Pokaż pełną wersje : PiS zwycięzcą wyborów parlamentarnych!!!
Wg. pierwszych, nieoficjalnych prognoz wyborczych, Prawo i Sprawiedliwość jest zwycięzcą, co znaczy, że premierem zostanie Jarosław Kaczyński. Drugie miejsce zajęła Platforma Obywatelska, a największą siłę opozycyjną stanowi Sojusz Lewicy Demokratycznej.
I jak wam się to podoba?
Baron Kaldrick
25-09-2005, 21:31
Faszyści u władzy. POPiSowy kraj. Gdyby nie to, że bardzo lubię swoje miasto - emigrowałbym na zachód. Albo południe.
Faszyści u władzy. POPiSowy kraj. Gdyby nie to, że bardzo lubię swoje miasto - emigrowałbym na zachód. Albo południe.
Ciekawe, jak bedzie z lekcjami 60 minutowymi. Btw - ciekawe, jak dalbys sobie rade na zachodzie / poludniu. Zreszta, u nas i tak lepiej niz na wschodzie...;)
Samuelos
25-09-2005, 22:01
Tragedia...
Osobiście głosowałem na ludzi z PO ...
gdybym nie był śmierdzącym leniem, ewakuowałbym się teraz z kraju
kaczki r0x^.-
PiS tragedia
Ewuakuowalibyscie... ta, za 5 lat moze, bo teraz to jest *******enie od rzeczy.
Mnie osobiscie bardziej drazni fakt, ze SLD jest trzecie, a zaraz za nimi LPR i Samoobrona... jawna kpina. No ale nic, Kaczor zostanie premierem, Donald prezydentem, i Polska bedzie rzadzic Kaczor Donald... no bajka ;)
dap-galothij
25-09-2005, 22:11
To jest oficjalny wynik, czy tylko wstępny?
Shein Silvershadow
25-09-2005, 22:13
@upup
Tylko wstępny;d
@down
Nom, około 30%
Gromnjir
25-09-2005, 22:16
mam nadzieje ze oficjalne wyniki BEDA inne i wygra PO, choc to nei moja ulubiona partia - ale najlepsza z tych co maja realne szanse na zwyciestwo.. PiS... TRAGEDIA! A co myslicie o frekwencji? tez tragiczna!
Co to za wygrana przy 40% frekwencji? Dobrze, ze SLD trzecie ;D
ummmmm..... a o co chodzi z tym lekcjami po 60min?^^
dap-galothij
25-09-2005, 22:31
@up: PiS podobno (lub na pewno) chce wprowadzić 60 minutowe lekcje
PiS albo PO. nie jestem pewien.
No to ja się z tąd wyprowadzam! -.- PiS... Eh... I Kaczor... Jest tylko jedna osoba na świecie, która go bardziej nie lubi niż ja... Teraz to dopiero będzie rzeźnia...
Samuelos
25-09-2005, 22:39
PO chce 60 minutowych lekcji, ale tylko w ogólniakach ...
PO chce 60 minutowych lekcji, ale tylko w ogólniakach ...
I dlatego uwazam, ze PO smierdzi ;) Zgodze sie na takie lekcje, jesli bedzie ich mniej - nie podoba mi sie siedzenie w takim wymiarze godzin np w poniedzialki (po zmianie planu siedzialbym od 8 do 18.30 w szkole...)
PO to sami złodzieje. Cieszę się, że wygrał PiS. Platforma Obywatelska nazywała się kiedyś inaczej, uważana była za oszustów. Teraz tylko zmienili nazwe i święca. Jak widać udało się im osiągnąć cel, niestety.
Samuelos
25-09-2005, 23:00
@Up
Jak sie nazywała wcześniej ?
A ja Ci powiem, że PiS to banda homofobów z "prawnikiem" na czele, który nie przestrzega Konstytucji RP ...
edit:
AlkoHoland jak już ...
Ekhe niech tam sobie PiS i PO władają Polską, ale dlaczego LPR ma takie duże poparcie? To jest dopiero porażka ...
to sa dopiero wyniki sondazu przeprowadzanego dla tvn przez jakas tam agencje... ankieterzy siedzieli przed komitetami wyborczymi i pytali na kogo ludzie glosowali...-.-
No to ja się z tąd wyprowadzam! -.- PiS... Eh... I Kaczor... Jest tylko jedna osoba na świecie, która go bardziej nie lubi niż ja... Teraz to dopiero będzie rzeźnia...
Hmm, jakby na to nie patrzec, przydalyby Ci sie takie 60-minutowe lekcje, przede wszystkim z polskiego :)
Moim zdaniem to nie mozemy teraz nic powiedziec. Kazda partia przedstawila jakis program na przyszlosc. Sa jednak male szanse ze ktores ugrupowanie wprowadzi go w zycie :) Kaczor czy Donald, pewnie i tak bedzie wszystko jedno, okradna i pojda :)
$corcerer
26-09-2005, 00:30
K***********!!!!!!!
Niech to jasna cholera!
W układzie sił raczej nic się nie zmieni - do dupy
Czyli zwyciężył strach przed zmianami (w szczególności podatkiem liniowym). Fajnie. Ile tak jeszcze będziemy się bać i czekać aż będzie naprawdę dodupnie? Wygląda na to że długo.
