Pokaż pełną wersje : Bank
Chce kupić Pacca juz wszystko zrobilem i teraz mam podane kilka nazw bankow i do ktorego mam wplacic mowie ze wzialem zeby to byl przelew i mam tam bank code i ilestam innych rzeczy jak teraz to moge wyslac na polskim przelewie papierowym albo przez elektroniczny bo takowy posiadam
Z gory dzieki :))
Hmm... napisz co tam Ci przyslali to pokombinujemy (chyba, ze ktos wie, to niech napisze)
Thank you for your order! Thank you for your order from share-it! We value you as a customer and look forward to serving you again in the near future. Below you will find specific information pertaining to your order. We have received your order. Please note your reference number, which is used to identify your order: REF# xxxxxxxx. You will receive a separate order confirmation by e-mail. Purchase Information:
Tibia Premium Account for 3 months (90 days) (#xxxxxxx) 1 Unit(s)
[Print Invoice]
If you have any content-related or technical questions about the product, please contact the publisher of the software CipSoft GmbH directly. You can contact the publisher at the Website http://www.tibia.com/guide/?subtopic=faq for technical support
Payment Information:
*** WIRE TRANSFER INFORMATION ****** PLEASE INCLUDE YOUR REFERENCE NUMBER : xxxxxxxx *** Please check with your bank to determine any additional charges for this bank transfer as you are responsible for paying ALL TRANSFER FEES. To avoid fees on international bank transfers, we offer the option of transferring the order amount to an account in Germany, France, the United Kingdom, or Finland. We cannot process or refund partially paid orders! Our
Bank Information: Beneficiary: element 5 AG - element 5Address of theBeneficiary: element 5 AG, Vogelsanger Str. 78, 50823 Cologne,
GermanyBank: Postbank Koeln, GermanyBank Code: 370 100 50
Account#: 692 77 506
SWIFT / BIC: PBNKDEFF370IBAN: DE60 3701 0050 0069 2775 06
Memo: Order number xxxxxxxxx
Amount: USD 21.99
Bank: Dresdner Bank AG London
BranchAccount#: 204444 00
Sort Code: 70 06 66
SWIFT / BIC: DRESGB2LMemo: Order number 3830065
Your product will be shipped as soon as your payment arrives. :P
Jak cus zrozumiesz to mi powiedz bo nie wiem jak zrobic ten oprzelew znaczy wypisac???????>?? ?(
Wyglada na to, ze zwyklym przlewem tego nie zalatwisz. Zdaje sie, ze trzeba bedzie sie udac do banku i wypytac o ten SWIFT (to sjakis sytem przelewow miedzynarodowych czy jakos tak)
<EDIT>
S.W.I.F.T. International
This is a public limited company owned by financial institutions. It is based in Belgium and operates an electronic network for communications between banks.
Each message sent via the S.W.I.F.T. system must keep to strict formatting, otherwise the system rejects it. Data are transmitted between banks under high security conditions obligating all user banks to ensure that each message is authorized. An extra security feature is that messages can only be transferred between banks that 'exchange' authentication keys.
<EDIT>
Sprawdzalem, czy przejdzie taki przelew:
Nr rach: 60 37010050 0069277506
Nazwa odbiorcy: element 5 AG
Adres odbiorcy: Vogelsanger Str. 78
ale nie przechodzi ze wzgledu na numer rachunku (brakuje pewnie informacji, ze bank jest w Niemczech)
To jak myslisz co mam zrobic poprostu?
Bo nie za bardzo mi se chce lezc do banku
?(
Jak ja mysle? Zaloz sobie konto w inteligo, dostaniesz karte, ktora mozesz placic w internecie.
(Tyle tylko, ze na karte sobie poczekasz kilka dni)
Masz racje ale w tym moim to jest napisane że to sa niemcy Po "Cologne",Germany jest
Beneficary :Element 5 g .......
No tak, tylko gdzie to wpiszesz na przelewie? (Chodzi o te dwie literki DE przed calym numerem)
no to ja chyba lekko zrobalem bo w takim razie jakbym chcial zrobic przelew elektroniczny karta to wtedy musialbym chyba wziac karte z place co nie
?(
A nie mozesz sie wycofac i zlozyc zamowienia jeszcze raz?
wlasnie boje sie ze to jakos inaczej bedzie a nie hce stracic konta ;(
ah niestety chce miec account premium czy mi to sie uda mam nadzieje tylko pomozcie :P
Hehe dzieki wszystkim za posty i starsza mi kupi pacca na 3 miechy bo wie o co chodzi (kumata na szczęscie>
Tylko zrobi mi to 26 lub troche dluzej bo kurs euro lol
to 4,58 wieć shit z euro jutro mam nadzieje ze bedzie mniejszy 8o
chiquito83
26-09-2003, 10:37
jesli chodzi o inteligo to oni tam daja electrona a cipy chyba tego nie akceptuja? czy moze sie myle?
Karta z inteligo (visa electron owszem) da sie placic w internecie. Podobno jedyna taka Visa Electron w Polsce. W serwisie, ktory obsluguje im platnosci napisane jest: We accept Visa, MasterCard, Eurocard, American Express, JCB and Diners Club, as well as UK debit cards Solo and Switch.
