylami. wrecz przeciwnie, taki Sepoki nawet wlazl na mojego otsa ;p. sytuacja ekonomiczna. hmm, tutaj najwiecej szkodza brazyle. ustalaja pricelisty, ktorych sami sie nie trzymaja. a przez to, ze samera sie tak szybko rozwija itemkow jest masa.
Trep Malitu - najwyzszy lvl polak na samerze. last login sprzed ponad tygodnia. czemu? nie wiem. slyszalem, ze go huntuja za cos w banshee quescie, ale czy z tego powodu by sie w ogole nie logowal? tez nie wiem.
NIezapomnij Wieniu jeszcze o Tarinie., ktory byl huntowany przez all maceo a mimo tego sie nie poddal i gral do konca (az mu neta odlaczyli). Kiedys pokazal mi screena jakie postacie go scigaly. Byl tam sandler, sepoki, moss z tego co pamietam i jeszcze ktos ale nie kojaze nicka .
Jest jeszcze jeden aspekt tej sprawy. Mianowicie acc sharing. Generalnie Polacy przewaznie graja na swoich kontach sami, natomiast dla br acc sharing jest czyms naturalnym, co w parze idzie z duzo szybszym wbijaniem levela i robieniem bardzo dobrych postaci co sprzyja PA. Samemu takim Power Gamerem ciezko jest byc. Taki Tobias - na tym charakterze graja 4rej gracze, na Sandlerze gra/gralo 2ch (nie jestem do konca pewien gdyz Klausner jest prawdopodobnie równiez tworem tych dwóch graczy i mozliwe, ze juz sie podzielili miedzy te 2 chary), Soono Supreme - 2ch graczy, Olimpyco - niegdys 4ech, Dell - równiez niegdys 4ech (zreszta na Dellu gral conajmniej jeden z ekipy Tobiasa). Ciezko jest temu zaprzeczyc. Jednym chyba z niewielu graczy, którzy sami do czegos doszli jest Lawkz.
Oczywiscie informacje, które podalem nie sa w 100% pewne, gdyz tego sprawdzic sie nie da. Sa to przypuszczenia oparte na pewnych sygnalach, rozmowach, relacjach i obserwacjach. Margines bledu oczywiscie jest. I to dosc spory.
Zapomniales dodac jeszcze Lorda Sansungi, ktory tez dzieli konto z tego co kojaze bo raczej zaden czlowiek nie wytrwal by okolo 20 h grajac. A to wiem z wlasnych obserwacji, z tego co zaobserwowalem to srednio jest online okolo 4-5 h pozniej przerwa max 1h i znowu sie pokazuje online. Takze wedlug mnie koles dzieli konto.
Gold'Ciaper
22-09-2005, 08:09
NIezapomnij Wieniu jeszcze o Tarinie., ktory byl huntowany przez all maceo a mimo tego sie nie poddal i gral do konca (az mu neta odlaczyli). Kiedys pokazal mi screena jakie postacie go scigaly. Byl tam sandler, sepoki, moss z tego co pamietam i jeszcze ktos ale nie kojaze nicka .
Zapomniales dodac jeszcze Lorda Sansungi, ktory tez dzieli konto z tego co kojaze bo raczej zaden czlowiek nie wytrwal by okolo 20 h grajac. A to wiem z wlasnych obserwacji, z tego co zaobserwowalem to srednio jest online okolo 4-5 h pozniej przerwa max 1h i znowu sie pokazuje online. Takze wedlug mnie koles dzieli konto.
Nie wiem jak uważacie ale ja zrobiłem sobie takie "doświadczenie " mam wszystkich prawie h lvl graczy na vip a że ja gram dużo to wiem keidy oni są i z tego co mi wyszło od 1września grają mniej odemnie!! Licząc nocki bo też sprawdzałem czy są online:P a we wakacje grali podobnie jak ja , mam na mysli Abnadabe , Mosufete , Galaxoxe , Sandlera Riota, Lord Sansugi bo tych sprawdzałem. Podro
Sam kiedys gralem na samerze i nikomu nie polecam aby zaczynal grac na tym servie . Przygoda z samera przewaznie konczy sie swiatem non pvp.Niegdys Elita samery Gildia goldenow . fenixow (Philten , Karima , Synek Karimy , Tusieq'Soprano) byla grupa ktora starala sie dogonic panujacych na swiecie br'ow . Jednak grajac uczciwie nie da sie dogonic Sandlera ktory jest online 16h dzienie i dzieli konto.Co do huntow na samerze- mozna go dostac za nic. Poki sprzedajesz br'om taniej runy to masz plecy jesli zdecydujesz sie skonczyc z frajerstwem z twojej strony zaczynaja sie hunty.Nawet jesli masz plecy ,jestes h lv'em a jednak jestes Polakiem nie dojdziesz do niczego na Samerze(czyt.Dili Eator,Brambi,Tarrin Kerax)ktos tam pisal ze Tarrin Kerax nie poddal sie ... Gow..o prawda raz go zabili a on juz sprzedawal chara dobrze znam ta historie gdyz jestem jego kumplem z reala.Wiec jesli ktos mi powie ze Samera jest "wyrabanym swiatem" to go wysmieje. Życie na Samerze kreci sie wkolo ciagle hunty , PA , Haracze , Hacki . Gdzie sa Game MAsterzy ? Chyba pija kawe bo na Samerze ich dawno nie bylo . A jak sie juz pojawili to zbanowali Lawkza za uzywanie swiatla -.- a co z Tobiasem ? Sandlerem ? i wielu wielu innych graczy ktorzy dziela konta.
