Pokaż pełną wersje : Szkoła, czyli co uczeń potrafi...
DJ wilczus
06-10-2005, 20:20
Witam, chciałbym napisać o przypadkach zdolności uczniów(nie nie nie ci dobrzy tylko te bijatyki itd ..) zdażających sie w szkołach podstawowych Oto niekture z nich :
1.BÓJKI - jeden z częstych przypadków w szkołach poniewarz dzieci nie chcą tego załatwić w sposób naturalny czyli, pójść do nauczyciela i wyjaśnić zajście a nie wszczynac BÓJKI.
2. KRADZIERZE - żadki przypadek (przynajmniej u mnie) poniewarz jak ktoś naskarzy to osoba co ukradła bedzie mieć lekko mówiąc przesrane bo pedagog, nauczyciele itd itd ... .
3.Przeklinanie - (pisze to dlatego bo kolega mnie poprosił) uczniowie często uwarzają sie za dorosłych i klną. Co w tym takiego?? NIC popisywanie sie przed innymi świadczy o wychowaniu dziecka oraz o rodzicach.
Jeśli znacie inne przypadki prosze o nich napisać.
[edited by MayGyver]
mysle ze najpierw powinienes skonczyc podstawowke i nauczyc sie pisac zgodnie z gramatyka i ortografia jezyka polskiego, a dopiero potem wypowiadac sie publicznie
ostrzezenie !!!
spider-bialystok
06-10-2005, 20:24
Jeszcze z podstawowki pamietam jak dzieciaki 9-10 lat palily kartki z zeszytu i zaciagaly sie tym jak skretami. Rozsmieszylo mnie to jeszcze bardziej niz twoj podpis :)
Leweracja
06-10-2005, 20:24
o.O
jak powaznie napisane cos ty z policji czy jakis pedagog albo nauczyciel niedaj boze ?
4. Bycie na Fali -.^ : Thc + promile z lekka nutka tytoniu ;)
...
ile jeszcze bedzie tych tematów na tle "szkolnym".
A dzisiaj była u nas smerfetka i mówiła o demoralizacji, bójkach itp...
BTW. Słownik ortograficzny nie gryzie...
DJ wilczus
06-10-2005, 20:33
[QUOTE=Leweracja]o.O
jak powaznie napisane cos ty z policji czy jakis pedagog albo nauczyciel niedaj boze ?
Facet, jak mam to napisać?? mam poczucie humoru ale nie w tym temacie ...
Aztec900
06-10-2005, 20:38
no ale o co ci biega przeciez to nic dziwnego bachory takie z podstawowki sa lekko niedorozwiniete i powstają takie sprawy gorzej w gimnazjum gdzie ludzie sa bardziej niedorozwinieci :) nie wiem jak oni to robią :P
Tabaka,wciągają nawet nauczyciele u nas;D
A tak po zatym....temat co uczeń potraffi.
POCHWALE SIĘ!
5 z polaka
5 z muzy
2 uwagi za bójki na żarty
i uwaga za przyjście na wyrównawcze i bycie inteligentniejszym niż pani;D(miałem 6 na koniec roku i baba troche.....nie dawała sobie rady ze mną;D,a wywalić mnie nie może;D)
2- z pracy domowej matma
1 za pomylenie prostej z odcinkiem;D
Wszystko w jeden dzień,dzisiaj;d
Czyli jednym słowem...im Roxor ;D
Otóż czytając ten oto zamieszczony na samej górze tematu, przez pewnego Pana nieletniego, dochodze do wniosku K*** że mam to gdzieś... co mnie to obchodzi że dzieci K*** z podstawówki K*** palą sobie herbatke Lipton czy inne K*** pierdoły. To ty jesteś K**** w ich środowisku i to ty powinieneś K*** ich powstrzymać K*** i K*** mnie to K**** obchodzi, że im K**** nie pomagasz....
Jak sam widzisz .... sam używam co kilka słów Wulgaryzmów... i co ? Jestem Zdemoralizowany, a jeśli mnie znasz to będziesz wiedział że zostały tu specialnie użyte (Dobrze napisane?) ...
Bla bla bla bla bla bla, Kradzieże... a co ja mieszkam na wsi gdzie se konie kradną ? Prawie nigdzie nie ma kradzieży... a jak są to raczej drobne.....a jak poważne to tylko szkoły specjalne lub te z bardzo złą reputacją (ja byłem w takiej co miała niby złą reputację ze względu na uczniów ... a jakoś ni jednego dealera, złodzieja, wymuszacza nie spotkałem ... Dziwo ? Nawet tzw. Chrztu ni było o.O !!!!!
To moja wyppppppoooooowiiiieeedddźźźź !!!!
UP:
Jak ty sie chwalisz to i ja:
Liceum Profilowane - Zarządzanie Informacją:
Przetwarzanie Informacji (PIN - Infa) : 5, 5, =5, +
Selekcjonowanie, przetwarzanie i organizowanie Informacji (SEL - Infa): +4, +
Technologia Informatyczna (Informatyka - Infa): 5, +
J.Angielski: 5, 5, 5
chemia: 1
Religia: 1
Matma: 4+, 1/x/x
W/F: Brak Stroju x2 :>
DJ wilczus
06-10-2005, 20:41
Otóż czytając ten oto zamieszczony na samej górze tematu, przez pewnego Pana nieletniego, dochodze do wniosku K*** że mam to gdzieś... co mnie to obchodzi że dzieci K*** z podstawówki K*** palą sobie herbatke Lipton czy inne K*** pierdoły. To ty jesteś K**** w ich środowisku i to ty powinieneś K*** ich powstrzymać K*** i K*** mnie to K**** obchodzi, że im K**** nie pomagasz....
Jak sam widzisz .... sam używam co kilka słów Wulgaryzmów... i co ? Jestem Zdemoralizowany, a jeśli mnie znasz to będziesz wiedział że zostały tu specialnie użyte (Dobrze napisane?) ...
Bla bla bla bla bla bla, Kradzieże... a co ja mieszkam na wsi gdzie se konie kradną ? Prawie nigdzie nie ma kradzieży... a jak są to raczej drobne.....a jak poważne to tylko szkoły specjalne lub te z bardzo złą reputacją (ja byłem w takiej co miała niby złą reputację ze względu na uczniów ... a jakoś ni jednego dealera, złodzieja, wymuszacza nie spotkałem ... Dziwo ? Nawet tzw. Chrztu ni było o.O !!!!!
To moja wyppppppoooooowiiiieeedddźźźź !!!!
NIE podoba sie nie moje wina ...
Sam też klne no ale ...
DJ Wilczur - sorry ale ten temat jest bez sensu.. ew. to że to akurat TY go załozyłeś niema najmniejszego sensu...
