Pokaż pełną wersje : CD-Action
Postanowiłem założyć ten temat ponieważ:
a) lubie czytac CDA ^^
b) chcę się dowiedzieć kto i dlaczego czyta CDA ( jakie działy )
c) chcę poznać opinie na temat PISMA CDA
d) może znajdzie się paru antyfanów i Smuggler będzie miał co pisać w AR :D
Ja czytam CDA od 2 lat, najczęściej działy: AR, GW, NL i B14CK z0ne ... a wy ?
Moj pierwszy cda jest z grudnia 1999 Roku (albo 2000), Fajne gierki czasem daja, dobre recenzje, ciakwe dzialy - kazdy znadzie cos dla siebie, mozna poczytac wiele ciekawych informacji o grach, sprzecie, oprogramowaniu, jest nawet dzial "na luzie" xD, polecam ten miesiecznik, zwykle jest to jakies - 18zł, naprawde sie oplaca :)
spider-bialystok
07-10-2005, 21:02
Najstarszy numer jaki posiadam pochodzi z 1999 roku. Kupowalem w miare regularnie do 2003r wtedy jakos przestalem no i teraz kupuje raz na pol roku ;p. Ale pismo fajne.
czlowieku, wez przystopuj z tymi durnymi tematami bo wylecisz szybciej niz sie zarejestrowales. A cda ssie mocno i namietnie.
hmmm... Pamietam raz kiedys to kupilem, bo jakas fajna gra byla...Ale wiecej nie kupowalem, bo drogie, 20 zl. to za duzo, wole skladac sobie na koszulke Skry;PPP Czy może staniało do dzisiaj, czy dalej 20zl?
Angel of Death
07-10-2005, 21:19
Niby O wszystkim i o niczym ale bez przesady -.-
A cda ssie mocno i namietnie.
LOL :D
najlepsze, i chyba jedyne ( nie liczac konsolowych psx extreme i neo +) dobre pismo o grach w polsce
Yoh Asakura
07-10-2005, 21:23
hmmm... Pamietam raz kiedys to kupilem, bo jakas fajna gra byla...Ale wiecej nie kupowalem, bo drogie, 20 zl. to za duzo, wole skladac sobie na koszulke Skry;PPP Czy może staniało do dzisiaj, czy dalej 20zl?
Teraz 14 zł 90 gr (przynajmniej wersja DVD).
@Topic:
Mój najstarszy numer pochodzi ze stycznia 1998 roku.
Ulubione działy ?Wszystkie są fajne ;)
Moja opinia na temat tej gaz...ee,pisma ?No fajne,fajne ;)
TheNatoorat
07-10-2005, 21:47
Mój najstarszy numer - październik 1998. Ach, te Smugglery, Mr. Jedi i jeżdżenie po ludziach w AR... :)
Dzisiejsze CDA straciło klimat, dlatego raz na miesiąc wyciągam zakurzone ga... pisma i kartkuję je od dechy do dechy.
Cda to dobre czasopismo, kupuje je regularnie od 2003 roku czytam je zazwyczaj od deski do deski
Teraz 14 zł 90 gr (przynajmniej wersja DVD).
@Topic:
Mój najstarszy numer pochodzi ze stycznia 1998 roku.
Ulubione działy ?Wszystkie są fajne ;)
Moja opinia na temat tej gaz...ee,pisma ?No fajne,fajne ;)
Cda wersja DVD = 14.90 zl
Cda wersja CD = 14.99 zl
Zbieram od marca 1998r :) Nazbierala sie spora kolekcja, a AR wymiata :D
drizztpl
07-10-2005, 22:13
Ja zbierałem, ale wyszedłem z nałogu i... wpadłem w nowy :P Tibia ;]
CDA zbieram od Kwietnia 1999, prenumeruje od jakiegoś 1,5roku.
Ulubione działy? Wszystko (nawet sprzęt xD). Jest to jedyne pismo (no może jeszcze Teraz Rock), których redaktorów słowo sobie cenie...