Wiec nir powinno byc problemu
sapphire
26-09-2003, 10:55
bardzo mi przykro ale visa, visa electron to rozne karty
visa ma wypukly numer i jest karta KREDTYTOWA a visa electron jest karta BANKOMATOWA a to uwiezcie duuuuuuuuza roznica. karte visa dostaje sie najczesciej po posiadaniu przez jakis czas udokumentowanego dochodo 1k + i po przynaniu kredytu... sorki ale bez stalej pracy nici ztego
pozdry
Jedyne co mozemy w takiej sytuacji zrobic, to sprawdzic. Kto ma ochote na PACCa? Ja sprobuje oplacic, a jak sie uda to przesle rachunek i czekam na zwrot pieniedzy.
(moment, moment, tak sie wyrwalem... ale, jak sie oplaca pacca za kogos?)
<EDIT>
Jak sie okazuje, juz sie nie da za kogos, chyba ze ma sie jego numer i haslo.
W kazdym razie przegryzlem sie przez strone visy i shareit( ktory obsluguje platnosci dla CIP) i nic nie wskazuje na to, zeby electron nie byl honorowany.
Moze nie jest to karta stricte kredytowa, ale byle bankomatowa tez nie. Moge przeciez nawet 500 zlotowy debet nia zrobic :)
Alchemiko
26-09-2003, 14:55
Spoko, wszystko pieknie ladnie, ale...
... Jak to to zrobic, zeby zaplacic przelewem (nie mam konta i nei zamierzam miec :P )
Wiecie, zakladam sobie PAC'a (formalnie)
Wypisuje papierek, ide do banku, i place dolarkami :-)
Czy ktos juz tak robil ?
Alchemiko: to jest bardzo proste. Jak juz wypelnisz caly ten formularz na stronie Tibi, drukujesz sobie informacje o banku, numerze konta i ref number. Bierzesz kase i idziesz do banku. Podchodzisz do okienka i mowisz: tu jest numer konta i bank, tu jest kasa. Ta kasa ma sie znalesc na tym koncie, a w opisie przelewu ma byc wpisany ten ref number.
Teraz sa takie mozliwosci:
a) zostaniesz skierowany do innego okienka :D
b) powiedza Ci, ze w tym banku nie mozna dokonac miedzynarodowego przelewu i wtedy idziesz do innego banku
c) dowiesz sie, ze bezproblemu Ci to zalatwia tylko musisz zaplacic 50 zl prowizji (kwote wzialem z kosmosu, naprawde nie wiem ile trzeba bedzie zaplacic)
chiquito83
28-09-2003, 10:00
50 zl nie bylo by tak zle, chyba podzwonie po bankach i sie popytam jaka jest rzeczywiscie ta kwota
Alchemiko
28-09-2003, 11:36
jak bylem w banku, to expedientka podala mi kwote okolo 10 zlotych.
:-)
Mam jeszcze takie pytanko odnosnie Premium:
Kupie sobie premium, poszaleje, tytul wykupie, pozbieram stuff.
I Premium sie skonczy.
Czy i co trace ?
tracisz tytul i czary aa ile kosztuje pacc na 3 miechy i czy kazdy moze go wykupic??
Alchemiko
28-09-2003, 18:27
Niecale 20$ (Dolars)
Hmmm... slyszalem,ze tytulu sie nie traci :P
Jasne, ze PAC'a moze wykupic kazdy,
Oni na tym przeciez zarabiaja :-)
Nie chcialem tej sprawy zostawic nierozwiazanej, wiec napisalem maila z pytaniem, czy przyjmuja Visa Electron.
Odpowiedz przyszla jak nastepuje:
Dear Sir,
Thank you for your message. Unfortunately, we cannot accept VISA electron. Our payment options are:
- Credit card (VISA, Eurocard/Mastercard, AMEX, Diner's, JCB)
- Debit card (Switch / Solo)
- check, international money transfer
- wire transfer
- cash (you send us the amount in an envelope).
Tak wiec mylilem sie, Visa Electron nawet z Inteligo nie przejdzie. Mimo to nadal wszystkim polecam ten bank. A oni... niech sie naucza jak korzystac z Electrona :)
Masz Racje ale cos mi ten dlugo przelew idzie i pisza ze w ciagu 3 dni powinien dojsc ja chce pacca
I znów szkoła :( ;(
Alchemiko
29-09-2003, 15:57
Matises, mozesz mi podeslac scana przelewu ?
Albo mniej wiecej bys mi napisal, co gdzie wpisac :-)
Znam sie na przelewach, ale przelewow Miedzy narodowych jeszcze nie robilem :P
[email protected]
Z g00ry thx :P
Jak mowa o prowizjach facet poszedl do banku i chcial wymienic 300 groszowek na 3 zl najnizsza prowizja to 3 zl :), a najwysza 20zl :D
Jakby ktos mial scan albo chociaz moglby napisc jak wypisac ten przelewe. Z góry THX.
ZA podanie złego konta coś grozi wiezienie czy cuś >?? :D
Sir Patologia
30-05-2004, 22:11
Hmmmm... mi grozi obcięcie placów za stracenie kasy przez rodziców. Jak ktoś wiem jak wpisać przelew to PLZ. ME EMIAL IS ME (
[email protected])
Byłem w banku PKO BP i dowiedziałem się następujących rzeczy:
-opłata za przelew 45 zeta (jeśli płacisz w euro)
-musisz znać numery SWIFT i IBAN
W przypadku tego banku:
GermanyBank: Postbank Koeln, GermanyBank Code: 370 100 50
Account#: 692 77 506
SWIFT / BIC: PBNKDEFF370 IBAN: DE60 3701 0050 0069 2775 06
Memo: Order number xxxxxxxxx
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.