W wieku 10lat chcesz się wypowiadać o kradzieżach w szkołach ? To Ty dużo wiesz chłopczyku... kradzieże w podstawówce - bedzie się jutro z czego śmiać... n/c... Sam jesteś teraz w hmmm... 4klasie podstawówki ? Moim skromnym zdaniem to jak pójdziesz tak do gimnazjum, no może w 6 klasie to sie bedziesz mógłb wypowiadać. Nie mówie że jestes głupi czy tym podobne, nie bluzgam - ja tylko twierdze że w tym wieku zbyt dobrze naszych polskich szkolnych realii znac nie mozna:P
<i ten podpis... ROTFL.... 10lat i 'emilka kocham Cie' - wiem - w miłosci wiek nie ważne.. ale żeby w wieku 10lat 'kochać' kogos ? Chyba ze Emilka to miś/lalka:D>
Ucz się chłopcze to trafisz do gimnazjum gdzie o bujkach, paleniu i kradzieżach nikt nie bedzie wspominać. U mnie tylko co niektórzy palą w łazienice - nikt się nie bije, nie kradnie... udało mi się do dobrego gim. trafić
Sam też klne no ale ...
No tak - bo jak masz 10 lat to jestes na tyle dorosly, zeby klnac. Ale 7-dio latek to juz za mlody.
Bójki są naturalnym sposobem rozwiązywania problemów. Ptrosta zasada: zlać kolesia i po kłopocie :P. Dopiero później wymyślono policje itp ;]
Przeklinanie wcale nie jest takie złe,jeżeli nie używasię *****, ***ów(i?) etc. jako przerywnika
5. Nauka głupot ;P
1.BÓJKI - jeden z częstych przypadków w szkołach poniewarz dzieci nie chcą tego załatwić w sposób naturalny czyli, pójść do nauczyciela i wyjaśnić zajście a nie wszczynac BÓJKI.
Wiesz, mlode umysly sa na tyle malo rozwiniete, ze musza zalatwiac wszystko w najbardziej prymitywny sposob:
"Ty byc glupi, ja miec racje, UGABUGABUGA!"
<bum> - pałą w łeb <bum> - pałą w łeb, ...
2. KRADZIERZE - żadki przypadek (przynajmniej u mnie) poniewarz jak ktoś naskarzy to osoba co ukradła bedzie mieć lekko mówiąc przesrane bo pedagog, nauczyciele itd itd ... .
hmmm... Czasem kradna, zeby sie popisac przed rowiesnikami, czasem, zeby zarobic. Trzeba z tym walczyc.
3.Przeklinanie - (pisze to dlatego bo kolega mnie poprosił) uczniowie często uwarzają sie za dorosłych i klną. Co w tym takiego?? NIC popisywanie sie przed innymi świadczy o wychowaniu dziecka oraz o rodzicach.
To juz bylo powiedziane. Przewaznie mlodzi chca czuc sie jak dorosli, popisuja sie. A czasem w domu jest taka sytuacja, ze klna jak szewc i inaczej nie potrafia.
DJ Wilczur - sorry ale ten temat jest bez sensu.. ew. to że to akurat TY go załozyłeś niema najmniejszego sensu...
W wieku 10lat chcesz się wypowiadać o kradzieżach w szkołach ? To Ty dużo wiesz chłopczyku... kradzieże w podstawówce - bedzie się jutro z czego śmiać... n/c... Sam jesteś teraz w hmmm... 4klasie podstawówki ? Moim skromnym zdaniem to jak pójdziesz tak do gimnazjum, no może w 6 klasie to sie bedziesz mógłb wypowiadać. Nie mówie że jestes głupi czy tym podobne, nie bluzgam - ja tylko twierdze że w tym wieku zbyt dobrze naszych polskich szkolnych realii znac nie mozna:P
<i ten podpis... ROTFL.... 10lat i 'emilka kocham Cie' - wiem - w miłosci wiek nie ważne.. ale żeby w wieku 10lat 'kochać' kogos ? Chyba ze Emilka to miś/lalka:D>
Ucz się chłopcze to trafisz do gimnazjum gdzie o bujkach, paleniu i kradzieżach nikt nie bedzie wspominać. U mnie tylko co niektórzy palą w łazienice - nikt się nie bije, nie kradnie... udało mi się do dobrego gim. trafić
No wiesz :/ Ja mam także dziewczynę o imieniu Emila :> I to raczej nie miś (chociaż przytulić też można :* ) ... no ale przyznaje, nie ma czegoś takiego jak miłość w wieku 10 lat ! Nie ma ! Nie ma, Nie ma i Nie będzie ! (chyba że jakieś psychotabletki - psychotropy?- wynajdą na szybsze dojżewanie psychiczne, no i emocjonalne - to ostatnie to raczej nie możliwe !!!).
Jeszcze poruszając sam temat tej niby miłości, to gorsze rzeczy dzieją się na www.filipinka.pl :D :D :D (tam są poprostu ... zdemoralizowane dzieci... 10 lat i już po stosunku -.- ... ciekawe z jakiego powodu, bo napewno nie miłości... no może dziewczyny tak odczuwają, bo one troche szybciej dojrzewają psychicznie , chociaż także wątpie... ).
No Ale cóż można począć, na kazdym SEX, MORDOBICIE, TELETUBISIE (czy wy wiecie jakie to psychiczne ?! TO WAM MOŻE MÓZG WYPALIĆ !!! DOSŁOWNIE :D ), i inne pierdoły z piekła rodem... .
@up
A to według ciebie umysł 15 latka jest już wystarczająco rozwinięty psychicznie i emocjonalnie? No w pewnym stopniu masz rację, że 10 latek to jedyną miłoscia jak na razie moze darzyc rodzicow, ale juz bez przesady ze dziewcynki to on lubi i koHa.
@up
A to według ciebie umysł 15 latka jest już wystarczająco rozwinięty psychicznie i emocjonalnie? No w pewnym stopniu masz rację, że 10 latek to jedyną miłoscia jak na razie moze darzyc rodzicow, ale juz bez przesady ze dziewcynki to on lubi i koHa.
Ekhm, nie wiem czemu mi nie wyświetla 16 lat (czyt. jestem w twoim wieku) .... bo rocznikowo mam spokojnie 16 ... a pozatym ja jestem dojżały Emocjonalnie (oczywiście wiem że zara będą różne komenty negatywne,blablabla, ale mi chodzi o to że widze jak moi ...em....rówieśnicy się zachowują pod względem psychicznym i emocjonalnym a jak ja... ). Po za tym, Podstawówka a Liceum to raczej ogromna różnica co nie ?