Co do antyfanów - idźcie zbierać sobie czasopisma ze śmietnika xD
Descartes
07-10-2005, 22:22
Co do antyfanów - idźcie zbierać sobie czasopisma ze śmietnika xD
Tja... na przykład u nas pełno takich, co chwilę widzę jak jakiś antyfan szuka nowego CD-A.
Stasioman
07-10-2005, 22:31
Czytam od połowy '99, ale chyba niedługo przestanę, bo od nowego layoutu AR nie czyta już się tak fajnie.
Czytam od połowy '99, ale chyba niedługo przestanę, bo od nowego layoutu AR nie czyta już się tak fajnie.
Dobrz gada dać mu wody !!! BTW: stary layout ( ten żółty ) był dużo lepszy
Samuelos
07-10-2005, 22:46
Mój najstarszy numer CDA jaki posiadam to nr.4 z Września 96 roku. Kupiłem go bo była w nim recenzja Franko: The Crazy Revenge :P. Kiedyś kupowałem je dość regularnie, ale po przejęciu CDA przez Bauer'a zrezygnowałem bo to nie było już to samo co kiedyś ...
Ps. A pamięta ktoś z was Secret Service ? :>
Arrivald
07-10-2005, 22:50
Kiedys Cd Action prezentowalo wysoki poziom, ciekawe recenzje ( nie zawsze sluszne ale pominmy to ), czasami odziwo gry w ktore dalo sie popykac dluzej niz tydzien. Teraz Szmugler i cala redakcja mysla ze sa bogami, chociaz zasob smiesznych ripost i zartow wyczerpal im sie lata temu... Jak czytam Action Redaction z ostatnich numerow to wskaznik zazenowania wzrasta maksymalnie :/
Edit : mam numer z 98 r. ;p
Thimburd
07-10-2005, 23:09
CDA zawsze kupuje. Pierwszy numer jest drugim numerem CDA (z 1996 r.). Czytam "od deski do deski" i często wracam do poprzednich numerów :) Recenzje i artykuły są fachowo pisane, ale nie nudą i ogólnie można przy nich dobrze się bawić :) Smuggler'a lubię bardzo. Nawet raz wydrukowali mój list :)
Moj pierwszy numer jest z 99r. Kupuje je raz na jakis jesli sa jakies fajne recenzje i gry. Pazdziernikowego niekupie bo są głupie recenzje i głupie gry dali ;p
Najbardziej lubie działy: Na ludzie i Game Walker ;p
Dobrze sie czyta. Recenzje nawet gdy sa na temat gier, ktora mnie wogole nie interesuja, jednak potrafia wciagnac. Ale nie prenumeruje, bo mi kasy szkoda :S. Kupuje tylko jak ide do szpitala (a czesto tam bywam), bo to wlasnie tam mi sie najlepiej czyta CDA (pomijajac kibel :D).
Co ja widze coraz wiecej fanów CDA się odnajduję na tym forum :)
Chyba kupie sobie ten numer, bo fajne gierki dali. Mam troszke tych numerow (kiedys kupowalem regularnie), ale kase sie zaczelo wydawac, i koniec ;) Teraz kupie od czasu do czasu, szczegolnie gdy dadza jakas fajna gierke.
Kiedys czytalem w miare regularnie, od 2 lat, od kiedy mam neta kupilem bodajze raz, kiedy dali w gifcie "Chrome". Mam duzo lepszych pomyslow na spozytkowanie ~20 zl niz kupowanie czasopisma o grach komputerowych : d
Jak już kupię nowe wydanie czytam od deski (czasem nawet niektóre reklamy są ciekawe ;-))). Pierwszy numer kupiłem w 2003, bo wcześniej czytywałem u brata (on 1 nr kupil chyba w 1997), ale się wyprowadził. Co prawda jest kilka lepszych celów niż wydanie 20 zł na czasopismo, ale nie żałuję tych pieniędzy, więc chyba wszystko gra.
Aval'yah
08-10-2005, 11:40
Kupuję od paru lat. Od paru miesięcy wmawiam sobie, że przestanę. Tego numeru miałem nie kupować. Dziś na porannych zakupach zobaczyłem go na wystawie kiosku.
