Pokaż pełną wersje : CipSoft znów ostrzega - bezpieczeństwo kont
Ostatnio wielu graczy otrzymuje wiadomości w których proszono ich o wejście na pewien link w celu sprawdzenia czy ich konto nie jest dotknięte pewnym błędem. Na pierwszy rzut oka link wydaje się prowadzić do oficjalnej strony, jednak w rzeczywistości jest to strona stworzona w celu kradzieży kont. Te e-maile nie są wysyłane przez CipSoft.
Zawsze należy być bardzo ostrożnym ze wszystkimi linkami otrzymywanymi przez e-mail, a wpisując swój numer konta i hasło upewnić się że na pewno jest się na oficjalnej stronie - www.tibia.com (http://www.tibia.com).
Dwimenor
20-09-2005, 20:20
Innymi słowy: CipSoft przypomina, aby grając w Tibię używać swoich szarych komórek, czytać security hints (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=security) i że nie było/ma/będzie darmowych itemów ani paccy.
Tylko dlaczego ciągle zdążają się ludzie obniżający średnią IQ Ziemian dając się shakować?
Ludzie Najczęściej Kradną Konta Pytając Się Czy Chce Się Dołączyć Do Gildii... Podają Link Do Strony Gildii... A Szata Graficzna Jest Jak tibia.com... wiec lepiej ogolnie uwazac !
No tak smutna prawda ale jak by gracze trochę myśleli i czytali wszystkie linki dokładnie a nie klikali na nie bez myślenia to by się nie zdarzało.
rafal1144
20-09-2005, 20:31
Mi na tomiast przewaznie przysylają listy do depo ;/ Ale jeszcze nigdy nie dalem sie oszukac
Hakerzy-zmora tibi tuż obok noobów i pk.A wystarczy tylko troche zdrowego rozsadku aby sie przed nimi uchronic.
Niech kazdy wie ze Cipy sami napewno dadza sobie rade ze wszystkimi bledami, bugami itp. A was Polakow tych troche mniej doswiadczonych prosze... nie dajcie sie okrasc z waszej ciezkiej pracy. Bo Ci bardziej doswiadczeni napewno nie pozwola na to.
I dodatkowy mini-news: naprawiono już błąd z niedziałającymi listami zgonów, więc nie musicie już o tym pisać na forum...
Nie naprawiono, chyba że w ramach powszechnego ułaskawienia wszystkie deady, które zaliczyłem pierwszą postacią, zostały mi darowane ;)
Ravenloft
20-09-2005, 20:52
ja nie rozumiem ludzi którzy dają się nabierać na takiego typu rzeczy...
dla mnie to nierealne by się na coś takiego...a dużo ludzi się nabiera Oo
Mowiono o tym tysiac razy, teraz juz 1001 ;), czasem sie dziwie ze ludzie dalej sie nabieraja na takie tricki, zal mi tych co nie wiedza jak ochraniac swoje konto
po prostu nie nalezy wchodzic na zadne strony podawane na trade channel albo default i podawac nikomu passow (nawet jakby chcial ci niby załatwić pacca ) podsumowójąc trzeba troche pomyśleć....
Ale w sumie dobrze że oficialnie ostrzezenie się pojawiłó ;)
Ne no ludzie to już jest kompletne chamstwo.
Oszukiwanie graczy którzy są nie doświadczeni albo łatwo wiernych.
Nie moge znieść już tych porąbanych hakerów którzy nie mają się czego czepić. Ja już nie mówie o tych biegajacych debilach ktorzy piszą linki do jakiś posranych stron ale o tych którzy hakuja konta. To jest chamstwo nad chamstwami !!! Ale to nie wszystko po haknieciu takiej postaci rąbią lvl w dół lub sprzedają na alegro.
ps: Cipsoft mogło by zastrzec na alegro żeby nie dopuszczać do sprzedarzy postaci z Tibi to by napewno obniżyło liczbę hacków.
Z góry sorki jak jakieś wyrażenia są niezgodne z zasadami forum.
Tylko Że 80% Hackerów W Tibii To Polacy -.-
MarkoRoz
20-09-2005, 21:36
Heh, i znowu sie zaczyna czas wielkiego hakowania :p
kurde ja sie dziwie dlaczego tak !!! dużo !!! ludzi daje sie nabierać na haki ;/
Ostatnio mojemu koledze wcisneli stronke która wyglądała jak tibia.com a nazwa strony to była www.tobia.republika.pl ( czy coś takiego ) naszczęście dzień wcześniej powiedziałem mu jak rozpoznawać takie stronki ;p
A propo buga, od kiedy ten bug był :p :D ??