Dobra co za kit jeszcze tu by wcisnąć....hmmm... uczucie miłości się czuje w specjalny sposób (nie tak jak takie tam dzieciuchy - ó? - z 12-13 lat, a dokładniej nadmiar krwii w jednym miejscu)... przeczytaj dokładniej mój podpis to zrozumiesz co to za uczucie... no chyba że nie umiesz rozszyfrować banalnych banalnie urzytych słów (ale dennie pisze, nie ? No cóż, jak byście robili 5 zadań z argorytmów co mają przynajmniej 1 po 20-30 bloków, 3 stronicowe wypracowanie z Polskiego nt. "Czym dla ciebie jest Mitologia" - kto takie chore zadanie napisał ?!, 14 zadań z matmy - dodatkowe , nauczyć się z chemii , poprostu łeb boli.. no i ręka -.- ) .
No ale cóż, może to ci bliżej przybliży co tam chcesz ......trelelelelele morelellelele .
smieszny topic... jak dla mnie nr. 2 w tym tygodniu po podszywaniu sie pod omadera ;] mam wrazenie ze wszyscy tutaj piszacy sa z podstawowki :S przyszli zeby sie pochwalic ocenami i powiedziec jakie przeklinanie jest be.... omg >.< no i oczywiscie ze sa dojrzalsi od rowiesnikow, kazdy nastolatek tak mysli :D
Rethfing on Aldora
07-10-2005, 08:09
Po WFie, ja, kilku kumpli i jeden nowy, który doszedł do nas z innego miasta siedzimy pod sklepikiem szkolnym. Nagle podchodzą trzej kolesie (Rufus, Tuptuś i Sorotnik [nazwisko lol]), i atakują Dawida (nowego). Sorotnik chciał go kopnąć w twarz, ale nie sięgnął. Dawid od razu w odpowiedzi dał mu szluga w ryj. Ale już był na przegranej pozycji, Sorotnik tak go zlał po mordzie, i mało tego, jak sie Dawid pochylał żeby się uchronić od ciosów, Rufus (taka ciota lol...) zasadził mu Soccer Kicka (dla tych co nie wiedzą, kopnięcie jak w piłke, z rozmachu). Dawid upadł na ziemie i jeszcze kilka razy dostał z buta w twarz. To dosłownie była chwilka, z kumplami nawet nie mieliśmy czasu zareagować. Sprawa poszła na policje. Odchodząc, Tuptuś puścił tekst "Nie będzie się tak wozić", chociaż nie wiem co to miało oznaczać.
Bójki w szkołach eh ? Ta była bez powodu, tylko dlatego, że koleś przyszedł nowy.
Po WFie, ja, kilku kumpli i jeden nowy, który doszedł do nas z innego miasta siedzimy pod sklepikiem szkolnym. Nagle podchodzą trzej kolesie (Rufus, Tuptuś i Sorotnik [nazwisko lol]), i atakują Dawida (nowego). Sorotnik chciał go kopnąć w twarz, ale nie sięgnął. Dawid od razu w odpowiedzi dał mu szluga w ryj. Ale już był na przegranej pozycji, Sorotnik tak go zlał po mordzie, i mało tego, jak sie Dawid pochylał żeby się uchronić od ciosów, Rufus (taka ciota lol...) zasadził mu Soccer Kicka (dla tych co nie wiedzą, kopnięcie jak w piłke, z rozmachu). Dawid upadł na ziemie i jeszcze kilka razy dostał z buta w twarz. To dosłownie była chwilka, z kumplami nawet nie mieliśmy czasu zareagować. Sprawa poszła na policje. Odchodząc, Tuptuś puścił tekst "Nie będzie się tak wozić", chociaż nie wiem co to miało oznaczać.
Bójki w szkołach eh ? Ta była bez powodu, tylko dlatego, że koleś przyszedł nowy.
Coś mi sie nie wydaje żeby wszystko stało się tak szybko ze nie mogliście mu pomóc ... Przyznaj że poprostu sie baliście że też dostaniecie ...
@Topic : OMG hahahahahaha
[QUOTE=DJ wilczus]
Można w szybki sposób wyrazić uczucie jakim darzymy daną osobe :D:D:D:D
to mi przypomina opis zabaw szympansow na jednej ze stacji(chyba National Geograpfic, ale nie jestem pewny ;) ). No nic dziwnego ze czlowiek ma tyle wspolnego z malpa... ;)
@topic:
ojejciu...
Gtyk Animal Planet roxuje xD Jest taki program "Szympansie zabawy" czy coś takiego, pewnie bardzo pasuje do tego...
Topic:
Em... no tak... sss... super! Nigdy nie wiedziałem, że istnieje takie coś jak bujka, przeklinanie, kradzież... Nic nowego nie odkryłeś. No, ale jakie offtopicki lecą... Miłość to taki świetny temat. Nagle wszyscy kochają wszystkich i wogóle wiecie... Jesteśmy braćmi i siostrami powinniśmy się miłować itp.
fajny temat :)
1. Dlaczego bojki a nie isc do nauczyciela? Zeby nie byc uznanym za frajera. Pozatym co ja mam isc do nauczyciela i on da kare ze sie przykro robi takie to zalosne. A tak sie poklepie 2 typow i po sprawie.
2. O kradziezach sie nie wypowiem bo nie kradne i sie z tym nie spotkalem :)
3. Nie wiem czy wiesz, ale naukowo zostalo udowodnione, ze przeklinanie odstresowuje. Pozatym jednym slowem na "K" mozna zastapic ciąg kilku zdań. Sprubuj a na pewno sie uda :)
Jakieś dziecko. które próbuje wygłosić referat. Wiesz co? Nikt nie wie co się dzieje w podstawówce, gimnazjach i liceach. Ty myslisz, że przeklinanie to rzecz nie na miejscu? Ty myślisz, że bójki to rzecz brzydka i "pójde do mamusi?".
To nie jest wcale stereotyp, że bójki są dobre, a ten kto mówi że nie wolno przeklinać jest zły. Czy wszscy muszą zachowywać się jak dziewczynki? A co mamy robić wg. ciebie? Podawać sobie dłonie i pokazywać lalki? Bić się trzeba, bo to pokazuje kto jest silniejszy i wyzwala energię. Nie rozumiem czemu jesteś taki. Założę, się że z ciebie taki lizusek i mały pupilek, tak?
Kup sobie słownik ortograficzny. Mogę zapłacić.
spider-bialystok
07-10-2005, 19:33
? Bić się trzeba, bo to pokazuje kto jest silniejszy i wyzwala energię. Nie rozumiem czemu jesteś taki. Założę, się że z ciebie taki lizusek i mały pupilek, tak?
Yeah, wojownicze 12latki rlz ;]. Chyba nigdy nie dostales po mordzie skoro uwazasz, ze bic sie trzeba ;p.
Bić się trzeba, bo to pokazuje kto jest silniejszy i wyzwala energię. Nie rozumiem czemu jesteś taki.
