Pokaż pełną wersje : Pełne wersje kultowych gier w 10 minut??? TAK!!!
Thimburd
07-10-2005, 19:28
Witam!
W CD-ACTION był artykuł o ludziach, którzy walczą o jak najkrótszy czas w przechodzeniu najróżniejszych gier komputerowych. Kręcą filmy, wysyłają do twórców strony i zdobywają uznanie graczy na całym świecie. Ciekawostką jest to, że te rekordy są poprostu niesamowite!!!
Przykład: Diablo II z dodatkiem: niecałe dwie godziny, Morrowind: SIEDEM minut!!!, Doom III: ponad godzina, Fallout: 10 minut!!!, Fallout2: 17 minut!!!, Quake: 10 minut!!!, Baldurs Gate: 40 minut!!!
Tego jest dużo więcej. Ja podałem kilka gier PC, oprócz tego wchodzą w skład listy gry z różnych konsol gierowych.
Można tam ściągnąć film z przechodzeniem danej gry. Dopóki się tego nie obejrzy, się nie uwierzy :]
Link do strony z rekordami: http://speeddemosarchive.com/
Tam klikamy na "Game List". Gry PC są gdzieś tak pod koniec listy.
Może ktoś z nas pobije jakiś rekord? Ja się przykładam do Diablo II :]
PS Niektórzy nazwe tematu mogą wziąść za to, że niby ściągną sobie za free full versje z neta w 10 min. Tak nie jest ;d
No ciekawe, ciekawe. B)
Ale to już trzeba być totalnym maniakiem, nastawionym na jedną gierkę.
No ale czemu nie, niech sobię każdy z forum weźmie na warsztat jakąś gierkę, to może pobijemy rekord rekordów ludzi z jednej strony :p
"Rekordy" w Hitmanach nie sa zbyt wygorowane, jak znajde chwile czasu to przysiade i pobije ;p
Cheaty plx? nie sadze aby ktos bez zadnych cheatow, trainerow czy innych programow ulatwiajacych gre przeszedlby tak szybko Baldura ro co jest niemozliwe.....same gadanie, ktorego nie mozna przerwac trwa 3x tyle...
Może wtedy wreszcie ludzie się dowiedzą czy Zgorzelec jest na wschodzie czy zachodzie!
Yoh Asakura
07-10-2005, 20:01
Osobiście nie mogłem uwierzyć,że F2 można przejść w 19 min (!).Lecz po obejrzeniu filmiku uwierzyłem ;)
Thimburd
07-10-2005, 20:07
Cheaty plx? nie sadze aby ktos bez zadnych cheatow, trainerow czy innych programow ulatwiajacych gre przeszedlby tak szybko Baldura ro co jest niemozliwe.....same gadanie, ktorego nie mozna przerwac trwa 3x tyle...
Żadne cheaty. Ściągnij film. Uwierzysz :) Ja też nie wierzyłem. :)
Gohan-san też uwierzył. :)
Co jak co, ale Morrowinda w 7 minut, to trzeba być naprawde niezłym ;)
Chyba wszyscy zaczęli tego Morrowinda film właśnie teraz ściągać, bo mi totalnie siadł jego transfer :D
Ludzie, spokojnie ;)
dap-galothij
07-10-2005, 20:37
Idealne mianiakalstwo:)
ściągam filmik :D
Taaa, ciekawe, diablo II w 2 godziny? niezle, queake w 10 min omg, wymiatacze :D
Chyba musieli nad tym dłuuugo pracować
Zgadzam sie z kosmaxem, to maniacy chyba...
dap-galothij
07-10-2005, 21:05
Czy ten filmik z morrowinda jest w pełni wiarygodny?
Ja nie przeszedłem, ale coś mi się zdaje, że ma końcu chyba nie było całe.
Uncle Warrior
07-10-2005, 21:46
Dobra okazja na pytanie. Jakim programem nagrywać filmiki z gier? Probowalem jakimiś dwoma CamStudio i CamatariStudio czy cośw tym stylu nei jestem w stanie sobie przypomniec. Chodzi o to, że jak probowalem nagrac to wszystkie strasznie ciely mi gre tak, ze po prostu nie moznabylo nic nagrac :/ Znacie jakiś dobry program do tego?
A tak na marginesie to juz byl temat z ta strona ^^
@down
Dzieki stary, za***isty program :P
Ghost Nieudany
07-10-2005, 22:21
@up
Frapsem IMO najlepiej.