OnlyM(PL)
20-09-2005, 21:44
Nie rozumiem jak jacys ludzie daja sie na to nabrac przieciez Cipsoft mowil wyraz wyraznie ze NIGDY NEI bedzie potrzebowal acc and pass -.- ale jak mozna wierzyc w linki na trade www.hackmeplz.PL <--- frii itensy -.- lame
na honerze jest lepszy koleś cały cas spamuje żeby sciagnoć jego program a gdy ktos sciagnie zabiera wszystkie rzeczy i spamuje inna postaci haknoł chyba z 10 kont niektóre powyżej 20lvl
Orokoshi
20-09-2005, 22:01
Mi dwa razy do depo przyszedł list z linkiem ze niby muszę coś wypełnić...
Tibiańczyk
20-09-2005, 22:22
Nie rozumiem jak jacys ludzie daja sie na to nabrac przieciez Cipsoft mowil wyraz wyraznie ze NIGDY NEI bedzie potrzebowal acc and pass -.- ale jak mozna wierzyc w linki na trade www.hackmeplz.PL (http://www.hackmeplz.PL) <--- frii itensy -.- lame
Nigdy na nic co na trade nie wchodz,
@top
To juz nie jest zwykle nóbowate hackowanie tylko pharming, ludzie robią fałszywe strony (widzialem nawet z domena com O_o) rozsyłaja e-maile od "cipow"
[email protected] itd..
mi przysłali jakąś strone była bardzo podobna www.tibia.com ale miała kilka błędó w emailu pisali że wygrałem pacca na szczęscie kumpel był wtedy ze mno i nie wpisaelm swoich pasów ;p (do dzisiaj mu za to dziekuje
na honerze jest lepszy koleś cały cas spamuje żeby sciagnoć jego program a gdy ktos sciagnie zabiera wszystkie rzeczy i spamuje inna postaci haknoł chyba z 10 kont niektóre powyżej 20lvl
NO to jak ludzie z postaciami pozywaj 20 LVL dali sie nabrać na takie "gówno"??? nie rób se jaj!
Ech... Czyli na polski: Ludzie, myślcie troche, nie dawajcie nikomu passów, i nie piszcie ich nigdzie prócz tibia.com i w samej grze, bo inaczej gra da wam wpier... . Zastanawiam się dlaczego do ludzi to nie dociera... . Swoją drogą, ostatnio dostaje różna wiadomości, wiadomo śmiecie w stylu "BITBOT (...)" razem z pięknym linkiem, po czym osobnika pięknie raportuje przy kombinacji klawiszów ctrl+r. :evul: Jednak ciekawe jest to że... Dostaje to bardzo często od brazylijczyków, czyżby nawet oni mieli dosyć polskiego "hackowania" i sami zaczynali. Naprawdę smutno się robi... Nikt już nieche samemu dojść do czegoś tylko niszczyć cudza pracę. :(
to jak ktoś mnie oszukał tak to nie można już zwrócić tego konta??????"? :( :( :( :( :(
Wielki Mancyz
21-09-2005, 07:34
Zgadza się to niesą maile od cipsoftu a na tibi często daja msg że jesteś na ""black liscie i ci da gm bana jak sie niezalogujesz na ta strone ( a ta strona to hak ) więc ostrzegam was bo mojego kumpla załatwili jak dzieciakia z tą black listą X(
Fajnie by było jak Cipsoft zaszczegło by na alegro że nie można sprzedawać postaci z Tibi to by napewno zmniejszyło liczbe hacków.
No ale jak zwykle Cipsoft ma zaprzeproszeniem w dupie takie rozwiazanie.
Simon456
21-09-2005, 08:21
LUDZIE POCO HAKOWANIE WKONCU TRZEBA CZRPAC PRZYJEMPOSC Z TIBI
(TIBIA RULEZ :D ) U NAS NA PLACU KAZDY HAKUJE I BIJE SIE O RZECZY Z TIBI
LOLZ
nOOby, hackerzy-------the fuck out,spier.......,fuck you bitch, :evul:
LOLOLOLOL hakerzy to downy które nie umieją grać i nic na to nie wskazuje żeby sie nauczyli
LOL
Vesper Drago
21-09-2005, 10:24
Ten błąd z deadami jest naprawiony ale wcześniejsze deady poprostu sie skasowały... I tak dobrze bo wyświetlały się 3 deady a teraz tylko 1 xD
*Ryspeht*
21-09-2005, 12:21
Fajnie by było jak Cipsoft zaszczegło by na alegro że nie można sprzedawać postaci z Tibi to by napewno zmniejszyło liczbe hacków.