mi chodziło o to, ze polacy tacy jak tarin, phil, karima itp. raz dedli i uciekaja. a taki tabias dalej gra chociaz go zhakowali. mogl przeciez grac inna postacia, ktora nie ma zrobionych questow (tego sam nie rozumiem ;p).
Z tym ze Tobias ma 4 ownerow jak nie wiecej gra na nim wiele osob i jakbys nie wiedzial tobias ma eq z Della Escaldado czyli miedzy innymi StoneCatter Axe i inne eq i kase . A Philten , Kari wcale nie padali po 1 razie jakbys tez nie wiedzial Karima nie mogla spokojnie uha wypalic bo na nia polowali a ze padla tylko 2 razy nie znaczy to ze nie probwali jej pkowac . Karima grala jeszcze w sierpniu ale jakbys mial bac sie stac minute afk bo przyjdzie Pirilampu czy Abnadabe to nie wiem czy bys gral dalej.
taki tabias dalej gra chociaz go zhakowali. mogl przeciez grac inna postacia, ktora nie ma zrobionych questow (tego sam nie rozumiem ;p).
Ale postac Tobias El'Matador to legenda Samery. Ja sam dalbym wiele by móc stac sie legenda jakies serwera czy Tibi (ale to sie raczej nie stanie). Teraz na miejscu graczy z Maceio dalbym wiele aby do gry powrócil Devmox-Awx.
A nawiazujac do questów to poza tym, ze Tobias posiada Stonecuttera Della to nie mial wykonanego Demon Helmeta oraz zapewne skompletowanego HotA.
mi chodziło o to, ze polacy tacy jak tarin, phil, karima itp. raz dedli i uciekaja. a taki tabias dalej gra chociaz go zhakowali. mogl przeciez grac inna postacia, ktora nie ma zrobionych questow (tego sam nie rozumiem ;p).
KARI PADLA TYLE RAZY ZE Z WARTOPSCIOWYCH REZCZY ZOSTAL JEJ BS!
stracila all oprocz tego sworda...co tu sie dzieje polacy robic chary pacce robic POLAND GULID i jedziemy z maceio z tymi PIOPA**A*A**A* mi no!
PECAE LOVE and ROCK & ROLL
a co do huntow zawsze jest hardcore xD jak idizesz z ekipa przpuscmy 20lvl na voc. to jak przejdzie jakis 30lvl+ czuje sie ta adrenalinke xD WBIJAC! NA ! SAMERE!!
Gold'Ciaper
23-09-2005, 14:39
KARI PADLA TYLE RAZY ZE Z WARTOPSCIOWYCH REZCZY ZOSTAL JEJ BS!
stracila all oprocz tego sworda...co tu sie dzieje polacy robic chary pacce robic POLAND GULID i jedziemy z maceio z tymi PIOPA**A*A**A* mi no!
PECAE LOVE and ROCK & ROLL
a co do huntow zawsze jest hardcore xD jak idizesz z ekipa przpuscmy 20lvl na voc. to jak przejdzie jakis 30lvl+ czuje sie ta adrenalinke xD WBIJAC! NA ! SAMERE!!
Weź się noobie niewypowiadaj masz 19lvl a kupiłeś postac na 18 i przez 3 miesiące grając z 4h dziennie nabiłeś lvl NOOB na ratach expi weź się schowaj.
POzdro
Weź się noobie niewypowiadaj masz 19lvl a kupiłeś postac na 18 i przez 3 miesiące grając z 4h dziennie nabiłeś lvl NOOB na ratach expi weź się schowaj.
POzdro
lol qpilem na 17 dedles mnie na 16 i z 16 w 2 meisaice nabilem 19lvl lol a mi to zwsia w jakim czasie gram jak chce ale ty jestes n00b bo chcesz mnie hackanc a ze sie neidlaem mnie hu8ntujesz aha amenothep cie zabije ^^ MAT PO*** MAT *** MAT ****A MAT PO*** MAT S****YSYN!
FILO PO*** FILO *** FILO ****A FILO PO*** FILO S****YSYN!
(nie chdozi mi o filona na forum pl bo to ja xD)
Gold'Ciaper
23-09-2005, 18:04
lol qpilem na 17 dedles mnie na 16 i z 16 w 2 meisaice nabilem 19lvl lol a mi to zwsia w jakim czasie gram jak chce ale ty jestes n00b bo chcesz mnie hackanc a ze sie neidlaem mnie hu8ntujesz aha amenothep cie zabije ^^ MAT PO*** MAT *** MAT ****A MAT PO*** MAT S****YSYN!