No wszystko fajnie, ale problem się zaczyna wtedy, gdy to Ciebie ktoś bije. No chyba, że jesteś masochistą, to zwracam honor. ;)
Shanhaevel
07-10-2005, 20:11
Jakieś dziecko. które próbuje wygłosić referat. Wiesz co? Nikt nie wie co się dzieje w podstawówce, gimnazjach i liceach. Ty myslisz, że przeklinanie to rzecz nie na miejscu? Ty myślisz, że bójki to rzecz brzydka i "pójde do mamusi?".
To nie jest wcale stereotyp, że bójki są dobre, a ten kto mówi że nie wolno przeklinać jest zły. Czy wszscy muszą zachowywać się jak dziewczynki? A co mamy robić wg. ciebie? Podawać sobie dłonie i pokazywać lalki? Bić się trzeba, bo to pokazuje kto jest silniejszy i wyzwala energię. Nie rozumiem czemu jesteś taki. Założę, się że z ciebie taki lizusek i mały pupilek, tak?
Jakieś dziecko. które próbuje wygłosić referat.
...i kolejne dziecko próbujące wygłaszać kazania... (żałosne swoją drogą)
Ty myslisz, że przeklinanie to rzecz nie na miejscu? Ty myślisz, że bójki to rzecz brzydka(...)
Owszem. W gronie kumpli lub w rozmowie z rówieśnikami to w porządku, ale publicznie to już nie. Bójki praktycznie bez powodu też są przykładem głupoty.
Czy wszscy muszą zachowywać się jak dziewczynki? A co mamy robić wg. ciebie? Podawać sobie dłonie i pokazywać lalki?
Tja, normalna, luźna rozmowa itp. to jak najbardziej dziewczyńskie. Roootfl...
Bić się trzeba, bo to pokazuje kto jest silniejszy i wyzwala energię
O, a to mnie rozbawiło najbardziej.
Nie rozumiem czemu jesteś taki. Założę, się że z ciebie taki lizusek i mały pupilek, tak?
Założę się, że z ciebie to taki niewyżyty dzieciaczek z jakimiś kompleksami, tak?
Kup sobie mózg. Na Allegro niestety nie widziałem...
Zamiela Jr.
07-10-2005, 22:38
1. U mnie w klasie palą przynajmniej 4 osoby (ja nie :D).
2. Jedna osoba przyniosła piwo i wypiła w WC :O
3. Ta sama osoba miała w szkole papierosy i nic sobie nie robiła z tego.
4. Codziennie prawie każda osoba klnie i co 2-3 dni ktoś idzie na bójkę.
Mogłbym wymieniać długo ale to chyba wystarczy.
P.S. Są to uczniowie 6 klasy...
ehhhh.... jak tak dalej pojdzie, temat zostanie opanowany przez srednio rozwiniete 12-latki z kompleksem malego peniska, ktorzy panicznie boją sie byc nazwani "ciotami" itp. lub porownani do dziewczyn.... i musza udowadniac jacy to oni męscy.... btw. jak bylem w podstawowce bojki byly na poczatku dziennym, w gimie tez dosc czesto, ale duzo zadziej, a teraz, gdy jestem w technikum w moim sql o bujkach nawet sie nie rozmawia, a co dopiero zeby wprowadzac to w zycie :D mysle ze kazdy domysli sie o co mi chodzi;]
Bójki - niektóre są fajne (sparingi) :F
Przeklinanie - czasem ciężko znaleźdź inne słowo aby wyrazić emocje :)
Kradzieże - zmoraa. u mnie w budzie normalka (gim. 38 we wrocku) tam "kumple" z klasy "C" kradną ludziom z klasy telefony, portwele żeby zakupić sobie zbak.. Porażka...
Moj kolega zdejmuje majtki i biega po slai gimnstycznej z gołą dupą xD psyhol :P
Moj kolega zdejmuje majtki i biega po slai gimnstycznej z gołą dupą xD psyhol :P
lol to nizły koleś
ja sam juz kilka razy dostalem po mordzie za nic.Poprostu świadczy to o wychowaniu.
no comment
Jerkov Thundersword
10-10-2005, 01:41
@up
Nie wiem... ja tam w wieku od 12 do 14 lat spotykałem się tylko z jedną dziewczyną, i czułem że na serio ją kochałem... Teraz nadal oboje to czujemy no ale co było to było... i już nie jestesmy razem i trudno nam sobie kogoś znaleźć... A jeżeli ktoś chce wiedzieć po raz pierwszy zakochałem się w wieku 8 lat w koleżance którą znam praktycznie od urodzenia, no ale szybko mi przeszło B) To zależy tylko od człowieka a nie od wieku... pamiętajcie o tym...Teraz jak i wcześniej nie patrzę jedynie na wygląd, szkoda, że większość ludzi w tym wieku, a nawet i starszych tak...
Aha... przypominam, że zboczyliśmy lekko z tematu ;)
mam znajomego w wieku teraz 19 lat. Niezly typek - reazlizacji tak szalonych pomysłow nie widziałem jeszcze u nikogo.
Swojego czasu - jak on mial 18 a ja 19 - wpad na pomysł krecenia filmow w stylu JackAss. Poczatkowo niemrawo to wychodzilo. Ale wkoncu wpadl na 'genialny' - w swojej opini - pomysl.
W grudniu (temperatura sporo ponizej zera) zaczal biegac wokolo liceum. Co w tym dziwnego - no to, ze robil to nago:) Ale malo mu było - poem poszedl przed urzad miasta, rozebral sie i przechodzil po pasach:) Szkoda, ze nie widzieliscie twarzy ludzi:D:D:D
A co ja robilem w mlodym wieku - chodzilem po drzewach:)
się w wieku 8 lat w koleżance którą znam praktycznie od urodzenia, no ale szybko mi przeszło
A prezent za to od mikolaja dostales? A rozumiesz wogole znaczenie slowa MILOSC? 8 lat... ogladales 'Troskliwe misie" pewnie?
Dark Sven
10-10-2005, 12:26
Wiem ze nazwiecie mnie malolatem ale zawsze zastanawiaja mnie przeklesnstwa...W koncu to tylko slowa np
Ku..a=kura
no co slowo to slowo a co wy myslicie
ciemne dropsy
10-10-2005, 13:43
ehhh... a ty nigdy nie przeklinales itp? Co do tego jakim ja kiedys bylem dziwny... w wieku 11 lat pierwszy raz probowalem palic prawdziwa fajke -.- Na szczescie nie bylem taki glupi jak inni w moim wieku i na probowaniu sie skonczylo...
