zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Gunz online !

Ka sia czek
02-10-2005, 13:54
Gunz online jest pseudo RPG`iem gdzie lvl`e zdobywa sie w o wiele mniej monotonny sposob niz w tibi, l2, gw, ko, ryl, hb i wielu wielu innych.
Otoz mozna powiedziec ze jest to polaczenie quaka z tibia na swiecie pvp-enforced :P. Zabijamy innych graczy z wielu dostepnych broni palnych i bialych ale o tym w dalszej czesci :P.

Rejestracja pliki i specyfikacja sprzetowa:

Click (http://gunzonline.com/GunzWeb/FormSignUp.aspx)
Wyglada troche dziwnie bo normalnie odpala sie w okienku :P.

Sciagamy z:
Click (http://maiet.nefficient.com/maiet/GunzInternational_20050915*****)

Wymagania sprzetowe:

Procesor:
Minimum 500 Mhz
Optymalnie 800Mhz+

Ram:
Minimum 256
Optymalnie 512+

K.Graficzna:
Minimum Compatybilna z directx 9.0
Optymalnie G Force 4 MX lub szybsza

System:
Win 98 xp 200

Rozgrywka, sterowanie:

Dostepne jest kilka rodzajow rozgrywki !

-Dedmeczyk =]
Zabijamy wszystko co sie rusza. Wszystkim co mamy pod reka =].

-TeamDedmeczyk
Zabijamy wszystko co sie rusza z wrogiego teamu =]

-Gladiator
Tak jak z dedmeczykiem :P jedyna roznica jest to ze dostepna jest tylko bron biala.

-TeamGladiator
Tak jak team dedmeczyk ale znow tylko bron biala =].

-Assasination
2 Druzyny w kazdej z nich co runde jakis koles swieci na kolor czerwony lub niebieski (zalezy od teamu:P) Zadaniem druzyny jest zabic swiecacego z druzyny przeciwnej i niedac zabic swojego swiecacego ;d.

-Trainning
Niewiem co to niegralem :D niema serverow na ten typ rozgrywki czyli ludzia sie niepodoba =]

Sterowanie:

WSAD lub strzalki (przod tyl strafe lewo strafe prawo)

Ogolnie sterowanie jak w wiekszosci strzelanek :P. Jak ktos niezalapie odsylam na strona gunz online (http://gunzonline.com)

A teraz jedna z wazniejszych czesci !
Otoz mozliwe jest wiele ciekawych manewrow podczas gry :P Skakanie po scianach skoki na "panterke" i wiele innych =] tutaj opisze co jak wykonac =].

Skoki na panterke i szybkie przemieszczanie :S < niewiem jak inaczej to nazwac

Wykonuje sie oba w ten sam sposob ale co wyjdzie jest zalezny czy mamy w lapach bron biala czy palna :D.
Otoz wystarczy jedynie 22 razy szybko kliknac jeden z przyciskow odpowiadajacych za ruch w dana strone =].
Osobiscie gram na wsadzie wiec 2xW powoduje skok na panterke do przodu =]

Bieganie po scianie

Biegniemy po lekkim skosie w kierunku sciany i klikamy spacje, nasz bohater wskoczy na sciane i bedzie po niej biegl. Bardzo uzyteczne aby unikac pociskow.

Wbieganie po scianie:
Coz tego manewru nieda sie wykonac z biegu :|. Trzeba podbiec do sciany stojac przed nia trzymac strzalke w przod i kliknac spacje.

Wiszenie na scianie:
Wykonujemy powyzszy manewr i majac w lapkach bron biala klikamy prawy myszki, nasza postac wbija sztylet/miecz w sciane i puki trzymamy wcisniety guzik tak sobie wisi :P.
Wiszac na scianie mozna znow wykonac skok i zawiesic sie wyzej !.
Przydatne do wchodzenia na duze wysokosci, Gdize zwykle wbieganie po scianie niedaje rady =]

Paralizowanie wroga:
Gdy mamy bron bialal wciskamy prawy myszki, przy mieczach robi to w miejscu, przy sztyletach tak jakby podbiega do wroga z wysunietym do przodu sztyletem. Bardzo uzyteczne po takim zabiegu jak jegomosc lezy na glebie wyciagamy nasze maszynowe cacko i dobijamy drania !.