Przepadłem xP
Shein Silvershadow
08-10-2005, 11:47
Mam numery od pierwszego z pełną wersją gry na CD, od dwóch lat kupuję okazjonalnie (za 7zł;d), kiedyś było o wiele ciekawsze;p
Ja CDA czytam od UWAGA! maja 1997 roku (12 numer). Mam prawie wszystkie numery (4 brakują chyba xD). Jak ktoś chce kupić całe 100+ numerów to msg me, moge też sprzedać jesszccze stare Bajtki xD
CZemu czytam CDA? Bo lubie :P Czytam od deski do deski. A pozatym kupuje tylko CDA po to żeby czytać, ostatnią pełną wersje jaką wgrałem to był Hitman: codename 47 :D Teraz mam zamiar Fallout'a Tactics jeszcze raz przejść, bo po polsku jest hrhrhr.
Pozdro!
właśnie przed chwilą kupiłem cda... już się nie moge doczekać aż zaczne cztać a potem grać w Fallouta ;> w Tactics jescze nie grałem ;>
ps. ostatnio cda kupiłem... w sierpniu a moj pierwszy numer jaki miałem to chyba 99' tylko nie wiem czy go jeszcze mam...
Pierwszy mój numer CDA pochodzi z Lipca-Sierpnia 1997r., chociaż później zdobyłem też pierwszy w ogóle numer tego czasopisma. Kupowałem regularnie do roku 2000. Później jakoś mi się odechciało, teraz nie lubię całego stylu CDA, na luzie mnie nie interesuje, bo wszystko dużo wcześniej w necie przeczytam, ogólnie porady itepe też takie nie bardzo... po prostu teraz kupuję CDA tylko wtedy, kiedy jest w nim jakaś gierka, którą akurat chciałem mieć, więc wykorzystuję płyty, a jeśli chodzi o czytanie... zajrzę co tam mają, wiadomo, ale ogólnie odkładam po kilkunastu minutach. Nothing interesting.
Shanhaevel
08-10-2005, 14:56
A cda ssie mocno i namietnie.
Nom. Mnie wessało dawno temu i puścić nie chce. Btw. poproszę jakieś argumenty.
@topic
Lubię i zbieram regularnie. Głównie dla recenzji, NL i AR. Smuggler niezmiennie jest doskonały imho.
Najlepsze pismo dla graczy w Polsce po prostu.
Thimburd
08-10-2005, 15:07
Nie tylko w Polsce. :) Zagraniczni nam zazdroszą (Patrz najnowsze AR: "złapane w sieci" na końcu). :D
Ivellios Galanodel
08-10-2005, 15:15
Jak to powiedział mój brat, też BARDZO lubię CDA. Zbieram go ( dlatego "ja", bo Shan na początku nie interesował sie nim za bardzo ;) ) od drugiego numeru jaki został wydany ( te poniżej 2000 roku musiałem do babci na strych wywieźć ;( , ponieważ jak mama powiedziała: "Wywieźmy to, bo tu się taki burdel robi, że ledwo się łazi." W pewnym sensie miała racje, bo gdy zerbałem je wszystkie na jedna kupke to sięgała mi na wysokość piersi/szyi . ;) ) CDA czytam dla recenzji, NL, AR i... dla samego CDA (boskie pismo :p ).
Pismo kiedyś całkiem fane, teraz cóż...
Za dużo gadżetów.
czlowieku, wez przystopuj z tymi durnymi tematami bo wylecisz szybciej niz sie zarejestrowales. A cda ssie mocno i namietnie.
Nie cierpie ludzi, którzy mówią "to jest złe, bo... no bo ja tak mówie, a jak nie to - w p**** zaraz dostaniesz..." Zwykłe gówniarskie dresiarstwo. Hoomik, błagam, opanuj się, jakieś argumenty, nie same bluzgi rzucasz.