No ale jak zwykle Cipsoft ma zaprzeproszeniem w dupie takie rozwiazanie.
Bo nie można sprzedawać postaci. Jak myślisz dlaczego ludzi nigdy nie podają xyw swoich postaci? Bo jakby ktoś zaraportował to do np. GMa to kolo ma bana od razu.
Oczywiście da sie dojść do tego jaką ma typ xywe np po skillach itd ale to nie zawsze jest dokładne.
A co do "hakerów" to niech się dzieci cieszą, jak im staje jak czyjeś passy zdobędą to już ich sprawa...
pozdro!
ja osobiscie zostalem zhackowany dwa razy. raz na samym poczatku gry ( poszedl sie j^$#c p-set i serpent ) bo uzywalem "illegal software" i drugi raz, jak ktos u mnie w szkole podlozyl mi pod kompa keylogga. za drugim razem poszly w pierony 2 bp uhow ( oba z reszta niepelne ). w domku bylo gratow za jakies 80-90k najmniej + loot za jakies 40k. ten pseudo-hacker okazal sie wyjatkowym debilem, poniewaz tuz obok wejscia do mojego domku byla skrzynka na listy, w domku przeszlo 10 nowiutkich parcelli... poza tym chcial sobie ten koles wyslac graty z premii na azure.
te wydarzenia nauczyly mnie 2 rzeczy: nigdy nie uzywac programow nielegalnych i tego, zeby nie grac w tibie w miejscach ogolnodostepnych.
sadze, ze tylko ludzie wyjatkowo nierozsadni daja sie nabrac dwa razy na ten sam numer. w tej chwili nie ma takiej mozliwosci, zebym zostal zhackowany, poniewaz moich passow nikt nie zna, nie korzystam z nielegalnego oprogramowania i nie gram gdzie indziej jak tylko w domu i sporadycznie u kolegi. poza tym zmieniam hasla regularnie co tydzien ( hasel nie wpisuje z klawiatury, tylko i wylacznie przez kopiuj/wklej ). do generowania hasel uzywam wlasnej produkcji programu to generowania. posiadam 2 programy antywirusowe, 1 firewall i proxy. szansa dostania sie do mojego komputeraz jest praktycznie malo mozliwa zwazywszy ze na moim routerze jest postawiony linux z wylaczona opcja laczenia sie do niego z zewnatrz
Jak sie na ta stronke wchodzi to odrazu widac ze jest podroba ja patrze zawsze na ... reklame jak na tibia.com jest inna to mowie bye bye tej stronie ale i tak nigdy w takie gowna sie nie bawilem.
PS. UWAZAJCIE NA SWOJE KONTA
:D :D :D :D :D :D :D
Black Warior
21-09-2005, 16:08
Ja mam pacc i czensto dostaje listy ze mam wejsc na jakas strone itp. a wczoraj dostałem to od jakiegoś gościa to podawał sie za tutora:http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/Ualalal.jpg
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/haker.jpg
Martinesz
21-09-2005, 17:31
Kazdy powinien czytać co mu wysyłają, a nie od razu klikać ;D Myślenie nie boli :)
NO to jak ludzie z postaciami pozywaj 20 LVL dali sie nabrać na takie "gówno"??? nie rób se jaj!
scigneli sprawdzili antyvirem czy nie vir antyvirus usunał plik ale keylogger został a za kilka minut z tego konta co sprawdzał już leciały linki na priwate i trade
to nie jest hakowanie tylko idiotyzm tych co daja passy
Ostatnio taki noob
- Masz Bana bo uzywales cheatow(nie cheatuje nigdy!) Jedynym wyjściem jest podanie mi twoich passów i nie będziesz zbanowany!
-Zbanowany to ty jesteś za hackerstwo!
Ktos sie mega napracuje a tu taki haker ktury nic nie umie robic tylko kraść chary!
Ostatnio taki noob
- Masz Bana bo uzywales cheatow(nie cheatuje nigdy!) Jedynym wyjściem jest podanie mi twoich passów i nie będziesz zbanowany!
-Zbanowany to ty jesteś za hackerstwo!
Ktos sie mega napracuje a tu taki haker ktury nic nie umie robic tylko kraść chary!