I Rokita nie będzie premierem - niech to szlag...
Nie tak miało kurde być.
Gromnjir
26-09-2005, 09:36
frekwencja zawiodla.
a jak ktos nie jest pewien jaka partia jest mu najblizsza, to ;> www.latarnikwyborczy.pl , chodz to ma teraz charakter tylko informacyjny.
pis sucks! :-/ (for me)
@$corcerer: Poczekajmy do wieczoru, moze sie cos zmieni (to tylko ~3%). Modlmy sie o wstawiennictwo Najswietszej Panienki z Gładelupy.
Ps:Glosowalem na PO (podatek liniowy musi byc, aby gospodarka sie ruszyla z miejsca)
@Matek: Zmarnowany głos, zmarnowany głos :P (zart oczywiscie)
Gufat III
26-09-2005, 14:06
Polacy to jednak idioci. No offence. Jak można robić gówno z własnego kraju taką frekwencją? Przecież głosy mogły by się ułożyć zupełnie inaczej...
Polacy to jednak idioci. No offence. Jak można robić gówno z własnego kraju taką frekwencją?
jak na panstwo, gdzie demokracja ma ok. 15 lat wcale nie jest tak zle.
Przecież głosy mogły by się ułożyć zupełnie inaczej...
Mimo wszystko 40% spoleczenstwa to wystarczajaca ilosc, zeby zaprezentowac poglady i oczekiwania calego narodu.
Ja glosowalem na SDPL. Niestety nie weszla:) A szkoda:)
Ghost Nieudany
26-09-2005, 15:42
Co to za wygrana przy 40% frekwencji? Dobrze, ze SLD trzecie ;D
Jasne. Może niech od razu będzie pierwsze, znowu będziemy siedzieli po uszy w gównie jak za Millera. Jak mam do wyboru PiS vs. SLD, to pierdzielę taki wybór i głosuję na PO.
I Rokita nie będzie premierem - niech to szlag...
Żal mi tego, że Rokita nie zostanie premierem - bo ma jakąś wizję tego kraju, w przeciwieństwie do Kaczyńskiego. Największy błąd, jaki popełnił, to odpowiedzenie ogniem na miecz - PiS najeżdżał na decyzje PO, a Rokita IMO niepotrzebnie zaczął napieprzać z armat, zamiast pokazać fucki i zacząć budować wyższy mur.
Dobra spoko...ludzie tak wybrali PiS i tak mają.Widły i "meherowe berety" ... norma. ALE ŻEBY PSL??? Koniec świata!
Głosowałem na PO. PO wczale nie miało wcześniej innej nazwy, tylko odłamało się od UW i AWS. AWS to bydlaki, of kurs, ale bez Krzaklewskiego i Buzka byłoby wiele lepiej. PiS to prosocjaliści :/ Liberałowie rox! xD
Ten rząd będzie i tak beznadziejny, a potem cała Polska będzie mówić, że to bydlaki...Mogli wszyscy głosować. 40% frekwencji. Jeżeli ktoś, kto nie głosował, powie, że jest źle, powinien być rozstrzelany... -.-
Thimburd
26-09-2005, 16:39
Ahhh... Smutna była też frekwencja. Ludzie, na wybory prezydenckie wypchajcie starych/ciocie/wójków/babcie/dziadków/sąsiadów/żula/dresa/psa na wybory, żeby było ogólnie lepiej. :) I niech na Tuska głosują.
Co do tych wyborów. Oglądałem all the time na TVN. Powiem szczerze, chciałem aby wygrała Platforma... ale cuż... Ludzie jednak nie myślą. I SLD na 3 miejscu? (według oficjalnych wyników z 90% głosów Samoobrona, ale co tam) Jestem zbulwersowany, że ludzie nie myślą i głosują na PSL, Samoobrone, SLD lub te inne gówna co chcą odciąć się od europy/zniszczyć niemców/zrobić u nas komunizm/obsrać nam życie. Smutne. A PiS, namieszał tym 3 razy 15, przecież to by dobrze zrobiło nam, a oni sie uparli, że źle. To chcą obniżać podatki, a na 3 razy 15 sie nie zgadzają??? Przecież wyszłoby to ludziom taniej życie. Ehhh... A zmiana konstytucji? Hah, prawdopodobnie nic nie zoribą, chyba, że namówią Leppera do współpracy. Andrzej L. wyraził chęć na debacie z liderami na TVN. Ciekawe co zmienią... I ZUS'em by się zajeli... Wiecie co ZUS wyrabia z naszymi pieniędzmi, prawda? Jak nie to wiedzcie, że pcha to w g*** i nam nie oddaje. Ehh... Polska jest do bani. Ja chcę ztąd emigrować. Mam powoli dość. Gdyby Andrzej wygrał wybory prezydenckie, to emigruję na 100%, mam zapewnienie od ojca ;) Chociaż zapewne nie wygra... Nie ma co skamleć. Mam nadzieję, że prezydentem zostanie Tusk, bo Kaczora na tym stanowisku NIE CHCĘ WIDZIEĆ! Ehhh...
