PDA

Pokaż pełną wersje : Bronie z questów

Barciq
25-07-2003, 08:56
Mianowicie wiem że taka opcja istnieje w grze i poprostu magic sword, brightsword czy inne fajne bronie z potworkow nie wypadaja. Jezeli ktos cos wie na temat questa i nagrody za niego to prosze o umieszczenie swojego posta

Dan the Automator
25-07-2003, 09:06
Ponieważ ten quest już nie istnieje, to chyba moge powiedzieć:
Na Antice przez długi czas był quest z 4 demonami (może i więcej, ale teraz są tylko 4), a finałowym momentem było pokonanie 4(lub 8) demonów w bardzo małym pokoiku. nagrodą był SoV, teraz quest ten jest jednorazowy, i nagroda jet inna (a to już tajemnica)

Cibboz
25-07-2003, 15:07
Ja slyszalem ze Cyco Sworda mozna bylo zdobyc na Antice i Novej i ze sa tylko 4 takie Swordy na wszystkie swiaty 3 na Antice i 1 na Novej.
Byl on ukryty w skrzyni w pokoju z 8 demonami na raz ale niwiem czy to prawda wiec nic szczegulnego nie chce mowic.

P.S. Powiedzcie gdzie mozna zdobyc Thunder Hammera i czy to prawda ze on wali jakimis piorunami. (slyszalem o tych piorunach od kolegi) 8)

Nubi
26-07-2003, 04:09
hmm piorunami powiadasz?
hyh serpent sword zatrowa wiec te thunder hammer moze atakuje energia ale wtedy fs powinien podpalac bynajmniej dziwne nie ??

Dan the Automator
26-07-2003, 08:07
Nie, to tylko plotka.
Thunder Hammer jest jeden na Antice (dar od bogów) i
jeden na Premi (quest polegający na wyczyszczeniu skarbca nekromanty)

@Cibboz
Nie, to o czym mówisz to SoV. Cyco-sword jest chyba jeden, pochodzi z jakiegos eventu, i akualnym posiadaczem (zmienił się, wcześinej była Bubble, ale tak się zastanawaim czy został on jej odebrany) jest Arieswar

Cibboz
26-07-2003, 10:35
To Bubble go nie ma dziwne najlepszy knight no ale jesli mial to jakos mu odebrano bo raczej by nie sprzedala. Jak bys mogl dowiedz sie jak to bylo z Tym Cyco swordem bo jestem bardzo ciekawy.

MatKus
26-07-2003, 14:47
Na liberze też przez chwilę był, sam widziałęm. Ale to po prostu GM i C's (Ardwena) se jaja z kogoś tam robili (Daylon???), i GM na 2 minuty spawnował, po czym wywalił do wody.

plazma
29-07-2003, 21:52
A propos czy jest wogole gdzies jakis spis questow ktore mozna wykonac ??? znaczy wiem ze nikt mi nie powie jak mam ot zrobic i zreszta nawet zabardzo nie chce wiedziec bedzie ciekawiej jak sam na to wpadne ale chodzi mi o to ze chcialbym wiedziec jakie questy sa i co mozna za nie otrzytmac ;D ?

Cibboz
30-07-2003, 01:01
Plazma raczej nigdzie nie ma spisu questow ale popros Doba albo Matkusa oni ci wymienia troche o ile nie stwierdza ze to zabronione :P

MatKus
30-07-2003, 11:35
W questach można otrzymać bardzo wiele bardzo fajnych rzeczy. Od jakiś trąbek (famfare), złota, mieczy, po ciekawe przedmioty typu fire axe i inne tego typu przedmioty. Ostatnio nawet dowiedziałem się, jak oczyścić skarbiec w kazordoon. Nawet ponoć w historii tbiii kilkukrotnie się to udało (3-4 razy), i co ciekawe, nie trzeba do tego mieć jakiejś wypasionej postaci! Pozwolę sobie jednak nie podawać ci gdzie co znaleść. Powiem tylko, żebyć gadał z każdym NPC szczególnie tymi, które wydają się być zupełnie niepotrzebne, do każdego NPCa gadaj hi (czasem hello albo hail), quest, a coś na pewno znajdziesz.

[edit półtora roku później] Prosze nie pisać do mnie w tej sprawie. Jak widać, jest to bardzo stary post. O ile mi wiadomo, quest został zablokowany, bądź też zmieniono jego działanie, i nie wiem, jak go rozwiązać!