FILO PO*** FILO *** FILO ****A FILO PO*** FILO S****YSYN!
(nie chdozi mi o filona na forum pl bo to ja xD)
Ostrzeżenie dla tego pana " MAT PO*** MAT *** MAT ****A MAT PO*** MAT S****YSYN!
FILO PO*** FILO *** FILO ****A FILO PO*** FILO S****YSYN! " chyba widać jakie wyrazy tu miały być
Samera to wyrabane w kosmos swiat jest malo polakow ale jak juz jest jakis polak to jest zaden noob spoko gosc sam gram na tym swiecie mam 24 lvl
Silver'Cefk
25-09-2005, 03:34
Gram na samerze mam 51 lvl bylem swiadkiem wileu wydarzen na tym beznadziejnym serverze nie bede wspominal juz o Karimie i Philtenie tylko o wspanialym graczu chyba o najlepszym polskim Sorcerze na samerze Fossils'Master ktory zostal wrecz wygoniony z Samery przez Pirlampu :( naprawde mimo ze jestem przywiazany do tego servera nie polecam na nim grac bo jest to server prywatny br'ow :( jest to przykre ale jest to prawda wkoncu ktos by m,ogl zrobic porzadek na samerze
wkoncu ktos by m,ogl zrobic porzadek na samerze
Ale kto? Byla próba - Resistance mimo, ze mieli wiecej fragów w wojnie majac mniej high leveli, nie udalo im sie zaprowadzic porzadku. Zlepki ludzi ze swiata i róznych miast nie pokonaja nigdy silnej ekipy, która zna sie z rl i maja wypracowana juz taka potege. Do puki czolówka Samery sie nie rozpadnie. Do puki Maceio nie przestanie grac razem pokonanie ich jest niemal nie mozliwe. Trzeba odejsc, albo nauczyc sie grac z nimi. Ja bym chyba nie umial.
Down Maceio
hehehe
Witam Wszystkich Potępiaczy Br :P
Ja Chciałbym Żebby Wreszcie Była Wojna
Br Vs. Poland
i Jeśli Znajdę Ekipę To Będe Się Bił :)
Narazie Jesteśmy Zasłabi Ale z Czasem Będzie Lepiej ;)
Tylko Pewnie Jak z Wykle Polacy Nie Będa Brali Udziału A (szczegulnie h lv polacy) bo Będą Się Bali :baby: hehehe Że Ich Biją Mocno ;(
Wielu Polaków z Większymi Lv Odeszło (Philten,Fossil Master,Karima) :(
No Nic Ciekaw Jestem Ilu Polaków Brało By Udział w Wojnie :P
Bo Czas Zwyciężyć B) :cup: :cup: :cup: :cup: :cup:
Edit:
Świetujmy i Płaczmy Odszedł Demones Hunter Prawdopodobnie Został Zhackowany Chciaż Mówił Mi Że Odchodzi :P Według Mnie Był On Jednym Z
Nielicznych Fajnych Br ;)
(...)
Br Vs. Poland
Tylko Pewnie Jak z Wykle Polacy Nie Będa Brali Udziału A (szczegulnie h lv polacy) bo Będą Się Bali :baby: hehehe Że Ich Biją Mocno ;(
Chcesz wskrzeszac bunt i wojne? Skoro Ci sie znudzilo granie na tej postaci to krzyz na droge i powodzenia. Najpierw zacznij rozgladac sie za serwerem gdzie pójdziesz a potem mozesz zaczac zbierac ekipe na wojne. W sumie jaka wojne? To bylby nierówne strzelanie do kaczek. Kaczkami by oczywiscie byli Polacy. Radze grac spokojnie i miec nadzieje, ze nie spotka Cie hunt.
Gold'Ciaper
26-09-2005, 19:00
hehehe
Witam Wszystkich Potępiaczy Br :P
Br Vs. Poland
Edit:
Świetujmy i Płaczmy Odszedł Demones Hunter Prawdopodobnie Został Zhackowany Chciaż Mówił Mi Że Odchodzi :P Według Mnie Był On Jednym Z
Nielicznych Fajnych Br ;)
Z chęcią pomógł bym ale mam 21lvl master sorcerer to slabo , po drugie szkoda niszczyc stosunki moje z br , raz swoim sp. knightem 32lvl wypowiedzialem wojne w ab br
zostalem z knightem na 18lvl xD
pozdro.