Skora są w stanie shakowac ludz to czemu niby nic nieumieją nielubie hakierow ale cusz niejeden napewno wie wiecej nisz ja
A to ze ktos zostal shakowany to wedlug mnie tylko jego wina nieściągasz programuw cheterskich (tibia.pl miliony razy ostrzegala) niepodajesz passów na innych stronach nisz tibia.com niepodajesz nikomu passow nawet GMom i niegrasz w niepewnych miejscach (kafe niekture) przed tym wszystkim byly ostrzezenia w seciurity hints stosujesz sie dotego i masz spokuj
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/Ualalal.jpg
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Debilek/haker.jpg
popatrz sie na inteligencje tego "tutora" byk na byku i bykiem pogania. a z reszta, to nie moja sprawa ze jakis kretyn dal sie hacknac na jakis kolejny "trick" pseudo-hackerow. rozdawajcie swoje passy, zciagajcie wszystko co popadnie, ale nie miejcie o to pretensjii do nikogo. i prosze was o to, zebyscie nie pisali "a jakis koles mnie hacknol" bo jesli mieliscie hacka, to sami jestescie sobie temu winni i tyle.
Stawi Sniper
22-09-2005, 04:30
Z gory przepraszam urazonych, ale:
Ludzie.. Cochwila ktos tutaj lamentuje ze go hackeli.. jakim cudem skoro wszyscy tak twardo mowicie ze macie mozgi? Moze i macie, ale tez trzeba umiec go uzywac. Jakos ani mnie, ani nikogo z moich dobrych znajomych (hail Tymon - wyjatku ;D) nigdy nie hackeli..
Smutny Misiaq
22-09-2005, 09:34
Mnei właśnei hakneli na jakiejs stronce...Wygladala identyko...Nawet taka sama reklama O.o i koncowka .com aler coz...Zalozy;lem juz nowe konto...
Wiem jestem debilem nie musiscie ki tego pisać...
Ale tak wogole nei przejalem sie ;DMilem 11 lvl sorca...
Teraz robie nowa postac i mam juz 4 lvl ;]
PoZdRo
RegioneK_Ksw
22-09-2005, 10:55
Ja niestety na początku swojej kariery dałem sie tak wyrolować X(
No, a terazNIE BEDE GŁUPI i nie dam sie zrobic tak 2 raz :p
ps.
stracilem Durta 16 lvl :)
Mi'chael
22-09-2005, 11:32
tak to prawda ale latwo jest sie nabrac skoro pisza www.T1B.IA.com tutaj jest bardzo trudno zobaczyc na ekrannie tibi ze zamiast I jest 1 jak cos przecjalnie za b daje krobke zebyscie niewchodzili
Matyjasz
22-09-2005, 11:44
tak to prawda ale latwo jest sie nabrac skoro pisza www.T1B.IA.com tutaj jest bardzo trudno zobaczyc na ekrannie tibi ze zamiast I jest 1 jak cos przecjalnie za b daje krobke zebyscie niewchodzili
Zasada jest prosta jak drut - NIGDY nie wchodź linki które Ci podają
Krzysiusiu from Celesta
22-09-2005, 14:42
na swiecie Antica sa tak wielkie lagi ze co i ruz musze wylogowac czyzby nastepna awaria serw.?
Kion Aman
22-09-2005, 21:21
kiedys dostalem list na tibii o tresci -
proszę o podanie account number oraz password
na stronie xxx.xxxxx.xx ponieważ znaleziono poważny błąd na koncie
moze doprowadzic do stracenia wszystkich itenzów
oraz lvl'i i skilli-
Gdy to przeczytalem pomyślałem że to oszustwo
bo jaki normalny człowiek w poważnym pismie napisze
takie wyrażenia jak : skille,itenzów.
Na następny dzień moi koledzy dostali to samo
kiedy powiedziałem im że dostałem to samo
pomyśleli że to nie oszóstwo
i podali passwordy i account numbery
następnie w czasie ich gry wyświetlił się komunikat
"sorry password ar account"
Właśnie tak się kończy podawanie accontow dla nieznalomych
pijany rolnik
22-09-2005, 22:17
na swiecie Antica sa tak wielkie lagi ze co i ruz musze wylogowac czyzby nastepna awaria serw.?
