Pokaż pełną wersje : Jaki jest wzór na damage knighta ?
Mentos23
22-09-2005, 12:04
Wg. jakiego wzoru zadawany jest damage przez knighta ?
suchyxxx
22-09-2005, 12:31
Nie wiem ale możliwe że jest to skill + atak broni średnio + level(1 level = 1-2 damage więcej) bo level też sie liczy.Załóżmy że knight ma skill 60 w axe i wali z fire axe to zadaje średnio obrażenia 60+38=98.Oczywiście średnio robi takie obrażenia przy full atack a i jeszcze trzeba dodać level czyli np. ma 20 leveli a od 8-mego jest 12 różnicy czyli 98+12=110 czyli takie może robić obrażernia na full atack średnio z fire axe chyba przynajmniej taka moja teoria a i zależy od potwora.Bo jedne mają wicej def a inne tyle samo defensa a życia poprostu więcej.
Nikt nie zna wzoru na obliczanie ataku knight, jest to jedna z tajemnic CipSoftu, nie wiadomo nawet czy takowy wzor istnieje, oczywiscie jest zaleznosc skili od tego jakie zadajemy obrazenia, ale dla porownania moge powiedziec ze np. moj knight z bsem na full atk (75/73) raz walnie za 140-150 a raz za 20(a nawet mniej:P) -.-, sa duze roznice miedzy max hitem a tym najmniejszym
(0 - 20)*Skill*Atak broni/280.
Huhuhu
Mentos23
22-09-2005, 14:40
Hmm no wiem że to trudna sprawa. Ale czy waszym zdaniem lvl postaci ma wpływ na damage czy nie. Bo ja zauważylem że z lepszymi skilsami moja druga postać wali mniejszy damage , więc jedyne co mi przyszlo na mysl to lvl, ale moge sie mylic, co wy o tym sądzicie ??
@up
Maksymalne Obrażenia ze Szczał
to mowi samo za siebie
@ozon18
według twojego wzoru z gsa ze skillem 74 moge walnac za ponad 243. moj best hit to 196 w scaraba (skill 72), wiec...
Nie wiem ale możliwe że jest to skill + atak broni średnio + level(1 level = 1-2 damage więcej) bo level też sie liczy.Załóżmy że knight ma skill 60 w axe i wali z fire axe to zadaje średnio obrażenia 60+38=98.Oczywiście średnio robi takie obrażenia przy full atack a i jeszcze trzeba dodać level czyli np. ma 20 leveli a od 8-mego jest 12 różnicy czyli 98+12=110 czyli takie może robić obrażernia na full atack średnio z fire axe chyba przynajmniej taka moja teoria a i zależy od potwora.Bo jedne mają wicej def a inne tyle samo defensa a życia poprostu więcej.
Mysle ze wzór jest właśnie taki, tlyko ze trzeba od liczby (w tym wypadku 110) odjąć shield potwora.
No wlasnie, potwory maja armora... Scarab akurat ma duzego defa, sprobuj cos z malym to uderzysz 200+.
Eternal Oblivion napisal kiedys w wywiadzie na tibiabr.com, ze kazdy skill daje +2.88 obrazen z SoVa i +3 ze SCa. Wynika z tego, ze wzor na obliczenie obrazen to skill * atak broni * 0,06.
Oczywiscie jest to tylko orientacyny wzor, bo zapewne obrazenia zaleza tez od potwora i byc moze od czegos jeszcze... Ale w praktyce maksymalne obrazenia mniej-wiecej wychodza takie jak z tego wzoru.
Oskar111
23-09-2005, 16:05
btw. potwory tez maja swoj shielding i armor (teorie dotyczace skilli)-->http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=7254
Heh bez obrazy ale jak przeglądałem tę strone i kliknąłem na czary dla rycka włączył sie anty virus i to był trojan...
no jesłi ci się włączyl i to był trojan to bardzxo przepraszam lecz to nie moja strona
btw.jak ja przeglądam to nic sie nie dzieje :-)
LoL xD - jak już to ten wzór jest głęboko ukryty w grze i najprawdopodobniej niewtajemniczony go nigdy nie pozna .Ja sam mając 75 skill z GS potrafilem w głupiego snejka za 1 pier***nąć xD - co nie zmienia faktu że im lepszy skill tym lepiej ...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.