Pokaż pełną wersje : Jak uwolnic FE w ankh ??
Mam pewien problem... A mianowicie duzo osob wie ze w Ankrahmun w Serpentine tower na nizszych poziomach sa uwiezione: vamp, FE, behe, a jeszcze nizej green dijin. Czesta jak tam schodzilem to fire elemental byl juz uwolniony ze swojego pomieszczenia gdzie byl zamkniety. Slyszalem jeszcze ze jak sie go zabije to w jego "wiezieniu" jest dzwignia uwalniajaca dijna znajdujacego sie za magic wallami pietro nizej. Nie wiem czy to prawda bo nigdy nie prubowalem zabijac FE. Dlatego tez zwracam sie z pytaniem "jak go mozna uwolnic i czy da sie wypuscic jeszcze np. vampa ??"
Jezeli juz kiedys ktos taki temat zamiescil to sry :) ale nie zauwazylem
(moj pierwszy temat) :P
Vanhelsen
22-09-2005, 16:47
FE ANkMam pewien problem... A mianowicie duzo osob wie ze w Ankrahmun w Serpentine tower na nizszych poziomach sa uwiezione: vamp, FE, behe, a jeszcze nizej green dijin. Czesta jak tam schodzilem to fire elemental byl juz uwolniony ze swojego pomieszczenia gdzie byl zamkniety. Slyszalem jeszcze ze jak sie go zabije to w jego "wiezieniu" jest dzwignia uwalniajaca dijna znajdujacego sie za magic wallami pietro nizej. Nie wiem czy to prawda bo nigdy nie prubowalem zabijac FE. Dlatego tez zwracam sie z pytaniem "jak go mozna uwolnic i czy da sie wypuscic jeszcze np. vampa ??"
(moj pierwszy temat) :P1) Było
2) nie wiem w jakie stanowisko utzyrmuje moderators team i czy to nie będzie quest spolling ;)
3) popytaj w Ankh hi-leveli, na pewno ci odpowiedzą :)
Sir Crozin
23-09-2005, 14:53
ewentualnie zapytaj na Game-Chat albo na Rl-Chat
Eh.... pytalem sie juz wielu osob w Ankh i nikt nie wie jak -.- (no ale w koncu ktos go musi uwalniac). Moze on sam sie w pewnym momencie uwalnia ?! =/
no ale kto wie. Jak dowiem sie czegos od kogos to dam znac :)
Sozemego
24-09-2005, 00:01
trzeba kliknac na pochodnie w pokoju ze skrzynka. Jak sie tam dostac ? wykombinuj sam
jak robisz tego questa to zapal lampeczke (pochodznie czy jak tam nazywasz (to nad skrzynka)) i wroc spowrotem ...
powodzenia ^^
ps. tam jest dzwignia a jak ja przesunesz to uwaga!! DŻIN!!!
Chodzi wam o pochodzie w pomieszczeniu z questem na white pearl ??
PS. Da sie jakos dostac do tych pomieszczen z "skarbami" =] ktore sa zaraz na lewo jak sie zejdzie na pietro gdzie wlasnie jest uwieziony fe ?? (moze jakis klucz jest albo cos :/...
ziemniak1600
25-09-2005, 11:00
Ehh ja tez probowalem zrobic tego "questa" chociaz niewiem czy to quest??
Niewiem tez do czego sluzy pewien przelacznik pod polem energii kolo djinna^^
WIECEJ NIEPOWIEM BO ZARAZ MNIE OSKARZA O QS:P
...a wiec pod energy fieldem jest jakis przełacznik ?? Nastepnym razem jak go zabije to musze sprawdzic :P Jezeli ktos wie cos na ten temat niech pisze !!!!!!!!
ziemniak1600
27-09-2005, 19:41
@UP
Tak pod tym efieldem po najbardziej po lewej.Myslalem ze on otwiera jakiegos potwora/dojscie do tych wandow lub biblioteki na lewo od schodow.Ale nic sie niezmienilo:/
A moze trzeba zagadac do tego NPCka nad tymi pomieszczeniami (sprzedaje czary dla sorcow) moze on cos wie do czego to sluzy moze to zwiazane jest z jakims questem....<ale ciiii.... ;p;p;p>
PS. Na pewno ci co zabili djinna na dole zwrocili uwage na niektore rary bedace za nim, znajduja sie tam np. boots of waterwalking.