Cibboz
30-07-2003, 12:22
Niech lepiej nie rozmawia z Nekromanta na cycach moj kumpel poszedl bylo tak "hi" i "quest" i die :P

MatKus
30-07-2003, 12:43
twój kumpel za bardzo ci to streścił :P
Ów nekromanta najpierw ostrzega, czym grozi błędna odpowiedź na którekolwiek z jego trzech pytań dając szansę odejść w całości. A nagrodą nie jest żadna broń, więc trochę nie dokońca ten temat.

BTW: bardzo dużo ostatnio tu topiców o questach. Czyżby jednak tibia była RPGiem wbrew temu, to niektórzy mówią?

Reidi
02-08-2003, 12:52
A propo questow... Czy jest taki quest w ktorym nalezy udac sie na szczyt gory znajdujacej sie miedzy Kazordoonem a Ab'Dendriel i nalezy zabic tam DSa strzeznoego przez pare cyklopow i hunterow a nastepnie przeszukac jego trumne ?? Jesli jest taki quest powiedzcie z kim trzeba porozmawiac albo chociaz w jakim jest miescie osoba ktora zleca zadanie.

_Saijan_
04-08-2003, 08:58
Chyba nie ma takiego questu - w trumnie lezy honey flower i troche (chyba 66) gp.

Zaglada
07-08-2003, 18:01
Skoro mowa o questach...to do czego służy mirror bo go przed chwila znalazlem ;d a wiem, że jest do jakiegoś questu potrzebny ;d

_Saijan_
08-08-2003, 07:37
Hehehe, moze du questu z bazyliszkiem, zeby Cie w kamien nie zamienil? :D

Sir Derman
10-08-2003, 02:14
Ja powiem tak:

Nie wiem czy to jest aktualne ale...

W Ab'dendriel jest Sweet Cyclop pietro pod nim sa pokazane miecze które on może zrobić wystarczy przynieść mu wystarczająco dużo Iron Piece (liczą się setki)

A teraz pytanko:

Jak się wychodzi z Hell Gate (6 parceli lub levitate) są dwie drogi:
- w lewo do wyjścia przez jaskinie waspów
- w prawo do miejsca gdzie są 4 ghoule i 4 DS'y po zabiciu ich jest widoczna piekna kolekcja za głazami czy można się do niej jakoś dobrać?

PS: bym zamieścił link z fotką ale niestety została ona skasowana.X(

re down: Why Why Why :(

Ponawiam pytanko czytaj wyżej

pozrd.

MatKus
10-08-2003, 12:19
Quest od spoconego cyklopa jest zablokowany już od dawna, za łatwo można było dostać za dobrą broń.

kroolik
27-08-2003, 09:40
ZAblokowany jest sweet cyc??na eterni stoi i nadal mowi ze jak chce od niego ws to mowi ze niemam nic czego potrzebuje!!to nie mam nawet co starac sie uzbierac ??

MatKus
30-08-2003, 22:18
Możesz zbierać, może kiedyś znowy odblokują. Na razie każdemu mówi, że za zrobi broń za coś, co mu pasuje, ino ile byś tego nie naznosił, to ci nie zrobi nic. Ostatnio kumpel lvl 80+ knight mu przyniosł tyle BP żelaza, ile uniósł (i nie miał już na sobie NIC po za tymi BP ) i dalej ta sama śpiewka, więc raczej się nie da. Ale kto wie, może kiedyś...

Diamentowe Ostrze
18-09-2003, 22:19
jakbyscie nie wiedzieli ze na danubi juz od dawna kolo z fc z warlord swordem biega... ma tera 49lvl bodajrze :]

Bombelius
19-09-2003, 10:40
Oryginalnie dodany przez matkus
Możesz zbierać, może kiedyś znowy odblokują. Na razie każdemu mówi, że za zrobi broń za coś, co mu pasuje, ino ile byś tego nie naznosił, to ci nie zrobi nic. Ostatnio kumpel lvl 80+ knight mu przyniosł tyle BP żelaza, ile uniósł (i nie miał już na sobie NIC po za tymi BP ) i dalej ta sama śpiewka, więc raczej się nie da. Ale kto wie, może kiedyś...