A TVN ładnie wszystko zorobił. Była pierwsza debata Tusk/Kaczyński (Polsat może skamleć, bo tak sie chwalili, że w pon. pierwsza debata, a tu h**). No i graficznie ładnie TVN. Oni super studia robią. TVP sux. Nie będę komentował tego co oni robili.
Thimburd
26-09-2005, 16:58
O, a tutaj dam najnowsze wyniki po sprawdzeniu 90% oficjalnych głosów.
http://i.wp.pl/a/f/gif/8785/wykresy_parlament.gif
Sorry, że po porzednim poście, ale chce żeby było czytelnie :)
hehe jak dobrze mieć wize i rodzinke w USA. Tylko jeszcze problem czy mnie usoki wpuszczą -.-'. Trzeba zacząć szukać szkoły w usa i o wize studencką sie starać :P Teraz to sie w Polsce zacznie dziać coś czuje :/ Pozdro ludki i współczucia :evul:
hehe jak dobrze mieć wize i rodzinke w USA. Tylko jeszcze problem czy mnie usoki wpuszczą -.-'. Trzeba zacząć szukać szkoły w usa i o wize studencką sie starać :P Teraz to sie w Polsce zacznie dziać coś czuje :/ Pozdro ludki i współczucia :evul:
Pewnie, lepiej s**erdolic w sina dal. A jescze lepiej nakrasc i zwiac. Eh...
@thimburd :wg mnie PO suxx ;) Un - lepiej byc proeuropejski i godzic sie na wszystko, co sobie jasnie-Bruksela zazyczy? Lol. Deux - dla kazdego cos lepszego ;) Trois - o ile dobrze slyszalem, PO jeszcze nie wystawilo pelnego planu wyborczego...
Shanhaevel
26-09-2005, 18:05
"Niech ten kto nie głosował nie narzeka na wybory"... Hm. Teraz tylko musimy czekać kto będzie prezydentem.
Sorcerer Maciek
26-09-2005, 18:38
Polaczki nabraly sie na bajki o ulgach dla dzieci i zlym podatku 3 x 15%. I tak wole PiS niz komuchów z SLD (olejniczak to tylko przykrywka, wymysl Janika. Niedawno na WP byl artykul, w ktorym przedstawiono jakze "mlodych" kandydatow z list SLD - ludzie zamieszani w afere starachowicka, ludzie odpowiedzialni za represjonowanie opozycji, ludzie, ktorzy za komuny bili strajkujacych studentow...) lub LPR czy Samoobrony. Imo PO byloby najlepsza partia. Teraz rosna notowania Lecha Kaczora, oby tylko nie zostal prezydentem.
Teraz, jesli pis spelni swe obietnice, pogorsza sie stosunki polski z zachodem, o wschodzie nie mowiac. Wstrzymana zostanie integracja europejska (a to jedyna szansa na poprawe w polsce - tak stalo sie w przypadku np. hiszpanii), beda utrzymywac nierentowne kopalnie itp...
ciesze się że nie wygrało aws(po).Ale nie będę dzielił skóry na niedźwiedziu,zobaczymy czy pis coś poprawi czy zepsuje jeśli to 2 to samoobrona wygra następne wybory.z haslem ONI JUŻ BYLI
Kapibara
26-09-2005, 20:22
hehe jak dobrze mieć wize i rodzinke w USA. Tylko jeszcze problem czy mnie usoki wpuszczą -.-'. Trzeba zacząć szukać szkoły w usa i o wize studencką sie starać Teraz to sie w Polsce zacznie dziać coś czuje :/ Pozdro ludki i współczucia
A wiesz, że w 2007 Polacy nie będą uczestniczyć w losowaniu wiz? Ładnie nam dziękują za Irak... :/
A ja się cieszę z wyniku bo jestem za prawicą, a sam bym na PiS głosował jakbym mógł. Smuci mnie tylko wysokie poparcie dla SLD. Nie dość, że komuniści to jeszcze spieprzyli wszystko jak rządzili i dalej ludzie na nich głosują...
Polaczki nabraly sie na bajki o ulgach dla dzieci i zlym podatku 3 x 15%. I tak wole PiS niz komuchów z SLD (olejniczak to tylko przykrywka, wymysl Janika. Niedawno na WP byl artykul, w ktorym przedstawiono jakze "mlodych" kandydatow z list SLD - ludzie zamieszani w afere starachowicka, ludzie odpowiedzialni za represjonowanie opozycji, ludzie, ktorzy za komuny bili strajkujacych studentow...) lub LPR czy Samoobrony. Imo PO byloby najlepsza partia. Teraz rosna notowania Lecha Kaczora, oby tylko nie zostal prezydentem.
Teraz, jesli pis spelni swe obietnice, pogorsza sie stosunki polski z zachodem, o wschodzie nie mowiac. Wstrzymana zostanie integracja europejska (a to jedyna szansa na poprawe w polsce - tak stalo sie w przypadku np. hiszpanii), beda utrzymywac nierentowne kopalnie itp...sorry ale co mają zrobić z tymi górnikami?kiedyś wszyscy na śląsk przyjeżdżali bo tutaj była praca-kopalnie to utrzymywało gospodarczo kraj.no ale racja nie można cały czas utrzymywać też tego...