Bezpieczne spadanie:
Gdy ktos nas za pomoca miecza wyrzucic w powietrze nierobiac nic spadniemy sparalizowani i nas dobija, najlepsze rozwiazanie to bedac w powietrzy klikac spacje, nasza postac wtedy odskoczy dalej od wroga i odrazu stanie na nogach zamiast pasc sparalizowana.

Zmasowany atak:
Gdy mamy bron bialal wciskamy attak i trzymamy, nasza bron zacznie swiecic energia !. Trwa to okolo 10 sekund chyba ze wczesniej wcisniemy znow atak :P aby kogos zatakowac =].

Obrona:
Jesli mamy jakis dlugi miecz w lapkach klikamy shift i trzymamy.
Jesli ktos do nas strzela nasza postac w efektowny sposob wywija mieczem odbijajac kule =].
Jesli ktos atakuje nas z miecza udezenie zostaje przyjete na miecz, i nasz miecz odrazu jest naladowany energia do zmasowanego ataku =].

A teraz kilka malych porad:

Niemarnujmy amunicji ! Jak to zrobi ? coz wystarczy niewalic bezsensownie po scianach za ktorymi zchowal sie przeciwnik !.

Niezmieniamy swojego celu ! Jesli wypakowales juz magazynek amunicji probojac zabic wroga BIEGNIJ ZA NIM ! i dobij !. Prawdopodobnie ma malo zycia ! a jak go zostawisz ktos dostanie free fraga !.

Granat to jeden z twojich lepszych przyjaciol !. Gdy widzisz wieksza grupe osob walczacych w ciasnym pomieszczeniu ! bez namyslu zyc im wybuchowego kolege ! niech maja troche rozrywki !.

Granat jest twojim najlepszym przyjacielem na malych mapach ! typu prison !.

Miecz rowniez jest wielkim przyjacielemna malych mapach ! A szczegolnie funkcja paralize miecza !.

Dodatkowo na mapach znajduje sie wiele "power up`ow"
Czerwony krzyz dodaje nam hp
Zielona tarcza dodaje nam armor
Zolta kula dodaje nam amunicje

PS. Wiem ze jak narazie jest to troche roztrzepane ! ale w miare uplywu czasu postaram sie zrobic z tego profesionalny poradnik =]

Dwimenor
02-10-2005, 13:57
eeeee było już to tu;)

btw: 28lv

Sinpal
02-10-2005, 15:32
Oj chłopcze chłopcze naucz się gra i opisuj triki.
Grałem w to z 1 opanowałem połowe trików z koreana (taki styl gry latanie po scianach uzywajac miecza i shotguna :P jak opanujesz do perfekcji jest mala szansa ze ktos cie zabije <za szybki jestes>).
Gra nudzi się wcześniej czy później czasem fajnie sobie wrocic do gry zeby sie odprezyc sie.

Ka sia czek
02-10-2005, 15:54
1 niemow do mnie chlopcze =]
2 skoro taki master jestes wyslij mi instrukcje na priv a napewno zamieszwe owe triki tutaj

Master druid
02-10-2005, 17:48
Dobra no to uzupełniając:

Trening: to sposób rozgrywki w którym możesz trenować różne sztuczki z ludźmi i nigdy na takiej rozgrywce nie dostaniesz i nie stracisz expa [nawet jak kogoś zabijesz albo spadniesz w przepaść]

Berseker : sposób rozgrywki dostępny dopiero na expert channelu. Co jakiś czas jedna z osób staje się bersekerem ma wtedy mocniejszy atak z broni + 50% HP za każdą zabitą osobę. Jednak co chwile traci 5% HP. Jak zabijesz takiego zerka to sam nim się stajesz.

Żeby się szybko ruszać nie trzeba tak jak napisałaś 22 razy kliknąć przycisk odpowiadający za ruch w daną stronę tylko 2 kliknięcia to 1 taki ruch.

