zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zmiany dla zwykłego śmierelnika?

bmc86
21-09-2005, 21:25
Zastanawialiście się kiedyś czy wy gracze macie jakiś wpływ na to jak ma wyglądać wasza ulubiona gra? Bo ja zastanawiam się nad tym od ostatniego update. Pewnie wielu graczom marzy się inna Tibia. Napiszcie proszę wasze propozycje jak miałby wyglądać dialog z CipSoft. I w jakim stopniu gracze mieliby wpływ na wygląd gry.

Rybzor
21-09-2005, 21:43
Gracze nie maja wplywu na wyglad gry bo jak kazdy powszechnie wie CipSoft olewa zwyklych graczy, robia sondy, z ktorych wiekszosc nic nie wynika, ja bym chcial zeby sie wzieli i napisali tak Tibie, aby uniemozliwic uzywanie tych wszystkich macro, light hackow itd. nie wyobrazacie sobie jak Tibia by na tym zyskala i o ile przyjemniej mi sie gralo, nie marze sobie o nowych itemach itp, tylko o uczciwosci.

maro38
21-09-2005, 22:59
Spróbuj tutaj: Tibia.com FAQ (http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq&question=proposal) English required.

paw3
22-09-2005, 00:14
Gracze nie maja wplywu na wyglad gry bo jak kazdy powszechnie wie CipSoft olewa zwyklych graczy, robia sondy, z ktorych wiekszosc nic nie wynika, ja bym chcial zeby sie wzieli i napisali tak Tibie, aby uniemozliwic uzywanie tych wszystkich macro, light hackow itd. nie wyobrazacie sobie jak Tibia by na tym zyskala i o ile przyjemniej mi sie gralo, nie marze sobie o nowych itemach itp, tylko o uczciwosci.

Wątpie czy jest możliwe napisanie tak tibi aby nie dało się używać żadnych macro, botów itd. Pozatym nie można powiedzieć że cipsoft nic nie robi w tym kierunku, wprowadzenie łamiących się spearów czy soul potions ma właśnie na celu ograniczenie możliwości stosowania cheatów. ;)

Jeżeli chcesz się wypowiedzieć o tym jakie zmiany powinny zajść, według ciebie, w tibi, trafiłeś na złe forum. Polecam forum na www.tibia.com, właśnie do takich celów jest ono przeznaczone ( oczywiście obowiązkowy angielski :p ).

bmc86
22-09-2005, 21:14
wprowadzenie łamiących się spearów czy soul potions ma właśnie na celu ograniczenie możliwości stosowania cheatów. ;)

Pamietaj ze te zmiany dotycza sie rowniez graczy, ktorzy graja fair. Nie kazdy paladyn uzywa jakiegos macro. I nie kazdy druid czy sorek robi runy beda afk. Ten update bardzo krzywdzi rowniez tych uczciwych graczy.

Tibio-gracz
22-09-2005, 21:54
@up
Racja

CipSoft uprzykrzył życie uczciwym graczom.Pewnie niedługo powstaną jakieś hackerskie programy, które spowodują, że speary się nie będą niszczyć.Cheaterzy wtedy będą się cieszyć, a uczciwi gracze męczyć.Tak samo z soul pointami.Też pewnie powstaną jakieś programy ułatwiające życie cheaterom, a uczciwi graczę - dalej będą się męczyć ze spearami albo z SP.

Ettercap
22-09-2005, 22:21
ja nie rozumiem tych hackerów - ja bałbym się chociażby o stratę konta nie mówiąc już o tym że nie lubię cheatować.

wg. mnie te wszystkie soule, łamiące spiry (wg. mnie NAJGORSZE w update choć nie grałem nigdy pallem) itp. to dowód tego że CipSoft jednak dba o graczy, o uczciwych graczy. popieram ich działania i wiem że samo banowanie nie wystarcza, CipSoft ma naprawdę spory problem ale stawiają (tak jak ja) na dobrą uczciwą rozgrywkę, naprawdę wolałbym wogóle nie manasittować tylko stać na expowisku z rybkami i tam robić runki (dobry sposób :]) niż idąc drogą zostać napadnięty na 11 lub większy poziom jakiegoś brazolskiego druida z 40mlvlem, kupą sdków pod pachą i dostać deda po sekundzie bo kolo używa bota do strzelania z run.

co do znikających potworów - ten pomysł antylooringu mi się nie podoba, wg. mnie nie ma sposobu na opanowanie looringu (looring is part of the game) byłem ze 2 razy ofiarą looringu, sam nie looruję.

a poruszanie się potworów? hmmm wg. mnie tandeta tylko to przeszkadza i łatwiej o deda :(

PZDR. ETTERCAPIĄTKO :D

re down: masz rację zawsze to dodali nowy upragniony teren dla FACC tego nawet się po nich nie spodziewałem że są aż tak "kochani" :D z tymi smuggami jest świetna zabawa jak damy "utevo res ina" niektórych kumpli nawet nabrałem że mam pacc :D

Wufei
22-09-2005, 22:23
zmianą dla zwykłego szarego jak srajtaśma facca było to, że cipy dodały chociaż dark cathedral, chociaż tyle.. no i zawsze można sie na smugglerach powyżywać za outufity ;P a wpływu i tak nikt na to nigdy nie będzie miał nawet taki tutorzyna, no conajwyżej counsellor i wzwyż mogą coś tam zagadać :P

trochu offtopowo ;P

bmc86
23-09-2005, 08:21
@up

Co z tego ze dodano dla facc nowy teren jakim jest katedra. Skoro odebrano nam jeden z lepszych expowisk (moim zdaniem) - hellgate. Byliscie tam po update?

Ps:
Prosze was wypowiadajcie sie na temat jak powinien wygladac dialog gracza z Cip'ami wzgledem zmian w grze. Forum i sondy juz mamy, moze cos innego?