zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Szybkość tibi ??? Procesor czy karta graficzna ???

stars
29-09-2005, 16:32
Widziałem poradnik jak zmienić zeby było więce fps ale ja mając procesor duron 1000 postanowiłem zmienić karte graficzną z gf 2 na FX 5200 no i wałek gra dalej ma tyle fpsów około 20-25 wiem ze nie ma skakania bo o tym gdzieś czytałem ale jednak myślałem ze będe miał płynne 60 :/
Czyli wychodzi na to że procesor jest bardziej obciążony w czasie grania w tibie i zależy to od niego gdyż kolega z anthlonem 1600 ma 60 fps nawet przy winampie i inny powłączanych badziewiach ???
To jak to jest musze procek jeszcze zmienić ??? 8o

DRoN
29-09-2005, 16:34
... nie wpadłeś nato , że w tibie sie gra przez neta , więc raczej nie potrzeba jakichś super kart dźwiękowych , tylko lepsze łącze ...

Polinik
29-09-2005, 16:40
... nie wpadłeś nato , że w tibie sie gra przez neta , więc raczej nie potrzeba jakichś super kart dźwiękowych , tylko lepsze łącze ...
Z racji tego, ze w Tibii nie ma dzwieku, to faktycznie - nie wymaga "jakichś super kart dźwiękowych".
A predkosc polaczenia internetowego nie ma nic do liczby klatek na sekunde.

stars
29-09-2005, 16:55
BUahhaha
chyba noobek odpowiada panie kolego napisałem o fps nie połączeniu z netem ???? czytać to polak potrafi ??? Jak chciał byś wiedzieć wchodzić na options/grafic/advance i masz tam co oooo FPS chciał bym ci zwrócić uwage buahahha

Waleczny Filip
30-09-2005, 07:47
A wiec tak, ja mam athlona 1.7, 712 Ram, gforce 4 i mi tibia wyciaga na luzie te 60 klatek. Nie mam pojecia od czego to zalezy dokladnie ale przy 60 klatkach winamp zaczyna sie ciac i inne aplikacje otwieraja sie bardzo dlugo...

LOL_13
30-09-2005, 13:42
moze pamiec -.-

DRoN
30-09-2005, 13:51
... mi sie zdaje , że łącze , bo na starym SDI miałem 30-40 klatek a teraz jade na nowym łączu ~65 klatek , ale jak siedze w necie (który strasznie jak muli działa razem z tibią) , to jednak troche opada płynność ...

Helixaw
01-10-2005, 00:20
fpsy zaleza w akurat w tibii glownie od procka, grafika ma tu male znaczenie, a szybkosc lacza wogole jest bez znaczenia. Jesli masz slabe lacze to najwyzej mozesz miec lagi i wydaje ci sie ze masz 2fps ale w rzeczywistosci masz tyle co zwykle.

Paszczaker Paszczakowski
01-10-2005, 05:05
to nie procek musisz zmienic tylko ustawic priorytet dla tibii ponizej normalnego - wtedy tibia nie blokuje innych programow

nie wiem jak ty chcesz obciazyc tibia tego 5200 - widzisz tam jakies efekty ? - wloz stara S3 bedzie to samo

Kajulec
01-10-2005, 09:54
Okazuje sie jednak, ze to sprawa procka i obciazenia.

Wlaczylem Tibie, ustawilem ilosc FPS na max. i okazuje sie, ze w menu mam 48-50FPS.
Wylaczylem program Fraps99, ktory dzialal w tle. I z 50FPS w menu skoczylo na 150FPS w menu. W grze oczywiscie bedzie to mniej, ale roznice bedzie, mysle, widac. ;)