Wie ktos cos wiecej na ich temat ??
hensels noobek
01-10-2005, 18:52
trzeba 6 chłopa i przyciskasz dzwginie pod enegry fieldami i no i wtedy otwiera sie Vamp a potem wchodzisz do vampa i otwiera sie behe dalej nie powiem do czego dzwignie sluza :DD
Ellenhorin
01-10-2005, 20:40
@Up
Kto CI takich glupot naopowiadal-.-
@Topic
Trzeba dac "use" na sciane kolo skrzynki przy quescie na perelke
No to w koncu ta dzwignia pod EF otwiera vampa czy nie... ??!!
Idziesz do trangle tower to pokoju z white pearl,naciskasz na ściane i jak na tobie sie pojawi dymek to FE otwarty a potem dzwignia dizna otwierasz:)
Barerujo
24-11-2005, 08:35
Idziesz do tower... aby wejsc do pomieszczenia, sam wiesz co masz zrobic... Uzyj pochodni aby otworzyc FE, pod FE jest dzwignia, oda "usuwa" Magic Walle trzymajace na uwięzi Dzina... Co do dalszego usuwanai fieldow to nie wiem... ale i tak wątpie ze sie da cos zrobic aby otworzyc vampa... A zeby zabic Behe trzeba osob na cale pomieszczennie i jakis sork musi cos z sumonowac i zabic sumonem behe
boots of haste
24-11-2005, 17:56
oczywiscie moge sie mylic...
...ale mi sie wydaje ze tych potworkow typu fe vamp djinn bhemoth nie da sie po prostu wypuscic sa uwiezione i tyle...
ps. ktos wogule uwolnil fe?
co trzeba wogule zrobic zeby cos z tego czegos uwolnic (jesli wogule sie da)?
Thorin-Debowa Tarcza
24-11-2005, 18:14
...ale mi sie wydaje ze tych potworkow typu fe vamp djinn bhemoth nie da sie po prostu wypuscic sa uwiezione i tyle...
da sie, a przynajmniej fire elementala, wiem bo zabilem ale byl juz uwolniony.
FE da sie uwolnic sam do robilem z kumplem trzeba po prostu nacisnac na pochodnie za strzynka z white pearl ale jak sie tam dostac niepowiem :P jak sie zabije fe to naciska sie dzwignie i na dole znikaja magic walle zabija sie djina. pod energy fieldami jest miejsce na 5-6 osob ( niepamietam dokladnie ) razme w kumplami stawalismy na polach i ciagnelismy za dzwignie ale nie poskutkowalo ale sa tez tam oltarze kladlismy tam scarab coinsy ale bez skutku ;/ moze trzeba cos innego.... jak bede kupie next pacca to zbadam dokladniej . pozdro
Shadowmaster
28-11-2005, 00:39
http://i21.photobucket.com/albums/b257/Shadowmaster_/2e75fce5.jpg
mam nadzieję że widać eseska :D co do fe + pana magika to spoko ale nad resztą trzeba pomyśleć :p . Pozdro
Virius the Master
28-11-2005, 09:30
Na dole musisz coś ustawić, ale nie powiem co bo to jest quest spoiling (tam jest quest dla niekumatych)...
Silver Drag
28-11-2005, 09:38
3) popytaj w Ankh hi-leveli, na pewno ci odpowiedzą :)
No nie wiem czy powiedza High lvle bywaja dziwni tzn. nie chca sie dzielic z informacjami (podobnie jak ja) ;p
Powiem tak:
Ja uwolniłem FE i Djina ale reszte nie wiedzialem jak...
Probowalismy roznie np. stajemy na tych kafelkach w 5 i jeden przesuwa dzwignie, ale nic nie poskutkowalo ... :/
Prubowalismy takze tam na dole polozyc po scarab coinsie lecz to tez nic nie daje, moim zdaniem tego sie nie da uwolnic (vamp, behe) :/
sir Tifejo
04-06-2006, 22:26
Powiem tak:
Ja uwolniłem FE i Djina ale reszte nie wiedzialem jak...