Żeby naładować broń typu sword i kadashi nie trzeba mieć akurat sworda kadashi też działa tak samo :> a poza tym nie tylko swordem można odbijać pociski, tutaj też można zastąpić sworda kadashim [dla niewtajemniczonych to są takie dwa mniejsze, szybsze i lżejsze swordy, które postać trzyma w dwóch łapach :P]

I co do tego triku co był poruszony w poście powyżej opis jak go zrobić:
przyciski 1 i 2 na klawiaturze nad literami odpowiadają także za zmianę broni. Przykładowo jako pierwszą broń wsadzamy jakiegoś sworda lub kadashi a w drugą shotguna. Włączamy 1 podskakujemy w skoku zmieniamy na 2 i strzelamy i tak w kułko. Technika bardzo dobra sam jej używam, można nią załatwić cały team noobków samemu.

No i już nie chce mi się opisywać ale na większości map można się dobrze schować i z tamtą atakować np. w Mansion [czy jakoś tak] można wejść na żyrandol =] w sali głównej i wtedy zabijać.

Ktoś chętny na solówe?
Name: mychacz
Guild: killer_fox /Clan Administrator - dla tego że jestem w levelu i nie tylko dużo lepszy od założyciela -_-/ [szukam typów do mojej gildii]
Serwer: przeważnie 6
Level: 34 i 15%

Pozdro dla Gunz maniaków :D

Ziven
02-10-2005, 23:35
I po co jeszcze jeden taki sam temat o gunz? Dawno w to nie gralem ale ostatnio mialem chyba 22lvl :) Wszystkie te tricki mam opanowane nawet kilka wiecej ktorych tu nie ma... Wiecej nie pisze bo nie gram narazie w GunZ to niewiem co sie tam dzieje ;)

Ka sia czek
03-10-2005, 03:26
Fajnie Ziven ze niewnosisz nic do temat ;s
Dzieki master druid za porady jutro dodam dzis jestem pijany =].

A sztuczke dosc slabo wyjasniles ... :P bo niebardzo jaze ;] chodzi o skakanie po scianie i zmiana na shota strzal znow na sword i skakanie ? czy ki grzyb :D. Bo z twojego posta ciezko cos wykminic z tej sztuczki =]

Szatyneczka
04-10-2005, 15:56
Mam kilka pytan:

1. nie raz widzialem jak koles z lvl mniejszym odemnie wbiegal po scianie potem zeskakiwal i robil jakis swider.

2.Gdy mam bron biala wykonuje szybki ruch (przy normalnym jest to samo) i naciskam PPM to i kolo obrywa to nigdy nie upada na ziemie

3.czy jest mozliwe zeby 8lvl nie padl jak mu sie wpakuje kombo 25 i potem jeszcze 9 hitow z miecza??

4. Za co jest przyznawana kasa??

Dziaki za odp

Norbal
08-10-2005, 23:04
@Up

1 pewnie to była baba a baba jak skacze i wali z mieczyka to robi taki piruet

2 ... bo naciska spacje w czasie lotu ale najlepiej kolesia podbic do gory wziasc maszynowca i go napierdzielac zanim sie przekreci w gorze

3koles pewnie mial laga

4 za zabijanie lol

Bambuko
08-10-2005, 23:11
http://tibia.pl/forum/showthread.php?t=37875

Hanheri
09-10-2005, 12:12
Ej co sie dzieje :) jak chce wbić na jakiś server to jest Acces denied(czerwony napis pod listą serverów) NA każdym!!! O co Chodzi??

Ka sia czek
07-01-2006, 01:32
Super men ... ten temat do ktorego dales link niema sie nijak do tego co ja zamiescilem :] I jako ze zszedl mi foch na tibia pl i czesc adminow/modow (o ktorych mi sie nawet mowic niechce banda n00bow i pajacow naduzywajacych wladzy rozdajacych bany tylko za to ze kolega poprosil :]) zaczne rozwijac temat ... w pdanym przez ciebie temacie niema nic o trickach ... jedynie troszke opisana gra ... A ja mam zamiar zamiescic tutaj wszystkie prostsze i trudniejsze tricki z koreana (na ktorym teraz gram :>) jak i mase innych przydatnych informacji :P.