J. Hunter
28-09-2005, 19:04
@kapibara
mnie się zdaje, że tylko frajerzy i oni sami na siebie głosowali.
@pawelekthedruid
Jeśli zakończenie "my jeszcze nie" było w domyśle, to bym te koncepcje hasła traktował jako: "oni już kradli, my jeszcze nie" 8o
A co do poparcia LPR, to powszechnie wiadomo, że Giertych jest kosmitą i napewno użył telepatii do wyprania mózgów ;)
Skoro wygrało PiS, to taki malutki cytat:
"-Peace on you!
-PiSs you too!! "
Nightwalker
28-09-2005, 19:06
Wszystko lepsze od rządów lewicy.
Angel of Death
28-09-2005, 19:15
Według mnie to PiS zrobił swoich wyborców w jajo. Większość głosujących na nich pewnie liczyła że Jarosław Kaczyński zostanie premierem a tu taka niespodzianka - niejaki Marcinkiewicz, którego sporo ludzi wogóle nie znało.
Ghost Nieudany
28-09-2005, 19:27
@up
Kaczyński wymiękł - to podpucha, żeby ludzie głosowali na jego brata-prezydenta.
Wszystko lepsze od rządów lewicy.
co tak wszyscy na ta lewice narzekaja. Ona mimo wszystko sporo zrobila dla Polski. Porownaj sobie wzrost gospodarczy z 1989 z latami nastepnymi. To wszystko (prawie) lewica;)
Angel of Death
28-09-2005, 20:30
@up
Kaczyński wymiękł - to podpucha, żeby ludzie głosowali na jego brata-prezydenta.
Wiem wiem ... ale ludzie chyba nie chcą sie bawić w podchody mieli nadzieje na Kaczyńskiego jako premiera i sporo się rozczarowało. Nie mówię, że ja bo ja nie popieram PiSu.
Sorcerer Maciek
28-09-2005, 20:47
co tak wszyscy na ta lewice narzekaja. Ona mimo wszystko sporo zrobila dla Polski. Porownaj sobie wzrost gospodarczy z 1989 z latami nastepnymi. To wszystko (prawie) lewica;)
Srali muchy bedzie wiosna.
Najlepsi niezalezni polscy ekonomisci zgodnie twierdza, ze wzrost gospodarczy za rzadow SLD byl. I to wg nich cud, ze przy dzialaniach SLD cos takiego sie wydarzylo, bo powinno byc calkowicie odwrotnie. Wzrost gospodarczy byl taki, jakby rzadu w ogole nie bylo - sld wrecz go hamowalo. Jesli cos w gospodarce ruszylo, to dzieki prawicy, ktora wydatki cięła.
A co lewica zrobila dla polski? afery, oszustwa, matactwa, wystawianie do sejmu ludzi przesladujacych opozycjonistow za komuny.
Jaki program ma sld? Nic do ruszyloby gospodarke - jeno nie obnizanie rent bylym SB-kom/UB-kom, legalizacja aborcji i malzenstw homoseksualnych, zakaz prowadzenia w religii w szkolach. "Lewica sporo zrobila dla polski" - owszem - dzieki niej jestesmy za czechami czy wegrami.
Srali muchy bedzie wiosna.
Najlepsi niezalezni polscy ekonomisci zgodnie twierdza, ze wzrost gospodarczy za rzadow SLD byl. I to wg nich cud, ze przy dzialaniach SLD cos takiego sie wydarzylo, bo powinno byc calkowicie odwrotnie.
Moglbys dac linka do opini jakiegos autorytetu? Skoro juz sie powolujesz na niezaleznych polskich ekonomistow.
edit: zmniejszylem posta;)
A zreszta co mi szkodi:
- wejscie do UE
- rozwoj gospodarczy (wg niezaleznych ekspertow jeden z lepszych w Europie;)),
- zapoczatkowanie programow dla mlodych ludz: 'pierwsza praca' itp.
- zmniejszenie bezrobocia
narazie to mi przyszlo do glowy.
Moglbys dac linka do opini jakiegos autorytetu? Skoro juz sie powolujesz na niezaleznych polskich ekonomistow.
edit: zmniejszylem posta;)
Nie wydaje mi sie, zeby prawica nie wprowadzilaby Polski do ONZ i NATO...
Nie wydaje mi sie, zeby prawica nie wprowadzilaby Polski do ONZ i NATO...
Nie wazne co sie ludziom wydaje a co nie. Wazne co zrobili a co spieprzyli! Bo ja rowniedobrze moge powiedziec za pare(nascie) lat 'nie wydaje mi sie, zeby lewica nie zrobila tego co prawica'. ;]
Gdybac to wiesz...
