Pokaż pełną wersje : Parcel - szyt...
Dziś rano chciałem do mego druidka przesłać kase (200gp...) na blanki + BP... of kors chciałem robić BP UHków...
No i kupiłem parcel... do niego wsadziłem BP a w nim 200gp... (tzn 100gp i 1platyna) następnie wysłałem do Ab do mego driudka... odebrałem poczte wsadziłem na siebie BP... otworzyłem go - i wałek! BP był ale ani grosza w nim! (a wysłałem przecież 200gp)... pomyślałem, że po prostu coś pomyliłem i zalogwałem sie na mą poprzednią postać... - jednak i tam 200gp nie było... przeszukałem wszytko dokładnie... NIC.
Czy wie ktoś co się mogło stać z moimi 200gps?
Bug ???
Bo niby co innego?
A moze Cipy podpie...... ludziom kase ?
Ehh...
Mi tez zniknol parcel jak go slalem na darashie, ale stracilem duzo wiecej ...
Gonzo von Krenzel
05-05-2004, 14:42
Mnie niedawno spotkało to samo! Wysyłałem innej postaci (newbie on main - 8lvl) sprzęt. Wysłałem zadowolony, loguje sie pallkiem, do którego wysłałem, otwieram depo a tam... parcel:D. no dobra, dobra... Otwieram parcel a tam... pusto! :P Myśle sobie - mam tyle parceli w dp, że wysłałem zły (ehh... 10gp w plecy:(;)). Loguje się spowrotem tamtą postacią, biegiem do dp, szukam sprzętu... NIE MA! Sprzęt zaginął w akcji... :D.
Konkluzja:
1. Trzeba to zgłosić CIPom.
2. Może za każdym wysłaniem parcela powinni wystawiać potwierdzenie wysłałnia wraz z zapisaną zawartością...? :D
E... Bug chyba nie ale to jest napawde denerwujące... okej moje 200gp... ale jeżeli ktoś wyśle na przykład podczas trade parcelowego... 10K drugi k -armora... to wtedy moze wyjsc olbrzymie zamieszanie... i "WOJNA" :) grożenie... chaos... oby to już sie nie powtarzało... ... trzeba poczekać na więcej tego typu przypadków
Ja ostatnio mam troche inny problem. A mianowicie kupuje parcel,podpisuje wkładam do wraz z innymi rzeczami do paczki.Podchodze do skrzynki i wałek !? Paczka ląduje na skrzyce.Myśle żle podpisałem, sprawdzam jest dobrze,więc o co chodzi ? Podchodzi do mnie 40 lvl mówi żebym pokazał label , więc jej daje ,po chwili mówi że jest ok. I rzeczywiście teraz sie wysłało.Ale jak zerkłem na ten label to niczym sie nieróżnił. Ale tak jest zawsze (od jakiś 2 tygodni).
Ale ostatnio odkrylem że jeśli używam labela z innej paczki to jest wszystko ok(troche to dziwne?)
Bug..bugi..tylko to mi na myśl przychodzi.
Zresztą ludzie zauważcie - CIP'y naśladują dzisiejszą pocztę. Wyślesz kasę i czasami albo nie dochodzi albo bez kasy (Było parę przypadków, że listy sprawdzali i kradli zawartość) :)
U Was to jeszcze nic!! U mnie jak wyslalem 1,5k dla mego UH-makera to nie miałem nawet pustego parcela!! ;( . No cóż, trzeba żyć dalej a u Ciebie 200 gp to nie aż taki majątek...
Mnie niedawno zdażyło sie to samo. Możesz napisać do GM-a ale watpie by to cos dalo.
kotomaniak
05-05-2004, 20:28
Teraz często zdażają sie "parcel bugi'. Jakiś czas temu lider sprzedawał GH i zapakował rzeczy jednego typka do parcela (z 200 itemów ponad) parcel został wysłani i nie doszedł. To dopiero była głupia sytuacja. Próbowałem moim facce wysłać coś sobie na edron i nie doszło, teraz na pacc islands facce nie mogą wysyłać czy to pojedynczy bug?
Wysylam paczkami rzeczy bardzo czesto i jeszcze nigdy mi nic nie zginelo (raz przez pomylke wyslalem plecak boltow do innego miasta koledze :) ).