CD-Action wymiata o czym wszyscy więdzą jednak nie traci klimatu jak niektórzy sądzą, to po prostu wy zgrzybieliście. Tak samo jest z grami. Kiedyś w każdą gierkę zagrywałem się godzinami a teraz to właściwie mnie szybko nudzą :/ Ja kupuje chyba z 1,5 roku. Najbardziej lubię NL, AR, GW ale ponad wszystko bonusy z cover cd. Action Mag (w którym ukazał się txt mojejgo i Lysanderosa autorstwa :P), Tawerna RPG (miał być tibia corner ale z nieznanych mi przyczyn coś nima :(), bonusy 1 i 2. Dla każdego coś miłego :)
Vanhelsen
08-10-2005, 17:30
Czytam gdzieś od 2000, do 03 miałem regularnie, ostatnio mam, gdy pojawi się coś ciekawego na cd/w gazetce. Fajnie, że ostatnio staniało, ale odrazu widac na czym pojechali, już nie będzie piknych opakowań na DVDku ;( :P choć to mała strata za piątaka w kieszeni więcej, szczegulnie jeśli zbiera się naraz na nowego kompa, rower i zegraek :D
Wzorując się na ocenach w cda, moja ocena:
7
Grywalność: 8
Video: 10
Audio: 0
+ Jedyne sensowne pismo o grach na PC
+ Cena, 15zł za DVD :)
+ Ciekawie napisane recenzje
+ Prawie 160 stron tekstu :)
- Cena... 15zł w miesiącu do dużo... przy moim stylu zbierania ;)
- Niestety tylko 160 stron :( :P
Baron Kaldrick
08-10-2005, 17:30
CD-Action wymiata o czym wszyscy więdzą jednak nie traci klimatu jak niektórzy sądzą, to po prostu wy zgrzybieliście.
Pitu pitu, pierdu pierdu. Jakoś numery 98-2002 dalej mi się czyta miło i przyjemnie. A najnowsze numery ledwo mogę przekartkować - kicz, słodycz i badziew. Redakcja popadła w rutynę, Smuggler się wypalił, a goście od DTP mają ubogie życie prywatne i pod górę kombinują, coby jeszcze udziwnić w szacie graficznej...
CD-Action wymiata o czym wszyscy więdzą jednak nie traci klimatu jak niektórzy sądzą, to po prostu wy zgrzybieliście. Tak samo jest z grami. Kiedyś w każdą gierkę zagrywałem się godzinami a teraz to właściwie mnie szybko nudzą :/ J
Ty chyba nie czytalwes dawnego CDA. Albo nie rozumiales co w nich pisali;]
Belvedor
08-10-2005, 18:54
c) chcę poznać opinie na temat PISMA CDA
CDA to CZASOpismo, pismo to moze byc kuratorskie.
CDA fajne, ale chyba troche obnizyli lot jesli chodzi o poziom.
Teraz to taka najlepsza "gazetka", ale jednak nastawiona na masy :F.
Kiedys, jeszcze w '98 CDA wymiatalo, smuggler & ghost i nie bylo bata - AR bylo smieszne, teraz to czasem moze posmieje sie, ale najczesciej czytam bez zadnego polotu lektura.
Yoh Asakura
08-10-2005, 19:40
właśnie przed chwilą kupiłem cda... już się nie moge doczekać aż zaczne cztać a potem grać w Fallouta ;> w Tactics jescze nie grałem ;>
Nie masz czego żałować.To już wg mnie profanacja serii Fallout.Bo jak ktoś śmiał wydać Fallout'a,który nie miałby w tytule cyferki '3' ?
Gromnjir
08-10-2005, 22:25
prawie wszystkie gry dolaczane do cda sa beznadziejne...(imo), ale same pismo i niektore artykuly poczytac lubie.