Tacy ludzie muszą NAJPIERW przejść grę kilka razy, żeby poznać każdy jej aspekt. Gdzie iść, żeby coś ominąć, jak poprowadzić dialog... Najprostszy przykład jest w F2. Pod koniec gry w San Fransisco musimy wyruszyć tankowcem do Enclave. Ale co? Zażywasz trochę Psycho (m.in. obniża inteligencję, podwyższając siłę i wytrzymałość), przez co zachowujesz się jak idiota... I co? I wiozą cię w kilka sekund, bez wykonywania wcześniej pierdołowatych questów.
Co jak co, ale Morrowinda w 7 minut, to trzeba być naprawde niezłym ;)
Niekoniecznie. Generalnie, trzeba swego rodzaju "oszukiwać". Np. kto normalnie w Morrku wyrabia tyle mikstur podwyższających statystyki, żeby na pierwszym poziomie być jak na pięćdziesiątym? W FPP jest jeszcze prościej - zapamiętujesz, co, gdzie i kiedy wyskakuje z danego miejsca i omijasz to. Tak naprawde problemem są tylko momenty, których NIE MOŻESZ ominąć - jak na przykład rozmowy w HL2.
Yup, tak jak myslalem. Pierwsze podejscie do zabawy z Hitmanem 2, i juz misja no.1 pobita o 7 sekund. Nie chce mi sie na razie bawic w nagrywanie, ale moze na jakies swieta czy ferie...
WóW. Zdolnie ludzie, nie powiem. Ja bym tam nie chciał siedzieć 100h +(?) aby wykuć na pamięć respy tylko poto żeby zaszpanować. Crazy :>
ciekawe :) swoja droga, ciekawe ile zajeloby im przejejscie final fantasy 8? :p
których NIE MOŻESZ ominąć - jak na przykład rozmowy w HL2.
Rekord przejscia HL2 - 2 czy 3h? Nie pamietam dokladnie ;)
@Ghost : nie da sie, fakt :) Sprawdzone wielokrotnie ^^
Ghost Nieudany
08-10-2005, 00:14
@up
Ok. dwóch godzin. Bodaj rozmów nie da się ominąć. =P
Glacial Hero
08-10-2005, 11:02
Ja dowloadnołem jak na razie Mario brosa 1 takiego jak na pegaza. OMG koleś wymiata w 5.30 minut go przeszedł bez zatrzymania, zadnej transformacji ani niczego takiego x)
Thimburd
08-10-2005, 14:52
Właśnie skończyłem oglądać Diablo II sorciem... Niesamowite :D Gość pruje ostro. A Baala rozwala na 20 lvlu :D Albo mniejszym, bo na 21 tam przybyl, i dednał 3 razy bodajże :) Świetna taktyka...
"Metal Gear Solid for PlayStatinon
Best time, Extreme difficulty, European version: 2:14:27 by Adnan Kauser on
08.05.05 in 6 segments."
Ja przeszedlem na normalu w 1h 46min (w Psx Extreme był record ok. 1h 30min), na extreme 3h 06min :(
Trzeba miec manie na punktcie gry i tyle :)
Vanhelsen
08-10-2005, 17:52
Cheaty plx? nie sadze aby ktos bez zadnych cheatow, trainerow czy innych programow ulatwiajacych gre przeszedlby tak szybko Baldura ro co jest niemozliwe.....same gadanie, ktorego nie mozna przerwac trwa 3x tyle...nie cheaty... poprostu pamiec ;) wystarczy wyuczyć się lokacji na pamięć, wiedzieć gdzie co jest i już np: wyskakujący zza roku, w ciemnej uliczce przeraźliwy potwór nie jest dla ciebie żadnym problemem, ponieważ leży trupem zanim gra go stworzy... I tu nie trzeba być maniakiem, wystarczy mieć czas, chęc i siłę woli ;) Zauważ, że zawsze, gdzy przechodzisz jakąś grę, na przykład HL2, zajmuje ci do dużo czasu, ostrożnie sie skradasz, nie wiesz, co czai się za rogiem, musisz być gotów na wszystko. Jak już przechodzisz tą samą grę, za 3 razem, wiesz dokładnie, że za 3 metry z prawej wyskoczy ci obcy a ty już masz gotowego guna i tylko czekasz aż sie pojawi. Olewa się słabsze monstra, jezeli uda ci się przebiec obok niego żywym, to po co marnować czas i amunicję na zabijanie drania? Ofkors w RPG'ach i przygodówkach to już staje się trudniejsze, w takiej Syberii nie da się np:, ominąc jakiejś stacji, trzeba wykonac misje krok po kroku, niestety ;)
Osobiscie widzialem juz dawno filimk z falooutem2 w 17 minut.