W podstawowce jest duzy rozrzut miedzy 1-2 klasistami a 5-6 klasistami i co drudzy po prostu sie popisuja ;-)
Co do bicia sie. W podstawowce bilem sie za byle co i byle z kim. W gimnazjum jakos mi to przeszlo :P Nigdy nie lalem kogos kto byl ode mnie mlodszy. Byc moze nie wiedzialem wtedy co to sa bojki, bo tylko raz "udalo mi" sie wtedy przegrac... A sam nie bilem jak najmocniej potrafie i nie chodzilo mi o to zeby komus zrobic krzywde.
Jedi Master
10-10-2005, 21:22
Zapomniałeś o braniu narkotyków, paleniu fajek i czytaniu pornosów... B)
Poza tym ja wyzywam i bluzgam w szkole, a w moim domu są porządni ludzie nie używający "na ogół" języka wulgarnego. ;) Btw. Nie zgadzam się z twoim gadaniem, że "Wychowanie wynosi się z domu". X(
OnlyM(PL)
11-10-2005, 14:59
Bić się trzeba, bo to pokazuje kto jest silniejszy i wyzwala energię. Nie rozumiem czemu jesteś taki.
A dostales kiedys pozadnie po mordzie? bo jak jestes w 6 klasie narazie, to zobaczymy co bedzie za rok :) czy bedziesz nadal tak kozaczyl bo watpie -.- .
@up no porno czy erotyka to chyba normalnie w wieku 14? lat ze jakis ziomus interesuje sie dziewczynami.
Jesli chodzi o fajki to lame -.- lepiej juz sie od czasu do czasu zbakac niz palic :S
@wychowanie wywodzi sie ze srodowiska w ktorym zyjemy, rodziny, szkoly, Wyksztalcenia i cos tam jeszcze bylo nei pamietam juz.
to jest moje zdanie i tyle! bla bla bla
"wystrzelajcie się nawzajem, roztrzaskajcie sobie łby, *******eni psychopaci,
dlaczego to my, dlaczego nie możemy żyć spokojnie, strach wyjść na ulice jak na jakiejś wojnie"
tyle apropo bijatyk a do ****a przeklinania nic niemam, i *** wam do tego.
Belvedor
11-10-2005, 15:39
popisywanie sie przed innymi świadczy o wychowaniu dziecka oraz o rodzicach.
Lol, czy ty myslisz, ze rodzice pilnuja swoich pociech na kazdym kroku?
Wiekszosc zlych nawykow ludzie biora od rowiesnikow, wiec przestan pieprzyc, ze to wina rodzicow, bo oni Cie nie obronia przed zlem tego swiata w 100%.
Poza tym popisywanie sie, jest rzecza normalna w mlodym wieku, przez to poprostu trzeba przejsc, jest to swego rodzaju rywalizacja o "pozycje" w klasie. Ktos powie ****a przy wszystkich i pozycja w "stadzie" wzrasta. Ktos kopnie kolege/kolezanke i patrzymy (my, tzn. dzieci w wieku 5-15?) na niego jak na jakiegos bohatera. "izi" czlowieku, jestes zbyt mlody, zeby Cie takie rzeczy trapily...
Sam też klne no ale ...
Moglbym przytoczyc tu twoje slowa "wychowaniu dziecka oraz o rodzicach."
Czyli wychodzi na to, ze masz zle wychowanych rodzicow, malo tego, sam jestes "nie halo".
Ale powiem tylko, zes gnojek i stwierdzenie "Sam też klne no ale..." nieodzownie swiadczy o twoim poziomie, ktory jest wprostproporcjonalny do wieku.
A co mi sie udało ostatnio? Zasnąć na wykładach z botaniki i przespac jakies 40 min. Na nastepnych na szcescie mnie budzili, zebym nie zasypiał:d
Za to mojemu kumplowi sie udało sie wypalic na biurku w palarni fajkiem 'Ruchac ***ać, nic sie nie bac!' po co to pisal to nie wiem:d
Arthus Drag'Tail
11-10-2005, 16:33
w wieku 11 lat pierwszy raz probowalem palic prawdziwa fajke -.- Na szczescie nie bylem taki glupi jak inni w moim wieku i na probowaniu sie skonczylo...
I dobrze ze jestes madrzejszy ;) Ja nie pale i nie mam zamiaru, bo wg. mnie to strata kasy i zdrowia. Co do ludzi ktorzy pala- najczesciej zaczyna sie to u nich checia zaimponowania innym, wiec zapalaja jak ktos im proponuje i wpadaja w nalog :/
Odnosnie bojek:
ja sam juz kilka razy dostalem po mordzie za nic
U mnie podobnie, tyle ze to wywodzi sie z tego, ze jestem pokojowo nastawiony. Poza tym mam wewnatrz taka blokade, ktora nie daje mi kogos strzelic mocniej w morde. Gdyby nie to, to z niektorymi moimi "znajomymi" by juz kiepsko bylo.
A wiecie co jest w tej szkole najgorsze?Że trzeba się uczyć.Jak już skończycie tę "zasraną" szkołe, i wydaje się wam że najgorsze jest już za wami zaczyna się piekło.O ile wasi rodzice nie dadzą wam nic na starcie, będziecie mieli ciężką sytuacje.Przy niemałym szczęściu znajdziecie pracę i będziecie za***alać za jakieś marne 1200zł brutto aż do emerytury.A potem nie zostanie wam nic prócz telewizji i gapienia się w okno...
Przygnębiające?
J***Ć SYSTEM !
Rethfing on Aldora
11-10-2005, 17:45
@up
Jak masz żone która pracuje, to już nie jest tak źle.
Co do fajek... Na początku, jak już ktoś wspomniał, dzieciaki palą dla zaimponowania. Na początku tylko wciągają dym, i wydaje im się to świetną zabawą. Potem kumple ich namawiają, żeby się zaciągneli (dla niekumatych: jeden wdech, dym w ustach, i potem znowu wdech, i idzie all do płuc). Ci którym się nie uda zaciągnąć, i się zaczną potwornie ksztusić, będą mieli złe skojarzenia z fajkami, i w najbliższym czasie nie będą palić, a tym, którym się uda... Dupa zbita. Ja sam niedawno na imprezie brata się zaciągałem kilka razy, prawda fajne uczucie, ale nie będę palić, wolałbym już pić nałogowo, niż się tak truć. Jak narazie to pifko pije od czasu do czasu dla smaku z kumplami, chyba, że jakaś chata wolna na cały dzień, to można więcej, żeby coś poczuć. Tylko do tych dzieciaków. Nie bierzcie ze mnie przykładu, może jak będziecie starsi, a co za tym idzie bardziej rozsądni.
A wiecie co jest w tej szkole najgorsze?Że trzeba się uczyć.Jak już skończycie tę "zasraną" szkołe, i wydaje się wam że najgorsze jest już za wami zaczyna się piekło.O ile wasi rodzice nie dadzą wam nic na starcie, będziecie mieli ciężką sytuacje.Przy niemałym szczęściu znajdziecie pracę i będziecie za***alać za jakieś marne 1200zł brutto aż do emerytury.A potem nie zostanie wam nic prócz telewizji i gapienia się w okno...