panowie to nie tak!!!
nie wiem zkad ten chlam o iron piece...
niewykonalem tego questa ale wystarczy ze do cyca powiecie "steel" a on wam wymieni chyba 8 metali(nie wiem po jakiemu).na zagadanie do niego nazwami tych metali on daje krutki, zagadkowy opis tych metali, wiec po krutkim uzyciu makówki logiczne jest ze potrzebuje tych metali a nie smieci:)
mam kilka typów co do metali jak ktos bedzie je mial niech da znac:)
lil'lil onec to musza byc dwarfy wiec jeden metal jest gdzies pod kaz;)

Bombelius
19-09-2003, 11:44
powiedzcie mi dlaczego ponoc niekture questy sa tylko na niekturych serverach?? co to za dyskryminacja? to bez sensu, ludzie sie beda pchac na antice bo tam jest najwiecej? dlaczego niema wszedzie po równo, niechce mi sie pompowac w mojego knighta skoro niebede mógł zdobyc SoV:(
powiedzcie sami, czy to nie chamówa??!!

Diamentowe Ostrze
20-09-2003, 18:12
ty jestes cala chamowka, i tak bys go nie zdobyl to po kiego czorta ci on??? zeby przyszeld taki vantae i killowal caly swiat????? pomysl tak ze ta osoba co ma taka bron dostlownie ZAMIATA reszta ludzi on sobie demony moze lac solo... wiec przemysl to co mowisz.

canibal
20-09-2003, 19:24
A bright sworda w jakim quescie mozna zdobyc na danubi ??

Demolud
16-02-2005, 16:11
nie jestem pewien ale ten quest jest chyba w outlaw camp i trzeba miec 45lvl bo jest bramka levelowa:/

Pan Vizharan
16-02-2005, 16:39
Co do pana spoconego. Slyszalem ze jest tam tak jazda ze sie da cooper shieldami handlowac. Prawda czy Falsz?

Vermyn
16-02-2005, 16:56
1* Quest z cycem w Ab jest dawno zablokowany.
2* Bs quest 45+ level
3* Dawniej SoV sie respil z sali demonami, tam, gdzie teraz za fire elementale (za bramka na demon quest)
4* Thunder hammer jest na Antice, na Premi i na Eterni (dostal go Krin od Cipow)
5* Zadne bronie nie atakuja zadnymi spellami (jak wyzej napisane, ze thunder hammer piorunami -.-)
6* Bubble ma magic longsworda
7* Necromanta jest DTD quescie i trzeba znac 3 odpowiedzi zeby dostac klucz (musisz miec 1.000 gold coins)
8* Mirron sluzy do dupy... jak chcesz mozesz go sobie trzymac w domku, jak nie masz innych deco.
9* Warlord Sworda na pewno nie ma na Danubii.
10* Wszystkie quest sa na wszytskich servarach.
11* U Sweet Cyclopa nie mozna habdlowac zadnymi shieldami ani zadnymi itemami innymi.

Charlotte Makantana
16-02-2005, 17:34
1* Quest z cycem w Ab jest dawno zablokowany.
2* Bs quest 45+ level
3* Dawniej SoV sie respil z sali demonami, tam, gdzie teraz za fire elementale (za bramka na demon quest)
4* Thunder hammer jest na Antice, na Premi i na Eterni (dostal go Krin od Cipow)
5* Zadne bronie nie atakuja zadnymi spellami (jak wyzej napisane, ze thunder hammer piorunami -.-)
7* Necromanta jest DTD quescie i trzeba znac 3 odpowiedzi zeby dostac klucz (musisz miec 1.000 gold coins)
8* Mirron sluzy do dupy... jak chcesz mozesz go sobie trzymac w domku, jak nie masz innych deco.
9* Warlord Sworda na pewno nie ma na Danubii.
10* Wszystkie quest sa na wszytskich servarach.
11* U Sweet Cyclopa nie mozna habdlowac zadnymi shieldami ani zadnymi itemami innymi.

