PDA

Pokaż pełną wersje : Remixowanie piosenek

Pavvel
01-10-2005, 19:20
Nie wiem czy jest taki temat, gdy szukałem nic nie znalazłem

A więc... ostatnio kumpel mówił mi o tym, że zremixował jakiś kawałek. Opowiedział mi o tym, że zremixował go na kompie jakimś programem do Remixowania mp3. Bardzo mi się to spodobało i teraz sam chcialbym spróbować sił w tym "sporcie" .

Znam tlyko prog. który sie nazywa COOL EDIT PRO, lecz zabardzo nie wiem jak sie nim posługiwać. Jeżeli ktoś znałby jakiś tutorial do tego programu albo jakąś dobrą alternatywe dla tego programu to prosiłbym o umieszczenie swoich spostrzeżeń w tym temacie .

A wogóle to co sądzicie o remixowaniu mp3 ?

W tym temacie możecie sie wypowiedzieć.

Pozdrawiam

PiXik
01-10-2005, 23:06
Remixowanie?to raczej ktoś remixuje kogoś utwór i nadaje mu inne troszke brzmienie.remixować własną piosenkę?dziwne ;p .a na programie się nie znam.btw.co chcesz remixować

Pavvel
01-10-2005, 23:53
Remixowanie?to raczej ktoś remixuje kogoś utwór i nadaje mu inne troszke brzmienie.remixować własną piosenkę?dziwne ;p .a na programie się nie znam.btw.co chcesz remixować

Ok juz poprawiłem:P mała pomyłka... chodzi o to ze przy pomocy jakiegos proga chcialbym zremixowac jakas piosenke NP DJ TIESTO hmm Traffic :) heh mam nadzieje ze mnie zrozumiales :P

Gonzo von Krenzel
02-10-2005, 10:10
Remixowanie to bardzo skomplikowana sprawa.
Polecam www.google.pl - na pewno znajdziesz tam dużo cennych informacji.
A jeśli chcesz porozmawiać w gronie specjalistów - zapraszam na www.umt.pl.
Zapraszam również do grupy techno stars na tibia.pl.

Pani K.
02-10-2005, 11:21
Z jednej strony to dobry pomysł, bo można odświeżyć stare piosenki i nadać im w pewnym sensie nowy blask. Ale czy nie lepiej zyskać sławę własną, cięższą pracą i stworzyć własny hit?

PiXik
02-10-2005, 12:06
niby tak ale do tego potrzebny jest sprzęt.bo na programach tego typu żadko kto odnosi sukces ale są i tacy (Dj rybak-klaskacz)

Pavvel
02-10-2005, 13:21
Jest też np DJ madis, który wg mnie robi zarąbiste piosenki np remix Hit my Heart Benassiego Brosa. Ściągnołem go z Wp ale teraz juz chyba nie ma. Jakby ktoś chciał to niech napisze na Privie albo PW lub też poda maila.

A co do grupy techno stars to juz wysłąłem podanie ;) i mam nadzieje na pozytywne jego rozpatrzenie.

Pozdrawiam

khazad
03-10-2005, 02:02
a jak bys sie chcial pobawic w dee jay'a to polecam virtual dj ver 2.01

Gonzo von Krenzel
03-10-2005, 13:37
a jak bys sie chcial pobawic w dee jay'a to polecam virtual dj ver 2.01
Masz 22 lat i piszesz takie rzeczy?
To chyba najgorszy program tego rodzaju.