Nie mam mowy o cheatach.. jedynie 'sprytne wykorzystywanie błędów gry'.
Przykłady:
- W falloucie jesteś chroniony od silnych potworow. Jesli masz poziom 1 i idziesz do sąsiedniego miasta, nie zostaniesz zaatakowany przez odział 10 mutantów.
WYKORZYSTANIE: Idziesz na pierwszym poziomie do ostatniego miasta na końcu mapy.
- W falloucie dużą rolę odgrywa charyzma. Jesli masz dobrego gadanego - mozesz nieraz wykręcic się z trudnych sytuacji.
WYKORZYSTANIE: Unikasz walki w świątyni prób, w końcowej lokacji namawiasz straż, aby pomogła Ci rozwalić głównego bossa, w końcowe lokacji namawiasz profesora zeby wpuscic do systemu wentylacji jakiś syf, ktory zabije pozostalych mieszkancow itp
- W falloucie mozesz uzywac opcji KRADNIJ takze zeby podrzucać przedmioty.
WYKORZYSTANIE: Odpalasz dwa kilo C4 z zapalnikiem czasowym i wrzucasz je do kieszeni sprzedawcy broni. Po chwili, cały dobytek jest twój.
itd.. itd.. itd..
Belvedor
08-10-2005, 19:01
Przjescie d2 w te 2h jest jaknajbardziej normalne.
Robisz wszystkie glowne tylko questy (zabicie andzi, laska +sanktu, durek, diablo, starzy i baal (i juz jestes na koszu)) i tak 3 razy, potem jeszcze tylko dochodzi technika i jest... Ja (chodz znam ta gre na pamiec) to dalej w nia gram i nie na czas, a dla zabawy, wiec dziwie sie tym, co przechodza w te 120min cala gre, bo zero z tego przyjemnosci, conajwyzej satysfakcja.
znalem ta strone juz daaaawno temu ale widze ze doszlo kilka nowych filmikow
$corcerer
09-10-2005, 00:51
Strony nie widziałem, ale pomysł nie jest taki znowuż nowy....
poszukajcie w googlach
qdq.divx
Od tego chyba wszystko sie zaczelo. Mam też HL2 done quick - 2.58.34 - zassane jakieś dwa tygodnie po premierze, i bodajże Doom II done quick - tez stare jak swiat (14.40)
Imho temat godny odświeżenia. Postanowiłem sobie ściągnąć Doom II (Sam próbowałem zrobić jakiś oszołamiający wynik, ale skończyło się anyway na ostatniej misji, której po prostu nez idnoclip przejść nie mogę. Jeszcze się tylko zastanawiam czy to czasem nie byl Doom I. Chodzi mi o misję, w której zaczynasz w małym pomieszczonku przy "psychicznej" muzyczce [robi wrażenie moim zdaniem], bierzesz wszystkie bronie, leżące naokoło cię i wchodzisz w teleport, tam stoisz na przeciwko obrazu kozy. Ona coś smęci i zaczyna pluć z czoła prawie wszystkimi potworkami, jedynie bossa nie przywołuje.
Btw. Ten film ma 262mb. Zaczynam doceniać moje łącze powoli bo już 20mb ściągnięto.
a ja mam pytankio jak tam sciągać bo jak wchodze na te pc potem wybieram quake 2 a potem na samym dole jakies donaload i co z tego wybrac a jak nie tu weszlem to gdzie wejsc
@edit ok juz sam znalazlem ale dzięki za chęci (jak ktos je wogóle miał)
@edit 2 ok a teraz powiedzcie mi jak te filmy odpalic bo sciągnołem jakies cos z Mad Dash 2 i nie wiem czy dobze moze jednak ktos mi pomoze plssssssssssssssssss
Ghost Lord Jaszczur
06-11-2005, 07:54
Sry za problem ale moglby mi ktos wytlumaczyc jak pobrac ten filmik bo nie za bardzo umiem angielski i sie nie orientuje :(
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.