CZEKAŁEM AŻ KTOŚ TO WSZYSTKO POWIE! :)

Chopkers
16-02-2005, 20:13

co do tego stwierdzenia to mozna by sie klocic.
jedynym uzasadnieniem jest filmik wlasnorecznie nagrany przez bubble, ukazujacy MLS-a w jej rece.

bo kazy glupi moze sobie zrobic fake'a z bubble i MLS'em w roli glownej.
that is all cya

Pookki
17-02-2005, 16:50
lol czytalem se i mi sie bubble przypomniala
po obejrzeniu filmiku jak bubble rozwala demona spawdzilem na stronie miala 14 lvl a za kilka dni patrze miala 198 ;/ nie wiem co jest grane

iglarf
17-02-2005, 22:07
Up@ buahhaha ,smieszny jestes, pewnie najpierw zle nick napisales, bo bubble gra od 10 lat w tibie -.-

Wiślaczek
17-02-2005, 22:11
lol czytalem se i mi sie bubble przypomniala
po obejrzeniu filmiku jak bubble rozwala demona spawdzilem na stronie miala 14 lvl a za kilka dni patrze miala 198 ;/ nie wiem co jest grane
I wtedy obudzila cie mama....
Takie bzdety pisac...

Ashlon
17-02-2005, 22:25
Up@ buahhaha ,smieszny jestes, pewnie najpierw zle nick napisales, bo bubble gra od 10 lat w tibie -.-

Tibia powstala w '96, a nie '94 ;) Gra od 5 lat, nie 10.

@Bubble : wiele zrodel mowi, ze MIALA magic long sworda, ale juz go nie ma.

Raistlinek
17-02-2005, 22:27
2005-1996 = 9
czyli gra 9lat -_-'

Dejvo
17-02-2005, 23:50
$vboptions[postminchars]

Dowizul z Inferny
18-02-2005, 07:40
@ nooby

buble niema mls`a ona ma warlod sworda!!

Zielevitz
18-02-2005, 08:39
@ nooby

buble niema mls`a ona ma warlod sworda!!

skąd ty to możęsz wiedzieć? :D (czyżby mine frend is bubel and szi kil ju?:))

iglarf
18-02-2005, 11:47
RE@ Do wszystkich ktorzy sprzeczaja sie ile lat gra Bubble -.-
WEjdzcie w ten link i zobaczcie post nr 20 http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=23073&page=2&pp=10&highlight=bubble
Rada na przyszlosc nie ublizajcie komus jak nie jestescie pewni tego co mowicie.....-.-

Ashlon
18-02-2005, 14:52
RE@ Do wszystkich ktorzy sprzeczaja sie ile lat gra Bubble -.-
WEjdzcie w ten link i zobaczcie post nr 20 http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=23073&page=2&pp=10&highlight=bubble
Rada na przyszlosc nie ublizajcie komus jak nie jestescie pewni tego co mowicie.....-.-

Wlasnie.....

re: Bubble i GM
Wszyscy sie musza przyczepic do tego.
Bubble robila lvl 100 zdecydowanie ponad rok, 170 lvl 4 lata z kawalkiem a 200 ~5 lat. Setzer Gambler zrobil 170 w 8 miesiecy.

Pozatym jak by teoria ze likwiduja konkurecje dla Bubble byla prawdziwa to chyba powinni zaczac od Cachero ktory ma w tej chwili 187 lvl a nie od jakiegos kolesia na 101 lvl.

Thimburd
18-02-2005, 18:44
E, quest spolling :P Czyżby w 2003 roku nie istniał zakaz gadania o questach? :) (taki mały offtopi)

Sharphis de'Moon
19-02-2005, 08:15
A własnie apropo Thunder Hammera, szłyszałem ze w tym update powstał na niego quest, to prawda? Nie żebym chcial wykonac, za trudny by byl ale tak jestem ciekawe czy istnieje.

Pacek
19-02-2005, 09:25
co do bubble miała ona MLS ale był on pozyczony za całkiem spora kase, fakt napisane jest że konto założono 4 lata temu a z tego co słyszałem dopiero od 4 lat jest prowadzony taki zapis (nie wiem czy to prawda) a bubble gra od lat 5, zresztą nie wiem czemu wszyscy tak uwielbiają bubble, bo wedłóg mnie najlepszym graczem w tibie jest Cachero sorc na clamerze ma już 196lvl a trzy tygodnie temu wbił 190lvl

Dawny Gnom
19-02-2005, 10:15
kur.wa bubble ma golden helmet,magic long sworda,i demon legsy

to dlatego bo jako pierwszy gracz w tibie osiognela 200lvl jak bedzie miala 250 to dostanie golden butsy i dragon scale helmet a dalej to juz niewiem :/

Macius z Klanu
19-02-2005, 10:29

buhahahah koles moze powiesz mi jaki server jest juz 10 latek :).
Cos chyba masz zle informacje :p .
heheh c ya all .