mi tam maceio moze byc mam plecy nic mi nie robiom demones to byl ( i jest)spoko ziom a w szczegolnosci lubie szefa maceio Yomyaelz Sanctum -a spoko ziom i odpowiada do kazdego =]
Sam z chęciom bym walczył z br lecz ta wojna by nie miała sensu, hyba ze byli gracze by wszli na swoje postacie z samery o ile ktos je zachował i walczył o pokuj na samerze, a komu nie odpowiada to no to cuż mam do niego 2 dobre rady, graj na niskich lvl lub zmien serwer, ja sam chce byc w elicie i chce walczyc o niepodległość dla polaków:P
-EDIT- ehh za bardzo zareagowalem xD zaraz editne znow i podam filmik xD Samera AB nic ciekawego ale krotki film o polakach z samery ^^ grajcie...aha...jak zaczniecie grac jush na mainie na roku w sumie tesh to napiszcie do mnie dam jakis item ; ]
-EDIT2-Jak mowielm tak zrobie oto film na rapidshare http://rapidshare.de/files/5597546/polakowao.rec.html
NIe ma wira jak cos to ze skanuj ktos :P
Instrukcja jak sciagnac jedziemy an du nastepnie kilkamy Free,Potem czekamy znow jedzemy na do i czekamy lub jesli jest link to odrazu sciagamy plik ^^ Milego ogladadania xD
humm.. a moim zdaniem wszyscy dup**ycie :p ja tam nie mam duzych problemow z BR ,wzielibyscie sie do gry a nie
ze w wczesniejszych postach koles gada ze robi 2 miesace z 17 na 19 lvl , albo wam przeszkadza ze dziela konto... wy tesh tak mozecie jezeli chcecie miec tak szybko wysoki lvl , lecz to niezmienia faktu ze Samera jest sux Serwerem i nigdy nie beda rzadzic tu polacy ;( Moravovos to juz by chcial z nimi wojne prowadzic lol.. wystarczyl by 1 h-lvl i by wszystkich pozabijal :o , wiec jedyne co pozostalo to tylko bic lvl i skille i przede wszystkim nie Pkowac na niskich lvl bo najczesniej za to ma sie Hunted B)
~~Hail Pink Party~~
~~Hail Dream Team~~
~~Peace in Samera~~
Gold'Ciaper
27-09-2005, 22:35
humm.. a moim zdaniem wszyscy dup**ycie :p ja tam nie mam duzych problemow z BR ,wzielibyscie sie do gry a nie
ze w wczesniejszych postach koles gada ze robi 2 miesace z 17 na 19 lvl , albo wam przeszkadza ze dziela konto... wy tesh tak mozecie jezeli chcecie miec tak szybko wysoki lvl , lecz to niezmienia faktu ze Samera jest sux Serwerem i nigdy nie beda rzadzic tu polacy ;( Moravovos to juz by chcial z nimi wojne prowadzic lol.. wystarczyl by 1 h-lvl i by wszystkich pozabijal :o , wiec jedyne co pozostalo to tylko bic lvl i skille i przede wszystkim nie Pkowac na niskich lvl bo najczesniej za to ma sie Hunted B)
~~Hail Pink Party~~
~~Hail Dream Team~~
~~Peace in Samera~~
Taaa wojne, kurde ne wypowiadam się już samera mi obrzydła , dziś dostałem hunta od 100lvl za to ze zamiast jemu sprzedałem komuś innemu uhy eh.. z dp nie moge wyjść:)
Ema!! Grałem na samerce dosyc dlugi okres czasu i uważam ze serwer jest totalnie do bani!! Mianowicie mialem wiele przygod na tym serwerze tych dobrych i tych zlych niestety pewien czas temu dostawalem hunty.
Cala ta przygoda zaczela sie jak zobaczylem u kumpla ta gre i w pewien nudny wieczor zrobilem se postac na samerce. Z poczatku bylem totalnym noobem nie wiedzialem jak sie w to gra robilem rozne niestwozone rzeczy az pewnego dnia dostalem ivna do guildi polskiej. Tam niejaka rodzinka silverow zaczela uczyc mnie jak w to sie gra :]. Z zaczelem sprzedawac runki high lvlom a ci proponowali ze beda mnie protektowac. Wszystko sie fajnie ukladalo az pewnego dnia gracz imieniem Silver'clithe poznal kolesia z maceio i ten opowiedzial mu cala historie o tym miescie i graczach. Dowiedzialem sie ze wszystkie high lvle dizela konta po 2 osoby 3,4,5 nawet do 6 osob nie mowiac o Tobiasie El'matadorze ktory jest 24h online. Sa to ci sami playerzy co z della escaldado. Z pewnym okresem czasu jak dostalem jakiegos hunta albo musialem placic okupy za to ze zabilem 10 lvla na ktorym gral jakis high lvl protektorzy nic nie robili mieli to w gdzies :(. Jak idziesz gdzies na hunta i przyjda w to miejsce gracze maceio odrazu masz deda bo wiedza ze zyskaja z ciebie troche runek i jakis eq a czasem nawet dobry loot czyli PA jest od groma. Hackerow tez jest duzo i hakuja sie nawzajem kumple z maceio. Chcesz sie wybic?? Zapomnij zostaniesz zrownany z ziemia w przeciagu tygodnia. Wiec wszystkim odradzam ten serwer a ci co mowia ze jest super z czasem sie przekonaja. Najlepiej jak najszybciej opuscic ten serwer ci co jeszcze zostali tak jak zrobili to polacy z wysokimi lvlami.