Przygnębiające?
jak tak do tego podchodzisz to nie oczekuj niczego wiecej: zero ambicji == zero luksusu.
Tylko do tych dzieciaków. Nie bierzcie ze mnie przykładu, może jak będziecie starsi, a co za tym idzie bardziej rozsądni.
i mowi to 15-latek... wychodzi wiec na to, ze ja to juz stara dupa jestem, co?
Nigdy nie palilem, nie pale, nie bede palic. A, alkoholu tez nie lubie. I narkotykow. Don't drink alcohol. Alcohol is bad. Don't take drugs. Drugs are bad. M'kaaaay?
Rethfing on Aldora
11-10-2005, 18:49
i mowi to 15-latek... wychodzi wiec na to, ze ja to juz stara dupa jestem, co?
Nigdy nie palilem, nie pale, nie bede palic. A, alkoholu tez nie lubie. I narkotykow. Don't drink alcohol. Alcohol is bad. Don't take drugs. Drugs are bad. M'kaaaay?
Chodziło mi o takie osoby między 10 a 12 rokiem życia. Osoba która ma 15 lat, już raczej wie, co będzie dla niej dobre. A poza tym pifko tak często jak ja pije (tj, raz na 2-4 tyg) może mi tylko dobrze na nerki i wątrobe wyjść:P
Nightwalker
11-10-2005, 19:04
@ale na szare komórki raczej nie (serio)
Wierzcie mi mając 15 lat nie wie się czego chce. Może Ci się tylko tak wydawać. Kiedyś myslałem, że wiem czego chcę od życia, ale to nie było to.
Nie palę, nie piję, nie biore żadnych narkotyków, ale i tak uważam, że musze jeszcze wiele rzeczy w sobie zmienić.
Wszystko zależy od człowieka i od jego wychowania.
alkochol mi nie smakuje. Trawa tez raczej nie. Pije/pale po to zeby miec bombe - i nie szkoda mi na to paru szarych komurek. Wszystko ma swoje konsekwencje. Granie w tibie, siedzenie na tym forum - to tylko przyziemne przyjemnosci, czas ktory na nie poswiecamy mogli bysmy spedzic pracując, poszerzajac swoją wiedze lub pomagając innym. Zazywanie srodkow psychotropowych jest tak samo zle jak granie i inne przyjemnosci, tylko konsekwencje inne.
Belvedor
11-10-2005, 19:36
Osoba która ma 15 lat, już raczej wie, co będzie dla niej dobre.
O tak, dlatego ustalili wiek 18 za wiek dojzalosci, ktory dla wiekszosci jest i tak za krotki, by wiedzieli co jest dla nich najlepsze. Czlowieku, majac 15lat wiesz co jest najlepsze dla Ciebie(czyt. ego - zachcianki), nie dla twojego zdrowia, czy przyszlo0sci. Majac 15lat jest sie samolubem, buntownikiem i amatorem glupich zarcikow, wiec prosze...Nie wciskaj kitu, ze wiesz co jest dla Ciebie dobre.
A poza tym pifko tak często jak ja pije (tj, raz na 2-4 tyg) może mi tylko dobrze na nerki i wątrobe wyjść:P
Wlasnie...Naginasz prawde do potrzeb, a to swiadczy o twojej niedojzalosci.
Alkohol nigdy nie wplynie pozytywnie na watrobe i nerki, zreszta poznasz zasade dzialania alkoholu, wydzielanie aldechydy, rozkladanie, okres utrzymywanie sie we krwi itp, itd.
Wiesz, czlowiek nabiera tej wiedzy (czyli co jest dobre a co zle dla niego ) z czasem, wraz z doswiadczeniem, czyli ty o tym tyle wiesz, co ja o pisaniu dobrych opowiadan...
Heh u mnie w klasie 70 %(mnie nie dotyczy) pije , pali , konia wali :P. Nie tego to nie wiem ale 2 pierwsze tak. Na kazdej 20sto minutowej przerwie jest pielgrzymka za pewien sklep. Slyszalem ze nawet ktos zalatwia zioło -.- Na przerwie nawet ktos mi dal tabake. Dobre na katar :P Ale klasa i tak jest fajna.
Nightwalker
11-10-2005, 21:59
Zazywanie srodkow psychotropowych jest tak samo zle jak granie i inne przyjemnosci, tylko konsekwencje inne.
Takie głupiomądre gadanie z twojej strony(nie chcem mówić inaczej, bo uczę się asertywności). Doucz się lepiej o srodkach psychotropowych i innych badziewiach, i pozniej się wypowiadaj.
Zapraszam do strony, do której link mam w swoim podpisie.
Heh u mnie w klasie 70 %(mnie nie dotyczy) pije , pali , konia wali :P. Nie tego to nie wiem ale 2 pierwsze tak. Na kazdej 20sto minutowej przerwie jest pielgrzymka za pewien sklep. Slyszalem ze nawet ktos zalatwia zioło -.- Na przerwie nawet ktos mi dal tabake. Dobre na katar :P Ale klasa i tak jest fajna.
Niech zgadnę...Gimnazjum? :P
Darth Ryba
12-10-2005, 00:10
Ja tam w klasie mam takiego psychola co podchodzi do nauczycielki i mowi "umyć ci plecy??" :D :D :D
Takie głupiomądre gadanie z twojej strony(nie chcem mówić inaczej, bo uczę się asertywności). Doucz się lepiej o srodkach psychotropowych i innych badziewiach, i pozniej się wypowiadaj.
Zapraszam do strony, do której link mam w swoim podpisie.
wiem na ten temat wystarczajaco duzo, zeby sie o nim wypowiadac. Przestanie patrzec na wszystko steerotypowo i otworzcie swe umysly :S
popisywanie sie przed innymi świadczy o wychowaniu dziecka oraz o rodzicach.
Długo myślałeś nad tym zdaniem? Nie wydaje mi się...
...Alkohol nigdy nie wplynie pozytywnie na watrobe i nerki...
Owszem, nie wpłynie pozytywnie na wątrobę. Lecz piwo (w odpowiedniej ilości) pomoże na nerki. Wiem bo sam miałem problemy z nerkami ;)
Osoba która ma 15 lat, już raczej wie, co będzie dla niej dobre.
Jaja sobie robisz czy piszesz serio? Jeżeli piszesz serio, to gratuluje "dojrzałości".
Zazywanie srodkow psychotropowych jest tak samo zle jak granie i inne przyjemnosci, tylko konsekwencje inne.
Nagroda Jobla dla tego pana. Najlepszy tekst tego tygodnia.