mnie się wydaje że pomyliłeś tematy :p
cimoch adam brat tomka ci
22-09-2005, 22:28
A Mi Sie Wydaje Ze Wam Sie Swiaty Pomylily,popaprancy!!!!!!co Za Debile Graja W Takie Gry???????to Ja Adam Cimoszko Brat Tomka Cimoszko
Szczepan
23-09-2005, 09:10
Heh na takie hak stronki nabieraja sie naprawde wszyscy !. Najczęsciej to sa low lvl polacy albo srednio lvl brazyle. Sam kiedys mialem taka stronke (ale juz wyszedlem z tej ciemnej strony ;p ). Haknolem raz 43 knighta, nie zabilem go tylko zabralem eq (ale ja humanitarny :D), typek byl tak rozgarniety/zszokowany ze dopiero po 2 h odzyskal konto. Innym razem schakowalem 20 lvl master sorca (mial pacca na 64 dni), i wiecie co? Nie odzyskal konta i mialem z kumplem pacca na 64 dni :D (ale i tak nikt nie korzystal w sumie mielismy lepsze postacie na faccach), często wpadaly osoby 20-30 lvl kwestia dobrania dobrego aliasu i wygladu stronki, a glupich zawsze sie pelno znajdzie (about 1 mln k na wielu swiatach zostalo, jednak nieiwele kasy na tych co mnie najbardziej interesowalo -.-).
8o UWAGA!!!
Wczoraj hakneli mojego kumpla, 31 palladina, postac ma, ale wszystko zniknęło z domku i depo, używał vhyba jakiegoś nielegalnego programu, chyba tibia blackice. :confused:
Krzysiusiu from Celesta
23-09-2005, 12:06
wiem ze nie ten temat a co sie tyczy stron hackujacych chocby itemki.glt.pl dalem sie nabrac na lvl 6 na rooku jak chcecie to zobaczcie
Wiem ze pisze nie na temat ale chialbym sie dowiedziec kiedy powstanie nowy serv :D nie odpowiadam za swoja ortografie xD :P
bardzo dobrze że hakują przynajmniej mniej noobów bendzie
Doremonek
28-09-2005, 23:53
Minie tez raz chciilei oszukac wyslylajac list ze wygralem PACC i mam sie zalogowac na tej i tej stronce, ale jak cobaczylem cos innego jak link tibia.com odrazu zrezygnowalem bojestem bystry chlopak :] :] :] :]
Ludzie Najczęściej Kradną Konta Pytając Się Czy Chce Się Dołączyć Do Gildii... Podają Link Do Strony Gildii... A Szata Graficzna Jest Jak tibia.com... wiec lepiej ogolnie uwazac !
Wogole hamskie sa te hacki. Poprostu jak komus sie nie che grac w tibie
ani zarabiac se na jakies EQ to thiefy staraja sie jak najbardziej zeby shackowac jakiegos noobka, bo przewaznie hight lvl na to sie nie naboiora,
;)
Ja dałem się oszukać w ten sposób szata grficzna była taka sama więc wszedłem i mi zhakowali konto da się je jakoś przywrócić.Też myślałem że to oszustwo ale pomyślałem że spróbuje bo strona wyglądała tak samo prosze o pomoc.
Master Nicram
03-10-2005, 00:04
Najczescie hakuja polacy dla itemkow;( tak jakby grac nieumieli ..
sam kiedys padlem ofiara haka gdy zaczynalem grac:)
Teraz zmienilem serva i zaczynam od nowa i zauwazylem duzo hakerow podajacych linki konczace sie org i prv.pl , najczesciej powiadaja ze trzeba sie lognac aby do gildi przystapic lub poprostu podaja link do sicagniuecia filmiku z key logerem...
Niedajcie sie oszukac:D
Pozdro dla Tibia Squad of Iridia:D B)
Morok Wampir
03-10-2005, 08:40
Mnie takimi szczeniackimi podstępami cały czas próbują nabrać, ale ja się nie dam! Chyba tylko ktoś, kto nie przeczytał ani jednego posta na tibia.pl i nie wie co to ten "hack", może się na coś takiego nabrać...
Emperacz przyslal mi przed chwilka link: www.tibia*acc.republika.pl
Wsumie nielze zrobiony(cala grafika z orginalnej strony) tylko adres sie rózni.
mi przysłali jakąś strone była bardzo podobna www.tibia.com ale miała kilka błędó w emailu pisali że wygrałem pacca na szczęscie kumpel był wtedy ze mno i nie wpisaelm swoich pasów ;p (do dzisiaj mu za to dziekuje
jestem po haku kurde nie wiem co zrobic pomozcie po prostu uwielbianm venore i tyle czemu chce zagrac gdzies indziej ale venore poprostu szkod aopuszcac :P
Stobier92
15-10-2005, 13:39
Oj ci chakerzy,kiedys sie dorobia!! Trzeba cos z tym zrobic ;P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.