Pokaż pełną wersje : Być Gamemasterem .... niebo czy piekło ?
Moongroow
06-10-2005, 16:58
Jak sam temat wskazuje jest to post poświęony pracy Gamemastera .. a mianowicie ... Większość ludzi myśli jak widzi Gamemastera: "Ten to ma dobrze ... może mieć itemy jakie chce lvl jaki chce" . A myśleliście kiedys nad tym czy któryś z gamemasterów generował sobie itemy bądź tworzył lvl ?? Chyba raczej nie. Gamemaster to bardzo ciężka rola, dajmy na to chcesz przejść (postacią gamemastera) odelgłość 5 kratek i już oblega Cie 40 Noobow którzy chcą powiedzieć Ci "Hi" badz "Please free itamz" ... mnie osobiście by to wnerwialo , bo ani to powód żeby bana dać ani nie można ich pozabijać bo jesteśmy tzw. "służbowo" . Ciekaw jestem co wy myślicie o pracy gamemastera ... Zapraszam do odpowiedzi ...
Xan Arcanist
06-10-2005, 17:01
Masz przyklejony temat "Jak sobie wyobrażam pracę moderatora/GMa?" X( X(
Elte Knight Forester
06-10-2005, 17:02
@UP..kuzwa....a ty naucz sie czytac. On nie pyta jak chcielibysmy aby praca gh-ow wygladala....on sie spytal jak oni sie musza czuc kiedy przychodza jakies nooby i go mecza....!!
Przeczytaj sobie to
http://www.tibianews.net/Section.asp?Ids=6
Nic dodac nic ujac z mojej strony....wspolczuje mu :>
Uważam że bycie Gm to niebo ;P.
1. Jak Cie oblega 40 noobów ban dla każdego tak na 1 dzień żeby ochłoneli
Takie jest moje zdanie.
Jedi Master
06-10-2005, 17:11
Hmm.. GM nie zajmuje się graniem w Tibie cały czas, ponieważ ma ciekawsze rzeczy do robienia... Przecież GM to nie żadne dziecko tylko człek 18 +... :D
Btw. GM zajmuje się usuwaniem złodziei i oszustów z Tibii a nie NóóBów, którzy dopiero uczą się grać... :) Tak więc GM po prostu "toleruje NooBów... :baby: Ja osobiście chciałbym zostać GMem i chodzić, gdzie chce, być obleganym przez ludzi, banować i kasować konta moim wrogom itp... :p
Dark polo
06-10-2005, 21:09
Moim skromnym zdaniem, gm ma od zaje?.... dużo roboty. Być może na początku jest to fajne, ale wszystko ma swoje granice (czyt. pobłażliwość), pewnie wielu gm'ów modli się przed wejściem na serwer, na którym go nie było jakieś 3 miechy.
Pozdro
Kolos from rodos
06-10-2005, 22:57
Hmm, takie zajęcie jest spoko, bo koles tylko siedzi przed kompem, banuje kilku ( albo kilkuset :P) ludzi, musi byc online przez jakiś czas w tygodniu, i za to dostaje Pieniądze...proste
Hmm, takie zajęcie jest spoko, bo koles tylko siedzi przed kompem, banuje kilku ( albo kilkuset :P) ludzi, musi byc online przez jakiś czas w tygodniu, i za to dostaje Pieniądze...proste
Czy ty się dobrze czujesz?
To jest ich praca, a ta praca nie polega na dawaniu banów tu i tam tylko na pilnowaniu czy nie są łamane zasady Tibi.
Jak sama nazwa wskazuje, oni maja pilnowac porządku w Tibi.
A weź i siedź 8h dziennie na Tibi, ale nie graj tylko siedż i pomagaj innym prze 8h na 7 dni w tygodniu i zabaczysz po jakim czasie ci się znudzi?
Uważam że bycie Gm to niebo ;P.
1. Jak Cie oblega 40 noobów ban dla każdego tak na 1 dzień żeby ochłoneli
Takie jest moje zdanie.