Ja czytam i jest SPOX. Kupuje tak średnio raz na trzy numery, czasami mam przypal ze kupuje co miesciac, a czasami zaprzestaje na pol roku, ale generalnie spoko. Smuggler ma słabe teksty ale i tak go lubie :P
Jeżeli chodzi o rynek polskich czasopism komputerowych to niepodzielnie króluje (i nie zanosi się na zmiany) CDA. Gry daje najlepsze... (choć to kwestia gustu), również wszystkie działy się przyjemnie czyta (choć czasami skurcz brzucha łapie po czytaniu "Na luzie" czy "Action Redaction". Moim pierwszym CDA był ten z kwietnia 96 (premierowy) i przez jakiś czas zbierałem. I później przestałem jakiś czas zbierać (chyba od 1999) i teraz cały czas zbieram od października 2001 i chyba to potrwa tak do końca... CDA roX :)
$corcerer
09-10-2005, 00:46
Kupowałem od wakacji '97 (to był numer łączony) aż koło zimy '03. Po drodze miałem chyba ze dwie roczne prenumeraty :> Co tu dużo mówić - fajnie było, ale niestety IMO się skończyło - pismo stało się IMHO zby "Młodzieżowe" (albo to ja sie zestarzałem? chgw..) Wkurzał mnie nowy layout stron, no i te chrzanione reklami z jakims gównem za esemesa... ble.
Nie wiem czy pamiętacie, ale oni wydawali też taką gazetkę p.t. "Action Plus". Swietna rzecz (kupowalem ja od poczatku do tego numeru z Vulture jako pelna wersja. Poczatkowy pomysl byl imo swietny - same solucje, podarniki i tipsy, cągnęli to tak przez jakiś czas, ale spierniczyli nieźle też.. szkoda :/
Nom. Mnie wessało dawno temu i puścić nie chce. Btw. poproszę jakieś argumenty.
1. zasada antyfanów: brak argumentów
Co do txtów Smugglera to uważam, że kiedyś było dużo, dużo lepiej szkoda ... aczkolwiek czasem jak coś napisze to mam ślinotok 8o
Vanhelsen
09-10-2005, 17:58
Kupowałem od wakacji '97 (to był numer łączony) aż koło zimy '03. Po drodze miałem chyba ze dwie roczne prenumeraty :> Co tu dużo mówić - fajnie było, ale niestety IMO się skończyło - pismo stało się IMHO zby "Młodzieżowe" (albo to ja sie zestarzałem? chgw..) Wkurzał mnie nowy layout stron, no i te chrzanione reklami z jakims gównem za esemesa... ble.
Nie wiem czy pamiętacie, ale oni wydawali też taką gazetkę p.t. "Action Plus". Swietna rzecz (kupowalem ja od poczatku do tego numeru z Vulture jako pelna wersja. Poczatkowy pomysl byl imo swietny - same solucje, podarniki i tipsy, cągnęli to tak przez jakiś czas, ale spierniczyli nieźle też.. szkoda :/Tak, Action Plus to było coś... niestety już nie ma :(
Jeszcze był Virus_ ale na szczęście już go nie ma :) Ciekawe czy teraz wydawca wymyśli coś nowego ;)
@up: Smuggler coś ostatnio bardziej spoważniał w tekstach :P nie to co parę lat temu, ale czy do na dobre wyszło? to już sprawa indywidualna czytelników AR :P
A wiecie co mnie najardziej rozśmieszyło w ekszynie? Pewne pytanie w konkursie smsowym które brzmiało mniejwięcej tak "Nokia NGage łączy w sobie zalety telefonu i: a) kosiarki b) konsoli do gier" xD
BeinFester
09-10-2005, 18:16
Mój najstarszy numer - październik 1998. Ach, te Smugglery, Mr. Jedi i jeżdżenie po ludziach w AR... :)
Dzisiejsze CDA straciło klimat, dlatego raz na miesiąc wyciągam zakurzone ga... pisma i kartkuję je od dechy do dechy.
oj tak,to były czasy.... ja mam najstarszy num. z 1997.tam to było fajnie.....puzniej przez 3 lata nie kupywałem i jak sie o budziłem i popatrzyłem po gazetach wymagania to zorientowałem sie że mój komputer nadaje sie tylko do pisania i do internetu.........no i do tibi ofkoz
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.