zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Stwórzcie własnego jRPG!!

Harven
20-09-2005, 20:45
Pisze tego posta aby zaznajomić was z wspaniałym narzędziem jakim jest RPG Maker. Ile razy jakieś rozwiązania z rpg nie podobały się wam i mówiliście sobie: Gdybym ja to zrobił było by to o wiele lepsze... Teraz już możesz! http://www.rpgmaker.pwii.pl - jeden z najlepszych serwisów poświęconych RPG makerowi. Do RPG makera istnieją setki skryptów, modeli potworów, modeli bohaterów itp. itd. dzięki czemu zrobicie rpga swoich marzeń! Czy ma to być mroczny rpg z kryminalna i krwawą fabułą czy może opowieść o mitycznych herosach zmagających się z groźnymi bestiami?? RPG maker daje nieograniczone możliwości w kreowaniu bohaterów, tworzeniu groźnych potworów, questów, ciekawych skryptów jak np gra w marynarza :P oraz wiele, wiele innych! Stwórz RPG swoich marzeń! Wykreuj swój własny świat...

Ryłek
20-09-2005, 21:08
Fajny program, szkoda tylko, że skiny tylko fantasy... znaczy znaleźliśmy z kumplami takie nowoczesne, ale nigdzie nie wiadomo gdzie je dodać xD.
Co racja, to racja ten program daje fabularnie nieograniczone możliwości (no grafiki nic nie zmieni) xD.

Deneos
20-09-2005, 21:23
Czy jak stworze gre to bedzie online ? ^^

Ziven
20-09-2005, 21:25
Nie jestem pewny ale taki temat juz chyba byl. A nawet jesli nie to i tak wiekszosc zna RPG MAKER ja w tym robilem juz pare lat...

A i jeszcze jedno TWIERDZA RPG MAKERa nie jest najleprza strona o tym, owszem sa tam materialy i to duzo ale tamtejsi admini nic nie pisza w newsach oprocz tego co dodali z materialow... Nie ma tam nic np o RPG MAKER 3D itd....

Elevo
20-09-2005, 21:26
Bardzo lubie ten progs i nawet już zrobiłem kawałek swojej własnej gry! Bardzo go polecam

Xamegih
20-09-2005, 21:49
Bawiłem sie nim kiedyś ale mi sie znudziło.

Harven
21-09-2005, 17:27
Tego linka napisałem bo akurat byłem na tej stronce. Ziven jakbyś był tak miły i podał mi linka do jakiejś stronki lepszej co? U mnie narazie powstaje giera pod tytułem "Wielka przygoda,, ale niemam do niej jeszcze fabuły :P ale troche świata, jeedno miasto, 2 sklepy, npc jeden i krowa jest :D
Czy jak stworze gre to bedzie online ? ^^
nie ją sobie trzymasz na kompiku, ew. wysyłasz kumplom, lub wysyłasz na stronke zajmującą się tym progsem np. Twierdza Rpg Makera

Kajulec
21-09-2005, 18:52
Bawiłem sie nim kiedyś ale mi sie znudziło.

10 znakow teh sux

Ziven
21-09-2005, 20:48
No ja se zagladam na forum: www.oaza.rut.pl

Pabak
23-09-2005, 15:31
www.rpgmaker.pwii.pl nie jest wcale dobrą stroną o rpgmakerze ;) ; www.oaza.rut.pl jest rzadko odwiedzanym przeze mnie forum gdyż ludzie tam... wydają się jacyś opętani :). Najlepiej poszukać jakiejś zagranicznej strony, gdyż na tamtych stronach można znaleźć coś ciekawego ;).
O RPGMakerze 3d nic nie ma gdyż nikt nie robi na tym progsie gdyż jest on tylko w języku japońskim/francuskim o ile się orientuje.

Jeśli ktoś ma link do RPGMakera 3d (obojętnie jaki język) to poprosiłbym o linka ;).

Yoh Asakura
23-09-2005, 18:10
Tego linka napisałem bo akurat byłem na tej stronce. Ziven jakbyś był tak miły i podał mi linka do jakiejś stronki lepszej co?
Ja będe miły:http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl .Wpisz np. Rpg Maker.Tak trudno samemu ruszyć swoje cztery litery na krzesło przy komputerze,odpalić przeglądarke internetową,wejść na google i poszukać ?

Shanhaevel
23-09-2005, 19:43
Sam uzywam Rpg maker XP i mieszam w kodzie Ruby. Że tak powiem: "wyższy szczebel". ;)

Poza tym to BARDZO, ale to BARDZO polecam forum www.dubealex.com - Wszystko o Rpg Maker XP.