Pokaż pełną wersje : Dziwna książka.
Cześć. Znalazłem dziwną książkę, która na całe szczęście jest po angielsku. Oto ona:
We finally made it to trick the foolish dragon and advance to some better part of earth. Here it is easy to dig a new dungeon. I hope we will find a new way out.
The way is long. We are digging for about 30 days.
We made it to advance to a stone wall! Tomorrow we will break it! The day we will see the sun again is close! Palker will be proud of me!
Yeah! This was the final blow. The wall is broken! But, what is that? Behind the wall, there is a human warrior. He seems dangerous. He has a glowing sword, ablue armor and green pants made of dragon-skin. He screams something like "Tataah!" and attacks! I don´t understand the humans! What does that mean?
HE KILLS MY MINO-GUARDS! And now he turns towards me ...
eeeeeeeee o co ci chodzi ???
Hory portier
24-09-2005, 16:05
Ta ksiazka respi sie codziennie w ancient temple i opowiada o koncowych fazach budowania tunelu z Mintwalin do thais, to wszystko co wiem na temat tej ksiazki. Mam nadzieje, ze o to ci chodzilo bo nie sprecyzowales swoich zyczen. :P
Chodziło mi właśnie o to, co ona znaczy. Bo nie wiedziałem. THX
aha czyli ty chciales zeby ci ktos powiedzial co to znaczy po polsku? :P
Zrobiłem tłumaczenie. Nie jest doskonałe, ale tylko kilku słów nie byłem pewny co znaczą w tym kontekście :)
Wkońcu udało nam się oszukać głupiego smoka i kopiemy w lepszej partii ziemi. Tu łatwo się kopie. Mam nadzieję, że znajdziemy nową droge na zewnątrz.
Droga jest długa, Kopiemy około 30 dni.
Udało nam się dojść do kamiennego muru! Jutro go rozwalimy! Dzień ujrzenia Słońca ponownie jest bliski. Palker będzie ze mnie dumny!
Hura! To był końcowy wybuch. Mur rozwalony! Ale co to jest ? Za murem jest człowiek wojownik. Wygląda niebezpiecznie. Ma świecący (?) miecz, niebieski pancerz i buty wykonane ze skóry smoka. Krzyczy coś jak "tataah" i atakuje. Nie rozumiem ludzi, co to znaczy ?
Zabił moich minotaurów strażników! I teraz zwrócił się przeciwko mnie...
THX. Twoje tłumaczenie jest świetne, bardzo ci dziękuję. Może to pomoże w rozwiązaniu "Tajemnicy Tibii"... kto to jest Palker? Jak sądzicie?
hmm... palker to jakiś minosek na 100% bo w tekscie jest "Zabił moichminotaurów strażników" więc to jakiś przywudca minosqów.
człowiek wojownik Może chodzi o wild wariorqa ;P albo warlocka!
świecący niebieski miecz <=> magic ,bright sword chyba
niebieski pancerz <=> blue robe
Buty wykonane zeskóry smoka hmm.....leather xD tego właśnie niwiem;/
Traveler
27-09-2005, 20:08
Ta książka dokładnie jest do czytania a więc niema co główkować nad tym zabardzo :D
Ardo von Dan
27-09-2005, 23:20
Ta ksiazka to jest jedna z wskazowek do WARLORD SWORD. na rooku jest tez ksiazka opisujaca jak minosy dostaly sie z mintwalin na rook'gard (mino hell) jesli chodzi o pancerz tego kolesia to pewnie MPA bo jest niebieskie miecz ;) :D oczywiste ze warlord wiec?? :evul:
trzea tylko znalezc tego palker'a czy jakiego tam i troche popytac ^^ 8o
ksiazka na rook'u mowi o jakims teleporcie z mintwalin na rook i tunelu pod ab'dendriel thais oraz podkopem na fibule. :]
to chyba tyle :confused:
człowiek wojownik -Black knight...
świecący niebieski miecz - Warlod Sword
niebieski pancerz - BR, lub Magic Plate Armor.
Buty wykonane zeskóry smoka - Buty z krokodyla... nie powiedział oryginał, że to mają być buty ze skróy smoka. Mają być zielone... Więc? Crocodile Boots pasuje.
Trzeba szukać w Kazzordon i w Tiquandzie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.