zaloguj się

Pokaż pełną wersje : JAK OBRONIC SIE PRZED "PK"!!!

Opu
04-05-2004, 15:11
X( Jak kazdy wiem majac niski poziom np.9-20 lvl jest sie dosc czesto atakowanym przez PK(PLAYER KILLER) znalalem na to maly przynajmniej umnie skuteczny sposob ale dziala on dopiero wtedy gdy ma sie ponad 200 hp jest dos prosym sposobem ocalenia postaci przed strata lvl i itemow jesli widzisz ze jestes atakowany natychmias WCISKAJ "RESET":) dzila oczywisie nie logujesz sie odrazu bo PK przewaznie czeka wystarczy poczekac z 30 min i zalogowac sie z tego co wiem bedziesz mial ok 7 hp :) zalazy jaki PK
to byl pierwszy pomysl drugi to sprawdzenie lvl PK trzymaj SHIFT i kliknij na postac jesli ma taki lvl jak ty lub o 1 wyzej to skop mu zadek nie ma innego wyjsca :P jeszcze jedna sprawa naj lepiej nie uciekac bo wtedy wchodza naj wieksze obrazenia!! (DOTYCH GRAJACYCH NA SERVERACH PvP)!!!!

Jesli ktos ma leprzy pomysl na PK niech mowi!!

Zajac Poziomka
04-05-2004, 15:22
Co do Pierwszego sposobu to musze to jescze sprawdzić z kumplem...
ale drugi...
Dzisiaj miałem taką sytuację: Druid 11lvl i Knight 12 lvl chcuieli mnie zabić (ja 15lvl) no i dobra niby jade ich równo z łuku ale oni mnie też potem... miałem kilka krytycznych sytuacji (jakiś 2-3) bo nie trzybałem dystansu od nich a druid walił z e-bomb (chwała mu za to bo przy okazji zabił swojego kumpla i siebie :P)

Mój sposób na Pk może nie jest super skuteczny ale jak pk nie kumaty to działa:
Jak nas goni PK to uciekamy do jakieś drabiny, schodów itp. (ale nie dziury) i ciągle schodzimy w dół i wchodzimy na góre, jak pk niema fieldów to dobrze, ale jak ma to lipa. Więc tak w dół i w góre... aż nam zniknie krzyżyk i szyblo ctrl+q (logout) zogujemy się jakieś 30 minut albo godzinę puźniej i cieszyby się życiem :P

Gremlin
04-05-2004, 16:27
@1
Zostajesz w grze przez 30 sekund, moze sie udac jesli atakuje nas jeski niekumaty koles z bardzo niskimi skillami - ogolnie kiebski pomysl.
@2
Zycze powodzenia w wykanczaniu rycerzem z kilkoma IH na 20 lvl sorca na 15 lvl z plecakiem SD i pelna mana.