Jeszcze parę rankingow. Wiekszosc z nich to stan na 2004 rok, wiec prawie koniec kadencji obecnego rzadu. Owszem - tycza sie one tez starego, ale swiadcza o tym, ze tak krytykowana 'lewica' Polski nie zniszczyla a nawet wprowadzila do czolowki;)
1) Wskaźnik Rozwoju Społecznego 2005 (Human Development Index, HDI) - wskaźnik stosowany przez Program Rozwoju Narodów Zjednoczonych: Polska zajęła 36 miejsce na 177 w grupie krajów wysoko rozwiniętych. Lokaty naszych sąsiadów: Niemcy 20., Czechy 31., Słowacja 42., Ukraina 78., Białoruś 67., Litwa 39., Rosja - 62. miejsce.
2) Wskaźnik Jakości Życia 2004 (Quality of Life Index, The Economist): 48 miejsce na 111, za Panamą i Urugwajem, tuż przed Chorwacją i Turcją.
3) Wskaźnik Wolności Gospodarczej 2005 (Index of Economic Freedom, Heritage Foundation i "The Wall Street Journal"): podobnie jak większość "starej" UE, Polska została zakwalifikowana do grupy państw o "w zasadzie wolnej gospodarce" i zajęła 41 miejsce, za Japonią (39.), przed Francją (44.) i Koreą Pd. (45.)
4) Wskaźnik Konkurencyjności Gospodarki
* 60 miejsce w rankingu 104 państw. Światowe Forum Ekonomiczne: Światowy Raport Konkurencyjności 2004-2005
* 57 miejsce w rankingu 60 gospodarek (państw i regionów). IMD International: Światowy Rocznik Konkurencyjności 2005.
5) Wskaźnik Percepcji Korupcji 2004 (Corruption Perceptions Index 2004, Transparency International): 67 miejsce na 146. razem z Peru, Chorwacją i Sri Lanką.
6) Wskaźnik Zaufania Inwestorów Zagranicznych 2004 (Foreign Direct Investment Confidence Index wg firmy konsultingowej A.T. Kearney): 12 miejsce.
7) Wskaźnik Globalizacji, obrazujący stopień integracji państw i społeczeństw ze światem (Globalization Index 2005, A.T. Kearney i Foreign Policy Magazine): 31 miejsce na 62.
8) Światowy Wskaźnik Rozwoju Handlu Detalicznego, określający perspektywy rozwoju handlu (Global Retail Development Index, A.T. Kearney), Polska zajmuje 27. miejsce na świecie, za Meksykiem, tuż przed Indonezją.
9) Produkt krajowy brutto
* Pod względem wielkości PKB Polska jest:
o według jednych źródeł (2004) 24. gospodarką świata:
Wzrost PKB (2004): 5,3% [matek: a to jest bardzo duzy wzrost](2005): 3,3% (prognoza)
Koniec tego offtopa;)
Kapibara
28-09-2005, 21:47
@Matek
Śmieszna sprawa wejścia do UE, z której lewica jest tak dumna... Ludzie, gdyby rządził ktoś inny to pewnie też byśmy weszli do unii... To tak jakby chwalić dyrektora szkoły, że uczeń jego placówki wygrał jakiś konkurs. Niby jakiś wkład miał w sukces, ale to wkład minimalny, MINIMALNY.
Pozatym za sam fakt, że lewica to komuniści powinno się ich odsuwac od władzy. Efekty ich władzy to afery, korupcja, sprzedawanie polski. Tak jesteście z nich dumni, a oni się śmieją z waszego frajerstwa i liczą kasiorkę.
Baron Kaldrick
28-09-2005, 21:51
Pozatym za sam fakt, że lewica to komuniści powinno się ich odsuwac od władzy. Efekty ich władzy to afery, korupcja, sprzedawanie polski. Tak jesteście z nich dumni, a oni się śmieją z waszego frajerstwa i liczą kasiorkę.
SAm fakt, że polityk jest politykiem powinien starczyć, by móc powiesić go za jaja na gałęzi. I każdy polityk, który dossie się do władzy - czy to faszysta, komuch, czy rolnik - będzie aferzystą, malwersantem i_tak_dalej. Bo 'to już było'. Ale wbrew słowom piosenki, wciąż i wciąż wraca. Ale fakt faktem - wraca 'więcej'.
A, i wolę lewicowych komuchów niż prawicowych neofaszystów i ich zwolenników. Bo ci na lewo przynajmniej nie uważają, że 'nasi to kryształ, oni to brud, smród i perwersja'.
Ludziska, przestańcie pieprzyć bzdury. Poczekamy, zobaczymy. A nie sie licytujecie "a bo lewica, a prawica tamto", "A bo ten i ten powiedzial ze to i to w tym i tym". Ludzie, jakby na to nie patrzeć są to pierwsze prawicowe rządy w Polsce. Zobaczymy jak to będzie. Choć sam jestem do tego sceptycznie nastawiony, to czekam co z tego wyniknie ;]
Baron Kaldrick
29-09-2005, 09:10
Pierwsze? O sorry, a rząd Mazowieckiego?
Sorcerer Maciek
29-09-2005, 10:21
A, i wolę lewicowych komuchów niż prawicowych neofaszystów i ich zwolenników. Bo ci na lewo przynajmniej nie uważają, że 'nasi to kryształ, oni to brud, smród i perwersja'.
Bu? Jak na razie na lewo sa tylko komuchy, a na prawo NIE tylko neofaszysci. W Pis i po takowych nie ma.