Probowalismy roznie np. stajemy na tych kafelkach w 5 i jeden przesuwa dzwignie, ale nic nie poskutkowalo ... :/
Prubowalismy takze tam na dole polozyc po scarab coinsie lecz to tez nic nie daje, moim zdaniem tego sie nie da uwolnic (vamp, behe) :/
Spojrz na date ostatniego posta (oprocz Twojego).
Jak uwolnic Fe i Green Djinna - zostalo powiedziane. A wiec az nadto. Autor pytal w temacie tylko o FE.
Btw, vampa da sie uwolnic, kiedys tam zabladzilem to byl uwolniony (FE nie bylo, behe byl) ale sie nie pchalem dalej. Bylo to przed jakimis 2-3 update.
To chyba nie będzie QS ale mój kumpel mówił mi że żeby uwolnić vampa trzeba kliknąć gdzieś na trumnę ale nie jestem do końca pewien czy on mówił prawdę.
Vampa sie nie da uwolnić.
Tak jak i Behe
Ale Behe da sie zabić.
Tak jak to Dimitri von Carstein na Isarce zrobił
Całe pomieszczenie było wypełnione n00bkami
A Dimitri Zsummonował DSa chyba który się koło Behe pojawił.
A skąd wiesz że vampa nie da sie uwolnić to że ty nie uwolniłeś to nie znaczy że się nie da. Skoro fe dasię uwolnić przez torcha czy co tam jest czyli ogniem czyli vampa można uwolnić smiercią czyli trumną itp ale to jest tylko podejrzenie że tak to może być.
ziemniak1600
08-07-2006, 14:51
Vampa sie nie da uwolnić.
Tak jak i Behe
Ale Behe da sie zabić.
Tak jak to Dimitri von Carstein na Isarce zrobił
Całe pomieszczenie było wypełnione n00bkami
A Dimitri Zsummonował DSa chyba który się koło Behe pojawił.
A potem ds padl od 1 strzala-.-
NIEDA SIE ZABIC BEHE
Arthevariel
08-07-2006, 15:02
A potem ds padl od 1 strzala-.-
NIEDA SIE ZABIC BEHE
Da sie zostalo to przedstawione na jednym screenie :)
I napewno nie bylo to Fake :)
Idziesz do tower... aby wejsc do pomieszczenia, sam wiesz co masz zrobic... Uzyj pochodni aby otworzyc FE, pod FE jest dzwignia, oda "usuwa" Magic Walle trzymajace na uwięzi Dzina... Co do dalszego usuwanai fieldow to nie wiem... ale i tak wątpie ze sie da cos zrobic aby otworzyc vampa... A zeby zabic Behe trzeba osob na cale pomieszczennie i jakis sork musi cos z sumonowac i zabic sumonem behe
ty z przyrodzenia taki glupi jestes, czy tylko udajesz 0.o? pokaz mi summona, ktory zabije behemotha no chyba ze zsummonuje mino archera, albo valkirie...
jak to sie nie da zabic behe? a widzieliscie kiedys bede oprucz towera w ank?
@up glupi, to tylko jestes tutaj Ty. Jesli zsumonuje valkirie albo minotaur archera to tym bardziej nie zabija behe poniewaz jest tam tylko 1 sqm. A behe pod piramida da sie zabic, chociazby musial zsumonowac tego dsa 300 razy, ale praktycznie jest to mozliwe.
Hessoleya
09-09-2006, 11:20
Trzeba połozyć pot z wodą na ogniu tam gdzie sie robi quest na białą perełke i jeszcze patelnie na ten drugi pot albo na ten sam co wyzej napisałem.
@up
QS??