Przestanie patrzec na wszystko steerotypowo i otworzcie swe umysly :S
A to ci filozof... Kolejny "dżedaj"...
Na temat różnych używek... Ja mam kilka swoich zasad, których się trzymam, np. nie palić, nie pić, nie ćpać i jeszcze by się tego trochę znalazło. Jak do tej pory udaje mi sie ich przestrzegać ;)
Rethfing on Aldora
12-10-2005, 13:34
@up
Chodziło mi o dojrzałość, w sensie, że potrafi już sam wymyślić co mu zaszkodzi...
@up
Chodziło mi o dojrzałość, w sensie, że potrafi już sam wymyślić co mu zaszkodzi...
LOL W wieku 15 lat MAŁO KTO wie co dla niego dobre, 3cie klasy gimnazjum są najgorszą młodzierzą w kraju ;/
@up
ja moge wymyslic, ze zaszkodzi mi konserwa tyrolska albo batonik mars. Jestem dojzaly?
ciemne dropsy
12-10-2005, 14:32
up: Ja po tyrolskiej kiedys przez pol nocy zygalem ;/
Belvedor
12-10-2005, 15:09
Owszem, nie wpłynie pozytywnie na wątrobę. Lecz piwo (w odpowiedniej ilości) pomoże na nerki. Wiem bo sam miałem problemy z nerkami ;)
Pozytywnie...Jest w tym troche racji, bo piwo dziala moczapednie, czyli wyciaga z roganizmu nadmiar wody, oczyszcza nerki.
Pomaga takze na kamienie nerkowe. Trzeba wziasc goracy prysznic, ktory poszerza naczynka krwionosne, wypic piwo i zaczac skakac po schodach w dol. To chyba wszystkie pozytywy "dla ciala" jakie piwo oferuje...
Poza tym stwierdzenie "(w odpowiedniej ilości)" smieszy mnie troche, bo (trzymajac sie wieku nastu lat) nie pije sie dla przyjemnosci, tylko do oporu.
Chyba, ze jest sie tak roztropnym i wstrzemiezliwym, to ok.
Wiesz... ogolnie wszystko ma swoje pozytywy, np. ectasy(dobrze?) dziala anty-bolowo i uspokajajaco, morfina - antybolowo. Jest wiele "uzywek" ktore procz oczywistego efektu, daja inne, ktore moga pomagac nam, jednak cena, jaka trzeba zaplacic (nalog, zlota dawka - smierc, zapasc) jest zbyt wysoka.
Rethfing on Aldora
12-10-2005, 15:11
@up
No a ja akurat nie pije, żeby się nawalić, tylko żeby sobie posmakować ;P
Rethfing on Aldora
12-10-2005, 15:12
LOL W wieku 15 lat MAŁO KTO wie co dla niego dobre, 3cie klasy gimnazjum są najgorszą młodzierzą w kraju ;/
Ale zapewniam Cię, że są wyjątki, nie żebym sie chwalił... =P
@up
lOl nie dobijaj mnie... "żeby sobie posmakować" -.-
Belvedor
12-10-2005, 20:54
@up
Taaa, zaraz wyjdzie, ze nigdy nie widziales puszki piwa, jeszcze marchewki i inne zdrowe rzeczy. Czlowieku, bujac to my, ale nie nas!
Nie rob na sile, z siebie roztropnisia, bo wiekszosc byla juz w twoim wieku i wie co sie wyprawia majac 15 lat...
Hmm...
Fajki(70% uczniów), szkolne libacje alkocholowe (30% uczniów), no i oczywiście sobie na przerwach spalają jaranczo (czyt. zioło) (10% uncziów)
Rethfing on Aldora
12-10-2005, 21:16
lOl nie dobijaj mnie... "żeby sobie posmakować" -.-
Taaa, zaraz wyjdzie, ze nigdy nie widziales puszki piwa, jeszcze marchewki i inne zdrowe rzeczy. Czlowieku, bujac to my, ale nie nas!
Nie rob na sile, z siebie roztropnisia, bo wiekszosc byla juz w twoim wieku i wie co sie wyprawia majac 15 lat...
Nie mam wam jak udowodnić, ale, że nie wierzycie, to już wasza sprawa. Po co miałbym wam kitować ?? Po to, żeby być w waszych oczach kimś inteligentniejszym od rówieśników ?? Niee... Jest taki temat, no to mówie coś o sobie. Ale pewnie wam imponuje: "Jo żech sie tak na***oł, że żech nie wiedzioł, jak do dom trafić"... N/c
Jackal Silentdark
12-10-2005, 21:19
Hmm...
Fajki(70% uczniów), szkolne libacje alkocholowe (30% uczniów), no i oczywiście sobie na przerwach spalają jaranczo (czyt. zioło) (10% uncziów)
lol to mnie roz***ałeś swoimi textami :) skąd masz takie informacje ? hahah 70 % uczniów fajki - powodzenia w dochodzeniówce człowieku
Yarpen Zigrin
12-10-2005, 21:48
Fajki smierdzą (próbowałem wiem...) piwo nienajlepsze, ziolo nie probowalem i mam nadzieje ze nie sproboje... Tylko wino mi smakuje ale neisety pije je tylko raz na pol roku i musi być bardzo mocne lub podwójnie wytrawne i muszę wtedy piiiić duuuużo :P A i tak jestem mało nawalony :) (krasnoludzka odporność plx?)
Belvedor
12-10-2005, 21:55
Nie mam wam jak udowodnić, ale, że nie wierzycie, to już wasza sprawa. Po co miałbym wam kitować ?? Po to, żeby być w waszych oczach kimś inteligentniejszym od rówieśników ?? Niee... Jest taki temat, no to mówie coś o sobie. Ale pewnie wam imponuje: "Jo żech sie tak na***oł, że żech nie wiedzioł, jak do dom trafić"... N/c
Przeczytaj: "No a ja akurat nie pije, żeby się nawalić, tylko żeby sobie posmakować ;P". A teraz powiedz, czy to nie brzmi zabawnie?
Chyba, ze u Ciebie "posmakowac" to znaczy 1litr solo i powrot do domu.
Nie twierdze, ze chlejesz wodke i jarasz blanty, tylko nie mow, ze pijesz alkohol by "posmakowac" bo to jest zbyt naiwne.
Na sile probojesz nas odwiesc od obranego toku myslenia i to jest troche zabawne...
"Ale pewnie wam imponuje: "Jo żech sie tak na***oł, że żech nie wiedzioł, jak do dom trafić"... N/c"
hehe, a tu wychodzi twoj wiek i poziom :)
Najlepiej oddac paleczke nam i bron sie, najlepsza obrona jest atak, tylko liczy sie jeszcze styl.
Fredrio II
12-10-2005, 22:49
U mnie dzisiaj w szkole jeden koles z mojej klasy dostal w morde bo wszedl do łazienki którą wszyscy znaja jako "Palarnie"...