Najgorsze jednak jest to ze polacy na tym serwie nasladuja br i hakuja konta innym polakom albo okradaja albo zabijaja a co najgorsze staja po stronie br. Ja obecnie zaczalem grac na furorze i serwer jest totalnie opanowany przez polakow ale narazie po 2 tygodniach grania malo obeznany jestem co do tego serwa. Pozdro dla silver family :D i wszystkich moich ziomow :]
Widzialam tu kilka sprzecznych opinii na temat naszego ( mojego, Phila i kilkoro naszych przyjaciol ) odejscia z Samery.
Sadze, ze nadszedl czas co nieco wyjasnic, nie bede sie rozpisywac, skopiuje tylko pewna rozmowe, jaka odbylam po 30 minutach od zalogowania sie na ten serwer:
Channel saved at Thu Oct 13 18:32:49 2005
18:28 Karima: hello :)
18:29 Karima: omg, its possible, Abnadabe talking to me?
18:29 Karima: im only 27 lvl druid
18:29 Abnadabe: Hi!
18:30 Abnadabe: HUNTED
18:30 Abnadabe: =D
18:30 Karima: nice :)
18:30 Abnadabe: KARIMA = RESISTENCE = HUNTED
18:31 Karima: but i like to be hunted :D:D
Chyba nie musze niczego dodawac :D:D
Pozdrowienia dla wszystkich znajomkow, ktorzy zostali na Samerce, tesknie za Wami :)
Wasza Karima
Shakti'Lar
14-10-2005, 11:37
Wojna byla a gdzie ty byles?? ;p
Nie bedzie lepeij bo BR wam nie dadza spokoju ,60 lvl i hunted :o nio chyba ze sie to juz zmienilo w co watpie hehehehe
Tylko Pewnie Jak z Wykle Polacy Nie Będa Brali Udziału A (szczegulnie h lv polacy) bo Będą Się Bali :baby: hehehe Że Ich Biją Mocno
Wielu Polaków z Większymi Lv Odeszło (Philten,Fossil Master,Karima) :( ZApomnailes o wielu innych m.i.n Synek Karimy :evul: a zanim odeszli to dluzszy czas spedzili w GH w thais na robieniu runek i zbieraniu ludzi na wojne , przez jaksi czas trzymalem sie znimi i wiem co sie dzialo
nie raz brazyle przychodzily pod domek :p oni robili runki w thais a ja bylem ganiany wokol domku i pod dp :p
Philten i Karima to sa 1 osoby ktore pzoanlem jak zaczynalem grac zreszta oni wtedy tez :evul:
:evul: RESPECT :evul:
Zycze wam powodzenia muahahaha
Nielicznych Fajnych Br
BYlo kilku spoko brazyli ale tez mieli hunta bo nie sa z Maceio
<Yaro & Maniolo>
04-12-2005, 13:18
POwiem krutko Samera nie nalezy do BR
Wymienie Wam kilku Kozakow POLAKOW!!!
Trep malitu 97lvl
Pepko 80lvl
Lesiolesiu 77lvl
Philten 66 lvl chociaz nie gra
Knight Lon 68 lvl
SILA POLSKI NA SAMERZE !!! POZDRO DLA GIWANA NOCY SLIMAKA I YURIEGO
Tibia Jest Bogiem, Expienie Nalogiem, Skille To Podstawa, A Pk Zabawa :)
TIBIA ROX SAMERA 4EVER
Lord Yuri of Dragons
06-12-2005, 13:03
zapomniales jeszcze o Niresim
co do samery narazie niegrywam :P bo studia :x niestety.
thz za pozdro :P
Pozdro 4 @ll
moravovos
22-12-2005, 00:58
Ja chcialem podziekowac wszystkim dzieki ktorym samera nie bedzie mi sie kojarzyla jedynie z rzadnymi wladzy brazylijczykami i polakami ktorzy z wazelina wchodza w d.. wyzej wymienionym.
dziekuje :
-shano stox
-pepko
-skora wielki
-axmasjopejus
-dawid ded
-liriona baggins
-synek karimy
-nuxehan
-Lord Yuri of Dragons
P.s kilka slow do obecnego ownera moravovosa. staraj sie grac tak zeby nie kaleczyc tego imienia, bo normalnie serce mi sie kraje jak widze co ty piszesz na forum i jakie popstepy zrobiles ta postacia.