Baron Kaldrick
29-09-2005, 10:39
A ty co, UBek, czy drugi Wildstein? Jeśli ja dołącze do lewicy, to znaczy, że też jestem komuch - bo w końcu lewica?
Ah, i przypomnij sobie, że kiedyś prawie KAŻDY musiał należeć do partii. -.-
Ghost Nieudany
29-09-2005, 12:57
- wejscie do UE
Każda partia prócz LPR zdecydowała by się na ten krok.
A to już IMO cytat roku - GDZIE zmniejszyli bezrobocie? W Warszawie? A w małych miasteczkach jak Mysłowice? Jest dzięki SLD gorzej, niż było. Albo chociaż podaj mi przykład miejsca, w którym ZMNIEJSZONO to bezrobocie.
Jeśli ja dołącze do lewicy, to znaczy, że też jestem komuch - bo w końcu lewica?
A powiedz mi, jak wygląda SLD? Nie twierdzę, że każdy lewicowiec musi być debilem, bo są i ludzie inteligentni - ale nie jesteś mi w stanie wmówić, że SLD to ratunek dla kraju i coś innego niż (ogółem) grupa komunistów.
Jeśli chodzi o walkę lewicy z bezrobociem. Słyszeliście kieds o podatku dochodowym. Gdyby komuś zależało na zmniejszeniu bezrobocia zlikwidowałby od razu podatek dochodowy. Zacytuję mojego faworyta na prezydenta " Lewicy nie zależy na zmniejszeniu bezrobocia, tylko utrzymywaniu go, bo dzięki temu mają program wyborczy. Gdyby nie było bezrobocia nie mieliby czego ludziom obiecwać" - Janusz Korwin-Mikke.
Cóż, lewica za dużo dla narodu nie zrobiła.Postarali się byli komuniści i wprowadzili mnóstwo reform do działania ZUS'u. Przynajmniej jakiś procent bezrobotnych znalażło pracę. Dobra, zrobili-Narodowy Fundusz Zdrowia, z którego i tak wszyscy kradną.
System demokracyjny w Polsce jest nieco dziwny. Co 4 lata zmieniają się tylko ludzie, którzy obalają reformy poprzednich, wprowadzają swoje, potem przychodzą następni i kółko się zamyka.
Zacytuję jeszcze raz mojego faworyta "Nie chodzi oto, żeby zmieniać świnie przy korycie, tylko, żeby tym świniom zabrać koryto.
Sorcerer Maciek
29-09-2005, 14:27
A ty co, UBek, czy drugi Wildstein? Jeśli ja dołącze do lewicy, to znaczy, że też jestem komuch - bo w końcu lewica?
Ah, i przypomnij sobie, że kiedyś prawie KAŻDY musiał należeć do partii. -.-
Gdybys sprawdzil, kto dostal sie do SLD w tej i popradniej kadencji, lub kto kandydowal, przekonalbys sie, ze nie ma tam czlowieka, ktory nie mial by z komuna czegos wspolnego (tajny wspolpracownik, donosiciel, zwalczajacy opozycje, prominentny dzialacz, szycha partii itd.)
I nie, nie prawie kazdy musial nalezec do partii. A tu nie chodzi o ludzi ktorzy nalezeli, tylko z wlasnej woli i checi wlasnych korzysci robili z polski bagno i przesladowali tych, ktorzy chcieli to zmienic.
Shanhaevel
29-09-2005, 15:27
A to już IMO cytat roku - GDZIE zmniejszyli bezrobocie? W Warszawie? A w małych miasteczkach jak Mysłowice? Jest dzięki SLD gorzej, niż było. Albo chociaż podaj mi przykład miejsca, w którym ZMNIEJSZONO to bezrobocie.
A propos bezrobocia:
Oni chcą by było bezrobocie, by mieli z czym walczyć!
;)
Kapibara
29-09-2005, 18:24
A, i wolę lewicowych komuchów niż prawicowych neofaszystów i ich zwolenników.
Neofaszyści przynajmniej dbają o swój kraj. Wolisz lewicę, która dba tylko o swoją kieszeń?
A Prawica, to niby taka święta?
Sorcerer Maciek
29-09-2005, 20:17
A Prawica, to niby taka święta?
Powiedz co polska prawica (nie licza macierewiczow) zlego zrobila? Jesli chodzi o POPIS to pelno tam dzialaczy solidarnosci, na lewicy za to same komuchy. Czemu nigdy nie uzasadnisz swojej wypowiedzi?
mogę się wtrącić?
a wiec tak...wygral pis...szczerze? ja glosowalem na platforme (liczylem na podatek liniowy a teraz nic z tego nie wyjdzie)...dla mnie partia Kaczynskich stracila przed wyborami, kiedy to probowala "po trupach" dostac sie na szczyt sondazy...udalo im sie na nieszczescie...oczywiscie przyznaje ze pis bedzie rzadzil o stokroc lepiej niz lewica (tego jestem pewien), nie mniej jednak liczylem na to, ze premierem ebdzie Rokita.
Czemu nigdy nie uzasadnisz swojej wypowiedzi?