Raz do niej wszedlem i po chwili walilo odemnie szlugami tak, ze wyczula mnie nauczycielka gdy siedzialem w ostatniej lawce i mialem przypal -.-"
Hmm..
Ogólnie rz(ż?)ecz biorac u mnie w klasie jest tylko jeden chlop ktory pije, pali itd.(kiblowal 2 lata i ma kuratora ^^)
Wlasnie chcemy poprosic nauczycieli zeby go przeniesli bo przez niego dostajemy duzo uwag klasowych a ja teraz musze sobie kupic nowa ksiazke do angielskiego, bo wszedzie mi porysowam chooje itd.. -.-"
Rethfing on Aldora
12-10-2005, 23:33
Przeczytaj: "No a ja akurat nie pije, żeby się nawalić, tylko żeby sobie posmakować ;P". A teraz powiedz, czy to nie brzmi zabawnie?
Chyba, ze u Ciebie "posmakowac" to znaczy 1litr solo i powrot do domu.
Nie twierdze, ze chlejesz wodke i jarasz blanty, tylko nie mow, ze pijesz alkohol by "posmakowac" bo to jest zbyt naiwne.
Na sile probojesz nas odwiesc od obranego toku myslenia i to jest troche zabawne...
"Ale pewnie wam imponuje: "Jo żech sie tak na***oł, że żech nie wiedzioł, jak do dom trafić"... N/c"
hehe, a tu wychodzi twoj wiek i poziom :)
Najlepiej oddac paleczke nam i bron sie, najlepsza obrona jest atak, tylko liczy sie jeszcze styl.
"Posmakować" to u mnie napić się z kumplem dla towarzystwa, i dla tego, żeby poczuć smak dobrego pifka. Mój wiek i poziom ?? 15 lat lol... Nie no nie wiem co tu komentować. Myślisz, że jak już się pije, to tylko i wyłącznie żeby sie nawalić ?? To wejdź sobie kiedyś do porządnego pabu, tam jest to samo, tylko, że na większą skale, i legalnie (=PP). Nie każdy tam przychodzi po to, żeby sie nawalić.
@Belvedor:
Chciałbym ci przypomnieć, że rok temu (a może i krócej) też miałeś 15 lat ;P
@Rethfing:
Posmakować? A ile pijesz tego piwa "do towarzystwa" żeby "poczuć smak"?;p
"Posmakować" to u mnie napić się z kumplem dla towarzystwa, i dla tego, żeby poczuć smak dobrego pifka.
Co nie zmienia faktu, ze w kwestii picia jestes taki sam jak twoj roziwsnik ktory sie na***ie.
I nie wierze, ze pijesz dla smaku;] Za duzo w zyciu widzialem dzieciakow pijacych 'dla smaku'.
Zgadzam sie z Belvedorem
Wiesz ja dla towarzystwa ide z kumplem po szkole strzelic piwko , tak dla smaku o i jeszcze sobie zapale dla towarzystwa , czasem jak on przyniesie cos mocniejszego to wypije dla jaj -.-
i ty rozmawiasz o odpowiedzialnosci -.-
Belvedor
13-10-2005, 08:40
@Belvedor:
Chciałbym ci przypomnieć, że rok temu (a może i krócej) też miałeś 15 lat ;P
I dlatego mam prawo twierdzic to, co twierdze.
Bo przechodzilem ten wiek ;d (a moze dalej przechodze?;f)
Gromnjir
13-10-2005, 09:03
Co nie zmienia faktu, ze w kwestii picia jestes taki sam jak twoj roziwsnik ktory sie na***ie.
I nie wierze, ze pijesz dla smaku;] Za duzo w zyciu widzialem dzieciakow pijacych 'dla smaku'.
A ja wychodze z zalozenia, ze piwo wlasnie pije sie dla smaku, a zeby sie upic - wodke...
Palenie i picie to dwa najwieksze nałogi nie wiem tego z własnego doświadczenia tylko z tego że jak ide ulicą w miescie w centrum Katowic to na karzdym kroku pijak i palacz no i jeszcze można spotkać narkomanów leżących na ulicy. Te nałogi to debilizm!!!!!! to kompletne zmarnowanie sobie życia. A co do przeklinania to ja jak się zdenerwuje to lubie poprzeklinać i to bardzo :D:D:D:D:D
A ja wychodze z zalozenia, ze piwo wlasnie pije sie dla smaku, a zeby sie upic - wodke...
Ja tez - ale zalozenie to jedno, praktyka drugie:)
Yarpen Zigrin
13-10-2005, 13:45
Ja tez - ale zalozenie to jedno, praktyka drugie:)
Dokladnie... Ale niektórzy się potrafią powstrzymać. Ja naprzykład piwa i fajki próbowałem (ale są beee :() zioła nie paliłme i mam nadzieje że nie spróbuje. Jedyna moja słabość to wino. Wytrawne wino. Podwójnie wytrawne wino. Moge pić ile chce i tak się nie upije... No prawie ale napewnoi jestem mniej nawaloiny niż inny. Ale mogę to pić raz na rok(no mzoe na pół roku) podbierając wino ze stołu na przyjęciach wychodząc na dwór i pić ile sę da . A potem szedłem spać żeby nie było widać ew. mojego uipica
Belvedor
13-10-2005, 15:00
Ale mogę to pić raz na rok(no mzoe na pół roku) podbierając wino ze stołu na przyjęciach wychodząc na dwór i pić ile sę da . A potem szedłem spać żeby nie było widać ew. mojego uipica
Wino to wytrawny trunek, ktorym poprostu nie wypada sie upijac.
"A potem szedłem spać żeby nie było widać ew. mojego uipica"
Nie za dziecinnie? :F Rozumiem, nie pic w domu, ale wychodzic tylko poto, zeby lyknac conieco, to juz przegiecie :F.
Nie wiem, czy tylko ja rozmawiam otwarcie z matka i mowie jej otwarcie, ze i bardzo mozliwe, ze bedzie cos do picia, postaram sie sam wrocic do domu :).
(oczywiscie bardziej taktownie). Poprostu lubie stawiac sprawe jasno, na czystych warunkach. Matka mi ufa, ze nie bede przeginal i puszcza mnie, nawet sypnie jakims groszem i jest git. Jasne warunki, jasne odpowiedzi.Nie tyczy sie tylko imprez ta zasada... Np, na swieta pilem sobie whisky z mama (jestem wielkim fanem Johnnie Walker'a i jego Red Label'a)
Nie wiem jak jest u was, czy wasi staruszkowie to zagorzali konserwatysci (Kinderstube!), ale lepiej zapytac niz klamac i mowic, ze sie wychodzi do kolegi a idziesz pod budke z piwem.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.