zegnaj samero. witaj askaro
Shano Stox
23-12-2005, 03:10
Pozdro Dla Morava Prawdziwego Morava Na ktorego czekamy na Furorze,podbnie jak naYuriego!!! ;) Jestem juz ja,Pepko,Dili,Tarin i dala Supo!! B) Samera to zepsuty przez BR swiat,niema sensu tam grac...brazole kalecza tą gierke X( i tyle mialem do powiedzenie!! Pozdro Pol!!! :evul:
Trep Malitu
23-12-2005, 05:56
Witam! Widzę, że wypowiedziało się już troche znajomych ziomków :) ... Wiem, że ten serwer kojarzy się tylko z PA i brazylami, ale da się na min grać. Osobiście nigdy nie wchodziłem w du... brazylom, mam jednego spoko zioma br i jest spox (respect for Mosufete ;) ) Myślałem, że jak dobije 100 lv to zacznie się hunt, ale tak się nie stało (jeszcze :p ) Ogólnie zakończyłem działalność na Samerce, ponieważ osiągnąłem swój cel B) A co do brazyli to się im nie dziwcie, każdy chce być najlepszy... Pozdro dla ziomków pykających na Samerze!!! C ya
Van'Rusty
23-12-2005, 06:47
Shano Stox nie radze grać na furoże dużo PA i pozajmowane przez nich expowiska a jak zaczniesz doganiać Taifuna to będziesz miał hunta.
HAIL KYRA
moravovos
24-12-2005, 11:37
Gratulacje Trep . Nie sadzilem ze komukolwiek sie uda z nas polakow uzyskac tam lvl 100 , to byl jeden z powodów dla ktorych opuscilem samere. tym wieksze gratulacje dla ciebie. udowodniles ze jednak da sie cos na tej Samerce zrobic polakom.
WESOLYCH SWIAT WSZYSTKIM KTORZY JESZCZE WALCZA NA SAMERZE I TYM CO SIE POPRZENOSILI NA INNE SERWERY.
ja mam samere w dupie i juz tu nie gram. pepko sie wyniusl, pk jest od cholery, polacy okradaja sie nawzajem, TO Z***ANY SERWER!!
Gajutus z Samery
01-01-2006, 01:09
Wojen juz raczej nie ma ;/ serv jest spox.... juz od kilku miesiecy wlazi sie bez kolejki....zdarzają się nooby ale jak sie ich oleje to jest fajnie :)
Wielka szkoda ze trep i pepko odeszli, ale pare fajnych ludzi zostalo i gra dalej, a brazyle przestali juz bic Polaków i gra sie coraz fajniej. Pozdro dla ciebie trep trzym sie cieplo na furorce, pepko i siano dla was tez pozdro
JADZIA ;)
Hail Pink Party
Anomen Merciful
02-01-2006, 13:25
Wracam chyba na Samere bo na Arcani DFTP non stop kogos dedaja
a na Samerze mozna sie "pobawic" i sa supereczek hunty przywiazalem sie bardzo do tego swiata. :)
Taa ja gram na Samera i tam wcale niema dużo pk. Ja na 11lvl prawie pk'lem knighta na 21 :D do dzisiaj mam beke z niego... ale tak ogólnie to Samera zwawalisty serv :) :evul:
Paweleczek
02-01-2006, 14:07
swoja droga to walk bylo bardzo wiele jeszcze sprzed wojny resistence Vs Infernum ktora zakonczyla sie porazka resistence co bylo powiedziane, gra na tym serwerze jest jednak dobra lekcja gry pvp, gdy nie masz duzo uh ani run a musisz uciekac przed o niebo lepszymi hlvl albo walczyc z kilkoma na raz to mozna sie po wieeelu dedach czegos nauczyc... jak chcecie pocwiczyc pvp to zapraszam tam ale jak chcecie grac to wybijcie sobie z glowy samere chyba ze jestescie masochistami
srry za bledy
Gralem sporo na Samerze,ale w pewnym momencie postanowilem ze chce zaczac od nowa przygode z tibia.Fajnie mi tu sie gralo,kiedy mialem wlasna gildie(Fellowship of the ring;P),kupe kumpli,takze real,pozniej niestety czesc sie przeniosla,skonczyl mi sie pacc i stracilem chec do gry na tym serwie,chcialem cos zmienic.a co do Br,to fakt ze jest ich duzo,nie znaczy ze sa az tacy zli,starczy nie podskakiwac i grac swoje,obok nich.
Pozdro wszystkim wytrwalym ;) /
Bodziowypas
PS Bede jeszcze wpadal :p
Czeri Mort
06-01-2006, 16:02
samera jest bardoz wajnym serwrem mam tam postac szkoda ze az tyle br jest a tak malo pl ale za to jest malo pekerwo i to jest super :]
Lord Yuri Of Furora
04-02-2006, 02:07
ja narazie niemam zamiaru wracac :P niechce mi sie sorcem juz grywac ostatnio najta robie na innym severze ogolnie dobrze mi idzie ;p a na furorce jak widac wmiare char.
