Pokaż pełną wersje : "...Spadłem z krzesła..."
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 12:29
W prawie każdym głupim/śmiesznym temacie można znaleźć odpowiedź typu: "Hahaha !! Spadłem z krzesła !! LOL !! LOL2 !! ROTFL!!". Otóż nie wiem, czy tylko mnie, ale może też innych troche to denerwuje (napewno tych inteligentniejszych od tych 10-12 latków), ponieważ jest to nie możliwe, żeby ze śmiechu spaść z krzesła. Pomyślcie logicznie.
John The Evull
03-10-2005, 13:03
W sumie to głupi temat hmm no ale skoro juz to (haha spadlem z krzesła) tez ich nie rozumiem chociaz mi samemu to nie przeszkadza ;)
A o co chodzi w tym temacie? Nie zrozumiałem celu...
To jest wyrażenie potoczne.
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 13:23
Założyłem ten temat, ponieważ chciałem się dowiedzieć co inni ludzie sądzą o tym hasełku.
Hahaha !! Spadłem z krzesła !!
Dobrze, ze ludzie tutaj nie pisza "rzucac slowa na wiatr", "rzucać mięsem", badz "hiobowe wieści" bo bys chyba nie wytrzymal psychicznie;]
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 13:28
Akurat te by mi bardziej odpowiadały, bo mają większy sens, i swoje własne znaczenie, a "spadłem z krzesła" to beznadziejny tekst.
"spadłem z krzesła" to beznadziejny tekst.
Jesli go nie rozumiesz to tak. Ale to, ze ty tego nie rozumiesz nie znaczy, ze tekst jest nielogiczny. Bo ja jak ktos pisze 'spadlem z krzesla' rozumiem o co mu chodzi.
Zreszta "oczy wylazly mu z orbity" tez jest nielogiczne a ma jednak swoj sens.
Mnie się kiedyś zdarzyło spaść z krzesła ze śmiechu, wieć mi tu nie gadaj, że to nie logiczne ;p Oczy wylazły mi z orbit jak przeczytałem twój post... tylko nie bierz tego zbyt dosłownie :P
Naprawde nigdy nie spadłeś z krzesła ze śmiechu? Współczuje :] Wspaniałe uczucie :P I jak matka wpada do pokoju i myśli że zawału dostałem :P
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 14:48
Jesli go nie rozumiesz to tak. Ale to, ze ty tego nie rozumiesz nie znaczy, ze tekst jest nielogiczny. Bo ja jak ktos pisze 'spadlem z krzesla' rozumiem o co mu chodzi.
Zreszta "oczy wylazly mu z obity" tez jest nielogiczne a ma jednak swoj sens.
Taa zastanawiam się jakie znaczenie ma taki tekst, może mi ktoś wyjaśni ?? -.-
Dorosniesz...zrozumiesz :P:P
Tekst "oczy mu wyszly z orbit"? Oznacza on, ze ktos sie bardzo zdziwil z zaistnialej sytuacji (np. "Marcin zobaczyl, ze Ani urosly piersi. Zdziwil sie tak, ze mu oczy wyszly z orbit"). Co do spadania z krzesla - mozna to odebrac w dwoch wersjach. Pierwsze, doslowne - dana osoba rzeczywiscie spadla z krzesla. Druga, przenosna oznacza, ze rzecz jest taka smieszna, "ze mozna spasc z krzesla ze smiechu".
hmm dla mnie topic ma sens...
Mnie również denerwuje jak ktoś ciągle pisze lol, rotfl, rolf itp bla bla...
znam znaczenia tych skrótów, ale uważam ich używanie za płytkie.
Jest wielu użytkowników forum, którzy mają nawyk używania tego już w bezczelny sposób ( z przyzwyczajenia) np piszesz mu coś a ten "lol"
takim przykładem jest np. scary scream,muka muka, itp
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 15:44
@Nekromanta
Akurat "oczy mu wyszły z orbit" znam :P A tak też przypuszczałem, że "spaść z krzesła" oznacza, że coś zabawnego itd.
Tak po 1 to witam po dość długiej przerwie :D
A tak po 2 to "spadłem z krzesła", "rotfl", czy też "zsikałem się ze śmiechu" to przenośnia, i nie widzę nic złego w ich używaniu. Poza tym mi nie raz zdarzyło się tarzać po podłodze ze śmiechu czy też (ale to na szczęście o wiele rzadziej ;) ) zmoczyć gacie z tego powodu.
Aval'yah
03-10-2005, 16:18
Omg, ale śmieszny ten topic aż spadłem z krzesła ze śmiechu!
A tak na serio. Wydaje mi się, że jesteś "lekko" przewrażliwiony. Dla mnie to po prostu wyrażenie jak każde inne, nie przeszkadza mi gdy ludzie tak piszą.
Emily Firehair
03-10-2005, 16:24
u mnie spadanie z krzesla nie jest nienormalne... mi sie moze wszystko zdarzyc...