Birmil
19-02-2005, 10:33
A propo questow... Czy jest taki quest w ktorym nalezy udac sie na szczyt gory znajdujacej sie miedzy Kazordoonem a Ab'Dendriel i nalezy zabic tam DSa strzeznoego przez pare cyklopow i hunterow a nastepnie przeszukac jego trumne ?? Jesli jest taki quest powiedzcie z kim trzeba porozmawiac albo chociaz w jakim jest miescie osoba ktora zleca zadanie.

Jest taki quest, pamiętam jak blokowałem tego ds'a i albo z niego albo z grobu wypadla jaks książka....

Guriel
19-02-2005, 11:24
2005-1996 = 9
czyli gra 9lat -_-'
omg, zobacz se kiedy jej konto zostalo stworzone... i sie nie kloccie...

Real name: Janice
Created: 21.07.2001 02:23:56 CET

wniosek:
2005-2001=4lata gra bubble... max a kiedy powstala postac bubble? niewiadomo...

Lord KATuxo
19-02-2005, 12:04
W questach można otrzymać bardzo wiele bardzo fajnych rzeczy. Od jakiś trąbek (famfare), złota, mieczy, po ciekawe przedmioty typu fire axe i inne tego typu przedmioty. Ostatnio nawet dowiedziałem się, jak oczyścić skarbiec w kazordoon. Nawet ponoć w historii tbiii kilkukrotnie się to udało (3-4 razy), i co ciekawe, nie trzeba do tego mieć jakiejś wypasionej postaci! Pozwolę sobie jednak nie podawać ci gdzie co znaleść. Powiem tylko, żebyć gadał z każdym NPC szczególnie tymi, które wydają się być zupełnie niepotrzebne, do każdego NPCa gadaj hi (czasem hello albo hail), quest, a coś na pewno znajdziesz.
Hmmm... To sie robi coraz ciekawsze. Przeprowadze sie do kazz'o i dzien w dzien bede probowal. Chociaz do skarbca podchodze od wczoraj z dystansem po poszedlem tam z kumplem zrobic sobie Screen'a, on blokowal ale jeden sie na mnie przezucil i dopiero dostrzeglem minusy palladyna bo gdy kumpel zdolal go zablokowac i ja zwialem to zostalo mi 4 hp, jednym slowem jeszcze 1 shoot od guarda i leze. Ale po dojsciu do skarbca stwierdzilem ze cie oplacalo. Zrobilem Screen'a i wracamy do ab, w polowie drogi przypomina mi sie ze nie robilem screena przez UO tylko normalnie i ze go nie wkleilem, a potem juz bylo za pozno, ss poszed sie ***.. . Przy okazji wykonalem jakis badziewny quest z 27 ciasteczkami i jakims kluczem.

Hellraider
19-02-2005, 12:05
kur.wa bubble ma golden helmet,magic long sworda,i demon legsy

to dlatego bo jako pierwszy gracz w tibie osiognela 200lvl jak bedzie miala 250 to dostanie golden butsy i dragon scale helmet a dalej to juz niewiem :/

Tak?? Ahaaa. Bo ja myślałem, że bubble ma golden shielda, demon sworda i plate bootsy.

ps. Co to jest dragon scale helmet??? I skąd wiesz czy za 200 lvl dostala od cipów COKOLWIEK?? No i skąd wiesz, że dostanie golden boots??? Znasz cipów, mówili ci wszystkie swoje plany??? To może napisz rozkład wszystkich kolejnych updatów tak powiedzmy do 2010 r. Albo spis wszystkich nowych potworków (o ile mają w planach jakieś nowe).

Knight Patryk
19-02-2005, 12:19
bubble Ona pozycza od kogos na hunty magic longsworda tak pisalo gdzies.Gra prawie 4 lata a nie 10 jak to jakies newbie muwia jak nie umiom sprawdzic ile konto ma lat a sie spieraja jeszcze.

Raistlinek
19-02-2005, 12:28
omg, zobacz se kiedy jej konto zostalo stworzone... i sie nie kloccie...

Real name: Janice
Created: 21.07.2001 02:23:56 CET

wniosek:
2005-2001=4lata gra bubble... max a kiedy powstala postac bubble? niewiadomo...

chodziło mi o to że max(!) może grać 9 lat, wczytaj sie w popzednie wypowiedzi

mih-u
19-02-2005, 14:03
asdasdsadasdadas