Pozdro
Haikashi
06-02-2006, 20:42
Strasznie dużo narzekania na Samerę, nie wiem czy nie słusznie, ale wiem, że gram tam już trochę czasu i jak narazie spotkałem się z niewielioma oznakami tyranii brazylów. Ogólnie przyjąłem takę zasadę, że jeżeli nie trzeba to nie robię problemów a jak atakują to się bronię. A co do tego ile jest polaków na samerze, to zapewniam, że nie jest ich mało, tyle, że nie potrafią się zorganizować i pomagać sobie, natomiast brazylijczycy organizują się i pomagają sobie i w tym ich siła ( oprócz lvl ;) ).Więc co mogę powiedzieć..... POLACY JEDNOCZCIE SIĘ A BĘDZIE LEPIEJ NA SAMERZE.
Ps. Na samerze jest więcej noobków polaków niż noobków brazylijczyków, więc może na początku warto zrobić porządek we własnych szeregach:) .
@up
Co do tego ze jest kupa Polakow noobkow to sie zgadzam, ale na przykladzie gildi w ktorej jestem mozna stwierdzic ze zorganizowanie sie nie jest problemem, trzeba miec tylko ochote, zaprzestac wyzywania kazdego br jakiego sie spotka i spokojne expic. Jak juz napisalem w innym temacie zrobcie 45 lvl to nie jest takie trudne i przylaczajcie sie do Pink Party. Jesli nie jestes noobem ,nie kaleczysz swojego jezyka i potrafisz zachowac pewne normy kultury, znaszangielski choc troche to przylaczaj sie. Jestesmy najwieksza sila polakow na tym serwerze i nie tylko, sa u nas tez gracze z innych krajow np.Brazylijczycy. I tak na przyszlosc chcesz sie przylaczyc gadaj z Azakiel ona decyduje.3majcie sie :D
Haikashi
06-02-2006, 22:57
No to spróbuję dobić ten 45 lvl i dołączyć do was :) , bo ta gildia w której teraz jestem wogóle nie ma klimatu....niby sami polacy, ale nikt nie gada na guild czacie, zero jakiś huntów z gildii itp.....nie polecam jej (no, jak zobaczy to lider Magic Power to będę miał przesrane ;) )
Tak Moim zdaniem to na Samerze nie jest wcale tak zle ja jak narazie nie mam problemow z Brazyliczyjkami a tak pozatym to nie tylko Maceio zadzia ale rowniez São Paulo.
A co do "plecow" to mozna latwo sprawdzic na przykladzie mojego kolegi o nicku pepko.Zostal zabity bez przyczyny gdy mial pare % do 90 levelka.
A noobow polakow na samerze jest wielu powinno sie ich odrazu banowac ale tego sie nie da zrobic :(
Chcial bym powiedziec ze 2 razy mialem"hacka" dlatego w nawiazach bo byl z mojej przyczyny ale moi koleczy odrazu mi pomogli.Nie zminil bym nigdy w zyciu tego servera mam tu zaduzo kolegow.
No to chyba wszystko szczerze zapraszam na Samere byle nie noobow :)
Aaaa A do PP To mam swoje wlasne zdanie :) Gildi Cool jak by nie bylo BOE to bym tam sie przeniusl.
Azakiel Liderka gildi jak i zalozycielka jest The best :P... Inni czlonkowie gildi tez sa Cool ehhe :):D
Witam =)
Chcialbym sie wypowiedziec na temat tego servera...Moja pierwsza postac powstala wlasnie tutaj.... i to wlasnie na samerze zaczelem swoja przygode z Tibia:p Troche juz na tym servie gram i mniej wiecej wiem co sie tu dzieje =)
To ze Maceio rzadzi na tym servie to jest prawda,ale jak myslicie dlaczego??
To nie dlatego ze oni sa lepsi od Polakow....Chyba wszyscy polacy na tym servie wiedza ze prawie kazdy br dzieli konto ( ja sam osobiscie nieznam brazola ktory by nie dzielil konta) Mam nadzieje ze to sie kiedys zmieni i Polacy wrescie pokaza swoja moc B) Jest grupka polakow ktorej zalezy na tym;) Sa nimi np:Trep Malitu,Lesiulesiu,Jahsayon,Aasustua,Jadwisia of Samera, i moje dwie najlepsze kolezanki z tibi korymi sa Biziz i Azakiel:) ,a razem mozemy zdzialac wiele:D
Dozobaczenia!
Widze Giwan ze sie nie duzo nie napisales dawaj wracaj nasamere bo jutro z ranca jakis moze hero hunt czy cos:D? Aaaa Yuri ma narazie zajecie wiec wbijaj :)
gram na samerze i wkurzaja mnie br. tyle.
acha. jak sie rookujecie z red skullem to na hotkeyu ustawcie sobie tekst po brazylijsku dlaczego macie skulla
polak1111
29-10-2006, 14:05
sam mam chara na samera bardzo fajny server:) nick; pubos kajer zaslynol z bloczenia dl na 16 lvl i gs na 11 lvl filmiki> tibiicams.tibinetwork.net......