Od dzisiaj nie mozemy na nic rzucic okiem .Nie mozemy byc zdrowi jak ryby ani byc tak glodnymi ze konia by sie zjadlo;<.
Idz nie wiem...w bierki pograj ,a nie uzalasz sie wymyslajac glupi topic..mnie tez pare rzeczy wku****>> X( <<np ta minka...
Lepiej byc dziewczyny poszukal albo sie pouczyl xD.
TheNatoorat
03-10-2005, 16:35
LOL!!!11 ROTFL!!111 SPADŁEM Z KRZESŁA!
Kurczę, a myślałem, że dawno temu miałem 12 lat. ;/
mi sie autentycznie udało spaść z krzesła ze śmiechu i tarzać sie po ziemi. To było niedawno jak ktos napisał to
To ja Dr. Omader zmienilem name na Szczelec Szypka Szczała.
Dajcie mi moda bo zapomnialem haslo na tamte konto.
plss msg me fast! no n00b pls!
/Edit by Dr. Omader
Tak to prawda
@UP:ten sam przypadek ... :P
otóż do założyciela tematu .. jeśli nie rozumiesz dalej pojęcia "spadłem z krzesla ze śmiechu to ci już tłumacze ;] - Dany uzytkownik , przeglądając natrafił na wyjątkowo zabawny/głupi temat (podobny do tego -.-) że w nagłym ataku śmiechu nie utrzymał równowagi na krześle i przemieścił się z niego na podłoge - Proste nieprawdasz , i logiczne . Wystarczy troche sie nad tym zastanowić a wyjaśnienie samo się znajdzie 8o
OnlyM(PL)
03-10-2005, 18:37
Omg! "Spadlem z krzesla" mozna potraktowac jako przenoscie tak jak "Daj gazu do dechy" czy cos innego.
Choc Jak ogladalem kubusia z qmplami to ja i jeden ziom spadlismy :) ufff prawie mi brzuch pekł XD ;p
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 18:49
Ehh... Musiałem się wyżalić ;P
A co do...
LOL!!!11 ROTFL!!111 SPADŁEM Z KRZESŁA!
Kurczę, a myślałem, że dawno temu miałem 12 lat. ;/
mi sie autentycznie udało spaść z krzesła ze śmiechu i tarzać sie po ziemi. To było niedawno jak ktos napisał to
To ja Dr. Omader zmienilem name na Szczelec Szypka Szczała.
Dajcie mi moda bo zapomnialem haslo na tamte konto.
plss msg me fast! no n00b pls!
/Edit by Dr. Omader
Tak to prawda
Te dwa powyżej naprawde były śmieszne. Co do cytatu Koczka, można się widząć temat Szczelca co najwyżej zaśmiać. Ale bez przesady, nie wierze, że spadłeś z krzesła ze śmiechu...
W prawie każdym głupim/śmiesznym temacie można znaleźć odpowiedź typu: "Hahaha !! Spadłem z krzesła !! LOL !! LOL2 !! ROTFL!!". Otóż nie wiem, czy tylko mnie, ale może też innych troche to denerwuje (napewno tych inteligentniejszych od tych 10-12 latków), ponieważ jest to nie możliwe, żeby ze śmiechu spaść z krzesła. Pomyślcie logicznie.
Ale temat fajny!! Hahaha !! Spadłem z krzesła !! LOL !! LOL2 !! ROTFL !! buahaaiaiuaaiaiaaha
A tak serio...no tak to jest jak się siedzi na taborecie zamiast na krześle z oparciem;D Bo albo walniecie na to coś do trzymania rąk...albo łbem w biórko albo odjedziecie do tyłu O.o więc krzesło z oparciem ROX!
Rethfing on Aldora
03-10-2005, 19:39
No właśnie, spadnięcie z krzesła może być możliwe tylko przy siedzeniu na jakimś taborecie, a normalnie z fotela obrotowego (biurowego) jest raczej nie możliwe spadnięcie.
omfg...
up@ ty nadal nie rozumiesz?
Jakie byloby ubogie nasze slownictwo bez metafor,przenosni,przyslow i innych powiedzen.
No właśnie, spadnięcie z krzesła może być możliwe tylko przy siedzeniu na jakimś taborecie, a normalnie z fotela obrotowego (biurowego) jest raczej nie możliwe spadnięcie.
A czy wyrazenia "chować głowę w piach" i "świecić oczami" maja szens? Człowieku - wiecej wyobrazni. Ksiazki czytaj a nie na forum dupe zawracasz;/
Człowieku, przenośnia, przenośnia, przenośnia. Wbij to sobie do głowy, albo napisz na kartce i w szkole, na języku polskim zapytaj się nauczyciela co znaczy słowo "przenośnia" i kiedy je używamy, a nie zakładasz bezsensowne tematy i się kłócisz, że się nie da ze śmiechu spaść z krzesła.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.