Czemu ty nie uzasadniasz? Rzucasz wypocinami na lewo i prawo jak Tomaszewski - wszyscyu winni tylko nie prawica. Pozatym nawet jak sie pokaze dowody to ty je odrzucasz, bo TY wiesz lepiej;]
Sorcerer Maciek
30-09-2005, 12:10
Czemu ty nie uzasadniasz?
Ja uzasadnilem - podalem wady lewicy i zalety prawicy. On napisal tylko cos w rodzaju "dobrze ze sld ma 10%" i "a prawica to swieta?"
Ja uzasadnilem, on nie. 20 lat i nie potrafi czytac. =O
Ja uzasadnilem - podalem wady lewicy i zalety prawicy.
To nie jest uzasadnienie - to twoj wlasny punkt widzenia a to roznica.
"a prawica to swieta?"
A ty napisales, ze tak podajac TYLKO zalety prawicy, ktora ma takze minusy.
A oto dowod: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2944318.html
Kapibara
30-09-2005, 19:29
Niestety prawie wszyscy teraz starają się jak najbardziej napchać sobie kieszenie. Cimoszewicz chciał zataić 200 tys., Marcinkiewicz (o ile sie nie pomylił) tez nie jest święty. Imo najlepsze byłyby rządzy ultraprawicowców, ale mają zbyt małe poparcie by cokolwiek zdziałać.
@re up..
prosze, nie osmieszaj sie!! ultraprawica?! toż to jest prawie taka sama glupota jak lewica, jesli nie wieksza!
Kapibara
30-09-2005, 20:05
Jeśli ten rzad nic nie zmieni to tylko radykalna ultraprawica nam pomoze.
Baron Kaldrick
30-09-2005, 20:26
Jeśli ten rzad nic nie zmieni to tylko radykalna ultraprawica nam pomoze.
Ta. Będziemy mieli drugie NSDAP.
Pogromca Pallkoow
30-09-2005, 22:37
Ja sie ciesze ze PiS wygral bo bylem za nim :cup:
PO Smierdzi :D
Tylko ze nieciesze sie ze te czerwone z SLD zajeli 4 miejsce ( bo taki jest ostateczny wynik )
Glosujmy na Kaczynskiego Bedzie Polska sprawiedliwa
Tusk smierdzi :baby:
Jedi Master
30-09-2005, 22:51
SLD (Sojusz Lewicy Demokratycznej) jest wedłóg mnie najlepszym kandydatem do zwyciezcy w wyborach parlamentarnych. :) Musimy stawiać na młodych tj. ldiera SLD Wojciecha Olejniczaka! :cup: Btw. Jednak Kaczyński nie został premierem; został nim jakiś poseł z PiS-u. :confused:
Ludzie... Polska Demokracja to zawsze będzie gówno jak taki Lepper z hasłem "Polskę trzeba zlepperować" w rytmie Disco Polo to o czym tu gadać... X(
Ludzie... Polska Demokracja to zawsze będzie gówno jak taki Lepper z hasłem "Polskę trzeba zlepperować" w rytmie Disco Polo to o czym tu gadać... X("Widły" są typu Disco polo. Racja. Ale żeby hamy z PSL w rządzie?? Koniec świata. Chiałbym być jak Szwarceneger ale nie chce być głupi jak Renata Beger.
Jeszcze dodam sponton:
Tajemnice głuchych telefonów do Romana Giertycha została wyjaśniona. Radio Zet jest w posiadaniu taśm zarejestrowanymi z rozmowami posła.
<Dzwoni telefon>
Romek:Halo? Roman.
Żona: Cześć kochanie
Romek: Halo? Tu Roman Giertych.
Żona: Kochanie to ja.
Romek: Tu Roman Giertych. Halo? Proszę sie odezwać. Nie życzę sobie głuchych telefonów.
Żona: Kochanie, t-to ja - twoja żona.
Romek: Eee, informuuje że telefon jest na podsłuchu, Yyy, jestem chroniony przez policje, proszę coś powiedzieć.
Żona: Romek, tu żona ŻONA!
Romek: Jeżeli sie nie odezwiesz Yyym wzywam agentów ABW.
Żona: Roman, NIE! Proszę tylko OBIERZ KARTOFLE!
Romek: Yyy, nie chcesz mówić? Dobrze. Miarka sie przebrała. Dzwonie do ABW.
Synek: Tato, co sie stało?
Romek: Tak synku, umyj ząbki.
Synek: Mm-mam sie ubrać?
Romek: Mówiłem psy nie lubią kotów. Musze zadzwonić
Agent: Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego halo?
Romek: Halo Tu Roman Giertych...Halo? Dlaczego nikt sie nie odzywa?
Agent: ABW słucham, panie Romanie HALO?
Romek: Proszę sie odezwać. Wzywam w imie komisji.
Agent: TU ABW. Słucham, panie pośle?
Romek: Halo? Nie chcecie gadać? A mam was! To wy do mnie dzwonicie z głuchego telefonu? Marcinkowski, jesteś skończony!
Synek: Tato, a gdzie dzwoniłeś?
Romek: Chleb? Chleb w torbie synku.
To jest powalające! :D:D:D
Kapibara
30-09-2005, 23:54
@up up
Musimy stawiać na młodych wykształonych, a nie buraka, komuniste Olejniczaka ze wsi.