I teraz prosba do modko`w O podanie jakiegos info na temat krytreriow wedlug ktorych topici sa przyklejane :]. Bo niewiem ile sie trzeba napracowac aby ten na to zasluzyl :P. Pls bez obowiazkowych polskich znakow :P

Kitka
16-03-2006, 21:43
Co Mam Zrobic Kiedy Ludzi Nie Widze????:( :( :( :(

..::QRAS::..
17-03-2006, 07:21
tylko ze download nie dziala ... a chetnie bym pogral ;/

AxaO
26-05-2006, 15:08
Duzo hackerow z god mode (w tym ja :P) taki np ja wchodze i robie masakre nie uzywacm trainerow tylko zmodyfikowany system gry

Kmati
07-06-2006, 17:41
Gdyby ktos posiadajacy to gre rechostnal ja to by bylo milo z jego strony bo z podanego linku nie da sie sciagnac tej gry ...

Dwimenor
07-06-2006, 18:17
www.gunzonline.com ->international edition ->downloads->ściągasz->instalujesz->odpalasz->czekasz aż ci się ztorrentuje ~130mb patcha.

uwaga-wbrew temu co napisane na stronie-gra nie działa pod win98.

Kmati
07-06-2006, 18:51
Fajnie... tylko ze czasem jest z kad ztorrentowac a czasem w ogole nie ma z kad
dlatego chcialem zeby ktos zrechostowal aby mozna bylo ciagle sciagac -.-

Wolek
08-06-2006, 14:52
dajcie linka na torrenta bo moj net nie da rady sciagnac ze stronki(160kb/s)

Fivapo
08-06-2006, 21:30
Podał by ltps dobrego linka żebym mógł zassac bo chcem sie pograć , na stronce pisze ze gunza ma 133 patcha a ma 500kb wtf?help pls
z gory thx

edit:

Ściągłem gre zainsatlowalem i czekałem az sie z paczuje i nieudało sie i pisze connected to server i niemoge start game dac pomocy pls

Piciaz1213
19-02-2008, 20:42
ta gra jest darmowa?

MiXer
21-02-2008, 16:08
@up
Odłóż już swoją łopatę.

Kalchegar
22-02-2008, 18:57
Mam pyt nie znacie jakieś strony która opsuje wszystkie triki?? albo wy jakieś znacie to napiszcie tu

btw 10lvl :D

MiXer
22-02-2008, 19:33
A tak na temat to gra fajna bo kiedyś grałem,ale ten torrent mnie dobija

Kalchegar
22-02-2008, 22:57
poszukaj w google polskiej strony o gunzo i sciągnij z niej ja tak sciągałem 200mb klijent

MiXer
22-02-2008, 23:02
A czy to nie waży czasem 130 mb? bo znalazłem na jakiejś sporej fanowskiej stronie link

Kalchegar
22-02-2008, 23:18
http://www.gunz.pl/index.php?o=2

tu masz download bez torrenta sciagaj przez tej pierwszy link przynajmiej ja tak zrobilem

MiXer
22-02-2008, 23:23
Dlaczego jest tutaj 60 mb roznicy?
tutaj jest też link do gry, ale waży o wiele mniej, więc dlaczego jest tutaj tak istotna róźnica?
http://www.axifile.com/?7796484 http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Kalchegar
23-02-2008, 09:59
bo są dodane patche

MiXer
23-02-2008, 10:24
Okej sciagnalem to, zain stalowalem zalozylem konto sciagnalem to ijji zalogowalem sie kliknalemPlay live i nie chce sie zalaczyc serwer ;/ Wyskakuje takie coś:
http://i43.photobucket.com/albums/e384/banan1/beztytuu-14.jpg
Na ch*j ja na to tracilem czas lepiej sciagne internationala -.-

djmikser
25-02-2008, 08:26
ja miałem w to 24 lvl i było wszsytko ok dopuki nie miałem reinstalki kompa :/ no i passy won ;p.Triki są proste.Na*******asz po ścianie wyskakujesz w górę z mieczem po*******asz w powietrzu szybko zmieniasz na shotguna strzelasz dwa razy znowu miecz i tak na okrągło.8o8o