Pokaż pełną wersje : Problemy z myszą
Chessterr
21-09-2005, 10:21
Siema. Mam problem z myszką.
Wczoraj kupiłem sobie nową myszke optyczną i ją podłączyłem. Wtyczke włożyłem do miejsca na mysz. Włączyłem PCeta i zainstalowałem sterowniki z dyskietki z kompletu. Lecz mam problem. Ponieważ kursor myszki mi ściąga do góry. Nie mogę sprawnie nim poruszać. Nie wiem co jest nie tak. Proszę o pomoc.
PS. jeśli to coś da to PC 766Mhz Celeron
@down
Mam. Pierwsoz myślałem że ona musi sięrozchodzić ale nie. Nawet jak spokojnie i wolno jeżdze kursosrem to ją zciąga.
a masz podkladke?:>
ja mam optyczna bez podkladki i szaleje czasami mycha ;p
mysz optyczna ma to do siebie, ze bardzo dobrze pracuje jesli jest na podkladce.
Ale podkladka rowniez musi byc odpowiednia:
najlepiej jesli jest jednobarwna/jednokolorowa, czyli nie powinna przedstawiac jakis zdjec typu krajobrazy, zwierzeta, samochody itp.
Chessterr
21-09-2005, 11:47
mysz optyczna ma to do siebie, ze bardzo dobrze pracuje jesli jest na podkladce.
Ale podkladka rowniez musi byc odpowiednia:
najlepiej jesli jest jednobarwna/jednokolorowa, czyli nie powinna przedstawiac jakis zdjec typu krajobrazy, zwierzeta, samochody itp.
Myślisz że to coś da? W instrukcji psize że pracują na każdej powierzchni. A jest inny sposób?
Chyba masz racje. A może położyć coś na ta podkładkę. Np jakąs folię albo coś?
Gonzo von Krenzel
21-09-2005, 12:21
Zwykła, biała kartka A4 powinna wystarczyć.
Myślisz że to coś da? W instrukcji psize że pracują na każdej powierzchni. A jest inny sposób?
Chyba masz racje. A może położyć coś na ta podkładkę. Np jakąs folię albo coś?
Ja polecam podkladki z materiału. Najlepsze moim zdaniem. Mysza bedzie sie gubic na powierzchniach lakierowanych, nierownych i odbijajacych swiatlo.
Zwykła, biała kartka A4 powinna wystarczyć.
tak jak mowi gonzo biała zwykła kartka powinna wystarczyc. ja tak miałem i pomogło.
Chessterr
21-09-2005, 18:50
Wielkie dzięki. Położyłem na podkłądkę Kartkę A4 techniczną i wszystko OK B). Wielkie dzięki :D
W instrukcji psize że pracują na każdej powierzchni.
Reklamowa ściema :P Taka mysz kulkowa też mogłaby teoretycznie wszędzie pracować.
Ja używam podkładki pod myszkę odwróconą na 2 stronę. Trzeba tylko coś wykombinować na początku, żeby się nie ślizgała po biurku.
No i luz, ze dziala bez zarzutow.
Optyczne myszki czesto sa kaprysne ;>
Mod: zamykamy temat :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.