Sorcerer Maciek
01-10-2005, 10:39
Btw. Jednak Kaczyński nie został premierem; został nim jakiś poseł z PiS-u. :confused:
A kaczynski to z czego, jak nie z pisu?
Mogliby pozwolic komus z PO na zostanie premierem, na przyklad?
Tu chodzi o uczciwosc co do wyborcow i obietnic. Bo chyba kaczyniak drugi mial zostac premierm w przypadku wygranej PISu. Jak oni takich obietnic nie dotrzymuja to strach sie bac.
Sorcerer Maciek
01-10-2005, 16:55
Mogliby pozwolic komus z PO na zostanie premierem, na przyklad?
Watpie - na co wtedy zdalbyby im sie wygrane wybory, skoro rzadem kierowalby ktos z PO? Platforma i tak dobrze wyjdzie, wicepremier + marszałek + polowa ministerstw (oczywiscie ministrowie beda realizowac program na ktory pis bedzie miec najwiekszy wplyw)
@down:
Mozliwosc istnieje, ale szans nie ma. o_O
Watpie - na co wtedy zdalbyby im sie wygrane wybory, skoro rzadem kierowalby ktos z PO? Platforma i tak dobrze wyjdzie, wicepremier + marszałek + polowa ministerstw (oczywiscie ministrowie beda realizowac program na ktory pis bedzie miec najwiekszy wplyw)
Ale dalej jest taka mozliwosc, ze premierem zostalby ktos z PO, prawda? ;)
Kaczyński wygrał.... Będą jaja xD
Kapibara
02-10-2005, 10:57
@up
E no co ty nie powiesz. Serio Kaczyński wygrał? A z komentarzem że będą jaja XD to się nie wypuszczaj, bo jak będą to sie nie ma z czego cieszyć baranie.
Pogromca Pallkoow
02-10-2005, 15:38
SLD (Sojusz Lewicy Demokratycznej) jest wedłóg mnie najlepszym kandydatem do zwyciezcy w wyborach parlamentarnych. :) Musimy stawiać na młodych tj. ldiera SLD Wojciecha Olejniczaka! :cup: Btw. Jednak Kaczyński nie został premierem; został nim jakiś poseł z PiS-u. :confused:
Ludzie... Polska Demokracja to zawsze będzie gówno jak taki Lepper z hasłem "Polskę trzeba zlepperować" w rytmie Disco Polo to o czym tu gadać... X(
^^ Glosowac na SLD?? hahahhahaha SLD to czerwone komunisci i ten Cimoszka , Olejniczak to czerwone pajaki . To komunisci pieprzone!!
Pogromca Pallkoow
02-10-2005, 15:39
Nikt niekomentuje mojego postu kto to potwierdzi??
A ja powiem cos off topic Pis da nam lepszą przyszlość :evul:
Ghost Nieudany
02-10-2005, 21:53
A ja powiem cos off topic Pis da nam lepszą przyszlość :evul:
Yup, już czekam na rządy Kaczyńskiego, który będzie zmieniał decyzje co kilka minut, jak to robił w Wawce...
^^ Glosowac na SLD?? hahahhahaha SLD to czerwone komunisci i ten Cimoszka , Olejniczak to czerwone pajaki . To komunisci pieprzone!!
"Tajemnica Czerwonej Cimoszki" zrezygnowała już dawno z kandydowania na prezydenta, ku ścisłości.
Dark Sven
02-10-2005, 23:27
Lepper Lepper Lepper
www.cimoszenko.info
polecam
hmmm... uwazacie ze u nas lepiej niz na wschodzie?!?
Rzeczywiście, mamy z 30 mld więcej niż Chiny, Japonia jest strasznie biedna i zacofana wobec nas, a Rosja może się cofać do Irkucka bo my mamy 20x więcej terenu niż oni. Natomiast Korea Południowa i my to już bez komentarza.
LUDZIE, OCKNIJCIE SIĘ! MY JESTESMY NIKIM!
PS. Najlepiej emigrować do Sapporo. WIECIE ILE TAM PRACY????
Pogromca pk
04-10-2005, 18:44
hmmm... uwazacie ze u nas lepiej niz na wschodzie?!?
Nie, znacznie gorzej. Wystarczy porownac bialoruskie wsie ociekajace zlotem.
>>Rzeczywiście, mamy z 30 mld więcej niż Chiny, Japonia jest strasznie biedna i zacofana wobec nas, a Rosja może się cofać do Irkucka bo my mamy 20x więcej terenu niż oni.
Wolalbym zeby polska byla mala a bogata, a nie duza i biedna jak rosja. Widac ze nie masz pojecia o zyciu na "bogatym wschodzie".
>>LUDZIE, OCKNIJCIE SIĘ! MY JESTESMY NIKIM!
WHOOO! party! party!
Ja akurat stawiałem na PiS to dla mnie dobrze :P :)
Gromnjir
04-10-2005, 19:20
wszystko wskazuje na to, ze po rezygnacji Giertycha glosy przejda na Kaczynskiego... przynajmniej w 2 turze.
Tha Tragedy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.