Wiekszosc tak zwanych parcel bugow to:
1. Jesli do was nie dojdzie to zwykle thief z drugiej strony.
2. Puste miejsca (spacja) po nicku/miescie
3. Koles stojacy kolo skrzynki na ktora rzuci jakiegos malo widocznego smiecia (np jagode), sprawna osoba moze zwinac paczke zanim sie zorientujecie ze jest cos nie tak.
Oryginalnie dodany przez Gremlin
Wysylam paczkami rzeczy bardzo czesto i jeszcze nigdy mi nic nie zginelo (raz przez pomylke wyslalem plecak boltow do innego miasta koledze :) ).
Wiekszosc tak zwanych parcel bugow to:
1. Jesli do was nie dojdzie to zwykle thief z drugiej strony.
2. Puste miejsca (spacja) po nicku/miescie
3. Koles stojacy kolo skrzynki na ktora rzuci jakiegos malo widocznego smiecia (np jagode), sprawna osoba moze zwinac paczke zanim sie zorientujecie ze jest cos nie tak.
No z tym sie Gremiln zgadzam w 100%... tylko u mnie to taki przypadek, ze pracel doszedł - a itemów w nim brak.. jak to wytłumaczysz? ... ja również zawsze kiedy wysyłałem było ok, ale teraz taki dziwny przypadek więc napisałem topic... może zgłosić jednak o tym bugu do gm?
Master Paxx
06-05-2004, 14:39
No wiecie ja wyslalem tez do drugiej posatci 20K i spzreta pozadnego! i na obu postacich nie ma prawie wogle eq!
paxx
Krwawy Omlet
06-05-2004, 14:48
Oryginalnie dodany przez Mestre
Ja ostatnio mam troche inny problem. A mianowicie kupuje parcel,podpisuje wkładam do wraz z innymi rzeczami do paczki.Podchodze do skrzynki i wałek !? Paczka ląduje na skrzyce.Myśle żle podpisałem, sprawdzam jest dobrze,więc o co chodzi ? Podchodzi do mnie 40 lvl mówi żebym pokazał label , więc jej daje ,po chwili mówi że jest ok. I rzeczywiście teraz sie wysłało.Ale jak zerkłem na ten label to niczym sie nieróżnił. Ale tak jest zawsze (od jakiś 2 tygodni).
Ale ostatnio odkrylem że jeśli używam labela z innej paczki to jest wszystko ok(troche to dziwne?)
wierz dlaczego ? ponieważ karteczka w parcelu musi być zawsze pierwsza!!!!! :)
ehhh spotkalo mnie to samo:
wyslalem kumplowi bp hmm a on po dojsciu do dp mial odebrac i odeslac mi 1 k. po chwili kumpel mowi
'wyslalem' no to ja po*******am do dp otwieram lockera a tam nie ma parcela ja juz w*****ony pisze do kumpla
'eyy jaja se robis czy co? nie dostalem zadnego parcela'
po dluzszej rozmowie okazalo sie ze kolega nie klamal - wyslal 1 k ktore nie wiadomo gdzie powedrowalo... :(
Bobercjusz
06-05-2004, 17:36
Mi się jeszcze nigdy to nie zdarzyło. A i z tym że label musi być 1 to tesz nie prawda bo wysłałem już w życiu dobre 500 paczek i nigdy (no może 2 razy) nie dawałem labela na 1 pozycje i paczki dochodziły. Napiszcie do Gm niech zobaczą co i jak.
Ale sa i tego chyba plusy.Kupuje parcela wsadzam 4bp uh od mojego uh makera wysylam paczka sie nie wysyla nagle znikla Mysle se KK jest Spox poszlo ide do depo patrze w depo mam Parcela tego mysle co jest przelogowalem sie i na mojej postaci mialem tez parcela z 4bp uh a wiec ci uradowalem i wyslalem jeszcze raz i mialem 8bp uh ;) Ale kiedys mi zniknol k-set jak wysylalem i 58lv ukradl mi w-helmet Fire sword bo nie moglem wyslac parcela ;(
Ja miałem podobny problem, ale nie z parcelem. Sprzedaje w sklepie mace. Mówię "hi", "sell mace", "yes". Mace znika, ale pieniądze się nie pojawiają! Sprzedałem drugiego mace i znowau to samo. Więcej już tego dnia nie sprzedawałe. Więcej już się to nie powtórzyło. Dobrze, że to był tylko mace.
Może to strajk listonoszy? Po update kradną i nie donoszą paczek, a jak za mało włożysz, to zwracają.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.