@TOPIC
To chyba bedzie jakis Quest, a vampa to sam widzialem wypuszczonego tylko mialem 12lv i go nie ubilem:D:p
@up glupi, to tylko jestes tutaj Ty. Jesli zsumonuje valkirie albo minotaur archera to tym bardziej nie zabija behe poniewaz jest tam tylko 1 sqm. A behe pod piramida da sie zabic, chociazby musial zsumonowac tego dsa 300 razy, ale praktycznie jest to mozliwe.
widziales ty kiedys behemota? tzn walczyles kiedys z nim? wiesz co by sie stalo z mino archarem albo valkiria jak by zobaczyl(a) behemota wypuszczonego? ty by s zsummonowal 300 razy dsa i nawet bidulek by nie zdarzyl podleciec do behemota. behemota sie zabija sd/explo na huntach. o summonach jakos nikt nie mysli.
Sd na behe ? Ufffffffffffffff mega waste :D
Jak tak czytam o czym wy piszecie to mi się niedobrze robi. A by uwolnić FE należy nacisnąć na pochodnię w pokoju gdzie jest quest na perłe. Wtedy otworzy się ściana blokjąca FE. Następnie zabijamy FE i przeciągamy dźwignie w jego więzieniu. Po przeciągnięciu dźwigni znikają magic wale blokujące djina. Kiedy zabijemy Djina używamy destroy fielda na pierwszym energy fieldzie ( od prawej strony ).
A co jest dalej to jeszcze odkrywam. Przypuszczam, że potrzebne będzie 5 osób. I nie piszcie czy ktoś uwolnił bo zrobiło to wielu graczy. ( FE i djina na pewno a reszte może komuś się już udało.
Duke Dran
25-06-2008, 09:42
Jak tak czytam o czym wy piszecie to mi się niedobrze robi. A by uwolnić FE należy nacisnąć na pochodnię w pokoju gdzie jest quest na perłe. Wtedy otworzy się ściana blokjąca FE. Następnie zabijamy FE i przeciągamy dźwignie w jego więzieniu. Po przeciągnięciu dźwigni znikają magic wale blokujące djina. Kiedy zabijemy Djina używamy destroy fielda na pierwszym energy fieldzie ( od prawej strony ).
A co jest dalej to jeszcze odkrywam. Przypuszczam, że potrzebne będzie 5 osób. I nie piszcie czy ktoś uwolnił bo zrobiło to wielu graczy. ( FE i djina na pewno a reszte może komuś się już udało.
Jak widzę takich jak Ty to też mi się niedobrze robi. Data przedostatniego posta w tym temacie... archeolog od siedmiu boleści.
Balnazar00
25-06-2008, 11:28
Jesli wam cos to pomoze to pod vampem jest wajcha (dzwignia).
Pod każdym potworem jest dźwignia (chyba). Jeżeli na dole są trzy Mwalle, to pewnie kazda dźwignia odpowiada za jeden, ale to tylko moje przypuszczenia...:confused:
P.S. a jakby wam to coś dało, to jeszcze powiem, że jak raz tam zszedłem, to dżin był wolny, i nie było mWalli
Mam pewien problem... A mianowicie duzo osob wie ze w Ankrahmun w Serpentine tower na nizszych poziomach sa uwiezione: vamp, FE, behe, a jeszcze nizej green dijin. Czesta jak tam schodzilem to fire elemental byl juz uwolniony ze swojego pomieszczenia gdzie byl zamkniety. Slyszalem jeszcze ze jak sie go zabije to w jego "wiezieniu" jest dzwignia uwalniajaca dijna znajdujacego sie za magic wallami pietro nizej. Nie wiem czy to prawda bo nigdy nie prubowalem zabijac FE. Dlatego tez zwracam sie z pytaniem "jak go mozna uwolnic i czy da sie wypuscic jeszcze np. vampa ??"
(moj pierwszy temat) :P
Fe da sie jakos wyposcic a z miejsca z ktorego on wychodzi przestawiasz dzwignie i m walle obok djina znikaja. O behe i vampie niestesty nie wiem
a ja obale mit z behe i summonem.
racja ze behe ma kazdego summona na strzala ale oprocz tego to dlaczego behe sie nie rusza ?? otóż pod skullami jest kamien wiec jak summon mialby na niego stanac?
gdyby zawalili pokoj noobami to poprostu pisaloby na dole ekranu na bialo ze nie ma miejsca [nie pamietam dokladnie ale mam druida i wiem ze jest cos takiego]
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.