Moim zdaniem nie wiesz o czym mówisz. GM'om nikt nie płaci za pracę na rzecz tibi, więc męczą się z noobami za free. Taki Game Master ma naprawdę ciężkie życie.
GM nie dostaje zadnych pieniędzy za swoją pracę.
Życie GMa to nie sielanka :) To ciężka harówka. Owszem na początku bywa tak że każdy ma zapał i chce wnieść jak najwięcej, wykazać się, ale później się to nudzi, dlatego taki powód żeby zostać GMem jak np "bo jest fajnie, masz władze i robisz co chcesz" to nie żaden powód :) Dla niego warto być GMem jedynie na jeden dzień :P
Kiedy GM loguje się do gry dostaje średnio po 100 private message zaraz po logu :confused: potem tylko ban na lewo kick na prawo. Albo wogóle od razu banują bo nie chce im sie kogoś kopać po pare razy... I wcale się nie dziwie że niektórzy z nich są tak brutalni. Ci ludzie dobierani są po prostu idealnie, obserwowani są przez miesiące, czasami lata... niektórzy z nich to prawdopodobnie pracownicy cipsoftu, a Ci którzy nimi nie są muszą mieć niezłą wiedzę a przedewszystkim doświadczenie w w tej grze :)
A tak btw to praca GMa nie polega na udzielaniu informacji które można znaleść w faq na tibia.com (do tego nalezy obowiązek tutorów). GM ma za zadanie wykluczyć z gry graczy oraz bugi przeszkadzające w zabawie innym użytkownikom :)
Stasioman
07-10-2005, 08:08
40 oblegających n00bów?
Z tego co mi wiadomo, w regulaminie jest przewidziana kara za utrudnianie pracy gmowi.
@Surv - bycie gm to praca.
40 oblegających n00bów?
Z tego co mi wiadomo, w regulaminie jest przewidziana kara za utrudnianie pracy gmowi.
@Surv - bycie gm to praca.
Co nie zmienia faktu ze Gamemasterzy nie dostaja nic za swoja prace, poza swoimi prawami i obowiazkami. Jedynie twórcy gry, wlasciciele serwerów oraz firma zajmująca sie sprzedażą pacców otrzymują pieniądze. W żadnej znanej mi grze gamemaster nie zarabia kasy.
Gufat III
09-10-2005, 11:44
Jak sam temat wskazuje jest to post poświęony pracy Gamemastera .. a mianowicie ... Większość ludzi myśli jak widzi Gamemastera: "Ten to ma dobrze ... może mieć itemy jakie chce lvl jaki chce" . A myśleliście kiedys nad tym czy któryś z gamemasterów generował sobie itemy bądź tworzył lvl ?? Chyba raczej nie. Gamemaster to bardzo ciężka rola, dajmy na to chcesz przejść (postacią gamemastera) odelgłość 5 kratek i już oblega Cie 40 Noobow którzy chcą powiedzieć Ci "Hi" badz "Please free itamz" ... mnie osobiście by to wnerwialo , bo ani to powód żeby bana dać ani nie można ich pozabijać bo jesteśmy tzw. "służbowo" . Ciekaw jestem co wy myślicie o pracy gamemastera ... Zapraszam do odpowiedzi ...
Kompletna bzdura, nie wspomnę o tym tworzenie itemków i lvla. GMi to ludzie dorośli w pełnym tego słowa znaczeniu, którzy są już znudzeni Tibii i Cipki mają pewność wtedy że nie będą odpieprzać chały tylko porządnie pracować.
Pomijam też że GM się nie pokazuje tak po prostu i nie ma zazwyczaj takich sytuacji że oblega go stadko graczy.
Luiz Fernandez Don Juan
09-10-2005, 11:49
Jeśli chodzi o itemy to nie prawda ,że gm kąpie się w mpa.Jego praca wdg. mnie jest nudna.Tyle ,że może się zawsze i wszędzie tp.
Kolos from rodos
12-10-2005, 20:18
Heh, faktycznie ,GM nie dostaje pieniedzy za pracę...
Przynoobiłem, SRY
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.