bardzo przyjazny server gralem keidys jescze palladynme o nicku dragone zefker ale przezucilem sie na knighta nie mam jakiegos 100+ chara i mam doswiadczenie z innych serwerów ale smaera rzadzi ejst duzo br ale wiszko jest spoko i na ogól sie nie czepiaja:)
POZDRO ALL
axmasjopejus
12-12-2006, 06:17
W wielkim skupieniu przeczytalem wszystkie posty i chciałbym dodać coś od siebie:
Samera jest moim pierwszym serwerem i jedynym jak na razie (mam chary na innych ale nie gram prawie nimi) poznałem Tu wiele sympatycznych osób w tym najwięcej polaków, ale nie tylko i muszę powiedzieć że atmosfera jest super aczkolwiek narazie mam za niski level by mieć jakiekolwiek problemy z huntowaniem przez br. hlv. Przyznam,że jako osoba ceniąca spokój z 3-4 razy musiałem odpuścić jakiemus nobkowi z br.,bo pisał do mnie jego pro że mam respa zostawić ale po za tym zawsze było ok. Z przykrością muszę tu dodać, że w mojej opini to sami polacy stwarzają najwięcej problemów bowiem kilkanaście razy zdażyła mi sie historia w której jakiś lowlev. Polak wpadał na respa i rzucał mięsem nie mając pojęcia że ja też jestem Pl i rozumiem co do mnie mówi.I pamiętam,że zawsze wtedy sobie myslałem,że jakbym był brazolem to bym nie miał dobrago zdania o polakach. Zresztą wydaje mi się że głównie przez tego typu problemy Azakiel rozwiązała Pink Party.Miała dość problemów z noobami... Więc tak sobie myslę że najpierw sami powiniśmy byc ok a później wymagać tego od innych w stosunku do nas. Ponadto uważam że tylko będąc normalnymi i otwartymi ludźmi mamy szanse spokojnie grać na samerze,tym bardziej,że są osoby które się z tzw.elitą samery dogadują i spokojnie sobie grają. (patrz Azakiel,Pepko i inni).Ja sam często rozmawiam z brazylijczykami na podobnym mi poziomie tak max.do 70 levela i smiejemy się czy to z siatkarzy naszych ostatnio czy innych spraw które wynikaja w trakcie gry, mało tego ostatnio nawet ganiamy wspólnie PK-ów i jest ok. Fakt czasem wkurza mnie to,że angielski w ich wykonaniu jest mało zrozumiały ale mam świadomość,że mój również nie jest doskonały. :p Cieszę się ostatnio że kilku polaków jak Pepko,czy inni znowu wrócili, poza tym mamy nową guildie How High w której panuje super wesoła atmosfera i od razu w tym miejscu chciałbym pozdrowić wszystkich chłopaków.Oczywistym jest dla mnie,że zawsze bedą jakieś problemy ale po to mamy inteligencję by z niej korzystać i naturalnie: zawsze znajdzie się ktoś z drugiej strony kto jej nie ma ale zawsze trzeba spróbować rozmowy,no a jak nie pomaga cóż zawsze miejcie pod ręką skile,uhy i sdki ;). Być może kiedyś zmienie zdanie na temat Samery ale narazie nie jest aż tak źle, da się grać.Bardziej martwi mnie starcony czas na grę ale jak to mówią w 4fun Tv ;Nie bawisz się - Nie Żyjesz !!!
Pozdrowienia for all friends on samera:
Skora Wielki - zakładaj postać dla Natalki :baby:
Azakiel - może kiedyś wróci Pink Party?
Biziz - dasz radę na maturce :) trzymam kciuki
Pepko i Siano - Śląsk rulezzz :miecz: kiedy anihilator? :cup:
Knight Asis - Hail How High !!!
Shakur Pantera - we back ;)
Goldi Makavelli - go go lev up stary :)
Wielki Bawół - no własnie co z Piotrkiem ?
Vilgefortz Moravov - wracaj stary jest oki B)
new Siano Stox - zawsze jest jakaś szansa - musisz próbować się dogadać...
Bartek Zary twoj żarcik sprawil ze umarłem prawie ze smiechu :D
Wielki Dziku...
Pubos Kajer...
Lord Zdan`ek... all How High team !!!
Best pozdro dla moich sdków wierze w was chłopaki :p
Ps.No i najważniejsz nareszcie mam kogo rookwać ;) niestey robię to z całą Samerą bo ganiają ich już chyba wszyscy ale jak kiedyś zobaczycie: Bu'Neka,Xumpica,Tio'Blanke no think just kill ;)
Ja ciesze sie ze powstala znow polska gildia (Soldiers of Hardcore) niestety do niej nienaleze z przyczyn wlasnych ale bardzo dobrze ze Polacy sa razem i tworza naprawde dobra gildie ktora jest na pierwszych 5 miejscach w rankingu na erig.net . Zycze wam aby ta gildia przetrwala najdluzej :P
Guardian anubite
18-01-2007, 01:35
gra ktos tu jeszcze lub gdzieś indziej ze starych znajomych?? MSG ME TU LUB PW
/GOLD'Ciaper
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.